夏天係榴槤的季節,周圍都推出榴槤雪糕,好快就俾大家食曬。無意中發現元朗有間窩夫小店,推出左限定D24榴槤甜品,榴槤雪糕杯、爆漿窩夫同有霸氣榴槤飲,決定去拜訪一試。店舖橙色的外觀好容易就搵到,俾人活力滿滿的感覺。主要用比利時麵團製作成牛角包同牛角窩夫,口感酥脆,唔會好肥膩。|D24榴槤系列|💛特濃榴楗焦糖窩夫雪糕杯 $59主角-特濃D24榴楗蓉 | 窩夫棒配角-脆波波底|雲呢拿雪糕3球|焦糖糖漿榴槤蓉好香,啖啖榴槤肉配埋凍冰冰的雪糕,味道好好,係嗅覺同味覺一大享受🤤。再用熱辣辣即製的窩夫棒點住食就更滿足啦~💛臭臭榴楗芝土奶油爆漿窩夫 $47榴楗加芝士多的邪惡配搭成為爆漿餡,榴楗香味濃郁,唔會好甜,餡料滿滿注入牛角中間念。配上鮮製酥脆的牛角窩夫。熱辣辣即叫即製,兩者融合得啱啱好,冰火交融,係絕佳組合👍🏽👍🏽 。食完依2樣都好有驚喜🤩,榴楗味好香濃,真材實料,份量足夠。鍾意食榴槤既你千奇唔可以錯過!店鋪仲有其他爆漿窩夫系列,抹茶、開心果、手工芋泥、奶油等等口味~除左甜既口味,仲有牛角咸味組合同咖啡飲,我準備好下次再幫襯試埋其他😋。

|D24榴槤系列|
💛特濃榴楗焦糖窩夫雪糕杯 $59
主角-特濃D24榴楗蓉 | 窩夫棒
配角-脆波波底|雲呢拿雪糕3球|焦糖糖漿

💛臭臭榴楗芝土奶油爆漿窩夫 $47

2023-09-03
10 分鐘 (外賣自取)
臭臭榴楗芝土奶油爆漿窩夫
📍Kroffle▪元朗人氣爆漿Croffle小店✨有超多口味配搭 有甜食🍨亦有鹹食🥪Croffle即叫即整熱辣辣香噴噴仲可以追加麻糬配料Croffle愛好者同煙韌控必訪!!(可惜小店冇得堂食 得兩張高枱 食起上嚟有啲狼狽♡Oreo麻糬魔法棒 $48Croffle+曲奇雪糕+麻糬招牌Croffle好高質🥹充滿牛油香氣 酥脆香口熱辣辣配埋冰涼雪糕🍦讚⁽(◍˃̵͈̑ᴗ˂̵͈̑)⁽雪糕口感略似意式Gelato偏黏同綿密配杯底軟糯麻糬非常夾´͈ ᵕ `͈麻糬Q彈煙韌唔黏口 完美😍♡士多啤梨奶油加麻糬 $41人氣之選🍓✨Croffle內塞滿士多啤梨忌廉同麻糬塞到脹卜卜勁Cute幼滑忌廉食出濃濃士多啤梨味唔係用化學糖漿Hea你配埋麻糬口感飽滿啖啖都好滿足💞
📍Kroffle▪元朗
人氣爆漿Croffle小店✨
有超多口味配搭 有甜食🍨亦有鹹食🥪
Croffle即叫即整熱辣辣香噴噴
仲可以追加麻糬配料
Croffle愛好者同煙韌控必訪!!
(可惜小店冇得堂食 得兩張高枱 食起上嚟有啲狼狽

幼滑忌廉食出濃濃士多啤梨味
唔係用化學糖漿Hea你
配埋麻糬口感飽滿
啖啖都好滿足💞
20 分鐘 (堂食)
下午茶
  • 士多啤梨奶油
有1⃣️说1⃣️,香港的甜品真的很卷,造型颜值拉满味道也很棒,呜呜呜🥹长胖真的不是我的原因,是美食🪝引我!!!约了朋友在元朗吃吃喝喝逛逛一整天,发现了这家爆浆窝夫🧇🤤🤤-🧇特浓榴莲焦糖窝夫雪糕杯这个真的太绝了!🥰🥰榴莲份量杠杠的,里面有窝夫、雪糕、脆波波,一起吃太满足了!!是窝夫棒,吃起来很方便,雪糕好像就是云尼拿味的🤔️杯装的就不担心雪糕融化🫠拿在手里边走边吃都可以(门口设有餐桌但是只能站着吃)🧇手工芋泥麻薯爆浆窝夫店里有好几种口味,我选的芋泥➕麻薯的,吃起来爆浆,😋窝夫酥脆可口,麻薯糯叽叽,口感很棒!!就是吃多了还是有一点点腻,雪糕杯完全不会!🧋草莓脆波波冰茶是夏日的颜色🤩🤩真的好漂亮,入口不是很甜腻的草莓味,有放柠檬片,所以是清爽酸甜的,很解腻!里面有脆波波增加了口感😋🧋榛子拿铁香浓顺滑,跟平时的没什么不同,无功无过

