2024-01-17 148 瀏覽
滿$80同區免運費 仲要冇收貴到個價錢送到嚟仲熱辣辣! 真係好抵食!店員好親切 我得大紙唔記得同店員講但佢都好nice咁叫我轉數快!份量絕對是夠的呢個價錢對得住質素!感覺比想像中令人滿意!呢間鋪頭給人一種獨特的美味和便利感。
滿$80同區免運費 仲要冇收貴到個價錢
送到嚟仲熱辣辣! 真係好抵食!
份量絕對是夠的
呢個價錢對得住質素!
感覺比想像中令人滿意!
呢間鋪頭給人一種獨特的美味和便利感。
R5 吉烈炸蝦蛋包飯$48
外賣送餐
R5 吉烈炸蝦蛋包飯$48
2019-12-08 1261 瀏覽
🏹招牌熱狗🌭️即叫即整 麵包🥖🥖🥖烘到外脆內軟, 香腸皮脆肉香熱溶芝士有少少拉絲🧀🧀芝士面仲有脆既煙肉碎啲芝士味唔係好夠味, 加上芝士好快凍左就會硬晒btw整體都好好味ps 除左hotdog仲有其他小食...薯條雞翼等等🍟🍗
🏹招牌熱狗🌭️
即叫即整 麵包🥖🥖🥖烘到外脆內軟, 香腸皮脆肉香
熱溶芝士有少少拉絲🧀🧀芝士面仲有脆既煙肉碎
啲芝士味唔係好夠味, 加上芝士好快凍左就會硬晒
btw整體都好好味
ps 除左hotdog仲有其他小食...薯條雞翼等等🍟🍗
招牌熱狗🌭️
招牌熱狗🌭️
2019-07-01 814 瀏覽
👪今日放假同屋企人入咗元朗掃街。近排元朗越來越多美食,我地食完雪糕經過呢一間熱狗小店🌭,見到價錢都好平,所以買咗3隻熱狗試下,我很喜歡吃芝士的,自己叫咗個招牌熱狗食,老闆親自下廚,服務幾好😊熱狗即叫即做🤗,是用熱溶芝士做的。芝士味不會太濃烈,但是口感非常好,滿滿嘅芝士食完又不會太油膩👍👍香腸皮脆肉香,整體好好味。
2019-07-01
  • 招牌J熱狗
2019-03-20 620 瀏覽
琴日係元朗踩單車,咁岩經過j大大,終於可以試下佢!我覺得佢唔係唔好食,但又唔算超好食。如果你鐘意多醬既,咁j大大就岩哂你,因為佢可以好多醬。但係我自己就覺得麵包有d硬,同埋條腸仔無特別😶😶所以都係試過就夠😂
2019-02-22 498 瀏覽
係元朗開左好多年嘅熱狗店J大大,一直以平價做招徠,加上即叫即制熱辣辣,令人無法抗拒😍試過好多次招牌J熱狗同埋炸雞熱狗,都係上準之上,但今日突然想轉下口味,試左佢地嘅日式冷烏冬☺配料有好多,包括炸雞,蟹柳同粟米等等,加上特調醬料,非常清爽。👍

• 日式冷烏冬
2018-10-10 575 瀏覽
今日放假去左元朗泳池swim完,正想去搵食,行行下落雨,搵地方避雨時比我遇到j大呀(個招牌😈)。潮文有教,有j大既地方應該無咩伏既,抱住有瓦遮頭既情況下又有個beat從五藏廟激烈禁同雨水crossover,一試新野既心情向舖頭一步一步走向,睇睇j大大有幾勁先。入到去望下個餐牌,食物相同食物名不斷係我眼中飛入大腦,肚就不其然打了廣東話九聲聲調報出食物既好味先後次序。我叫了個韓式雞肉包,轉餐加個cream soda,禁先係美式風格。五分鐘左右包到,咬一啖,包既脆度剛剛好,feel到包係有烘,雞肉加上韓式sauce,都係第一次食,果然店名無fake人,小店老板不會因小店開係橫街,做足咪又係fastfood唔做足都有飽肚既感覺心態,加分。以呢個物價高到我都望唔到既小港口中,呢間快食小店又可以係我元朗食店list度留名了。

韓式雞肉包餐
2018-10-09
韓式雞肉包餐
  • 韓式雞熱狗
2018-09-15 303 瀏覽
店入面細細的,有幾張摺檯摺櫈堂食既不過真係好迫,拎住邊行邊食比較方便😝😝😝2個男仔店員都超有禮貌服務好好😍😍😍食品質數都好好👍🏻👍🏻👍🏻好好味呀😍😍食左J大大8吋熱狗,唔錯!好味簡單直接,反而熱狗加熱溶芝士熱食好好 凍左就硬左的的,但總括黎講整體都係好食既👏🏻👏🏻👏🏻((J大大)) 諗左一的含濕野tim😂😂😂我會記住你的((J大大))試試~~~👍🏻👍🏻👍🏻
2個男仔店員都超有禮貌服務好好😍😍😍
食品質數都好好👍🏻👍🏻👍🏻好好味呀😍😍
食左J大大8吋熱狗,唔錯!

