🅹🅴🅽🅹🅴🅽 🅱︎🅰︎🅺🅴🆁🆈🇭🇰最強食材crossover好有halloween feel🥰完全驚喜到爆嘅配搭🤩💛 #eatchiban_黃店﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎/萬聖節限定蛋糕🎃 $498/京都焙茶+錫蘭茶☕️x日本南瓜餡🎃x黑糖厥餅芝士奶蓋🥛x黑芝麻生乳x朱古力𝑏𝑎𝑖𝑙𝑒𝑦𝑠🍫唧花一睇就覺得係無敵嘅combo🤍蛋糕體🎂茶味香濃越食越香 唔係特濃所以更加突出到餡料🤩好少食南瓜嘅甜品🎃本身擔心會唔夾🥺點知好正~仲有啲南瓜皮好真材實料🎃日本南瓜好清甜 蓉嘅質地好濕潤黑糖厥餅就一向咁軟綿煙韌🖤加啲甜味同口感 另外仲有朱古力🍫脆脆cream同奶蓋又係無敵😍奶蓋鹹香好上癮🥰黑芝麻cream無糖有少少顆粒🤍朱古力baileys酒味after taste好濃🥂唔洗驚食得多南瓜餡會膩最驚喜係底下竟然有啲士多啤梨🍓cream好fresh🤤
🅹🅴🅽🅹🅴🅽 🅱︎🅰︎🅺🅴🆁🆈
💛 #eatchiban_黃店
﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎
/萬聖節限定蛋糕🎃 $498/

京都焙茶+錫蘭茶☕️x日本南瓜餡🎃x黑糖厥餅
芝士奶蓋🥛x黑芝麻生乳x朱古力𝑏𝑎𝑖𝑙𝑒𝑦𝑠🍫唧花

最驚喜係底下竟然有啲士多啤梨🍓cream好fresh🤤
2022-08-27 589 瀏覽
➣ 斑蘭香芒生乳捲配芝士奶蓋(💰𝟭𝟵𝟴)話說我係非濃茶控😂🤣所以一直都係試𝗝𝗲𝗻𝗷𝗲𝗻既除左茶味既款式~今次係第三次買𝗝𝗲𝗻𝗷𝗲𝗻既卷蛋喇😝✨蛋糕底放到第𝟮日食都相當濕潤沒有油膩感~班蘭味都幾出甜度唔會好高😎椰香味可以重啲啲👍🏻芒果生乳好𝗙𝗿𝗲𝘀𝗵好岩夏天食😆想問點先搶到𝗢𝗺𝗮𝗸𝗮𝘀𝗲🥲搶過幾次都冇😢同埋有冇非濃茶款式推介啊🙈❤️🔸𝙍𝙖𝙩𝙞𝙣𝙜: 𝟴.𝟯/𝟭𝟬🚩 𝕁𝕖𝕟𝕛𝕖𝕟.𝔹𝕒𝕜𝕖𝕣𝕪 𝕝𝕠𝕧𝕖
➣ 斑蘭香芒生乳捲配芝士奶蓋(💰𝟭𝟵𝟴)

🔸𝙍𝙖𝙩𝙞𝙣𝙜: 𝟴.𝟯/𝟭𝟬
🚩 𝕁𝕖𝕟𝕛𝕖𝕟.𝔹𝕒𝕜𝕖𝕣𝕪 𝕝𝕠𝕧𝕖
2022-08-09 662 瀏覽
#fatchubellyigshop #fatchubelly九龍灣Jenjen Bakery Love (九龍灣) @jenjen.bakerylove 6”白雪雪雙重豆腐天使蛋糕 $498整個蛋糕豆腐味濃濃,輕盈KO半個都唔覺得漏但係茶味愛好者表示Jenjen既茶味蛋糕會較impressive外層: 輕輕的Baileys生乳,淡淡微甜的baileys cream加面層低卡芝士奶蓋鋪滿以少少金泊點綴的豆腐奶凍豆腐奶凍豆乳味重蛋糕體:蛋白蛋糕體同一般傳統蛋糕口感較彈牙可能因為低油製作無傳統蛋糕濕潤但係就較低罪惡感~內饀:澎湃既豆腐filling,仲有少少酸甜草莓生乳不得不提係加入左脆珠增加口感主打之一既芝麻mochi 偏實在口感亦較難切但係沙沙口感就似係芝麻糖總括而言呢款係較清淡口味既蛋糕邪惡感亦相對低少少~👍欣賞配搭上既心思,試開濃茶味既不妨一試下次都係試返茶味~🙈評分:80回頭率:70
#fatchubellyigshop
#fatchubelly九龍灣

