2017-04-21 410 瀏覽
一下課就跑來紅磡因爲朋友說這裏美食很多,走了一圈選了這個hotdog專門店,結果點餐時就被店員態度嚇到,拿到熱狗時已經離落單將近30分鍾,但當時店裏除了我們並沒有其它客人點的和牛漢堡hotdog,一拿到手就立刻不想吃了---肉都已經是黑色的了,上面還冒著油泡,完全沒食欲,太油膩了!跟朋友一人咬了一口就作罷了,味道的確如看起來那般油膩,入口除了油沒有其它味道,肉很幹,不知是否是真的和牛,總之兩個字,難吃

2017-04-20
30 分鐘 (堂食)
  • 和牛漢堡hotdog
2017-04-15 358 瀏覽
好耐無食,今次入去食發現涼左好多,比起第一次食舒服好多!眾多新選擇當中,仍然係舖滿芝士嘅呢款雙重芝士地獄版最得歡心!打開盒就見到熔化芝十士鋪滿了成隻熱狗,我地要唔辣,食第一啖芝士同飽混合,醬汁惹味;轉加錢鷄肉腸,咬落爆汁,味道帶甜味,食完一隻超邪惡同滿足!
2017-04-15
5 分鐘 (堂食)
2017-03-17 655 瀏覽
Er... 服務態度好差。佢問個餐要咩野飲。原來除左水同汔水其他都要加十蚊。咁我咪轉飲水囉。跟住就西面😂??下?唔想加錢好正常姐?????唔理啦。午飯時間,但間店得我同友人幾個。堂食有個電視,我地睇電視討論劇情啦(斯文正常傾閒計,不是大聲講大聲笑嗰啲行為)佢想趕我地走跟住轉台😂😂😂😂😂😂下?咁想趕客咪下次唔黎囉。一個熱狗餐最平都要$60。食一次夠了又唔咩特別好好食。附近都大把好食的選擇。

2017-02-22 813 瀏覽
由岩岩開呢就開始食咖啦開頭都好多人排隊同價錢比較貴因為無套餐ma都係試過一兩次因為我就麻麻地seafood都無食過呢度係seafood做配料既熱狗咁呢個就係我其中一次買去野餐既兩個SETSET價錢大約係$60起啦如圖啦 你會價錢選左熱狗啦之後小食你可以選擇薯條/粟米 仲有薯笑餅選既之後再選一個野飲 mostly 係汽水圖上熱狗名我就吾記得 但係有熱狗腸啦 芝士 松露蛋 仲好似有菠蘿既其實熱狗份量係大既 女仔未必食得哂薯條一般 我記得薯笑餅係好食d既栗米都甜既 熱狗既芝士好多份量好之後松露蛋都好滑好吸引但小編都係未捨得叫和牛果個食同次次儲左既印花都吾知放左去邊
由岩岩開呢就開始食咖啦
栗米都甜既 熱狗既芝士好多份量好

之後松露蛋都好滑好吸引

但小編都係未捨得叫和牛果個食

同次次儲左既印花都吾知放左去邊

熱狗小店在食街,店舖雖小,但食物就非常吸引,有時晚餐都想食下fast food。傍晚時分黎已經人來人往,不少學生黎幫襯。原來食熱狗都可以食得好deluxe,連和牛和松葉蟹都有!Open kitchen design,直接係counter買飛等5mins到就有啦。服務員會主動介紹combo和upgrade資訊。好warm的黃色牆身和掛住介紹熱狗的照片,好friendly的感覺。Hot dog packing好得意,盒子設計十分有心思,是一條好識嘆的熱狗。用方形金屬tray盛載combo顯新意!地獄芝味四重奏combo($63)芝味果真香濃,可以揀微辣,有melted cheese、blue cheese、chilli cheddar 和cheese knacker sausage,咁多芝士都平衡得好好。麵包都好soft。洋葱肉麻狗combo($69)滿滿的肉醬,四川麻辣風味,洋葱半生熟,辣辣地,惹味非常!Combo可以揀薯條、薯餅或沙律,可以upgrade加芝士或松露醬食,另飲品為汽水,加錢可以升級為特飲,非常多元化。即炸薯條好香脆,份量剛好。哈哈笑薯餅好可愛,可以試下。
原來食熱狗都可以食得好deluxe,連和牛和松葉蟹都有!
哈哈笑薯餅好可愛,可以試下。
  • 洋葱肉麻狗
  • 地獄芝味四重奏
红磡ICONIC H热狗店:大鳗狗,薯笑饼,肉麻狗!一整条盖了日式照烧酱的大鳗鱼躺在法兰克福肠上,鳗鱼嫩嫩入口即化,同鳗鱼饭里的鳗鱼口感无差,配有嚼劲的热狗肠,软糯与Q弹的双重口感好好味肉麻狗上的四川麻辣肉酱,有一丢酸,并不辣,整个肉酱味道跟热狗肠融合恰到好处! ​​​
红磡ICONIC H热狗店:大鳗狗,薯笑饼,肉麻狗!

