2018-06-01
2012 瀏覽
同事又散水派餅,向全公司派 j.co donut, 推住成架車擺滿餅比我地任揀,好有派頭。個個都問邊度買,咁靚。佢就話晌灣仔既呢一間。成日都要食散水餅,今次最好食😂 唔似高登仔話每人派細細粒水泡餅咁驚人我揀左陰與陽 (Yin & Yang), 貌似朱古力donut, 問買果個同事,佢話佢都唔知係咩,即係無食過,仲叫我食完話返比佢知。咁我地無合作過宜家又派完餅走,唯有睇下你會唔會睇到呢篇openrice😂 明明晏晝已經飽到就快反艇,仲要食散水餅。唯有拎完放晌枱面,等肚餓先食。不過一直放晌枱面,就一直就陣陣香味撲鼻,令人好難集中精神做野😂原來面個層陰陽效果,一半係糖霜,另一半係朱古力粉。為左黏住呢兩款裝飾霜粉,有一層咖啡味既paste。成個donut包都好鬆軟,亦有淡淡甜香。但單單得咖啡味又點可以叫陰陽呢,食到中間既時候竟然有香甜既 earl grey cream 溢出黎,同咖啡味成為雙重味覺配搭,好驚喜! 世界級好食,一定要食,亦令我對donut 既印象完全改觀。原來donut可以咁極緻,咁好食。可能係我太誇張,但大家試過先講啦😂係我衰😂 影唔到個donut好靚。但我會想直接到店食其他口
係我衰😂 影唔到個donut好靚。但我會想直接到店食其他口味,同埋飲咖啡☕️ 約埋朋友,食多幾款口味🤗