2021-08-31 301 瀏覽
芝士奶蓋柚香金萱捲連續訂兩次嘅卷蛋 都係有奶蓋 佢嘅奶蓋真係好好食 口感好豐滿好厚 帶少少咸味 唔會食到濟住 頌可以中和捲蛋嘅甜 好在佢嘅奶蓋都好充足 可以夠一條卷蛋今次黎個茶味好香 真係有啲柚味咁 令到食落口比較fresh嘅感覺. 今次個蛋糕係比較濕啲. 連埋啲cream 食落個感覺係輕身啲. 我個人會鐘意之前食過嘅抺茶味比較多 可能係主要口感太濕同埋cream 同蛋糕嘅味道夾埋好相似 無抺茶咁驚喜 不過都好好食 兩個人一次過食晒成條店主同佢嘅媽媽都好耐心介紹同解釋卷蛋嘅味道 又有冰種提供 帶埋保温袋 夠拎完搭車返屋企
芝士奶蓋柚香金萱捲

不過都好好食 兩個人一次過食晒成條

2021-08-24
外賣自取
基於等待時間有啲長,我已經好長時間無食jenjen啦🤣但突然有個想打卡全香港大家推介既卷蛋,咁岩見倒有開團即刻較番幾個鬧鐘搶番條我最愛既芝麻卷蛋❤️無油醇濃香芝麻生乳卷 $198雖然個盒睇落好細,但其實拎倒之後覺得好聚手!jenjen媽咪好細心咁講解呢款卷蛋點樣會好食啲同埋個生乳既combination🥺拎完番屋企忍左一晚,忍到第二日先打卡然後再享用!Jenjen既卷蛋係少油少糖所以口感都有別於坊間既卷蛋🤭蛋糕體食落似戚風蛋糕咁軟熟,食落唔係好濕潤,配埋濃郁既芝麻生乳真係一流😍生乳應該係無落糖既黑芝麻直接打成醬,可以食倒一粒粒芝麻粉,蛋糕上有草莓生乳,酸酸甜甜又可以解膩🤤整體黎講係好滿足既一條卷蛋,芝麻控必試!不過我下次會想試其他味🤪

無油醇濃香芝麻生乳卷 $198

無油醇濃香芝麻生乳卷
30 分鐘 (外賣自取)
💛Jenjen Bakery Love @九龍灣📍九龍灣宏開道15號九龍灣工業中心6樓10號舖🤎特濃芝士奶蓋京都焙茶卷蛋 $208自從上個月試完jenjen就翻唔到轉頭 再係8月訂團 見佢芝士奶蓋京都焙茶卷蛋經常都係榜首 身為焙茶控梗係要試下😚首先講下個蛋糕 糕體就算少油都keep到個濕潤感 一d都唔會乾!不過就冇上次咁surprised喇上次個草莓🍓生乳好重蛋香味 講起都掛住🤪然後個cream濃到不得了!!!順滑濃厚 唔會食到粉粒 ☕️焙茶醇厚甘甜但係又唔會有苦澀味 入口就係好重既烘焙煎香味🥰而奶蓋同上次一樣都係咁正😌 奶蓋既鹹香味同濃稠度都恰到好處👍🏼 蛋糕入面仲有朱古力脆脆 估唔到又幾夾喎!多左d口感😋不過如果卷蛋入面有埋厥餅就perfect了 層次感會更高😛😛雖然個人比較鐘意草苺生乳多d 但我想講次次食jenjen都係咁滿足 會想繼續回購 試曬咁多個味😆👅好味:4.7/5💲價錢:3/5🌟性價比:3.9/5 👥服務:4.8/5