🧇特浓榴莲焦糖窝夫雪糕杯

🧇手工芋泥麻薯爆浆窝夫

🧋草莓脆波波冰茶

🧋榛子拿铁
香浓顺滑,跟平时的没什么不同,无功无过
2023-09-02 49 瀏覽
手工芋泥麻糬爆漿窩夫 芋泥係有真芋頭粒,甜度適中。麻糬係偏有淡淡牛奶味,煙韌唔黏口加分。夾住酥脆嘅牛角窩夫超好食---## 評分標準食物:4/5環境:3.5/5服務:4.5/5性比價: 👍🏽pp$50回購率:👍🏽地址:元朗民合徑8號幸福樓地下18號舖
手工芋泥麻糬爆漿窩夫

性比價: 👍🏽pp$50
回購率:👍🏽

地址:元朗民合徑8號幸福樓地下18號舖

2023-08-27 52 瀏覽
元朗向來都好多小食店, 其中一間好特別嘅係呢間 #牛角窩夫專門店 🧇🥐搭輕鐵到 #豐年路 落車行過馬路1分鐘就到🚋係正元朗廣場KFC對面🫶🏻呢間小食店主打即叫即製爆醬牛角窩夫, 咁我梗係唔可以錯過啦😋特濃開心果麻薯糬窩夫窩夫酥脆又香牛油味, #開心果 味香濃, 口感綿密, 配上煙韌麻糬😋Oreo麻糬曲奇雪糕雪糕窩夫熱辣辣嘅天氣梗係要食雪糕! Oreo雪糕底加左#麻糬 , 口感好豐富! 仲用木棍插住左牛角窩夫係度, 可以配埋雪糕一齊食! 呢度嘅窩夫鹹甜味都有, 下次可以試下佢鹹嘅口味😋夢幻櫻花脆波波呢杯野食好啱#打卡 呀!! 漸變色再加波波冰好夢幻❤️不過唔好掛住打卡搞到佢溶晒呀😂店舖亦有其他咖啡茶飲架, 唔鍾意有汽飲品嘅人可以考慮下!

特濃開心果麻薯糬窩夫

Oreo麻糬曲奇雪糕雪糕窩夫

夢幻櫻花脆波波

我睇到好多blogs、YouTube片都有介紹咗呢間餐廳🤩🤩呢間餐廳嘅位置都幾易搵到😎,只需要由元朗廣場經過KFC同Sasa出口,一出嚟就可以睇到它咗,非常方便😍。我哋喺聽日嘅中午時間到達時,餐廳並無太多人。 我哋諗咗好耐,究竟係要揀諗咗好耐。 最終,我哋揀咗芋泥麻糬😍。點完餐之後,佢就立即開始製作,我哋大概等咗8分鐘就拎得👍🏻👍🏻。⭐️ 手工芋泥麻糬爆漿窩夫 🧇🧇 $40呢個牛油窩夫外面係熱嘅,入面嘅餡料係凍嘅。 總括嚟講,呢個牛油窩夫相當大件😎,我必須咬兩口才能一次過品嚐到芋泥同麻糬嘅餡料😋😋。 牛油酥皮嘅香氣撲鼻而來,酥脆嘅口感畀人能夠睇到一層層嘅酥皮,係一個非常好嘅窩夫💚 💚。 它濃郁嘅牛油味道,非常邪惡😍😍。芋泥係由人工自己製作嘅,不過甜度唔高,食起嚟能夠感受到一粒粒細膩嘅芋頭。 而麻糬則偏向流質,奶味濃郁,有著彈性的口感😍。此外,我都睇到佢哋有榴槤口味嘅餐牌,如果你係榴槤愛好者,可以一試😎😎。🍄 總的來說呢個窩夫唔甜,但仍然唔錯😍。 係我第一次嘗試有餡料嘅牛油窩夫,非常值得一試。 下次我應該會想嘗試特濃開心果奶油口味。📍Kroffle元朗民合徑8號幸福樓地下18號舖Shop

