2022-08-07 383 瀏覽
一向都係Italian Tomato嘅忠實擁躉,次次行過都會買返件蛋糕嘆🍰今年生日,老公好叻仔訂咗最受歡迎嘅白桃蛋糕系列比我做生日蛋糕🌟白桃•真味 $380 15cm採用日本當造直送嘅新鮮白桃🍑白桃甘受歡迎係有營養之餘,仲有美顏功效㗎💕全新白桃系列蛋糕特別添加入茶嘅元素🌿以各款特色茶品包括日本玄米茶、玫瑰果洛神花茶、斯里蘭卡伯爵茶、茉莉花茶、烏龍茶及蜜桃茶,用上法國忌廉再配合清甜日本鮮白桃製成呢款日本鮮白桃芝士忌廉蛋糕 ,面層鋪滿香甜嘅鮮白桃、玫瑰果洛神花啫喱同日本白桃煉乳忌廉三層高鬆軟嘅海棉蛋糕之間,蘊藏著鮮白桃片同北海道芝士忌廉,品嚐到最豐富嘅白桃真味

🌟白桃•真味 $380 15cm

2022-07-29 344 瀏覽
最近佢地全新推出咗一系列嘅白桃蛋糕🍰個白桃花園 真係超級精緻💕面頭係勁大堆軟滑嘅忌廉 插滿晒清甜多汁嘅白桃肉🍑底係鬆軟嘅杏仁蛋糕 包住意大利芝士同北海道芝士🧀口感真係超豐富呀!!
2022-01-26 2257 瀏覽
有近30間分店的「Italian Tomato」,晌香港都屹立咗好多年,做得咁多年,又有唔少分店,自然有一定嘅實力。店家分為餅店及餐廳經營,幫襯過佢哋嘅餐廳,試過啲蛋糕確喺好有水準。今回到iSquare嘅分店(餅店)攞蛋糕,試一試冬日限定嘅新出品。 晌等候攞蛋糕期間,都稍稍睇睇佢哋其他嘅產品,除固定恆常款式嘅蛋糕(件裝或個裝)之外,仲供應禮盒裝嘅曲奇,尤其時近過年。 晌度買蛋糕仲有一個附加服務,就喺可以額外買啲裝飾道具、特色蠟燭嚟點綴吓個蛋糕。 至於話試一試佢哋嘅新品,喺以「Strawberry Sweets Fair」為主題,以士多啤梨配搭其他優質食材製作嘅出品,包括5款蛋糕及1款甜品杯。順手拎埋張單張,裡面就有詳細嘅介紹。 士多啤梨薄荷朱古力雪芳蛋糕 $278 粉色系嘅賣相,再襯以艷紅嘅日本士多啤梨及紅桑子馬卡龍,猶如冬日暖陽。而外層上面粉綠色嘅喺薄荷忌廉,粉紅色嘅則喺士多啤梨忌廉,蛋糕心就用上薄荷朱古力雪芳蛋糕為主體,再夾有士多啤梨鮮果肉及朱古力脆珠,喺非常有層次嘅組合。 日本士多啤梨嘅甜度很高,還帶有很濃香嘅清甜味,而紅桑子馬卡龍酸香有個性,中和了馬卡龍一向的偏甜,平衡細膩。
士多啤梨薄荷朱古力雪芳蛋糕 $278

士多啤梨薄荷朱古力雪芳蛋糕
日本士多啤梨嘅甜度很高,還帶有很濃香嘅清甜味,而紅桑子馬卡龍酸香有個性,中和了馬卡龍一向的偏甜,平衡細膩。 而忌廉打得輕盈,口感如軟雪糕般柔滑,甜度也恰到好處
,沒有過甜的弊病。裡面嘅雪芳蛋糕質感非常軟熟,濃濃嘅朱古力味中滲出淡淡嘅清爽荷香,加上果肉及脆珠,令食味更加豐富、美味
士多啤梨薄荷朱古力雪芳蛋糕
意想不到呢個士多啤梨加薄荷朱古力嘅新組合,出奇地搭配,加上賣相討好,確喺充滿幸福滋味,這小小嘅小確幸,為平淡嘅生活添上溫暖感。
2022-01-24 420 瀏覽
不嬲都勁鍾意Italian Tomato嘅王牌士多啤梨忌廉蛋糕,除咗佢嘅士多啤梨超新鮮之外,佢嘅忌廉亦都非常香滑😍 今次佢哋新推出嘅士多啤梨朱古力慕絲蛋糕,外型好吸引,除咗有佢皇牌嘅士多啤梨,仲有我最愛嘅朱古力,有齊呢兩種美味元素一定要買返個同屋企人分享啦😋呢個蛋糕有15厘米直徑,夠晒我一家六口一齊share😆😆 佢食落口感相當之豐富,朱古力忌廉勁香滑,特別鍾意佢中間嘅士多啤梨果蓉,酸酸甜甜中和左朱古力嘅香濃,里面仲有紅莓朱古力脆脆,口感更加豐富😋😋 特別鍾意佢最底層嘅朱古力蛋糕,好Rich有少少食緊朱古力Brownie嘅感覺😆😆朱古力控必試😎面頭鋪咗韓國士多啤梨,雖然士多啤梨份量唔算特別多,但係粒粒都新鮮Juicy, 啱晒鍾意士多啤梨嘅我😍😍鍾意食士多啤梨同埋朱古力嘅朋友仔記得去買返個新年同屋企人一齊食啦😋😋

