2020-01-11 460 瀏覽
今日夜晚黎到大尾篤嘅Jack’s食晚飯。環境幾好,幾有情調。佢嘅座位係室外位置,但大部分都有上蓋遮住嘅,涼涼地坐幾好㗎!而且佢仲有live band添,個主唱仲唱得好好聽!聽講佢逢星期五、六晚都會喺度唱歌一入到餐廳,發現佢嘅dinner set比之前平左,做緊特價,咁我地就梗係叫特價餐啦。個餐包左湯、沙律、主菜、餐飲同甜品。餐湯有得揀龍蝦湯或羅宋湯。兩款湯都幾好味,唔會太鹹或太淡,但係份量就少左啲,湯碗一半都冇。至於沙律就加左芝麻醬,正正常常,冇咩特別。之後就到上主菜喇。我地3個人,叫左一個香煎豬柳、一個羊鞍、同一個牛柳。羊鞍係3個主菜入面最好嘅。份量好多,有成3件羊鞍。又煮得幾入味,但係又唔會太穌,而且幾juicy同軟身,確係唔錯。另外,個薯蓉都好creamy,配搭羊鞍幾好。豬柳質素普通,雖然煎到唔乾身,但感覺同茶餐廳豬扒差唔多,唔值咁貴。牛柳嘅份量算大,而且好厚身。即使叫左7成熟,但仍然唔硬,而且好juicy。但係牛柳就煮得唔夠入味,俾個sauce嘅味掩蓋哂。至於餐飲,友人就話熱咖啡好香濃 ,唔太苦,十分出色!最後就上甜品喇。個甜品係自家製嘅cheesecake,好好味,真係要讚下

至於沙律就加左芝麻醬,正正常常,冇咩特別。

至於餐飲,友人就話熱咖啡好香濃 ,唔太苦,十分出色!

最後就上甜品喇。個甜品係自家製嘅cheesecake,好好味,真係要讚下!個cheesecake好鬆軟(我個人prefer鬆軟嘅cheesecake多過實身嘅),上面有馬利餅碎,唔會太甜,唔會溜。我食完之後仲想叫多一個!

總括嚟講,食物ok,店員都好nice,成個用餐體驗唔錯
2019-11-04 502 瀏覽
秋高氣爽,跟朋友到大尾篤踩完單車,在附近找到一間西餐廳,裝修環境有點像去了泰國吃西餐的感覺,戶外有露天座位,我們還完單車時間都6點半,剛剛天黑,所以天氣不太熱,見入面有即場樂隊唱歌表演,就決定坐入餐廳內,氣氛相當好,餐廳很多檯都被預訂了,口啤應該不錯!餐牌有二人套餐,包餐湯、沙律、主食兩款、蛋糕、飲品,套餐價錢不算太貴,只是$468,我們點了夏威夷薄餅、扒錦鏽大會。先說前菜沙律 – 沙律菜絕對非常新鮮,沒有一點變黑,而且沙律醬很惹味。夏威夷薄餅 - 鋪上一層厚厚的芝士,平均鋪上菠蘿、洋蔥及火腿粒上,配合得剛剛好,份量如一個人吃會覺得非常足夠,不錯!牛柳、羊架、炸豬仔骨,牛肉肉質味道分濃,鮮嫩又可以感受到西冷牛排的芳香,大約煮到七成熟,剛剛好,羊架沒有很重的羊羶味,肉質柔軟,沾上薄荷O者喱更加好味,另炸豬仔骨肉質略有點乾身,但醬汁味道真的一流,而且份量有一隻手掌大,足夠填飽肚。蛋糕 – 芝士蛋糕芝士味濃郁,口感不錯!

