餐廳: KITCHEN
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2023-03-17 1729 瀏覽
// 𝙋𝙤𝙥-𝙪𝙥 𝙒𝙖𝙗𝙞-𝙎𝙖𝙗𝙞 𝘽𝙪𝙛𝙛𝙚𝙩 𝘾𝙤𝙡𝙡𝙖𝙗 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙈𝙞𝙘𝙝𝙚𝙡𝙞𝙣-𝙨𝙩𝙖𝙧𝙧𝙚𝙙 𝙍𝙚𝙨𝙩𝙖𝙪𝙧𝙖𝙣𝙩 𝘾𝙝𝙚𝙛 𝙍𝙮𝙤𝙩𝙖 𝙆𝙖𝙣𝙚𝙨𝙖𝙬𝙖 - 𝙆𝙄𝙏𝘾𝙃𝙀𝙉 𝙖𝙩 𝙒 𝙃𝙤𝙣𝙜 𝙆𝙤𝙣𝙜 🍽 //-Well-situated in West Kowloon’s aesthetic yet innovative hotel, 𝐖 𝐇𝐨𝐧𝐠 𝐊𝐨𝐧𝐠, 𝐊𝐈𝐓𝐂𝐇𝐄𝐍 is a contemporary bistro featuring a modern international buffet; and has now teamed up with Michelin-starred restaurant chef, Ryota Kanesawa to present a 𝐭𝐢𝐦𝐞-𝐥𝐢𝐦𝐢𝐭𝐞𝐝 𝐩𝐨𝐩-𝐮𝐩 “𝐖𝐚𝐛𝐢-𝐒𝐚𝐛𝐢 𝐁𝐮𝐟𝐟𝐞𝐭” showcasing the exquisite beauty of Japanese cuisine. Available from March 16 to 18, 2023.-☞ 𝐖𝐚𝐛𝐢-𝐒𝐚𝐛𝐢 𝐁𝐮
☞ 𝐖𝐚𝐛𝐢-𝐒𝐚𝐛𝐢 𝐁𝐮𝐟𝐟𝐞𝐭 𝐱 𝐑𝐲𝐨𝐭𝐚 𝐊𝐚𝐧𝐞𝐬𝐚𝐰𝐚 - 𝐇𝐊$𝟒𝟑𝟖 𝐏𝐞𝐫 𝐏𝐞𝐫𝐬𝐨𝐧
Exclusively teamed up with the head chef of Michelin-starred restaurant Ryota Kappou Modern, Chef Ryota Kanesawa, presenting a limited-pop-up “Wabi-Sabi Buffet” at KITCHEN from March 16 to 18, 2023.
The Japanese buffet features an 𝐞𝐱𝐪𝐮𝐢𝐬𝐢𝐭𝐞 𝐩𝐫𝐞𝐬𝐞𝐧𝐭𝐚𝐭𝐢𝐨𝐧 𝐨𝐟 𝐭𝐫𝐚𝐝𝐢𝐭𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐚𝐧𝐝 𝐜𝐫𝐞𝐚𝐭𝐢𝐯𝐞 𝐉𝐚𝐩𝐚𝐧𝐞𝐬𝐞 𝐝𝐢𝐬𝐡𝐞𝐬, all made with top-notch and finest-sourced ingredients; for an authentic and unforgettable dining experience.
By infusing a range of 𝐭𝐫𝐚𝐝𝐢𝐭𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐉𝐚𝐩𝐚𝐧𝐞𝐬𝐞 𝐚𝐧𝐝 𝐎𝐬𝐚𝐤𝐚 𝐬𝐩𝐞𝐜𝐢𝐚𝐥𝐭𝐢𝐞𝐬 into the buffet, the menu showcases his signature dishes to indulge in, including Grilled Miso Chicken Skewers, Foie Gras Monaka, Beef and Tofu Sukiyaki with Truffle Egg Foam, Pork Katsu Sando with Cheese Tonkatsu Sauce; as well as sweet treat options of Strawberry Cream Bun, Green Tea Biscuits with Hojicha Cheese Filling, and more.
// 𝟏𝟎% 𝐒𝐞𝐫𝐯𝐢𝐜𝐞 𝐂𝐡𝐚𝐫𝐠𝐞 🔝 //
ᴍᴇ-ᴘᴊ-ʀᴘ-ᴡs-sᴄɴ
2023-02-18 2313 瀏覽
家人生日,訂了18/2 7位自助晚餐慶祝,選8:30-11:00 嗰轉,因為要等埋家人8點放工先去到,預訂時已比晒錢,收埋確認信息。點知到當日5:30收到W打嚟話今晚自助餐改到5:30-9:30。一係你就嚟食到9:30走,一係你就退錢。你冇嘢啊!5:30通知8:30入座嘅客只可以食到9:30?我食Buffet啊大佬。跟住話一般可以安排改期,生日飯啊,改你條命啊。跟住話安排退款比你咯,要等12個工作天。呢間嘢真係垃圾到一個點啊!
2023-02-18
生日
丈夫生日,原先揀選一間係尖沙咀酒店慶生,但酒店通知沒有生蠔亦沒有鵝肝/鴨肝供應,失望至極。臨時臨時訂到這間自助餐,5:50不用排隊入場,坐近門口唔係咁開心,但原來入口處亦可通往取食物區,都好方便呀未夠6點已經有食客攞緊食物,跟住我哋都分頭行事取食物/攞飲品飲品方面:自己沖冷/熱檸檬茶/水,亦有咖啡機,亦可以加錢任飲汽水/紅白酒食物方面:我是有點兒失望,因為食物區比較細,相對款式真係比較少海鮮-生蠔(任夾),龍蝦,蜆,螺,麵包蟹(比較少膏)芝士-五六款,味道唔錯,麵包有3款及2種餅乾湯-中西湯各一,味道一般沙律-三款沙律菜,配菜亦有六款左右,不過栗米/紅菜頭欠奉熱食-即切牛肩胛,燒羊架(呢兩款堅好食),仲有印度飯,印尼薄脆,仲有兩三款熱食(不過味道麻麻)甜品-藍莓西瓜汁(小朋友勁鍾意),芝麻糊(不錯,食得出唔係開粉),仲有約8款的蛋糕,另外仲有約6款糖果(利是糖,瑞士糖,熊仔/蛇仔軟糖等等)生果-切粒西瓜,密瓜,仲有香蕉,蘋果,四季桔(酸到。。。😑)整體原價的話是不值的,但因有折扣,加上食物區職員及亦有位經理協助小朋友取食物,值得加分加分

