鰂魚涌嘅大部份茶飲店我都試過,真係冇咩好飲嘅,見到呢間奶昔店都開咗好耐,竟然一個負皮都冇,仲主打用新鮮生果去打奶昔同果汁,一於試下!平平哋叫咗杯藍莓奶昔,店員話大杯係細杯嘅兩倍份量,所以加$4變大杯係抵飲好多,由於凍飲杯冇晒只能夠用熱飲杯裝,打卡冇咁靚🥹🍴 藍莓奶昔 $36 (8/10)勁大杯,一打開係起泡咁,用左新鮮藍莓同明治牛奶打,藍莓味好出,酸酸甜甜,好fresh,食到藍莓籽,藍莓味太出太濃,飲唔到奶味,不過都好滑!感覺好健康!推薦指數: 8/10真心呢個價錢算幾高質,同埋健康過飲珍珠奶茶好多,店員好有禮貌,真係值得一試😆

🍴 藍莓奶昔 $36 (8/10)

推薦指數: 8/10
2022-12-02 339 瀏覽
前排再訪嘅時候就見到有好多外賣果汁好奇就問下店員係咪有咩活動😂原來係JuicyHK嘅全新Online Juicy Cafe🌟外賣平台就可以手機落單📱享用由專人送的新鮮Juicy果汁🍹對中上環區返工嘅簡直係福音啊😍JuicyHK係韓國人氣過江龍,用新鮮水果果汁聞名最特別係有熱果汁供應😮啱哂女仔飲❤️於是我同同事都即刻叫返杯奶昔飲♥️🍓草莓香蕉奶昔🍌香蕉奶昔兩杯奶昔都十分creamy🤤健康又美味😋飲完又要返office繼續努力🫠好味指數😋:⭐️⭐️⭐️⭐⭐抵食指數😛:⭐️⭐️⭐️⭐⭐服務指數⚜️:⭐️⭐️⭐️⭐環境指數🧽:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐
前排再訪嘅時候就見到有好多外賣果汁
好奇就問下店員係咪有咩活動😂

外賣平台就可以手機落單📱享用由專人送的新鮮Juicy果汁🍹
對中上環區返工嘅簡直係福音啊😍

JuicyHK係韓國人氣過江龍,用新鮮水果果汁聞名
最特別係有熱果汁供應😮啱哂女仔飲❤️

好味指數😋:⭐️⭐️⭐️⭐⭐
抵食指數😛:⭐️⭐️⭐️⭐⭐
服務指數⚜️:⭐️⭐️⭐️⭐
環境指數🧽:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐
夏日炎炎 與友人在鰂魚涌用過午餐後 很想要喝一杯飲😆 四處尋找 亦沒有合口味的台式飲品 恰巧見到JUICY 便立即扑鎚試試✨我選擇了香蕉牛油果奶昔🥑🍌 ($42)中杯朋友選擇了草莓香蕉奶昔🍓🍌 ($42)中杯-飲料只有中杯(M) 和加大杯(XL) 之分 很難相信有女生能獨力喝完一杯加大的奶昔吧😂😂😂-顧客也可清楚看到廚房內部的運作 看得到店員的製作過程〰️ 就是都有用新鮮果肉和牛奶打起奶昔👅 兩杯都很好喝啦 兩種水果的味道都有出來 應該是有額外加糖漿吧 因為甜度也挺高的🍬〰️ 不過也好像比台式飲品健康一點 有吧?🤣🤣🤣

