2021-08-30 116 瀏覽
朋友比左一堆海港城coupon,依間又一直未試過就試下啦。餐廳比較細所以都預左要等位,好彩都係等左15-20分鐘。我地兩個人叫左salad,意粉同pancake。龍蝦沙律 HKD 188成個沙律都好足料,配埋明太子醬好黑松露忌廉意粉 HKD 129意粉質地都ok,好夠汁食落好creamy但又唔會好膩季節限定既哈密瓜味班戟HKD 159班戟濕潤得黎好鬆軟,有蛋香,唔會得一陣風既感覺哈密瓜好甜但就有d唔夾個班戟曲奇Frappe HKD 42如果加多d曲奇碎就perfect~~i
朋友比左一堆海港城coupon,依間又一直未試過就試下啦。
餐廳比較細所以都預左要等位,好彩都係等左15-20分鐘。
我地兩個人叫左salad,意粉同pancake。

龍蝦沙律 HKD 188
成個沙律都好足料,配埋明太子醬好

黑松露忌廉意粉 HKD 129
意粉質地都ok,好夠汁食落好creamy但又唔會好膩

季節限定既哈密瓜味班戟HKD 159
班戟濕潤得黎好鬆軟,有蛋香,唔會得一陣風既感覺
哈密瓜好甜但就有d唔夾個班戟

曲奇Frappe HKD 42
如果加多d曲奇碎就perfect~~i
2021-08-28 84 瀏覽
【 口感鬆軟的班㦸 】係港威酒店Staycation,仔仔話好想食班㦸,咁就係check out後去食啦!好彩我哋唔夠12點就提早去揾位,眼見12點後就開始人多,都有成10幾人排緊,所以想食真係要早d黎排隊。我哋叫左碟黑松露忌廉意粉,一上枱就聞到好香黑松露味,上面放滿芝士,配埋好多細細粒的蘑菇粒,口感好豐富,非常啱小朋友胃口。一份經典芝士漢堡,牛肉好軟熟,好多汁,大大啖咬落去太滿足啦。配菜係粗薯條,炸得邪惡又香口。甜品就選擇左最簡單的原味班㦸,厚身的班㦸配cream一齊食真係好好味,但我覺得蛋香可以再多d。我地俾錢時有用海港城餐飲消費券,可以扣$150,超抵食!
【 口感鬆軟的班㦸 】

我地俾錢時有用海港城餐飲消費券,可以扣$150,超抵食!
2021-08-09
10 分鐘 (堂食)
2021-08-23 175 瀏覽
幾年前食過九龍塘個間個時都係要排隊雖然好食, 但仲記得個時既menu 既選擇少之又少今次黎到海港城都係要排隊排足一個小時但menu 食既野就完全唔同! 仲有驚喜同好好食tim! 三點去到四點左右先有得食, 見佢個到原本有蜜瓜pancake但到我地想叫個時已經冇哂不過呢到食物選擇多, 遲下都可以再返去既同行有小朋友, 所以諗都冇諗就叫左個兒童餐好少地方既小朋友餐係好食呢到好OK! 有薯條有小pancake有個濃湯, 香腸同肉丸,呢的都可以講係小朋友至愛跟餐仲有杯好似係新鮮既蘋果汁, 唔係果汁先生另外叫左個蝦堡, 料都多, 味道都幾唔錯, 個sauce 都好食, 好岩口味仲有當然唔少得一份strawberry梳乎厘班戟大人同小朋友都好喜歡呢~ 仲有叫左野飲, 因為賣相都好吸引叫左GINGER ALE < 但唔係香港牌子黎Mango 沙冰同朱古力沙冰, 但明顯小朋友係飲唔哂的朱古力個個仲好吸睛喔! 侍應都幾好快手同有禮貌都冇咩可以挑剔既一餐呢到係值得黎排隊食既~ !
幾年前食過九龍塘個間
個時都係要排隊
雖然好食, 但仲記得個時既menu 既選擇少之又少

今次黎到海港城都係要排隊
排足一個小時
但menu 食既野就完全唔同!
仲有驚喜同好好食tim!