大鳗狗
大鳗狗
2017-02-18 612 瀏覽
因為要去睇演唱會,所以就黎到紅磡區覓食喇。之前睇電視介紹過呢間熱狗店,今日有機會就去試下啦~間舖唔難搵,但店面好細,好容易就會行過左。店面得5個位,好細,大概只可同時容納10個人同時堂食同落單。呢度除左有regular嘅熱狗之外,仲會有限定嘅熱狗,今次去就有和牛同松葉蟹腳,不過就會貴啲。今日點左芝肉牛,配薯條同汽水。個熱狗有牛仔腸,熱溶芝士同肉醬,因為即叫即整,所以都要等15分鐘左右。個熱狗都幾大份,女仔黎講可能會食唔哂。因為餡料好多,所以食落會好飽。條腸好好食,皮脆,熱溶芝士要快食,不過凍左食都ok, 肉醬都好味。薯條就正正常常咁。呢set埋單$60,一啲都唔貴。下次如果再黎紅磡,都會試下其他熱狗。

下次如果再黎紅磡,都會試下其他熱狗。
2017-02-16
15 分鐘 (堂食)
2017-01-10 1229 瀏覽
記得這間開業大概已經有超過一年半,某些飲食網站、網媒也紛紛報道這間店的特色熱狗,香港人追求潮流之風,來得快也走得快。在最初經傳媒廣泛報道後,每每經過也就此作罷,那時候想待熱潮過後才光顧。相信現在也是適當時候。平日晚上,惠顧的人不算多,店舖內座位大概只有5張左右,幸好店舖只有一對情侶在進食,還好有位置給坐下,然而用餐位置不算多,坐下來會顯得有點窄。與男朋友各自叫了不同口味的熱狗,我的叫了松葉蟹狗,男友的則是和牛漢堡狗。松葉蟹狗就這樣單熱狗包內裡的餡料,蟹肉裝得滿滿的,沒有偷工減料成份。在松葉蟹肉下,還有熱狗腸在包內,另有一片片牛油果鋪設在熱狗餡旁。熱狗包鬆軟,單獨吃蟹肉,雖然感覺鮮甜,但會覺得有點淡味感覺,與熱狗腸一起吃的話,味道會再好點。然而因為有牛油果關係,帶點清新既草青味感覺。太滿餡料關係,嘴細既人會吃得有點狼狽。黑松露薯條薯條當中配黑松露最為好食,這間店的黑松露薯條水準還算可以,因薯條是即炸關係,趁熱食時候最為香脆可口,有吃到黑松露味道,但反而問男朋友說沒感覺,因不知道黑松露是什麼的味道。眼見店舖也不斷推出新款式,而同時面對區內新食店興起,平心而言,作為一般基層普通市民,接近一百
松葉蟹狗
黑松露薯條

眼見店舖也不斷推出新款式,而同時面對區內新食店興起,平心而言,作為一般基層普通市民,接近一百元一個的熱狗包不太划算,很多時也是為嘗試新款食品的好奇心驅使下而光顧。
2017-01-02 880 瀏覽
好早買咗香港羽毛球決賽飛,香港代表伍家朗更殺入決賽, 更加開心,同外父外母老婆等四人去紅磡搵食, 就去食熱狗, 紅磡大部份鋪]頭都好細間,都預咗要等位,所以十二點就o黎到,入面得五六個位左右,都要等廿幾分鐘先有位,店內可以車仔麵咁選不同的腸,醬和配料,但亦有已配撘好推介畀客 我哋四個餐包括:珍寶腸+熱熔芝士+千島醬   非常好味,由其是熱熔芝士,雖然邪惡但好吸引紐倫堡腸+黑松露蛋+蜜糖芥末  黑松露蛋美味可口 怪不得好多人都嗌,結合起來令人難以抗拒店內推介, 我不記得名字, 只知有牛肉醬,酸瓜等, 類似漢堡咁跟餐可以粟米薯條等, 但我哋全部揀粟米,減低罪惡感吧! 這裏是值得推介的小店