海鮮-生蠔(任夾),龍蝦,蜆,螺,麵包蟹(比較少膏)
芝士-五六款,味道唔錯,麵包有3款及2種餅乾
湯-中西湯各一,味道一般
沙律-三款沙律菜,配菜亦有六款左右,不過栗米/紅菜頭欠奉

2023-02-11
用餐優惠
優惠券
  • 燒牛肩胛,燒羊架
是次與男友於香港W酒店的KITCHEN享用自助午餐,餐廳裝潢別具一格,走現代時尚風格設計。空間感不錯、座位舒適且能飽覽九龍優美海景。自助餐枱上擺滿了各色各樣的菜式,當中包括中式點心、焗羊膝、牛肩扒、辣酒花螺、焗三文魚、刺身、麵包蟹、青口、蝦及甜品等等。食物補充快、質素佳,職員態度友善有禮,會再次光顧﹗

食物補充快、質素佳,職員態度友善有禮,會再次光顧﹗
香港W酒店位於西九龍柯士甸道西1號九龍站 D 出口, 步行約1分鐘。連接ELEMENTS圓方商場,同樣以自然及五行(金、木、水、火、土)作設計概念,其非凡的室內設計呼應著璀璨中別具個性的都市色彩,讓賓客猶如置身在魔法森林裡。香港W酒店設有2間特式餐廳,包括位於大堂旁的中菜廳、6樓的Kitchen,1間酒吧WOOBAR 及76樓的WET® 泳池露台。KITCHEN餐廳主要提供國際風味的自助餐,KITCHEN裝潢設計時尚和別具一格,坐擁優美宜人的海景景觀。賓客可在這裡欣賞閃爍迷離的金蛋裝飾。週末下午茶自助餐供應時間為3pm-5pm成人價錢:HKD 398.00(+10% 服務費)主題定期更改,由9月17日至10月30日的主題為「果蜜沁香」 , 營造漫味斑斕繽紛的熱帶果園。酒店聯乘知名柑橘氣泡酒Chandon Garden Spritz推出的果漾下午茶自助餐每位賓客包一杯特式飲品,我們各點了一杯Cocktail和Mocktail,完美搭配沁涼醉人的香橙特飲,以清新味力喚醒您的感官。食物款式:壽司三款(加州卷、吞拿魚沙律醬卷、三文魚忌廉芝士卷)、 大阪風味章魚丸、炸魚柳配香橙蜜糖芥末、 粟米火
香港W酒店位於西九龍柯士甸道西1號

