一心諗住黎食梳乎厘pancake 叫左個焦糖味都算ok 脆脆既焦糖係面 緊住仲叫左個蜆 一開始唔個個蜆跟薯條 叫多左個薯條 但蜆就普通 薯條還可以 但條人龍真係好勁 等左有一個鐘左右
2022-10-13 134 瀏覽
餐廳裝修簡約清新🌟呢個環境影相嘅效果應該好靚比較適合女仔打卡/慶祝生日😍😍😍位置不算多 晚餐時間比較多客食物質素算係不錯 但係價錢偏貴少少今次食得比較飽 所以都冇試pancake希望下次有機會試吓啦🤣🍽黑松露意粉 非常creamy 不過唔漏👍🏻🍽牛肉漢堡包🍔 肉汁✅味道✅🤤🍽椰子沙冰 我本人覺得好好飲🤤因為係coconut味道嘅我都鍾意🤣🤣🤣我自己就覺得餐廳食物嘅種類唔算好多睇餐牌揀嘢食嘅時候都唔知叫咩食好🤣
餐廳裝修簡約清新🌟

因為係coconut味道嘅我都鍾意🤣🤣🤣

我自己就覺得餐廳食物嘅種類唔算好多
睇餐牌揀嘢食嘅時候都唔知叫咩食好🤣
2022-10-07
5 分鐘 (堂食)
2022-10-10 108 瀏覽
專食日本pancake&漢堡包嘅店🍔長期都見到排長龍💃🏻嘅人氣店店鋪位於海港城🌊🌊所以近窗嘅位置仲可以見到海嫁✨✨座位唔多,所以都坐得比較逼狹🙈不過味道方面的確唔錯👍🏻👍🏻但你話要排唒長隊食值唔值得🫣就見仁見智啦😗當日其實好早去到,所以就即刻可以安排入座啦⭐️🥰海膽卡邦尼意粉🍝$188超推介⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️食到好濃郁嘅海膽味,而且係真真實實咁見到好完整一大塊嘅海膽放在係d意粉上面💗💗而且麵條方面用咗天使麵,配搭埋流心蛋攪拌😋😋wow 口感超強正👍🏻芝士漢堡配黑松露忌廉醬薯條 🍔$159⭐️⭐️⭐️本身漢堡配薯條係$139,用咗$20升級配咗餐牌推介嘅黑松露忌廉醬,食落就無乜特別,係正常水準嘅漢堡包🙈🙈不過好欣賞佢個包用咗質地較為軟身嘅❤️最後店內推介嘅:法式士多啤梨香蕉pancake🥞$139⭐️⭐️⭐️味道其實唔錯,總共用咗3層pancake搭埋一齊,而每一層都好特別地用咗焦糖,所以食落有好多脆脆口感。不過食完主食,再食依個真係飽到滯🤰🏻強烈建議野飲方面一定要叫翻杯無糖嘅,例如美式咖啡個種🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️

專食日本pancake&漢堡包嘅店🍔

⭐️⭐️⭐️
2022-10-04
  • 海膽卡邦尼意大利粉
2022-08-30 679 瀏覽
经常看到排队长龙 与阿张咬咬牙 开始排队 还好 不到30分钟就可以进店面空间比较小 位置也比较少 所以经常看到排队的吧 分量十足 阿张跟我一个main 就饱了 哈哈哈pancake 甜度适中 松软 香嫩风景嘛 有一扇小窗子 可以看到海  可以忽略不计 哈哈哈不要点matcha latte 会被甜哭腻哭 有点泰式的味道
店面空间比较小 位置也比较少 所以经常看到排队的吧
J.S burger 汉堡
sweet brulee pancake
  • J.S burger
2022-08-21 746 瀏覽
成日經過好多人排隊都唔想等咁耐🤭今次行完街經過竟然冇乜人人排🤩一於入去食吓野先Cheese Burger🍔芝士漢堡好大份量🤩加錢改了黑松露醬點薯條🍟芝士唔算濃但個牛肉好厚好Juicy白酒煮藍青口呢個汁好creamy,每隻青口都沾上滿滿香濃嘅汁,原來仲跟埋薯條🍟頭先burger已經有,呢餐好多薯條😆帶子蟹肉意粉好大碟😆見到都飽飽地帶子好大粒,面上好多蟹子,仲有蟹膏蟹肉,個汁好cream,都幾溜😋士多啤梨藍莓香蕉pancake黎到一定要點番個pancake食甜品係第二個胃😆所以就算飽都可以繼續食甜品,味道真係唔錯😋如果香蕉多少少就更加好🍌飲品凍朱古力🍫正正常常味道啦唔怪之得經常排長龍,因為食物都唔錯👍見到每枱食客大多數叫pancake🤭另外想讚店員都好有禮貌🤗下次會再黎過
成日經過好多人排隊都唔想等咁耐🤭今次行完街經過竟然冇乜人

