2018-12-16 279 瀏覽
今晚去出席一個講座, 由於時間太早, 所以只係得少少時間食飯, 唯有早D買個熱狗拎走食啦~所以就去左OPENRICE上好出名既ICONIC H買啦~好大個LOGO~地獄芝味熱狗要成$60, 但有少少失望, 因為芝士唔算好多, 但只係咸味, 而且乾左痴住條腸有種食緊膠既味道...熱狗又係一熱狗腸, 個包又唔算大個, 食完其實一D都唔飽, 味道亦唔見得特別, 只係加左咸芝士既熱狗包只得好少好少既薯塊, 都幾油膩而且無乜薯仔香, 食完好似冇食過咁性價比有點低, 但D野食普普通通...
所以就去左OPENRICE上好出名既ICONIC H買啦~

好大個LOGO~

性價比有點低, 但D野食普普通通...
📍紅磡📍超級邪惡😈芝士滿瀉🧀黑松露配炒菇熱狗🌭️松露醬薯條🍟之前係紅磡發現咗一間小店,專賣特色熱狗😍當下午茶食就最好😼😼叫咗一個超級黑松露配炒菇既熱狗,即叫即整熱辣辣🔥夠哂大份🤓兩個人share食都得👧🏻👦🏻啲松露好香配埋炒菇成個感覺好夾😝仲要啲芝士多到好似岩漿湧出嚟😂好邪惡😈仲有松露醬薯條😼好脆卜卜👍🏻👍🏻試埋秘製雞中翼同一口牛✨其實佢仲有個至尊海膽熱狗,成板海膽舖滿隻熱狗😹😹同八吋長鰻魚熱狗😍下次再去試哂佢😭

2018-11-16 434 瀏覽
今日同媽咪一齊係紅磡睇中醫間中醫好旺場等左個幾兩個鐘睇先完出發前食既午餐一早已經消化晒 我哋個肚都打晒鼓 所以我哋就喺附近搵咗一揀食熱狗嘅tea1tea間鋪頭好細間 得一張枱同三張高凳 明顯係專做外賣生意啦但係我哋太肚餓都唔理得咁多啦 快快order咗個熱狗薯條同汽水呢個係新鮮炸嘅薯條 所以熱辣辣 我好鍾意呢一個薯條 因為佢係連皮炸 而且係我至愛嘅粗薯條 出面脆入邊軟 啖啖薯仔 正到主角啦 走地豬豬漢堡狗 d料多到爆哂出黎呀 除咗見到最上一塊切半既豬柳外 仲有好多好多既洋蔥 菠蘿 加埋佢個sauce 一流 一個字 正! 雖然佢唔算好平但都可以一試味道真係唔錯㗎
今日同媽咪一齊係紅磡睇中醫

雖然佢唔算好平但都可以一試味道真係唔錯㗎
薯條
走地豬豬漢堡狗
2018-10-16 791 瀏覽
普通熱狗食得多 但特別少少熱狗真係好少聽 所以黎試下新野。最後岩心水既熱狗就揾唔到 但揾到另一樣野間店空間唔大 頂盡容納到6個人空間有限底下 都只能將就下☹我地單叫左兩個熱狗一個小食我係個三文魚狂 見到三文魚就叫了整體幾好 最好食係個蛋 又香又嫩男友鐘意食辣 所以叫左個辣手撕雞狗但同期望有點落差 唔夠辣 最滿意最滿意最滿意係呢個牛柳粒!!真係冇得彈 好香 又唔韌 唔識形容 但真係超好食超推薦!!!!!!最後埋單$164 老實講就唔會再叫翻以上既熱狗架啦但牛柳粒一定會再叫

間店空間唔大 頂盡容納到6個人

酸辣手撕雞狗

男友鐘意食辣 所以叫左個辣手撕雞狗
但同期望有點落差 唔夠辣

一口牛柳粒

最滿意最滿意最滿意係呢個牛柳粒!!

真係冇得彈 好香 又唔韌 唔識形容 但真係超好食
超推薦!!!!!!