6”白雪雪雙重豆腐天使蛋糕 $498
整個蛋糕豆腐味濃濃,輕盈
KO半個都唔覺得漏

豆腐奶凍豆乳味重

蛋糕體:
蛋白蛋糕體同一般傳統蛋糕口感較彈牙
可能因為低油製作無傳統蛋糕濕潤
但係就較低罪惡感~

內饀:
澎湃既豆腐filling,
仲有少少酸甜草莓生乳
不得不提係加入左脆珠增加口感
主打之一既芝麻mochi 偏實在口感亦較難切
但係沙沙口感就似係芝麻糖

總括而言呢款係較清淡口味既蛋糕
邪惡感亦相對低少少~👍
欣賞配搭上既心思,試開濃茶味既不妨一試
下次都係試返茶味~🙈

評分:80
回頭率:70
2022-08-09 495 瀏覽
已經有近一年無食過jen jen bakery 嘅捲蛋/蛋糕,兩年前第一次食係覺得非常好,會想encore,但今次再食覺得質素下降了,蛋糕體沒有以前的鬆軟,偏乾(烘焙過左時?不是即日做起?),裡面還有頗多粉粒,應該係打得唔勻,失望,可取的是茶味cream依舊濃郁。雖然欣賞店主攪嘅一人工作室,但以$19x 呢個價錢買一條捲蛋,客人期望自然會高好多。P.S. 捲蛋比蛋糕出色(味道、賣相都係),建議有興趣嘅朋友可試捲蛋。
2022-06-30 774 瀏覽
有一日好想食Jenjen嘅卷蛋...點知第二日即刻有快閃!即刻買咗想試好耐嘅signature焙茶味,果然冇失望😍⭐️特濃芝士奶蓋京都焙茶卷蛋($208) ❤️ 9.5其實一開始有啲驚特濃對我嚟講會太重回甘🙈 點知一食落就知呢個濃度好perfect😍 焙茶味真係好香濃,超正❤️ 啲cream一如既往地輕盈順滑,配上濕潤嘅卷蛋冇得輸🥰 又有朱古力脆珠增添口感,同埋有我最愛嘅芝士奶蓋畫龍點晴✨ 食完真係大大大滿足🤤 已經ready下次努力搶特濃抹茶同伯爵茶喇🙊 不過原個蛋糕始終層次會再豐富啲🙊 所以都要再擇日買吓原個蛋糕食先☺️

⭐️特濃芝士奶蓋京都焙茶卷蛋($208) ❤️ 9.5

2022-06-10 407 瀏覽
上次母親節食完jenjen後,就即刻忍唔住試其他口味☺️ ⭐️阿薩姆茶金鳳梨生乳蕨餅饀戚風蛋糕+芝士奶蓋(6" $448+25) ❤️ 8.5唔係講笑,搭巴士時隔住個盒已經聞到好香嘅鳳梨味😳最後一食落口嗰吓果然都係鳳梨生乳最驚艷😍同上次嘅草莓生乳一樣,食極都唔會膩唔會厭💕 而且今次都有草莓生乳喺表面做裝飾同平衡味道,真係好正🥰蛋糕依舊鬆軟濕潤,蕨餅十分煙韌同埋仲有黑糖味,亦都朱古力脆珠增添口感👍🏻 阿薩姆茶醬對我同屋企人嚟講有啲偏濃😂 好彩整體配埋奶蓋同水果生乳平衡返~ 食落有啲似飲緊台式飲品嘅感覺😳 特別係個奶蓋同茶味真係互相輝映✨同上次嘅開心果草莓生乳蛋糕相比,我會鍾意開心果嗰款多啲~等我繼續諗吓下一次試咩味啦🙊
上次母親節食完jenjen後,就即刻忍唔住試其他口味☺️

唔係講笑,搭巴士時隔住個盒已經聞到好香嘅鳳梨味😳
2022-06-04 571 瀏覽
最鍾意食嘅蛋糕店 @jenjen.bakerylove,好耐之前已經有留意jenjen(由佢做foodie開始已經有睇🤫)不過到上年八月先的起心肝試,好後悔咁遲先食到🥲▫️ 濃鐵觀音夾豆腐奶凍捲蛋上一輸搶唔到,今次成功買到🤤食落好濃鐵觀音味,蛋糕依然好鬆軟,cream食極都唔會覺得好漏(只會覺得好飽🤣)今次食到嘅豆腐奶凍勁正!又濃豆味又令到個捲蛋增添風味🤤🙆🏻‍♀️雖然佢比較難買到,但係佢嘅質素真係唔會令人失望🫡
▫️ 濃鐵觀音夾豆腐奶凍捲蛋
雖然佢比較難買到,但係佢嘅質素真係唔會令人失望🫡
2022-05-31 554 瀏覽
一直知道這間蛋糕店很難預訂,看到網上評價比較高,所以就心郁郁想試一吓。的確是非常難預訂,相信是因為店主太忙了,曾經IG回覆我落實訂單,但最後也是不了了之,這樣的確令人有點失望,店主也有分享是訂單太多,未能一一回覆客人,希望日後能夠盡量安排人手啦。最後,朋友難得訂到所以就一齊分享,不過蛋糕的味道就一般,但不難吃,卷蛋還是可以的。如果你是慶祝生日的,就勸你找另外一間能夠真正落實你訂單嘅店舖,以免失望。明白人手不足也是在所難免的,希望這間店舖喺日後處理客人訂單可以有所改善。

