2019-09-19 455 瀏覽
外賣加錢轉食物,加左錢無轉,套餐包野飲無比,打去問話無講到無比炸雞太老,炒年糕仲凍冰冰;服務態度唔掂,食物質素劣,價錢貴。一句講哂無下次😡😡😡😡😡😡
2019-09-19
外賣自取
2019-08-24 703 瀏覽
佐敦原來有間幾吸引既韓國餐廳有啲地方可能遠左少少,其實只係我懶行所以一直都嚟唔到食,今晚終於的起心肝嚟食下啦入面係幾大既,而且個氣氛好唔錯,有個大投射螢幕睇ball🤝🤝入面既坐位好多,好闊落既餐廳既食物選項都幾多既,而且上菜既速度都幾快既,首先係自己出去俾錢買咗嘢食,然後店員會親自送上食物既我地嗌左芝士蛋同埋牛𦟌湯飯「芝士蛋捲」好好味呀,芝士既拉絲效果好好,明顯地芝士份量好多,而且芝士味好重,蛋包得好好,唔會散哂「牛展湯飯」既牛展好入味,加埋唔同既配料,湯底濃味,唔錯既,但係都有啲味精既此外,美中不足既係,牛展既數量唔多,食完有啲唔夠喉
佐敦原來有間幾吸引既韓國餐廳
有啲地方可能遠左少少,其實只係我懶行
所以一直都嚟唔到食,今晚終於的起心肝嚟食下啦

我地嗌左芝士蛋同埋牛𦟌湯飯

「芝士蛋捲」

此外,美中不足既係,牛展既數量唔多,食完有啲唔夠喉
2019-08-21
  • 芝士蛋卷
2019-06-01 1407 瀏覽
佐敦鬧市發現一間特色韓國餐廳,裏便嘅侍應同廚師都係韓國人,食嘅都係傳統嘅韓國小食。好彩有圖文並茂的餐牌。今日下午茶到來試一試,都見到一啲韓國人自己來幫襯返,食物質素都唔錯。叫咗一個牛肉石頭鍋飯,令一份套餐有魚餅烏冬加韓式飯卷,仲送凍檸茶一杯,另外在叫咗一杯生啤!
佐敦鬧市發現一間特色韓國餐廳,裏便嘅侍應廚師都係韓國人,食嘅都係傳統嘅韓國小食。好彩有圖文並茂的餐牌。
2019-06-01
2019-05-30 812 瀏覽
佐敦區其實好多野食, 今日又繼續試下未試過既之前友人買過呢度既炸雞, 食過幾好食, 試下午餐其他款式最後揀左S2的辣汁年糕+飯卷呢度落單方式係先在Counter落單畀錢, 我就外賣自取, 落完單等一陣就有得拎, 都幾快手兩樣野賣相都OK, 飯卷包得幾靚又足料, 個人喜好鐘意邊食邊點下年糕個辣汁年糕個辣汁都真係幾辣, 夠晒刺激, 亦都好香口, 仲配有少少芝士, 不過如果有更多芝士會更好年糕個質感有少少失望, 偏硬, 唔夠軟韌彈牙外賣要加$1, 埋單$69, 都算合理, 下次可以再試下其他
佐敦區其實好多野食, 今日又繼續試下未試過既

之前友人買過呢度既炸雞, 食過幾好食, 試下午餐其他款式

最後揀左S2的辣汁年糕+飯卷

年糕個質感有少少失望, 偏硬, 唔夠軟韌彈牙

Lunch S2 (辣汁年糕+飯卷)
5 分鐘 (外賣自取)
2019-05-20 628 瀏覽
今次同同事尼堂食,其實之前都食過好幾次外賣自取,今次同事們去到實境都覺得5錯。出單方向有d混亂,5跟號碼都理解到,因為制作食物每樣時間都5同,但d呀朱媽有時d語氣真係5係幾習慣到,聽講韓國人講國語語氣本來就比較直接,所以落單我都好驚比呀朱媽話miss左差5多10個號碼我先敢去催。就係尼個餐要等咁耐,不過佢味道的確好正宗,而且熱拿拿咁幾好味,前茶個蛋都真係好好食,有少少似甜蛋咁,就咁送飯都正湯味5錯,5算太味精,滿足
miss左差5多10個號碼我先敢去催。

湯味5錯,5算太味精,滿足

2019-04-20 750 瀏覽
E間韓國菜係我第二次尼食,之前食過覺得可以再番尼食,所以難得今日尼開佐敦就過左尼食。上次我係食石鍋飯,但因為今日的lunch唔係好肚餓,所以就唔想食太多,就咁叫左個紫菜包飯就算,仲耍平D,又有野飲。唔好睇佢好少,但佢差唔多都有9-10件,我同朋友share叫左芝士紫菜包飯同泡菜紫菜包飯芝士紫菜包飯真係好膩,因為芝士都幾多,又幾重味,所以食到好飽泡菜紫菜包飯就好重泡菜味,少辣,醃黃瓜好爽口,佢都有少少芝士,不過唔會好膩

