This taiwanese noodles shop is fully packed when i just arrived,  i’m not too hungry at the time so ordered take away and i think the quality is the same haaaCentury Egg Tofu Salad is so special to me, having taiwanese seaweed flavor, century egg is well cooked and rich egg flavor simply melting on your month, yea, i’m best fan of century egg haaaa, so lovely and special flavor yayaaCrab Egg Gravy Mixed Noodles is better than i expected, some crab meats on the top of the noodles and crab egg sou

Century Egg Tofu Salad
, some crab meats on the top of the noodles and crab egg soup on the side, the taste indeed good, crab flavor is strong
, though the noodles are mixing together adding more sour would be better
food
Crab Egg Gravy
pouring crab sauces
Crab Egg Gravy Mixed Noodles
Water Melon Tea quite sweet, good to have a drink cooling down in hot weather
Water Melon Tea
outsides:
insides:
menu:
i’m big fan of crab haaa and you won’t get disappointment if you are same as me haaa, i like lovely century egg here tooo, nice combo here yaya
Century Egg Tofu Salad
food
Crab Egg Gravy
pouring crab sauces
2022-10-09 439 瀏覽
周末與友人在K11 Musea 看完電影,兩人饑腸轆轆決定在商場內解決。每次在超市見到Kiki 麵要價不菲,每包麵5個麵底盛惠$68,我就不禁想到底這台灣來的麵有甚麼過人之處呢,今日經過且來一試。Kiki 麵的菜單品項豐富,既可單叫特色飯或麵,亦可選套餐,當中包括一主食一小食和一指定飲品。友人單叫一炸雞扒飯,而我則點了一湯麵麵套餐($148 + $18 特飲)。- 黑白麻油雞湯麵點餐時以為像上海嫩雞煨麵那樣只有雞肉粒,誰是上餐時有整整一隻雞髀,十分驚喜。湯底麻香四溢卻不會太油膩,雞髀十分嫩滑,反倒是麵底吃不出甚麼特別,整體而言已是相當滿意了。- 蒜片台式腸味道無甚特別,分量略少- 檸檬愛玉冬瓜茶叫了少甜少冰,味道剛剛好,檸檬的酸和冬瓜茶的甜結合,相當清新,愛玉分量略少推薦指數:⭐️⭐️⭐️⭐️

- 黑白麻油雞湯麵

- 蒜片台式腸
味道無甚特別,分量略少

- 檸檬愛玉冬瓜茶

推薦指數:⭐️⭐️⭐️⭐️
2022-10-08 297 瀏覽
香港很難找到台式涼麵,kiki 麵店就是其中一家提供台式涼麵的餐廳,夏天的時候必點,濃郁的芝麻醬,加上花生、紅蘿蔔、小黃瓜,在配上一杯KIKI的手搖飲,真的透心涼。
夏天的時候必點,
2022-08-29 505 瀏覽
有旅發局優惠券,再去kiki面,上年去過要排一小時,今次近滿座但即刻有位,點了正價$148套餐。主食脆皮大雞排飯,切成六片,脆口之餘不油脷,另有半隻蛋,小許肉碎和一片腸,都算豐富。小食有兩粒酸辣云吞,都幾大粒。飲品有白桃烏龍,有清涼口感。整體幾滿意。在k11 musea 食正價合理,不用加一。
2022-08-27
用餐優惠
優惠券
2022-08-22 383 瀏覽
店鋪是以開放式設計,設有Bar 枱、方枱。每次都會order 套餐,配有小食+主食+飲品,或可加錢追加食品。KiKi麵麵質呈白色,有口感,不油不膩,配上花膠雞湯真的十分完美,每條麵條都掛滿雞湯,鮮味十足。飲品方面亦十分多選擇,冷熱均可,芝士奶蓋亦是推介丫。
店鋪是以開放式設計,設有Bar 枱、方枱。

飲品方面亦十分多選擇,冷熱均可,芝士奶蓋亦是推介丫。

鮑魚花膠雞湯面
鮑魚花膠雞湯面
唔知大家開始訂月餅未,而田中就開始加速試月餅了,一黎越遲訂就越貴,二黎廢事中秋食完月餅先介紹比大家啦。除咗上圖呢款,田中今年好多月餅都係OKiBook揀,款式超多,各大酒店都有,最抵仲有7折後再95折。-🥮KiKi 嘗·月奶皇月餅 (折後 6個裝$198)1️⃣鳳梨奶皇月餅用上台灣當地特產鳳梨,就好似鳳梨酥版奶黃月餅,奶黃甘香,再配上鳳梨酸甜,極有層次。2️⃣白桃烏龍奶皇月餅解膩清新嘅烏龍茶香,仲有淡淡白桃香,中和奶黃月餅嘅膩感,感覺輕盈,食多兩件都得。3️⃣茉莉綠茶奶皇月餅陣陣茉莉香嘅綠茶口味,同樣非常解膩,配上奶黃月餅真係一流。而每個月餅禮盒,都會配上超可愛兔仔環保袋,拎去野餐一流!

