2019-06-26 1411 瀏覽
香港其實以都幾多過江龍冬甩店,不過快來快去!想食嘅時候已經唔見左。。呢間想自印尼嘅冬甩店,一早已經揀定左呢間冬甩作為散水餅,因為問過幾個朋友都話佢幾好食😉我貪佢個樣夠colourful, 就算唔食得都睇我呀嘛😛係散水前幾日收工一於就去探下店順利試下再落埋訂🤣試完發現有樣之餘味道都好好!個人認為好食過mister donut! 呢道有幾款冬甩揀,我就買正常size! 有分實心同中間開窿果款🍩,實心就中間有Cream, 相反就冇Cream 🤣 1件$16,1打168!我一共買左兩打平均$14一件~我自己就試左幾款,全部都唔會太甜,味道亦有驚喜!好怕啲太漏同太甜嘅野食一兩啖就會唔想食~其實呢道係cafe黎嘅,經過可以黎飲杯野食個冬甩都唔錯

其實呢道係cafe黎嘅,經過可以黎飲杯野食個冬甩都唔錯

• Alcapone
2019-06-02 1531 瀏覽
作為一名健身教練, 連續食兩件冬甩又有咩好怕喎。今日游走於港島之間, 今日堂與堂之間有些少空檔, 依d空檔時間多數出現於lunch time後晚飯前, 唔上唔落我就會係工作地點附近搵下d cafe or書店燃燒下青春。比我見到依間J.CO, 之前食過旺角個間, 唔洗諗就入左去, 皆因本人好中意食冬甩, 去泰國mister donut一日可以食幾個揀左don moschino同yin yang, 加杯iced hazelnut latte, 冬甩入面爆哂涵, 由內到外都好甜, 講真食兩個又真係有d溜, 下次食番一個算🍩而latte就幾濃味, d冰溶左半都唔覺好淡, 係我杯茶食完坐陣就糖份爆住標咁去做野啦
作為一名健身教練, 連續食兩件冬甩又有咩好怕喎。
我就會係工作地點附近搵下d cafe or書店燃燒下青春。

食完坐陣就糖份爆住標咁去做野啦

2019-05-30 1145 瀏覽
They open 8:00 but still preparing doughnuts and they wont be ready until 9 ....UNTIL 9!!!! One hour setting up the shop with your bread and butter product!!!!Not coming back!! They prepare First take away boxes and the set exhibition for the shop.
2019-05-30
2019-05-25 1296 瀏覽
今日去開灣仔,就買左d冬甩試吓啦, 初初諗住買兩個,同個女店員講左外賣既,佢當左我堂食都算啦跟住我到比錢時,見到佢做優惠,6個$90,於是我買左6個,由我買兩個開始,已經話係比人,問左有冇得分開包,到買6個時, 佢依然張6個放埋一盒,跟住我問佢可唔可以比袋仔我,分開袋, 佢又話冇,得細細個只可入半個冬甩size個袋套住佢。 我問佢,可唔可以比個盒我,又話因為係優惠,唔比, 我話咁賣個盒比我得唔得,佢又話唔得 , 最後,就用左4個,半個果d 袋入住兩個冬甩,放入去個大紙袋度,就比左人。 其實係咪可以彈性處理吓呢,咩都話唔得,早知係咁,我就唔買
2019-05-25
2019-05-07 1573 瀏覽
‼️買1️⃣送2️⃣‼️真係幾抵呀🍩🍩🍩呢日特登早d去買,因為每日限定200個咋😧但又因為太早,唔知係唔係未准備好😆得好少款揀😢只有原味咁滯...冬甩偏甜,質地煙韌大小亦適中呢個價錢,性價比高
‼️買1️⃣送2️⃣‼️
真係幾抵呀🍩🍩🍩
呢日特登早d去買,因為每日限定200個咋😧
但又因為太早,唔知係唔係未准備好😆
得好少款揀😢只有原味咁滯...
冬甩偏甜,質地煙韌

