餐廳: KITCHEN
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2019-08-27 3380 瀏覽
預早訂枱安排了窗邊位置,可以看著窗外景色邊吃邊聊天。忘記叫甚麼名字的大螺和蝦是我比較喜歡吃的壽司和刺身也不錯牛排切出本來較生,但可以叫廚師幫忙烤熟一點,他也很樂意為你做。海南雞和墨西哥薄餅十分推介, 松露薯蓉也很不錯甜品種類也不少,最愛是焦糖燉蛋,但焦糖有點厚,還有movenpick雪糕和幾款水果。不過座位之間的行人通道可能會比較窄,需要注意一下。 員工的態度和服務都不錯,可能當天不是十分full,看到客人有需要時還會主動上前幫忙和介紹。

預早訂枱安排了窗邊位置,可以看著窗外景色邊吃邊聊天。

忘記叫甚麼名字的大螺和蝦是我比較喜歡吃的

壽司刺身也不錯

海南雞和墨西哥薄餅十分推介, 松露薯蓉也很不錯

2019-08-12
午餐
試食活動
  • 海南雞
  • 墨西哥薄餅
2019-08-25 4008 瀏覽
每年或每季少不了有家庭聚會,今次黎左W食自助餐,日夜景色都唔錯,大大提升我地傾計同進食ge氣氛,心情up😆之前睇到好多評論話佢地ge員工service幾好,今日體驗到佢地雖然好忙,有時會有些小甩漏,但態度十分好,所以唔會有bad feeling. 佢地夜晚個場真係幾爆,我地係最早入黎ge一批客,好似客量唔多咁,但1個鐘之後就已經坐滿8成(呢度可以由6pm食到10pm成4個鐘慢慢食),相信每晚都有好多人訂枱,而且佢地有啲信用卡discount同埋聽到隔離枱好似有啲其他優惠,大家有興趣可以打電話去問下哦😉因為又傾又食忘記影多啲相,但都有幾張俾大家參考下💁🏻我最like佢地個龍蝦,不段encore啊😋

2019-08-19 4379 瀏覽
見openrice食評好多人都話食物,環境同服務唔錯於是見今日爸爸生日就訂咗同屋企人尼食W hotel Kitchen既自助餐!食完自助餐想同大家分享一下我既感受🤤首先,地方尼講真係幾方便🏨,九龍站一出就係Elements然後行多幾分鐘就到w hotel,大門有員工好有禮貌咁同我地打招呼,塔笠上到6/F行到kitchen 門口帶位姐姐👩🏻好熱情咁樣welcome我地然後帶我地入座。然後,去到食物方面🍽,食物選擇算係幾多。冷盤有海鮮、刺身、芝士bar仲有大半張枱既salad bar(特別係我爸爸唔食澱粉質十分鐘意依個位)熱食方面數過有成二十幾款食物適合唔同人既選擇(仲有乳豬食添)甜品一個字「正」成一大張枱都係我最愛既甜品😋所有甜品都好好味!試曬成張枱最正既一定係creme brûlée勁滑勁好食😍最後係服務方面🤵🏻,我個人尼講十分喜歡佢地既服務,好多人以為食自助餐唔會有咩服務可言,但飲食業同服務一定係離不開關係(個人而言去餐廳食飯食物品質幾好都好,服務員態度差真係會扣好多分!) kitchen既員工特色係個個都好後生,傾起計尼都好舒服,感覺佢地都好真誠,由帶位開始逐一介紹餐廳設施到到坐低
食完自助餐想同大家分享一下我既感受🤤
最後係服務方面🤵🏻,我個人尼講十分喜歡佢地既服務,好多人以為食自助餐唔會有咩服務可言,但飲食業同服務一定係離不開關係(個人而言去餐廳食飯食物品質幾好都好,服務員態度差真係會扣好多分!) kitchen既員工特色係個個都好後生,傾起計尼都好舒服,感覺佢地都好真誠,由帶位開始逐一介紹餐廳設施到到坐低即刻有服務員問你想飲凍水定溫水,服務十分體貼!因為我唔知餐廳有提供生日甜品見到其他枱有,於是走去問服務員😆佢都好友善咁幫我準備番一個比爸爸!
總括尼講,我覺得比依個價錢有依個質素真係值!😋😍
2019-08-14
  • Dessert Bar
2019-08-18 3501 瀏覽
爸爸生日,知道他喜歡吃buffet ,便周圍看看哪裡好作慶祝生日。記得在我的心水列表中,在九龍站上蓋的W hotel是我想試已久之一。立即在網上搜索吃這家的buffet有什麼優惠... 看到酒店正做小朋友免費的推廣,每枱只限最多3個。剛好我們這個家族就是3位小孩,我立即打電話去訂座。當天12點來到,已經有6成滿⋯ 有說普通話的也有外國的食客⋯ 訂座時有remark想坐window side... 看著窗外西隧入口及海邊,感受到假日的悠閒。不過,餐廳的座位放得較擠,出入去帶食物不太方便。食物種類未算非常豐富,但喜歡吃海鮮的不容錯過⋯ 我沒想到午餐都有生蠔呢~刺身是基本的三文魚、八爪魚、鯛魚、希靈魚⋯ 對比其他海鮮比較遜色了點生蠔是我推介的,入口很滑海水咸度不會太高😋另外是蟹腳,跟其他蟹類比較是最鮮甜的,是我多年吃自助餐中吃得最多蟹腳的一次🤪熱盤中,這裡的叉燒很好吃👍🏻其他不過不失吧~ 一般的沙律吧 、煙三文魚也有⋯ 最驚喜是有Parma ham... 滑口不會死咸,很好吃,推介👍🏻這裡的湯品也比較失望⋯ 中式燉湯是冬蟲草雞,是甜但喝得出有加了點「師傅」⋯ 西式湯是烤蕃茄湯⋯ 提不起興趣呢