2022-05-31
慶祝紀念
生日
2022-05-22 496 瀏覽
jenjen係出名蛋糕店,follow左一排,見到好似好多人搶,好難買到今次見到有卷蛋,就試下搶,竟然搶到!因為得星期六日先有時間去九龍灣取,所以揀左班蘭香芒生乳捲配芝士奶蓋($198)。舖頭距離地鐵站都有d距離,行左有10-15分鐘。卷蛋内有兩種cream,一是班蘭,二是芒果,濃度算高,但食到好酸既味道,就算配埋芝士奶蓋都係好酸,卷蛋都唔算好鬆軟,呢個價錢真係唔平,又要去咁遠取,試下就算,唔會再回購

2022-05-09 366 瀏覽
第一次食jen jen,仲記得買到嗰吓真係好興奮😍 食完真係已經想即刻訂埋其他口味嚟食🤣⭐️濃開心果醬櫻花戚風x草莓生乳配芝士奶蓋及麻糬餡 蛋糕嘅所有部分都配合得好好,味道同口感都好有層次🤤 蛋糕鬆軟濕潤,開心果醬超濃郁,配埋清新嘅草莓生乳一啲都唔膩~ 麻糟十分煙韌,中間仲有啲朱古力脆珠增添口感👍🏻而且所有生乳同埋奶蓋都好順滑,真係食到停唔到😍蛋糕上面仲有用另一個產地嘅開心果整嘅開心果生乳同埋紅桑子生乳😳前者食起嚟更有沙沙哋嘅感覺,後者嘅酸度同草莓唔同,再添加咗蛋糕嘅層次,真係好有心思😱最開心係難得媽媽對個蛋糕讚不絕口,食完一件仲要再食☺️ 好多謝jen jen 幫我哋嘅母親節畫上完美句號🥰

⭐️濃開心果醬櫻花戚風x草莓生乳配芝士奶蓋及麻糬餡

2022-05-05 440 瀏覽
JenJen完全係茶控信心之選!蛋糕預設超低油低糖少cream 製作,仲要可選甜度濃度,岩晒怕肥嘅茶控。食完洗碟個下就feel到啲油比平時少好多!濃京都焙茶蕨餅饀戚風蛋糕 $418/6吋加芝士奶蓋醬 +$25最外層嘅cream幼滑,入口濃郁焙茶香。入面嘅超低油低糖戚風蛋糕 擺左兩日依然非常濕潤!中間除左有煙韌蕨餅同朱古力脆脆 增添口感,仲有一層更濃、甜度極低嘅焙茶醬!真係由外到內都係濃茶。之前食過純濃茶系蛋糕覺得單調左啲,今次加埋芝士奶蓋唔錯唔錯。第一啖勁有牛奶糖嘅感覺,隨後會感受到奶蓋嘅鹹香,亦令茶味更突岀。重點係奶蓋經自家調製,卡路里比外面嘅少一半!大啖大啖食都唔膩!朋友表示呢個焙茶濃度已經係佢嘅極限,但真•茶控不妨升級至特濃。(因為身為茶控嘅我覺得可以再濃啲)

濃京都焙茶蕨餅饀戚風蛋糕 $418/6吋
加芝士奶蓋醬 +$25

2022-04-22 366 瀏覽
京都焙茶夾蕨餅戚風蛋糕🌟加芝士奶蓋🎂多謝朋友訂左呢個蛋糕請我食❤️我哋都覺得好好食😝焙茶的味道好出‼️蛋糕好軟熟,中間有煙韌QQ蕨餅特製麻糬、朱古力脆脆,有多重口感😍中間的焙茶醬超級濃郁🥰店主話係京都獨家代理,係香港都買唔到🤣個芝士奶蓋都真係必定要加!簡直係畫龍點睛🐉唔甜唔膩!上面仲有藍莓味嘅Cream,加埋芝士味,唔會得焙茶味咁單調😌仲有蛋糕的材料主要低糖低油,食多件都無咁大罪惡感🤣🤣有興趣就搵店主訂啦😛朋友話唯一挑剔係IG DM覆得好慢,可能好多人問啦,所以要訂就要早啲!➡️𝗙𝗼𝗹𝗹𝗼𝘄左我未啊😚跟住我去飲飲食食😎吃是真愛❤️ @eatistruelove.hk 🌟
京都焙茶夾蕨餅戚風蛋糕🌟加芝士奶蓋🎂
多謝朋友訂左呢個蛋糕請我食❤️我哋都覺得好好食😝