三點去到四點左右先有得食,
見佢個到原本有蜜瓜pancake
但到我地想叫個時已經冇哂

不過呢到食物選擇多, 遲下都可以再返去既
同行有小朋友, 所以諗都冇諗就叫左個兒童餐
好少地方既小朋友餐係好食
呢的都可以講係小朋友至愛
跟餐仲有杯好似係新鮮既蘋果汁, 唔係果汁先生

仲有當然唔少得一份strawberry梳乎厘班戟

大人同小朋友都好喜歡呢~

仲有叫左野飲, 因為賣相都好吸引
叫左GINGER ALE < 但唔係香港牌子黎
Mango 沙冰同朱古力沙冰, 但明顯小朋友係飲唔哂的
朱古力個個仲好吸睛喔!

侍應都幾好快手同有禮貌
都冇咩可以挑剔既一餐
呢到係值得黎排隊食既~ !
2021-08-22
70 分鐘 (堂食)
  • 梳乎厘班戟
2021-08-19 228 瀏覽
📍𝗝.𝗦. 𝗙𝗼𝗼𝗱𝗶𝗲𝘀 (尖沙咀) 今次黎到一間bookmark左超耐既日本人氣過江龍餐廳 - J.S. FOODIES💗~ 佢地主打經典漢堡同埋Flipper’s班戟,其他主食如意粉都大受好評。不過餐廳既座位偏少,每次經過都大排長龍,🥺今次都等左一個幾鐘先入到座,不過絕對唔會後悔,因為真係每樣野都超好食,雖然價格偏高,但係一定會再黎幫襯😚!!𝑰𝑻𝑬𝑴𝑺 𝑶𝑹𝑫𝑬𝑹𝑬𝑫:▪️黑松露忌廉意粉 𝙱𝚕𝚊𝚌𝚔 𝚃𝚛𝚞𝚏𝚏𝚕𝚎 𝙿𝚊𝚜𝚝𝚊 𝚠𝚒𝚝𝚑 𝙲𝚛𝚎𝚊𝚖 𝚂𝚊𝚞𝚌𝚎 ($119)到而家都仲好掛住呢個意粉😍!! 黑松露味超香濃,佢既份量落得超重手,忌廉汁都好濃厚,食落超邪惡超級creamy呀😈!蘑菇份量同樣都好多,而意粉係偏幼身既,軟硬適中,仲超級掛汁,🍝令到每一條意粉都充滿住黑松露香,超級入味!! ▪️酸忌廉黑松露薯條 𝚃𝚛𝚞𝚏𝚏𝚕𝚎 𝙵𝚛𝚎𝚗𝚌𝚑 𝙵𝚛𝚒𝚎𝚜 𝚠𝚒𝚝𝚑 𝚂𝚘𝚞𝚛 𝙲𝚛𝚎𝚊𝚖 ($69) 黑松露fans緊係要食埋黑松露薯條啦~ 🍟薯條係新鮮炸起既,粗幼適中,熱辣辣咁食落去超脆身。薯條上面會有一大筆酸忌廉同埋黑松露醬,另外仲會有番茄醬提供。🥰黑松露醬既味道同樣咁香濃,不過食得
📍𝗝.𝗦. 𝗙𝗼𝗼𝗱𝗶𝗲𝘀 (尖沙咀)

𝑰𝑻𝑬𝑴𝑺 𝑶𝑹𝑫𝑬𝑹𝑬𝑫:

黑松露fans緊係要食埋黑松露薯條啦~ 🍟薯條係新鮮炸起既,粗幼適中,熱辣辣咁食落去超脆身。薯條上面會有一大筆酸忌廉同埋黑松露醬,另外仲會有番茄醬提供。🥰黑松露醬既味道同樣咁香濃,不過食得多既話會覺得有啲油膩,所以配埋酸忌廉一齊食就啱哂啦,可以中和返少少油膩感~

