餐廳: KITCHEN
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2019-11-15 4899 瀏覽
忍唔住要讚一讚之前吃過一次已經覺得很好, 環境、服務、食物都物超所值所以今日再帶家人一同來享受假日早午餐時間由12點到3點,各式各樣的美食美酒應有盡有坐下來不久就會有服務員為我們倒香檳,refill亦很快還有幾款cocktail任飲,cocktail station 個server 笑容好好食物款式選擇算多,亦有好幾款live station即開生蠔、牛肉他他、意粉、鴨肝多士等不過最鍾意新鮮開半龍蝦口感彈牙不會太膠,食到鮮味另外迷你牛肉漢堡配酒一流餐廳環境開揚,面對海,所以預訂時都有嘗試坐近窗口位雖然接線的小姐已禮貌地告知已滿,不過中途她亦有位我們轉換位置,非常貼心整體感覺都唔錯,值得再來
忍唔住要讚一讚

之前吃過一次已經覺得很好, 環境、服務、食物都物超所值
所以今日再帶家人一同來享受假日早午餐
時間由12點到3點,各式各樣的美食美酒應有盡有

坐下來不久就會有服務員為我們倒香檳,refill亦很快

Bloody  Mary

食物款式選擇算多,亦有好幾款live station
日本紅蟹腳

即開生蠔、牛肉他他、意粉、鴨肝多士等
不過最鍾意新鮮開半龍蝦
口感彈牙不會太膠,食到鮮味
新鮮龍蝦、龍蝦鉗

另外迷你牛肉漢堡配酒一流

餐廳環境開揚,面對海,所以預訂時都有嘗試坐近窗口位

整體感覺都唔錯,值得再來
日本紅蟹腳
新鮮龍蝦、龍蝦鉗
  • 新鮮龍蝦
2019-11-03 4559 瀏覽
話說很久沒有星期天嘆brunch 了,家人有人生日就決定來過開心的brunch 啦!我們一早訂了枱了要不然就沒有得食啦😜我們每人都喜歡飲酒,所以就加了錢任飲紅、白酒、香檳、cocktail...等等好抵👍🏻Brunch食物種類不算十分之多,但每樣種類都非常精,有即開生蠔、原條吞拿魚刺身、日本紅蟹、鵝肝、生牛肉他他⋯⋯⋯每樣食物都好好味,所以值得來一試而且可以享受整個下午👍🏻相信我們很快又會再來一次!
2019-10-31 3844 瀏覽
由於之前join咗會員,d cash coupon 差不多到期,所以呢幾日就係咁枕住嚟W hotel開餐。今日同個朋友嚟食自助晚餐,用咗一張卡$500 Cash coupon ,再加七五折,每人大約三百零蚊,都算抵食。其實幾個月前嚟食過,感覺今次同上次有啲唔同,主要係上次有麵包蟹不停供應,而今次佢就將麵包蟹轉左蟹鉗,不過蟹鉗都算新鮮,而且方便食用,都算OK。生蠔方面,雖然唔係即叫即開,但反而我鍾意咁樣,因為唔使慢慢等,亦都可以選擇自己喜愛嘅大細,而且我相信哩d高級酒店,點都唔會比啲唔新鮮嘅生蠔出嚟。其他食物我都唔特別評論,我主要想講,去到大家主力食甜品嘅時候,我發現冇晒蟹鉗,反而佢出咗麵包蟹😳,可能大部分客人都好飽所以其實冇乜人攞,由於我本身諗住嚟食麵包蟹,所以更飽我都攞咗半隻返入去食。麵包蟹蟹膏唔多,蟹肉無味,所以食咗半隻都冇再encore 。

2019-10-28
實在忍唔住要打第一篇負評酒店環境 樓底高一早book咗 窗口位對住海旁外籍巴基斯侍應服務有禮 笑容可嘉但係都挽回唔到w酒店嘅自助餐質素食物種類 款式選擇好少 而且好一般 每次出去想拎龍蝦生蠔都畀人夾曬 一係就要同人搶咁款 完全唔值呢個價錢我相信呢個價錢可以搵到更加好嘅選擇因為朋友生日 所以提前book咗送生日甜品 但因為酒店只提供朱古力球 而朋友唔食朱古力 所以有問過可唔可以轉其他味道 但因為冇選擇之下 就要返原定送嘅朱古力球作為生日甜品因為之前上網見到人哋送嘅朱古力球都好得體 好靚 所以先book呢度食生日飯跟住尷尬嘅事就嚟啦 食食下中途無啦啦拎咗碟蛋糕仔過嚟仲要好細個好肉酸 我哋見到當場呆咗主角見到個蛋糕細到咁都覺得好尷尬如果知係咁樣 情願自己買個蛋糕都冇咁嬲冇諗過去一間五星級酒店 送嘅生日甜品竟然係咁嘅樣 唔知話個決策人細心好定係孤寒好一句講曬 好失望 好失禮 冇下次
實在忍唔住要打第一篇負評