蛋糕 – 芝士蛋糕芝士味濃郁,口感不錯!
2019-11-03
2019-10-31 1777 瀏覽
他還在大埔工作時,有一夜神神秘秘的說帶我去拍一下拖,便把我帶到大尾篤的這一間Jack's Terrazza Ristorante,那晚聽著live band,十分難忘。今晚突然想吃西餐,又不想到人來人往的地方,便重臨這地。天氣涼了,坐下感到十分舒適,周邊都是外國人,有一人獨自浪漫的,也有一群群的。二人餐的食物選擇很多,只是約$500,價錢非常相宜,便決定一試。先來餐包和餐湯,芝麻包熱烘烘的,我的意大利雜菜豆湯看似清淡,但雜菜味道層次豐富,也下了肉粒增加鮮味。他的椰汁忌廉雞湯感覺是fusion菜,沒有泰式椰汁雞湯的酸辣,取而代之是略帶甜的香濃椰汁味,幾有新鮮感啊。沙律不馬虎,生菜、番茄、甘荀絲、栗米加芝麻醬,可口美味。我大愛這個9吋margherita pizza!芝士下得極之慷慨,茄味香濃,批底夠熱又夠脆,還有少許橄欖,感覺非常正宗。錦繡大會上菜時令我嘩然,方形碟足足有半張檯大,肉類包括牛扒、羊架、豬排骨,看見便令人感覺愉快,肉類輕輕調味,煮得剛好,配菜款式不少,擺碟也看得出廚師的誠意,邊吃邊讚呢。甜品可選tiramisu或士多啤梨mousse,少少的一件正合我意,因為已經很飽了,不會

沙律不馬虎,生菜、番茄、甘荀絲、栗米加芝麻醬,可口美味。

甜品可選tiramisu或士多啤梨mousse,少少的一件正合我意,因為已經很飽了,不會過甜,不過不失吧。

喝著餐茶,享受著微風,看看周邊的用心擺設,又是美好的一晚。

這裡的店員都是中年叔叔,非常友善,服務也周到,臨走時還看到疑似老闆娘的三隻可愛小狗呢。
2019-10-24
  • margherita pizza
  • 錦繡大會
2019-10-27 878 瀏覽
好耐冇入大尾篤食飯 , 今晚揀左 Jack's Terrazza Ristorante !!週末晚上嚟到有 live 表演 , 表演者唱咗好多唔同年代嘅歌 , 真心好聽 !!! 👍餐牌 :我哋叫咗 2 人餐 ($468) , 另外食店仲有 4 人餐 ($1,188) , 晚市套餐等 ~薯仔忌廉湯 足料 ! 入面有啲薯仔皮碎 , 增加口感 👍 意大利雜菜湯 同樣好足料 , 入面好多蔬菜 , 味道都啱啱好 , 酸酸甜甜又辣辣地 👍香草麵包外脆內軟 , 面頭嘅香草非常之香 😲 !! 個人覺得配牛油比較好食 😋沙律好大碟 , 有我最鍾意嘅粟米 😆煙三文魚蘑菇忌廉汁燴寬條麵 本身揀左香辣蕃茄忌廉汁 , 廚師推薦蘑菇忌廉汁 ~有 2 大片煙三文魚 , 意粉軟硬度岩岩好 , 份量都多 ~ 扒錦繡大會 超大份 ! 🤯🤯 有大概 5 -6 條豬肋骨 ,  2 支羊架同 2 塊牛扒 牛扒同羊架都非常好味 , 有肉汁 ! 豬肋骨個醬就濃味左 dd  薯菜沙律款式豐富 , 有我最愛嘅燒菠蘿同翠玉瓜 😏😏意大利芝士蛋糕餅底唔會實的的 , 口感唔錯 ~推介大家入黎遠離市區嘅繁囂 , 吹下風 , 聽下歌 , 仲可以
餐牌 :
薯仔忌廉湯
足料 ! 入面有啲薯仔皮碎 , 增加口感 👍
意大利雜菜湯
香草麵包
沙律
好大碟 , 有我最鍾意嘅粟米 😆
煙三文魚蘑菇忌廉汁燴寬條麵
本身揀左香辣蕃茄忌廉汁 , 廚師推薦蘑菇忌廉汁 ~
扒錦繡大會
薯菜沙律款式豐富 , 有我最愛嘅燒菠蘿同翠玉瓜 😏😏
意大利芝士蛋糕
餅底唔會實的的 , 口感唔錯 ~

