2020-10-03 3447 瀏覽
路途中下起大雨來,便進店休息等待雨停。點了一杯香橙烏龍茶,不過不失啦!(淋雨後喝凍飲真是有點笨...)另外,外賣了四件冬甩 推介cheese cakelicious
路途中下起大雨來,便進店休息等待雨停。

另外,外賣了四件冬甩
推介cheese cakelicious

2020-09-24 2877 瀏覽
✨大家鍾意食冬甩嗎?呢間[J.Co Donuts & Coffee]既冬甩我食過好多次,每次去都係為左冬甩,其實好多人都食過佢,佢地既冬甩顏色好繽紛,口味又多選擇,價錢合理唔算貴,而且味道平均都唔錯,甜品控或者小朋友見到一定開心到爆燈🥳!!....✅先講講我較鍾意食既🍩先➡️⋯⋯.💬Why Nut🍩呢款冬甩係爆餡款中其中較鍾意食既款式,冬甩面係白朱古力,入面有花生醬餡,唔算好甜,可接受,花生控x甜品控值得一試‼️..💬Mr.Green Tea🍩呢款冬甩係無餡款,唔鍾意食咁甜既話,我覺得呢款係唔錯既選擇,可能我好鍾意食杏仁片,加上有綠茶味既白朱古力,我覺得口感同味道都唔錯🤓!.💬Tira Miss U呢款冬甩無得輸,勁爆餡,唔算甜,勁好食!.📎💰每件$16 ; 12件$158..📍灣仔 / 旺角 / 中環..
✅先講講我較鍾意食既🍩先➡️⋯⋯
💬Why Nut🍩
💬Mr.Green Tea🍩
💬Tira Miss U
呢款冬甩無得輸,勁爆餡,唔算甜,勁好食!

📎💰每件$16 ; 12件$158
📍灣仔 / 旺角 / 中環
外賣自取
2020-09-17 1741 瀏覽
🔱今次要介紹嘅食物就係位於來自 旺角📜”J.Co Donuts & Coffee (旺角)📌 地址:旺角彌敦道585號富時中心地下1,2號舖🕐營業時間:0900-2000🍽分店地區:旺角 中環 灣仔📝評價💬📢1️⃣Chocolate Rainbow $162️⃣Cheese Cakelicious $16行街行到攰見到有間Cafe入去坐低食咗兩件冬甩🤤🤤🤤我好鍾意食彩虹色嘅冬甩😍😍細細個嗰陣我叫佢做彩紅包😂😂😂 好甜如果唔開心嘅時候識佢真係成個人開心晒👅同埋行街行到攰可以好好咁補充體力🤩🤩 Cheese個款有少少似Oreo 幾特別但係都有少少流😂環境有啲迫好多人都坐喺度就算連長枱都係😳所以好快食完就走😀KS評分 5分最高🏵環境指數:⭐️⭐️⭐️⭐️🏵味道指數:👅👅👅 👅🏵抵食指數:💰💰💰🏵回購指數:❤️❤️❤️❤️

🔱今次要介紹嘅食物就係位於來自 旺角
📜”J.Co Donuts & Coffee (旺角)
📌 地址:旺角彌敦道585號富時中心地下1,2號舖

🏵味道指數:👅👅👅 👅
🏵抵食指數:💰💰💰
🏵回購指數:❤️❤️❤️❤️

2020-09-11 1355 瀏覽
自從K字冬甩專門店退出香港之後,都搵唔番好食嘅冬甩。經朋友推薦下,去咗位於旺角嘅J. Co。朋友話佢係最接近架啦🌝下晝四點去到嘅時候,都幾多人。冬甩好多花款,睇咗一陣揀咗六隻味,有綠茶、茶味、朱古力脆脆、朱古力之後都係朱古力😂啲名好難記🌝其中兩個係有cream係入邊,食落唔算太膩。冬甩嘅質地好鬆軟,煙煙韌韌,脆脆同杏仁toppings都整得好脆,有咬感👍之後仲叫咗一杯細嘅泰奶茶,味道同泰國飲嘅好似,茶奶糖比例好好,會再幫襯😋