2019-04-02 660 瀏覽
lunch聚餐就係出去覓食嘅好時機,今次就去左佐敦食韓國野。午飯時間有散叫,亦有套餐。套餐主要係飯卷,而且睇落幾多野食,可以叫一個大嘅share想飲湯所以就揀左牛展湯飯。套餐有主食,配菜同一杯飲品(好似得凍/熱 檸茶/檸水😂)。湯嘅味道都幾清,同平時食韓式牛骨湯差唔多,入面有雞蛋絲,白蘿蔔同牛肉。雖然味道唔錯,但肉嘅份量好少,得3小塊,食到最後都係用湯送飯😔炸雞有原味同甜辣醬味,甜辣醬味道唔辣,炸得幾好多。我就中意甜辣醬多啲,因為味道豐富啲又無咁乾~

牛展湯飯

半半炸雞
牛展湯飯
半半炸雞
2019-03-26 304 瀏覽
誤打誤撞發現尼間韓國速食,入到去花左陣時間先知原來佢形式似快餐,先落單付款,取餐再搵位,不過我食左2次都係外賣。第一次自己食就試左蛋包飯食左真係不斷咁介紹同事,以為日本蛋包飯?佢蛋薄但飯都好滿,飯香有鑊氣而且5油。而且真係好滿足,食完一個超飽。第二日就叫左同事叫套餐,不過真係有dd失望,178蚊,一個蛋包飯,3揀1既炸醬面或者海鮮辣面仲有個5記得,同辣年糕加飯團,野食味道全部都好好,但5係好食得辣既叫紅色既食物都要3思,因為真係5係普通既辣,份量5夠4個人食,可能係3個人,因為2人既講又太多了
第一次自己食就試左蛋包飯

2019-03-16 428 瀏覽
正宗韓國小食,阿豬媽親手主理!下午hea 一hea 的好地方!星期六下午在官涌體育館等小朋友學體操,四處找找,看看有乜好食好坐的好地方。Isaak ‘s 地方寬闊,仲好寜靜,食物ok!
2019-03-16
2019-01-13 620 瀏覽
平日食韓國菜係一種奢侈,唔係人人願意二三百蚊食一餐。最近揾倒呢度,lunch有套餐揀,可以樣樣試啲。我呢個set有芝士炒辣年糕,醬汁偏甜丶中辣,味道較濃烈。另有紫菜包飯,味道清淡,餡料以素菜為主,感覺健康,可以中和返濃烈嘅炒年糕味。最後,再加上一小份熱辣辣嘅炸雞,勝在新鮮炸起,肉質亦可以。兩個人share一個set,食完三樣,飲埋兩杯餐飲,份量啱啱好。呢度嘅食物味道雖然唔係頂級,但環境寬敞,中午時段人流亦唔多,而且可以樣樣試少少,其實咁食一餐都係種享受😊
2018-12-11 644 瀏覽
呢間野都食過幾次,每次都好滿足,除左大大份之外,價錢亦非常親民,最岩一大班朋友一齊食啦~必食韓式炸雞🍗 幾乎每張枱都叫!口味可以叫Half Half,咁就可以一次過試曬唔同口味啦!我就鐘意韓式辣醬炸雞,雞本身都醃我夠入味,外層炸粉唔會好厚,炸到好香脆,再加埋甜甜地嘅韓式辣醬,好惹味😋必試芝士拉絲蛋卷🧀 厚厚嘅煎蛋卷,唔會煎到太乾身,入面仲有少少蛋液,包住半溶嘅芝士,一夾起就做到拉絲嘅效果!勁正🤤海鮮泡菜煎餅🍤 味道OK,餅底唔會太厚,亦唔會太油,搞到食到好油膩。韓式炸醬麵🍝 雖然外觀唔吸引,但微甜嘅面豉醬的確幾開胃,入面仲加左蝦🦐、魷魚🦑等嘅海鮮,味道都唔錯,可以一試。
韓國炸雞

韓國炸雞
芝士蛋卷
海鮮泡菜煎餅
2018-11-29 505 瀏覽
在去往原先想去的食店途中,被這間明亮藍色門面的餐廳吸引住了目光。翻一翻餐牌,是韓食,望一望店內,有人龍。基於多人選擇的餐廳至少不是難吃的餐廳的想法,我和同事決定就試試這家店了。選擇都算多樣,份量有大有細,小到一條紫菜包飯,大至各類鍋物,再不夠的話可以考慮多款食物組成的set餐,基本韓式快餐中的種類都有包含。海鮮方便麵,HKD45, 沒見到什麼海鮮,就是方便麵,估計只吃這份的話會不滿足,不過同事話因為有炸雞,所以要點最簡單最便宜的主食來配。魚糕烏冬+紫菜包飯+飲品set,HKD78,一個人絕對吃不完,女士的話一個烏冬已經足夠, 不過我們是用來大家開心share的, 就無所謂了。紫菜卷的餡多,飯不會太多, 味道也不錯。海鮮辣湯麵,HKD65,這個麺就能找到海鮮了,麺底是拉麵,比方便麵好。然後是今天的主角出場,半半炸雞(原味半辣味半),HKD168,不過其實辣味那半雖然看起來很紅,但其實不辣,就是偏甜的甜辣醬的程度,很是開胃。這炸雞絕對是現炸,因為等了蠻久,應該有半小時吧,上檯新鮮熱辣,而且基本沒什麼炸粉,但肉質也能做到不柴,值得一讃。三個人的午餐埋單用了HKD356,都算是個過份的午餐了。