推介大家入黎遠離市區嘅繁囂 , 吹下風 , 聽下歌 , 仲可以帶埋寵物一齊食飯 😌😌 , 而且坐咗成晚都冇蚊 , 感覺非常舒服 !!
5 分鐘 (堂食)
2019-10-12 285 瀏覽
今日同男朋友一齊去大美督度踩完單車, 順便食埋晚飯, 見到呢間餐廳好似幾有情調 ,又有浪漫氣氛,一於入去試下 其實二人套餐我就貪佢包括有埋個餐湯同埋沙律。 餐湯係南瓜湯,個南瓜湯做得幾好,飲落去都幾滑。 至於沙律幾fresh, 幫我地大開食慾。夏威夷pizza: 個夏威夷pizza,個人覺得不俗,因為芝士份量可算足夠, 材料十足同埋我就最欣賞佢個菠蘿夠甜。 如果以兩個人嚟食我覺得十分足夠。扒錦繡大會: 對我嚟講呢個絕對係主角, 因為佢包括我最鍾意食嘅羊架、 豬肋骨、 同埋牛扒。 其實三樣之中我最鍾意就係羊架同牛扒。 因為個羊架保存嗰種羊騷味。 同埋佢個羊㗎煮得軟熟, 牛扒煮到七成熟,有少少肉汁流咗出嚟,當你咬落去,啲肉汁滲曬出嚟,呢個境界我自己都未必煮到。 豬肋骨亦都煮到恰到好處同埋都幾大塊。最後食埋佢個甜品蛋糕仔, 呢餐絕對夠兩個人食有突,雖然好意外嚟到呢度食,但情調同埋個氣氛,我覺得都幾好,如果踩單車或者喺新界居住嘅朋友可以嚟試下。

2019-10-09 192 瀏覽
今日去大埔接個朋友放工,跟手我哋就去咗位於大尾篤嘅呢間餐廳,因為朋友話呢間餐廳環境好舒服,所以我哋就去咗啦。先食一個餐包,同埋飲羅宋湯,個包好軟好香,羅宋湯都煮得好好味。然後我哋食咗個沙律,啲粟米好甜,啲菜亦好新鮮!跟住就嚟咗個Pizza,啲芝士味好香濃,鍾意食芝士嘅朋友一定唔好錯過!跟住就到今日嘅重頭戲,海鮮拼盤,最好味嘅係青口,好鮮甜,又唔會煮到過熟。我配左杯白酒用嚟送海鮮啱啱好,朋友就叫咗杯cocktail。最後食埋個芝士蛋糕甜品,成餐飯配上呢個美景,同清新嘅空氣,真係心曠神怡!

2019-09-24 174 瀏覽
平時都好鍾意去搵下一啲隱世嘅餐廳, 好鐘意個種驚喜既感覺。 今日就同朋友去咗大尾篤美食。我哋嗌咗個二人set dinner, 嘢食都好豐富, 頭盤有沙律,餐湯,餐包。 嗰餐包非常脆口,外面有好多芝麻,睇落去成個煎堆咁樣,好cute! 跟住嗌咗個夏威夷薄餅同埋海鮮拼盤, pizza份量好足夠,但咬落個皮底略嫌有少少硬,我哋兩個女仔食完pizza已經有啲飽。 過海鮮拼盤點非常巨大,啲海鮮好新鮮,冇雪味亦都唔會太鹹。我自己最鍾意食就係大蜆同大蝦, 因為啲蝦殼已經搣好曬,唔使自己再搣。 燒海鮮入面仲有燒菠蘿可以食添, 最後仲有芝士蛋糕同埋餐茶, 最啱有限budget但又想二人世界浪漫下嘅小情侶。同場仲有一家大細一齊慶祝生日, 有人突然熄燈,攞蛋糕出嚟嗰下我都嚇咗一跳, 個staff仲會一齊唱生日歌,好有氣氛🙂