2020-08-18 1566 瀏覽
天氣熱 所以同朋友行左陣街就想揾地方坐之後就入左黎試我地叫左冬甩雪糕三文治 總共有3款口味: Oreo, 法式焦糖, 朱古力烤棉花糖🍦我地3款都叫哂 之後雪糕就分別揀左3.6牛乳,泰式奶茶加紐紋😛 我覺得紐紋就冇哂泰式奶茶嘅味道 單叫一款味會更好 總括而言都幾甜幾好食😋
天氣熱 所以同朋友行左陣街就想揾地方坐
之後就入左黎試
2020-07-18 2188 瀏覽
.性價比指數: 🌕🌕🌕🌕🌑好味指數:🌕🌕🌕🌕🌑服務指數: 🌕🌕🌕🌑🌑環境指數:🌕🌕🌕🌑🌑.途經見到🍩 Donut🤩有好多好多款完全抵抗唔到引誘😆即刻買返件食!.我覺得呢間舖有好多細微既心思.我點既Tiramisu Donut, 叫做「Tira Miss U」下面有段字介紹呢個Donut「Dear Tira, it’s been so long I haven’t meet you. Now, i really miss you!」.咖啡杯上印住 「Enjoy a cup of happiness」.冬甩紙上印住「Take a bite for a Glazzier Smile」.睇完會有少少會心微笑😜.-.✦Tira Miss U ( Donut) $16✦Hot Tiramisu (16oz Coffee) $40Total: $56-✧Tira Miss U ( Donut) 我覺得甜度係可接受程度,入面有厚厚既Cream,Tiramisu味其實係唔太食得出,但有啖啖奶香味都幾好❖評份:🌕🌕🌕🌕🌑..✧ Hot Tiramisu (16oz Coffee)入面有Syrup, 面頭有
性價比指數: 🌕🌕🌕🌕🌑
好味指數:🌕🌕🌕🌕🌑
服務指數: 🌕🌕🌕🌑🌑
環境指數:🌕🌕🌕🌑🌑
途經見到🍩 Donut🤩有好多好多款
完全抵抗唔到引誘😆即刻買返件食!
我覺得呢間舖有好多細微既心思
下面有段字介紹呢個Donut
睇完會有少少會心微笑😜.
✦Tira Miss U ( Donut) $16

Total: $56

✧Tira Miss U ( Donut)
❖評份:🌕🌕🌕🌕🌑.
✧ Hot Tiramisu (16oz Coffee)
入面有Syrup, 面頭有cream同朱古力粉
❖評份:🌕🌕🌕🌗🌑.

2020-07-06 1312 瀏覽
「J.Co Donuts & Coffee」連鎖咖啡店主打冬甩,係香港都幾少有,今日11點嚟到冬甩🍩就先pass,食個輕早餐,咖啡有驚喜☺️。買完有張飲四杯送一杯印仔卡,計落好抵飲,完勝競爭對手。Iced Mocha Espresso 16oz ($40)••••••呢度咖啡size簡單易明,分10oz 16oz,凍mocha入口好順滑,咖啡香加上朱古力香互不搶風頭,口感豐富,回味🤤。Café Latte 16oz ($37)••••••有拉花喎😍牛奶味咖啡味平衡,易入口,啱哂鍾意牛奶咖啡嘅朋友。J.CLUB碎蛋沙律($22)••••••細到嚇一嚇🤡無諗過咁迷你,得掌心咁大嘅bun。面頭焗到脆脆的,但唔硬,底就似漢堡包質地,夾碎蛋幾好味🙂。

••••••

Café Latte 16oz ($37)
••••••

J.CLUB碎蛋沙律($22)

• Iced Mocha Espresso
香港食冬甩嘅鋪頭真係冇乜點見過,當有時真係好想食果陣都會買Donki、Ikea、超市果啲食!但味道同口感始終都好一般...🤷🏻‍♀️自從食咗呢一間J.Co之後,我可以好隆重咁宣佈,香港終於有好好食嘅冬甩啦🤣佢有好多款口味!淨係睇賣相都已經好吸引❣️其實都冇好認真洗睇佢係咩味道,淨係覺得外表靚靚囝囝就買嚟試吓🥰頭買咗四個同屋企人share做飯後甜品!全部都勁好食!我諗嚟緊每次經過佢哋嘅分店,可能都會買返半打返屋企看門口嚕~~
但味道同口感始終都好一般...🤷🏻‍♀️
佢有好多款口味!淨係睇賣相都已經好吸引❣️
頭買咗四個同屋企人share做飯後甜品!全部都勁好食!

‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🧀 𝗛𝗮𝗺 𝗮𝗻𝗱 𝗖𝗵𝗲𝗱𝗱𝗮𝗿 𝗢𝗺𝗲𝗹𝗲𝘁𝘁𝗲 HKD48 @ 🌟 J.Co Donuts & Coffee《👽食神大媽食早餐》⠀.⠀💁‍♀️ 圖中展示飲品為:𝗛𝗮𝘇𝗲𝗹𝗻𝘂𝘁 𝗟𝗮𝘁𝘁𝗲 (𝗦𝗶𝘇𝗲 𝗨𝗻𝗼) HKD 35⠀.⠀👽 大媽以為東南亞最出名嘅冬甩專門店就真系淨系食冬甩,但原來佢有提供早餐架!😳.款式唔算多,大概五六款,親身試過之後發現性價比其實與同類餐廳比較算幾高添架。而味道方便就不過不失,份量亦算足夠。.唯一遺憾就系只能夠配原味冬甩,如果可以改配多士或者加錢轉其他口味嘅冬甩,相信會更加吸引客人。大家以後黎呢度,唔洗淨系買冬甩食啦。🍩..📍 旺角彌敦道585號富時中心地下1,2號鋪⠀☎️ +(852)2952-2121.꧁𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌꧂.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.❤️ 歡迎報料 ❤️.💯 最真實的美食吃播點評香港🇭🇰 台灣 🇹🇼 澳門🇲🇴 泰國🇹🇭 日本🇯🇵 英國🇬🇧.👽 美食紀錄|真實點評|酒店實測|旅遊休閒|心理諮詢|外星人忠實粉絲 🛸

‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
.⠀
.⠀
而味道方便就不過不失,份量亦算足夠。
大家以後黎呢度,唔洗淨系買冬甩食啦。🍩
Ham and Cheddar Omelette

📍 旺角彌敦道585號富時中心地下1,2號鋪⠀
☎️ +(852)2952-2121
꧁𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌꧂
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
❤️ 歡迎報料 ❤️
💯 最真實的美食吃播點評

10 分鐘 (堂食)
$45 (早餐)
  • Hazelnut  Latte
2020-03-28 2202 瀏覽
桃子本身我就唔鍾意食甜品今次經過旺角見到一間冬甩店款式好多 色彩繽紛 令人眼花撩亂 每個冬甩$16一個 -選擇困難症的桃子買了三個冬甩兩個人share 今次揀咗why nut、 cheese cakelicious、tiramisu 口味 🍩-Why nut 裏面有花生醬🥜外面是白朱古力好邪惡😈Cheese cakelicious 裏面有cream cheese表面是曲奇碎 相對之下比較甜😀Tiramisu 有淡淡咖啡味適合不喜歡吃太甜的朋友們
2020-03-12 2042 瀏覽
諗到買咩散水餅,就係靚靚Donuts啦!之前打過電話落舖頭諗住訂定,點知店員話唔洗訂,當日落去買就可以,咁當日食完Lunch就走去買。一入到舖頭,色彩斑斕嘅冬甩🍩真係好靚好吸引。我就點咗36個冬甩由服務員發板,每個款都要。我仲要求要啲紙袋仔,方便啲食,服務員都好樂意配合。當返到公司,個個同事一見到都好開心,因為佢哋話唔洗食生果撻或者普通西餅。我就隨意攞咗一個朱古力脆皮面,咬落包嘅部份十分之香軟,中間充滿微酸幽幽清香檸檬味嘅Cream,食落唔太甜,個個人雖然食嘅都唔同味道,不過都係讚不絕口。圈圈型嘅就純食包面嘅Topping,中間冇窿嘅裡面就塞滿唔同口味嘅Cream。
When it comes to donuts, J.CO Donuts & Coffee knows the best Offering a wide range of fried and glazed delights, there must be something on the menu which can satisfy your sugar craving Let’s start with my all-time favorite, Al Capone. A classic ring donut coated with delicious white chocolate and covered with crispy toasted almonds. A perfect combination of chocolate and nuts. Another must-try item is Berry Spears. Not only is this pink lady absolutely beautiful, it also tastes as good as it lo