⭐️ 手工芋泥麻糬爆漿窩夫 🧇🧇 $40

🍄 總的來說

📍Kroffle
元朗民合徑8號幸福樓地下18號舖
Shop 18, G/F, Hing Fook Building, 8 Man Hop Path, Yuen Long
2023-08-06 40 瀏覽
元朗人氣Kroffle..呢間係元朗店已經開業左都一段時間..遲遲都未嘗試到😂今日早餐就試吓啦..叫左兩個鹹點+一個甜點+一杯咖啡🧇爆漿窩夫系列士多啤梨奶油(可加$5有麻糬)超多餡..一咬就爆餡士多啤梨奶油满曬成個窩夫(我今次無加麻糬)掛住食漏左影相😂🥤榛子latte甘甜的咖啡配上香滑的朱古力榛子醬🌮 全家福芝士堡》由煙肉/司華力腸/火腿等組成🌮 烤煙肉片芝士牛角堡》主要由芝士/烤過既煙肉組成分別都有不同種類既醬料點綴..餡料豐盛.. 每一啖都係滿滿既材料但如果以全家福芝士堡黎講..個人覺得一份早餐三文治$61有點貴..但整體都唔錯

🧇爆漿窩夫系列
士多啤梨奶油(可加$5有麻糬)
超多餡..一咬就爆餡

》由煙肉/司華力腸/火腿等組成
🌮 烤煙肉片芝士牛角堡
》主要由芝士/烤過既煙肉組成

2023-07-27 35 瀏覽
Foodie IG @foodpilgrimage.gps ➲ 元朗 Kroffle即叫即整,要等一陣,趁熱食一流。➳ 爆漿窩夫 - 手工芋泥麻糬 ⁽¹⁰/¹⁰⁾一半台式牛奶麻糬,一半芋泥,保留芋泥粒粒,好酥脆,窩夫外熱芋泥內冷,冰火兩重,三重口感一試難忘,必試!每日限量20份,今次14:00 來到都仲有。➳ 爆漿窩夫 - 抹茶忌廉吉士 ⁽⁹/¹⁰⁾用咗小山園若竹抹茶,甜度低而濃郁,吉士濃厚細滑,牛角窩夫層層分明,薄脆軟綿好有驚喜,啖啖都爆曬漿,注意食相!➳ 爆漿窩夫 - 士多啤梨奶油 ⁽⁹/¹⁰⁾士多啤梨奶油一啲都唔油膩,酸酸甜甜,完美呈現士多啤梨嘅形象,拍完一份,會想試埋佢其他全部口味。⤵ @kroffle.hk元朗民合徑8號幸福樓地下18室#hkfood #hkrestaurant #hkcafe #cafehk #hk #hkfoodie #hkfoodblogger #hkcoffee #hkcoffeeshop #coffeeinhongkong #cafeholic #foodblog #foodblogger #foodreview #terapancake #香港美食
Foodie IG @foodpilgrimage.gps

➲ 元朗 Kroffle

即叫即整,要等一陣,趁熱食一流。

➳ 爆漿窩夫 - 手工芋泥麻糬 ⁽¹⁰/¹⁰⁾

➳ 爆漿窩夫 - 抹茶忌廉吉士 ⁽⁹/¹⁰⁾

➳ 爆漿窩夫 - 士多啤梨奶油 ⁽⁹/¹⁰⁾

@kroffle.hk
元朗民合徑8號幸福樓地下18室

#hkfood #hkrestaurant #hkcafe #cafehk #hk #hkfoodie #hkfoodblogger #hkcoffee #hkcoffeeshop #coffeeinhongkong #cafeholic #foodblog #foodblogger #foodreview #terapancake #香港美食 #香港食評 #元朗美食 #芋泥 #麻糬 #抹茶 #牛角包 #kroffle
Croissant+ Waffle= Croissant係一個用比利時牛角包壓扁而型成嘅窩夫🧇呢間Kroffle鹹甜兼具甜牛角包窩夫提供多種口味嘅奶油,可以+$5配麻薯/脆波波鹹牛角堡則似三文治至於飲品,咖啡茶係基本,竟然仲有奶蓋系列、同草莓特調飲品🍓窩夫雪糕系列係夏天消暑必備🍨由早餐到小食飲品到甜品都包晒😆可惜我哋今日試唔晒全部~▶️ 元氣火腿芝士牛角堡 ($41)7月新Menu,換咗幾款鹹牛角堡切成一半嘅牛角包,中間夾雜芝士、火腿、生菜、蕃茄,並加入茄汁、沙律醬同黃芥末醬芝士半熔🧀火腿烘熱,成完美配搭生菜、蕃茄令牛角堡食落清新juicy🥬醬汁啱啱好,味道最出係黃芥末醬,甜甜酸酸,同火腿芝士夾味似食緊更豐富脆口嘅芝士火腿飛碟,夠飽肚😌 ▶️ 抹茶忌廉吉士爆漿窩夫+麻薯 ($39+5)經典款,見好多人叫呢個,識揀一定加麻薯!入面嘅忌廉吉士超澎湃,一咬爆曬出嚟麻薯屬於濕潤type (好似鬼口水slime😂),帶少少韌度本身只有淡淡牛奶味,因而唔會蓋過抹茶味👍🏻抹茶吉士凍凍地,配合暖嘅窩夫有冰火交融感覺,用上小山園若竹抹茶,味道香濃唔會太甜💚同時帶有吉士蛋香麻薯:吉士比例為6:4,視乎你鍾唔鍾
Croissant+ Waffle= Croissant
係一個用比利時牛角包壓扁而型成嘅窩夫🧇
呢間Kroffle鹹甜兼具
甜牛角包窩夫提供多種口味嘅奶油,可以+$5配麻薯/脆波波
鹹牛角堡則似三文治
至於飲品,咖啡茶係基本,竟然仲有奶蓋系列、同草莓特調飲品🍓
窩夫雪糕系列係夏天消暑必備🍨
由早餐到小食飲品到甜品都包晒😆
可惜我哋今日試唔晒全部~

