2023-09-16 41 瀏覽
🇭🇰K-Palace·我自己超鍾意食醬油蟹 不過香港唔算話好多餐廳有 所以上一次食已經係去韓國嘅時候🤣🤣我見好多人推薦呢間 所以就決定去試吓 呢間喺黃埔站一出就係㗎啦 不過喺轉角位有另一間都係叫韓宮 嗰間就係食燒肉嘅 同呢間唔同😂·醬油蟹飯$188 l 無骨半半炸雞 (原味&甜酸)$198呢間個醬油蟹真係幾好食 佢唔算好大隻 但係入邊超多肉 而且食落調味剛剛好 蟹肉好甜 我哋食得超滿足🦀️之後我哋將半個蟹身嘅蟹肉同埋蟹蓋入邊嘅蟹膏放咗落個飯度撈 超好味 秒速清曬成個飯🤤🤤之後個炸雞都係熱辣辣新鮮即炸 幾唔錯 而且佢係大大舊又無骨 所以口感好好 不過我就覺得佢嗰炸皮稍微厚咗少少🫢😂·#rbyeat#rby韓國菜#rby黃埔 #rby紅磡·📍紅磡民泰街41-47號黃埔新邨安榮樓地下D號舖
🇭🇰K-Palace
醬油蟹飯$188
l 無骨半半炸雞 (原味&甜酸)$198
無骨半半炸雞 (原味&甜酸)

#rbyeat
#rby韓國菜
#rby黃埔 #rby紅磡
📍紅磡民泰街41-47號黃埔新邨安榮樓地下D號舖
醬油蟹飯
無骨半半炸雞 (原味&甜酸)
2023-09-13 28 瀏覽
Whats for dinner tonight? It’s Korean night !! 試下呢個k palace 餐廳🤪🤪🤪🤪醬油蟹真係一個令人驚艷嘅菜式。蟹肉鮮嫩,而醬油醃製嘅味道帶嚟一種豐富濃郁嘅滋味,每一口都令人心滿意足。蟹肉嘅口感好爽脆,同埋伴隨住醬油嘅香氣,真係令人嘆為觀止。🐟🐟🐟辣醬油炸雞呢個菜式真係美味無窮。炸雞外皮金黃酥脆,入口嘅時候咬落去,啖啖都係多汁嘅雞肉。辣醬油調味帶嚟一種香辣嘅風味,唔會太辣,恰到好處。而且佢個醬汁都好好吸收入雞肉度,令整個口感更加豐富。🤩🤩💀K palace 絕對係一個令人回味無窮嘅餐點。如果你鍾意食海鮮同埋炸雞,呢度絕對係100分餐廳🤪🤪🤪🤪

醬油蟹

辣醬油炸雞

依排又挑起條癮想食醬油蟹!上op 發現依間係正宗韓國人打理既!質素應該有保證除左醬油蟹,仲有燒肉炸雞等等可以點點完野食就會上伴菜泡菜唔算辣個種,口感爽脆醬油蟹飯我地點左一隻先隻蟹都算大隻又多膏!!醬油夠味又唔會好鹹超鮮甜!!!好好食仲配埋紫菜飯,梗係要撈埋d 蟹膏一齊食醬油蟹真係白飯神偷,唔覺唔覺就可以食哂成碗!!無骨半半炸雞(原味/甜酸)雞炸得好香脆,炸粉唔會好厚入面雞肉嫩滑依款係甜酸味同平時出面食開既甜辣口味唔一樣唔食得辣既都可以點依款試下~
依排又挑起條癮想食醬油蟹!
上op 發現依間係正宗韓國人打理既!
質素應該有保證

除左醬油蟹,仲有燒肉炸雞等等可以點

點完野食就會上伴菜

泡菜唔算辣個種,口感爽脆

我地點左一隻先
隻蟹都算大隻又多膏!!
醬油夠味又唔會好鹹

超鮮甜!!!好好食

仲配埋紫菜飯,梗係要撈埋d 蟹膏一齊食

醬油蟹真係白飯神偷,唔覺唔覺就可以食哂成碗!!