黎到一定要點番個pancake食

飲品凍朱古力🍫
正正常常味道啦

2022-08-15
5 分鐘 (堂食)
2022-08-17 535 瀏覽
每次路過,都看到這家餐廳門口大排長龍,據說是香港第一的pancake,便想著來試一下。今日無事,下午1:40來到,排隊半小時進去了。因為本人其實對甜甜的pancake比較一般,便點了可以當飯吃的,牛油果三文魚pancake。先上了飲料,我要了芒果牛奶珍珠,失策,點了熱的,那個難喝啊!好吧,是我錯了,不該點熱的。等了好久,pancake來了。賣相不錯,牛油果新鮮,三文魚是煙三文魚,還可以。但pancake毫無驚艷,感覺不比我自己做的強。不知道大家喜歡這家什麼呢?是我點餐不對???
今日無事,下午1:40來到,排隊半小時進去了。
不知道大家喜歡這家什麼呢?是我點餐不對???
2022-08-13 484 瀏覽
行街行到攰,見今日少人排隊,一行5人入去食少少嘢,坐下休息下炸粟米香口黑松靈薯條夠香脆 Truffle pasta 夠哂creamy又夠忌廉汁唔會乾Flippers 嘅Pancake soufflé 夠蛋香服務員Yiu Yiu介紹嘅Tiramisu pancake多了一份牛油香味 要喺邊度表揚一下Yiu Yiu, 對客人親切有禮貌,對工作有熱誠嘅年輕人,我哋會為咗你再嚟食嘢
炸粟米香口
黑松靈薯條夠香脆
Flippers 嘅Pancake soufflé 夠蛋香

2022-08-13
15 分鐘 (堂食)
2022-08-03 448 瀏覽
之前已想試,晚市需要排隊,關舖時間10點,7點到時已截龍😑今次俾啲誠意,一收工未到6點半已到,有得排總好過無得排✌️主食都係意粉類,排隊時見每枱都有點班㦸,應是必食吧!估唔到一排就排到8點,😏心情差啲都發脾4,因為枱都唔多,只容納人數約36-40人。前菜沙律一般,無咩特別,沙律菜新鮮嘅蕃茄海鮮意粉(大蝦/帶子/青口),我個人覺得偏酸,所以較開胃法式焦糖班㦸(士多啤梨🍓/香蕉🍌/藍莓)果然重點永遠放到最後,班㦸面有焦糖,所以有些脆口,口感特別,生果好新鮮,令整個晚餐更完美,讚👍🏻今餐原本約$460,因有商場coupon, 最後只需$260埋單,超抵😍心情靚,接受到排隊,可以試下👍🏻
之前已想試,晚市需要排隊,關舖時間10點,7點到時已截龍😑
今次俾啲誠意,一收工未到6點半已到,有得排總好過無得排✌️

前菜沙律一般,無咩特別,沙律菜新鮮嘅

法式焦糖班㦸(士多啤梨🍓/香蕉🍌/藍莓)

心情靚,接受到排隊,可以試下👍🏻
2022-07-29
90 分鐘 (堂食)
2022-07-26 430 瀏覽
呢間嘢又係好多人排隊,經過海港城睇過Menu見到佢個意粉賣相好靚仔最重要係多汁CREamy 😋 已經好想試 加埋老婆鍾意食甜品一舉兩得.本人係食肉獸冇肉不歡, 但係見到佢個汁咁吸引屈服咗冇令到我哋失望個鐘好杰身但係又要係好lau 意粉唔似係手工意粉但係都al dente 最少唔會林啤啤.漢堡包冇咩特別粗薯條好食嘅外脆內軟Pancake, 好重蛋味, 我好似食緊疏乎厘咁好軟熟,不過如果加多個雪糕係側邊成件事會完滿啲

漢堡包冇咩特別粗薯條好食嘅外脆內軟

2022-07-25 312 瀏覽
呢間餐廳真係好多人排隊,排咗成個鐘先入到去。排咗咁耐對佢期望緊係好高啦。😋😋我地叫咗忌廉士多啤梨班戟同埋意式芝士蛋糕黑班戟。📌忌廉士多啤梨班戟好有蛋香味,好鬆軟,空氣感十足,配埋士多啤梨鮮鮮甜甜中和返pancake嘅膩感。好好味😋📌意式芝士蛋糕黑班戟。我平時已經好鍾意食tiramisu,見到menu有當然要叫啦。佢係硬d嘅pancake,好彩叫咗2款口感,冇咁膩👍🏽👍🏽Pancake賣相好靚,打卡一流!👍🏽
呢間餐廳真係好多人排隊,排咗成個鐘先入到去。
排咗咁耐對佢期望緊係好高啦。😋😋

