2019-10-12
今日同男朋友一齊去大美督度踩完單車, 順便食埋晚飯, 見到呢間餐廳好似幾有情調 ,又有浪漫氣氛,一於入去試下 其實二人套餐我就貪佢包括有埋個餐湯同埋沙律。 餐湯係南瓜湯,個南瓜湯做得幾好,飲落去都幾滑。 至於沙律幾fresh, 幫我地大開食慾。夏威夷pizza: 個夏威夷pizza,個人覺得不俗,因為芝士份量可算足夠, 材料十足同埋我就最欣賞佢個菠蘿夠甜。 如果以兩個人嚟食我覺得十分足夠。扒錦繡大會: 對我嚟講呢個絕對係主角, 因為佢包括我最鍾意食嘅羊架、 豬肋骨、 同埋牛扒。 其實三樣之中我最鍾意就係羊架同牛扒。 因為個羊架保存嗰種羊騷味。 同埋佢個羊㗎煮得軟熟, 牛扒煮到七成熟,有少少肉汁流咗出嚟,當你咬落去,啲肉汁滲曬出嚟,呢個境界我自己都未必煮到。 豬肋骨亦都煮到恰到好處同埋都幾大塊。最後食埋佢個甜品蛋糕仔, 呢餐絕對夠兩個人食有突,雖然好意外嚟到呢度食,但情調同埋個氣氛,我覺得都幾好,如果踩單車或者喺新界居住嘅朋友可以嚟試下。