週末下午茶自助餐供應時間為3pm-5pm
成人價錢:HKD 398.00(+10% 服務費)

食物款式:壽司三款(加州卷、吞拿魚沙律醬卷、三文魚忌廉芝士卷)、 大阪風味章魚丸、炸魚柳配香橙蜜糖芥末、 粟米火腿吉列卷七味蛋黃醬、 炸日式芝士竹輪配日式芥末醬、風乾牛肉芝麻菜波爾斯芝士卷配橙香甜酸醬、鴨肝燉蛋撻配香醋橙汁、 特式三文治、 照燒烤雞肉串、 日式照燒烤雞薄餅、 日式香橙五花肉包、 炸鮮蝦雲吞配糖醋汁、 黃金炸雞、 拉麵配菜配料、 兩款中式點心( 蝦肉豬肉燒賣、豆腐餃)
六款口味的movenpick雪糕: 士多啤梨、雲呢拿、 瑞士朱古力、 特濃咖啡味 、楓糖合桃、 意大利奶凍🍦

甜品款式: 糖果吧、 香橙炸彈蛋糕、檸檬酥皮杯蛋糕、橙花馬卡龍、 檸檬閃電泡芙、 芒果拿破崙、 牛奶朱古力瑞士卷、 柚子意式奶凍、 櫻桃布甸蛋糕、 青檸芝士蛋糕、 士多啤梨蛋糕、 朱古力石板街、 綠茶杏仁糖、 柑橘沙律氣酒果凍、 腸仔卷、 英式原味或提子鬆餅、香橙番石榴果醬和凝脂奶油、 即製班戟等精緻鹹甜美點🍡

自助餐而言選擇種類略少,欠缺海鮮類和熱盤,食材款式都較基本,全部都是讓人速飽的食物,但食物質素不俗,味道絕對較W Afternoon tea set 出色🌟KITCHEN餐廳當日只得數枱客人,環境氣氛舒適,非常適合情侶,不會像一般熱鬧和充斥著家庭客的自助餐餐廳。如果你以食物為主而來,那麼性價就一般,但若然是為了環境氣氛的話,你就找對了地方!

Instagram: Princessbarbiexxo
YouTube: BarbieYau 芭比夢遊仙境
Tea buffet
2022-10-30
  • Buffet
元旦新一年第一天第一餐要對自己好D!SUNDAY BRUNCH 用open rice 訂座有85折,餐廳會早2天電話確認訂座,然後發電郵要求全數支付,全個過程簡單方便。餐廳安排準時12點入座,樓底高,景色開揚。今日天公不做美,天陰陰,仍無礙我們愉快的心情。🌼人不能控制天地萬物,但可以控制自己的心態。🌹SUNDAY BRUNCH 有幾款果汁、檸檬茶、咖啡和奶茶 任飲,十分自在。海鮮方面,有8款,生蠔、長腳蟹、麵包蟹、藍青口、東風螺、蜆、小龍蝦和波士頓龍蝦,陣容頂盛。生蠔新鮮不過咸,麵包蟹和長腳蟹肉厚而且肉質鮮甜,是必食推介。甜品款式未算十分多,但都有馬卡龍、芝士蛋糕、千層酥、慕士杯、班戟、MOVENPICK 雪糕、朱古力、焦糖燉蛋、朱古力簿餅……我最愛🟢綠色開心果味馬卡龍輕甜不膩,幸福感滿滿。刺身有5款,三文魚、吞拿魚、帶子、魚子等。熟食方面,款式不多,有蒸魚、印度薄餅、中式點心、喇沙湯麵等。這道花膠海蔘鴨掌是回本菜,材料重本,略嫌味道太淡,沒有味道。這道雪山皮叉燒飽是廚師響鐘食品,熱辣辣脹卜卜,超級好吃,不能錯過🫶!壽司區🍣有很多壽司款式,肉質新鮮,由於已很飽未能全部試試。扒類有3款
元旦新一年第一天第一餐要對自己好D!
餐廳安排準時12點入座,樓底高,景色開揚。
今日天公不做美,天陰陰,仍無礙我們愉快的心情。
🌼人不能控制天地萬物,但可以控制自己的心態。🌹