💛Jenjen Bakery Love @九龍灣
📍九龍灣宏開道15號九龍灣工業中心6樓10號舖

🤎特濃芝士奶蓋京都焙茶卷蛋 $208

👅好味:4.7/5
💲價錢:3/5
🌟性價比:3.9/5
👥服務:4.8/5
2021-08-10 753 瀏覽
《號》濃開心果巴斯克芝士蛋糕《案》🔷「人生若只如初見,當時只道是尋常。」——納蘭性德🔷幸知機會非比尋常,故肅穆而待,銘記於心,初見如永恆。《品》🟢成品絕非「開心果味」,濃度正是開心果本果,只是改頭換面,成了更可人之態。🟢開心果痴俯首稱臣、淚流滿面🟢為巴斯克留影是一大樂事,不怕其涼,不怕其溶,就要觀其徐徐下塌(左滑),最後一塌糊塗之貌,大飽眼福後方滿足口腹之慾。【味道】🟢入口轟然一陣極濃開心果果仁鹹香,思緒本仍牽繫於公務之上,立即雙眼微瞪,心中泛起巨浪千層,將廢物拋諸腦後,專心享受。🟢雖道極濃,卻並非死鹹,乃極醇厚和正的果仁香!若非身處眾地,直要擊節而歌。🟢事隔三餐,濃重開心果味猶在舌尖之上,揮之不去。【回甘】🟢更要人瘋狂的,是蛋糕模仿到開心果本身的回甘。咀嚼約八秒,鹹香微微讓位,回甘始出。🟢此銷魂回甘,充當蛋糕唯一甜味來源,絕非尋常奶油砂糖之流,乃果仁甘香,故無一絲乾喉。餘韻悠長,美妙至極,沈浸其中,越喫越上頭!【口感】🟢如圖所見,流心部分幾乎佔半,越等越澎拜。濃郁又順滑,比尋常奶油稠厚,幾乎堪比乳酪,謂之醬也不為過。味道之濃,稠度之厚,完全可用以塗抹麵包。🟢軟心部分,雖非流質,但凝固
濃開心果巴斯克芝士蛋糕
《號》濃開心果巴斯克芝士蛋糕
《案》
🔷「人生若只如初見,當時只道是尋常。」——納蘭性德
🔷幸知機會非比尋常,故肅穆而待,銘記於心,初見如永恆。

《品》
🟢開心果痴俯首稱臣、淚流滿面

【味道】
🟢事隔三餐,濃重開心果味猶在舌尖之上,揮之不去。

【回甘】

【口感】
🟢軟心部分,雖非流質,但凝固而軟滑,密度高於軟心而入口即溶——若久置於室溫的牛油,或者浸了整日開心果漿、氣孔被完全填滿、軟爛濕潤的海綿蛋糕。(見頁8右下)
🟢驚喜不止於此,外圍稍硬乃普遍芝士蛋糕通病——此品外圍當然實於軟心,但與「硬」完全不沾邊,似膏狀(見頁9、10),加深蛋糕口感層次,令老饕若含英咀華。
2021-07-17
30 分鐘 (外賣自取)
濃開心果巴斯克芝士蛋糕
2021-08-07 307 瀏覽
❇️雙重紅烏龍蕃薯 醇香紅烏龍生乳 戚風X 無糖蕃薯餡夾麻糬 養生桃膠低卡芝士奶蓋(好長的名字😅)🌀蛋糕的口感極之豐富、有層次!香甜軟糯,非常有嚼勁!不過吃太多會膩,始終有麻糬、芝士,所以一定要分享喔!〽️蛋糕還有一個小皇冠👑,十分可愛
❇️雙重紅烏龍蕃薯 醇香紅烏龍生乳
戚風X 無糖蕃薯餡夾麻糬
養生桃膠低卡芝士奶蓋(好長的名字😅)

