2008-07-22 18 瀏覽
前幾日同男朋友慶祝生日,知道呢度有送birthday cake的一環,為左俾驚喜佢特別book呢間餐廳.Swing chair 唔算好好坐,不過都ok,夠特別嘛.食物方面,散叫嗌左:法國蠔兩隻:好甜好鮮味.大蝦帶子天使面:大蝦爽而且甜,汁酸酸頗地開胃.芝士銀雪魚pizza:呢個一般,太少魚喇.安格斯牛扒:呢個估唔到幾好味,五成熟剛剛好.至於service,真係唔錯,d waiter個個都幾細心!唯一不足是果日餐廳就比較熱鬧,好多family黎食,不像其他人講咁靜.但環境都好舒服,係值得一去既好地方.

食物方面,散叫嗌左:
法國蠔兩隻:好甜好鮮味.
大蝦帶子天使面:大蝦爽而且甜,汁酸酸頗地開胃.
芝士銀雪魚pizza:呢個一般,太少魚喇.
安格斯牛扒:呢個估唔到幾好味,五成熟剛剛好.

但環境都好舒服,係值得一去既好地方.
鮮甜法國蠔
銀雪魚pizza,一般
美國安格斯牛扒,好味
大蝦帶子天使面,正!
鮮甜法國蠔
美國安格斯牛扒,好味
大蝦帶子天使面,正!
  • 法國蠔
  • 大蝦帶子天使面
2008-07-19 19 瀏覽
我去Jack's Terrazza Ristorante 係因為我同男友的6周年記念, 諗咗好耐, 唔知點慶祝好, 冇意間見到lee 到d 人既食評, 就book 咗佢la! 環境唔錯, 黑黑地, 啱晒拍拖, 我book 咗位, 所以有swing 椅坐(不過我冇特別order, 可能因為佢地果日冇咩人啦!因為果日係星期三), 搖下搖下都好得意! 雖然坐入去好似有d迫, 不過d waiter 好細心咁推開張枱比我地坐, 唔錯! 我地果日叫咗焗芝士mushroom蒜茸包-- (一般),意式鮮牛肉- 如食生野, (都可以, 因為完全係生牛肉, 我就ok, 我男友就一般), pizza ( 唔記得係邊隻款, 不過芝士10足, 熱食真係唔錯) , 大蝦帶子墨魚麵 (夠香,夠味, 隻蝦都幾大隻, 仲好爽tim!不過食耐咗就覺得d 味好似太濃).不過我建議唔會好似我咁叫.. 因為佢餐先又有包送.. 所以攪到不停食包, 當佢拎個 意式鮮牛肉附設包時, 我想change 個pizza , 但waiter 話已經焗緊, 算la! 下次小心d !食完主菜,甜品到, 因為我book 位時話我地係6 周年記念

我地果日叫咗焗芝士mushroom蒜茸包-- (一般),

食完主菜,甜品到, 因為我book 位時話我地係6 周年記念, 所以佢地都送咗個小甜品比我地( 散叫order 要夠得$400先free) 當佢地拎出黎時, 全間餐廳都關晒燈, 淨翻每張枱既燭光同街出面既光...仲播放住"congratulations"首歌! 當拎到埋黎我地張枱, 我男友仲好意外tim! 我地果時仲成為全場焦點 tim ! (雖然個場唔係好大)

講真, 論食物, lee 到就麻麻地, 不過不失, 而且我個人覺得佢小食同前菜選擇比較少, 但如果話環境同服務真係好好, 佢地每個員工都好細心! specail 兩位好似經理既男人, 一個企o係門口, 一個係頭髮長長地既男人, (佢地d 衣著同其他人唔同, 所以我諗佢地係經理 )

我其實之前見到其他人的食評話好差, 又話冇服務, 又話d 野唔好食, 又貴之類, 都有小小擔心, 話晒都係想慶祝有d 特別... 不過當我經過lee 一晚.. 我又覺得, 其實食野既地方唔只係食物, 要各方面配合既.. 起碼lee 到留到d 好既回憶比我地兩個!

