2024-09-13
沙田friend子搵左我去佢屋企凳腳打牌,每個腳友就買外賣一齊開心share,經過門口聞到好香,就忍唔住揀咗炸雞😋原味炸雞 (有骨) $178落單嗰陣諗嚟諗去都唔知要有骨定無骨好,咁就問吓店員意見啦 。佢話無骨就啱香港人食,有骨就惹味啲🙊咁一於揀有骨啦,最鍾意啲香口惹味😎外賣拎到返屋企,啲炸雞都仲係熱辣辣,份量一啲都唔少,件件雞都大大舊、炸衣脆卜卜,但一啲都唔油膩,啲雞肉好嫩滑Juicy😍 有骨嘅炸雞真係好惹味,一舊接一舊,一於下次試埋無骨,食佢嘅啖啖肉😛Btw 佢個炸雞外賣盒仲好靚幾高質😂 個紙皮唔會熱到塌咗👍🏻辣炒豬肉飯卷 $52一打開發現條飯卷都幾粗碌,嘴細嘅我 一啖都食唔晒一件。辣炸豬肉充滿着韓式辣醬味 配上新鮮嘅青瓜醃黃瓜等配料,完完全全係喺韓國食到嘅味道🤩醬汁雞肉拌飯 $68本身個人好鍾意食拌飯,因為可以將啲配料撈埋一齊搞搞震😂 一打開個外賣真係俾佢嚇親,啲雞肉多到淹沒晒其他菠菜芽菜冬菇配料,只要將上層嘅所有餸倒晒落去下層嘅飯入邊,再撈埋一齊就係好好食嘅拌飯啦!🥰餐廳好貼心咁將啲餸同飯分開,咁就唔驚啲醬汁搞到啲飯腍晒👍🏻讚!💯話說佢嘅外賣袋唔係非一般嘅膠袋,而係一個令到反光
原味炸雞 (有骨) $178
辣炒豬肉飯卷 $52
醬汁雞肉拌飯 $68
話說佢嘅外賣袋唔係非一般嘅膠袋,而係一個令到反光嘅金色膠袋🤣🤣 沿路去緊frd子屋企嘅時候,個個都望住,我仲聽到經過既人話啲炸雞好香,我真係覺得有啲shy🫣所以嗱嗱聲返去開餐🙈
總結就係冇買錯,好味道,呢個價錢絕對對得住!❤️