2019-09-21 171 瀏覽
生日飯,厭倦放題自助餐打邊爐,想搵可以坐得舒舒服服不用趕時間的地方~見網上食評不俗,而且過咗中秋,晚上天氣涼涼地,可以試吓遠離市區露天嘅地方,而且我哋住北區所以去左大埔大尾篤呢間餐廳~其實天氣涼涼地,可以坐室外,但係因為有live唱歌,所以選擇左坐室內~因為唔熟路關係,所以差不多9:15先到(原本book 9:00😥,服務生都有些緊張,原來last order係9:30🤪,所以我地都好快手落左單芝士法包洋蔥湯~很濃味又不會太咸前菜:香草帶子雲吞我地沒有選擇套餐,根據我地自己喜好去點牛柳~不算太特別,但肉質鮮嫩,伴菜可口香蒜豬筋骨~ 感覺有些酥,但肉質還可以因為已過last order 所以無得點甜品,只多叫兩杯飲品,但整體感覺良好,優悠,環境優美,恍如置身外國,而且價錢合理,而且揸車可以直接把車停在店門口,十分方便駕駛者,而且現場所見都見到好多人踩單車到此處食晚飯,如果食厭連鎖店又或者商場餐廳既快速翻枱,可以試下呢d郊外餐廳冇揸車都唔使擔心,因為有巴士或小巴直接到達門口!

芝士法包洋蔥湯~很濃味又不會太咸
香草帶子雲吞
前菜:香草帶子雲吞
我地沒有選擇套餐,根據我地自己喜好去點

牛柳~不算太特別,但肉質鮮嫩,伴菜可口
香蒜豬筋骨~ 感覺有些酥,但肉質還可以
冇揸車都唔使擔心,因為有巴士或小巴直接到達門口!
香草帶子雲吞
2019-09-16 169 瀏覽
今日放假踏單車入大埔,順便食埋晚飯,見哩度裝修有格調,門口又有個天使小水池幾得意,就入黎試下。侍應推介2人餐,於是叫左2份,先上麵包籃,有芝麻包同蒜蓉包,蒜蓉包好脆,好香蒜蓉味,唔錯👍芝麻包外脆內軟,芝麻香,加埋醋同橄欖油一齊食,另一味道。羅宋湯味道夠晒濃,沙律菜夠新鲜,配埋開胃沙律醬,不錯。揀左卡邦尼亞意粉和夏威夷pizza。簡簡單單嘅醬汁喺意粉上面,配埋香口嘅煙肉,好味。pizza 佈滿菠蘿、三色椒, 煙肉同好多芝士,加埋脆口嘅薄餅邊,好有口感。Main course 兩份分別係雜錦繡大會,有羊扒、西冷、豬仔骨,羊扒生熟程度剛好,無羊騷味,夠晒淋,配埋薄荷醬,不錯。西冷肉味濃,有肉汁,而豬仔骨肉同骨很容易分離,醬汁濃郁,整體好味。另外海鮮什錦拼盤,有蝦、蜆、青口、魚柳,魚柳皮煎得很香脆,魚肉夠嫩, 其他海鮮都好新鮮。最後上甜品, 意大利芝士蛋糕,有心思,廚師設計嘅哈哈笑樣,最後嘆埋茶,好滿足。地方環境佈置幾好,侍應有禮,星期五六日仲有現場歌手自彈自唱,歌手唱得唔錯,食物質素也不錯。

