之前已經食過呢間店既甜甜圈,灣仔分店既位比較少,想搵個位坐多陣都唔係咁易,知道佢喺將軍澳開左分店,就的起心肝早D起身去食左早餐啦將軍澳店既位比較多,位置都幾開揚,十點幾去到都仲有位,唔錯!早餐有呢幾款,但係唔包飲品,要加20蚊先有野飲!如果想食得簡單D都可能揀呢款,一個包配一杯咖啡,不過個飽好似細左D,可能會唔夠飽。。。。除左早餐,一早已經有好多甜甜圈啦~ 最後點左兩份歐陸早餐,兩份唔同既係,一份係炒蛋同士多啤梨,另一份係兩隻太陽蛋同蕃茄仔,佢每個餐都寫住跟「原味冬甩」,佢個「原味冬甩」其實係英式鬆餅黎呢。。。另一份係點左煙三文魚牛油果班尼迪蛋,呢份個樣好似無歐陸早餐咁豐富,個荷蘭醬都整得幾好味,唔會太酸,整體都OK既飲品用膠杯,點左一杯flat white,一杯hazelnut latte同一杯tiramisu,Flat white正常,另外兩杯偏甜三大一小食左200蚊,唔算抵食,環境幾舒服,可能黎飲杯咖啡食件甜甜圈會更好
之前已經食過呢間店既甜甜圈,
灣仔分店既位比較少,
想搵個位坐多陣都唔係咁易,
知道佢喺將軍澳開左分店,
就的起心肝早D起身去食左早餐啦

將軍澳店既位比較多,
位置都幾開揚,
十點幾去到都仲有位,
唔錯!

早餐有呢幾款,
但係唔包飲品,
要加20蚊先有野飲!

如果想食得簡單D都可能揀呢款,
一個包配一杯咖啡,
不過個飽好似細左D,
可能會唔夠飽。。。。

除左早餐,
一早已經有好多甜甜圈啦~

最後點左兩份歐陸早餐,
兩份唔同既係,
一份係炒蛋同士多啤梨,
另一份係兩隻太陽蛋同蕃茄仔,
佢每個餐都寫住跟「原味冬甩」,
佢個「原味冬甩」其實係英式鬆餅黎呢。。。

另一份係點左煙三文魚牛油果班尼迪蛋,
呢份個樣好似無歐陸早餐咁豐富,
個荷蘭醬都整得幾好味,
唔會太酸,
整體都OK既

飲品用膠杯,
Flat white正常,
另外兩杯偏甜

三大一小食左200蚊,
唔算抵食,
環境幾舒服,
可能黎飲杯咖啡食件甜甜圈會更好
2017-10-01
早餐
2017-09-22 693 瀏覽
之前去過灣仔分店食過士多啤梨味,突然心血來潮又想食,今次去將軍澳店對於我o黎講,冬甩屬於偏甜o既甜品,所以好小食,但永遠都被佢地外表吸引❤️呢間印尼過江龍o既冬甩,真係超級多選擇,睇到眼花撩亂!而且價格相當便宜,只需$15一個,令人一次想試晒唔同味😋上次試過士多啤梨味,今次試綠茶味+Oreo冰沙Green Tease $15味道:6.5/10真的很甜很甜!Oreo (Cookies' n Cream) $41Size: Due味道:7.5/10冰沙整體都不錯,但面層Cream味道普通J.co 冬甩都相當有內涵,因為內裡都充滿cream😝雖然每次食完都會覺得好甜,但係每次都想試晒佢地所有冬甩款式啊😝
之前去過灣仔分店食過士多啤梨味,
突然心血來潮又想食,今次去將軍澳店

上次試過士多啤梨味,今次試綠茶味+Oreo冰沙

Green Tease $15
味道:6.5/10
真的很甜很甜!

Oreo (Cookies' n Cream) $41
Size: Due
味道:7.5/10
冰沙整體都不錯,但面層Cream味道普通

J.co 冬甩都相當有內涵,因為內裡都充滿cream😝

2017-09-22
2017-09-19 554 瀏覽
Popcorn 食完飯去了這間cafe 買甜品, 就是甜甜圈! 五花八門的Donut 真的不易選, 去完日本旅行回來掛住才想吃的。 買了 4個口味: alcapone , mr green tea , Oreology, cheese cakelicious Alcapone : 是donut 上有杏仁脆皮下面是簡朱古力, 真的太甜了, 吃不到其他的味道! fail ! Mr green tea : 不要想象成日本的綠茶味, 因為嘛是好普通的綠茶朱古力味, 沒特別的。Oreology: 吃不出有oreo 味 😭😭唯一好吃的是 cheese cakelicious ! 是有餡的donut, cheese 味淡淡的又香, 滑滑的,再加上外層oreo挺配的! 大家想試可試這味, 如果發現有其他味好味請介紹我! 不過因為個donut 底不差, 所以日後會再試其他味 😂😂😂最後慢慢塭出咩味好食💪🏻💪🏻💪🏻

Oreology: 吃不出有oreo 味 😭😭

唯一好吃的是 cheese cakelicious !