🥮KiKi 嘗·月奶皇月餅 (折後 6個裝$198)

1️⃣鳳梨奶皇月餅

2️⃣白桃烏龍奶皇月餅

3️⃣茉莉綠茶奶皇月餅
陣陣茉莉香嘅綠茶口味,同樣非常解膩,配上奶黃月餅真係一流。

而每個月餅禮盒,都會配上超可愛兔仔環保袋,拎去野餐一流!
外賣自取
2022-08-11 268 瀏覽
这家店在 k11里边,装修还可以,但是口味真的不敢恭维。面条是非常非常普通的类似挂面,不好吃,还很贵,套餐内一碗面98,只有三块猪肉,3块鸭血38元,很一般。一杯饮料,加了份面,一共168,真的非常不值得。我点的拌面,正常来说加面了应该多给一些酱汁,但是只是给了一碗白面,非常没有味道。服务也不热情,晚餐高峰时段也没有什么人,感觉就是愿者上钩。估计回头客很少吧。这个价格去别的店能吃的非常好,以后肯定不会再光顾了。

这个价格去别的店能吃的非常好,以后肯定不会再光顾了。
2022-08-11
Kiki麵店推出左夏日滋味套餐,係炎炎夏日都俾到清新涼快既感覺大家!之前都有買過Kiki手工日曬乾拌麵返屋企食,特別鐘意佢既麵條有咬口,又健康。套餐有前菜丶主食及茶飲,都好豐富,今次就試左兩款口味😗🔸涼拌皮蛋我本身唔太好皮蛋,但皮蛋加埋啲辣汁好惹味,忍唔著口食晒成碟😏😏🔸涼拌青瓜🥒入口清新,唔會搶走青瓜味,而且辣度易入口👌🔸金不換香茅肉碎拌麵食肉碎時感覺唔會鞋,少少入口即化既感覺,加上金不換及香茅,食左唔會有滯既感覺😌😌🔸海鮮中華冷麵冷麵加埋啲汁好有驚喜!配料有八爪魚片丶帶子同蟹柳,無諗過食冷麵都有帶子食!全部配料都好夾!啲麵夠凍,夏天食好正,簡直係透心涼😍🔸酸柑青檸特調 酸得黎又會有少少甜,味道天然,無化學既死甜味,酸酸甜甜好似初戀咁呀🤭🤭📍#KiKi麵店 (#尖沙咀美食)尖沙咀梳士巴利道18號K11 Musea 4樓406號舖➡️𝗙𝗼𝗹𝗹𝗼𝘄左我未啊😚跟住我去飲飲食食😎吃是真愛❤️ @eatistruelove.hk 🌟

🔸涼拌皮蛋

🔸涼拌青瓜🥒
入口清新,唔會搶走青瓜味,而且辣度易入口👌

🔸金不換香茅肉碎拌麵

🔸海鮮中華冷麵

🔸酸柑青檸特調

📍#KiKi麵店 (#尖沙咀美食)
尖沙咀梳士巴利道18號K11 Musea 4樓406號舖

➡️𝗙𝗼𝗹𝗹𝗼𝘄左我未啊😚跟住我去飲飲食食😎
吃是真愛❤️ @eatistruelove.hk 🌟
2022-08-04 296 瀏覽
我們於1/8(一)約中午12時左右,到達餐廳,人流不多,待應也是剛上班不久🤣,我們要用QR code落單,但我們亦問他取menu本看。我們叫了2個lunch set 套餐($148/set)。①主菜:❶鮑魚花膠濃湯雞灌麵:湯十分好喝,有2塊鮑魚,一些花膠,可以看出是真才實料,面軟硬度合適🍜❷古早味滷肉飯:有蛋及香腸,飯也不少,滷肉有肉碎末及肥豬肉②小食:❶酸脆土豆絲:土豆絲十分酸爽❷鹽酥雞:每一塊都挺大塊的,重黑椒味③飲品:❶古早冬瓜茶(可走冰):甜甜地,十分清涼❷熱紫薯雪絨芋圓白桃烏龍:跟餐加$18,好好飲,芋圓與坊間的不同,外面較軟身的大滿足的一餐👍🏻👍🏻