生蠔是我推介的,入口很滑海水咸度不會太高😋

這裡的湯品也比較失望⋯ 中式燉湯是冬蟲草雞,是甜但喝得出有加了點「師傅」⋯ 西式湯是烤蕃茄湯⋯ 提不起興趣呢~

除固有每人一杯coffee or tea, 這裡午餐也有free flow juice🥰 適合小朋友們

甜品方面⋯ 雪糕是movenpick的, 甜品桌上,款式足夠,不算多,水準是一般,沒有太大驚喜。

既推廣小朋友免費吃,當然出現這種朱古力噴泉☝🏻
總括而言,這次用餐體驗是快樂的⋯ 也希望有機會再來😉
  • 生蠔
2019-08-15 2643 瀏覽
公司興祝週年請食午餐 本沒有抱着期望以來,點知一入到去見到一大堆海鮮 ,樣樣都好好好新新鮮  不過夾了兩碟 拿埋位慢慢食 一咬落去 果然新鮮,然後同成班同事吹左陣水,餐廳佈置整體有格調同對住個海,雖然坐位比較逼,但都叫可以接受.然後就去左夾壽司同熟食,食到78成飽就到左食甜品的時段,外面既甜品款式都幾多,重有大量生果最岩我呢D鐘意食生果既人.最後飲埋杯凍檸檬茶就滿足了,同同事齊齊返去了~ 來緊下個月呀仔生日睇來可以再試多次BUFFET~