羅宋湯味道夠晒濃,沙律菜夠新鲜,配埋開胃沙律醬,不錯。

星期五晚特登同屋企人黎到大尾督食,就係貪佢環境好,易泊車,食物水準高,仲要live band意想不到既好聽,點可以走寶啊!!先黎餐湯前菜同蒜蓉包,羅宋餐湯正常水準蒜蓉包烘得出奇地脆。 接住上caesar salad ,沙律菜好新鮮,分量亦都足夠分享。跟住就係main course hawaiian pizza 同埋 spaghetti carbonara。pizza新鮮出爐,係一個好正宗嘅夏威夷pizza。同每況越下嘅pizza Hut 係冇得比嘅。 最有驚喜嘅係spaghetti carbonara, 因為個汁做得好出色。芝士味雖然唔係好突出 ,但係個醬汁嘅整體平衡做得十分之好,味道亦都好足夠。跟住一齊上嘅係再有兩個海鮮拼盤同埋grill。 肉類有豬肋條 ,牛扒 ,羊扒同埋燒菠蘿 ;海鮮拼盤有蝦魚 ,同埋一啲殼類。肉類火侯處理得好,醬汁亦都好濃郁,個豬肋骨食到個個都舐曬手指。 海鮮方面哈雖然唔係好大隻,但係數量亦都十足先得呢幾香;青口係一邊亦都數量好最唔會話煮到鞋颯颯咁。最後亦都有跟餐飲同埋一個dessert蛋糕,水準亦都ok。值得一提嘅係餐廳menu上面佢肉類係會每次都唔,同睇當日
最後亦都有跟餐飲同埋一個dessert蛋糕,水準亦都ok。
值得一提嘅係餐廳menu上面佢肉類係會每次都唔,同睇當日廚師買到啲咩返嚟較為新鮮。 老闆亦都提我哋佢哋最出名嘅啤酒雞一定要預先預訂,如果唔係就要好好彩先有得食啦。
2019-09-04 150 瀏覽
很久沒有來大尾督,選了Jack"s Terrazza食飯,這裹環境不錯,佈置带有少少歐洲feel。星期五六日仲有Live Show。我們選擇了散餐,先上了麥包和牛油,橄欖油和醋就一直放喺枱面,麵包一般啦,但侍應就急住攞走D牛油啦。頭盤是意式拼盤,有 parma ham、蜜瓜、三文魚、另外有幾粒食唔出係乜嘢嘅雲吞狀嘅食物,圍住少少沙律菜,加幾粒橄欖,蜜瓜爽口配parma ham當然絕配啦,整體味道唔錯,嗰幾粒不明物,口感軟,但唔識形容,吾甜吾咸,但都可以接受。主菜係肉醬芝士千層麵,芝士和肉醬份量足夠,味道濃郁,但係食唔到一層一層嘅闊麵,只係似肉醬意粉囉, 除咗覺得上錯菜之外,好彩味道都唔錯。12" 蕃茄乾pizza,好多好多芝士舖滿喺番茄乾上面嘅pizza,餅低唔算太脆,番茄乾帶甜,正常一個pizza啦。豬肋骨,唔韌、幾淋身,醬汁夠濃,咸味適中,如果外層再煎香口啲,效果就會更好。環境吾錯,星期五六日還有Live Show,食物質數適中,5人每人$140。還可以。

2019-09-04 160 瀏覽
係餐廳遠處已經比入面嘅live music吸引咗,係有情調嘅餐廳!.叫咗個二人套餐 $468是日餐湯係甘荀忌廉清湯唔係平時飲開creamy嘅忌廉湯,味道啱啱好,又可以預留更多quota食主菜。仲有勁鬆軟嘅芝麻餐包!友人就鐘意搽店員推介嘅橄欖油食餐包。.沙律菜新鮮加咗bacon同麵包粒,一啲都唔馬虎!.主菜揀咗鮮蝦龍蝦忌廉汁燴意大利飯。雖然冇龍蝦肉,但龍蝦忌廉汁攞哂分。意大利飯都煮得唔會太淋,幾有咬口,鮮蝦好香又爽口。.扒錦繡大會份量都相當驚人!有牛柳羊架同BBQ豬肋骨,仲有燒菠蘿同沙律菜。三樣都煮得好軟淋入味,我最鐘意就係牛柳。配埋加咗少少黑椒嘅燒汁,另外仲可以點芥末或薄荷醬。.食物 服務 環境 音樂都非常滿意!最鐘意佢會等你食完一碟,收咗先再上另一碟,唔會好似趕你走咁。唯一係最尾嘅甜品變左生果有啲失望😂想食tiramisu!不過都已經好飽所以就算啦,性價比已經好高。聽講set lunch都好抵,如果有機會再黎希望可以食返個甜品!

叫咗個二人套餐 $468

是日餐湯係甘荀忌廉清湯

仲有勁鬆軟嘅芝麻餐包!友人就鐘意搽店員推介嘅橄欖油食餐包。
沙律菜新鮮加咗bacon同麵包粒,一啲都唔馬虎!