• pizza ( 芝士10足)
  • 甜品 (free 的)
2008-06-12 21 瀏覽
尋日係男友既生日, 特別搵咗間情調唔錯既餐廳, 服務仲幾好添, 慶祝生日都係一個唔錯既選擇<環境/特別>3張韆鞦櫈, 熄燈播生日歌+心思蛋糕(其實係碟上既字), 環境<服務>好滿意, 所有人都服務細心, 尤其係短髮女仔, 我哋唔記得咗拎遮佢提返我哋, 侍應會睇住進度上菜, 又會成日加水同換碟, 唯一扣分位係佢哋成日"釘"住您食完嘢未<食物> 散叫1)美國蠔2隻 - 較 creamy, 我哋都覺得幾好味, 係即開2)南非蠔2隻 - 較咸, 但幾得意, 都係即開3)芝士雲吞配田螺 - 芝士雲吞好好味, 但唔夠熱4)辣肉腸,紫蘇葉pizza - "推介"pizza, 好香餅好脆5)鵝肝配羊柳 - 鵝肝過熟, 羊柳林同羶, 可以一試6)蛋糕 - 有少少酒香, ok (散叫滿$400送)二人共消費 : $550 (DBS 有9折)

<環境/特別>
<服務>
<食物> 散叫
2)南非蠔2隻 - 較咸, 但幾得意, 都係即開
3)芝士雲吞配田螺 - 芝士雲吞好好味, 但唔夠熱
5)鵝肝配羊柳 - 鵝肝過熟, 羊柳林同羶, 可以一試
6)蛋糕 - 有少少酒香, ok (散叫滿$400送)

二人共消費 : $550 (DBS 有9折)
  • 辣肉腸
  • 紫蘇葉pizza
2008-03-30 4 瀏覽
3-25-2008 女友生日快樂。 本身騙她到蘇豪晚餐慶祝,所以放工後就接她坐地鐵去結果是蘇豪。 這裡環境真的挺好,訂了晚上8時可能是閒日吧今晚人客並不多。沒有叫Set Dinner都先來1籃餐包,最喜歡那兩小塊由橄欖在上面的酥餅。Insalata Caprese 蕃茄軟芝士沙律($55)。份量很多,最特別就是那幾塊芝士,剛放入口是完完全全沒有芝士味的,要咀嚼1陣子食到最後才慢慢滲出芝士味出來,口感挺特別不過非芝士愛好者還是選擇其他沙律吧,因為非芝士愛好者可能未會習慣剛剛放入口那份淡而無味。蕃茄夠新鮮夠Juicy,我向來都討厭食蕃茄都被那份Juicy所吸引而乖乖放進咀裡。 9 inch Mozzarella Pizza ($78)。很濃芝士好好味,六件份量,多種配料混起來都讓人開胃起來,有香草有橄欖還有即場侍應加的Black Pepper,都很好味。餅底很脆不過稍嫌有少少焦味,不過整個薄餅都舖滿了焗出來的水牛芝士已經很好了。另外還有意式松子欖油自由配搭最愛的Ravioli ($88)。份量少,1放入口都頗鹹,橄欖油有少少太過濃吧,不過沒要緊今晚主角都不會是這款Ravioli。不過要讚讚
3-25-2008

女友生日快樂。

本身騙她到蘇豪晚餐慶祝,所以放工後就接她坐地鐵去結果是蘇豪[東]。

9 inch Mozzarella Pizza ($78)。很濃芝士好好味,六件份量,多種配料混起來都讓人開胃起來,有香草有橄欖還有即場侍應加的Black Pepper,都很好味。餅底很脆不過稍嫌有少少焦味,不過整個薄餅都舖滿了焗出來的水牛芝士已經很好了。另外還有意式松子欖油自由配搭最愛的Ravioli ($88)。份量少,1放入口都頗鹹,橄欖油有少少太過濃吧,不過沒要緊今晚主角都不會是這款Ravioli。不過要讚讚Pasta Menu各種菜色都可以選不同的Pasta配搭,有天使麵,Fusilli螺絲粉,Squid Ink Tagliatelle墨魚汁麵,Penne長通粉等等。