大家想試可試這味, 如果發現有其他味好味請介紹我!

最後慢慢塭出咩味好食💪🏻💪🏻💪🏻

2017-09-06 670 瀏覽
之前係灣仔食過一次之後就念念不忘 係將軍澳都開左分店好方便! 試過幾款冬甩 就算係berries/ choco味既都唔好好甜 有餡係中間既咬落去充滿cream 唔會成個空氣洞 最鐘意既係Oreo cheese 面頭既Orea碎好濃 同中間既cream cheese好夾 另一款好鐘意既係白色面既why nuts 入面既cream好重nuts味但唔會好膩Avocado望落好深綠以為都會好出 但反而有d失色 中間既cream食唔到avocado味

• Oreo  cheese  donut
2017-09-06 535 瀏覽
屋企個 Shopping Mall 開左間Donuts Cafe, 好開心,自從由加拿大回流歸來,一直都掛念在加時,donuts 陪伴在側的日子,依家可以時時刻刻品嚐到啦!Hooray !!!這間店環境很舒適、很開揚。閒時在這裡一邊喝杯咖啡,嘆件donut, 一邊享受陽光,爽呀!Donuts 賣相不錯,五彩鑌粉,件件都想食呀!其中杏仁donut 甜味適中, 咬落鬆軟,我至like, 另外,牛油果donut 面頭綠色,賣相不討好,以為麻麻,点知驚喜, 味道細緻。總括來說,一個字 ”“我一於試均全店donuts 才罷休,哈哈!

Donuts 賣相不錯,五彩鑌粉,件件都想食呀!

總括來說,一個字 ”

我一於試均全店donuts 才罷休,哈哈!

2017-09-01 472 瀏覽
#真心戒唔到口 #冬甩 #dounut #來一點甜 原來我都唔太鐘意食冬甩,勝在吸引了我的眼睛🙈之前經過已經好想試,終於有停下來的時後,可以試一點甜。當咬落去既時候,仲好滿心期待,可以有爆漿既感覺,食到最尾先有一啖仔的cream...甜品來說,太無趣了吧!
#真心戒唔到口 #冬甩 #dounut #來一點甜
原來我都唔太鐘意食冬甩,勝在吸引了我的眼睛🙈

之前經過已經好想試,終於有停下來的時後,可以試一點甜。
2017-08-31
2017-08-30 434 瀏覽
早排將軍澳中心開左間J.Co Donuts & Coffee,一向係佢地Fans既我當然有去幫襯啦。不過呢,因為近左,所以反而冇以前佢只有灣仔店時咁有心癮,久唔久就想去買番1,2打回家食。今次係仔仔暑假完結前再去Tea一Tea,順便用左上次新開張幫襯時送的Coupon三個Dounts原價要45蚊,因為有Free 杏仁東甩Coupon所以只係30蚊姐,即時覺得好抵呢杏仁同綠茶,一向都係我所愛,每次買回家我都實會揀依2款的,而港式鴛鴦係新口味,仔仔點的,我試左一啖,就覺得十分麻麻地;一定冇下次,太多粉,又太甜咁。而飲品呢,就係買一送一的,但只限中杯或大杯,所以叫左一個中的朱古力沙冰,一個中的Iced Caramel Jcoccino,另外叫多個細的Iced Chocolate比婆婆,點解我同婆婆都飲朱古力呢,係因為上次咖啡其實麻麻地,Iced Caramel Jcoccino係好飲既,但係佢冇沙冰,所以我又冇乜興趣。不過咁,我本來就唔係太好咖啡,所以標準可能比較高。