無骨半半炸雞(原味/甜酸)
雞炸得好香脆,炸粉唔會好厚
入面雞肉嫩滑

依款係甜酸味同平時出面食開既甜辣口味唔一樣
唔食得辣既都可以點依款試下~

2023-09-11
📍 K-Palace (紅磡)岩岩去完韓國旅行但意猶未盡, 係香港都要搵番間地道韓國菜食🤭位於黃埔站A出口2分鐘路程既餐廳 K-Palace由韓國人主理👨🏻‍🍳見到既職員都係韓國人🇰🇷韓國菜正宗地道又好食😋✨韓式前菜🥢✨醬油蟹飯🦀$188 (1psc)醬油蟹好鮮甜🤤好多蟹膏😍醬油唔會勁咸,岩岩好😋撈埋落紫菜牛油飯食都唔錯✨無骨半半炸雞🐓(原味&甜酸)$198無骨食落非常方便😁一次過滿足兩種口味😋炸雞炸得金黃香脆,入面嘅雞肉嫩滑🐓甜酸後面更加開胃惹味😋✨可樂📍 K-Palace (紅磡)紅磡民泰街41-47號黃埔新邨安榮樓地下D號舖
📍 K-Palace (紅磡)

✨韓式前菜🥢

✨醬油蟹飯🦀$188 (1psc)

✨無骨半半炸雞🐓(原味&甜酸)$198

✨可樂

📍 K-Palace (紅磡)
紅磡民泰街41-47號黃埔新邨安榮樓地下D號舖
復古風韓式料理🍻黃埔區白飯小偷出沒注意韓宮𝕂-ℙ𝕒𝕝𝕒𝕔𝕖炸雞🍗炸雞好貼心,有得選擇有骨無骨,都可以選擇half half原味加甜酸味,餐廳雖然無好fancy既設計風格但樸實無華,內部以韓式風格裝修,好似身處韓國既感覺,進食時忍不住一直偷拍佢隻脾….佢隻炸雞脾😂前菜小食樸實無華,泡菜芽菜黑豆🫛實在既味道,泡菜係好食既泡菜醬油蟹($188/1, $366/2) 醬油蟹之鬼就係我,由我多年食醬油蟹既心得,呢個係性價比之王,價錢親民,蟹大細同其他出名好食既醬油蟹差唔多,蟹仔肥肥無腥味爆膏,調味有好食醬油蟹既鹹甜醬香,係同我係韓國食過既係好相似,蟹肉係比較結實唔係軟晒殼個種,個飯有紫菜又係加分,唔好講笑,我真係食過d無紫菜架大佬,醬油蟹係一定要配紫菜飯,無得傾!姐係具體少少咁講,當你身邊既人都唔食醬油蟹🥲(姐係我-孤獨的醬油蟹之鬼),你想自己去食,平時無三百左右都食唔到,百零蚊有得食、又好味道,仲想點!韓式芝士甜酸炸雞($228)🍗韓國人就鍾意係屋企叫炸雞食,飲啤酒🍻拿我地係香港人黎㗎嘛,緊係出街食啦大佬😂,炸雞無骨啖啖肉,甜酸味道無過火,炸雞外脆內軟咬開有肉汁,配上拉絲芝士、鐵板夠熱可以令芝
復古風韓式料理🍻黃埔區白飯小偷出沒注意

韓宮𝕂-ℙ𝕒𝕝𝕒𝕔𝕖

[一粒肉丁/黃埔/韓式料理]

位於黃浦區黃埔天地附近,地鐵5分鐘內步程的韓宮K-Palace,由擁有豐富料理經驗既韓國人主理,記得可以search K-Palace,同區有另一間好似名唔知點解😅店員都係韓國人🇰🇷點餐唔洗用劍既,用英文就可以喇!餐牌有晒中英韓文架!英文有困難都可以this this this,唔洗擔心😂出名食醬油蟹🦀️仲有超級炸雞🍗炸雞好貼心,有得選擇有骨無骨,都可以選擇half half原味加甜酸味,餐廳雖然無好fancy既設計風格但樸實無華,內部以韓式風格裝修,好似身處韓國既感覺,進食時忍不住一直偷拍佢隻脾….佢隻炸雞脾😂

前菜小食
樸實無華,泡菜芽菜黑豆🫛實在既味道,泡菜係好食既泡菜

醬油蟹($188/1, $366/2)

韓式芝士甜酸炸雞($228)🍗
韓國人就鍾意係屋企叫炸雞食,飲啤酒🍻拿我地係香港人黎㗎嘛,緊係出街食啦大佬😂,炸雞無骨啖啖肉,甜酸味道無過火,炸雞外脆內軟咬開有肉汁,配上拉絲芝士、鐵板夠熱可以令芝士無咁快凍變硬,熱辣辣小心個嘴仔唔好焫親!八舊3個人share都得。芝士之鬼表示⋯⋯呢個芝士係好食既芝士🧀️mozzarella? 可以拉到好長完全包裹炸雞炸雞同芝士份量都好充足!