海鮮方便麵,HKD45, 沒見到什麼海鮮,就是方便麵

三個人的午餐埋單用了HKD356,都算是個過份的午餐了
2018-11-22
今次落堂友人帶左我黎食佐敦呢間韓國野 佢話之前都黎食過 柯士甸站一出冇幾遠就行到 幾方便! 其實呢間係韓式快餐店黎架🔥 落單要講韓文or英文 等叫number自己出去拎炸豬排蛋黃醬蓋飯 $58蛋黃醬撈埋暖暖既白飯同菜 成碟飯勁開胃 一啖接一啖爬落口😋 不過d肉就真係麻麻地 豬扒又薄又韌 炸皮就厚 炸雞就好少少 唔會太乾 食落都有d調味 不過都係成口炸粉🙊呢度既石鍋湯飯同埋紫菜包飯都見幾多人食環境都ok 樓底高 座位好闊落 坐得舒服

炸豬排蛋黃醬蓋飯 $58

呢度既石鍋湯飯同埋紫菜包飯都見幾多人食

環境都ok 樓底高 座位好闊落 坐得舒服
2018-10-20 1768 瀏覽
周末飯聚,唔係朋友約,根本唔會識來。藍色門面,好大間的韓餐。入面夠曬人氣,有 foodcourt 的感覺。枱夠大,可以同時放好多野食。餐牌選擇唔算好多,但是睇相片都覺得幾正宗。同埋店員都好似多係韓國人,先到 counter 俾錢落order , 然後就有店員陸續送餐到你張枱。牛肉紫菜包飯 $48呢個我好喜歡,有麻油味又有紫菜味。入面配菜夠足料,有蛋絲、蘿蔔絲、酸瓜、青瓜同牛肉,圖中已經俾人食左三件,$48 其實幾抵食。炆豬肉辣菜包 $228豬肉是五花腩,豬皮部分夠煙韌,白肉是爽的,一整片都唔會油膩。豬肉是暖暖的,包生菜同辣泡菜幾好的。但要快食,因為如果涷左之後啲豬油變白了的感覺都幾難頂。韓式炸雞$169應該是新鮮炸的,口感幾好。半辣半不辣,辣醬太 sticky , 而且味太濃,感覺一般。不辣的一半又完全沒有調味。牛肉石鍋拌飯 $68多蔬菜的五色牛肉飯,石鍋熱騰騰,撈埋韓式辣醬同泡菜,冇得輸。牛肋湯 $68湯底好有清湯腩 feel 。 有兩三件牛肋,都淋。一人定食就 perfect , 多人share ,又湯又飯其實好難分享。最後俾某人自私食左,味道應該唔錯。泡菜煎餅 $88顏色好嚇得吓

牛肉紫菜包飯 $48

牛肉紫菜包飯

炆豬肉辣菜包 $228

炆豬肉辣菜包

韓式炸雞$169
應該是新鮮炸的,口感幾好。
炸雞

牛肉石鍋拌飯 $68

牛肉石鍋飯

牛肋湯 $68
湯底好有清湯腩 feel 。 有兩三件牛肋,都淋。

牛肋湯飯

泡菜煎餅 $88
顏色好嚇得吓人,但其實只是少少辣。食落係軟身的雜菜煎餅。熱辣辣好香架!
泡菜煎餅

米酒 $60
枝裝米酒,幾個人 share ,有韓式鋁碗仔用來盛酒,不過碗仔好似唔太乾淨。

米酒

環境好熱鬧好開心,好啱一大班人周末 chill 一 chill

牛肉紫菜包飯
牛肉石鍋飯
牛肋湯飯
  • 炆豬肉辣菜包
  • 泡菜煎餅
2018-09-26 545 瀏覽
近排因為成日都要出佐敦,所以知道左好多佐敦的餐廳,依間係我計劃中的餐廳,今日就尼試下Isaak's係食韓國野,餐廳有好多大枱 所以如果有好多人去食飯的話可以揀呢間我食的係炸雞蛋飯 熱飲唔洗加錢 飯同雞的份量好大 好足了  我食曬D雞已經覺得好飽 而且有好多醬 但個醬就一般 好似普通沙律醬咁 環境好舒服 可以坐係度吹水 而且鋪頭入面仲有projector播片 亦會有background music好舒服

2018-09-24
5 分鐘 (堂食)