〽️蛋糕還有一個小皇冠👑,十分可愛
2021-06-16 1525 瀏覽
呢個係我食過最好食最鐘意既蛋糕🥰🎂草莓生乳🍓x濃小山園抹茶餡🍵x日本玄米茶戚風配蕨餅🪴 加芝士奶蓋🍼 6” ($488)真係好好好好食😭😭😭 草莓同茶都係我最愛 本來超唔鐘意食cream 從來都唔會食 但呢個真係令我放得入口之餘仲覺得好好食🥳 草莓生乳酸酸甜甜有純草莓既感覺 一啲膩既感覺都無 好重士多啤梨味🍓 抹茶餡好濃同平時所謂茶味甜品完全唔同 我仲專登轉咗特濃~ 係呢個先做到夠濃🥺🥺 落咗啲朱古力脆粒粒中和抹茶既濃度 不過我覺得呢個濃度我接受得到 無朱古力粒都可以🤓 不過加咗口感的確豐富咗之後中間有蕨餅 煙韌qq口感 帶啲黑糖味 如果呢個再少甜啲更加好 個口感雪咗兩日依然無變😙仲有戚風蛋糕低油低糖都做到好濕潤軟熟😭 如果戚風蛋糕嘅玄米茶味再濃啲就更加好 加埋超級出色既芝士奶蓋鹹鹹地超夾🥳 強烈建議一定要加芝士奶蓋!🍼整體口感豐富 味道100分 真係好好食🧡—😋 味道|9.3/10
呢個係我食過最好食最鐘意既蛋糕🥰

整體口感豐富 味道100分 真係好好食🧡

😋 味道|9.3/10
2021-05-31 1241 瀏覽
【較定鬧鐘買人氣蛋捲⏰🤪】////Jenjen.bakerylove開業已經有幾年嘅時間 作為小fans見證住佢由網店做到開實體店🤤好欣賞店主一直都好認真整蛋糕、經營ig!!近排終於比我訂到每月淨係會開一團嘅蛋捲😎唔係講笑 真係要較定鬧鐘填Google form訂蛋捲 慢一步都送左個位比人🥶.👉🏻炭焙烏龍茶baileys捲蛋($198)價錢偏貴 但值得買~捲蛋啲料係靚同埋都好有份量!!烏龍茶味好濃!!茶控一定好鍾意👅上層有兩行cream 分别係原味同茶味忌廉忌廉食落易入口 味道甜甜地而且幾幼滑😋蛋糕體我放左落雪櫃一兩日都keep到濕潤底層蛋糕體如果可以厚啲會更好 會平衡到蛋糕同cream嘅部份 而Baileys酒味都可以提升~————-Jenjen Bakery Love (九龍灣)@jenjen.bakerylove 九龍灣宏開道15號九龍灣工業中心6樓10號舖
【較定鬧鐘買人氣蛋捲⏰🤪】
////

👉🏻炭焙烏龍茶baileys捲蛋($198)
價錢偏貴 但值得買~
捲蛋啲料係靚同埋都好有份量!!
烏龍茶味好濃!!茶控一定好鍾意👅
上層有兩行cream 分别係原味同茶味忌廉
忌廉食落易入口 味道甜甜地而且幾幼滑😋
蛋糕體我放左落雪櫃一兩日都keep到濕潤
————-
Jenjen Bakery Love (九龍灣)
@jenjen.bakerylove
九龍灣宏開道15號九龍灣工業中心6樓10號舖
2021-05-26
5 分鐘 (外賣自取)
2021-05-10 1467 瀏覽
-{黃店💛九龍灣蛋糕店🍰}終於食jenjen喇🤩係母親節限定😜一定都唔捨得買 終於買黎試下喇😋🤤開心果遇上莓🤤草莓個cream酸酸甜甜好Fresh!!!玄米茶超龍茶味仲要一啲都唔粉😍😍😍另外個蛋糕好軟綿綿😝開心果醬亦都好濃🤩麻糬都有咬口🥳真係好好食😋👖褲評: 9/10jenjen嘅蛋糕真係好好食🥺媽媽交收嘅時侯都好細心咁解釋😉希望下次有得再食喇😜性價比: 8.5/10服務: 8.5/10環境: Nil🚩 Jenjen Bakery Love🚩 #fuudjai #fuudjai黃店 #fuudjai網店 #fuudjai蛋糕 #fuudjai小食 #fuudjai甜品 #fuudjai九龍灣
{黃店💛九龍灣蛋糕店🍰}