2022-01-23 298 瀏覽
今個冬日ITALIAN TOMATO搜羅各地優質當造食材精心設計6款精緻蛋糕🎂及1款甜品杯🍨打造一個甜蜜滿瀉既冬日士多啤梨祭🍓今次新推出咗「士多啤梨X 開心果」🍓配搭嘅蛋糕🎂作為士多啤梨控同埋好鐘意開心果口味嘅我,簡直勁開心😍💕一次過滿足晒2種味道✨✨蛋糕賣相好靚,鋪滿香甜嘅士多啤梨🍓旁邊唧咗開心果忌廉,外圍都係滿滿嘅開心果碎食起上黎充滿果香同果仁香味✨✨如果你同我一樣都咁鍾意食士多啤梨嘅話,咁就定要試下呢一個蛋糕喇! 另外佢哋仲有其他口味嘅蛋糕,一樣都做得好好㗎👍👍🎂分別有2個尺寸:21cm ($480)及 15cm ($320)🌟推廣期由即日起至2022年3月13日

今個冬日ITALIAN TOMATO搜羅各地優質當造食材
精心設計6款精緻蛋糕🎂及1款甜品杯🍨
打造一個甜蜜滿瀉既冬日士多啤梨祭🍓

今次新推出咗「士多啤梨X 開心果」🍓配搭嘅蛋糕🎂

蛋糕賣相好靚,鋪滿香甜嘅士多啤梨🍓
旁邊唧咗開心果忌廉,外圍都係滿滿嘅開心果碎
食起上黎充滿果香同果仁香味✨✨

如果你同我一樣都咁鍾意食士多啤梨嘅話,
咁就定要試下呢一個蛋糕喇! 另外佢哋仲有
其他口味嘅蛋糕,一樣都做得好好㗎👍👍

🎂分別有2個尺寸:
21cm ($480)及 15cm ($320)

🌟推廣期由即日起至2022年3月13日

2022-01-11 298 瀏覽
今天終於試了招牌士多啤梨蛋糕別看外形好像很普通其實每件蛋糕都藏有很多粒士多啤梨在裡面保證你每口都咬到粒粒士多啤梨除了這款還有士多啤梨朱古力蛋糕同士多啤梨芒果蛋糕等等適合喜歡不同配搭的你喜歡士多啤梨的朋友不可錯過呢
今天終於試了招牌士多啤梨蛋糕

別看外形好像很普通
其實每件蛋糕都藏有很多粒士多啤梨在裡面
保證你每口都咬到粒粒士多啤梨

除了這款還有士多啤梨朱古力蛋糕同士多啤梨芒果蛋糕等等
適合喜歡不同配搭的你

喜歡士多啤梨的朋友不可錯過呢

外賣自取
Happy Birthday to My October STAR🌟🎂💫..節日總想跟親朋好友分享節日既喜悅❤️,儀式感能令平淡既日子變得不平凡。讓你的生活成為真正的生活, 而不僅是生存。10月有摯愛生日,當然要準備蛋糕慶祝一番呢🎂🥳。入秋時節,ITALIAN TOMATO 推出【和風滋味】秋の味覚蛋糕系列,今次揀選左紅酒香梨撻🎂。ll $380以秋天時令甜品紅酒香梨 襯白酒寒天粒粒,入口軟綿香梨🍐散發淡淡紅酒香🍷,配上香梨果肉 乳酪慕絲 & 自家製撻底,邊吃邊散發出秋天優雅,一齊感受一下秋天動人既氣息吧🍂。..知道嗎。。生活需要儀式感,才不至於無趣喔❣️。願你能對生活期待,把日子過成自己想要的模樣。..