好味簡單直接,反而熱狗加熱溶芝士熱食好好
凍左就硬左的的,但總括黎講整體都係好食既👏🏻👏🏻👏🏻
試試~~~👍🏻👍🏻👍🏻
  • 招牌J熱狗
2018-08-25 227 瀏覽
終於去朝聖元朗呢個近期hit到爆既hotdog! 一聽個鋪頭名都知好岩我口味!🤗🤗我叫左個原味8吋J熱狗+ 熱溶芝士,首先個熱狗真係夠大個,個面包係脆脆地既,條腸又好juicy! 重點係一定要加熱溶芝士,一大堆芝士鋪上熱狗面,佢唔係好流質果種芝士,係好厚,gel 住gel住果種芝士 !🤩🤩🤩Mark大啲個口,一啖咬齊包,腸,芝士,perfect池!😜😜😜

Mark大啲個口,一啖咬齊包,腸,芝士,perfect池!
😜😜😜
2018-04-17 670 瀏覽
這篇食評是我「新界西北食店食評系列 」的第二集,上次我在新界西北著名的車仔麵店裡面,幫襯吃完了一碗「三餸車仔麵」。我吃完「三餸車仔麵」之後,本來想幫襯另一檔賣芝士蛋糕布丁燒的甜品店。可惜我找到布丁燒甜品店的時候,才發現布丁燒甜品店在當日正在放每週一次的例假,結果我被迫臨時放棄光顧該食店,改去尋找其他的目標。結果我在該甜品店旁邊,找到這一間熱狗食店「J大大」。「J大大」正確名稱應該叫做「J大大熱狗」,「J大大熱狗」店舖面積不算很大,樓面只是勉強再擺放到一兩張餐檯,以及數張餐櫈。再加上「J大大熱狗」店內還安裝了一部掛牆電視機,如果電視機播放的電視頻道是新聞台的話,我敢斷言我應該不會幫襯這間「J大大熱狗」店。幸好「J大大熱狗」店電視機當時播放的電視頻道,只是一般的中文台頻道,所以我最終因為這個頻道而決定了,幫襯試食這一間「J大大熱狗」店。這間「J大大熱狗店」,都算是有很多不同口味的熱狗食品提供,而且還有炸雞翼小食,儘管「J大大熱狗店」的「炸雞翼」,只是一般的雞全翼,而不是單骨雞翼。最後我因為之前已經享用了一大碗車仔麵,所以今次在「J大大熱狗店」裡面,只是選擇了一件「芝士炸雞熱狗」。另外「J大

另外「J大大熱狗店」的熱狗另外在套餐提供,例如我今次購買了的「芝士炸雞熱狗」套餐,還包括了一客炸粗薯條,以及一罐雪碧汽水。

我付款購票之後,繼續在「J大大熱狗店」內,一邊耐心等候「芝士炸雞熱狗」、炸薯條以及雪碧汽水,另一邊我細心研究看着「J大大熱狗店」的餐牌,原來「J大大熱狗店」的熱狗還有足足九款口味。

九款不同口味的「J大大熱狗店」熱狗,除了一般款式餡料的「熱狗腸熱狗」之外,還有像付款買了的「芝士炸雞熱狗」,顧名思義「芝士炸雞熱狗」餡料不是豬肉腸,而是粒狀的炸雞肉。

大約四粒左右份量的粒狀炸雞,被食店塞進已經一早被劏開的熱狗麵包之內,然後再加上一層芝士。最後「芝士炸雞熱狗」就順利大功告成了,食店有沒有再為「芝士炸雞熱狗」加熱我就不清楚了。

