2018-09-02 555 瀏覽
之前某信用卡一年一度半價,即時約朋友去食,去到咁啱仲有半個蜜瓜加軟雪糕,即刻order左一個,蜜瓜好甜,雪糕都滑,唔錯~當然半價後價錢吸引,吸引度高左好多啦~~
2018-08-29 230 瀏覽
一星期工作辛苦,難得星期六約下朋友去食好野,次次行親經過i CREMERIA🍦🍦都好想試,但次次都好多人排隊又無人陪(得自己1個食雪糕,怪怪地),今次有朋友陪 當然捉住佢陪我嘗試下😋😋😋舖頭位於商場一上電梯位置附近, 裝修華麗,門口放左一張大大的蜜瓜雪糕🍈🍦的圖片。好吸引好好彩,今日5多人食,一去到就有位置也不會好逼,好舒服😛諗左好耐 頭痛食邊款雪糕好,Menu中太多款式😍😍又有下午茶 蛋糕款式最後係menu中甘多甜品揀左e 2款, 完全吸引到我眼光😎😎😍金箔北海道牛奶雪糕雪糕面有1層簿簿的金箔,下層就雪糕,好香好滑,食落真係好高級,但真係好貴💸💸💸$98。算1次半次 豪下🍦🍦嘆下休息下!!辛苦返工都係為左生活柚子抹茶餡蜜芭菲掛住影相,雪糕好快溶😌😌

好好彩,今日5多人食,一去到就有位置也不會好逼,好舒服😛

😍金箔北海道牛奶雪糕

柚子抹茶餡蜜芭菲

掛住影相,雪糕好快溶😌😌
2018-08-18
1 分鐘 (堂食)
2018-08-04 203 瀏覽
適逢信用咭做半價推廣,多款雪糕甜品都有半價。既然半價,當然要試試最貴的日本直送deluxe 蜜瓜芭菲。這日本直送deluxe 蜜瓜芭菲$250,半價后$125,足兩人份量。這蜜瓜芭菲用上半個曰本直送蜜瓜!蜜瓜大大個,瓜肉味道清甜軟腍,富蜜味,而且飽滿又多汁,入口即化。那種清新香甜的味道在囗中猶久不散,真令人迷醉。而那呍呢嗱雪糕香軟又冰涼,口感滑溜,牛奶味十分濃郁,加埋香甜的蜜瓜汁,好正呀!真係好食!

2018-08-04
用餐優惠
信用卡優惠
2018-08-04 145 瀏覽
如果唔係有50%off, 我就唔寫得花$98 食呢個 白桃芭菲 了上年食嘅金箔雪糕無咩特別, 今年試呢個好食d, 起馬白桃夠甜 (始於係白桃季節, 所以一定夠甜又好味), 但底層嘅芒果好酸啊😂 牛奶雪糕夠香滑, 不過要快d食, 雪糕溶得好快硬要挑剔嘅話..就係得3 塊白桃好似少得濟 (我都明日本白桃係貴嘅) 不過呢家半價$49 可以一試 座位唔多, 好彩我6:45pm到都仲有幾個位剩走個陣7:10pm就full house了by the way, 呢間無赤肉蜜瓜雪糕, 下次要去第二間分店先
上年食嘅金箔雪糕無咩特別,
但底層嘅芒果好酸啊😂
牛奶雪糕夠香滑, 不過要快d食, 雪糕溶得好快
不過呢家半價$49 可以一試
座位唔多, 好彩我6:45pm到都仲有幾個位剩
走個陣7:10pm就full house了

2018-08-03 130 瀏覽
大熱天時,有時真係想食返杯雪糕降下溫,近排i Cremeria 就出左蜜瓜味軟雪糕,中有一kai蜜瓜係雪糕到,味道方面非常濃蜜瓜味,舊蜜瓜亦香甜。雪糕來講i Cremeria一向唔錯,平常食一杯綠茶/牛奶味都覺得有啲貴,呢杯蜜瓜味要$68就更加進取,值唔值就見仁見智啦。🍈🍈🍈
2018-04-26 485 瀏覽
上次同朋友去銅鑼灣行街,泊車泊左係世貿中心,之後搭lift上返地面,一出lift就見到呢間野啦。之後記得朋友有介紹過呢間嘅雪糕好食,於是行街之前就買個嚟試吓佢嘅座位喺鋪頭入面同出面都有,想盡情啲傾計可以揀坐出面。店員都好好笑容同好有禮貌我叫左個宇治抹茶Mix雪糕,配有機玄米杯裝,另外再加左蜜瓜做toppings食落個抹茶味係甘香,唔會係啲好甜嘅假綠茶味,而佢嘅甘味係接受到嘅,唔會太濃。奶味都好重,但重得嚟唔會覺得漏,完全係日本嘅雪糕嘅感覺!佢嘅蜜瓜都好正,日本來貨,咬落好多汁,仲好香甜食完先知佢買啲蜜瓜咁貴都可以仲有生意,係真係因為佢咁好味😋 想喺香港食到日本雪糕嘅味道,就可以嚟呢度一試!

