餐廳: KITCHEN
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2024-01-30 4908 瀏覽
黎w酒店 6/F,同老公慶祝生日🎂 限時三個半鐘既自助餐,我地2個鐘戰敗左! 超飽飽飽飽!! 服務好好~~依家真係好多酒店都無應有既服務! 同埋我好欣賞呢間餐廳,每次有新鮮既野食都會用搖鈴通知客人去排隊! 手快有手慢無😙😙收碟收得好快,服務員全部都好有禮貌😊啲座位都坐得好舒服,早去仲可以有窗邊位坐睇海景😍😍我地食左2個鐘飽到想嘔🤣 埋單走! 其他人應該會覺得我地好蝕環境擺設好靚,整體好舒服好有美感 ❤️❤️值得再去🫶🏻🫶🏻🫶🏻 推介!!!!🔸龍蝦🌟🌟🌟🌟🔸牛扒🌟🌟🌟🌟🔸羊架🌟🌟🌟🌟🔸豆腐花🌟🌟🌟🌟🌟🔸蟲草花雞湯🌟🌟🌟🌟🌟🔸甜品🌟🌟🌟 偏苦,唔岩我口味🔸壽司 🌟 不推介😞🔸燒腩仔🌟🌟🌟

收碟收得好快,服務員全部都好有禮貌😊
啲座位都坐得好舒服,早去仲可以有窗邊位坐睇海景😍😍

環境擺設好靚,整體好舒服好有美感 ❤️❤️

值得再去🫶🏻🫶🏻🫶🏻 推介!!!!

🔸龍蝦🌟🌟🌟🌟

🔸牛扒🌟🌟🌟🌟

🔸羊架🌟🌟🌟🌟

🔸豆腐花🌟🌟🌟🌟🌟

🔸蟲草花雞湯🌟🌟🌟🌟🌟

🔸甜品🌟🌟🌟 偏苦,唔岩我口味

🔸壽司 🌟 不推介😞

🔸燒腩仔🌟🌟🌟

2024-01-29
5 分鐘 (堂食)
  • Buffet
2023-12-31 5080 瀏覽
本身都有少少期待,但係食完真係覺得唔抵食,入去冇幾耐頭15分鐘內龍蝦已經冇晒, 冇晒一段長時間,佢都唔加龍蝦。去到後尾好多海鮮清咗,佢都唔加。我唔係upload咗同一張相上嚟俾大家睇兩次,而係唔同時間出去,海鮮吧都係冇加過任何嘢。而且我覺得好明顯係特登唔加,因為佢唔係唔夠人手,我見佢係有人企咗喺度做其他嘢,或者唔做嘢都唔會加番啲海鮮。因為我一次都唔係攞好多嘢食,所以我頻頻出咗去好多次,但係都唔見佢有加海鮮,食咗成晚得出嘅結論就係佢啲海鮮只係30分鐘內會輕輕加少少,跟住就唔會再加。認真講,一間自助餐佢收人都唔係一個好平嘅價錢,仲要今晚係年尾呢啲時間佢收嘅價錢就更加貴,但係啲質素竟然係咁差,其實真係好令人失望,基本上出面好多自助餐平過佢都做到不斷refill海鮮,我完全理解唔到點解佢呢間做唔到。
2023-12-27 3849 瀏覽
今年聖誕可以連放四日假真係好開心🤭玩到癲之餘仲食到癲,大家係咪都過咗個肥肥飽飽嘅聖誕節呢?天氣凍凍地係應該要食多少少嘢先會暖架🤪今年去左W Hotel嘅kitchen度食聖誕大餐🎄氣氛好有feel,望住個海景好好享受一餐自助餐真係開心😍食自助餐第一輪梗係攞海鮮啦,海鮮好新鮮,龍蝦爆曬膏,真係啱晒我,不過海鮮勁快就已經俾人攞晒,而且出左兩轉就已經唔再出,加上食物嘅種類比較少,行左三轉就已經無咩野想食,而且大部份食物都只係微溫,而唔係熱辣辣,感覺好似擺咗好耐咁,真係令人失望🥺