一句講曬 好失望 好失禮 冇下次

用餐優惠
信用卡優惠
2019-10-30 2503 瀏覽
生日飯男朋友帶左我去呢間食 我地第一次一齊食buffet🥳以buffet黎講啲熱食選擇好少 好多都擺到凍曬 又無乜廚師即叫即整既選擇👎🏻芝士火鍋配麵包粒好好食 雖然好稀 但估唔到咁好食 海鮮方面 可以任食生蠔!!!每次無限你拎幾多隻 而且refill得好快 所以我地都食左幾轉 一人食左一打🤤 但無咩其他海鮮選擇 蟹腳龍蝦青口都無乜味 野飲方面 汽水酒果汁都要另外加錢買套餐 一人要百幾蚊 所以只係點左杯檸水 連普通野飲都無得任飲 仲叫咩做自助餐甜品方面 除左movenpick 好食 其他都係好睇但好難食 另外因爲生日所以有個甜品送 影相打卡幾靚 不過味道方面都唔預你食加啦服務不錯 店員執碟好快當日係平日 餐廳有7成入座率 有訂枱 但無窗邊位坐 雖然仲有好多窗邊位剩 生日飯都要坐得咁迫 左右都有人坐 而且枱與枱之間距離好近 成餐飯聽住旁邊啲食客尷尬social 真係可惜
生日飯男朋友帶左我去呢間食 我地第一次一齊食buffet🥳
芝士火鍋配麵包粒好好食 雖然好稀 但估唔到咁好食
服務不錯 店員執碟好快

2019-10-14
  • 生蠔
2019-10-20 3330 瀏覽
食物水準差,種類較少,環境算乾淨但不值這個價位。原打算跟朋友用生日優惠,打電話話預約時並沒有說明需要帶劵,只說需要出示截圖和使用該銀行信用卡付款。結果結帳時才說沒有劵就不能享受優惠,還說原本送的生日蛋糕需要按正價付款。然後侍應一直跟我們爭論必須帶劵,但重點是打電話時沒有說過要帶啊。而且其他信用卡也有優惠為什麼要一直跟我們爭論有沒有劵這件事呢?!以一間高檔餐廳來說,食物、服務、侍應態度都不值這個價位。
食物水準差,種類較少,環境算乾淨但不值這個價位。
以一間高檔餐廳來說,食物、服務、侍應態度都不值這個價位。
2019-10-19
2019-10-12 5486 瀏覽
這店位於W酒店6樓,朋友久別相聚,選了這兒吃自助午餐。我和朋友都是海鮮控,這兒的自助午餐供應的凍海鮮有麵包蟹、蝦、青口、蜆和翡翠螺。麵包蟹多膏,蝦肉質Q彈,青口、蜆和翡翠螺都好吃,全部也很新鮮。雖然沒有生蠔和長腳蟹,我們也覺得很不錯了。其他食物也種類繁多,刺身壽司、沙拉、中西湯、包點、各式熱食、自選配料即煮粉麵、雪糕、糖水、水果,一應俱全。特別推介韓國牛肉條,肉質柔軟有牛味,讚!雪糕是,大人小孩都喜愛。不過水果令人大失所望,西瓜、密瓜、哈密瓜不只不甜,更都是沒味道的。環境方面,我們的座位在窗邊,可看到海景,室內的環境也很不錯。服務也是這兒的賣點,食物添加速度快,服務員有禮,會主動和客人打招呼。有一次我一手拿湯一手拿碟,服務員看到了立即上前為我拿湯。離去時,有服務員為我們按升降機按鈕,又向我們道謝和說再見,真的是一流水準。
這店位於W酒店6樓,朋友久別相聚,選了這兒吃自助午餐。
2019-10-07 4946 瀏覽
一眾好友好耐無見, 大家齊人終於約到出黎聚一聚!! 😎😎由於我收得比教晏所以8點3先去到, 一見到一聚好友真係好好好開心!! 好耐無見喇因為 🥳好! 講返間餐廳同埋食物先, 當晚都好full, 坐無虛席... 一坐低就當然要飲返杯野先啦, 當晚我地一行8人都join晒Free flow wine package $188+10%. 飲完兩杯, 立即出動食野😋😋先拎海鮮, 波龍鮮甜彈牙, 鉗夠大隻; 凍熟蝦唔似出面咁, 食得出鮮甜; 螺好大隻, 亦甘甜蠔就正正常常無咩特別到刺身同沙律section, 刺身正正常常, 油甘魚就夠肥美, 其他唔算太肥美; Ham同Pâté中上水平🍽熱食counter選擇都算唔少, 有燒吞拿魚, 串燒, 咖哩, 中式熱食, Carving Section, 即燒和牛同埋面檔🤔🤔 咖哩唔錯, 香料味好足!! 雞亦都好入味~~ 沙嗲Encore左一次, 因為係咁多種熱食入面數一數二好食嘅😂😂 牛係呢餐嘅地雷區... 🤦🏼‍♂️Carving牛, 夠嫩, 不過無牛味; 嗰兩款和牛即煎, 一款有牛味不過好軔, 刀都切唔開... 可能把刀唔夠利啦 🤷‍♂️🤷‍♂️😂😂 另一款
一眾好友好耐無見, 大家齊人終於約到出黎聚一聚!! 😎😎

