2021-07-25 953 瀏覽
-🦄J.S. FOODIES-招牌沙律配柚子醬 Hkd79Rating🌕🌕🌕🌑🌑原個蕃茄沙律 Hkd49Rating🌕🌕🌕🌕🌑-J.S. FOODIES 好出名係食班戟無論係梳乎厘班戟定係法式班戟都好吸引-不過作為健康界Foodie 我依然都係食草努力為大家發掘下 邊度有好食嘅草HaHa就連店員哥哥都問我 一個人叫兩個沙律係咪減肥如果減肥嘅話 可能唔會叫兩份咁多吧🤣叫咗佢哋嘅J.S.招牌沙律 七彩繽紛咁真係好靚比較少見到沙律上面會有一塊塊嘅三色彩椒本身三色椒都係唔太常見嘅沙律菜 仲要咁大塊三色椒入面我最鍾意食黃椒 甜啲好食啲底層嘅沙律菜仲要好新鮮 仲有我最愛嘅櫻桃蘿蔔同埋沙律醬係柚子醬 酸酸甜甜咁超開胃呀-我覺得佢作為招牌沙律 都真係好夠代表性唔知點解覺得呢個沙律好有餐廳嘅Style🤣然後我仲叫咗一個蕃茄沙律 係原隻上架粒蕃茄真係好Cute Cute 如果大家唔鍾意食蕃茄皮咁佢就好啱你啦 因為佢係撕走咗塊蕃茄皮架蕃茄充滿住水份 一路食啲汁就一路滴而且好鮮甜 完全唔似食緊平時啲蕃茄咁反而好似食緊水果嘅蕃茄 又或者似甜品-蕃茄沙律另外仲配咗胡麻醬汁 當然好夾啦食完呢個蕃茄沙律之後就更加開胃
🦄J.S. FOODIES

食完呢個蕃茄沙律之後就更加開胃了 好好食呀

作為開胃前菜又或者係輕食 我都一樣咁推介佢哋
希望遲啲可以食到佢哋好出名嘅班戟啦🥳🥳
2021-07-21
15 分鐘 (堂食)
原個蕃茄沙律
沙律
下午茶時間過左😢😢但又未肚餓都可以食晚餐😢😢呢個情況最尷尬🥲好彩行行吓見到輕食😊😊 Pancake~食完上網睇返 先知道原來都係猛龍過江好多人都推介 只可以講有啲貴但係食物環境對得住呢個價錢同質素店舖裝修簡約加一啲歐美風~用白色階磚做點綴 加埋鏡面成個環境都好靚 打卡一流~😍😇坐低慢慢傾偈都好啱 環境太舒服Order左個限定推介 - 哈密瓜pancake因為係即叫即整 所以等待時間都有啲耐落咗單都要等成15至18分鐘先出餐唔趕時間慢慢食都幾chill~哈密瓜日本直送香港🤭🤤真係好鮮甜甜得好清爽~🥰🥰Pancake入口即溶 甜度適中Cream配埋哈密瓜 再夾雜一口pancake真係天下美食😍😍雖然價錢有啲貴 $175 但係水果季節限定呢樣嘢 真係錯過咗就要等一年㗎~所以都係食咗先算🤣🤣🤣
下午茶時間過左😢😢
但又未肚餓都可以食晚餐😢😢
呢個情況最尷尬🥲

好彩行行吓見到輕食😊😊 Pancake~
食完上網睇返 先知道原來都係猛龍過江
好多人都推介 只可以講有啲貴
但係食物環境對得住呢個價錢同質素

店舖裝修簡約加一啲歐美風~
用白色階磚做點綴 加埋鏡面
成個環境都好靚 打卡一流~😍😇
坐低慢慢傾偈都好啱 環境太舒服

Order左個限定推介 - 哈密瓜pancake
因為係即叫即整 所以等待時間都有啲耐
落咗單都要等成15至18分鐘先出餐
唔趕時間慢慢食都幾chill~

哈密瓜日本直送香港🤭🤤真係好鮮甜
甜得好清爽~🥰🥰
Pancake入口即溶 甜度適中
Cream配埋哈密瓜 再夾雜一口pancake
真係天下美食😍😍
哈密瓜pancake