主菜揀咗鮮蝦龍蝦忌廉汁燴意大利飯。

雖然冇龍蝦肉,但龍蝦忌廉汁攞哂分。
意大利飯都煮得唔會太淋,幾有咬口,鮮蝦好香又爽口。
扒錦繡大會份量都相當驚人!
有牛柳羊架同BBQ豬肋骨,仲有燒菠蘿同沙律菜。

三樣都煮得好軟淋入味,我最鐘意就係牛柳。
配埋加咗少少黑椒嘅燒汁,另外仲可以點芥末或薄荷醬。
食物 服務 環境 音樂都非常滿意!
唯一係最尾嘅甜品變左生果有啲失望😂想食tiramisu!
不過都已經好飽所以就算啦,性價比已經好高。
2019-08-31 150 瀏覽
星期五同老公放工林住想輕鬆享受一下,一直又想試下大尾篤既餐廳之下就開車去左。好好彩個到有3個泊車位,甘岩有位就泊左!餐廳既人都好好教我地點去同泊車,發現搭巴士同小巴都好方便,因為係燒烤場對面。外面睇已經好有情調,7點半入到去已有一半人,燈光加紅色格仔餐台布加埋現場有人live 唱歌,未食都已經心情大好!我地叫左個dinner for 2有湯有沙律,我地要左鮮蝦忌廉汁燴意大利飯同扒錦繡大會。好鍾意距個餐包,我覺得似係自家製,因為出面無食過,距口感似煎堆加埋橄欖油同醋,完全係perfect !!!同估吾到距沙律都幾大個,好好食,比我食哂。燴飯我同老公都好鍾意,距蝦係好彈牙,好新鮮,吾係出面個d食落口好煤個種,汁同飯味道配合得好好,吾會好「流」。一路食野一路聽live,真係好正。現場唱歌既聲都好好聽,自己都錄左幾首🙊另外就係扒錦繡,有豬扒,羊扒,牛扒。我想講豬扒係超厚又好味!羊架可以配埋距地自家製既薄荷醬,入口好香口。仲有配一舊燒波羅,好好食。距地仲有好多單點野食。其實dinner for 2 已好飽,但見到格離個pizza 好正。就又叫黎食,叫左個四式芝士pizza 9”,熱辣辣,有齊4隻
星期五同老公放工林住想輕鬆享受一下,
一直又想試下大尾篤既餐廳之下就開車去左。

好好彩個到有3個泊車位,甘岩有位就泊左!
餐廳既人都好好教我地點去同泊車,
發現搭巴士同小巴都好方便,因為係燒烤場對面。

外面睇已經好有情調,
7點半入到去已有一半人,
我地叫左個dinner for 2
有湯有沙律,我地要左鮮蝦忌廉汁燴意大利飯同扒錦繡大會。
好鍾意距個餐包,我覺得似係自家製,
同估吾到距沙律都幾大個,好好食,比我食哂。

一路食野一路聽live,真係好正。
現場唱歌既聲都好好聽,自己都錄左幾首🙊

另外就係扒錦繡,有豬扒,羊扒,牛扒。
我想講豬扒係超厚又好味!
羊架可以配埋距地自家製既薄荷醬,入口好香口。
仲有配一舊燒波羅,好好食。

距地仲有好多單點野食。

其實dinner for 2 已好飽,但見到格離個pizza 好正。就又叫黎食,叫左個四式芝士pizza 9”,熱辣辣,有齊4隻芝士口味仲可以拉絲!超足料!距係薄批來的。

最後仲有餐飲同甜品
飽得濟仲要外帶走個pizza, 呀媽都話好好食!!