先拎海鮮, 波龍鮮甜彈牙
蠔就正正常常無咩特別

牛係呢餐嘅地雷區... 🤦🏼‍♂️Carving牛, 夠嫩, 不過無牛味; 嗰兩款和牛即煎, 一款有牛味不過好軔, 刀都切唔開... 可能把刀唔夠利啦 🤷‍♂️🤷‍♂️😂😂 另一款就夠嫩無味其實唔望住係唔會知道食緊咩...

點心小龍包正正常常, 黑松露薯蓉夠Creamy夠肥好好味🤤 湯面叫左香辣龍蝦湯底, 湯底夠濃, 辣度剛好, 唔錯唔錯👍🏻👍🏻

甜品行左一個圈, 無咩特別🤷‍♂️🤷‍♂️ 淨係食左兩球雪糕, 大滿足👍🏻

一晚號時間過得好快, 輕輕鬆鬆飲住酒咁就傾左一晚🍾🥂🍷🤗 期待下一次嘅聚會!
  • 海鮮
2019-10-06 3621 瀏覽
一向聽聞W Hotel 既Kitchen 口碑唔錯,於是乎終於同朋友夾到時間去會一會佢啦!餐廳員工都好細心,食飯前一日會同你double confirm,然後提我有d 咩優惠!早成個月book 幫我安排到窗邊位 更加滿足(當然係視乎餐廳當日實際情況啦)😜我真係勁熱愛食海鮮,特別係龍蝦同蟹腳!好新鮮呀真係!淨係食蟹腳我都食左3 round!蝦又係勁彈牙!(歡呼!!!)女仔真係好重視甜品!好多唔同種類揀!我最鍾意既cream brulee 呢度都整得好出色!蛋好滑好濃,完全無比焦糖搶focus!仲有movenpick雪糕提供!好快樂一晚呀!平日去食嫁咋!都全場爆既滿嫁!因為全場爆滿!更覺得自己無揀錯呀 哈哈!

2019-10-01 4563 瀏覽
呢間餐廳有將自助餐區同坐位區分開,但感覺食得更舒服。有大大個落地玻璃窗,望到個日落海景好靚😍但唔夠人地早訂位,坐唔到窗邊位。一坐低就會黎斟水,要熱水都會即係攞俾你。夾野食個陣,佢地得閒而又見到你拎得多仲會幫你一齊拎入去, 服務態度幾好。不過之後客人越來越多,就未必可以即時顧及所有客人需要,但可理解同接受,因為見到佢都會盡快去做。食物方面最愛龍蝦同蟹鉗👍🏻熱食好似比較少,而且湯同某d食物可能d唔太夠熱🤔不過沙律同甜品都唔錯,仲有幾款水果同Mövenpick雪糕🤤岩晒我呢d食得唔太多都可以食得落幾轉🤣但係只包一杯咖啡/茶好似唔太夠。