熱熔芝士熱狗
2016-11-27
20 分鐘 (堂食)
熱熔芝士熱狗
  • 熱熔芝士
2016-11-27 1111 瀏覽
睇戲前去左紅磡搵食 要排隊嘅好西等左15分鐘左右 店子小小的㨂左安格斯熱狗加芝士套餐 配黑松露薯條薯條同熱狗即叫即整 勁脆勁重黑松露味熱狗不得之了 芝士熱辣辣可以拉絲牛肉juicy 又有牛味 配埋芝士熱狗口感勁正
睇戲前去左紅磡搵食 要排隊嘅好西
等左15分鐘左右 店子小小的
㨂左安格斯熱狗加芝士套餐 配黑松露薯條
薯條同熱狗即叫即整 勁脆勁重黑松露味
熱狗不得之了 芝士熱辣辣可以拉絲
牛肉juicy 又有牛味 配埋芝士熱狗口感勁正
2016-10-25 1557 瀏覽
Overpriced, greasy, and gross. First of all, the <$50 tag on this restaurant is an outright lie. Every dog here costs at least $60, but you'd be more likely to spend close to $100 here on soggy, store-bought food.The dog I received was off-brand quality, at best. I've had boiled hot dogs from school cafeterias with more flavor. The chewy beef that came on my hot dog certainly didn't help, either. The fries that came with the meal tasted as if they'd been frozen, yet they still cost $25 for a

The dog I received was off-brand quality, at best. I've had boiled hot dogs from school cafeterias with more flavor. The chewy beef that came on my hot dog certainly didn't help, either. The fries that came with the meal tasted as if they'd been frozen, yet they still cost $25 for a portion smaller than what they'd give at McDonalds.

In summary, I recommend this only to people who want a reason to stab themselves.
2016-10-23 1069 瀏覽
去到店舖,人山人海,經店員姐姐推介下選了和牛熱狗,雖然價錢都有d那利,成108蚊,但人一世,物一世,咩都試下啦!到左啦,好香呀!首先是不知從何入手,自己就決定食左塊和牛先,和牛煮得熟左少少,但係都幾香牛味,之後就食隻熱狗啦,佢個包就烘得剛剛好,好香,唔太硬,而熱狗腸我就選左豬肉腸,無咩特別,最後我都係好快速咁食晒啦。其實佢都重有好多醬呀!都會再去。
2016-10-15 805 瀏覽
朋友知我係芝士怪,所以帶我黎呢度食七點幾去到,仲諗住好多人,點知我地兩個包店柯打左兩個餐: 和牛套餐同地獄芝士(微辣)套餐等左十幾分鐘就可以去拎餐等到頸都長地獄芝士(微辣)一打開見到甘多芝士,個肚都不停叫我快啲食加埋微辣更加正唔會只有芝士味而太單調,有雙重味覺享受失望位係個熱狗只係暖拉唔到絲飼和牛熱狗個賣相真係唔錯,夠豐富菠蘿好味,可以解滯炒洋蔥仲係生左啲,我中意食淋身啲重點既和牛,無想像中甘好食似厚身漢堡扒多啲薯條配松露醬(因為太餓,所以薯條無獨照)啲醬真係好多,而且個醬好好味感覺仲好食過熱狗薯條係粗薯,而且新鮮,外脆內軟薯餅配茄醬 (都係無獨照)我最怕食麥記既薯餅,因為未食就先見到薯餅上面既油,已經無哂食慾另外麥記薯餅內餡係爽口薯粒所以我一直對薯餅不太有好感但呢度啲薯餅無呢個問題除左有個可愛樣之外仲要無油光係面!! 外脆內軟內餡係薯蓉,就甘食已經好好味唯一美中不足就係個茄醬茄醬味好怪,唔點好過點可能我對熱狗期望太高,所以有啲失望但小食係無期望之下就帶比我驚喜我見有客人只係單買薯條,心諗果然識貨
朋友知我係芝士怪,所以帶我黎呢度食