突然熄燈,播放生日歌,其實都是晚上九時多少少,我先四處看看結果後面同樣有情侶在慶祝生日,今晚閒日人不多所以都不算很尷尬。眼見女朋友感動起來都很放心,眼見幾經辛苦訂檯最後沒有寸錯英文名,我更放心。點起了燭光的Tiramisu,有士多啤梨還有甜朱古力醬寫住Happy Birthday,還有女侍應和老闆特地為我們拍攝寶麗來,還即場為我們放進於1個木製小相架,送給我們,很喜歡這份誠意。總結整晚環境格調都很舒服,幸好女友也滿意這晚的安排。下次要到這兒再大吃一頓,臨走老闆還叫我們下次叫多些朋友來,最後餐廳每個侍應都同我地講生日快樂是否過份熱情呢,熱情到是我和女朋友1起生日,哈哈。

這裡服務態度真的良好,全店只有三張Swing Chair,同樣排在近窗邊的位置,三張連在1起都有點迫狹。不過客人坐下前侍應們都殷勤地為我們搬移餐桌好讓我們輕鬆坐下。我是早三天訂檯都好彩可以留座享用Swing Chair,而當天下午侍應還特意打來Confirm Booking,還Confirm多次女友在生日蛋糕的英文名字。即使餐廳未算是豪華酒店級,不過服務真的好高分。稍為建議就是既然都那麼多客人嘗試過這個生日服務,Jack's Terrazza可選擇定期轉轉新意。

終於給女友開估了這Open rice食評喇。
mozzarella
ravioli
tiramisu n swing chair
2008-03-27 10 瀏覽
同自己慶祝生日嘅話,究竟大家心目中理想的餐廳會係點樣架呢?夠豪?氣氛一流?氣派十足?野食超好味?定係同身邊重要的人分享的喜悅?今次我去呢間餐廳食左個candle night dinner,講下食物先,生蠔都幾新鮮,唔會好咸,部長話係南非嚟,個龍蝦湯味夠濃,反而個麵包一般,pizza就唔係咁足料,個人喜歡在pizza上加上香草,風味會更出,白菌煙肉闊條面都幾creamy,好快就比我哋食哂,佢哋嘅網燒牛扒烹調上做得唔錯,只係牛扒嘅牛味再提升就wonderful, 其實我個人口味牛扒係唔鍾意點汁才嘗到原汁原味,老虎蝦亦係網燒嘅,個蝦頭僅熟,但我本身都鍾意食生蝦,所以冇問題整體食物ok,部長侍應會同走去同D客social下,睇得出佢哋好努力想做好呢間餐廳正如其他食評所講,食下食下,突然適逢停電,然后就聽到生日歌,此刻侍應手捧生日蛋糕,走到鄰枱個女仔身邊唱生日歌兼且幫佢哋拍照留念,其他食客亦拍手和應喎,有陣時expect唔到都幾難忘嘅,我發覺食物除左可以傳遞美味之外,亦可以帶出一份溫暖同祝福送俾身邊嘅人^_^ 個女仔臨走仲好開心咁攞住張相架
同自己慶祝生日嘅話,究竟大家心目中理想的餐廳會係點樣架呢?