我地叫咗忌廉士多啤梨班戟同埋意式芝士蛋糕黑班戟。

📌忌廉士多啤梨班戟

📌意式芝士蛋糕黑班戟。

Pancake賣相好靚,打卡一流!👍🏽
2022-07-24 384 瀏覽
綠茶與班㦸,無可抗拒!惟每次經過這店,都被長長人龍嚇怕。暗暗決定找一天店子開門前便要來到——要吃到就要早到!但與朋友分享只能在假日才可以來,而朋友非常討厭排隊等食,所以我想吃這裏的班戟,平日這個時間就只能獨食了!這日早餐也沒吃,來到海港城,目標為本,朝這店走去。嘩,以為自己很早?!其他人比我還早!!!立即排隊,大約排第十二。等了約25分鐘,終於有位了!早已看過餐牌,心目中已決定點什麼了。~~~~~~~~~~~~~~~~~~🍵Green Tea Frappe $45⭐️⭐️⭐️⭐️先來這杯,分量多、賣相漂亮。期待已久,立即喝一口,透心涼!綠茶味濃、不會太甜,美味!🥞原味班㦸 $109⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️十分期待這裏的日式梳乎厘班戟。由於是即叫即做,所以都要等一段時間。終於上枱了😍😍一碟三件,每件size算大,並足有4cm厚!香味四溢,新鮮即製,熱騰騰的,而且班戟脹鼓鼓,一看已覺它能動-L,甚有空氣感!吃前當然相機先食,勁打卡啦。打了約10分鐘卡,它仍然動-L😁😁急不及待立即吃!入口充滿蛋香、質地豐盈軟綿,不會太濃甜,一點也不覺膩;附上的cream也嫩滑細緻,蘸一點同吃,滋味無窮。一人獨食三件班戟,吃到第三
綠茶與班㦸,無可抗拒!

這日早餐也沒吃,來到海港城,目標為本,朝這店走去。

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

🍵Green Tea Frappe $45
⭐️⭐️⭐️⭐️
Green  Tea  Frappe

🥞原味班㦸 $109
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

原味班戟

十分期待這裏的日式梳乎厘班戟。

由於是即叫即做,所以都要等一段時間。

原味班戟

終於上枱了😍😍一碟三件,每件size算大,並足有4cm厚!

原味班戟

急不及待立即吃!

原味班戟

一人獨食三件班戟,吃到第三件,真的覺得有點飽滯,但這是我的早午餐呀!獨食果真難肥?吃完要勤力做workout了!

原味班戟

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

店子面積細小,店方想用盡地方,所以座位比較密集,感覺侷促。排隊等位時,心裏期望獲安排的座位不要對著路口,幸好到我的時候,獲安排在窗戶附近的卡位,無須面向排隊客人用餐。

Green Tea Frappe+原味班戟

Green  Tea  Frappe
Green Tea Frappe+原味班戟
  • 綠茶Frappe
2022-07-18 420 瀏覽
本身並不是很喜歡pancake疏鬆的口感,發現這家竟然有紮實口感的!而且還有朱古力口味的和鹹口的,咖喱雞,牛油果等!.朱古力口感紮實,澆上糖漿味道豐富,層次分明。鹹口的咖喱雞,味道也ok,雞肉比較滑嫩。餅質地也是紮實的。.薯條簡直太多了,上面有醬和黑松露,不過黑松露不算很多!飲料,咖啡☕️中規中矩,芒果乳酪好喝
2022-07-17 406 瀏覽
平時經過海港城,成日見到好多人排隊趁住閒日少d人不妨一試士多啤梨沙冰 $50 好清新好好味,好似奶昔既沙冰,我自己就好鐘意飲,好開胃tim 😊海膽意大利粉$188 貌相一流🤗味道不錯,不過海膽味不算太濃未算終極推介,下次會再嘗試其他意粉黑松露和牛漢堡包 🍔$158好令人流口水既漢堡包🍔黑松露味好濃,和牛味都不錯,薯條夠脆又好食士多啤梨pancake $128 皇牌pancake見到每圍枱都必叫之食蛋味好濃郁,又軟推介推介
平時經過海港城,成日見到好多人排隊
趁住閒日少d人不妨一試