海鮮方面,有8款,生蠔、長腳蟹、麵包蟹、
藍青口、東風螺、蜆、小龍蝦和波士頓龍蝦,陣容頂盛。

刺身有5款,三文魚、吞拿魚、帶子、魚子等。

壽司區🍣有很多壽司款式,肉質新鮮,由於已很飽未能全部試試。

扒類有3款選擇,燒鵝、羊肉和牛扒,十分豐富。
我試了牛扒,比較多筋,有點失望!

長枱擺放着餅乾、火腿和芝士,食品擺放得有點稀疏。
試了BLUE CHEESE 好味!😘😘🤭
小枱上有2款湯品,有蘋果南瓜湯🥣 和蟲草花紅棗烏雞湯。
中西湯都好美味,食完冷盤暖胃首選。

之前好幾次想到KITCHEN 試試,睇完食評每次都放棄。
今次一探,終於明白這裏食評為何好壞差半。
我是十分喜歡此餐廳。
原因是食物比較西式,比較適合我口味。🩷
SUNDAY BRUNCH的生蠔和海鮮質素十分滿意。❤
用餐時間有3個小時,十分充足,食得舒適。💚
當然,如果需要品嚐很多熟食的客人,個人認為KITCHEN 是未能滿足需求。

2023年第一餐食得開心幸福捧腹離開,是個好開始!
😍🥰
2022-12-25 2877 瀏覽
9月中嘅星期日同朋友去咗kitchen 食自助午餐。當日都差唔多全滿,我哋差唔多1點先到,大部分枱已經有人,海鮮豐富,有長腳蟹,波士頓龍蝦,鮑魚,蝦,蠔,青口,估唔到同大多酒店嘅晚市自助晚餐一樣豐富。日本刺身也有大大隻帶子,其他我沒有拎,記得有三文魚,劍魚等大普種類。熟食雖然款式不多,但係夠精同好味,當然也有切牛肉,燒味,沙律,甜品。今餐亮點係有豐富海鮮,又海景,雖然係望住西隨道口,但可以嘅。價錢都唔平,不過呢個質素都值得嘅。
午餐
一直聽人講W hotel ge buffet 好正!今日同3位朋友放左工就黎食。首先餐廳環境不錯,但食物方面真係好失望。因為野食嘅選擇真係唔多,食完1轉已經好似無其他野想揀黎食!海鮮方面有最signature 嘅麵包蟹,麵包蟹係甘多海鮮中最出色嘅一款。生蠔方面佢啲生蠔都比較細粒,完全滿足唔到我😌熟食方面,選擇都唔多,一間5星級酒店嘅buffet黎講真係好差。同埋甜品方面,真係無一樣野好食,最好食應該係moviepick 雪糕。總括黎講,buffet食物選擇唔多,而且唔好味,性價比極低,甘貴但無一樣野食好食,真心覺得有啲差!唔會再黎呢度食buffet!!!!

第一次用Asia miles 積分換餐飲,呢積分11月尾到期,今年飛唔切😎唯有食個平日lunch buffet 開心吓😝呢到喺正九龍站上蓋,對住180度海景食野,佈置好有聖誕氣氛,坐低食住當旅行🤣12點準時開餐,見已經有7成人入座,食物款式多有驚喜wor!!! 冷盤有爆膏麵包蟹、海鮮冷盤新鮮😋日式刺身唔少得、即燒和牛肩、豬鞍🥩咖喱大蝦、羊配烤餅🥙熱辣辣中西式熟食,ham芝士任食,甜品食焦糖布丁🍮 、movenpick🍨追加好出色😆休閑食足兩小時,絕對有下次哈😋