▪️原味班戟 𝙺𝚒𝚜𝚎𝚔𝚒 𝙿𝚊𝚗𝚌𝚊𝚔𝚎 (𝙿𝚕𝚊𝚒𝚗) ($99)
It’s dessert time!! 🥞呢到既班戟係Flipper’s大熱既梳孚厘班戟,所有既材料都係日本製,味道超高質,🇯🇵真係好似喺日本食既咁!班戟一共有三大舊,每一舊都好厚身。佢既質感超輕盈,淨係搖一搖個碟已經見到佢哋係咁震,超吸引!🤤食落班戟既蛋香味十足,而且空氣感滿滿得黎仲好鬆軟,入面好軟綿綿。班戟配上了佢既完美搭檔 - 鮮忌廉。佢地連鮮忌廉都好好食,味道好香甜,配埋一齊食感覺好幸福~ ☺️

▪️𝙷𝚘𝚗𝚎𝚢 𝙾𝚛𝚊𝚗𝚐𝚎 ($32)
呢杯飲落好fresh🍊,正好一解主食既油膩感,而且甜度適中,好推薦呢杯~

▪️𝙲𝚑𝚘𝚌𝚘𝚕𝚊𝚝𝚎 𝙼𝚘𝚌𝚑𝚊 𝙵𝚛𝚊𝚙𝚙𝚎 ($39)
佢既賣相好靚,上面除左cream之外仲會有朱古力碎碎同埋餅乾🍫。飲落去味道都好香,不過就略嫌有少少太過甜~

𝑨𝑫𝑫𝑹𝑬𝑺𝑺:
📍尖沙咀廣東道3-27號海港城港威商場2樓2608-2609號舖
Shop 2608-2609, 2/F, Gateway Arcade, Harbour City, 3-27 Canton Road, Tsim Sha Tsui
行行下海港城,想食下甜品,但又唔想食Lady M,就諗起J.S. FOODIES,我個日等左大約半個鐘,其實呢間餐廳空間好細,好多台又坐得迫,但佢既班戟真係好好食。J.S. Foodies係東京人氣班戟Flipper’s既姊妹店,班戟實在有保證!我地叫左咖哩配班戟(唔記得影相) 同士多啤梨班戟,班戟係整叫即做,等左大約20分鐘就上台,咖哩配M記個種熱香餅,但呢塊熱香餅無味道的,配咖哩都唔會怪,咖哩唔係日式個種,有D像印度咖哩,好多香料,幾好食! 主角士多啤梨班戟,上枱時仲熱熱地,口感軟綿綿,空氣感十足,CREAM亦好滑,唔會太甜,真係好正!不過坐得咁迫又要等咁耐真係唔會成日幫襯!
士多啤梨班戟

不過坐得咁迫又要等咁耐真係唔會成日幫襯!

2021-07-05
士多啤梨班戟
#kopo尖沙咀#kopo💸💸💸依然出色🤗來自日本既JS Foodies 上次食完碟碟都好好味 👉🏻#kopo48 今次再去試唔同款既🥰松葉蟹忌廉意粉 $198 🔖4.3/5分 - 意粉忌廉味夠重 有淡淡的蟹香🦀- 未食前以為味道不會太濃 反而相反味道突出🥰- 忌廉汁內有一絲絲蟹肉 份量都不算少- 加上蟹膏 蟹腳和蟹籽 味道同口感都提昇了👍🏼👍🏼士多啤梨藍莓香蕉班戟 $119 🔖4.0/5分 - 蛋香味濃 口感夠軟滑- 味道跟相像中的沒太大出入- 水果份量適中 可以減膩🐨 大排長龍 要預時間等位 📍 J.S. FOODIES (尖沙咀)尖沙咀廣東道3-27號海港城港威商場2樓2608-2609號舖#kopo荃灣線#kopo西鐵線#kopoharbourcity#kopo西式#hkfoodie#foodiecouple#hkfoodblogger#hkfood#foodiegram#hkfoodiecouple#kopo113
#kopo尖沙咀#kopo💸💸💸

