2023-11-02
#開餐好去處 🎈愉景灣簡約精緻地道韓國菜 JOO Korean Grill & Bar🎈早前我哋一家喺愉景灣過萬聖節🎃其中最重要嘅環節!一定係開餐啦😝我哋去咗我哋至愛嘅韓國菜🇰🇷 JOO Korean Grill & Bar🌟餐廳設計以白木灰主色調混搭工業風🥰門面簡約舒適👍🏻同愉景灣遠離繁囂嘅感覺不謀而合🙌🏻我哋坐低之後,店員就即刻送上前菜😝全部都係自家醃製🌟非常有韓國地道風味🇰🇷有泡菜、蘿蔔絲、中華沙律😝油甘魚沙律🥗食燒肉一定要食返少少沙律醒吓個胃😆油甘魚非常肥美👍🏻鮮甜厚肉!沙律菜新鮮爽脆🥬配搭埋秘製醬汁!酸酸甜甜非常開胃😍香蔥海鮮煎餅🍕一上到枱已經非常驚喜🙌🏻滿滿嘅海鮮🦐🐙勁足料!最重要係熱辣辣🔥外層金黃酥脆🌟做到外脆內軟!非常滋味🤤燒豬五花肉🐖已預先切好同埋烤至半熟🔥油脂做到五五比例啱啱好👍🏻肉質鮮嫩彈牙!用生菜蒜片包住嚟食🤤非常惹味😍重點推介👍🏻必食烤牛肋骨🌟坊間嘅同佢呢度絕對冇得俾!佢哋嘅牛肋骨係連骨起肉原條上枱!燒起嚟非常方便😍而且預先醃過!就算唔點醬汁都已經好好味!最重要係肉質非常嫩滑!真係入口即化😝而家諗起都流晒口水😋當然唔少得小兄妹最鍾意食嘅韓式甜品雪糕沙冰啦🍨材料
當然唔少得小兄妹最鍾意食嘅韓式甜品雪糕沙冰啦🍨材料非常豐富😍成座山嘅刨冰上面仲堆滿黃豆粉、杏仁片、蕨餅、紅豆🫘多重口感😋最重要係沙冰超級棉密!入口即溶😝
南瓜雪糕🎃適逢萬聖節,見到呢度有個南瓜雪糕,梗係試吓啦🍨雪糕偏厚身👍🏻唔會放一陣就變水😝香濃南瓜味🎃入口順滑,真係一試難忘😍
除咗環境舒適😎食物高質之外😋服務態度真係我見過最有韓國地道嘅感覺👍🏻店員親切有禮,笑面迎人😍我哋坐低左揀右揀諗唔到👉🏻👈🏻 之後就會主動介紹菜式😆見到我哋有三個小朋友亦即刻換小朋友餐具俾三兄妹💟服務真的非常貼心🥰下次再黎愉景灣一定會品嚐埋其他菜式😋