不過夾了兩碟 拿埋位慢慢食 一咬落去 果然新鮮
2019-08-08
5 分鐘 (堂食)
  • 生果
  • 壽司
2019-08-14 1909 瀏覽
Kitchen在W酒店6楼的位置,相信我这间酒店会让你假期愉快,在这里饮食绝对不会失望,一走进来会有waiter笑着为你领路,你可以选择坐在有宽阔视野大窗旁,也可以选择坐在舒适大沙发上,然后右边的通道是饮食区域,这里的食物摆放看着就有食欲,有龙虾,生蚝各种海鲜,有熟食乳猪,熟的大虾等,有甜品摆放的区域,各种种类的食物都会摆放一些,味道不错,还有waiter帮你拿东西去位置,服务很好,不过也很热闹就是了。
2019-08-10 2329 瀏覽
外國朋友從外國回港邀請我到他住的酒店吃早餐很難得可以早起不過到達時已經差不多9點雖然未能安排窗口位置,不過亦能看到一望無際的大海自助餐地方集中,不同位置擺放不同類別食物以早餐來說,選擇十分多除了沙律菜有四款外,中式竟有飽肚的蒸鹹蛋肉餅飯;而西式則有即切蜜汁火腿和不同款式蛋的live station 煙三文魚味道出色,少少咸香,油脂分佈平均,配沙律十分適合包點擺位有心思之外,亦提供無麩質甜點麵包全面體貼不同客人的需求當日服務員的服務非常貼心有善,除了問我們需要咖啡或者茶,亦主動提供refill咖啡即是後來客人比較多,亦無阻當日服務員的態度
外國朋友從外國回港邀請我到他住的酒店吃早餐
很難得可以早起不過到達時已經差不多9點
雖然未能安排窗口位置,不過亦能看到一望無際的大海

自助餐地方集中,不同位置擺放不同類別食物
以早餐來說,選擇十分多

煙三文魚味道出色,少少咸香,油脂分佈平均,配沙律十分適合

包點擺位有心思之外,亦提供無麩質甜點麵包
全面體貼不同客人的需求

即是後來客人比較多,亦無阻當日服務員的態度
2019-08-03 2963 瀏覽
兩個人到達位於W酒店嘅自助餐餐廳Kitchen,好彩有Window seat,有無敵海景,加上樓底高,感覺十分舒服。食物選擇多,凍海鮮有龍蝦,生,長腳蟹,麵包蟹等等,而且連熱葷都十分吸引,大部分食物都屬於中上水平,不多加逐樣介紹,可以看相片。服務水準屬五星級酒店水準,尤其員工Horaces,收碟速度快,經常問吓食物質素如何,優良嘅服務。最後由於餐廳係6點食到10點,絕對可以慢慢享受食物及環境,絕對值得encore。
2019-08-03
  • 鵝肝多士
  • Seafood
2019-07-31 3039 瀏覽
朋友邀請到W酒店吃午餐自助餐的食物和環境比我想象中好食物款式多,而且環境開揚午餐時段有不少海鮮及熟食的款式一進去便見到一隻隻完整無缺的麵包蟹、蟹鉗、青口、鮮蝦等整齊排列麵包蟹蟹膏豐富,好多肉蟹鉗亦方便進食,鮮蝦彈牙爽口,擺放的位置花心思熟食竟然有個即製墨西哥餡餅,酸忌廉、牛油果醬、芫荽、墨西哥辣椒及雞肉等材料及醬料非常豐富而且熱辣辣很好吃粉麵附近有椰子燉烏雞湯清甜可口不得不讚當日回座位時手上拿著熱湯,一位叫Kit的服務員有禮地上前協助,非常貼心
朋友邀請到W酒店吃午餐
自助餐的食物和環境比我想象中好
食物款式多,而且環境開揚