l[Red Wine Mousse Mousse]l $380

知道嗎。。生活需要儀式感,才不至於無趣喔❣️。
願你能對生活期待,把日子過成自己想要的模樣。
2021-10-09 356 瀏覽
10月份又係我最鍾意既月份,因為係我既生日月呀☺️ITALIAN TOMATO 新出左~~秋の味覚蛋糕系列~~有六款新蛋糕,每一款都好吸引呀😍日本青森蘋果芝士撻🍎➕🧀=🥧日本青森蘋果芝士撻面層舖滿日本青森縣蘋果🍎,而且每片蘋果滿滿既肉桂香味,未食已經被佢既香吸引👃🏻,蘋果底下有一層薄薄嘅海綿蛋糕及吉士忌廉,中間配以兩種芝士焗成內餡🧀,芝士好香滑😍,撻底係用Lotus餅乾及烘烤過既腰果製成,再以鮮忌廉、烘烤杏仁片及焦糖醬作裝飾,真係好好味😋原個蛋糕(21cm)$380,門市都有件裝蛋糕$38,呢款蛋糕賣到2021年11月30日,想試既朋友要快啦😆

日本青森蘋果芝士撻🍎➕🧀=🥧

2021-10-08
2021-10-05 295 瀏覽
【和風滋味】ITALIAN TOMATO 秋の味覚蛋糕系列終於入秋了,而又適逢家人今天生日,因此特意到人氣蛋糕店Italian Tomato 訂購了最新當季限定的#秋梨雪芳蛋糕🎂為家人送上真摯的祝福。🍁秋梨雪芳蛋糕🎂 15cm $268 秋梨雪芳蛋糕面層有多片鮮甜多汁的香梨肉及濃郁的香梨Mousse,還有精緻的粒粒寒天作點綴,而蛋糕本體是非常鬆軟的香梨雪芳蛋糕,當中含有當造香梨忌廉,味道相當不錯。家人也相當滿意。美味指數:⭕⭕⭕⭕️⭕️賣相指數:⭕⭕⭕️⭕️⭕️抵食指數:⭕⭕⭕⭕️⭕️
【和風滋味】ITALIAN TOMATO 秋の味覚蛋糕系列

🍁秋梨雪芳蛋糕🎂 15cm $268
美味指數:⭕⭕⭕⭕️⭕️
賣相指數:⭕⭕⭕️⭕️⭕️
抵食指數:⭕⭕⭕⭕️⭕️
2021-10-05
10 分鐘 (外賣自取)
慶祝紀念
生日
2021-08-17 308 瀏覽
💁🏻‍♀️ Italian Tomato (尖沙咀) 🍴-意式櫻花芝士蛋糕🍰($420)春天嚟到喇,ITALIAN TOMATO 新推出嘅【春桜綻放】夢幻桜花甜點祭🌸當然要試吓啦蛋糕有好多層驚喜,包括櫻花忌廉、櫻花海綿蛋糕、車厘子jam、櫻花朱古力碎、紅莓白朱古力脆脆、意大利mascarpone芝士😚芝士味超級濃郁,味道甜而不膩,啱晒成班朋友買來share食啊/📍 Italian Tomato (尖沙咀)#尖沙咀 彌敦道63號iSQUARE國際廣場LG樓層1號舖
💁🏻‍♀️ Italian Tomato (尖沙咀) 🍴
意式櫻花芝士蛋糕🍰($420)

📍 Italian Tomato (尖沙咀)
#尖沙咀 彌敦道63號iSQUARE國際廣場LG樓層1號舖
2021-07-26 299 瀏覽
盛夏又到了,白桃🍑當造時候,白桃鮮甜又多汁! 見到 ITALIAN TOMATO推出 #日本鮮白桃芝士忌廉蛋糕 非常吸引,買嚟囡囡同一齊分享,蛋糕牌寫上「Happy always」,氹佢開心😊,喺下午茶當甜品食就啱晒喇‼️#日本鮮白桃芝士忌廉蛋糕🎂(白桃🍑·真味), #採用日本產鮮白桃,蛋糕上層喺白桃果肉,清甜爽脆又多汁; 切開之後,蛋糕內層喺綿密嘅海綿蛋糕,夾層有香滑芝士忌廉而且加入白桃粒,外層配以白桃煉乳忌廉,層次感十足,口感非常豐富,令人感到幸福開心☺️ITALIAN TOMATO 🍅地址:尖沙咀彌敦道63號iSQUARE國際廣場LG樓層1號舖

ITALIAN TOMATO 🍅
  • 日本鮮白桃芝士忌廉蛋糕
▪️$400 白桃幻想曲·白桃荔枝玫瑰紅桑子慕斯蛋糕聽講Italian Tomato依家有個【當蜜桃成熟時】白桃盛夏祭今日去完動漫節,咁岩又經過佢的店舖,就買返個試吓外型方面,最上層有白桃果肉、寒天粒粒同埋玫瑰果肉,而周邊都圍滿咗粉紅色嘅朱古力😊成個蛋糕嘅設計好靚,而且感覺好甜美,好岩打卡用蛋糕一共有五層,第一層係煉奶忌廉,第二層係乳酪慕絲,第三層係白桃粒,第四層係白桃蛋糕,第五層紅桑子慕絲面頭上的白桃食落幾爽口,而且有汁,唔會太腍煉奶忌廉的質地好軟滑細膩,就算食好多都唔漏✨👍🏻而乳酪慕絲的質地比較挺身,配合埋白桃粒一齊食都好有口感😋而我地都鐘意紅桑子慕絲的底,因為紅桑酸酸地咁,令到成個的蛋糕好豐富🥳