二訪W酒店自助餐,質素比以前不如之前。海鮮吧🦐沒有生蠔的自助餐,吸引力已經大大下降。有龍蝦、小龍蝦、螺、蜆、麵包蟹、長腳蟹、青口提供,大部分都是淡而無味,要靠醬汁挽回分數,麵包蟹可以一試。沙律和水果吧🥗沙律菜選擇不多,反而醬汁就很多,菜都算新鮮爽脆。水果非常之甜,各人都稱水果為整個自助餐最好味,算不算一個嘲諷?刺身壽司🍣都稱得上新鮮,喜歡甜蝦和八爪魚,壽司都是卷物,而且幾款食材大致上都沒差,提及蕎麥麵無味而且沒口感。湯品🥣當晚有冬瓜海鮮湯和南瓜忌廉湯,見到後者沒人碰過,所以就試了冬瓜湯,味道偏鹹,而且喜歡海鮮的我都覺帶點腥。熟食🥩選擇都算多,有中、西、港、潮、印度菜等,味道正常,但最大問題是食物基本上都不是熱的。儘管是侍應剛頓上來,食物都只是微溫。肉類食品更是過靭,我切牛扒都是用鋸的,醬汁反而幾好。甜品🧁甜品選擇幾多,不過沒有專人弄窩夫或pancake,雪糕則是現成的Häagen-Dazs,都不是常見的口味。很多甜品都以聖誕為主題,個人推薦brownie 及葡撻。總括依然,今次同行人數多,花了近兩萬,都沒有一道菜式好味及特別能留在我們腦海中。不過要一讚酒店的用心位,每一小時,侍應會拿着
二訪W酒店自助餐,質素比以前不如之前。

海鮮吧🦐

沙律和水果吧🥗

刺身壽司🍣

湯品🥣

熟食🥩

甜品🧁
很多甜品都以聖誕為主題,個人推薦brownie 及葡撻。

不過要一讚酒店的用心位,每一小時,侍應會拿着搖鈴,示意餐廳在推出限定食物(當晚是茄汁蟹蓋、花膠、火山雪糕),這個呈現方式很難忘。
-花1300元,可以免費泊車3小時
之前聽同事說這家餐廳的自助餐普通,所以沒吃過。9月時,朋友請我到這餐廳慶祝生日,到餐廳時夕陽還在,我拍了幾張照片,雖然夕陽很美,但它前面是紅隧那條馬路,車來車往有點煞風景。這自助餐9月的主題是德國啤酒節,食物款式不算多,但也算好吃。朋友很喜歡吃海鮮,她吃了很多碟龍蝦,麵包蟹,長腳蟹蟹腳。我吃了半隻龍蝦就沒吃了,不算難吃,但肉比較難脫殼。麵包蟹的膏滿多的,長腳蟹的蟹腳是眾海鮮中比較新鮮的。我懶得拆殼,所以只吃了兩隻。熟食有很多德國菜,例外豬手,香腸,味道也不錯,我喜歡羊鞍,肉嫩不太羶。甜品的款式挺多,擺得很漂亮。特別的有啤酒果凍,朋友覺得比較苦,我吃卻不覺得,可能她先吃更甜的甜品,之後再吃果凍就覺得苦了。餐廳中的啤酒也是隨便喝,我們不擅喝酒,朋友只拿了半杯嚐嚐。朋友的女兒還是孩子,可以免費吃算很難得,現在沒自助餐可以小朋友免費吧?最後,朋友還叫了這餐廳的名物 - 芒果拿破崙蛋糕來跟我慶祝生日。我們太飽,拍照後分成3份打包回家。第二天吃芒果還是很甜。這間自助餐也不算普通,質素算中上吧,可以再吃。

這間自助餐也不算普通,質素算中上吧,可以再吃。

2023-09-21
  • 甜品
  • 熱葷
2023-10-25 3734 瀏覽
曾經喺飯堂嘅W kitchen自助餐,以前買埋佢個會員成日食,近幾年少咗去食,今次嚟到發現冇已再無生蠔真係有啲失望🥲🦪長腳蟹認為係海鮮之中最好食,感覺新鮮, 唔會死鹹,食咗好多都唔會覺得好飽好滯開邊龍蝦🦞呢度係有開邊龍蝦任夾嘅,不過每次refill唔算多,但係都係足夠嘅,外邊龍蝦都有好多膏!🍽️🍴麵包蟹,啲膏都好好食😋整體海鮮質素都唔錯佢冇咗生蠔🥲🦪,不過會有啲特別嘢叮叮響鐘 , 叮叮有花膠,帶子同埋火燒蛋糕,整體都算唔錯嘅!🍱餐廳:KITCHEN (尖沙咀)🏫地址: 📌尖沙咀柯士甸道西1號港鐵九龍站香港W酒店6樓