1. 環境(Environment):幾有氣氛2. 味道(Taste):有好有壞3. 服務(Service):幾nice4. 抵食(Price):咁既price可以食好d5. 乾淨(Cleanliness):幾好,起碼見唔到垃圾bread x3: bad--->好硬白湯: 普通芝士龍蝦: 幾好味,但係味道太濃天使noodle: 冇咩味cheesecake: 最好味的一個牛排: 好un!
1. 環境(Environment):幾有氣氛
2. 味道(Taste):有好有壞
3. 服務(Service):幾nice
4. 抵食(Price):咁既price可以食好d
5. 乾淨(Cleanliness):幾好,起碼見唔到垃圾

bread x3: bad--->好硬
白湯: 普通
芝士龍蝦: 幾好味,但係味道太濃
天使noodle: 冇咩味
cheesecake: 最好味的一個
牛排: 好un!
2008-01-12 6 瀏覽
上月尾BOSS 講食LUNCH....一行13人黎左呢間野食我地人多所以坐左係vip room, .散叫SHARE 食先黎個餐包....個個同事都話好食,(我都覺幾好) 仲ENCORE叫個staff 拎多d黎tim....款款都好味then 叫左個啺, 我飲o既係個菜啺幾清, 唔錯...之後叫左d 蠔食.......味道麻麻地main dish 有魚x 2...都幾好食;吉列雞x 2 ----唔掂, 勁乾牛扒x 3 --- 一個3成, 一個5成, 一個7成我唔食牛o既...不過同事話唔錯羊扒x 2 ---- 唔"so", 冇乜特別因我同一位同事都b-day, 間餐廳好識做....熄燈播歌仲送個tiramisu 比我地....好好味之後我地叫左3個甜品盤, 亦係我覺得最最最好食o既一dish...甜品盤(即係雪糕蛋糕)-----勁得, 超好食!!不過埋單都好貴下, 好在boss 請.成$300 per head..我就覺得貴左d 啦,o既價食5星店lunch buffet都得啦
我地人多所以坐左係vip room, .散叫SHARE 食
then 叫左個啺, 我飲o既係個菜啺幾清, 唔錯...
之後叫左d 蠔食.......味道麻麻地
main dish 有魚x 2...都幾好食;
吉列雞x 2 ----唔掂, 勁乾
牛扒x 3 --- 一個3成, 一個5成, 一個7成
我唔食牛o既...不過同事話唔錯
羊扒x 2 ---- 唔"so", 冇乜特別
因我同一位同事都b-day, 間餐廳好識做....
熄燈播歌仲送個tiramisu 比我地....好好味
2007-12-01 3 瀏覽
睇完電影後,9點行去鯉景灣,我地訂左SWING CHAIR,店內氣氛幾好,我地食食下,突然音樂轉了,坐我地後面對情侶,個男向佢個女友求婚呀! 我個老婆竟然見到人地咁甜密,自己都喊埋一份!! 好好笑!!1. 餐包- 有3款, 老婆鍾意酥皮的. 2. 鵝肝- 唔夠新鮮,煎得燶左少少. 好味的反而是鵝肝下吸滿鵝肝汁的TOAST. 3. 9" 雜菌薄餅- 幾好味,不過不算好特別. 4. 海鮮濶面- 帶子較細粒,有少少雪櫃味,不過不失. 老婆見到廚房有D亂,但食野環境舒服. 侍應服務好.

1. 餐包- 有3款, 老婆鍾意酥皮的.
3. 9" 雜菌薄餅- 幾好味,不過不算好特別.
4. 海鮮濶面- 帶子較細粒,有少少雪櫃味,不過不失.