最後埋單$164
老實講就唔會再叫翻以上既熱狗架啦
但牛柳粒一定會再叫

一口牛柳粒
2018-10-13 454 瀏覽
好耐冇黎呢度食嘢成日話桃花依舊,人面全非但我咁多個月冇嚟一開門都仲係見到個靚女老闆娘你都第一個感覺係個餐牌唔同咗多咗好多下午茶餐同埋意粉正當我想叫個熱狗食之際老闆娘就叫住我叫我試吓新嗰個芝士安格斯漢堡應該係雙層芝士安格斯漢堡腺癌咁冇理由唔聽人意見㗎嘛咁就試吓啦套餐來講唔算貴$63有薯條有汽水呢度整野嘅速度都唔算慢而且質素好好終於可以等到有得食啦個包個樣睇上去平平無奇但一啖咬落去嘅時候濃郁嘅芝士味就走咗出嚟而且個包好鬆軟雙層芝士同安格斯嘅配搭其實就好似麥當勞但係你睇到唔同嘅就係佢嗰個芝士嘅味道真係同快餐店嘅有好大分別嗰種芝士味係可以帶出到嗰塊牛嘅味道
好耐冇黎呢度食嘢
成日話桃花依舊,人面全非
但我咁多個月冇嚟
真係同快餐店嘅有好大分別
嗰種芝士味係可以帶出到嗰塊牛嘅味道
雙層芝士安格斯漢堡
2018-10-12
10 分鐘 (堂食)
雙層芝士安格斯漢堡
  • 洋蔥肉麻狗
  • 黑松露薯條
  • 雙囍狗
  • 芝士肉醬熱狗
  • 肉麻狗
2018-10-03 430 瀏覽
第一次寫食評就顯俾ICONIC H吧。熱狗本來就不是我杯茶,但呢間熱狗店已不是小妹第一次光顧,佢已經成為我每次去紅磡必定幫襯既食店,除左有唔同種類既腸仔熱狗,佢仲有其他熱食選擇。今次我就揀左魚柳包,魚柳炸得好香脆,唔會好似其他快餐店咁得層炸漿無魚肉。再配薯條同凍飲做COMBO,就非常滿足了。最鍾意幫襯小店,特別有人情味,好鍾意老闆娘親自介紹食品俾客人。呢期出左紫薯系列,眼見當日都有唔少人買,可能因為好多女生都係紫薯控吧!等我下次又試下先,希望呢個期間限定無咁快完啦。
第一次寫食評就顯俾ICONIC H吧。

2018-09-06
10 分鐘 (堂食)
  • 薯條
2018-10-02 305 瀏覽
平時就食開我最愛嘅黑松露森林,今日就想試吓其他,呢款嘅腸唔係一大條嘅而係有兩條,上面嘅熱熔芝士依然係好香濃加上燒過嘅菠蘿同茄汁味道好夾!驚住就咁食熱狗唔夠飽今次加咗個set

驚住就咁食熱狗唔夠飽今次加咗個set
2018-09-27 320 瀏覽
位於紅磡嘅餐廳執粒快到乜,話變就變,但ICONIC H 開左咁多年依然屹立不倒,必定有原因。呢日有機會就嚟瞭解下 😂熱狗款式奇多,連素式都有。我第一次食,嗌最簡單嘅芝肉狗 😂 即係芝士肉醬熱狗。其實加幾蚊可以嗌餐,不過我對薯條同汽水無太大興趣,所以無嗌。即叫即整,新鮮熱辣。一打開盒蓋,哇,又大件又靚仔~ 諗住用紙巾包住拎上嚟食,點知店姐姐教我話可以撕左紙盒一邊做開口,拉隻狗出少少咁食,咁就唔驚隻污糟手掂到隻狗搞到唔乾淨啦,仲教我如果芝士漏左落盒就可以用支叉拮反上嚟食~ 真係好好人。芝肉狗夾住一條香草雞肉腸,加埋肉醬真係超夠份量,再淋一層熱溶芝士簡直係絕對邪惡!!! 😈 一啖咬落去熱狗包熱辣辣,新鮮軟熟,香草雞肉同肉醬味香,然後熱溶芝士拉絲sssss 😇 好味程度爆燈。超級好食,超級推介,紅磡必食🤩👍🏻

熱狗款式奇多,連素式都有。

一打開盒蓋,哇,又大件又靚仔~

超級好食,超級推介,紅磡必食🤩👍🏻
2018-09-27
  • 芝肉狗
2018-09-19 296 瀏覽
平時同朋友最好嘅聚腳點就係紅磡 朋友喺唔同地方放工 去紅磡嘅時間都差唔多比較公平少少😂黑松露森林黑松露蛋+中間有芝士 平時冇乜嘢特別喜好嘅話我都係食呢個加$10嘅話薯條可以有黑松露醬 我覺得佢嘅薯條好好食所以平時一定會加錢要套餐走地豬漢堡狗中間有啲好新鮮嘅菠蘿做塔配個走地豬幾淋
平時同朋友最好嘅聚腳點就係紅磡

走地豬漢堡狗
中間有啲好新鮮嘅菠蘿做塔配
個走地豬幾淋
2018-09-10 208 瀏覽
突然心血來潮,諗起好耐冇食既黑松露森林熱狗🌭️買外賣番屋企食,黑松露炒蛋依舊又香又滑,加埋黑松露蛋黃醬,同少少咸香既熱溶芝士,真係絕配,腸就加$5要左純雞肉腸
突然心血來潮,諗起好耐冇食既黑松露森林熱狗🌭️