宇治抹茶Mix雪糕

2018-04-26
宇治抹茶Mix雪糕
2018-04-06 247 瀏覽
和老公在世貿樓上吃完生日飯,就來這兒吃雪糕。第一次吃,選擇頗多。哈密瓜雪糕很吸引,但是很貴($220),只有我和老公二人應該吃不完,所以放棄選擇。選了這個咖啡雪糕。咖啡比較苦,但係雲呢拿雪糕很香滑,總算拿了一個平衡。
和老公在世貿樓上吃完生日飯,就來這兒吃雪糕。

2018-03-31
2018-03-24 178 瀏覽
近日天氣和暖左好多,所以雪糕癮發作。加上銅鑼灣實左太多人啦,搞到我一定一定要食返杯雪糕先!見到i CREMERiA 個舖面細細,有幾張枱,可以坐係度食,順便休息下。見到menu真係有啲難揀,因為樣樣都好吸引好想試(我有選擇困難架⋯)。最後揀左抹茶Affogato,店員唧完抹茶雪糕後,再慢慢淋上熱熱的抹茶醬,好正咁喎~食落有好濃既抹茶味,唔太甜,每一口都覺得好滑,但奶味唔重。通常滑既雪糕都重奶味,所以鍾意濃茶味又唔鍾意奶味既人好啱食。抹茶醬係苦苦地既,可將整杯雪糕既茶味提升!可以坐係度慢慢品嚐真好下次一定要搵多個朋友一齊去食蜜瓜雪糕🍦

可以坐係度慢慢品嚐真好
下次一定要搵多個朋友一齊去食蜜瓜雪糕🍦

2018-01-15 359 瀏覽
去開銅鑼灣我都黎世貿呢間分店,座位唔多,得幾張高枱高櫈,近電梯位有幾張細枱,不過好開揚,行過路過都有人望到。 餐牌供應雪糕、芭菲、affogato,雪糕筒就$38-40,最貴嘅蜜瓜雪糕可以去到$220。呢間分店就唔似朗豪坊果間咁有蛋糕。Monbana香醇朱古力affogato $53北海道牛奶雪糕配法國熱朱古力,店員先唧上雪糕然後倒入熱朱古力,面頭灑上少少脆脆,食過有啲係自己倒嘅,就另一種開心。雪糕都幾大杯,倒入左熱朱古力,底部雪糕迅速溶化。佢地家嘅雪糕本身都係溶得快。牛奶雪糕合格,唔覺得奶香特別出眾,畢竟市面上都有好多濃度更高嘅牛奶雪糕。 雪糕質地軟滑,冰感唔重,溶得較快。朱古力係法國品牌,可能因為加左牛奶雪糕,變左朱古力奶味,所以並冇特別濃郁。

Monbana香醇朱古力affogato $53
2018-01-14
2017-12-16 127 瀏覽
平時都好鐘意食甜品,特別鐘意食刨冰同雪糕,今日喺銅鑼灣呢邊食完晚飯,因為要黎世貿中心買少少野,於是臨走前就遇到呢間雪糕店喇。呢間分店位置唔知點咁,喺正扶手電梯旁邊,另一邊又有電梯,所以都有唔少人會經過。但本身鋪面唔大,有幾張高枱高櫈,但同時喺「室外」(商場入面)都放左幾張枱仔,可以堂食。今日黎到已經9點幾接近10點,估唔到鋪頭都仲有幾個人喺度食雪糕,我同老婆逼不得已要坐門口位,都幾尷尬,始終經過啲人點都會望兩眼,不過我地都急急腳好快食完就走。呢度有芭菲、軟雪糕、蛋糕、飲品供應,價錢中上,特別係果個好多人都食過而我仲未捨得食嘅蜜瓜芭菲。雪糕方面佢地有宇治抹茶、北海道牛奶兩隻,變化主要在某啲款式會加少少配料,例如有機玄米、大福、白玉等等。白玉餡蜜芭菲呢款其實都食過幾次,因為佢地嘅軟雪糕都要成40蚊,變相我都願意俾多十幾蚊要個砌得靚靚地嘅芭菲。呢款芭菲有抹茶雪糕,中間有啲忌廉,面頭有紅豆、白玉、餡蜜,最底有啲抹茶凍、脆米,層次感都幾豐富。雪糕溶得唔算太快,可能喺室內啦,抹茶味都幾濃,有適當奶味,唔係好苦澀果種。白玉幾煙韌,而紅豆份量大方,抹茶凍亦有淡淡茶香呢間唔係成日幫襯,久唔久食一次都ok

