2023-01-14
去咗九龍東如心酒店入面食晚市半自助餐,疫情之後都點食過自助餐,今晚嘅店員都好Nice好有禮貌,而且食物refill速度好快,出去攞嘢食都冇見到有空盤。晚市半自助餐:💰星期一至四:From $498 (Adult 成人) / $348 (Child 小童) / $398 (Senior 長者)💰星期五至日及公眾假期:From $548 (Adult 成人) / $398 (Child 小童) / $448 (Senior 長者)🍴半自助任食餐桌🌟餐湯會有兩款湯,一款中湯同一款西湯。🌟Cold cuts莎樂尾腸,高帕火腿、巴馬火腿、蜜糖芥末煙燻三文魚店員介紹半自助餐桌比較受歡迎係Cold cuts。每樣都試咗少少都唔錯,我就幾鍾意煙燻三文魚,火腿我哋就配埋哈密瓜一齊食。🌟芝士布里芝士、巴馬臣芝士、餐包🌟沙律🥗白醋鴨牛油果沙律配芒果沙沙醬、車厘茄水牛芝士配意大利香醋、青蘋果沙律、火腿長通粉沙律、烤雜菌沙律、薯仔煙肉沙律。牛油果沙律加咗芒果醬酸酸甜甜好開胃,另一款幾鍾意食嘅係水牛芝士。🌟刺身有𩶘魚、馬刀貝、吞拿魚、三文魚、希靈魚、八爪魚放喺雪櫃入面,需要嘅就可以向店員攞,不過我哋就冇試晒,三文
晚市半自助餐:
💰星期一至四:
💰星期五至日及公眾假期:
🍴半自助任食餐桌
🌟餐湯
會有兩款湯,一款中湯同一款西湯。
🌟Cold cuts
莎樂尾腸,高帕火腿、巴馬火腿、蜜糖芥末煙燻三文魚
🌟芝士
布里芝士、巴馬臣芝士、餐包
🌟沙律🥗
🌟刺身
有𩶘魚、馬刀貝、吞拿魚、三文魚、希靈魚、八爪魚
放喺雪櫃入面,需要嘅就可以向店員攞,不過我哋就冇試晒,三文魚都幾好。
🌟冰鎮海鮮🦞
蜆、螺、蝦、蟹腳
凍海鮮幾款都正常,螺肉好大粒好爽,最緊要係refill速度好快
🌟美國白珍珠生蠔🦪
如果有興趣食仲可以加配生蠔,今日啲生蠔都幾飽滿,中size no3,口感creamy
🌟即場烹煮限量菜餚
炆鮑魚花菇,好大件厚身嘅花菇,中間仲好滑 ,鮑魚就好爽彈
客家鹹水鴨意粉有啲似龍蝦伊麵個醬汁
MAINS
🌟烤澳洲西冷牛扒
🌟煎比目魚
每人都可以自選一份主菜,我地揀咗兩份唔同既share食,西冷牛扒叫咗五成熟,中間超級粉嫩,肉質軟腍,外面焦香,配薯蓉薯菜。比目魚扒,煎得好滑身,唔需要再點醬汁已經夠味,配秋葵、紫薯、大根。
🌟甜品🍮
有Tiramisu、蘋果金寶、奶凍同朱古力布朗尼,朱古力布朗尼味道好濃郁,Tiramisu咖啡味香,甜品方面味道都唔會太甜,而且細細舊可以試多幾款。牛油麵包布甸都幾好食。新鮮生果有哈密瓜、菠蘿、蜜、西瓜。Häagen-Dazs雪糕今日仲有四款口味,雲呢拿、朱古力、抹茶同士多啤梨
🌟餐飲
最後嘅餐飲可以揀咖啡☕️茶,仲會配蝴蝶酥,蝴蝶酥好鬆脆。