🍽️🍴麵包蟹,啲膏都好好食😋整體海鮮質素都唔錯

🍱餐廳:KITCHEN (尖沙咀)
🏫地址: 📌尖沙咀柯士甸道西1號港鐵九龍站香港W酒店6樓
2023-10-19 2364 瀏覽
冇乜特別,只系職員有禮貌,食物麻麻。不記得拍照,但系海鮮不太新鮮,食物種類好少,甜品少到冇朋友,反正就系普通到冇得再普通。不過,我覺得有些茶,咖啡,果汁,算系比較有良心。
冇乜特別,只系職員有禮貌,食物麻麻。

不過,我覺得有些茶,咖啡,果汁,算系比較有良心。
2023-10-18 2393 瀏覽
朋友請食brunch帶我黎W hotel令我好有印象,食物款式都多而且味道唔錯落地大玻璃仲有碼頭船境欣賞,下次要黃昏黎望下,相信日落仲幽美。酥皮湯大家都飲過,但呢個入面居然係飯呀!微辣既咖喱特別惹味,入面有小小海鮮,食到停唔到口,最後係食左2碗食buffet 冇理由唔食其他野掛,大家下次見到可以試吓。每人可以獲得2邊龍蝦,可以焗可以清蒸,個人比較喜歡焗果款。肉醬意粉係即叫即整,其他食物味道都唔錯,識食buffet既梗係每様都試啲叮叮響。。。又到表演環節,今日係火焰串燒雞,但係。。。由於太太飽關係無緣嘗試,期待下次再嚟
酥皮湯大家都飲過,但呢個入面居然係飯呀!
微辣既咖喱特別惹味,

入面有小小海鮮,食到停唔到口,最後係食左2碗
食buffet 冇理由唔食其他野掛,大家下次見到可以試吓。

每人可以獲得2邊龍蝦,可以焗可以清蒸,個人比較喜歡焗果款。

2023-09-03
2023-10-12 2566 瀏覽
近排平日夜晚自助餐真係好低食,今次試W Hotel。KITCHEN 環境一流,雖然夜晚窗外好黑,睇唔到咩景,不過佢座位好舒適,空間好寬敞。食物方面佢唔算多,基本冷盤,沙律,熱食,點心,壽司刺身,海鮮,甜品(雪糕係Häagen-Dazs)。味道無驚喜,正正常常。凍海鮮種類算多,長腳蟹,麵包蟹,龍蝦,蝦,蛤蜊,青口。熱食比較特別有炒蟹,羊架,豬肋骨,燒豬腩肉。另外,我最鍾意佢野飲任飲,橙汁,蘋果汁,咖啡,檸茶,想飲酒就要額外收費。酒店有3樣特色食品,焗蟹蓋,花膠,火焰雪山蛋糕,當聽到鈴聲就可以去排隊拎,佢呢個安排好好,廚師準備好,客人排隊好快就拎到,非常順暢。如果有follow我社交平台,我之前去過旺角康得思夜晚自助餐,同W 比康得思食物款式比較多,不過W坐得舒服啲,張枱好夠大。兩間平日價錢差唔多。

2023-10-08 1757 瀏覽
前几天约了朋友去吃自助餐,听说香港W酒店的自助餐品质很好还有夕阳可以看🤩果然环境很不错,有夕阳海景,自助餐区有沙律、海鲜、芝士、冻肉盘、西式美食、中式美食、印度美食、儿童美食、寿司刺身、点心,喇沙汤面、甜品、超过90款美食🥰-🌟还有大厨live cooking环节🥢花胶扒花菇香港人的自助餐也不能少了花胶😂不需要太多的调料,吃的就是花胶和花菇的鲜味,超大一块花胶,软糯黏牙胶质满满,配上一小团米饭拌上酱汁一起吃刚刚好😋🔥火焰阿拉斯加有厨师现场表演很有意思,是热情果焦糖雪糕配淋酒提子,双层蜂蜜蛋糕,巧克力脆脆,做夾心,伴半蜜饯菠萝🍍非常丰富很好吃😋🌟 会不定时更换不同的主题,这次是「芝」味南欧,有8⃣款不同芝士搭配美食有一道意式香辣蕃茄酱烤虾配巴马臣芝士:虾肉搭配意大利蕃茄酱好好吃,有加辣椒干一起烹煮,微辣微酸还有着芝士的奶香味😋🌟甜品推荐开心果草莓蛋糕🍰浓郁的开心果酱配新鲜草莓🍓不会过于甜腻好吃!!蕞后还有哈根达斯雪糕爽吃!🥳🥳