白玉餡蜜芭菲

白玉幾煙韌,而紅豆份量大方,抹茶凍亦有淡淡茶香

呢間唔係成日幫襯,久唔久食一次都ok,因為我個人就比較鐘意另一間科品店嘅抹茶雪糕。

2017-12-13
$58 (宵夜)
2017-09-16 316 瀏覽
行街行到攰會地,天氣又熱,於是就入去試吓呢款新款軟雪糕,雖然是朱古力味軟雪糕,再加朱古力雪糕筒,整體都唔覺得太甜,幾好味!👍下次希望試吓伴有蜜瓜和水果的軟雪糕,外觀都好靚。
下次希望試吓伴有蜜瓜和水果的軟雪糕,外觀都好靚。
2017-09-16
2017-06-22 304 瀏覽
薰衣草雪糕,噴落個味好假,食落還可以。我不是綠茶控,沒有太大驚喜,整體都一般,但環境好,都幾舒服,下午時間人流不多,夏天熱到死,想搵個地方坐下涼下,還是可以一試。
薰衣草雪糕,噴落個味好假,食落還可以。

我不是綠茶控,沒有太大驚喜,
整體都一般,
但環境好,都幾舒服,
下午時間人流不多,
夏天熱到死,想搵個地方坐下涼下,
還是可以一試。

2017-06-18 301 瀏覽
富良野薰衣草雪糕 $48.去唔到北海道睇薰衣草都可以係icremeria 食到薰衣草雪糕🙇🏻🙇🏻🙇🏻不過味道真係唔係我杯茶 好似食左薰衣草個d香薰油落肚咁 個陣草青味完美地遮蓋牛奶味 😂😂😂我相信如果熱愛薰衣草既你應該ok😂😂.其實份量都唔少 都有四圈以上 都叫又甜又滑 個筒都好味 顏色又吸引😂不過味道就見人見智 我會後悔用左$48去試😂😂😂 果然浪漫既顏色係唔食得落肚😨...
富良野薰衣草雪糕 $48
2017-06-17 148 瀏覽
天氣炎熱,銅鑼灣shopping期間,朋友想起I Cremeria 剛推出了薰衣草味雪糕,便跑到世貿分店一試。 Order 了一個薰衣草雪糕及Monbana香醇朱古力Affogato。薰衣草味雪糕散發著濃濃的花香味,老真說不是我杯茶,但愛好花茶食物的,頂必愛上。個人比較喜愛朱古力Affogato, 極濃朱古力加牛奶雪糕,香滑涼透心哦!尤其喜愛雪糕及朱古力都不會太甜

2017-06-15 103 瀏覽
留意到最近出左「富良野薰衣草雪糕」,可惜見到真身後都係接受唔到紫色野入口,都係叫返正常野作為I CREMERiA 的綠茶fans, 今日仍然叫杯白玉餡蜜芭菲令自己開心下抺茶雪糕一如以往的香濃,少少苦澀味道但入口順滑回甘,最鐘意彈牙嘅白玉丸子同埋甜甜地嘅紅豆蓉。中間仲有一層唔太甜但好軟滑嘅cream, 可惜相對之下底層嘅啫喱失色左少少⋯同行友大果杯affogato有驚喜喎Espresso淋係北海道牛奶雪糕上面,苦甜味經混和後好相配睇嚟下次再嚟我會轉軚食affogato啦

同行友大果杯affogato有驚喜喎

睇嚟下次再嚟我會轉軚食affogato啦