雖然價錢有啲貴 $175
但係水果季節限定呢樣嘢
真係錯過咗就要等一年㗎~
所以都係食咗先算🤣🤣🤣

2021-07-17
15 分鐘 (堂食)
哈密瓜pancake
2021-07-15 863 瀏覽
無論係尖沙咀定係又一城,〈J.S. FOODIES〉幾時都係咁多人,今次趁著星期五放工得閒去試一下,就發現之所以要等咁耐都係有原因!🥰星期五晚餐時段比較繁忙,等咗45-60分鐘先可以入到去食,但因為又一城都好多商鋪可以行,所以等既時間感覺上唔會好長。要小心既係當籌號好接近自己既時候,就要企係門外等下,因為籌號會輪得好快🤣🤣🤣入座岩岩好幾肚餓,就即刻落單,叫咗碟酸忌廉黑松露薯條+松葉蟹肉忌廉意粉+士多啤梨藍莓香蕉班戟+1杯芒果熱情沙冰。酸忌廉黑松露薯條黎到仲係熱騰騰,唔止賣相吸引,薯條同黑松露都勁香,爭少少未比相機食先,自己就忍唔要食。本人以前只係鍾意就咁食薯條,但無諗過酸忌廉、黑松露同薯條既味夾到令我要爭住撈埋黎食。意粉一定要同松葉蟹肉、蟹籽、蟹膏同忌廉撈混食,咁樣每啖先會有濃郁既忌廉味,而口感會更豐富。最後一定要試埋招牌pancake,pancake口感好柔軟,配返酸酸甜甜既水果,令整個忌廉pancake又唔會好濟。因為本人好鍾意忌廉,所以即使三碟都有忌廉,我都唔會覺得好濟,同埋一路食,一路飲冰凉既芒果熱情果沙冰都好解膩👍👍👍

2021-06-18
45 分鐘 (堂食)
  • 松葉蟹忌廉意粉
  • 酸忌廉黑松露薯條
2021-07-14 590 瀏覽
J.S. FOODIES (又一城) 九龍塘達之路80號又一城LG2樓30號舖i.t blue block黑松露忌廉意粉🍝($129)忌廉汁有好重嘅黑松露味~用上天使麵般嘅意粉~麵條夠哂掛汁~非常creamy~雜菌嘅份量超級足料~如果意粉份量多啲會更好!原味班戟 ($99)梳乎厘製作時間需要25分鐘~即叫即整!一上枱時已經聞到超香嘅蛋味!空氣感十足~夠晒鬆軟!入口即溶~配上表面嘅雲呢拿味忌廉 (唔知點解食落有少少焦糖味 但一啲都唔漏)~一凍一熱既味覺衝擊~正!招牌沙律配柚子醬($79)除咗沙律菜外,驚喜地仲配上烤過既青瓜 黃瓜 同彩椒~另外有幾舊紅柚子肉~兩條脆卜卜嘅蒜蓉包~性價比幾高!食物質素夠高!環境亦舒適~可惜排隊時間比較長~星期五 ard1815去到~都差唔多等咗45分鐘🙈好彩食物質素回晒本!😋😋😋😋
J.S. FOODIES (又一城)

黑松露忌廉意粉🍝($129)

原味班戟 ($99)

招牌沙律配柚子醬($79)