➡️𝗙𝗼𝗹𝗹𝗼𝘄左我未啊😚跟住我去飲飲食食😎
吃是真愛❤️ @eatistruelove.hk 🌟
2022-04-21 263 瀏覽
終於一試係九龍灣久仰大名既Jenjenbakery💛低糖低卡少甜好選擇💛濃京都焙茶蕨餅餡戚風蛋糕 ($443/6吋)賣相勁靚💕有鳳梨乾同玫瑰花味cream做裝飾! 少女心爆發❤️‍🔥真心佩服啲芝士奶蓋可以吱得咁齊整咁固定 自己有整開蛋糕覺得好難控制cream既稠度同位置😂 芝士奶蓋口感細滑少少咸甜 加埋蛋糕一齊食岩岩好💛戚風蛋糕質地濕潤 夠軟熟 入面好多層次口感豐富 有朱古力層 香濃焙茶層 最入面仲有煙煙韌韌既蕨餅🙌🏻仲有朱古力脆脆 除佐呢樣成個蛋糕都少甜💛幾鐘意! 不過食到最尾有啲漏 要多人分享就好啲☺️為食指數: 3.5/5性價比指數: 3.5/5推介指數:3.5/5

濃京都焙茶蕨餅餡戚風蛋糕 ($443/6吋)

為食指數: 3.5/5
性價比指數: 3.5/5
推介指數:3.5/5

2022-04-04
慶祝紀念
生日
2022-04-19 248 瀏覽
我follow左佢好耐,見到咁多人話好食,見成日團購都full晒,早排過九龍特登訂黎試下,真係一般般,好普通,唔明點解咁多人讚,呢間試過一次就夠啦,再加上價錢唔平,性價比唔高。
外賣自取
無油玫瑰清香伯爵茶配芝士奶蓋醬 $196又一次搶到JenJen喇🤩 可惜今次有啲失望🤥 卷蛋一如既往咁多cream😚 伯爵茶味都濃郁🫖(店主話呢個茶味係淡啲 但食落都ok👌🏻) 反而玫瑰味唔算太突出🌹 有少少茶重花輕既感覺😩 最大問題係卷蛋冇上次食咁鬆軟同濕潤 今次有啲位置偏乾身 希望下次試冇呢個問題喇🥲 順帶一提 最重要都係佢哋既抹茶蛋糕🍵🤍Honestly I was a bit upset when I had my first bite of it🥹 Roll cake was slightly dry and not fluffy enough😔 Rich earl grey flavour was nice😍, however, it covered the rosy taste🌷My fav item in JenJen is still the matcha chiffon cake🎂評分: 7/10🌟𝘫𝘦𝘯𝘫𝘦𝘯 𝘤𝘢𝘬𝘦 𝘰𝘳 𝘳𝘰𝘭𝘭 𝘤𝘢𝘬𝘦 𝘳𝘢𝘵𝘪𝘯𝘨💫✨𝟷. 𝟼”濃小山園抹茶蕨餅饀戚風蛋糕𝟸. 芝士奶蓋京都焙茶卷蛋 𝟹. 無油玫瑰清香伯爵茶配芝士奶蓋醬—
無油玫瑰清香伯爵茶配芝士奶蓋醬 $196
評分: 7/10🌟

𝟷. 𝟼”濃小山園抹茶蕨餅饀戚風蛋糕
𝟸. [特濃] 芝士奶蓋京都焙茶卷蛋
𝟹. 無油玫瑰清香伯爵茶配芝士奶蓋醬
—————————————————————————————
JenJen Bakery (九龍灣)
九龍灣宏開道15號九龍灣工業中心6樓10室

𓍼 #foodietiffhk
𓍼 #foodietiff推介
𓍼 #foodietiff卷蛋
𓍼 #foodietiff九龍灣
𓍼 #foodietiff黃店💛

#hongkong #hongkongtravel #hkcafe #hongkongcafe #hkfood #hongkongfood #hkfoodlover #foodaholichk #hkfoodie #cafehopping #jenjenbakery #香港美食 #美食推介 #九龍灣美食 #打卡cafe #打卡餐廳 #打卡卷蛋 #香港好去處 #다방 #홍콩 #홍콩맛집 #홍콩일상생활