- 蛋香味濃 口感夠軟滑
- 味道跟相像中的沒太大出入
- 水果份量適中 可以減膩

🐨 大排長龍 要預時間等位

📍 J.S. FOODIES (尖沙咀)

2021-07-25 604 瀏覽
本人好鍾意食pancake,不過近年大家都係鍾意食疏乎厘pancake但無咩好食嘅厚粉pancake🥲一早大約12點到,等左15分鐘度就有位,而且仲要喺窗邊🤙🏻🤙🏻風景一流野食方面,松葉蟹忌廉意粉有滿滿嘅蟹肉非常好食,而pancake都相當好食好厚粉👍🏻不過等候時間有點耐,可能好嘢食都係需要等待🤣價錢方面偏貴,不過值得👍🏻👍🏻

不過等候時間有點耐,可能好嘢食都係需要等待🤣

價錢方面偏貴,不過值得👍🏻👍🏻
2021-07-21 537 瀏覽
晚餐叫咗兩份意粉加一個pancake,creamy得嚟好飽意粉有黑松露忌廉意粉同海膽忌廉意粉配炸天婦羅 兩款意粉都好夠sauce,好creamy,各款都有自己嘅味道,唔算大濃,唔錯唔錯~ 黑松露忌廉意粉嘅松露唔算多,蘑菇份量多,鐘意松露味嘅朋友仔,佢個味唔算好出,會感覺差少少~ 海膽忌廉意粉巧巧味 pancake都好正:鬆泡泡,creamy,fluffy,加上邪惡嘅忌廉除咗要排小小隊,上餐都算快,暖笠笠,overall抵食
晚餐叫咗兩份意粉加一個pancake,creamy得嚟好飽

意粉有黑松露忌廉意粉同海膽忌廉意粉配炸天婦羅

除咗要排小小隊,上餐都算快,暖笠笠,overall抵食

2020-10-15
  • 士多啤梨藍莓香蕉班戟
  • 黑松露忌廉意粉
2021-07-20 456 瀏覽
2021年7月17日 晴今晚約左朋友係尖沙咀食飯所以下午同男朋友都搵返間係尖沙咀ge 食 lunch. 呢間餐廳之前經過都想去試ga la, 而家佢仲有男朋友最中意ge pancake, 一於就食佢la 我地兩點幾去到, 都仲有人排緊隊, 等緊個陣問男朋友, 如果我同pancake 跌落海, 佢會救邊個? 男朋友竟然話救pancake 啊 🥲 作死佢 😒 有冇咁中意pancake r 🙄講返正題, 餐廳位置唔多, 職員親切, 上菜速度都快, 枱仲插左d props 俾大家影相。Mint Mocha $36 , 咖啡入面我最中意飲ge 就係 mint mocha, 拉花好靚, 簿荷同朱古力味都好夠, 喜歡黑松露忌廉意粉 $129, 好好食啊意粉係偏幼但比angel hair粗, 軟硬適中, 超香濃同超creamy ge 菇同黑松露味, 汁多, 撈意粉一流, 超級超級超級好食!法式焦糖班戟 $129, 至於呢個pancake, 佢係美式pancake 個隻, 名符其實, 每一塊面都有焦糖燒過, 脆脆地, 好像creme brulee 咁。pat cream 唔會好甜, 對於中意食panca
2021年7月17日 晴

mint  movha

黑松露忌廉意粉

黑松露忌廉意粉 $129, 好好食啊

法式焦糖班戟

法式焦糖班戟 $129, 至於呢個pancake, 佢係美式pancake 個隻, 名符其實, 每一塊面都有焦糖燒過, 脆脆地, 好像creme brulee 咁。pat cream 唔會好甜, 對於中意食pancake ge 男朋友黎講, 佢超滿足超開心呢
雖然我本人唔太好pancake, 但望到都幸福感滿滿