因為我沒有能夠看清楚「J大大熱狗店」店員,跟店員製作「芝士炸雞熱狗」的完整過程。

但是我的「芝士熱狗套餐」價錢,比起「J大大熱狗店」的單售熱狗,價錢稍為昂貴一點,因為我的「芝士熱狗套餐」還包括了炸薯條跟罐裝汽水。

沒有不是還有粗炸薯條跟罐汽水的話,我的「芝士炸雞熱狗」應該只需要港幣三十六元而已。不過粗炸薯條的而且確實際質地很實心足料,不是一般快餐套餐的行貨貨色。

雖然「J大大熱狗店」的「芝士炸雞熱狗」,「芝士炸雞熱狗」的芝士未至多得爆瀉漏到餐碟,但是至少還勉強能夠覆蓋蓋滿「炸雞熱狗」麵包,以及四件平排的炸雞

四件炸雞幾乎塞滿了熱狗麵包的夾縫,至於炸薯條則擺放在餐碟的另一邊,炸薯條旁邊附上了一小撮蕃茄醬。

「芝士炸雞熱狗」是我生平第一次,享用豬肉以外餡料的熱狗食品。當然,我絕對不排除,有食店會選擇以雞肉香腸,作為熱狗食品的主要餡料。

不過,究竟「芝士炸雞熱狗」表面的芝士醬汁,是由原片芝士,還是來自比較散碎的芝士粉製造出來,我就暫時不能太過確定。因為「芝士炸雞熱狗」的芝士醬濃度對我來說只是一般。
芝士炸雞熱狗套餐

如果不是「芝士炸雞熱狗」芝士仍保留了一陣陣的甜味的話,我都未必能確定我吃的是來自芝士的「芝士醬汁」。

至於在餐碟另外伴着「芝士炸雞熱狗」上檯的粗炸薯條。薯條的口感算是不會太乾太瘦,我咬下第一口薯條,仍能感到薯條的馬鈴薯的粉狀口感,而不是空心空虛的快餐店法式薯條質地。
芝士炸雞熱狗

「J大大熱狗」為我準備的薯條醬汁,只是一般的蕃茄醬,而沒有其他任何的調味粉,或者其他口味調味醬汁。這對我來說是頗為可惜的一回事,因為我已經吃慣了某連鎖快餐店的薯條調味粉,或者調味醬汁。

所以你忽然要我,只能靠尋常的蕃茄醬,去作為炸薯條的調味醬汁,我是感到有點失望,即使薯條的口感其實不差,我也只能這樣說。

但是既然「J大大」提供的炸薯條既然又夠粗,又有粉狀實在的鬆脆口感,我亦索性立刻,把「J大大」的炸薯條立刻沾上蕃茄醬,一條一條的吃下去。

所以,總結我對「J大大熱狗」「芝士炸雞熱狗」套餐的評價,我還是比較喜歡「芝士炸雞熱狗」的炸雞粒啖啖肉口感,還有勉強過得去芝士醬汁。

當然,我對於飲食的性格,無疑是有點貪心,我對「芝士炸雞熱狗」芝士醬汁的份量。與濃度固然不會安於現狀,芝士醬汁的份量可以多點的話絕對不會嫌少。

讓芝士味道算甜,但是又未夠濃的芝士醬汁淋上「炸雞熱狗」,即使不是最好味的熱狗食品,但是我還是吃後感覺,這四十五元還是算是用得其所。

「J大大」的「芝士炸雞熱狗」跟其他口味熱狗,芝士甜味尚算濃厚,雖然熱狗份量未算最豐盛,但是「J大大」這食店,都值得我下次再幫襯。
2018-03-05
芝士炸雞熱狗套餐
芝士炸雞熱狗
  • 炸雞熱狗
2018-02-15 513 瀏覽
J大大係元朗開左一段時間,小店黎講應該有好野食先支持到咁耐,上次想食嘅時候啱啱好收鋪,搞到冇緣食到。今次冒住寒風都要去試下。一睇個名咁搞鬼就覺得係年輕人開店舖位置唔難搵,係B仔對面嘅馬田路,球場附近,位置好小,得4-5個位。門口有啲摺枱,唔夠位坐應該會開埋出面。點餐前要小心留意餐牌啊,有啲套餐係汽水配薯條,有啲就淨係加一蚊要汽水招牌J熱狗 單點$35,跟餐$45,價錢略貴麵包暖得黎脆脆地幾好食芝士可以拉長絲,不過冇咩芝士味醬唔多唔少,適中肉碎再多啲就好喇重點:收錢姐姐好友善好好笑容