我選擇了香蕉牛油果奶昔🥑🍌 ($42)中杯
朋友選擇了草莓香蕉奶昔🍓🍌 ($42)中杯
2022-06-16
10 分鐘 (堂食)
  • 牛油果香蕉奶昔
  • 草莓香蕉奶昔
2022-05-05 302 瀏覽
今日凍凍地所以要咗杯熱嘅草莓香蕉果汁 $42 😋 雖然草莓冚過咗香蕉味,但由於小妹鍾意草莓多d所以覺得好正呀🤣 下次經過一定要試埋佢哋no.1嘅牛油果香蕉奶先🥑~
2022-04-23 296 瀏覽
健康果汁我最鍾意飲!👍🏻佢哋嘅皇牌芒果乳酪🧀️一定要加錢試吓超級香濃嘅乳酪味道在配搭當造嘅酸甜芒果🥭👍🏻香蕉牛油果🥑奶昔佢哋嘅果汁唔會話有好大舊嘅冰全部都係隨便打造呢杯飲完真係幾飽未到唔會話好甜反而好天然~👍🏻菠蘿橙汁 Pineapple Orange Juice(XL)酸甜菠蘿橙汁,好開胃味道好搭,酸酸甜甜的夠清爽可以有午市套餐選擇更抵💕😋一口雞用軟炸法同平時食開嘅所有雞唔一樣😆唔會話有好強勁嘅酥脆,但好香口又juicy
健康果汁我最鍾意飲!
👍🏻佢哋嘅皇牌芒果乳酪🧀️
一定要加錢試吓超級香濃嘅乳酪味道
在配搭當造嘅酸甜芒果🥭

👍🏻香蕉牛油果🥑奶昔
佢哋嘅果汁唔會話有好大舊嘅冰
全部都係隨便打造呢杯飲完真係幾飽
未到唔會話好甜反而好天然~

酸甜菠蘿橙汁,好開胃
味道好搭,酸酸甜甜的夠清爽
可以有午市套餐選擇更抵💕

😋一口雞用軟炸法
同平時食開嘅所有雞唔一樣😆
唔會話有好強勁嘅酥脆,但好香口又juicy
外賣自取
以前我就有去過韓國的#juicy 本店,回港後有一次看到港鐵香港站開了,本來很開心,想說不用一直掛念韓國本店了,以後可以常來這裡光顧,但可能是疫情關係,開了沒多久它就結業了,等不到我的光臨這次來鰂魚涌這分店本是沖著雞柳來的,可惜當天沒有~店員推介了我一口雞,反正不太想點炸雞翅,就決定一口雞吧😬❈外賣:午巿套餐❈☞ 一口雞+薯條 Fried Chicken Bites with Fries 🍗🍟HK$48 | 評分:8.5/10因為疫情關係不方便在外面吃,只能帶回家再品嘗~吃雞塊時有點小驚喜(基本上覺得它就是主打飲料好喝),沒想到還滿好吃的,皮是用了軟炸法,不是酥脆感卻很香口帶點微脆,感覺沒那麼上火,雞肉很鬆化嫩口濕潤,沾些蜜糖芥末醬和蕃茄醬就更加美味了,吃了一塊忍不住想再吃另一塊薯條屬正常,份量超足,也吃不完😂{餐飲} (轉奶昔 +HK$8)☞ 草莓香蕉奶昔 Strawberry Banana Shake 🍓🍌(M) | 評分:8.5/10鮮打的果汁加奶昔,味道天然,沒有人造味,不會很甜,又很填飽肚子,還不錯{凍飲-散叫}☞ 菠蘿橙汁 Pinea

這次來鰂魚涌這分店本是沖著雞柳來的,可惜當天沒有~
店員推介了我一口雞,反正不太想點炸雞翅,就決定一口雞吧😬

❈外賣:午巿套餐❈

因為疫情關係不方便在外面吃,只能帶回家再品嘗~
吃雞塊時有點小驚喜
(基本上覺得它就是主打飲料好喝),沒想到還滿好吃的

薯條屬正常,份量超足,也吃不完😂

{餐飲} (轉奶昔 +HK$8)

{凍飲-散叫}
☞ 菠蘿橙汁 Pineapple Orange Juice🍍🍊 (XL) HK$42 | 評分:9/10

以前就很愛喝菠蘿橙汁,但見到有這配搭的並不多,難得有,就另外叫了一杯加大的給媽媽
,自己也喝了一口試試味道👅
味道也很不錯,酸酸甜甜的很清爽
,媽媽也很喜歡

店員哥哥很友善,第一次光顧有一些疑問,他很有耐心一一解答

我跟店員說以前在韓國就曾經光顧#juicy (那時候香港還沒有),我買了青提子汁,也滿好喝的。而香港的店卻沒有賣,店員哥哥回我說以後會有了,滿心期待
(這是叫我以後要再來嗎?哈哈)