🌟还有大厨live cooking环节
🥢花胶扒花菇

🔥火焰阿拉斯加

蕞后还有哈根达斯雪糕爽吃!🥳🥳
2023-09-30 1558 瀏覽
環境舒適,員工友善,食物種類非常多可以選擇,食物味道好,甜品非常美味,值得推薦的lunch buffer 。咖啡可以無限次飲,雪糕又係任食。放假可以休息一下的好地方
2023-09-30
午餐
  • 甜品
  • Lunch buffet
2023-08-20 3542 瀏覽
hotel w 食物擺設和煮法令有一手,比較今年食過其他酒店buffet好食。入場要等到6pm才俾入座。冰鎮海鮮龍蝦細隻但肉質有彈性,可惜冇熟食。炒海鮮有蟹和蝦夠惹味,少有煮青口,肉眼牛肉叫廚師再燒仍幾生。有老水拼盤但唔入味。6:45pm 有花膠東菇,7:30pm有魚子醬帶子,8pm 有火焰蛋糕。黃瓜豬骨湯幾入味。parma ham開始出了一次好快冇就冇refill。點心奶黃包和芝蔴卷好味。有小杯雪耳糖水,最好有一鍋熱。另有麥西哥餡餅和薄餅有特色。枱同枱之間空間小,出入唔方便。有自助果汁bar任飲,唔錯。
2023-08-17
15 分鐘 (堂食)
2023-08-16 2566 瀏覽
本身芝士控嘅我,見到主題係芝士即刻約朋友去試,可惜所提供嘅有芝士嘅嘢食並唔係好多,有D失望!不過有麵包蟹都算加分位,而且見職員都不停refill出嚟,我食咗起碼3轉,另外有個避風塘炒海鮮都唔錯.連熱食想搵有芝士嘅都好少,刺身我淨係食咗八爪魚,不過不失,師傅切好擺喺度自己夾,唔使排隊慢慢叫.甜品種類比較少,蛋糕唔吸引,馬卡龍偏甜,唯有食多幾杯雪糕補數.職員整體都有禮貌,坐到過咗時間都冇催埋單,俾半個鐘客人慢慢坐傾吓計,呢點係加分位!
2023-08-15
  • 冷盤
星期日同家姐去咗W hotel食Brunch buffet ❣️7-8月做緊每個星期唔同主題,食物款式超豐富有齊10款海鮮任食,仲有原隻芝士焗龍蝦😍現場仲有大廚即席表演🔥,有得睇有得食👨🏻‍🍳.🌟表演環節每個星期日都會有特別表演,今次廚師即場燒原條牛肋骨🥩,同即燒甜品杯❥ 牛肋骨肉質軟嫩又夠香,配上刈包同黑醋汁,好食❣️.🔻海鮮區10款海鮮:凍龍蝦、小龍蝦、蟹腳、麵包蟹、藍青口、青口、鮮蝦、清酒鮑魚、翡翠螺同花螺❥最正係凍龍蝦🦞肉質鮮味又彈牙❣️;麵包蟹蟹膏甘香🧡;蟹腳鮮嫩;其他海鮮都唔錯,唯一係青口冇鮮味🥹❥另外每人有一隻龍蝦🦞✨,可以揀蒸/燒/焗推薦芝士忌廉焗,味道鮮甜肉質又彈牙🤤,必食!.🔻刺身/壽司區6款刺身:三文魚、吞拿魚、油甘魚、帶子、甜蝦同八爪魚帶子同甜蝦鮮甜;三文魚肥美;可惜吞拿魚冇鮮味試咗大廚推介嘅Dry dip取代豉油,鹹鹹地幾有趣😎.🔻前菜/沙律區5款芝士🧀️,大部份都係軟身,夠香滑!另外5款火腿發揮正常冷盤仲有吞拿魚/油甘魚刺身同牛肉他他,喺其他buffet比較少見 🤘🏻.🔻熱葷區有好多配合東南亞主題嘅特色菜,包括:海南雞飯、燕麥蝦、星洲辣椒炒蟹、肉骨茶、冬陰功、巴東和
7-8月做緊每個星期唔同主題,食物款式超豐富