休閑食足兩小時,絕對有下次哈😋

2022-11-30
  • 海鮮
  • 冷盤
  • 甜品
  • Lunch buffet
2022-10-22 3237 瀏覽
W酒店最近同柑橘氣泡酒品牌Chandon Garden Spritz聯乘推岀tea buffet,多款茶點都以香橙入饌~超過30款鹹甜點都可無限任食!仲包左一杯香橙cocktail/mocktail!當然亦有果汁、茶等任飲~價錢同一般嘅酒店afternoon tea set差唔遠~ 雖然無靚靚嘅三層架,但就有多兩三倍嘅食物選擇。整體質素ok,都有幾款食物會想encore。環境唔算超闊落,但就有大大個海景,呢個價錢可以接受~ 特別岩鍾意鹹點多過甜點嘅朋友仔 (甜點相對普通)「果蜜沁香下午茶自助餐」$398/成人 $208/小童⏳1500-1700 (星期六日及公眾假期)⏳供應至10月30號✨必食✨🦀洛神花橙香蟹肉沙律三文治蟹肉份量十足,幾鮮幾重蟹味!多汁得黎,包體軟熟唔會太濕🐷日式香橙燴五花肉包五花肉超入味!多汁唔柴!甜甜酸酸~ 🧀風乾牛肉芝麻菜波爾斯芝士卷鹹香十足!帶蒜香~🍦Mövenpick雪糕任食!當日就有Espresso Croquant、Maple Walnut、Strawberry、Vanilla四款口味~ 大推espresso同walnut!超濃咖啡同楓糖味— — — —

「果蜜沁香下午茶自助餐」$398/成人 $208/小童
⏳1500-1700 (星期六日及公眾假期)
⏳供應至10月30號

✨必食✨

🦀洛神花橙香蟹肉沙律三文治
蟹肉份量十足,幾鮮幾重蟹味!多汁得黎,包體軟熟唔會太濕

🐷日式香橙燴五花肉包
五花肉超入味!多汁唔柴!甜甜酸酸~

🧀風乾牛肉芝麻菜波爾斯芝士卷
鹹香十足!帶蒜香~

🍦Mövenpick

— — — — — — — — — — — — — ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⠀⠀
✨不妨再拎✨

🧀炸日式芝士竹輪 配日式芥末醬
外脆內帶嚼勁,中間有啲流心芝士,配埋芥末醬一齊食唔會太膩~

🦐炸鮮蝦雲吞 配糖醋汁
雲吞炸得好香脆!蝦肉彈牙~

🐣照燒烤雞肉串
幾入味,唔算燒到好乾柴

🐣黄金炸雞
外皮香脆,肉質軟嫩有肉汁,唯獨無乜鹹蛋黃味~

🍵綠茶杏仁條
綠茶味幾重!甜度低

🍊橘子意式奶凍
奶凍滑溜,橙香突岀,但奶味較為低調

🍰青檸芝士蛋糕
係較為輕盈嘅芝士蛋糕~ 軟滑富奶香,略嫌餅底偏腍

🍊香橙炸彈蛋糕
蛋糕綿密濕潤帶橙香,仲有啲香橙粒添
2022-10-22 2896 瀏覽
去W Hotel Kitchen吃 lunch buffet,之前有人提過佢哋嘅服務態度麻麻地,但當日所見職員服務態度幾好,見你拿住多食物,即刻幫你夾取所需要嘅食物。食物種類同其他buffet差唔多,麵包蟹多膏好味,凍蝦新鮮肉質爽嫩,而甜品種類有很多選擇,我最欣賞係粉麵檔的喇沙湯底,是新加坡大廚自己調製出來的,味道很濃椰汁味很重。而芝士款式亦有四五種可選擇,刺身有四款,我最喜歡吃甜蝦,全部可以自己夾取件數不需要分配,抵讚!