▶️ 元氣火腿芝士牛角堡 ($41)
7月新Menu,換咗幾款鹹牛角堡
芝士半熔🧀火腿烘熱,成完美配搭
生菜、蕃茄令牛角堡食落清新juicy🥬
醬汁啱啱好,味道最出係黃芥末醬,甜甜酸酸,同火腿芝士夾味
似食緊更豐富脆口嘅芝士火腿飛碟,夠飽肚😌
元氣火腿芝士牛角堡

▶️ 抹茶忌廉吉士爆漿窩夫+麻薯 ($39+5)
經典款,見好多人叫呢個,識揀一定加麻薯!
入面嘅忌廉吉士超澎湃,一咬爆曬出嚟
本身只有淡淡牛奶味,因而唔會蓋過抹茶味👍🏻
抹茶忌廉吉士爆漿窩夫

麻薯:吉士比例為6:4,視乎你鍾唔鍾意好creamy,個人覺得加咗麻薯唔單只口感豐富啲,更令成個croffle冇咁漏
麻薯亦完美融入抹茶吉士,唔會感覺兩者格格不入
Croissant壓扁之後更厚實,咬落勁酥脆「嚓嚓聲」(ASMR材料🤣),啲碎不斷飛出嚟
牛油味非常香🧈但唔會太油膩
好上癮嘅味道,一啖接一啖~

▶️ 榴連芝士奶油爆漿窩夫 ($47)
期間限定,每日限量發售,榴連控勿錯過❗️
本人唔係榴槤愛好者,但唔抗拒,所以有試
其實離遠已經聞到陣味,只係食落味道再濃10倍😂
明顯食得出用真材實料榴槤,無論味道定口感都同真榴連極相似 (係又熟又甜嗰啲)
食真啲會食到芝士微微鹹香同奶油幼滑口感
榴槤味道齒頰留香,食咗少少,個味道已經喺口入面醞釀🙈
榴連芝士奶油爆漿窩夫

同行人士為榴槤控,讚不絕口,食完一個忍唔住再買多個拎走食😝
由於榴槤芝士奶油相對較甜,自己一個食成個可能會易滯,建議同人分享~

▶️ 焙茶牛乳奶蓋 ($40)
先落一杯牛奶🥛再將攪拌杰身嘅焙茶粉、煉奶、奶油芝士倒上面,形成兩層
飲落完全唔甜,但略嫌焙茶味淡咗少少🤏🏻可能係未溝得好勻?但奶蓋更厚會好啲
夏天凍飲係必須,秒速飲完
焙茶牛乳奶蓋

爆漿croffle真係名不虛傳,走咁遠入嚟元朗都值
離遠聞到牛角酥烘烤牛油香味🤤口感酥脆更是完美
款式又多,間中出新口味,每次都有新驚喜✨

值得一提係全部窩夫即叫即整,所以需時 (等咗15分鐘左右),亦要趁熱食♨️

服務態度好好,主動向我哋介紹新款式 系列
佢哋仲好勤力,晨早8am開到夜晚8pm
唯一係環境冇咁好,主要做外賣,如果堂食只有一張企嘅高枱
如果外賣,牛角堡包裝係用盒,而甜croffle係紙袋加膠袋
見唔少人會外賣自取~

