2020-01-11
今日夜晚黎到大尾篤嘅Jack’s食晚飯。環境幾好,幾有情調。佢嘅座位係室外位置,但大部分都有上蓋遮住嘅,涼涼地坐幾好㗎!而且佢仲有live band添,個主唱仲唱得好好聽!聽講佢逢星期五、六晚都會喺度唱歌一入到餐廳,發現佢嘅dinner set比之前平左,做緊特價,咁我地就梗係叫特價餐啦。個餐包左湯、沙律、主菜、餐飲同甜品。餐湯有得揀龍蝦湯或羅宋湯。兩款湯都幾好味,唔會太鹹或太淡,但係份量就少左啲,湯碗一半都冇。至於沙律就加左芝麻醬,正正常常,冇咩特別。之後就到上主菜喇。我地3個人,叫左一個香煎豬柳、一個羊鞍、同一個牛柳。羊鞍係3個主菜入面最好嘅。份量好多,有成3件羊鞍。又煮得幾入味,但係又唔會太穌,而且幾juicy同軟身,確係唔錯。另外,個薯蓉都好creamy,配搭羊鞍幾好。豬柳質素普通,雖然煎到唔乾身,但感覺同茶餐廳豬扒差唔多,唔值咁貴。牛柳嘅份量算大,而且好厚身。即使叫左7成熟,但仍然唔硬,而且好juicy。但係牛柳就煮得唔夠入味,俾個sauce嘅味掩蓋哂。至於餐飲,友人就話熱咖啡好香濃 ,唔太苦,十分出色!最後就上甜品喇。個甜品係自家製嘅cheesecake,好好味,真係要讚下
至於沙律就加左芝麻醬,正正常常,冇咩特別。
至於餐飲,友人就話熱咖啡好香濃 ,唔太苦,十分出色!
最後就上甜品喇。個甜品係自家製嘅cheesecake,好好味,真係要讚下!個cheesecake好鬆軟(我個人prefer鬆軟嘅cheesecake多過實身嘅),上面有馬利餅碎,唔會太甜,唔會溜。我食完之後仲想叫多一個!
總括嚟講,食物ok,店員都好nice,成個用餐體驗唔錯