2021-07-12 530 瀏覽
綜合評分:8/10食物口味:9/10環境:7.5/10亮點:食物口味超级正!適合影響冇失望嘅網紅餐廳今日玩左成日好攰好攰但都係堅持出post!因為宜家每日都收到超多like同follow,超有動力,好希望可以令大家滿意!呢間聽講係超級網紅店,成日都排唔到隊而且冇得book,今日千里迢迢來到九龍塘,專登撿左2:00呢個晏d個時間,排左半個鐘就到我地啦!✨海膽魚子明太子意粉 $239呢個係聽人介紹好好食,我本身好鍾意海膽但對海膽質素要求好高,呢碟嘢係完全超出我預料!海膽超級新鮮且份量唔少,魚子同cream醬都勁多,d面軟硬好合適,撈埋d海膽同醬,waaaaaa!我本身唔係好鍾意食意粉嘅,但呢碟真係....從來冇試過咁好味!!!!!推介大家黎呢度一定要食!!!✨龍蝦牛油果沙律 $188食材豐富且新鮮,龍蝦肉有d少,不過呢個價錢來看都算ok~d沙拉醬好似加左蜜糖,好味~我覺得算係好食嘅沙律🥗✨ 奇蹟の粉紅莓果忌廉梳乎厘班戟 $138呢款J.S. FOODIES 及FLIPPER’S 期間限定「奇蹟の粉紅莓果忌廉梳乎厘班戟」,鬆軟的梳乎厘班戟上鋪滿清新酸甜的莓果忌廉,並以新鮮士多啤梨作點綴。拉起
綜合評分:8/10
食物口味:9/10
環境:7.5/10
亮點:食物口味超级正!
適合影響
冇失望嘅網紅餐廳

✨海膽魚子明太子意粉 $239

✨龍蝦牛油果沙律 $188

✨ 奇蹟の粉紅莓果忌廉梳乎厘班戟 $138

呢款J.S. FOODIES 及FLIPPER’S 期間限定「奇蹟の粉紅莓果忌廉梳乎厘班戟」,鬆軟的梳乎厘班戟上鋪滿清新酸甜的莓果忌廉,並以新鮮士多啤梨作點綴。拉起透明圍邊的一刻,軟滑的粉紅色忌廉絕對會帶來視覺驚喜!!而且味道都好正!!

✨抹茶沙冰 $42
有得走甜,加分!d cream好正,仲加埋個KitKat係上面,好岩影相

✨蜂蜜橙子檸檬水 $35
呢個係frd嗌嘅,我冇試,不過成間餐廳好多人嗌呢個,應該都幾好飲掛~
2021-07-08 859 瀏覽
星期五晚去到又一城想搵間餐廳食過簡單嘅甜品晚餐,好surprise 星期五晚呢間pancake shop竟然唔使等位,我地二個人,侍應仲俾左一張好舒適嘅四人圓枱等我地慢慢坐。我自己好鍾意食疏乎厘pancake,所以我哋每人都分別叫咗一份士多啤梨pancake。每碟有三大件,又厚又軟綿綿,上面加咗少少忌廉,同埋少少士多啤梨,令我可以食到pancake嘅原味。我嘅食後感係:Pancake真係好鬆軟,甜度剛剛好,食完覺得好有幸福感。我哋冇叫嘢飲,因為餐廳提供嘅飲用水,已經有檸檬同青瓜味,真係好好飲。
2021-06-04
  • 原味班戟
2021-07-05 580 瀏覽
已經第2次黎幫襯~招牌原味pancake原本以為吾會好飽,點知佢一碟3大個pancake份量好足料,濃濃既蛋香,而且非常鬆軟,一啖接住一啖,係我食過最鐘意既🥰建議兩個人share,真心飽😂明太子三文魚籽忌廉意粉除左pancake,呢度既意粉都做得非常好!做到好香味道調得岩岩好,忌廉睇落好多,但完全吾會膩,又吾係好稀果種,明太子既鹹香同淡淡既忌廉奶香好match,下次會再試吾同既意粉😚😚👍
已經第2次黎幫襯~

招牌原味pancake

明太子三文魚籽忌廉意粉
  • 原味班戟
2021-06-26 1311 瀏覽
同老友補做生日,佢揀呢度食,一個平日嘅晚上,唔知點解商場唔多人,都無乜人排隊。我哋點咗黑松露薯條,三文魚牛油果班戟,同檸檬班戟。最失望算是檸檬班戟吧… 普通班戟加上檸檬乾果嘅 cream,加多 2 片檸檬乾!食物普普通通唔算突出,要食同類食物香港有好多選擇,食店限坐個半鐘,如果有客等位我都希望佢哋多做生意,但無客等位下仍然要客人離開我就覺得係咪可以等食客坐下呢?此處不留人自有留人處,我哋去行吓然後去第 2 度飲嘢 🤣🤣🤣

