2024-11-03
香港 fine dining餐廳甚至酒店內的餐廳好多都係得個字, 食物和服務質素都唔值嗰個價錢. . . . . . 如果想飽肚, 茶餐廳亦都已經唔係特別平. . .今日放假, 隨便去了坑口逛逛, 首先做最開心緊要嘅事 - 找食物醫肚 =) , 放鬆下自己~~ 路過呢間餐廳, 望望餐牌時, 便有位可能係經理嘅男士斯文友善咁介紹啲套餐畀我, 我都幾有興趣試. 佢安排我坐梳化位, 環境感覺都乾淨衛生, 我點咗一個牛扒烏冬餐, 加一杯咖啡, 好放鬆咁享受呢個午餐 - 牛扒好香 =D , 配埋蛋黃味濃鬱嘅半熟蛋, 撈埋烏冬食, 已經好飽, 兼享平民價錢!! 再值得一讚嘅係, 帶我入座唔知係唔係經理嘅男士好有心照顧客人, 包括其他枱嘅客人, 亦有見另一位熟手嘅員工會帶領另一位員工合作出餐, 保持桌面乾淨等等, 呢度嘅服務員團隊唔會好似無質素嘅餐廳員工咁, hea 下 hea 下, 企埋一堆傾偈無心理啲客人, 整體嚟講, 呢間餐廳真係可以 encore 👍🏽