大小亦適中
呢個價錢,性價比高

2019-04-26
早餐
2019-05-01 1684 瀏覽
就黎last day 諗住買呢間嘅donuts 做散水餅。因為要4打,知道個量多,已經一早打去灣仔個間問可唔可以預早訂,當日會過黎拎。個電話號碼係手提黎,接聽嘅女店員話要「早兩日親身到門市」訂購,冇送貨。咁於是我就放假特登搭車出去灣仔門市,點知去到,佢同我講個日嘅訂單滿左額,如果要訂就要問下另外兩間門市仲有冇得訂。於是我即刻打過去旺角間門市問,諗住佢有就即刻趕過去旺角,點知接電話個男店員話,其實只要電話落order就已經ok,唔洗親身去門市訂,三間門市都一樣做法。同灣仔女店員講嘅完全唔同。依家攪到勁麻煩,個日仲要同2個同事lunch time搭遠左去旺角拎donuts個女店員仲一句sorry都冇,一句話訂單full左就算
個女店員仲一句sorry都冇,一句話訂單full左就算
2019-04-26 1113 瀏覽
香港d pastry / bakery mama dee no matter how costly is it應該係水問題題外話本地做得比較好既係l'atelier de joël robuchon 既麵包籃/ 旗下afternoon tea 既quiche / 中價西餐集團既黑糖麵包doughnut 細細 cream唔多 味都ok $16 wt can ask for ~ 比起borough market gei 東甩根本比上不足但以港rental 黎講已交足功課~呢幾日有買一送二睇下lunch time買唔買到hahhaha
應該係水問題
比起borough market gei 東甩根本比上不足
但以港rental 黎講已交足功課~
2019-04-21 1323 瀏覽
嚟到冬甩 and cafe 大家當然會估一定係食冬甩, 估唔到依度都有all day breakfast!初頭叫嘅時候以為會好貴, 點知估你唔到原來都係三十幾蚊,如果要包埋嘢飲,再加20蚊,50幾、60蚊一個all day breakfast,喺出面真係食唔到!All Day breakfast要有嘅東西他都齊備, 有腸仔 右滑捋捋好鮮甜嘅煎蛋, 茄汁豆、蕃茄、煙肉、班戟!蕃茄豆好鮮甜, 煙肉煎得很香脆又唔燶,班戟加上牛油簡直係絕配! 最令我心動的就是朱古力飲品! 一個簡簡單得點食早餐原來真係咁容易, 真的是大滿足!

3K
2019-04-15 1112 瀏覽
好鐘意食嚟間啲冬甩,味道比其他品牌冇咁甜。今曰特別推介比小妖齊來分享。Meisissippi面層鋪滿朱古力和花生碎,濃濃的朱古力夠惹味,每啖嘴嚼時有粒粒花生香,冬甩底質感煙煙韌韌有彈性,真的好好味。Tiramisu 內裡是忌廉,外層淋上了白白的朱古力。同様煙韌的口感好正!最重要不是想像中甜膩。今日飲過兩杯咖啡,轉轉口味飲西柚花果茶,潮流興所以連冬甩店都要搞搞新花様。味道不錯,酸甜開胃,透心涼。小妖都讚好味道喔!

Meisissippi

Tiramisu

小妖都讚好味道喔!

2019-04-14
2019-04-12 1187 瀏覽
難得放平日 緊係悠閒嘆下啦老公係甜點愛好者佢搜尋一番之後 比呢間冬甩店吸引左由於屋企冇直車去灣仔 所以都好少專登去食嘢但倆得2口子放假就決心去趟呢間鋪地點就腳入到去 個人都放鬆 啱晒一向急進嘅我地放鬆一人一個冬甩一人一杯咖啡慢慢過左一個中午😌
難得放平日 緊係悠閒嘆下啦
一人一個冬甩
一人一杯咖啡
慢慢過左一個中午😌
2019-04-08 8427 瀏覽
「Mister Donut」、「Krispy Kreme 」,都是港人熟悉的名字。前者在台灣、日本,到處都是它的縱影,然後遲遲未見落戶香港的消息。至於後者曾經落戶香港造成一時的佳話,但也許是甜膩的口味不合大眾的關係,最後是結業收場。至於來自印尼的J.Co Donuts,雖然在其他城市也有分店,但論話題性始終不及Mister Donut和Krispy Kreme 。不知不覺J.Co Donuts & Coffee已落戶兩年了,如今在香港有三家分店,能有如此成功令人有點意外。雖然冬甩給我的印象是過於甜膩了,但那可愛的甜美的造型總令人難以抗拒,加上近期「蘋果優惠」Apps推出買一送二超優惠,實在想一試「J.Co Donuts優惠」有多優惠。灣仔的J.Co Donuts & Coffee環境不錯,櫥櫃裏的冬甩款式眾多,也有各式飲品可選,舒適程度比得上連鎖咖啡店。今天的目標是「買一送二」優惠,只需以$16的價錢,便可換購三款任選的冬甩口味,店員不但落力推介口味,而且冬甩有精美的包裝,感覺超划算!選了可可、堅果口味的冬甩,分別是Choco Caviar($16)、Hazel($16)和Alcapo