士多啤梨沙冰 $50

海膽意大利粉$188

貌相一流🤗
味道不錯,不過海膽味不算太濃
未算終極推介,下次會再嘗試其他意粉

黑松露和牛漢堡包 🍔$158

好令人流口水既漢堡包🍔
黑松露味好濃,和牛味都不錯,薯條夠脆又好食

士多啤梨pancake $128
皇牌pancake見到每圍枱都必叫之食
蛋味好濃郁,又軟
推介推介
2022-07-17
45 分鐘 (堂食)
2022-07-14 238 瀏覽
tiramisu pancakethe pancakes were really soft and fluffy and they weren't too sweet - a great balance of the bitterness of the coffee and dark chocolate and the sweetness of the cream (which was really light too)! I'm a big fan of coffee so I loved how there's coffee ice cream inside the pancake and an extra coffee shot on the side to pour over.seafood pasta w tomato saucethe tomato sauce was refreshing and there's a lot of seafood but unfortunately, they were slightly overcooked.shrimp tempura
tiramisu pancake
tiramisu pancakes

seafood pasta w tomato sauce
seafood pasta w tomato sauce

shrimp tempura pasta w creamy sea urchin sauce
the sauce was super rich but I couldn't really taste the sea urchin. the shrimp tempura was crispy and I loved the added umami from the sakura shrimp. pasta was al dente for both dishes too!

overall, they taste good but I thought the portions of the pasta dishes were a bit small for its price.

taste: 7.5/10
value: 6/10
💸 $139hkd (pancake); $198hkd (seafood pasta); $188hkd (shrimp tempura pasta)
60 分鐘 (堂食)
tiramisu pancakes
  • tiramisu pancake
又繼續消耗一下海港城的現金券,這次到訪的是日本人氣咖啡店J.S. FOODIES。因為店面面積不大,所以位子不算多,平日晚上只不過是剛下班六時多的時間,門外已經排著一條小小的人龍。J.S. FOODIES的食物賣相超吸引,加上超巨型的份量,實在是打卡之選。排隊等候時發生了一個小插曲,就是身體突然感到很不舒服,然後眼前一黑就暈倒了。很感謝店員迅速的反應和體貼的問候,馬上端來椅子和一杯暖水讓我休息,還有附近排隊的客人都有騰出一個空間讓我呼吸新鮮的空氣,所以很快就回復過來了,實在是人間有愛啊!黑松露忌廉意粉 HK$139一上桌已經聞到陣陣黑松露的香氣,這是一份有超多新鮮菇菌的忌廉意粉。忌廉汁味道不錯,稀一點的質感不會太膩,意粉則是比較幼的質感,有點像天使麵,只是質感比天使麵要硬和有彈性一些,但我會比較喜歡寬一點的麵條。煙肉蛋漢堡 HK$149J.S. BURGER美式經典漢堡系列也是它家的招牌菜之一,超大份的漢堡一上桌馬上把畫風由休閒的咖啡店風轉換成一襲豪邁的美式風格。粗薯條的口感非常好,能吃到很多薯仔肉。份量十足的漢堡包已經貼心地切成兩半,鬆軟的漢堡包夾著厚實又多汁的牛肉漢堡、以及煎得香脆
黑松露忌廉意粉
黑松露忌廉意粉 HK$139
煙肉蛋漢堡
煙肉蛋漢堡 HK$149
J.S. BURGER美式經典漢堡系列也是它家的招牌菜之一,超大份的漢堡一上桌馬上把畫風由休閒的咖啡店風轉換成一襲豪邁的美式風格。粗薯條的口感非常好,能吃到很多薯仔肉。份量十足的漢堡包已經貼心地切成兩半,鬆軟的漢堡包夾著厚實又多汁的牛肉漢堡、以及煎得香脆的煙肉,配合獨家秘製的自家製焦糖洋蔥和新鮮的生菜,實在是絕妙的組合。
原味班戟 HK$109
來到J.S. FOODIES,又怎少得品嚐人氣的梳乎厘班戟呢?其實它們的班戟是FLIPPER’S出品的喔!所以一直都擁有很高人氣,也是信心的保證。FLIPPER’S的班戟也一直穩佔我心目中的梳乎厘班戟排名的前三位。這份班戟帶著超香濃的蛋香,厚而綿密的質感,充滿彈性的空氣感,以及入口即化的口感。吃畢整份也完全不覺膩,非常滿足!
GREEN TEA LATTE
GREEN TEA LATTE HK$39
飲品杯子的觸感不錯,點了熱的抹茶拿鐵,奶泡很厚很綿密,抹茶味道帶點微苦,最喜歡這種濃厚的抹茶味道。拉花也很漂亮。比較外面的咖啡店,如果要點杯抹茶拿鐵應該都要至少40元吧,在這裡,這個價錢性價比很高。
ICED GREEN TEA LATTE
ICED GREEN TEA LATTE HK$42
冷的抹茶拿鐵倒是沒有太大特別,賣相也沒那麼精緻,味道因為加了冰和糖所以也會相應較淡和甜,價錢也較貴,所以很多時候在咖啡店都會傾向點熱飲。
2022-07-05
用餐優惠