老婆見到廚房有D亂,但食野環境舒服. 侍應服務好.
(非會員)
2007-10-15 7 瀏覽
今天同男友慶祝生日,前幾天在網上知道有此餐廳所以想試試,試後有少少失望!可能我成日出街食飯,所以對食物的要求比較高,它的食物確實令我失望!其實食物不算難食,只是在網上看到此餐廳的評價都比較高,所以才會失望.這餐廳唯一可取是當侍應捧著birthday cake全場關燈唱著生日歌的氣氛的確不錯.這一點確實挽回不少分數,至少我男友感到驚喜.如果對食物要求不高可選這餐廳.兩個人埋單都只是$350有這氣氛確實抵!!!
2007-10-10
今次到來,是因為在這網頁看到對這間餐廳的食評良好才來一試。見到食評介紹餐廳可以為我們安排蛋糕和swing chair,我便致電一問。店員們都很有禮貌地告訴我可以替我在碟上寫下名字。到了當日,由於地區比較偏遠,我們迷路了,致電到餐廳,她們都有禮貌地教我們。當我們到達時,或許她們認出是我們,更問我們她們教的路線對與否,的確很細心。全店只有3張swing chair,每張最多可坐4人,而且都在落地玻璃旁。我們點了2人套餐+紅酒。二人套餐沒有一人套餐的湯,但有2個前菜:意大利雲吞、凱撒沙律,2個頭盤:火腿磨菇長通粉x2,2個主菜:海鮮拼盤、牛羊什扒拼盤,2個甜品:意大利雪糕x2和drink x2。由於我在事前已安排了蛋糕,他們做戲做全套地過來問我們要什麼甜品,我們說要雪糕。之後他們先上drinks,後全店的燈突然一閃,本來正在播的浪漫音樂轉為有點輕快但又不太吵的生日歌,店員們拿著cake唱著歌到來,可以拿cake的店員沒有笑,她還主動替我們拍合照。唱生日歌時比較觸目,的確的"驚"又有"喜"。原以為這服務會另作收費,可是最終發現沒有。這樣的慶祝生日,的確不錯又難忘。

(非會員)
2007-09-18 16 瀏覽
前幾日去完jack's terrazza食飯,其實一直以黎都有去開幫襯,但今次去到,有d失望囉,食物同以往冇咩分別,但d service就真係差o左好多,可能我見d人都有好多唔同晒,一d淨係企o係到唔知做乜,唔係好識招呼我同我女朋友,另一d人眼入面淨係得個錢字,專service d大豪客呀,企死o個張檯去禁人錢,依家我地冇份幫襯比錢架咩? 依家點解差o左咁多? 之後都唔再去食喇....或者下次再睇下open rice其他食評對jack's terrazza既評語會唔會令我再番黎食飯啦...~!
想試好耐的1間餐廳~ 1早打去book定swing chair!! 訂位時那reception會體貼的問你係咪慶祝生日或者週年紀念(可能佢地都幫人慶祝慣晒~),又會問埋我地個名(寫落個碟邊~)我覺得位於SOHO東的分店環境比灣仔的總店更寧靜優雅~ 海傍附近是露天茶座餐廳酒bar林立個feel仲幾似赤柱~ 不過佢個位係最入1間所以可能難揾左少少...先黎1籃佢地即焗的Assorted Bread, 我地order了1個set dinner (莧菜梨沙律SpinachSalad + 雜錦海鮮意大利飯Seafood Risotto + Chocolate Truffle cake + Ice Lemon Tea), 另外仲加多1個焗芝士茄子蒜茸包+ 芝士雲吞拼田螺+ 雜菌Pizza. 臨尾佢仲送多件Tiramisu 比我地添~ 落晒order個manager仲會問埋你上菜個order, 幾體貼!:: Assorted Bread :: free外脆內軟. 有芝麻同嬰粟2隻toppings, 點黑醋或者搽牛油都好味, 因為太肚餓5記得影相已經食晒~ 另外仲有2小塊橄欖酥餅仔, 牛油味重, 都幾
想試好耐的1間餐廳~

:: Assorted Bread :: free
外脆內軟. 有芝麻同嬰粟2隻toppings, 點黑醋或者搽牛油都好味, 因為太肚餓5記得影相已經食晒~ 另外仲有2小塊橄欖酥餅仔, 牛油味重, 都幾得意好味~

::: 莧菜梨沙律Spinach
Salad ::: $65
個蜜糖芥茉汁dressing出奇地好味~ D莧菜1D都5腥~
仲幾清新爽口!合桃脆, 梨又甜, 成個沙律清新開胃!