P.S. 兩罐coke zero都夠凍‼️

地址:紅磡民泰街41-47號黃埔新邨安榮樓地下D號舖

#一粒肉丁_黃埔
#asiuyuk_whampoa

🔎美食地區搜尋 #asiuyuk_地區
#hkfoodie #hkeat #hongkongfoodie
2023-08-05 57 瀏覽
醬油蟹專員又再出動啦!今次俾我搵到一間平靚正,真係好開心!帶大家嚟到紅磡黃埔天地附近呢度,勁近地鐵站隨時來食都得啦!呢度正宗韓國人主理,除咗有馳名嘅醬油蟹飯,當然唔少得炸雞啦!炸雞我哋揀咗無骨半半炸雞,一次過食原味及甜酸味!呢度嘅醬油蟹可以選擇叫一隻或者兩隻,價錢好優惠,一隻都係百幾蚊,而且仲會送紫菜牛油飯,一人一隻食到飽飽!而且蟹肉非常多膏,金黃色嘅蟹膏配芝麻真係好香口,傳統嘅食法係將蟹肉唧唧冰咁唧落啲紫菜飯度一齊食!咁樣食係最可以突出到蟹肉嘅鮮甜㗎!食無骨炸雞最爽梗係食到啖啖肉口感,又唔使吐骨咁麻煩!啱啱炸起口感真係特別香脆!原味就有少少鹽香,甜酸味自然就係酸酸甜甜咁啦,而個人就認為有醬汁嗰邊食起嚟好似好味啲!

2023-08-04 53 瀏覽
最近睇得多韓國旅遊片, 好想食醬油蟹, 上網SEARCH 附近有間價錢都OK既韓國餐廳, 今日我地去黃埔食一間由韓國人開嘅韓國餐廳, 叫野食時職員係用英文對答, 估計應該係韓國人, 我地叫左三樣野.餐廳內部先嚟前菜小食鐵板芝士排骨 ($228)個鐵板好熱要小心, 將件排骨浸係芝士度, 捲吓捲吓, 一啖有芝士有排骨肉, 真邪惡! 個芝士好濃味, 個醬汁甜辣好食, 年糕煙韌, 但個排骨差左啲.芝士辣炒年糕  ($98)辣炒年糕裡面有魚糕, 仲有隻蛋係度, 以為係生蛋, 原來係烚熟嘅, 個汁係小小辣有啲甜, 依個芝士辣炒年糕普普通通.醬油蟹飯2隻 ($366)蟹唔算大隻, 蟹膏都OK, 但得一隻有橙色膏, 有小小失望, 唔知係咪而家啲蟹唔肥, 所以比較小膏, 將啲蟹膏擠出嚟用來撈飯食, 極級邪惡! 其實兩隻醬油蟹, 三百幾蚊唔算貴整體上滿意, 食物係ok嘅, 個芝士排骨合格, 年糕就差啲, 醬油蟹好回味, 係份量小左啲, 下次再來試埋豬手同炸雞

餐廳內部
先嚟前菜小食
鐵板芝士排骨 ($228)

芝士辣炒年糕  ($98)
醬油蟹飯2隻 ($366)
, 極級邪惡!
 其實兩隻醬油蟹, 三百幾蚊唔算貴

係份量小左啲, 下次再來試埋豬手同炸雞
2023-08-03
  • 醬油蟹飯
🥢放工去左黃埔覓食,經過見到間韓國餐廳,裝修簡潔,🔅光線充足,餐廳由韓國人主理🔸醬油蟹飯好耐無食過醬油蟹,所以叫左隻過下口癮🤤價錢好親民,🦀蟹既大細同平時食到既差唔多,蟹好肥美爆膏😍完全無腥味,調味亦都岩岩好,唔會過咸,仲食到蟹既鮮味味,蟹肉同蟹膏用黎伴飯超正🔸鐵板芝士甜酸炸雞食韓國野點少得炸雞,🧀芝士既份量好多,仲要係超級拉絲🫣炸雞無骨啖啖肉,味道甜甜酸酸,有少少似咕嚕肉既味😆炸雞內脆內軟,咬開入面有肉汁,一定要襯熱食,唔係啲芝士會變硬🔸前菜有3款:黑豆、大豆芽同泡菜🌶️🔸飲品