選了可可、堅果口味的冬甩,分別是Choco Caviar($16)、Hazel($16)和Alcapone($16),三個都是甜甜圈沒有餡料的,感覺膩感即時減半。冬甩口感是甜甜的軟麵包,不油不膩的也很鬆軟。Choco Caviar的可可脆皮不會太甜,可可豆口感相當特別,是三款當中味道最好的。Hazel的榛子醬味道不夠濃郁,配花生粒不太Match,花生粒也不夠脆口。Alcapone白巧克力脆皮甜度適中,杏仁片可以再香口一點。
CHOCO

聽說J.Co Donuts的冬甩優惠「老是常出現」的,而事實上若不是「買一送二」的優惠,它的吸引程度其實不算高,倒是覺得這家Cafe的環境吸引,這會是個消磨時間的好選擇吧!
2019-03-14
用餐優惠
優惠券
CHOCO
2019-03-10 1990 瀏覽
Last day前我上網搵左好多散水餅推薦,見到有人介紹呢間賣doughnut 為主嘅貼品舖,話佢價錢比較貼地,品質又好,都算抵食夾大件,所以我決定揀佢做我散水餅。由於我last day果日31/12/2018,好多人都可能會搞party, 我又無預先book定,點知我去到舖頭doughnut已經賣得七七八八。好彩佢仲有價錢一樣嘅 12個1set嘅special 版嘅baby doughnut 賣,我都照要埋啦。聽番d同事講,d dougnut都好好味,佢地都好滿意。好彩最後都叫做交到差,完美以散水doughnut畫上句號。

2018-12-31
2019-03-02 1524 瀏覽
今日去開灣仔,突然醒起蘋果優惠apps有J.Co Donuts & Coffee 冬甩買一送二優惠喎!平時要$16 一個㗎,今日只係$16就有三個,真係超抵呀!點可以唔去買呢!之前曾經有朋友請過我食,有好多種口味,試過幾隻都非常好食喔!今日可能因為有買一送二優惠,所以好多口味都賣晒,不過對我來講都好足夠啦!最後買咗店員推介嘅Tiramisu、Choco Caviar Strawberry 及 Crunchy Crunchy。冬甩鬆軟好味,Tiramisu 嗰個都唔錯,不過就比較甜,同埋中間較多cream。我個人較喜歡食 Crunchy Crunchy,咬落真係好脆,而且唔係好甜😋😋😋。Choco Caviar Strawberry 送咗比朋友,我諗應該都好正嘅😁

Crunchy  Crunchy
2019-03-02
用餐優惠
優惠券
Crunchy  Crunchy
  • Crunchy  Crunchy  Donut
2019-01-22 1313 瀏覽
忙到癲要去灣仔出貨,snake king squeezing time去嘆杯啡,唔係點頂足成日工作。嗌左個中杯cappuccino, 醒一醒神。可惜幾失望,得個份量多,唔香唔幼滑,唔好飲。但嚟得J. Co, 一定要食donut, 係一定一定要食,是但揀一款都好食。今次我食左matcho-matcho, 即綠茶朱古力冬甩。綠茶香甜,而冬甩質感鬆軟,係香口麵包,必定要食🤤如果有機會,要再嚟食。咖啡就唔洗飲了,唔夾又唔好飲,哈哈。

如果有機會,要再嚟食。咖啡就唔洗飲了,唔夾又唔好飲,哈哈。
2019-01-19
$51 (早餐)
  • Matcho  matcho
2019-01-20 973 瀏覽
Donut is OK, I had hazel, but americano is so diluted that my instant coffee back home is better. Shop still uses one-time used plastic utensils for eating here same as a plastic glass with lid for cold drink which is kind of wasted and unsustainable.