🚩 Jenjen Bakery Love🚩

開心果遇上莓
開心果遇上莓
2021-05-09 949 瀏覽
🐢🍯生日訂左久仰大名嘅jenjen蛋糕比佢慶祝😋平時成日都睇佢d post不過九龍灣有點遠所以一直都冇訂都黎試🥺🍴蝶豆花草莓伯爵茶麻糬戚風蛋糕加奶蓋jenjen主打茶味嘅蛋糕今次試左佢地其中一款人氣嘅蛋糕🎂適合打卡之餘仲要好高質❤️絕對值回票價😋蛋糕體濕潤好綿密~加左伯爵茶麻糬同cream除左好和伯爵茶味之外麻糬質地好煙韌❤️加左朱古力脆脆增加口感~Cream嘅質地好smooth夠厚但唔會膩👍🏻頂層除左本身嘅草莓cream之外我仲額外加左奶蓋除左靚啲成個富士山咁之餘🗻仲將成個蛋糕昇華左😚😍強烈建議大家要加埋因為奶蓋嘅咸味會中和翻蛋糕整體嘅甜味❤️兩個人食曬成個蛋糕不是夢🤫不過值得一提嘅係其實蛋糕本身唔會好甜好香茶味好多層次😍唔太食甜野嘅朋友生日就買呢個比佢啱曬🤣如果大家有興趣都記得預早至少半個月至一個月搵 @jenjen.bakerylove 訂❤️📍 @jenjen.bakerylove

🍴蝶豆花草莓伯爵茶麻糬戚風蛋糕加奶蓋

📍 @jenjen.bakerylove
  • 蝶豆花草莓伯爵茶麻糬戚風蛋糕加奶蓋
2021-05-05 674 瀏覽
上次係門市買,今次就係朋友抽中快閃團😻朋友話真係校定⏰鬧鐘仲要睇運氣先搶到~~~🍵重濃伯爵茶夾麻糬捲蛋 ($208) 7/10拎上手好墜手,但係size唔係特別大🧐上次唔係好食得出烏龍味,但係今次好清楚食得出蛋糕嘅茶味🍵feel到真係「特濃」🤣食多少少都驚會瞓唔着💤配埋上面奶蓋食,一乾一濕幾夾🥳作為奶蓋愛好者 其實好想就咁食個奶蓋🤣但我忍住左因為朋友拎蛋糕時,店員提醒唔好單獨食否則會好鹹🥴~~~⭐️回頭指數🌕🌕🌕🌑🌑個捲蛋係好食嘅,但就冇乜特別嘅驚喜🤭可能因為我唔算係超級茶味愛好者,而成個捲蛋主要得茶味,所以略嫌單調😐😐😐而且價錢真係偏貴,間唔中獎勵自己食下就OK🤪
[特濃]重濃伯爵茶夾麻糬捲蛋

上次係門市買,今次就係朋友抽中快閃團😻
朋友話真係校定⏰鬧鐘仲要睇運氣先搶到

~~~

🍵[特濃]重濃伯爵茶夾麻糬捲蛋 ($208) 7/10

拎上手好墜手,但係size唔係特別大🧐
上次唔係好食得出烏龍味,但係今次好清楚食得出蛋糕嘅茶味🍵
feel到真係「特濃」🤣食多少少都驚會瞓唔着💤

配埋上面奶蓋食,一乾一濕幾夾🥳
作為奶蓋愛好者 其實好想就咁食個奶蓋🤣但我忍住左
因為朋友拎蛋糕時,店員提醒唔好單獨食否則會好鹹🥴