🔸醬油蟹飯

🔸鐵板芝士甜酸炸雞

🔸前菜
有3款:黑豆、大豆芽同泡菜🌶️

🔸飲品
2023-08-01 34 瀏覽
原來黃埔一帶,有個地方好出名有小偷,佢地就係令大家食曬枱上白飯既白飯小偷餐廳距離黃埔地鐵站非常近,位置方便裝修以白色磚牆配搭木桌椅,走簡約舒服的韓式餐廳風格餐廳仲係由韓國人主理,充滿韓國味道,真係好似返左首爾一樣食物方面:前菜 : 前菜有泡菜 芽菜 黑豆,仲要可以無限添加,醬油蟹飯 : 醬油蟹爆曬膏,醬油入味,肉質鮮甜,將蟹蓋蟹膏蟹肉撈落紫菜牛油飯一齊食,味道夠哂正宗,果然係白飯小偷無骨辣醬油炸雞 : 炸雞份量十足,外皮表面係滿滿既辣醬油,外皮香脆,內裡係無骨又軟嫩多汁既雞肉,少少辣又惹味汽水 : 食炸雞唔飲啤酒,最好既選擇一定係可口可樂,夏天喝落真係爽爆

餐廳距離黃埔地鐵站非常近,位置方便

裝修以白色磚牆配搭木桌椅,走簡約舒服的韓式餐廳風格

餐廳仲係由韓國人主理,充滿韓國味道,真係好似返左首爾一樣

食物方面:

前菜 : 前菜有泡菜 芽菜 黑豆,仲要可以無限添加,
2023-07-31
黃埔出名多野食,今次同朋友去左食韓國野,餐廳由韓國人主理,除左招牌五花肉亦有不同韓式料理選擇,味道同樣有驚喜韓國醬油蟹 $198 唔洗去韓國都食倒新鮮的醬油蟹,肉質鮮嫩,睇倒好多膏,仿為白飯小偷配紫菜飯食好好味!另外值得一讚醬汁味道香濃不太鹹,好食~無骨半半炸雞(原味&甜酸) $198食韓國野又點可以唔提炸雞,外皮香脆肉質仲係好juicy,熱辣辣配啤酒一流甜甜酸酸幾開胃, 不會太油膩飲品方面仲有酒同各式汽水、特飲,任均選擇

韓國醬油蟹 $198

無骨半半炸雞(原味&甜酸) $198

甜甜酸酸幾開胃, 不會太油膩

飲品方面仲有酒同各式汽水、特飲,任均選擇

2023-07-29 77 瀏覽
黃埔新村附近真係食店林立,其中有一間街坊係勁推薦既韓國餐廳,佢地既醬油蟹差不多係每枱客人必點菜式!入到舖頭先發現原來老闆係韓國人,在座既食客部分用韓文落單,睇黎係熟客仔😂我地點左一隻醬油蟹$188,蟹膏勁爆醬油甜甜地,我地將飯加入蟹蓋拌食,再將蟹身吱哂落碗飯都撈撈,好鮮甜好好食🤤鐵板芝士甜酸炸雞$168熱辣辣既甜酸炸雞加拉絲芝士🧀️邪惡度十足,但好食既野就係邪惡架啦~對不?叫返二罐可樂襯返炸雞先❤️* 設有加一服務費

鐵板芝士甜酸炸雞$168

叫返二罐可樂襯返炸雞先❤️

* 設有加一服務費
2023-07-26 36 瀏覽
住喺紅磡黃埔附近附近啲餐廳都食到好厭咁啱行過見到有間韓國嘢 喺門口睇吓個餐牌,覺得價錢都合理😆今日嘅晚餐就決定食呢間韓國餐廳見到佢韓國醬油蟹飯,價錢都好平 兩隻只係$366 下次可以帶朋友過嚟食見到好多台都有叫呢樣嘢~好鍾意食芝士嘅,我決定叫芝士排骨$228仲有芝士炸雞 炸雞係甜辣嘅味道 $168兩樣食物都好好味 芝士排骨有少少脆卜卜非常濃郁🤭 兩碟嘅芝士都係可以拉到好長! !🤣🤣🤣 呢度座位都算多,而且幾光猛乾淨 老闆應該係韓國人 點菜,只可以用英文🙈 我啲英文比較差 好彩佢個餐牌係中英對照,所以我就可以指着餐牌嘅相片落單😛😛 This this this 🤣🤣 總括來講,份量非常充足 有下次 但係兩碟嘢都食芝士會比較肥膩 下次都係叫一碟有芝士 另一樣嘢可能會叫粉面會比較好
住喺紅磡黃埔附近
附近啲餐廳都食到好厭
咁啱行過見到有間韓國嘢
喺門口睇吓個餐牌,覺得價錢都合理😆
今日嘅晚餐就決定食呢間韓國餐廳