午餐時段有不少海鮮及熟食的款式
麵包蟹蟹膏豐富,好多肉
蟹鉗亦方便進食,鮮蝦彈牙爽口,擺放的位置花心思

非常豐富而且熱辣辣很好吃

粉麵附近有椰子燉烏雞湯
清甜可口

2019-07-30 2806 瀏覽
嘢食選擇夠多, 星期五至日會有鵝肝龍蝦之類, 海鮮龍蝦青口嗰啲大路嘢都係必備素食選擇都多, 唔係淨係得肉同海鮮, 老人家黎到都可以 有啲素食選擇甜品枱好大, 亦都有朱古力噴泉, 甜品水平算係唔錯窗口抬算係難book, 預早一個月book會好啲, 日落個景好靚, 窗口枱係望住西隧嗰邊個海中式麵檔有唔同湯底同埋面選擇, 點心有四五款折頭方面匯豐白金依家會有八折, 行開呢 呢頭可以試下呢間嘢飲方面有個價錢嘅任飲package 可以 任飲紅白酒啤酒汽水
甜品枱好大, 亦都有朱古力噴泉, 甜品水平算係唔錯
中式麵檔有唔同湯底同埋面選擇, 點心有四五款
折頭方面匯豐白金依家會有八折, 行開呢 呢頭可以試下呢間
2019-07-16 2835 瀏覽
今日牛一去食自助餐, 之前一直聽朋友話呢度好正好多海鮮, 今次終於黎到試試而且如果你有裝 eatigo 個 apps, 仲會有 discount 添!我地今次就係用呢個優惠, 有25% off, 原本以為可能要坐遠離食物嘅位, 但竟然不是, 仲有卡位安排添最理想係, 佢地將食物放在一個大廳內, 與客人座位分開, 呢個安排我第一次見亦非常欣賞, 咁樣唔會大家迫住同一個空間, 而食緊野嘅客人又唔會有人在附近來來回騷擾住!海鮮的而且確選擇多, 新鮮, 但蠔&面包蟹會間中出現未 refill 得切!刺身好厚切亦新鮮我地埋單後才發現可以要求餐廳寫上生日快樂字句, 雖然侍應話要20分鐘, 但沒多久就來了期待再有機會來呀!
刺身好厚切亦新鮮
期待再有機會來呀!
2019-07-03
2019-07-03 3672 瀏覽
見到HSBC 白金信用卡有8折,立即約好朋友收工去試試!因為早2日先訂,所以安排左偏中間小小既位。我們到既時候已經係夜晚7點幾,見到都幾full,拎野食同坐個邊係分開左2邊既,要行個小斜路入去。一入到去見到有龍蝦🦞,麵包蟹,螺,蜆,款式都幾多!個龍蝦食得出係新鮮龍蝦,d肉係彈牙,有鮮味,十分推介👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻,試哂咁多海鮮都覺得不錯!另外又有沙律區,有不同既汁可以自己配搭,有壽司,刺身,煙三文魚同ham ,仲有熟食好多!不能盡錄了最後緊係要食返個甜品,仲有movenpack 雪糕🍦朱古力入面仲有朱古力塊!正!仲有配料可加做topping !!!!整體泥講,十分不錯! 一定會推介朋友再泥食! 下次想要有 view ,一定要早好多日前訂😂
見到HSBC 白金信用卡有8折,立即約好朋友收工去試試!

一入到去見到有龍蝦🦞,麵包蟹,螺,蜆,款式都幾多!

另外又有沙律區,有不同既汁可以自己配搭,有壽司刺身,煙三文魚同ham ,
仲有熟食好多!不能盡錄了

2019-07-02
  • dessert
2019-06-29 2974 瀏覽
是日經朋友介紹到了W 酒店,,打算一試他們的自助晚餐。聽說佢地晚餐有皇帝蟹腳,打算試試看,而且還想申請一個佢地的會員部,因為朋友介紹來吃的時候也有75折覺得便宜。 大約7點到達時,發現他們其實還滿的,坐下不少的客人,我和朋友便狂奔下去拿海鮮吃。發現他們除了皇帝蟹腳還有很多冷盤,有蝦、龍蝦、麵包蟹等等,都十分滿意。皇帝蟹腳味道鮮甜,而且很新鮮,熱食環節也很出眾,食物味道頗入味,而且甜品也老少咸宜,最後還是申請他們的會員,希望下次再能食到豐富晚餐!!
  • 皇帝蟹腳
2019-06-27 2927 瀏覽
估唔到咁多人,比以前的枱再攞密一點,不過人多亦不損服務態度,侍應禮貌換碟密,服務水準保持得到。與其他洒店自助餐一樣,有信用卡折扣,慳返一點錢。食物質素尚可,魚生及生蠔供應充足
2019-06-26 2174 瀏覽
慶祝朋友去外國讀書完返黎,就一齊去食個自助餐聚下舊。 見未食過呢間又有discount就黎試下。 自助餐時間1800-2200,有4個鐘可以慢慢傾慢慢食。 除左相入面嘅野食之外,仲有啲沙律、 蒸籠點心、 燒味同甜品等等,因為掛住食就無影到相啦。