睇下我地兩個超快手食曬d 意粉, 證明真係好好食
2021-07-17
mint  movha
黑松露忌廉意粉
法式焦糖班戟
( ͡° ͜ʖ ͡°) 日 式 𝙲 𝚊 𝚏 𝚎話說食完間中伏嘢之後唔飽就黎咗食pancake終於食返啲人食嘅嘢班戟採用日本雞蛋同麵粉重可以用harbour city coupon添🔸士多啤梨藍妹香蕉班戟 $ 1 1 9 哩個係日本flippers熱賣款熱烘烘鬆軟蛋味香濃配埋忌廉同新鮮生果真係好好味 食唔停口😋🔸酸忌廉黑松露薯條 $ 6 9自己唔係幾受到奶酥味 所以冇點醬食 薯條還可以吧反而友人話酸忌廉好好味 佢清哂😂🔸雙重碎朱古力沙冰 $ 4 5都幾滑朱古力唔會太淡 啱啱好夏天 飲沙冰啱哂 好飲~🤤推介指數:🌟🌟🌟🌟/ 5J.S. FOODIES (海港城) (尖沙咀)尖沙咀廣東道3-27號海港城港威商場2樓2608-2609號舖美食 #香港美食 #吃貨 #吃貨女孩 #吃貨日常#foodie #hkfoodie #hkfood #hongkongfood #hongkongfoodies #instafood #goodfoodgoodmood #nomnom #yummy #getinmybelly #eatinhk #foodwanderer
( ͡° ͜ʖ ͡°) 日 式 𝙲 𝚊 𝚏 𝚎

所以冇點醬食 薯條還可以吧
反而友人話酸忌廉好好味 佢清哂😂

🔸雙重碎朱古力沙冰 $ 4 5
都幾滑朱古力唔會太淡 啱啱好
夏天 飲沙冰啱哂 好飲~

🤤推介指數:🌟🌟🌟🌟/ 5

J.S. FOODIES (海港城) (尖沙咀)

美食 #香港美食 #吃貨 #吃貨女孩 #吃貨日常
#foodie #hkfoodie #hkfood
2021-07-10 4430 瀏覽
次次經過都好想食,但見到咁多人排,就好自然縮沙卻步,咁岩今次得四個,把握良機成就功業,排半個鐘便功成🤩餐廳格局係開放式,座位間隔有啲窄,同格離檯既食客近,大家傾計環境嘈。意粉,漢堡,甜品,飲品,應有盡有,店員服態度好友善,會主動幫忙加水。以下為大家帶來男友女友視角大不同🤣「松葉蟹忌廉意粉🍝」$198賣相其實唔算話超級驚喜,但好多水😳有種變左湯意既感覺,不過話雖如此,成個意粉係相當出色,蟹籽帶來口感,蟹腳既蟹肉帶來鮮甜,蟹膏帶來昇華,蟹既三重奏盛宴擔當,口腔揮之不去🦀忌廉味唔太重,唔會搶走咗蟹既味道,反而係令到成件事加咗分,散發奶香,而熟度剛好既意粉就帶來托襯,精彩🎉雖然要成兩百大元,但真心物有所值。隔離枱個女仔一個人都嚟食呢個意粉😎「意式芝士蛋糕黑班戟🥞」$129黎呢度感覺一定要食靚靚甜品先完滿🥰掙扎!掙扎左好耐要梳乎里定呢個好?最後都係揀左佢,睇相個造型太吸引!三層既班戟與忌廉,令人驚艷既層次🤯每層包含忌廉與脆片,驚喜綿延不斷。班戟有別於一般口感,佢係蛋糕質地🍰未去到雪紡蛋糕咁鬆,但口感好濕潤,質地軟綿,厚薄適中均勻,甜而不膩。加分位置係佢伴既汁唔係甜既楓糖漿🍯而係少許濃縮咖啡,用啡
次次經過都好想食,但見到咁多人排,
就好自然縮沙卻步,咁岩今次得四個,
把握良機成就功業,排半個鐘便功成🤩
餐廳格局係開放式,座位間隔有啲窄,
同格離檯既食客近,大家傾計環境嘈。
意粉,漢堡,甜品,飲品,應有盡有,
店員服態度好友善,會主動幫忙加水。
以下為大家帶來男友女友視角大不同🤣