有齊10款海鮮任食,仲有原隻芝士焗龍蝦😍
現場仲有大廚即席表演🔥,有得睇有得食👨🏻‍🍳
🌟表演環節
❥ 牛肋骨肉質軟嫩又夠香,配上刈包同黑醋汁,好食❣️
🔻海鮮區
❥另外每人有一隻龍蝦🦞✨,可以揀蒸/燒/焗
推薦芝士忌廉焗,味道鮮甜肉質又彈牙🤤,必食!
🔻刺身/壽司
6款刺身:三文魚、吞拿魚、油甘魚、帶子、甜蝦同八爪魚
帶子同甜蝦鮮甜;三文魚肥美;可惜吞拿魚冇鮮味
試咗大廚推介嘅Dry dip取代豉油,鹹鹹地幾有趣😎
🔻前菜/沙律區
5款芝士🧀️,大部份都係軟身,夠香滑!
另外5款火腿發揮正常
🔻熱葷區
有好多配合東南亞主題嘅特色菜,包括:海南雞飯、燕麥蝦、星洲辣椒炒蟹、肉骨茶、冬陰功、巴東和牛、串燒、印度酥皮烤雞飯等等。
❥海南雞飯雖然俾咗雞胸位,不過唔嚡口,軟綿嘅香飯配埋黑醬油同薑蓉好食😋!
❥炒蟹惹味🦀,肉質夠鮮味,正!
❥巴東和牛肥美軟腍,油脂甘香🐂
❥印度酥皮烤雞飯好重印度香料味,烤雞嫩滑,幾有特色
❥三巴魚肉燒得比較木實又唔夠香,唔推薦❌
❥ 3款肉類包括:牛扒、泰式香茅燒豬腩肉同羊架
牛肉顏色粉嫩都唔錯🥩;羊架過熟,豬腩肉太韌,呢2款都令人失望
另外中菜方面仲有超大塊嘅花膠、燒味、滷水、同點心
🔻甜品
甜品有蛋糕🧁、馬卡龍、果仁酥餅、檸檬撻、朱古力等等,選擇都唔少,賣相靚之餘味道都唔錯🫶🏻
泰式甜品只有斑蘭千層糕同夜香西米糕,不過呢2款都好淡味可以唔洗試
另外仲有即整pancake,可以自己家配料同醬料
雪糕有6款Häagen-Dazs雪糕任食🍦。
暑假仲有個特別優惠!加$50 就可以3款啤酒中任揀一款🍻
總結嚟講呢個buffet選擇多,而且質素真心好,不過相對上個價錢比較貴,拍得住晚市自助餐。如果有budget又想食餐好,呢個係個好選擇👍🏻
午餐
2023-08-02 3563 瀏覽
前排約朋友一齊食自助餐😆自助餐最好就係自己可以食自己鐘意既野,時間夠長,傾住計hea下享受下美食真係一大樂事😂今日黎到西九既W酒店KITCHEN試下佢地個‘’芝味南歐‘’自助餐🥰平日午市自助餐 $372.3 (Openrice預付優惠)一入門口已經見到左邊開揚大落地玻璃窗🤩🤩引哂日光入黎真係勁舒服😊食物同座位分開左2個區域,上層食物下層座位(突然諗起自助山🤣)食物種類都唔少呀🦐冷盤有蝦,藍青口,半殼青口,翡翠螺等等,我個人就超喜愛半殼青口,夠哂新鮮同冰凍,一野掃左半打🤣蝦都夠爽口,我都食左半打🤣🤣🍣魚生佢地魚生都有好多款,三文魚,三文魚腩,吞拿魚,八爪魚,油甘魚等等,師傅擺得好靚,成隻船咁👍👍我就試三文魚同油甘魚,新鮮又夠油香,正😝🍗🍖熱食除左有指定意粉飯等等主食,我最鐘意就係食牛扒同埋三文魚柳😝牛扒7成熟左右唔會太老,配上燒汁肉味好濃郁😋😋三文魚柳都唔會過熟,剛好夠嫰滑😌😌😌🍮甜品有好多款😆但我已經好飽所以只係試左幾款🤣最鐘意個焦糖布丁,夠幼滑又夠甜,加埋上面塊焦糖好正😋😋😋仲有好多款未試都已經飽左🤣🤣 但整體而言都係好味,重要對住海景食,正😃😃😃

平日午市自助餐 $372.3 (Openrice預付優惠)

🦐冷盤

🍣魚生