2021-03-08
約左中環做野既朋友傾野, 想搵間好少少環境既餐廳邊食邊傾, 上網睇左D相, 最後揀左Isola Bar & Grill既LUNCH BUFFET, $418/位 buffet bar連主菜。去到實際環境同相一樣咁靚, 每枱之間都隔得幾開, 整間餐廳既一面全部都係落地大玻璃, 採光度高, 加上淺色為主既裝潢, 整體好有空間感, 亦帶出一種舒適悠閒既感覺。坐低後我地先ORDER左MAIN COURSE同SPARKLING WATER, 然後就可以去BUFFET BAR拎野食啦。Bread Platter有5,6款唔同口感同味道既麵包, 最喜歡係口感軟熟既麵包配橄欖油同黑醋。 Buffet Bar主要分為冷熱盤, 海鮮, Cold Cuts同埋甜品。個人認為唔可以錯過既係PARMA HAM同多款CHEESE, PARMA HAM有REFILL唔會碎濕濕, 仲有埋香甜既哈密瓜作配。海鮮方面有紅蝦, 長腳蟹, 青口同埋大大隻既翡翠螺, 為左留肚食MAIN COURSE, 每樣拎左一隻淺嚐, 估唔到全部都好新鮮, 特別係蟹腳, 好鮮甜! 另外食左少少蔬菜為主既熱盤, 食物整體好味有水準。食完第一R
Bread Platter
Buffet Bar
食完第一ROUND, 店員會主動問想繼續BUFFET BAR先定上主菜先。
MAIN: Maruya Wagyu steak
中心帶嫩粉紅, 肉質軟嫩。
MAIN: 慢煮牛面頰
慢煮關係肉非常腍又JUICY, 肉味重, 底部既小米薯茸與肉汁混和, 好好味!
最後當然要出去拎番轉甜品啦, 有多款精緻既CAKE, 大致上都好味而且唔會過甜, 細細件可以試勻哂唔同款, 依個時候叫埋杯濃香既COFFEE就滿足哂!!
整體黎講, Buffet Bar既食物質素再加上依度既靚景已經值回票價, 放假想ENJOY下或者想搵個好D既地方傾下野, 依度非常適合!