用餐優惠
優惠券
2019-09-29 2852 瀏覽
早起的人有平靚正享受,用App訂枱,光顧06:30am或07:00am自助早餐,有50%折扣,原價每位270元,折後每位170元,為左食平野,亦難得有人陪我癲星期日晨早來到W Hotel 6樓的Kitchen 食自助早餐,早餐時段食到10:30am對住海景品嚐美味佳餚,由入門口開始已享受到非常好的服務,每一位服務員都好好。一來到就問我想飲乜,要左咖啡,好快送到朋友遲到,行到身水身汗,服務員帶位時,見到咁大汗,主動詢問要飲杯凍水嗎?朋友隨便說:要。一會兒後服務員送上一大杯冰水服務員見我論論盡盡咁攞食物,仲主動過來幫我攞食物回去餐枱食物方面選擇多及出品都很好,中西日印都有,鵝肝煎水蛋及牛角包最喜歡麥皮、Bagel、冬甩、點心、粉麵、鮮果、果汁... 以早餐來講,種類屬於多需要飲咖啡或茶,同服務員講佢就會送上,我地飲咗咖啡、cappuccino、伯爵茶、Breakfast tea果汁類就自己取,種類都好多,有橙汁、蘋果汁、菠蘿汁、西柚汁、青瓜汁...好服務、靚景、美味食物,絕對值得再次光顧

一來到就問我想飲乜,要左咖啡,好快送到
一會兒後服務員送上一大杯冰水

服務員見我論論盡盡咁攞食物,仲主動過來幫我攞食物回去餐枱

好服務、靚景、美味食物,絕對值得再次光顧

• 杏仁牛角包
  • 鵝肝煎水蛋
星期六的lunch buffet ,一切都超乎滿意。食物方面非常得,刺身鮮甜丶壽司新鮮丶燒牛肉惹味丶生蠔源源不絕丶麵包蟹大大隻丶心太軟朱古力味道濃郁丶我很喜歡焗布甸,都很好吃。餐廳環境舒適,遠望戶外的海境心情也變得輕鬆自在,鄰坐的客人都是悠閒自在,氣氛令人寫意。另外,餐廳員工都十分有禮不時面帶笑容,令我吃得特別自在😊
星期六的lunch buffet ,一切都超乎滿意。
另外,餐廳員工都十分有禮不時面帶笑容,令我吃得特別自在😊

2019-09-14 5320 瀏覽
今日和朋友一齊來到 W Hotel 食自助餐。。。。預訂了12:00四位,11:50時候已經排左長長的一條龍。等左10分鐘先入到去坐,即刻有待來倒水。先坐一坐欣賞下個海境天氣不錯見到有任飲果汁,巧Kai sin 星期六先有呢個Juice Station海鮮款式多,又蝦又蟹又螺又青口又生蠔幾新鮮嘅,唔係食左好多好快比人清晒螺頭巨,肉又大,留左粒壳反屋企擺下有d瘦,無乜肉食甘,可能季節唔同呱小吃就可以魚生吖!!!!!!壽司也!!!!!!!呢個好食,仲有W字,賣相不錯仲雪糕,係movenpick 食到兩點半,飽飽der
今日和朋友一齊來到 W Hotel 食自助餐。。。。
先坐一坐欣賞下個海境

天氣不錯

見到有任飲果汁,巧Kai sin

星期六先有呢個Juice Station

海鮮款式多,又蝦又蟹又螺又青口又生蠔
幾新鮮嘅,唔係食左好多

面包蟹

好快比人清晒

螺頭巨,肉又大,留左粒壳反屋企擺下

有d瘦,無乜肉食甘,可能季節唔同呱

小吃就可以

魚生吖!!!!!!壽司也!!!!!!!

提拉米蘇

呢個好食,仲有W字,賣相不錯
仲雪糕,係movenpick

食到兩點半,飽飽der
2019-09-14
10 分鐘 (堂食)
面包蟹
提拉米蘇
  • dessert
  • 甜品
2019-09-02 5135 瀏覽
今日難得同朋友夾到時間食dinner,緊係搵個好嘅地方食! Kitchen 係W 酒店嘅buffet餐廳,一入到去就覺得環境同其他酒店唔同,好stylish! Dinner 由6點食到10點都得,可以同朋友慢慢傾、慢慢食。呢度最出名就係啲海鮮,龍蝦、生蠔、蟹etc都好新鮮!忍唔住拎多幾碟!Salad bar 選擇多又有芝士煱,正!主食選擇多,當中個蟲草花燉湯好正!甜品又多又好食,當中creme brûlée 同raspberry financier 最正~雪糕仲要係Movenpick!十分驚喜食物好之外,服務態度都好好!Owen 同Herina不時會問我地食物如何,好貼心!
今日難得同朋友夾到時間食dinner,緊係搵個好嘅地方食!
主食選擇多,當中個蟲草花燉湯好正!
2019-08-27 3859 瀏覽
I came here alone,Why do I come to this cafeteria?There are many reasons to attract me here。Their restaurant is in a good location,You can eat and see the sea and the boat at the same time,The restaurant has a cozy music,If you stay in a hotel, they will provide you with breakfast。The food tastes passable,It's a nice environment。I like dessert best,So I think the best thing here is yogurt,As a whole is very good