「松葉蟹忌廉意粉🍝」$198
賣相其實唔算話超級驚喜,但好多水😳
有種變左湯意既感覺,不過話雖如此,
成個意粉係相當出色,蟹籽帶來口感,
蟹腳既蟹肉帶來鮮甜,蟹膏帶來昇華,
蟹既三重奏盛宴擔當,口腔揮之不去🦀
忌廉味唔太重,唔會搶走咗蟹既味道,
反而係令到成件事加咗分,散發奶香,
而熟度剛好既意粉就帶來托襯,精彩🎉
雖然要成兩百大元,但真心物有所值。
隔離枱個女仔一個人都嚟食呢個意粉😎

「意式芝士蛋糕黑班戟🥞」$129
黎呢度感覺一定要食靚靚甜品先完滿🥰
掙扎!掙扎左好耐要梳乎里定呢個好?
最後都係揀左佢,睇相個造型太吸引!
三層既班戟與忌廉,令人驚艷既層次🤯
每層包含忌廉與脆片,驚喜綿延不斷。
班戟有別於一般口感,佢係蛋糕質地🍰
未去到雪紡蛋糕咁鬆,但口感好濕潤,
質地軟綿,厚薄適中均勻,甜而不膩。
加分位置係佢伴既汁唔係甜既楓糖漿🍯
而係少許濃縮咖啡,用啡味中和甜味☕️
一個甜品帶來多重口感,味覺既衝擊,
視覺既享受,打卡既快感,超值套餐🤪

2021-05-26
2021-07-10 458 瀏覽
今天是平日,經過這間人龍店時見門外大約有十幾人排隊,見不是太多人所以跟朋友一起排隊,試試這裏最出名的班戟。當到我們入座時,原來已不經不覺排了一小時了,這裏的坐位不太多,大約有30個座位,而且坐得比較密。原味班戟 ($99) - 班戟很有蛋香,空氣感得來帶一點鬆軟,不會入口只得一陣風的感覺,值得一讚是配上的忌廉超級好味,帶有少少甜味及牛奶味,不會太甜但濃厚,鬆軟的班戟配上濃厚的忌廉,口感及味道都很夾。意式芝士蛋糕黑班戟 ($129) - 不知道是否之前的原味班戟實在太好吃,當吃這個意式芝士蛋糕黑班戟時,吃下第一口的感覺是有些膩,這款班戟屬於比較硬的口感而不是鬆軟的那款,感覺像比較軟身的 Brownie,帶有超級濃的朱古力味,配上的忌廉有一些淡芝士味,味道有些濃及口感比較厚,另外,跟這班戟亦附有朱古力醬,這款黑班戟加忌廉加朱古力醬的配搭實在太重口味了,前兩者都屬於比較濃的味道及厚實的口感,如果是朱古力控,都可試試。本身是想試試 Tiramisu 味的班戟 (有酒味及咖啡味) ,所以這個只有朱古力味的班戟令我有些失望。 香芒熱情果沙冰 ($45) - 這個沙冰是朋友點的,她說甜甜酸酸都幾好味