::: 焗芝士茄子蒜茸包::: $35
個包底有d似豬扒包. 不過比豬扒包更加軟熟, 外面就烘到脆卜卜~ d茄子涵超入味, 而且質地剛剛好, 係有少少林但係又5會1 patpat的程度. 涵料豐富, 我1路咬1路跌晒d料!!

::: 芝士雲吞拼田螺::: $65
有3粒雲吞3粒田螺仲有d雜菌伴碟, portion就好似少左d. 田螺咬落冇乜質感, 味道亦5係話太新鮮. 芝士雲吞入面個芝士涵都幾match舊雲吞皮, 不過就乾身左少少, 如果濕番d會更好~

::: 雜菌薄餅Funghi Pizza ::: 9" $78
真係好好味!!! 開頭覺得淨係得菇的pizza會好dry... 但係呢個pizza好有好濃厚既芝士味, D菇咬落好有質感, 又冇肉甘heavy, 仲有D洋荵帶出左pizza既香味, 個餅底又薄又脆, 真係very good!!

:: 雜錦海鮮意大利飯Seafood Risotto ::: $128
個飯冇乜顏色, 1大碟米黃色, 但係原來好豐富!! 有帶子, 蝦, 青口, 魷魚, 墨魚同魚~ 帶子非常鮮甜, 新鮮度好比刺身!! 魷魚亦都好滑~ 其他海鮮都頗新鮮.
意大利飯本身就煮得硬左d, 不過間間意大利餐廳煮意大利飯都有5同, 有d硬d, 有d軟d. 雖然我中2軟多d, 不過硬d都有d咬口. 而且成個sauce個味道好好, 所以都接受啦!

::: Tiramisu :::
mmm... 係企身個隻蛋糕式tiramisu (個人比較中2杯裝1 patpat cream狀的~) 同埋佢係用蛋糕5係用lady fingers, 質感差左. 酒味5均勻, 個cream又5夠味.
不過佢碟邊慶祝我地6週年D字, 真係誠意搭夠, 睇在個心意食晒佢!~

食完個tiramisu已經好飽. 佢又冇再上個chocolate truffle比我地. 我地都冇特別追.
anyway佢地sevice都已經好好!! waiter有笑容, 服務又親切, 勁nice甘幫我地影左好多相, 又同我地傾下計~ swing chair係sofa位, 好舒服, 搖下搖下食飯好寫意~

熄燈播歌捧蛋糕出黎個環節... 雖然有d尷尬, 但係好開心. 呢間真係1間好照顧到客人的餐廳~~~
2007-08-19 17 瀏覽
點了2客東亞信用咭特價餐, 好味到不得了.生蠔: 2客餐共12只生蠔, 試了不同來源地的出品- 南非的大大隻厚身, irish 的細細只卻十分有鮮味, 美國的也足味; 另有3只用煙肉焗, 煙肉蓋過了蠔的鮮味, 浪費了極品. 一提: 這店的蠔比鄰店貴, 卻是貴得值得. 這裡的大隻多了.阿拉斯加長腳蟹: 第一次吃阿拉斯加的長腳蟹, 大大舊肉, 入口感動; 如此鮮味的蟹肉, 像看"天才小廚師" 的食客一樣, 忘掉身處何地, 完全入迷了.龍蝦湯: 足料, 有龍蝦肉, 十分美味.海鮮拼盆: 有炸軟殼蟹, 帶子, 虎蝦和魚, 好高級似的.另有甜品.再加了一客pizza, 也不錯. 經理的招呼很好, 幫我們分pizza, 問我們對其食物的意見. 價錢是貴了點, 但所謂一分錢一分貨, 怪不得weekday也坐滿9成桌子.
點了2客東亞信用咭特價餐, 好味到不得了.