2022-10-20
用餐優惠
信用卡優惠
  • 喇沙湯底湯麵
抵讚的頂級大廚Jeffrey, Benny & Terry👍👍👍每次來這裏享受Sunday Brunch,大廚Jeffrey,Benny,Terry的超卓廚藝總能帶給我驚喜,所製作的美食令人垂涎三尺,捧腹滿載而歸🤣🤣🤣美食絕不欺場,有真材實料,比我手掌還大的花膠,日本刺身壽司,法式雲吞意粉,美式鴨肝漢堡包,多款芝士,Cold Cuts,以及源源不絕供應的龍蝦🦞,生蠔🦪,麵包蟹,長腳蟹,等等等等⋯⋯而大廚Jeffrey,Benny,Terry,不但廚藝精湛,更是熱情招待顧客,令人感覺親切友善,值得一讚👍👍👍👏👏👏感恩有幸能夠認識到這麼有熱情熱誠熱力的3位大廚,令我能在疲勞的工作過後,可以在這裏享受到5星級盛宴和賓至如歸的招待,真的十分之感謝和感恩你們的努力付出🙏🙏🙏🥰🥰🥰

2022-10-02
2022-09-21 10022 瀏覽
見到啲度有好多劣評,其實又唔係真係咁差啫😅今次我哋weekday試左佢嘅夜晚buffet,6點入座,食到9:30。全場大概6-7成滿,又唔算好多人,食物refill都快。我係衝著佢嘅生蠔同麵包蟹而來的,而啲兩樣都令我非常滿意。其次係佢嘅鴨肝都好好食。至於其他野都係一般般,整體而言未至於要劣評。法國生蠔👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻啲豪雖然唔係好大隻,但係佢夠鮮甜,而且啲肉都爽脆。最重要一點,係佢無限量供應,亦都冇限制每人每次拎幾多隻。我每次都一次過拎10隻,如果冇晒佢就會立即響廚房refill出嚟。前後我拎左三次,即係食咗30隻,其實都回左一大本啦。麵包蟹👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻啲麵包蟹都算大隻,最正嘅地方係佢隻隻都爆膏,啲膏勁鮮甜,而且最難得嘅地方係麵包蟹嘅蟹肉竟然係會有蟹味。可能你會話蟹當然有蟹味啦,但事實並非如此,因為絕大部份酒店buffet供應嘅麵包蟹,啲蟹肉都只係得雪藏味,係完全冇味你根本唔會想食,而今次嘅麵包蟹完全冇雪味的,而且仲鮮甜添。我前後食咗一隻半。亦都有版友話啲麵包蟹出咗半個鐘就唔再Refill,好在今晚冇呢個情況,我去到9:00都仲見到有麵包蟹供應,基本上佢一冇晒就會refil
見到啲度有好多劣評,其實又唔係真係咁差啫😅

法國生蠔👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

麵包蟹👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
啲麵包蟹都算大隻,最正嘅地方係佢隻隻都爆膏,啲膏勁鮮甜,而且最難得嘅地方係麵包蟹嘅蟹肉竟然係會有蟹味。可能你會話蟹當然有蟹味啦,但事實並非如此,因為絕大部份酒店buffet供應嘅麵包蟹,啲蟹肉都只係得雪藏味,係完全冇味你根本唔會想食,而今次嘅麵包蟹完全冇雪味的,而且仲鮮甜添。我前後食咗一隻半。亦都有版友話啲麵包蟹出咗半個鐘就唔再Refill,好在今晚冇呢個情況,我去到9:00都仲見到有麵包蟹供應,基本上佢一冇晒就會refill,呢樣係抵讚嘅
爆膏麵包蟹

其實佢仲有好多其他海鮮,包括東風螺、翡翠螺、蝦、扇貝、小龍蝦、蜆、青口等等。我掛住食生蠔同麵包蟹其他嗰啲都冇乜機會試😅
海鮮

佢嘅熱葷都唔算少,味道就中規中矩。有樣奇怪嘅地方係佢會將啲海鮮變做熱葷然後又變多個菜,例如炒蟹佢會用麵包蟹嚟炒,清酒煮蜆佢用番海鮮嗰啲蜆同青口,豉油皇煎蝦佢又用冷盤嗰啲蝦,仲有焗蠔都係用返嗰啲法國生蠔,就變得太細隻了。