▪️$400 白桃幻想曲·白桃荔枝玫瑰紅桑子慕斯蛋糕
今日去完動漫節,咁岩又經過佢的店舖,就買返個試吓
成個蛋糕嘅設計好靚,而且感覺好甜美,好岩打卡用
面頭上的白桃食落幾爽口,而且有汁,唔會太腍
煉奶忌廉的質地好軟滑細膩,就算食好多都唔漏✨👍🏻
而乳酪慕絲的質地比較挺身,配合埋白桃粒一齊食都好有口感😋
2021-07-15 257 瀏覽
好耐無食過italian tomato 蛋糕今次朋友生日聚會,就特登去尖沙咀italian tomato買italian tomato 蛋糕俾我ge印象都係cp值高,品質唔錯有保證造型別緻蛋糕提貨都有唔少口味,更有推出新款式,真係有少少選擇困難症。最後買左呢個藍莓芝士忌廉蛋糕1️⃣蛋糕外層係忌廉,2️⃣中層係海綿蛋糕,口感綿密鬆軟3️⃣中心夾藏芝士忌廉4️⃣藍莓都好清甜口感輕柔又有層次感,推介👍👍👍——————————————————滿分5粒🌟🌟味道:🌟🌟🌟🌟CP值:🌟🌟🌟服務:🌟🌟🌟
好耐無食過italian tomato 蛋糕
最後買左呢個藍莓芝士忌廉蛋糕

1️⃣蛋糕外層係忌廉,
2️⃣中層係海綿蛋糕,口感綿密鬆軟
3️⃣中心夾藏芝士忌廉
4️⃣藍莓都好清甜
口感輕柔又有層次感,推介👍👍👍
——————————————————
滿分5粒🌟🌟
味道:🌟🌟🌟🌟
CP值:🌟🌟🌟
服務:🌟🌟🌟
2021-06-15 238 瀏覽
全新Summer Breeze夏日‧日和系列,美肌の夏START,食蛋糕都可以食得比較健康,而且仲有美白功效,依個血橙蛋糕含有豐富維他命C。【夏 ‧ 情緣】血橙茉莉慕斯蛋糕,表面鋪有血橙果蓉醬、橙醬、忌廉、橙片、橙肉、小麥草、朱古力牌作為點綴,外型精緻;鮮忌廉外層橙白三色漸變,配以原塊橙片裝飾,,非常適合打卡;內層具有五重口感,採用海綿蛋糕、茉莉花朱古力慕斯、血橙果醬、黑朱古力脆脆、自家製特濃朱古力蛋糕製作;海綿蛋糕口感鬆軟;茉莉花朱古力慕斯味道清香帶甜;血橙果醬味道清新,配以黑朱古力脆脆、自家製特濃朱古力蛋糕食用,味道酸甜,食落甜而不膩。

• 【夏 ‧ 情緣】血橙茉莉慕斯蛋糕
1K
炎夏來臨,也是不少水果當造季節,Italian Tomato最新推出「Summer Breeze 夏日‧日和」系列,以夏日新鮮水果為主題材的蛋糕,滿足對甜品的慾望之外,還可享受一個甜蜜盛夏。新系列選用時令的優質營養水果及食材,揭開美肌夏日序幕。櫥窗裡琳瑯滿目,蛋糕款式繁多。紙盒包裝夠穩固,即使長途跋涉返回家中,內裡的蛋糕都沒有走樣變型。這次選了【夏 ‧ 伊甸】黑莓無花果黑芝麻雪芳蛋糕 $258,淡粉紅配雪白忌廉的蛋糕外型精緻瑰麗,瀰漫著甜美夢幻氣息,多了一份少女心的浪漫,單看已令人賞心悅目。以閃閃發亮的日本金箔點綴,更顯高雅氣質,無花果含大量纖維及維他命,有抗氧化美顏作用,果肉熟成度剛好,飽滿又清甜,配合黑莓、黑加侖子及紅加侖子,天然果香酸酸甜甜,清新醒胃,讓暑氣一掃而空。日本黑芝麻雪芳蛋糕隱約滲出淡淡麻香,保持濕潤口感,鬆軟又滑溜,融合中間夾層滑順細緻的無花果雜莓慕絲蛋糕,滿載輕柔果香的幸福滋味,將注滿活力的夏日氣息躍然舌尖。

新系列選用時令的優質營養水果及食材,揭開美肌夏日序幕。

櫥窗裡琳瑯滿目,蛋糕款式繁多。

2021-06-11