龍蝦湯: 足料, 有龍蝦肉, 十分美味.

海鮮拼盆: 有炸軟殼蟹, 帶子, 虎蝦和魚, 好高級似的.

另有甜品.

2007-07-05 1 瀏覽
21-4-2007 1840這間分店之前在灣仔試過也不差,趁屋企唔駛煮飯,同爸爸及家姐一齊黎個early bird dinner。我們共點了四道菜。等緊菜時候,先上一籃麵包,與灣仔的一樣有以橄欖及黑芝麻為主,點黑醋及橄欖油更加好味。首先上既係Spinach Salad, 裡面有西式菠菜、梨片、合桃、洋及蜜糖芥辣醋,甜中帶少少辣,加上有生果,是非常開胃的前菜,一定要試;而另一道前菜為Beef Carpacio,即係生牛肉切薄片,而這裡加埋芝士碎及生雜菜伴著一齊食,還有落了橄欖油,因為咁,只食到好少牛肉味道,如果唔講真係唔知食乜落肚。食完前後菜,亦係主菜上場時間。先來Lamb Shank (燴羊膝),還有薯蓉什菜伴菜,切落去已知炆得唔夠,食落仍有羊味,但有丁點鞋及唔夠入味,稍為失望;而最一道菜為Margherita Pizza,裡面有蕃茄、切片水牛芝士(mozzarella) 及九層塔(basil),一道原始風味的薄餅,縱管如此,食得出好香的蕃茄味及芝士味,加上香葉味,形成三權對立,唔會混埋一齊唔知食緊乜,都不錯。埋單共406蚊,係區內算是不錯,但同樣價值,在其他區還有更好選擇。
21-4-2007 1840

2007-06-20 17 瀏覽
父親節爸爸想吃義大利餐,就上網在open rice揾,訂位之後先知道不是面向海的…爸爸好高興,因為有一個蠔bar任他挑,我自己對蠔就嘛嘛地。龍蝦湯:好濃好飲好多蝦,雖然好濃但系飲完都不覺得口渴(好似叫)沙拉拼盆:哇。。。全部都系油。。全部菜同瓜同魚都澇曬油。。。人地好似話呢個沙拉系這樣的。。。Hawaii Pizza:普通pizza,好似餅多過餡牛柳:am.. 叫7成,太熟了。。好硬,又無味,跟住他話太硬可以換,有另外一個牛扒好d,就換左。Hm…都系無味…比西冷扒還無味。千層面:好味,不過D皮好似太厚Pork Ribs:普通,無味,但肉已燒到離骨,ok啦三文魚撻:有塊餅…夾住好多碎碎三文魚,油油地,鹹鹹地,怪怪地…Mango Cheese Cake:好味,但無特別Chocolate心太軟:全晚最好吃就是這個,但其實我覺得他不太正宗,心太軟應該是外面蛋糕,裏面流出濃濃的chocolate source,但他這心太軟是整個都已經是粘粘的chocolate cake,沒有那種,一弄開就有“wow~~~”一聲既感覺。Apple Pie(送的):酥皮局apple pie。。。wow。。。no t

龍蝦湯:好濃好飲好多蝦,雖然好濃但系飲完都不覺得口渴

Hawaii Pizza:普通pizza,好似餅多過餡

千層面:好味,不過D皮好似太厚

Pork Ribs:普通,無味,但肉已燒到離骨,ok啦

Mango Cheese Cake:好味,但無特別

Apple Pie(送的):酥皮局apple pie。。。wow。。。no thanks

都不便宜…6個人,千七蚊(原來東亞card有9折,他沒講,我系巧合拿了東亞card埋單才知道!
賣最貴是service咯。service非常周到。。因為我覺得食物真的嘛嘛地。。。 我也常吃類似的菜,所以心中有了比較,比較我常去的Inn Side Out,真的比下去。。。