見到佢韓國醬油蟹飯,價錢都好平
兩隻只係$366
下次可以帶朋友過嚟食

見到好多台都有叫呢樣嘢~

好鍾意食芝士嘅,我決定叫芝士排骨$228
芝士排骨

仲有芝士炸雞 炸雞係甜辣嘅味道 $168
芝士炸雞

兩樣食物都好好味 芝士排骨有少少脆卜卜
非常濃郁🤭
兩碟嘅芝士都係可以拉到好長! !🤣🤣🤣

呢度座位都算多,而且幾光猛乾淨
老闆應該係韓國人 點菜,只可以用英文🙈
This this this 🤣🤣
總括來講,份量非常充足
有下次
但係兩碟嘢都食芝士會比較肥膩
下次都係叫一碟有芝士 另一樣嘢可能會叫粉面會比較好
芝士排骨
芝士炸雞
2023-07-25 28 瀏覽
K-Palace 📍紅磡民泰街41-47號黃埔新邨安榮樓地下D號舖今晚去左紅磡搵食😃食韓國炸雞同醬油蟹宜家有地鐵去到真係好方便✅黃埔站A出口 ~ 兩分鐘就到 K-palace 店內裝修光猛🩷而且座位舒服我為左佢地醬油蟹而來❗️由韓國大廚主理~香港最抵食😎$188/ 隻 ~ $366 /2隻我叫左一隻醬油蟹~跟埋紫菜飯醬油蟹蟹肉肉質鮮甜~入口完全無腥味配上帶有大量起膠蟹膏✨超級好味用來撈紫菜飯食一流😆醬油蟹好好味😋推介大家一定要來試試另外仲叫左無骨半半炸雞 $198 一次過食到兩款口味~原味同甜酸雞皮炸到香脆~包裹住嫩滑嘅雞肉真係香口又惹味~ ❗️而甜酸汁配上炸雞好夾~香而不膩除左由韓國主廚主理~連店員都係韓國人想食到正宗韓國菜~ K-palace 係不二之選
K-Palace

而甜酸汁配上炸雞好夾~香而不膩

除左由韓國主廚主理~連店員都係韓國人
想食到正宗韓國菜~ K-palace 係不二之選
  • 醬油蟹飯
黃埔原來開左間由韓國人主理既餐廳係朋友介紹我話好有韓國既味道仲可以試到超地道既醬油蟹添♥︎➜醬油蟹飯(1隻) $188醬油蟹都幾大隻 有蟹蓋 蟹身就分左兩嚿超級多膏 蟹肉都好滑好入味 一啜就食到一啖蟹肉一啖紫菜飯就岩哂 好滿足同韓國食到既真係好相似 味道夠哂正宗➜無骨甜酸炸雞 $198無骨炸雞啖啖肉 熱焫焫咬落仲好juicy 甜酸度適中 每件雞都沾滿醬汁 真係好好食大約有十嚿左右 幾個人Share食就好夠每枱仲會有前菜 有泡菜 芽菜 黑豆
黃埔原來開左間由韓國人主理既餐廳

甜酸度適中 每件雞都沾滿醬汁 真係好好食
大約有十嚿左右 幾個人Share食就好夠

每枱仲會有前菜 有泡菜 芽菜 黑豆

2023-07-22 36 瀏覽
[一吃即愛上的炸雞]之前同友人來食這間醬油蟹,然後另一朋友忍不住也約我一起吃,好的餐廳當然要分享先到店,前菜就來,必有韓式泡菜、芽菜和黑豆 ,邊食邊等朋友想吃的醬油蟹飯醬油蟹是鹹中帶甜的味道,也是此家獨有,帶點微辣真的更惹味,朋友邊吃邊讚之前有叫過燉牛排骨,牛肋排非常Q軟😊燉得非常入味,今次選擇食炸雞,款式可以揀無骨半半炸雞(原味&甜酸)、無骨醬油炸雞等,最後選擇了鐵板芝士甜酸炸雞鐵板芝士甜酸炸雞外脆內嫰的炸雞裹上韓式甜醬,另一邊熱辣辣的鐵板上面是半融化芝士,放炸雞上去繞一圈芝土就最滋味!配搭汽水,更爽最後叫了一份芝士年糕,同朋友食得很起勁,芝士年糕內還有雞蛋同魚板,很值得
[一吃即愛上的炸雞

2023-07-12