整齊依間餐廳已經超過100分,
待應好有禮貌好親切,環境氣氛一流,
食飯好好味,好岩大家吾想出去旺角呀尖沙咀都食到好食又有view既大家。

當日都見吾少情侶,真係值得推介!
下次要再同老公去♥️♥️♥️♥️♥️
2019-08-30
慶祝紀念
紀念日
  • 蕃茄芝士薄餅
2019-08-28 121 瀏覽
之前喺朋友口中得知大尾督有間好有feel既餐廳🥰難得今日返完工終於有個夜晚得閒🌃邀請埋朋友黎到呢間jack's terrazza ristorante渣車入黎好方便🚘餐廳門口就有車位一去到呢間鋪頭既門面已經覺得好靚😍有戶外有室內帶狗黎都無問題🐶一坐低就有職員話星期五六日會有live band好唔好彩今日無😞今次兩個人黎到叫左個set for 2$468加10%服務費都算抵食😛今日既湯係紅湯,羅宋湯 (4/5)羅宋湯好香,好濃仲好多蔬菜料🤤配埋餐包更加夾無咁寡😽個包睇落有啲硬,不過一食落好有驚喜,外脆內軟,想食多個但唔好意思叫老闆再比多個我😋跟住就上左個salad(4/5)salad唔會太酸,上面有d脆既bacon粒,d菜好新鮮,好爽口唔會軟淋淋,水準好高🥰主菜就揀咗煙三文魚伴香辣番茄忌廉汁燴寬條麵(4.5/5)我本身就超鍾意食寬條麵,再加上個sauce好好食,好creamy,但又唔會太漏,兩個人share份量岩岩好🍽至於另一個主菜,諗咗好耐叫海鮮拼盤好定係扒錦繡大會最後都係揀咗扒餐🥩 (4.5/5)依個餐有steak,lamb ch
之前喺朋友口中得知大尾督有間好有feel既餐廳🥰

好唔好彩今日無😞

今次兩個人黎到叫左個set for 2
$468加10%服務費
都算抵食😛
今日既湯係紅湯,羅宋湯 (4/5)
羅宋湯好香,好濃仲好多蔬菜料🤤
配埋餐包更加夾無咁寡😽

跟住就上左個salad(4/5)

主菜就揀咗煙三文魚伴香辣番茄忌廉汁燴寬條麵(4.5/5)

至於另一個主菜,諗咗好耐叫海鮮拼盤好定係扒錦繡大會
最後都係揀咗扒餐🥩 (4.5/5)
依個餐有steak,lamb chop,BBQ pork ribs
一黎到就覺得擺盤好靚✨
薯菜都算鮮甜
牛扒揀左medium,好juicy又有牛味,份量好適中
本身都驚個lamb chop會好羶,點知食落完全可以接受唔會太羶,肉質好嫩易入口😎
個pork ribs有好香既BBQ醬係出面
個外皮燒到好香又唔佢太乾身
而佢嘅肉質好嫩好厚🤗
唔會得啲骨而無肉食
總括黎講都對依個set好滿意🥰

最後仲有個甜品:芝士蛋糕(4.5/5)
其實食完成個餐都開始飽,都係諗住食幾啖就算
點知估唔到咁好食!😱

味道:4/5
衛生:4.5/5
2019-08-26
2019-08-04 154 瀏覽
自助沙律吧已經非常吸引剛起身胃口不好, 試下一啲簡單嘅輕食!Aioli Pasta 香蒜橄欖蜆肉波椒意粉…… 意粉夠彈牙 唔多汁 但好夠味, 加入餐廳自己種的香草 另一個非常簡單嘅意粉 變得好唔同 😁配即製新鮮多肉西柚泡泡特飲 🍹呢個下午飽得好舒服 大滿足餐廳內坐滿一家一家大細 ,聽到經理同隔離臺 介紹有兒童餐 ,見到有雪糕 有果汁 ;晚上仲有現場音樂, 相信氣氛一定好好!帶著兩隻小狗的我 今日唯有坐在一旁 ; 由於地方你市區開揚都唔覺得嘈吵 !一個簡單輕鬆寫意的週日, 幸福原來好簡單!
自助沙律吧已經非常吸引

剛起身胃口不好, 試下一啲簡單嘅輕食!

配即製新鮮多肉西柚泡泡特飲 🍹
呢個下午飽得好舒服 大滿足

餐廳內坐滿一家一家大細 ,
聽到經理同隔離臺 介紹有兒童餐 ,
見到有雪糕 有果汁 ;
晚上仲有現場音樂, 相信氣氛一定好好!

帶著兩隻小狗的我 今日唯有坐在一旁 ;
由於地方你市區開揚都唔覺得嘈吵 !

一個簡單輕鬆寫意的週日, 幸福原來好簡單!

2019-08-04
  • Aioli Pasta