❈總括❈
真的吃得很飽,飲料也沒讓我失望,保持一定水準
新鮮天然又好喝

我還會再光顧,下次想試試芒果草莓汁/蜜瓜奶昔/藍莓奶昔~

關了兩家分店,現在只剩這家了,希望它能熬得過去,畢竟這段期間見證了太多太多的好餐廳就這樣停業了。。。
  • 菠蘿橙汁
  • 草莓香蕉奶昔
  • 一口雞
2022-03-26 178 瀏覽
< Juicy fresh juice bar >呢間小店🐤小編好耐之前喺香港站飲過~今次佢強勢回歸,喺鰂魚涌重新開返啊!————————————- 芒果乳酪 M $42 -呢杯芒果乳酪幾好飲~ 成杯酸甜味調校得幾好,唔會過分甜,亦都唔會過分酸!😆芒果味道天然唔會假😎————————————- Juicy lunch combo $48 -lunch set好抵啊!可以揀雞翼/雞條/一口雞再配薯條同果汁😝 小編揀咗雞條配薯條同埋芒果草莓汁🥭🍓雞條外脆內軟~ 薯條都好香脆🤤 兩樣鹹度啱啱好,配左蜜糖芥末醬好好食🤪芒果草莓汁清清甜甜的~ 飲落去好refreshing,帶有微微嘅酸味😆 同啲嘢食都好夾🥳————————————評分:7/10地址:鰂魚涌海灣街4-6號嘉榮大廈地舖營業時間:星期一至日 11:00-21:00#juicyfreshjuicebar #juicyhk #juicy #鰂魚涌美食 #鰂魚涌 #鰂魚涌小食 #香港美食 #香港必食 #美食博客 #hkfood #hkfoodie #hkfoodblog #hkfoodblogger #hkfoodshar
< Juicy fresh juice bar >

- 芒果乳酪 M $42 -

- Juicy lunch combo $48 -

評分:7/10
地址:鰂魚涌海灣街4-6號嘉榮大廈地舖
營業時間:星期一至日 11:00-21:00

#juicyfreshjuicebar #juicyhk #juicy #鰂魚涌美食 #鰂魚涌 #鰂魚涌小食 #香港美食 #香港必食 #美食博客 #hkfood #hkfoodie #hkfoodblog #hkfoodblogger #hkfoodshare #hkfoodlover #🐷🐤韓國菜 #🐷🐤飲品 #🐷🐤鰂魚涌
2022-03-21 114 瀏覽
雖然近日係疫情影響下,真係少左好多出街,但係有時候都真係要出去透透氣呢~ 最近就發現左原來係韓國有超過800個銷售點既JUICY黎左港島東喇~ 最大既賣點係新鮮即制既果汁,飲品仲有成40幾款添牛油果香蕉奶昔係JUICY既名物,用上左半個牛油果,仲有飽肚感十足既香蕉,最開心既好飲而低卡路里,連減肥中既朋友都食得架~係呢個抗疫既時候,多吸收維他命C都係好事情,最好當然係天然的飲橙汁喇,係呢度仲有新鮮橙汁飲添~

2022-03-15 78 瀏覽
韓國 No.1 果汁連鎖店進駐鰂魚涌,係menu見到有「熱飲果汁」,真係幾特別喎!我地叫左牛油果香蕉奶昔同士多啤梨香蕉奶昔,奶昔飲得出係新鮮生果製造,果味超濃郁,真係好好飲!