~~~

⭐️回頭指數🌕🌕🌕🌑🌑

個捲蛋係好食嘅,但就冇乜特別嘅驚喜🤭
而且價錢真係偏貴,間唔中獎勵自己食下就OK🤪
[特濃]重濃伯爵茶夾麻糬捲蛋
2021-05-03 437 瀏覽
三月食左好多個生日蛋糕🎂😂終於訂到Jen Jen俾屋企人食🥰🥰伯爵茶朱古力蕨餅饀戚風蛋糕好多重口感 仲有時令嘅鳳梨片🍍裝飾得超有心思 好靚啊💛💛朱古力cream剛剛好 唔會漏 唔會太甜🤤4至5人Share黎食啱啱好!!我估我會更加中意特濃😂不過俾屋企人食 都係健康啲好😚🍰.📍🇭🇰Hong Kong: Kowloon Bay🍴Jen Jen Bakery
三月食左好多個生日蛋糕🎂😂
終於訂到Jen Jen俾屋企人食🥰🥰
伯爵茶朱古力蕨餅饀戚風蛋糕
好多重口感 仲有時令嘅鳳梨片🍍
裝飾得超有心思 好靚啊💛💛
朱古力cream剛剛好 唔會漏 唔會太甜🤤
4至5人Share黎食啱啱好!!
我估我會更加中意特濃😂
不過俾屋企人食 都係健康啲好😚🍰
📍🇭🇰Hong Kong: Kowloon Bay
🍴Jen Jen Bakery
外賣自取
一直想試好耐!!所以上年生日朋友就買畀我慶生。雖然個蛋糕好大個,但賣$6xx都幾貴,而且本身order咗抹茶味,但畀人拎錯咗,所以就畀咗對方嗰個焙茶味畀我。話就話差唔多,但我本身係鍾意食抹茶味 🥺 食落茶味超濃(濃到嗰晚失眠),唔係濃味唔好,而係佢濃到我覺得同個蛋糕唔太balance。反而蕨餅好好食😋 加咗喺蛋糕裡面好清爽。蛋糕面頭啲吱花ok嘅,不過芝士奶蓋嘅賣相就...... 流得唔係好靚,有一種「岩岩巉巉」嘅感覺。(大家睇吓圖二) 我諗以呢個價錢,可以預期賣相靚啲。😢有機會會想試抹茶卷蛋,但蛋糕就應該唔會再買了。

有機會會想試抹茶卷蛋,但蛋糕就應該唔會再買了。

5 分鐘 (堂食)
#九龍灣 #jenjenbakerylove 🍵🍰🍰JenJen的蛋糕... 🍰🎂就是有令人要瘋狂回購的魔力!!!🤤🔮🧙🏻‍♀️ 這次訂購的是~~ 玄米🍵 X天然橙香🍊生乳戚風蛋糕🎂(6吋 $𝟺𝟹𝟾)是較少見的濃茶口味☺️另加配了$𝟸𝟻加奶蓋醬變成signature的富士山🗻🇯🇵(外表跟之前中秋限定的 台灣濃茶三重奏配奶蓋相似😆😍這次也放心跟了Jen預設的配搭 -> 低油+低糖+濃🍵🥰一打開🎁是非常香的玄米茶!🤩👃🏻玄米忌廉濃郁 而且清新帶回甘🍵💚香橙🍊味道相比之下較弱😆蛋糕體氣孔很小而且密集 吃起來更濕潤綿密😋濃茶抹醬軟滑+香脆不會受潮的玄米粒粒+招牌煙韌蕨餅🤤 口感豐富的不得了🥰🌸而最外層的🧀奶蓋醬依舊輕盈不膩新鮮的草莓忌廉🍓是十分出色的點綴🤤每一口都是滿滿的幸福感(*¯︶¯*)💕💕..............................☆喜歡的話請❤️ & save & follow 支持🐷分享更多
#九龍灣 #jenjenbakerylove 🍵🍰🍰
JenJen的蛋糕... 🍰🎂
就是有令人要瘋狂回購的魔力!!!🤤🔮🧙🏻‍♀️