熱葷
和牛扒

日式區佢係比較冇睇頭,魚生種類少,壽司款式都好少,有個即叫即做嘅天婦羅,不過味道就一般,仲有冷麵都係一般。我連影都冇影😅😅

芝士同cold cut 都有唔少選擇,佢有一大張長枱全部用嚟放芝士同cold cut
coldcut  同芝士

冷盤方面我就冇乜點試,都係一般般唔係咁吸引。
冷盤
沙律
生果

甜品方面都係冇乜特別,中規中矩咁啦。

總括而言,如果你鍾意食生蠔同麵包蟹,你會覺得值,如果呢兩樣嘢或冷盤海鮮都唔係你嘅心頭好,而其他嘢都係一般水平就好似唔係咁抵了。

食物:❇️❇️❇️❇️
爆膏麵包蟹
coldcut  同芝士
沙律
2022-09-12 3092 瀏覽
今日就嚟到W Hotel 食個自助餐慶祝吓,其實我上年5月已經嚟幫襯過,當時疫情初愈,五百幾蚊相當抵食。餐廳位於6樓,對面嘅就係ICC。隔離執咗啲餐廳,今日我哋食嘅係Kitchen。我喺佢哋W Shop訂位嘅,呢個9月佢哋做緊法日主題,經網上訂位連free flow 閒日都只係694.5 加一,做緊75折。但網上訂位要full pay嘅,網上訂位時喺兌換日期入返訂坐日子,佢就有email confirm 返你架啦。今次分咗上層大堂位,都闊落。空間感唔錯,仲對住海景。出去望吓嘢食先,冷盤沙律選擇多過10款,一個大堂攞晒所有嘢食。先睇海鮮,貝螺蝦蟹小龍蝦。重點當然喺呢個法國Ostre’ Argent生蠔,fill得幾快架。今晚啲生蠔,Size適中,肉身嫩滑,味道淡口,配上氣酒能夠吊出佢嘅鮮。扒類方面先係有豬呀,呢邊呢就係和牛臀,。三款醬汁可以選擇。嚟睇睇個扒,和牛扒牛味香濃,佢哋跟個薯蓉滑身之餘味道都香口,至於豬方面乾身但豬味清新,夾埋個紅酒豬味發揮更好。牛有啲部位比較難切,可以問佢攞把靚刀唔洗切得咁辛苦。魚生壽司方面不過不失,八爪魚得啲鬚鬚無咁開心,種類唔多但都正常發揮,起碼係新鮮嘅。風

。牛有啲部位比較難切,可以問佢攞把靚刀唔洗切得咁辛苦。
風乾肉區幾靚仔,背後就係芝士呀
今晚有兩款湯揀,法式蘑菇湯同馬蹄湯。湯呢個蘑菇湯不得了,磨菇磨茸融入個湯,淡淡細緻淡淡蘑菇。另外就係馬蹄蘿蔔湯,清清哋幾 fresh。
再嚟甜品區,有涼粉食幾地道,糕點款色都幾多。
返到埋嚟個位都已經黃昏啦,可以睇下日落,望住故宮景呀。
今晚我呢個係free flow package,首先上場嘅係呢支B&G來自法國Loire Valley嘅氣泡,金黃色酒色氣泡細緻有力,味道清新帶花香相當容易入口,啱晒今晚嘅海鮮呀。
紅酒方面有呢支智利嘅Cabernet Sauvignon,強勁黑加侖子味同果味,中身中單寧,越飲會越甜,比起牛,配今晚個豬同咖喱更出色。
每人另外奉送一隻大焗蠔,個殼拳頭咁大隻,配埋醬汁味道濃郁,大滿足呀。
啱啱條蒸魚我就攞咗個魚鮫,滑身無骨好受歡迎,半場已經出第三條。
仲有更多精彩來容喺影片,切勿錯過
2022-09-01
$694.5 (晚餐)
紀念日
2022-09-05 2199 瀏覽
今日同先生去左尖沙咀柯士甸道西1號香港W酒店,一入去一大片落地玻璃,景色怡人望住海景,感覺好舒服有香檳配搭精緻糕點,有分甜點及鹹點 🍰,鹹點味道比較適合我,蛋糕好鬆軟美味,每種口味也好喜歡甜點對我來說,實在太甜,不太適合我,食完會幾口渴同埋也幾痴牙。總结而言,環境舒服自在,但可能同我個人口味關係,只喜歡鹹點,不太喜歡甜點,所以有點可惜,同等待食物時間較長,這要有待改善和價錢上也較為偏貴,性價比不算不高 。
望住海景,感覺好舒服

有香檳配搭精緻糕點,有分甜點及鹹點 🍰

鹹點味道比較適合我,蛋糕好鬆軟美味,每種口味也好喜歡