2021-06-22 798 瀏覽
Milkshake 好飲啊 士多啤梨都甜既🥳個burger 對我黎講無咩特別 不過份量都大個 但佢話有個特別版嘅焦糖味洋蔥我食完成個包都唔覺得有焦糖味😂所以我覺得價錢來講burger係overprice 但係飲品係值得一叫
Milkshake 好飲啊 士多啤梨都甜既🥳
個burger 對我黎講無咩特別
2021-06-19 956 瀏覽
呢間一直係我喜愛嘅餐廳,呢度嘅Souffle Pancake真係好出色,而且鹹點亦都好好味。士多啤梨藍莓香蕉班戟幾乎係每次必點,班戟蛋香味濃得黎,口感又好鬆軟,我最鐘意食佢面層堆cream,加起上黎更加好食,又唔會好漏。肉醬意粉唔辣,啱小朋友食,不過畀賣相嚇親,啲汁多到好似湯意,蕃茄味好濃,食落又幾好味,意粉係用天使麵比較幼身,所以都好掛醬汁。另外仲叫咗杯橙汁,都估唔到原來用咗3-4個橙新鮮即榨,好甜好好飲。

2021-06-17 1063 瀏覽
雖然出梳乎厘班戟 開到成行成市,不過我還是比較喜歡原始薄薄班戟今次,我們去了九龍塘J.S. FOODIE法式焦糖班戟賣相好不再講,但佢味道真係好正最好食是面頭的焦糖,外脆內軟黑松露忌廉意粉好多TRUFFLE菇菇,好足料份量2人食,剛剛好DOUBLE CHOCOLATE FRAPPE最怕FRAPPE 太冰,但呢個剛剛好,啖啖ICE CHOCOLATE,上面好似TIMTAM 餅配埋呢杯飲品~一絕~COMFORT FOOD之選~
雖然出梳乎厘班戟 開到成行成市,
不過我還是比較喜歡原始薄薄班戟

今次,我們去了九龍塘J.S. FOODIE
法式焦糖班戟
賣相好不再講,但佢味道真係好正
最好食是面頭的焦糖,外脆內軟

好多TRUFFLE菇菇,好足料份量2人食,剛剛好

DOUBLE CHOCOLATE FRAPPE
Double  chocolate  frappe

20 分鐘 (堂食)
Double  chocolate  frappe
2021-06-16 881 瀏覽
Seems to be a long queue every time I walked past, so arrived at 11:45 today for lunch. The dessert pancakes all looked delish on the menu... but would we be too full to order after our mains? I finally decided on the smoked salmon avocado pancake and he went for the seafood pasta on the set lunch menu. My pancake came first. Finally- a dish that looked exactly the same (actually even better) in real life as it did on the menu: 2 generous pancakes- with generous servings of smoked salmon and avo

My pancake came first. Finally- a dish that looked exactly the same (actually even better) in real life as it did on the menu: 2 generous pancakes- with generous servings of smoked salmon and avocado. Avocado was perfectly ripe, balanced well with the diced tomatoes. Grapefruit and orange- 2 slices each. Small jug of maple syrup and small helping of ricotta cheese thoughtfully placed on the side as well.

Was enjoying my pancakes too much to try the seafood pasta, but looked good.

Set included a drink, same $8 supplement for Americano, flat white or cappuccino. Nice.

Asked friendly server what flavored frappe he recommended. He said cookie might be a bit too rich for me, recommended either mango or strawberry. Ordered the mango. Good. 👍🏼