這次訂購的是~~
玄米🍵 X天然橙香🍊生乳戚風蛋糕🎂(6吋 $𝟺𝟹𝟾)
是較少見的濃茶口味☺️

每一口都是滿滿的幸福感(*¯︶¯*)💕💕
玄米x天然橙香 生乳戚風蛋糕

玄米x天然橙香 生乳戚風蛋糕
2021-04-10 544 瀏覽
見到Jenjen突發二月開一日門市,所以諗住去碰下運氣🤨🤨去到已經見到好多人排緊😱到我個陣已經得翻幾隻味😢😢本身Jenjen叫我雪下先食,蛋糕會比較挺身💁🏻‍♀️但排左成粒鐘實在太餓🤧所以直接係附近搵個位食~~~~~~🍰紅烏龍日本甜薯捲蛋 ($52) 7.5/10捲蛋上面有朵靚靚擠花🍓係jenjen signature 士多啤梨cream😝蛋糕的確係幾鬆軟,但唔係好食到烏龍味🧐餡入面有好多蕃薯,超級足料,鍾意蕃薯嘅人應該幾開心😆但食落去有少少乾,連埋cream一齊食比較好😇食完成個捲蛋最鍾意嘅反而係上面pat士多啤梨 cream🤭希望下次有機會試到成個草莓生乳啦~~~~~~~⭐️回頭指數:🌕🌕🌕🌘🌑雖然個日落單同拎捲蛋係分開排,如果中間去附近行下,等待嘅時間都易過嘅😳雖然味道真係唔錯&幾特別,但計埋中間嘅time cost,呢個捲蛋其實唔係幾值🙂不過個日得閒就另計啦😝
見到Jenjen突發二月開一日門市,所以諗住去碰下運氣🤨🤨

去到已經見到好多人排緊😱到我個陣已經得翻幾隻味😢😢

本身Jenjen叫我雪下先食,蛋糕會比較挺身💁🏻‍♀️
但排左成粒鐘實在太餓🤧所以直接係附近搵個位食

~~~~~~

🍰紅烏龍日本甜薯捲蛋 ($52) 7.5/10

蛋糕的確係幾鬆軟,但唔係好食到烏龍味🧐

餡入面有好多蕃薯,超級足料,鍾意蕃薯嘅人應該幾開心😆
但食落去有少少乾,連埋cream一齊食比較好😇

~~~~~~

⭐️回頭指數:🌕🌕🌕🌘🌑

紅烏龍日本甜薯捲蛋
紅烏龍日本甜薯捲蛋
2021-03-29 592 瀏覽
好好評,就趁朋友生日訂嚟試吓,雖然有個系統可以落單, 但主要係靠IG CONFIRM 同埋PAYME/轉數快俾錢, 唔係一條龍, 其實都幾唔方便。要個朱古力伯爵蕨餅戚風蛋糕6寸, 418蚊,  星期六攞, 東九對我0黎講係就腳都算熟路, 攞蛋糕時間只有2個半鐘, 4點至6點半, 真心唔方便, 去到4點未開門, 陸陸續續都有其他客人0黎攞蛋糕, 我地自己開閘入去再按門鐘, 原來入面都唔細, 仲有檯, 不過就無堂食。跟蛋糕送生日牌0既, 市面賣10-15蚊個0個0的, 如果想寫字就無生日牌, 不過寫唔係用白朱古力牌0既, 係用原紙筆0係紙上面, 有0的無奈, 蛋糕望落都幾大個, 唔似6寸, 而且高身, 好足料, 大概4-5人份, 攞上手都幾重。有埋乾冰, 返到屋企狀態仍然好好, 切開4份, 咬落去第一啖茶味濃, 再食朱古力味就出, 唔甜, 蕨餅煙韌新鮮, 蛋糕質感比平時0既戚風實少少, 飽肚少少0既, 面0既餅餅已經唔脆了, 但整體高質好味, 好食過好多酒店, 不過好難比較0既, 因為成個流程服務都唔同, 而且佢0既價錢都拍得住酒店, 凡事都要取捨, 想要食好味0既蛋糕除0左要付出金錢,
, 好食過好多酒店, 不過好難比較0既, 因為成個流程服務都唔同, 而且佢0既價錢都拍得住酒店, 凡事都要取捨, 想要食好味0既蛋糕除0左要付出金錢, 其實都要付出時間, 因為攞蛋糕0既時候又唔早又唔遲其實好影響全日行程0既安排, 好無彈性, 如果想生日食LUNCH 或TEA TIME 慶祝, 0甘就要訂早一日食隔夜蛋糕。
伯爵朱古力蕨餅戚風
2021-03-28
10 分鐘 (外賣自取)
宵夜
伯爵朱古力蕨餅戚風