Another must-try item is Berry Spears. Not only is this pink lady absolutely beautiful, it also tastes as good as it looks. The sweet and slight tart strawberry jam goes well with the rich and creamy whipped cream cheese. The flavour and texture are to die for.

Cheese Cakelicious is also a gorgeous guilty treat. The donut is filled with delectable cream cheese and coated with a generous amount of buttery cookie crumb. This devine dessert can definitely cheer you up anytime.
2020-02-02 1062 瀏覽
Mocha latte($45)西柚水果茶($34)好大杯既咖啡,特別一讚mocha既朱古力醬都幾出色,唔係特別甜但又好重chocolate味道!而水果茶亦好飲架,除左都係大大杯好抵飲之外,西柚有四塊好足料,甜度亦適中😆每買一杯野飲都可以吸個印仔係loyal card而每四個印就有一杯細野飲送,店內亦多foreigner同溫書用電腦既朋友,感覺都坐得耐同User friendly,小食仲有16蚊一舊甜甜圈🍩吸引!
2020-01-12 1652 瀏覽
為緊老公嘅散水餅傷腦筋,又唔想太普通,又唔想太破貴,更加唔可以失禮老公。忽然想起這間J.Co Donuts & Coffee,這天專登同佢出去再試試,睇睇款,因需要嘅數量都不少,所以不得不提早作出安排。這天叫了三款donut(why nut, royal tea 同聖誕版)和一杯意大利牛奶泡沬咖啡!三款donut 都是包著滿滿嘅cream,why nut 入面是花生醬嘅味道royal tea 真的有白爵茶香味聖誕版這款就是朱古力餡料本身donut都是我老公嘅favour,所以每個味道對佢嚟講都好正!但咖啡我就只覺得普普通通,不值一提最後Donuts就成為是次嘅散水餅佢每位同事都喜出望外總算無令老公失禮👏🏻

royal tea 真的有白爵茶香味
聖誕版這款就是朱古力餡料

但咖啡我就只覺得普普通通,不值一提

最後Donuts就成為是次嘅散水餅
佢每位同事都喜出望外
總算無令老公失禮👏🏻
2019-12-24 1329 瀏覽
未食過咁垃圾既早餐!第一次黎食,唔會再有下次,完!平日一大早,人流不多,站於付款位置一段時間,無人理會。叫聲唔該落order, 回覆係你再等陣啦😠兩名店員各自忙整理啲貨。請問執貨緊要啲定serve 客緊要啲?執遲一陣會死?我不懂。我只知客人買早餐遲左,返工會遲到。叫左份早餐,外觀好吸引,但一放入口就非常失望個原味dount係凍既???乜凍食呀?但表面有焗香過既痕跡,咁點解會要客人食凍既?茄汁豆都係凍既,呢個我接受。有啲餐廳都係提供凍既茄汁豆比客人。其他食材是暖的,炒蛋最熱,應該是剛炒起。但,腸和煙肉是暖的啊最大問題來了,為什麼條腸是酸的???吃了兩口,真的是酸的,變壞了嗎???這也能讓客人吃???整份早餐都唔知食緊乜!!!!唯一滿意是杯咖啡,熱熱的,咖啡味香,不甜。但呢杯咖啡係唔包括在早餐內,要加20蚊先有。整份餐要58蚊。這個價錢,我可以揾過好啲既早餐食。服務又唔得,食物又唔得,垃圾!
未食過咁垃圾既早餐!
第一次黎食,唔會再有下次,完!
叫左份早餐,外觀好吸引,但一放入口就非常失望

服務又唔得,食物又唔得,垃圾!

早餐