2022-03-06 85 瀏覽
最近疫情反反覆覆,時間表不斷改完又改,搞到Lunch Time嘅時間都好趕,知道附近開咗間Fresh Juicy Bar,勁掛住佢哋嘅熱果汁,於是就走黎試下啦❤️ 🐥Juicy Mega Combo($58)有咩開心得過一次過食晒咁多款雞? 呢個Combo一次過有齊雞軟骨、雞柳、雞翼、一口雞,滿足曬4個願望☺️香口而不油膩,加上秘製嘅蜜糖芥茉醬,少少甜好惹味🥰🍓熱草莓香蕉汁($40)唔好以為熱嘅果汁就會好奇怪,我開頭都咁諗,但係試過之後真係返唔到轉頭!特別係天氣凍,又想飲果汁,但係又唔想飲凍野嘅時候!熱草莓香蕉果汁 ,將兩種水果的好處集於一身:補充肝醣、電解質,修護運動對身體造成嘅傷害,快速補充大腦與身體所需能量,幫助消化道健康,增強記憶力及抵抗力,美白淡斑🧖🏻‍♀️雖然話熱果汁,但佢嘅溫度只係暖暖地,味道酸酸甜甜,就好似飲緊甜湯咁樣,未試過嘅話值得一試!🥭芒果草莓汁($42)超級足料💪🏻芒果加草莓,天然嘅酸甜味,唔似一般嘅Smoothie,越飲越淡,值得Encore最得意嘅係,每日都會有店長推介特飲,只要估得中當中嘅食材,就可以有八折優惠啦!鍾意玩嘅朋友都係試吓啦!

🐥Juicy Mega Combo($58)
香口而不油膩,加上秘製嘅蜜糖芥茉醬,少少甜好惹味🥰

🍓熱草莓香蕉汁($40)

🥭芒果草莓汁($42)

鍾意玩嘅朋友都係試吓啦!

2022-03-06 75 瀏覽
之前有冇試過韓國好出名嘅果汁連鎖店JUICY?而家進註進駐鰂魚涌啦,港島東嘅朋友都可以試到熱果汁。 呢間分店嘅飲品勁多,最少有40款,另外最適合冬天天氣熱果汁都有,好正。 最重要呢度仲要有我最愛嘅炸雞食,送下新鮮嘅果汁,咁fresh可以無咁熱氣,可以食多啲炸雞。 知佢開左之後,即刻去試下。而家promotion有午餐,剩係炸雞都有多種唔同款,有雞翼,有雞柳同一口雞,仲有薯條,如果你同樣愛飲果品,食炸雞,一樂也,咁都係$48。 疫情關係,外賣番屋企,炸雞番到去都熱辣辣,最正係雞柳,大大條,好食。 牛油果香蕉奶昔都唔錯,飲完再食炸雞勁飽,不過真心好新鮮,每口都係生果嘅新鮮味道。 我個人特別推薦芒果草莓汁,無牛油果香蕉奶昔咁飽,清新好多。 疫情完左,要多啲支持。 JUICY Fresh Juice Bar 鰂魚涌海灣街4-6號嘉榮大廈地舖

我個人特別推薦芒果草莓汁,無牛油果香蕉奶昔咁飽,清新好多。

疫情完左,要多啲支持。

2022-02-17
🇰🇷韓國No.1的果汁店喺鰂魚涌開分店🇰🇷 我以為呢間係飲品店,原來有得食炸雞🍗,叫咗個炸雞拼盤 ($68) 返屋企食,放到滿滿,可以比兩個人食,夠晒抵食,配埋蜜糖芥末醬好惹味。而一向以鮮果汁為名,竟然係呢間店搵到咖啡飲☕️,仲有聽店員講乳酪都係新口味。平時飲果汁都係凍飲,冬天都會有啲怕🥶,原來佢係香港首創有熱飲果汁!而且佢果汁嘅款式好多,而家期間限定更有糖瓏蜜瓜🍈、金奇異果🥝、火龍果等等。 因為叫外賣🥡,我就唔喺店內拆開嚟影相,拎返屋企慢慢影👌 當日去到仲見到成間店貼滿sica,原來有應援,不得了。。。話時話佢組到團未?😅 📍Juicy Fresh Juice Bar - 鰂魚涌海灣街 4-6 號
🇰🇷韓國No.1的果汁店喺鰂魚涌開分店🇰🇷