①主菜:
❷古早味滷肉飯:有蛋及香腸,飯也不少,滷肉有肉碎末及肥豬肉

②小食:
❶酸脆土豆絲:土豆絲十分酸爽
❷鹽酥雞:每一塊都挺大塊的,重黑椒味

③飲品:
❶古早冬瓜茶(可走冰):甜甜地,十分清涼

大滿足的一餐👍🏻👍🏻
鮑魚花膠濃湯雞灌麵
古早味滷肉飯
酸脆土豆絲
鹽酥雞
古早冬瓜茶及熱紫薯雪絨芋圓白桃烏龍
2022-08-01
10 分鐘 (堂食)
鮑魚花膠濃湯雞灌麵
酸脆土豆絲
古早冬瓜茶及熱紫薯雪絨芋圓白桃烏龍
最近旅遊局有個優惠就係指定既星期四 12點有指定嘅參與餐廳零售店等特價優惠!我搶到Kiki既套餐優惠😝原價$148 以家優惠價只系$37🤩有兩間分店可以選擇中環同K11,我哋就去咗K11 musea, 多款套餐都係$148,套餐有一個小食,一個主菜一杯嘢飲一個選擇左黃金蟹肉拌麵 ,職員細心講解餐盤上嘅嘢,一個蟹油,一個黃金蟹肉醬,同埋一個醋將蟹油同埋蟹肉醬放入拌麵可以試味先之後再加啲醋,拌勻食落去真係有蟹肉嘅香味,仲會有少少蟹肉,本身有啲擔心會唔會好油膩,不過食落又唔會有呢個問題😆前菜揀咗一個皮蛋豆腐,醬汁比較鹹,不過豆腐好滑皮蛋加埋都好好食😋另一個就係鮑魚花膠湯麵🍜,湯底清清地,仲有啲花膠,比較啱想食清淡啲嘅人,小食就揀咗一個薯仔乾,好爽口,有啲微辣幾開胃嘢飲就再加錢一杯就係黑糖珍珠奶茶🧋,第一啖飲落去,黑糖真係好甜呢一杯🥲由於太過甜所以都飲咗半杯已經冇再飲😂另一杯奶蓋茶,奶蓋就要另外再加幾蚊,茶嘅味道有啲似伯爵茶,奶蓋香滑甜甜鹹鹹,我覺得幾好飲,荼底比較清淡👍🏻
最近旅遊局有個優惠就係指定既星期四
12點有指定嘅參與餐廳零售店等特價優惠!

一個選擇左黃金蟹肉拌麵 ,職員細心講解餐盤上嘅嘢,
一個蟹油,一個黃金蟹肉醬,同埋一個醋
將蟹油同埋蟹肉醬放入拌麵可以試味先之後再加啲醋,拌勻
😆

2022-07-31 184 瀏覽
呢個夏天更熱了🥵 熱到無乜胃口… 見到kiki麵店有夏天套餐,好開胃消暑呀!即go衝去食🤣夏日滋味套餐 $158/ set🥢涼拌皮蛋冰涼軟糯嘅皮蛋,配秘製辣椒,辛香誘人🤤🥢涼拌青瓜青瓜脆卜卜,好爽甜,醋酸嘅調配,更係開胃呀😚🥢金不換香茅肉碎拌麵免治肉碎、泰國辣椒及金不換,配台灣手工日曬乾拌麵,麵滑爽口,微辣香口,令人食唔停~ 🥢蟹黃油拌麵當日想食嘅夏日套餐主食 - 海鮮中華冷麵/酸辣餛飩拌麵都賣晒🥲 就換咗個我食開嘅蟹黃油拌麵,滿滿嘅蟹黃,帶黃油香… 加啲涼拌皮蛋嘅秘製辣椒油一齊食,即刻變得香辣醒胃🤣🧊酸柑青檸特調酸酸甜甜,又凍冰冰🤩 炎炎夏日最啱飲啦!