2018-09-06 297 瀏覽
連續幾天早上做運動後上班,身心皆累的豬神想找個邪惡的東西發洩,今天一定要吃芝士,心裡如是說。在紅磡街道裡的IconicH,絕對是打著邪惡旗號的熱狗店,看他的菜名「地獄芝味四重奏」就可見一斑。「大鰻狗」名字亦可圈可點,畢竟小弟也是曼狗一名(曼聯的粉絲)。暫不提這些門面marketing功夫,一進店內只有兩張桌子和一張小吧台,地方真的很小,豬神小弟進場只能跟另外兩個客人拼桌。說實話,在這裡吃久了長胖的話,就再進不了門啦,真諷刺吧。看了有趣的菜單名字很久,才選了8號餐 黑松露森林,森林是多出來的兩個字,其實是黑松露炒蛋加芝士加香腸熱狗,以為已經夠邪惡了,再點了套餐配上 芝士薯條(加$10),簡直是極悪之帝王!環顧全場最善良的,竟然是寡人套餐中的一瓶coke zero!等了五分鐘上餐了,店主提醒先吃芝士薯條,因為芝士涼了會變硬,真貼心喔。薯條甫入口,芝士的味道已經爆發出來,感覺回到吃芝士火鍋的時代,每一口都是香濃幼滑的味道。可能各位感覺小弟描述得太誇張了,但更跨的在後頭!打開熱狗的盒子,黑松露炒蛋軟趴趴的躺在熱狗上,非常大份。坐對面的兩個客人,就靜靜微笑看著我,怎樣把這東西俐落的拿起來放進口中

暫不提這些門面marketing功夫,一進店內
[环境]只有兩張桌子和一張小吧台,地方真的很小,豬神小弟進場只能跟另外兩個客人拼桌。說實話,在這裡吃久了長胖的話,就再進不了門啦,真諷刺吧。

可能各位感覺小弟描述得太誇張了,但更跨的在後頭!打開熱狗的盒子,黑松露炒蛋軟趴趴的躺在熱狗上,非常大份。坐對面的兩個客人,就靜靜微笑看著我,怎樣把這東西俐落的拿起來放進口中呢?最後我終於將熱狗拉到盒子的邊上,慢慢捧起盒子,勉強一口咬下去,沒東西掉出來,成功了!

聽到對面兩位客人,女的那位輕輕的推一下男的說,看人家就那麼輕易!估計剛才他們吃的時候也引起不少風波吧!說回味道,芝士仍然是主導者,但是配合香腸的味道,還有黑松露炒蛋,簡直是人間美味不外如此!香腸雖然有點不夠脆皮,但無礙它肉汁的香味,炒蛋的形狀也不夠配合,使我需要不斷調整動作,到最後直接拿個叉兜著吃。

不過,雖然說芝士十分香濃,但是感覺到這些芝士其實也跟坊間賣的沒什麼不同,如果芝士能多帶些奶香味的話,就跟去年在日內瓦吃到的芝士餐所差無幾了。

剛才說到這裡份量十分大,在後來我都有點後悔點了套餐,其實單點一個熱狗就夠了,兩個人去的話,建議一個單點加一個套餐便可,Perfect。

吃完飽飽,回到熱鬧的街上,又想起明早可能要加倍運動,才能抵償今天所犯的罪了。
2018-09-06
5 分鐘 (堂食)
  • 黑松露森林
2018-07-12 1021 瀏覽
無法溝通,態度差,未食都走左一心打算去食fish and chips一入店門口 就問收唔收八達通啦,兩個略肥的店員(廚房內)都唔想應人咁,話收咁我問有無fish and chips,店員呆兩呆咁,聽唔明咁?因為出面個menu 無寫有,問下好出奇?有一個店員話有咁我話要一份,八達通另一個店員企埋去收錢位,超黑面,牛咁眼望住我,但又乜都唔講,勁無禮貌唔講幾錢,佢黑人問號咁樣,完全溝通唔到,佢問另外個店員我叫緊乜咁好喇,另一店員答就話「fish and chips?你知唔知出面係有d午餐架?」「我知有午餐,我係叫fish and chips」我話。「咁要餐定唔要餐?」「咁分別幾錢?」「35,38」以上店員的態樣係勁悔氣!!!!咁係我睇緊drink menu 果陣,佢突然同我講無fish and chips 喇!!痴痴地線,浪費時間,即刻走左,去左食米線無咁嬲
無法溝通,態度差,未食都走左