因為叫外賣🥡,我就唔喺店內拆開嚟影相,拎返屋企慢慢影👌

2022-02-17
10 分鐘 (外賣自取)
2022-02-21 90 瀏覽
見openrice好多好評,所以外賣試下...$48有炸雞,薯條同果汁我㨂左炸雞柳,網評話好juicy... 完全唔覺,咬落只感覺到炸粉,唯一好嘅地方就係炸粉好脆!薯條熱但唔知點解唔脆,又勁油... 🤢果汁㨂左芒果草莓汁,可以一試,加3蚊可以轉大杯。外賣唔知點解俾勁大碗醬,又無蓋,店員將紙巾放上去,啲紙巾沾滿醬😵
見openrice好多好評,所以外賣試下...
$48有炸雞,薯條同果汁

薯條熱但唔知點解唔脆,又勁油... 🤢

果汁㨂左芒果草莓汁,可以一試,加3蚊可以轉大杯。

外賣自取
去咗朝聖啦🍓🤤鰂魚涌太古坊最近有咗間韓國 No.1 果汁店 JUICY,即刻去試吓先用新鮮生果即製果汁,味道鮮甜,賣相好都好靚啊其中推介菠蘿橙汁🍊幫助消化,感覺較健康橙味道酸酸甜甜,醒神開胃,即刻可以嗌多兩份炸雞食啊除咗有多款新鮮果汁之外,仲有奶昔、奶茶同咖啡等等唔少得有招牌韓式一口雞雜錦炸物拼盤🍗韓式一口雞香脆多汁,一口雞外脆內嫩一啖咬落去好juicy啊,配上蜜糖芥末醬,簡直係Perfect match,食唔停口啊!🤤除咗有一口炸雞粒之外,仲有薯條、洋蔥圈、炸雞柳、滿足晒我咁多願望🤤
去咗朝聖啦🍓🤤

用新鮮生果即製果汁,味道鮮甜,賣相好都好靚啊
其中推介菠蘿橙汁🍊幫助消化,感覺較健康橙
味道酸酸甜甜,醒神開胃,即刻可以嗌多兩份炸雞食啊

除咗有多款新鮮果汁之外,仲有奶昔、奶茶同咖啡等等
唔少得有招牌韓式一口雞雜錦炸物拼盤🍗
韓式一口雞香脆多汁,一口雞外脆內嫩
🥤JUICY Fresh Juice Bar係韓國No.1果汁店,而家開到黎香港啦,最近係鰂魚涌見到佢, 梗係要試下啦!佢地主打多款以新鮮生果製作嘅果汁、乳酪、奶昔,仲有咖啡、香茶同香港首創嘅果汁熱飲,冬天想飲下熱嘢就岩晒,仲有炸雞拼盤等香口小食😍我地點咗一份➡️"Juicy Lunch", 有得揀炸雞wing/ 炸雞柳/ 一口雞+炸薯條+一杯野飲,份量好足,當lunch食都好飽☺️➡️"炸雞柳"好大條,外皮香脆,唔會太厚炸粉,雞肉都幾嫩滑,配埋蜜糖芥末醬幾惹味!😋😋➡️🍟"炸薯條"係用粗薯條,冇落鹽,薯仔味濃 一樣好香脆🤣🥤食熱氣野梗係要點返杯飲品,身為牛油果控,點咗杯➡️"牛油果香蕉奶昔",奶昔好濃,香蕉味較重,但又唔會蓋過牛油果香,味道都好天然,平衡得幾好,飲落好fresh,口感順滑又唔會過甜,仲有好多款果汁飲品提供👍🏻P.S 由而家去到2月28日新開張期間,買第二杯飲品有半價,店內仲有《全民造星IV》嘅Sica 應援物資,fans要去朝聖下啦😆🔸Juicy Lunch ($48) [炸雞柳+炸薯條+牛油果香蕉奶昔]❗️不定期Giveaway及更多美食分享, 可以比個like我地, 大家的支

薯條

➡️🍟"炸薯條"係用粗薯條,冇落鹽,薯仔味濃 一樣好香脆🤣

牛油果香蕉奶昔

❗️不定期Giveaway及更多美食分享, 可以比個like我地, 大家的支持好重要😚➡️
炸雞柳
2022-01-28