夏日滋味套餐 $158/ set

🥢涼拌皮蛋
冰涼軟糯嘅皮蛋,配秘製辣椒,辛香誘人🤤

🥢涼拌青瓜
青瓜脆卜卜,好爽甜,醋酸嘅調配,更係開胃呀😚

🥢金不換香茅肉碎拌麵

🥢蟹黃油拌麵

🧊酸柑青檸特調
酸酸甜甜,又凍冰冰🤩 炎炎夏日最啱飲啦!
2022-07-29 107 瀏覽
呢間麵店最近推出左夏日滋味套餐 超正呀✨海鮮中華冷麵賣相好吸引 色彩繽紛🌈麵底煙韌爽口 再撈埋蟹柳、八爪魚🐙、帶子、紅蘿蔔🥕、雞蛋、青瓜、菇、雞絲 加埋個和風汁 超開胃 口感勁豐富 清新又開胃😍
2022-07-27 133 瀏覽
有買開kiki麵喺屋企煮,好欣賞佢地個麵質!😍 見到佢地門市有夏日新品,作為粉絲嘅我緊係要去試下!🍭夏日滋味套餐($158/1)-前菜:涼拌皮蛋-前菜:涼拌青瓜每個餐都會包一份前菜,夏天就緊係揀涼拌😆 皮蛋口感軟糯,夾埋秘製辣椒油真係好惹味~ 青瓜就用咗蒜蓉同白醋調味,爽口酸香,做開胃菜好岩!-酸辣餛飩拌麵想講佢地嘅手工豬肉餛飩勁大粒!仲要粒粒都好飽滿!湯底用咗秘製酸辣醬,酸酸辣辣增強食慾!麵條都係一貫的好食!-海鮮中華冷麵呢個係凍食,麵條上鋪上色彩繽紛的餡料😍 包括八爪魚片丶帶子及蟹柳等,全部都好新鮮好有口感!再夾埋日式醬汁真係清爽又好食!-酸柑青檸特調 呢杯係消暑良物!酸柑+青檸味出,酸酸甜甜好清新,底下仲有好多愛玉,口感豐富,清熱解暑!呢個夏日滋味套餐係期間限定去到31/8~ 並只限ifc 及 k11 musea 分店,想去嘅朋友留意返🌟

🍭夏日滋味套餐($158/1)
-前菜:涼拌皮蛋
-前菜:涼拌青瓜

-酸辣餛飩拌麵

-海鮮中華冷麵

-酸柑青檸特調

2022-07-26 172 瀏覽
Kiki麵既蟹黃油拌麵一直係我心目中都佔有一個位置,今日突然掛住蟹黃油拌麵,所以再去K11食,唉,佢一上個餐黎,已經覺得好唔同,令我極度失望,點解可以失咁多水準?比起我幾個月前食,真係差天共地😔以$148套餐既價錢黎講係絕對唔值😥蟹黃稀到好似溝左好多水,完全同之前濃郁既蟹黃差好遠,食左半碗已經唔想食😥可一不可再涼拌皮蛋豆腐既醬汁勁咸😮‍💨熱古早冬瓜茶-正常味道總結:唔會再去😮‍💨仲等我咁期待😮‍💨

涼拌皮蛋豆腐既醬汁勁咸😮‍💨

熱古早冬瓜茶-正常味道

總結:唔會再去😮‍💨仲等我咁期待😮‍💨

2022-07-24 164 瀏覽
KiKi麵呢個名相信好多人都聽過佢喺一間台灣嘅過江龍麵店🍜呢排推出咗夏日滋味套餐係IFC及K11 MUSEA分店限定架真係抵食又消暑‼️成個餐單都好清爽開胃非常適合喺呢個炎夏食😋🔸夏日滋味套餐 $158/人涼拌皮蛋涼拌青瓜酸辣雲吞拌麵海鮮中華冷麵酸柑青檸特調 今次我哋每人都叫咗一個夏日滋味套餐,套餐包咗一份前菜、一份主食同一杯飲品,相當之豐富🤩前菜我哋分別叫咗涼拌皮蛋同涼拌青瓜,兩份前菜食落都好開胃,兩道菜都加咗秘製辣椒落,涼快得嚟亦都好惹味😋主食我哋就簡咗酸辣雲吞拌麵同埋海鮮中華冷麵。海鮮中華冷麵色彩繽紛,賣相吸引,碗麵鋪滿帶子、蟹柳同八爪魚片,非常足料,配埋日式和風醬汁,食落好好味🤤酸辣雲吞拌麵嘅雲吞皮薄餡靚,麵條亦都好彈牙。拌麵用上秘製酸辣醬鮮香麻辣,與手工豬肉餛飩無比匹配 👅邊食邊飲酸柑青檸特調就仲爽,結合酸柑及青檸的獨特果酸香,呈獻生津解渴茶飲。
KiKi麵呢個名相信好多人都聽過
佢喺一間台灣嘅過江龍麵店🍜