綠茶,杏仁,港式鴛鴦東甩

朱古力沙冰, Iced Chocolate, Iced Caramel Jcoccino
2017-08-29
用餐優惠
優惠券
綠茶,杏仁,港式鴛鴦東甩
2017-08-28 471 瀏覽
JC Donuts & Coffee開到屋企附近~點都要去潮聖下既😆大部分donuts都係15蚊一個😀叫左個cheese cake 同 tiramisu 。個人比較中意cheese cake 多啲,上面有啲曲奇碎😍口感好正又唔會好甜。而且兩款入面都會有啲cream 架,另外tiramisu係比較重咖啡味,唔係我想像中個隻味😂不過都好食既~再creamy啲,唔錯呀👍🏿下次有機會試埋佢啲cafe先,將軍澳個間環境好chill學生溫書既好地方,光線充足好舒服架~
JC Donuts & Coffee開到屋企附近~
點都要去潮聖下既😆大部分donuts都係15蚊一個😀
叫左個cheese cake 同 tiramisu 。
個人比較中意cheese cake 多啲,
另外tiramisu係比較重咖啡味,唔係我想像中個隻味😂
不過都好食既~再creamy啲,唔錯呀👍🏿
下次有機會試埋佢啲cafe先,
將軍澳個間環境好chill學生溫書既好地方,
光線充足好舒服架~
2017-08-24 434 瀏覽
係香港食到冬甩嘅鋪頭並唔多,今次係將軍澳中心竟然進駐左一間店鋪環境所有椅子,枱都是啡木嘅顏色一進門就看見一柜,各色各樣不同味道冬甩,可惜時間太夜,所以冬甩都賣得七七八八喇原本想試奶茶味(本店限定),可惜店員告知已賣哂喇最後揀左綠茶味同芝士蛋糕味($15一個平到呢),綠茶唔會太甜外脆內軟芝士蛋糕裏面十分creamy, 軟綿綿的另外買左一杯Hot green tea latte,但我覺得佢太甜,少啲糖會好啲,而且綠茶味可以濃啲後記:離開時發現,原來間鋪有早餐類嘅包賣添,下次可以試埋先
係香港食到冬甩嘅鋪頭並唔多,今次係將軍澳中心竟然進駐左一間

店鋪環境所有椅子,枱都是啡木嘅顏色

原本想試奶茶味(本店限定),可惜店員告知已賣哂喇
最後揀左綠茶味同芝士蛋糕味($15一個
平到呢),綠茶唔會太甜外脆內軟
芝士蛋糕裏面十分creamy, 軟綿綿的
,而且綠茶味可以濃啲

後記:離開時發現,原來間鋪有早餐類嘅包賣添,下次可以試埋先

2017-08-19
2 分鐘 (堂食)
$30 (宵夜)
2017-08-24 443 瀏覽
香港自從沒有了KrispyKreme 之後,甜甜圈的世界也好像消失了!我個心就好似穿左個窿咁近來才知道香港只有兩家分店的J.CO 有推出多種口味的Donut難得今天到將軍澳探朋友bb可以買到一盒6個甜甜圈!門口比較難搵!因為而家成個PARK CENTRAL 都裝修緊!我地搵左一陣先搵到!其實仲有其他package既!只係味道太多,我地得4個人~所以只買了一盒6個$88就咁買一個只係$15~佢仲出左牛角包料既donut!下次再試!我地叫左6隻味!J.Co Signature 白朱古力配杏仁片 - Alcapone白色原味 - Sugar Ice榡子味Hazelnut - Marble Hazel綠茶控Matcha - Mr. Green Tea好重Belgium Chocolate - Don MochinoOrea Cookies - Cheese Cakelicious強烈推介最後兩隻味!有機會去試下啦

我個心就好似穿左個窿咁

難得今天到將軍澳探朋友bb可以買到一盒6個甜甜圈!
我地搵左一陣先搵到!
其實仲有其他package既!
只係味道太多,我地得4個人~所以只買了一盒6個$88

就咁買一個只係$15~

佢仲出左牛角包料既donut!下次再試!
我地叫左6隻味!
白色原味 - Sugar Ice
榡子味Hazelnut - Marble Hazel
綠茶控Matcha - Mr. Green Tea

強烈推介最後兩隻味!
有機會去試下啦
2017-08-20
2017-08-19 314 瀏覽
Finally have a try for j.co donuts!! I do love the chocolate and matcha flavour, so we buy each piece of double chocolate, green tea, marble hazel and royal tea( $60). Coco loco is the best if you are choco lover!! Very sweet and full of dark chocolate flavour. Matcha flavour is a little bit weird as they made with too much white chocolate. Royal tea is nice as it won't be too sweet and a little bit tea flavour. Marble hazel is the worst for me. Coz the hazel is not fresh at all...

2017-08-19 332 瀏覽
A long and relaxing day after sailing, losing my appetite after a long hot day under the sun, why not have something sweet at night? btw Welcome j.co donuts had their second branch in Hong Kong 🇭🇰 and it's near my home😍! What can I ask for more?And the TKO-limited donut on the left is in royal tea favor, filled with royal tea cream, very smooth and the level of sweetness is just appropriate! a must encore item!I ordered a TIRAMISU coffee and it's very special. The taste of TIRAMISU is not too st

I ordered a TIRAMISU coffee and it's very special. The taste of TIRAMISU is not too strong though, coffee beans from Indonesia makes the after taste so strong.