一心打算去食fish and chips
有一個店員話有
咁我話要一份,八達通
「我知有午餐,我係叫fish and chips」我話。
「咁要餐定唔要餐?」
「咁分別幾錢?」
「35,38」
以上店員的態樣係勁悔氣!!!!
痴痴地線,浪費時間,即刻走左,去左食米線無咁嬲

2018-06-01 1191 瀏覽
叫左和牛漢堡包加熱溶芝士、小龍蝦包、熱溶芝士薯條同黑松露薯條。和牛漢堡內有菠蘿、腸(佢有好多款腸,唔記得呢款係咩腸)、和牛2件同芝士。即叫即做,上台時熱辣辣。其實d野熱已經叫好食,加上有烤菠蘿,哈哈~ 件牛就一般,偏乾身同鞋口,不過全部野夾埋一齊都可以。至於個小龍蝦包,小龍蝦完全無味,反而洋蔥味好出,搶晒出黎,個sauce就好濕下(感覺似出水個隻濕)。薯條-正常環境就好細,一共2張台8個位~~佢會食完問下你意見,感覺係幾有誠意嘅小店。

薯條-正常

環境就好細,一共2張台8個位~~

佢會食完問下你意見,感覺係幾有誠意嘅小店。

和牛漢堡、小龍蝦堡
2018-05-27 870 瀏覽
天時暑熱,千里迢迢,走左去紅磡食「熱狗」!聽落真係錯哂!入到舖頭,只得八個位!雖然冷氣開放,但係都覺得唔夠涼。餐牌熱狗都有成廿款,熱狗「多元化」!價格差異很大!楝左01號「芝肉狗」套餐:熱狗好大品,薯條亦唔少!熱狗芝士軟硬適中,牛肉腸香口超熱,麵包亦非常鬆軟!估唔到咁正!讚!食熱狗配冰凍可樂,Perfect!炸魚薯條:炸魚好細件,不太油!可以!跟大量薯條,食唔晒!總結:專業有質素熱狗店,好味道,會再來!

餐牌熱狗都有成廿款,熱狗「多元化」!價格差異很大!

食熱狗配冰凍可樂,Perfect!

炸魚薯條:炸魚好細件,不太油!可以!跟大量薯條,食唔晒!
炸魚薯條

總結:專業有質素熱狗店,好味道,會再來!
2018-05-27
  • 01  套餐
2018-05-25 630 瀏覽
極鍾意食辣同芝士嘅我都會周圍捐去搵貴有關於佢地嘢野食。遇到又啱佢哋兩個嘅配搭就更加好,因為你試落其實又會發個佢哋幾夾同埋你會開始上癮。其實呢間熱狗都唔係第一次黎。第一次係哥哥介紹,因為佢知道我鍾意食芝士,而咁啱嗰陣時有新興左呢間極重芝士嘅熱狗🌭️,啲芝士🧀🧀仲多到可以拉出呢😍呢個絕對就係芝士控最想做嘅一件事,能夠滿足到芝士控嘅一個欲望。第一次試過呢個地獄「芝」味四重奏下一次都唔例外。因為真係夠晒辣同夠惹味,個辣味配合得好得宜,本身好似覺得唔夠辣,但係店員聽到就問我洗唔洗加辣,所以今次仲試咗呢個中辣(加辣),合晒我河車啦。其實個熱狗仲會有一啲牛油,牛油味好濃好香,係熱狗或者麵包嘅不二之選。其實如果食呢啲垃圾小吃吾能夠拘泥於熱量啦,最緊要好味。今次食套餐,配合薯條🍟。薯條可以配餐嘅話就可以加錢配芝士,但係我見熱狗我都有好多芝士,所以就冇加,怕太膩。但朋友有加到芝士,芝士薯條都好好食,真係芝士迷嘅最愛,其實多多都唔唔會多。之前分店位置就比較唔方便而且只有一間舖,之後再開去銅鑼灣、上環,雖然都唔係常去嘅地方但係都總算多個選擇,希望佢可以開多啲分店滿足到我呢個支持佢嘅小粉絲🙂真係會一去再去嘅鋪頭唔
極鍾意食辣同芝士嘅我都會周圍捐去搵貴有關於佢地嘢野食。
遇到又啱佢哋兩個嘅配搭就更加好,
因為你試落其實又會發個佢哋幾夾同埋你會開始上癮。
其實呢間熱狗都唔係第一次黎。
第一次試過呢個地獄「芝」味四重奏下一次都唔例外。
真係會一去再去嘅鋪頭唔多,因為佢真係保持到良好質素。
店舖唯一稍欠優勝嘅只是地方較淺窄。基本上我希望環保♻️盡量堂食嘅話,等位都會等好耐。即使係亦唔能夠逗留太耐,因為有其他客人。始終環境較淺窄,但若果撇除呢一點基本上餐廳都有好高評價!