一睇個名咁搞鬼就覺得係年輕人開

招牌J熱狗
單點$35,跟餐$45,價錢略貴

麵包暖得黎脆脆地幾好食
芝士可以拉長絲,不過冇咩芝士味
醬唔多唔少,適中
肉碎再多啲就好喇

重點:收錢姐姐好友善好好笑容
2017-12-02 493 瀏覽
元朗工作午餐有地膽同事介紹後精彩好多!今日大家唔太肚餓,佢介紹呢間小店比我哋!去到門口剛好有車位!店內大部分係廚房同收銀,只有好少地方放枱櫈,地方比較簡陋,桌椅都唔成套,地方細,食物款式係不同款式的熱狗🌭️或薯條🍟!店員詳細解說(跟套餐薯條🍟可以加錢變豪華版)飲品只有現成!墨西哥熱狗餐($45)賣相靚仔,黃芥辣唧得靚,熱狗麵包烘過,熱辣辣外脆內軟,香腸大條,脆皮有肉汁,加上茄汁肉醬同洋蔥碎,惹味好味薯條:我無加錢升級薯條,炸得太乾,除了脆就無其他!唔好味!檸檬茶:現成飲品隊友食:招牌熱狗:賣相靚芝士醬煙肉碎薯格:賣相靚,食咗一塊,但一樣炸得太乾,除了脆無薯味!肉醬芝士碎薯條:雪碧:後生女店員係收銀,一腳踢,佢有笑容又會詳盡解說!我執番啲餐盤比佢(佢定時出來執枱)佢好驚喜咁講唔該!熱狗好味,薯條一般

薯條:我無加錢升級薯條,炸得太乾,除了脆就無其他!唔好味!

檸檬茶:現成飲品

熱狗好味,薯條一般
2017-11-27
聖誕節
2017-09-15 510 瀏覽
上次朋友推介食呢間,可惜上次太遲入元朗賣曬熱狗。今日下午茶時間一入去就食食食,見係推介即叫左炸雞熱狗餐同雞翼拼薯條餐。即叫即整要等陣,不過等係值得既,個熱狗包外層香脆,內裏既炸雞配合漿汁 juicy。好味道雞翼拼薯條都好脆好味。下次要試埋其他款先得,二個人食完好飽,想試多幾款要下次啦。

2017-09-15
  • 炸雞熱狗
2017-04-16 730 瀏覽
今日嚟到元朗,食完好包未夠飽就嚟食J大大,有睇過我食評都知道我好喜歡食漢堡和熱狗,目標食盡全港的漢堡和熱狗店,這間J大大不在大路,而在名涼粉店大明渠斜對面,店內好細只坐到四人,可以坐在店外,今日唔熱所以坐出面,有幾款熱狗可選,我們選了經典肉醬狗$35:內有肉醬,粟米粒,芝士, 包鬆軟,香腸只得一款,味道不錯雙重芝士伴什菌$36: 什菌不多,但勝在芝士撘夠,熱狗是沒有餐跟的,只可加$5一罐汽水或加錢買薯條整體來說不錯,因為不多人招乎亦好,以這個地點和元朗或這麼多好食店,難以吸引人客來, 二人食了71元

經典肉醬狗
雙重芝士伴什菌
2017-04-15
$35.5 (午餐)
雙重芝士伴什菌
  • 雙重芝士伴什菌熱狗
2017-03-31 524 瀏覽
好多好多獨特嘅選擇😍我食開1號熱狗(Forgot the name lol)出面包皮脆得黎唔會太硬身,外脆內軟剛剛好。除咗熱狗,仲有其他小食,暫時為止我試過雞翼口感味道都幾特別。再加上年輕靚仔嘅老闆親切嘅Service🙋 Score One hundred!!! 👍👍👍👍👍至從搬咗去元朗住,3日唔埋兩日就一定要同我老公嗌外賣,一係起身落街買兩隻熱狗食🌭🌭。好食嘅程度好難形容😂😂我同我老公介紹咗好多朋友去都讚口不絕!希望可以更加多人試下依間"J大大"!包保你翻唔到轉頭

1號(唔記得名)
下午茶
1號(唔記得名)
2017-03-24 408 瀏覽
2017.03.19 😊J大大😂 啲個名實在太敏感啦真係唔可以係條街亂咁講😝小店既名字好特別一睇就知係走年輕人路線店面設計以簡單為主 空間不算太大全店內外加埋只放有3張枱子及一部超大電視看似是主打外賣的小妹發現啲間店因為剛看完元朗大會堂外的展覽忽然睇到一間熱狗店開著大電視😈就吸左我個電視精入去了雙重芝士伴雜菌熱狗 $36🌭芝士 的確讓人難以抗拒今次選擇的#hotdog 仲包含左2款芝士熱熔芝士 香濃芝士醬 而且除左熱狗腸外仲加左炒雜菇小妹除左係戲院外 食熱狗的經驗真係不多而且加入左雜菇 我還是第一次試 好特別的口感🤣原本不對店舖抱有太大期望 畢竟最初係因為個電視吸引我 點知卻令我喜出望外 芝士暖暖的🧀仲可以表演拉絲 的確不錯薯角 加肉醬及芝士碎 $22真係勁邪惡呀 口水都流埋份量二人分享 剛剛好🤗薯角炸到好香口 配上肉醬 酸酸地比較無咁油膩加埋芝士係必勝的 增肥必備J大大 💌元朗馬田路安寧大廈地下3B鋪Mon-Sun: 1200-2100
2017.03.19 😊
J大大😂 啲個名實在太敏感啦