Service was excellent- when we were trying to decide where to sit, friendly server pointed out the bar stools might not be too comfortable.
In summary: good food, good service. No wonder there are long queues. Wd def return to try the fluffy pancakes.
今日去又一城就是想試下呢間 J.S Foodies, 聽講佢地有Pancake食🤩🤩其實一去到我同我朋友都搵唔到佢地入口,原來佢入口同next door嘅I.T是同一個入口🧐入面都好靚🥰🥰佢哋Menu有好多種好靚嘅pancakes🥰我哋都用咗好多時間先決定我哋想食邊隻甜品🍮除左普通嘅Pancake 🥸佢地仲有Flippers嘅Pancakes 🥞士多啤梨吉士雪糕班戟同檸檬芝士班戟好似好正🤩但是我哋最後叫咗意式芝士蛋糕黑班戟😎😎黑班戟好似好特别😋雖然同Menu張相有少少唔同😓但是都好好食😋D班戟好似Brownie🍫朱古力gum嘅味。中間有D脆脆嘅cereal😋真是非常好食😋但是仲有其他好食嘅班戟🥰🥰價錢:129 HKD主食我叫咗意粉,佢哋嘅意粉比其他餐廳細好多(thinner😓) D肉酱都超好食,就是有少少酸😆我最後都食唔哂😂(太多食唔哂😓)價錢: 129 HKDD芝士整到成個意粉超好食,我超鍾意食芝士🤩真心正🥰我朋友就叫咗個漢堡🍔價錢: 139 HKD 個漢堡有個超厚的肉,聽講都好食,但是139蚊就有少少貴(只有漢堡同薯條😓)D薯條好厚,唔係好鹹😋宜家佢哋有期間限定,鍾意食芋頭嘅朋友快

意式芝士蛋糕班戟

價錢:129 HKD

主食
價錢: 129 HKD
意式肉酱意粉

D芝士整到成個意粉超好食,我超鍾意食芝士🤩真心正🥰

我朋友就叫咗個漢堡🍔
價錢: 139 HKD

宜家佢哋有期間限定,鍾意食芋頭嘅朋友快D試下啦😆
2021-06-10
意式芝士蛋糕班戟
2021-06-05 570 瀏覽
朋友聚會,食完晚飯好想食甜品,於是四人行專登去九龍塘食朋友大力推薦嘅班㦸,因為食完晚飯的關係,向職員確認班㦸每一份有三件之後,決定叫兩款不同口味,我們選了士多啤梨藍莓香蕉梳乎厘班戟同原味梳乎厘班㦸,點解要揀原味?因為一樣食物好唔好食就是要食原味! !而不是用其他配料蓋過他的味道梳乎厘是經過低溫烘焙,製作需時25分鐘,即叫即整,啱晒我哋一邊傾偈一邊等,梳乎厘上枱時充滿雞蛋香的,入口即溶,空氣咁十足,而且忌廉唔會好甜,配合一起吃亦唔會好漏,朋友果然沒有介紹錯,為我們今晚嘅聚會畫上完美嘅句號

士多啤梨藍莓香蕉班㦸
2021-06-01
$70 (宵夜)
士多啤梨藍莓香蕉班㦸
2021-05-30 917 瀏覽
第2次來補幫襯。上次既黑松露意粉好creamy....今次當然要試試別的菜式。雖然次次經過都話想食梳乎厘pancake, 但中午就以甜品作lunch真心接受唔到。點知比我遇上呢個option.. 印度烤雞配pancake/ rice. 勁想試pancake 既我,當然試試whole wheat pancake!呢個pancake 實在有驚喜,估唔到咁好食,充滿牛油和麥香,而且同咖哩雞件好夾。初初我仲以為兩塊會唔夠飽,點知食落都好ok喎。沙律配上西柚同橙,十分香甜清爽,岩哂夏天。雞件數量不多,但味道不錯,沒有腥味。整體賣相及味道👍👍👍有菜有肉有carbs👍👏先自聲明,價格真的不太親民,set lunch 都$9X-$1XX,但係環境裝修靚靚,而且味道不錯,能夠慢慢享受一個lunch,實在正!下一次,我一定要搵機會來試試。bookmarked😉

沙律配上西柚同橙,十分香甜清爽,岩哂夏天。

雞件數量不多,但味道不錯,沒有腥味。

整體賣相及味道👍👍👍有菜有肉有carbs👍👏

下一次,我一定要搵機會來試試。bookmarked😉
2021-05-25
5 分鐘 (堂食)
  • 印度烤雞班戟
  • 黑松露忌廉意粉