七點幾去到,仲諗住好多人,點知我地兩個包店

柯打左兩個餐: 和牛套餐同地獄芝士(微辣)套餐
等左十幾分鐘就可以去拎餐
等到頸都長

地獄芝士(微辣)
地獄芝士(微辣)熱狗
一打開見到甘多芝士,個肚都不停叫我快啲食

加埋微辣更加正
唔會只有芝士味而太單調,有雙重味覺享受
失望位係個熱狗只係暖
拉唔到絲

飼和牛熱狗
草飼和牛熱狗
個賣相真係唔錯,夠豐富

菠蘿好味,可以解滯

炒洋蔥仲係生左啲,我中意食淋身啲

重點既和牛,無想像中甘好食
似厚身漢堡扒多啲

薯條配松露醬(因為太餓,所以薯條無獨照
套餐配松露薯條
啲醬真係好多,而且個醬好好味
感覺仲好食過熱狗

薯條係粗薯,而且新鮮,外脆內軟

薯餅配茄醬 (都係無獨照
薯餅
另外麥記薯餅內餡係爽口薯粒
所以我一直對薯餅不太有好感

但呢度啲薯餅無呢個問題
除左有個可愛樣之外
仲要無油光係面!! 外脆內軟
內餡係薯蓉,就甘食已經好好味
唯一美中不足就係個茄醬
茄醬味好怪,唔點好過點

可能我對熱狗期望太高,所以有啲失望
但小食係無期望之下就帶比我驚喜

我見有客人只係單買薯條,心諗果然識貨
2016-10-12
15 分鐘 (堂食)
套餐配松露薯條
薯餅
  • 薯條配松露醬
2016-10-11 3045 瀏覽
今晚係紅館睇concert 順便同朋友睇下附近有咩好食,見到iconic評價不錯同埋海膽熱狗好吸引所以就黎試下其實一早都知鋪內坐位少,等位都要預返多的時間!黎到果然如大家所講,鋪內大概5-6個坐位,我地前面有兩pair情侶,大概都等左廿分鐘以上先有位,注意差不多排到你可以落左單先因為製作需時,又或者買外賣到附近的公園可能更省時。一心為了海膽熱狗而來,但原來現在已經沒有供應有的失望,店員推介松葉蟹狗,咁就試試啦!彩虹薯條,有茄汁、藍芝士、芥末、BBQ汁、千島醬,加上煙肉,幾惹味!但份量比我想像中少,薯條更香脆會更好到主角出場!蟹肉分量相當足!配上牛油果、千島醬、sprout同熱狗腸!味道相當夾,蟹肉鮮甜,配上惹味千島醬及清新沙律菜,熱狗包相當軟熟,唯一不足之處是牛油果不夠熟,有些少硬地獄芝味-由於冇海膽的關係我們點了這個熱狗,叫得地獄其實可選辣或者不辣,我們點了小辣但辣度也不能忽視,反而芝士味道沒有我們想像中的香濃,可能我們吃蟹肉熱狗也吃得半飽了。吃到最尾覺得有點膩呢combo仲包括粟米粒,冇咩特別飲品我選了士多啤梨梳打,是店員推介的味道,果然沒有介紹錯!士多啤梨味道香甜,最重要不是藥水
一心為了海膽熱狗而來,但原來現在已經沒有供應
有的失望,店員推介松葉蟹狗,咁就試試啦!
combo仲包括粟米粒,冇咩特別
飲品我選了士多啤梨梳打,是店員推介的味道,果然沒有介紹錯!士多啤梨味道香甜,最重要不是藥水味,配上有汽梳打水正好消消滯!

順帶一提,小店都好貼心,知道去幫襯的都是會去睇何韻詩演場會,所以佢就會播何韻詩的歌
2016-10-09
20 分鐘 (堂食)
2016-09-04 1231 瀏覽
外賣第一次買呢間店既熱狗,佢比正常size 大份,價錢合理都算合理。叫左個巨型芝士肉醬熱狗,好多芝士,面包本身較軟身,唯一美中不足就係熱狗腸有啲普通,肉質比較'林',主角有啲失色。芝士同埋腸嘅味道都唔算好夾,幸好有肉醬幫手調味。由於太大份嘅關係,分左2次食,一次係過咗半個鐘食,第二次係四五個鐘後,味道都一樣好食。鋪面較細,但外賣速度快,外賣既包裝都可靠,味道不錯,會考慮再幫襯。

叫左個巨型芝士肉醬熱狗,好多芝士
芝士同埋腸嘅味道都唔算好夾,幸好有肉醬幫手調味。

2016-09-04
外賣自取