2017-08-11 649 瀏覽
早前已吃過2次『J.Co Donuts & Coffee』位於灣仔的分店,間中都會想起那甜甜的冬甩味道,最近將軍澳開了分店,便趁著週末路經時去再次回味~跟灣仔分店不同,將軍澳分店是在商場內,感覺比較開揚一點,人流也較少一點,頗適合下午時間來休閒的坐坐。「ROYAL TEA」即是奶茶味,是上個月新出的口味。第一口咬下去並不太覺得有奶茶味,但慢慢就會吃到表面朱古力醬和裡面忌廉的淡淡茶香,雖不是很突出,但味道朱古力與茶味平衡得好,吃完令人十分回味~「OREOLOGY」應該不是新口味,不過印象中之前沒見過……冬甩表面灑滿了Oreo餅碎,裡面夾著cream cheese,又香又甜的,盡是幸福的口感~每次吃這間也有一種意猶未盡的感覺,看來要找一次瘋狂的掃半打來吃才行呢LOL------------------------------By alvahana

Royal Tea

Oreology

By alvahana
2017-08-06
Royal Tea
Oreology
2017-08-04 669 瀏覽
為咗慶祝朋友生日,見fb有介紹呢間印尼嚟嘅donut & coffee係將軍澳開,即刻買嚟當蛋糕先。唔係成日嚟將軍澳嘅我確實唔知點行,將軍澳中心裝修中,指示都算多嘅,都算快搵到。星期六下午比我想像中多人,都幾full下,而且多人排隊買donuts。位同位之間都幾迫下。揀定donut先俾錢,呢個安排都幾好,唔駛等好耐。除咗donuts以外,都多選揀,價錢唔貴,早知早啲過去飲杯咖啡啦。去到櫃位我真心嚇呆咗,太多口味,真係唔識揀。我地有6個大人,2個小朋友,決定叫6個嚟試下,完全唔貴,$88有半打。我自己點咗Glazzy同meisisipi,其他我就叫店員幫我揀。佢分別推介咗佢地主打Alcapone,奶茶,Tiramisu and cheese cakelicious。拎到朋友家忘記咗雪左佢先,去到後期先拎入去。首先Glazzy,還好,普通,無乜特別。meisisipi好味,有啲朱古力碎碎,味道濃,好好味。Alcapone係加左白朱古力醬,面頭加上杏仁片,無想像中甜,唔會覺得漏。奶茶donut,大家一致就話好奶茶,幾特別。Tiramisu味係入面有滿嘅tiramisu cream,呢個都幾f

去到櫃位我真心嚇呆咗,太多口味,真係唔識揀。

拎到朋友家忘記咗雪左佢先,去到後期先拎入去。首先Glazzy,還好,普通,無乜特別。meisisipi好味,有啲朱古力碎碎,味道濃,好好味。Alcapone係加左白朱古力醬,面頭加上杏仁片,無想像中甜,唔會覺得漏。奶茶donut,大家一致就話好奶茶,幾特別。Tiramisu味係入面有滿嘅tiramisu cream,呢個都幾full下。Cheese cakelicious都ok,唔會好漏。

以為佢係印尼啲食物會偏重或甜,又唔會,整體都係ok,現場食應該更好,雪咗可以會差小小。如果可以飲杯咖啡,應該會再提升啲。

• Alcapone
2017-08-03 465 瀏覽
冬甩店剛在新市鎮開分店,帶來新的感受,讓我渡過悠閒的下午。由港鐵出口B2,轉右經過馬路,到達「將軍澳中心」地舖。如下雨,可以經C出口上一層商場popcorn,天橋。此店在單邊位,可望將軍澳市中心全景,包括「天晉」三期屋苑。如戶外設座位位更好。內部是漢堡包店格局,不似灣仔的咖啡店形式。多了一款本土風味冬甩供應。便是代表香港的奶茶味道。希望遲些再有新款。外貌不美艷,奶茶不是這般顏色的!味道則一般,味道不濃郁,香滑。各類價格則不變。
冬甩店剛在新市鎮開分店,帶來新的感受,讓我渡過悠閒的下午。

此店在單邊位,可望將軍澳市中心全景,包括「天晉」三期屋苑。

如戶外設座位位更好。

內部是漢堡包店格局,不似灣仔的咖啡店形式。

多了一款本土風味冬甩供應。

便是代表香港的奶茶味道。希望遲些再有新款。

奶茶冬甩

各類價格則不變。