原味班戟

意式芝士蛋糕黑班戟
意式芝士蛋糕黑班戟

香芒熱情果沙冰 ($45) - 這個沙冰是朋友點的,她說甜甜酸酸都幾好味。
香芒熱情果沙冰

綠茶Latte ($39) - 這杯飲品實在太淡味,沒有綠茶味、沒有牛奶味、也沒有咖啡味,只有少許甜味的一個飲品。
Green Tea Latte

因為我只喜歡他們的原味班戟,如果需要排隊十五分鐘以內都可以接受,但排隊要15分鐘以上的就不會再來了。
2021-07-06
60 分鐘 (堂食)
原味班戟
J.S foodie 分別有尖沙咀,九龍塘兩間分店但通常星期六日都會大排長龍再加上海港城Coupon餐廳優惠 更加多人等尖沙咀店舖較細 餐枱唔多往往等候時間都較長 由佢係香港🇭🇰岩岩開 黎過起碼4-5次今次終於打食評啦~📌Signature Pasta with Bolognese sauce ($129)⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️超好味肉醬意粉🍝啲汁調較得岩岩好 配上芝士碎 簡直Perfect 📌Black Tiramisu Pancake 🥞($129)⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️好好味既甜品🍮不斷Encore 依間野既原因就係因為你😌👍🏻📌Creme brûlée pancake 🥞 ($129)⭐️⭐️⭐️⭐️女生打卡靚靚 但味道較一般📌J.S mini burger 🍔 tower (&148)w/ beef, fish ,chicken 細細個Burger 好可愛🥰📌Egg Benedict soufflé pancake 🥞 ($129)
J.S foodie 分別有尖沙咀,九龍塘兩間分店
但通常星期六日都會大排長龍
再加上海港城Coupon餐廳優惠 更加多人等
尖沙咀店舖較細 餐枱唔多
往往等候時間都較長

由佢係香港🇭🇰岩岩開 黎過起碼4-5次
今次終於打食評啦~

超好味肉醬意粉🍝
啲汁調較得岩岩好
配上芝士碎 簡直Perfect

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
好好味既甜品🍮
不斷Encore 依間野既原因就係因為你😌👍🏻

⭐️⭐️⭐️⭐️
女生打卡靚靚 但味道較一般

w/ beef, fish ,chicken

細細個Burger 好可愛🥰

60 分鐘 (堂食)
2021-06-29 374 瀏覽
.次次黎必食個"Bacon Egg Burger",今次嘅新發現係班戟🥞鹹嘅試咗”班尼迪蛋疏乎厘班戟”,比起平時配muffin冇咁Heavy,而且冇諗過味道都幾夾;甜嘅就食左"檸檬芝士班戟”,幾refreshing又唔會話好甜,好過上次試嘅朱古力味👍🏻🔻🍽 J.S. FOODIES📌 地址: 尖沙咀廣東道3-27號海港城港威商場2樓2608-2609號舖

🔻
🍽 J.S. FOODIES
2021-06-28 400 瀏覽
日本知名時裝品牌JOURNAL STANDARD期下開設嘅餐廳,要排隊等位先入座是常識吧,今日雖然係平日都唔例外🙈等咗個幾鐘終放到我哋入座啦😆點咗一款意粉同兩個甜品😋松葉蟹忌廉意粉 💰1️⃣9️⃣8️⃣除咗有蟹肉、蟹膏同滿滿嘅蟹籽係面,撈埋一齊食好正好鮮味👍👍原味pancake 💰9️⃣9️⃣Pancake好鬆化,好有蛋香味Milky White Berry Pancake 季節限定 💰1️⃣3️⃣9️⃣裏面有草莓果醬做夾心,比較酸啦Mint Mocha 💰3️⃣6️⃣Green Tea Latte 💰3️⃣6️⃣兩杯飲品都味道正常,拉花唔錯
等咗個幾鐘終放到我哋入座啦😆
點咗一款意粉同兩個甜品😋

松葉蟹忌廉意粉 💰1️⃣9️⃣8️⃣
除咗有蟹肉、蟹膏同滿滿嘅蟹籽係面,撈埋一齊食好正好鮮味👍👍

原味pancake 💰9️⃣9️⃣
Pancake好鬆化,好有蛋香味

裏面有草莓果醬做夾心,比較酸啦

Mint Mocha 💰3️⃣6️⃣
Green Tea Latte 💰3️⃣6️⃣
兩杯飲品都味道正常,拉花唔錯

2021-06-25