性價比高🫶🏻croffle同牛角堡唔細,大概成隻手板嘅size,食完超滿足
回頭率💯另外仲有芋泥麻薯味、士多啤梨奶油味、開心果奶油味,梗有一隻啱你
元氣火腿芝士牛角堡
抹茶忌廉吉士爆漿窩夫
榴連芝士奶油爆漿窩夫
  • 抹茶忌廉吉士麻薯爆漿窩夫
2023-06-28 66 瀏覽
❤️炎炎夏日就想食番杯雪糕,結果比個窩夫驚艷左🧇芋泥珍珠魔法棒 😋本以為夏天雪糕係主角,而雪糕反而唔太重味,唔會太甜有少少乳酪味,但呢一點反而令到窩夫既香味更出,窩夫好香牛油味,加上因為新鮮出爐,又熱又脆加埋雪糕,一流!食到最後底有芋泥,撈埋餘下雪糕,又係第二享受。

❤️炎炎夏日就想食番杯雪糕,結果比個窩夫驚艷左

🧇芋泥珍珠魔法棒
Croffle近排好hit 我都超中意食 所以見到元朗開左間croffle專門店就緊係唔會放過啦😆🍴草莓脆波波魔法棒 (夏日限定) ($52)我好中意呢個乳酪雪糕既texture 黏黏地 有少少拉絲 好特別😍 乳酪雪糕上面有好多士多啤梨乾同碎 同乳酪雪糕一齊食 酸酸甜甜 好好味☺️杯底仲有一粒粒好似寒天質地咁既脆波波Croffle插住左條雪條棍 方便蘸乳酪雪糕一齊食🫶🍴特濃開心果奶油 ($40)Croffle即叫即整 好酥脆 好香牛油味👍🏻佢地既開心果奶油係用極純99%開心果製成 真係好濃!!仲有唔少開心果粒粒係入面!而且奶油既份量係超級多 每咬一啖都會吱出黎 好幸福☺️❤️ 開心果迷必叫!😍

🍴草莓脆波波魔法棒 (夏日限定) ($52)
杯底仲有一粒粒好似寒天質地咁既脆波波
Croffle插住左條雪條棍 方便蘸乳酪雪糕一齊食🫶
草莓脆波波魔法棒

🍴特濃開心果奶油 ($40)
Croffle即叫即整 好酥脆 好香牛油味👍🏻
而且奶油既份量係超級多 每咬一啖都會吱出黎 好幸福☺️❤️
開心果迷必叫!😍

特濃開心果奶油

外賣自取
草莓脆波波魔法棒
特濃開心果奶油
呢間元朗人氣窩夫係即叫即製!見咁多人推薦,終於黎到試!大熱天時,試左夏日限定雪糕窩夫!🍦🫶🏻🍓❄️草苺脆波波魔法棒 $52 同出面窩夫唔同,呢間舖係用牛角包壓出黎🤩食落有好香牛油味,仲有酥皮口感!窩夫食落仲係脆!✨小店好貼心咁用左雪條棍插住窩夫,方便進食🫰🏻提示記得早啲拎出黎等佢唔好浸喺雪糕隔離淋左🫰🏻雪糕方面超surprise!✨佢嘅乳酪雪糕係gelato 口感,係會黏黏地拉絲質地嘅雪糕,上面仲有壓縮草莓乾同粒粒,食落好有口感!🥰食到最底層仲有類似寒天質地嘅粉紅珠珠,一個人食超級飽,但係幸福嘅味道🫶🏻不過佢只做外賣,怕熱可以拎去對面商場食😆經過元朗唔好錯過呢間高質小店!✨🫶🏻味道:🌟🌟🌟🌟性價比:🍃🍃🍃🍃

🍓❄️草苺脆波波魔法棒 $52

味道:🌟🌟🌟🌟
性價比:🍃🍃🍃🍃
💡 Oreo 麻薯魔法棒 $48➡️有三個oreo 雪糕球➡️最底有麻薯➡️側邊有窩夫夾住雪糕棒總結一啖Oreo一啖麻薯一啖窩夫,有熱有凍,夾埋好好食😋食完已經飽晒,完全冇胃口食晚飯💡芋泥麻薯窩夫 $40每日限量20件,芋泥同麻薯唔會太甜,份量超足👍🏻👍🏻咬落啖啖都包含左芋泥麻薯同窩夫😆❣️份量超大,建議唔好係食飯前食😌真係會飽到食唔到其他野😆(5🌟為滿分)環境:🌟🌟🌟🌟打卡:🌟🌟🌟🌟🌟味道:🌟🌟🌟🌟🌟價錢:🌟🌟🌟🌟再訪:🌟🌟🌟🌟🌟
💡 Oreo 麻薯魔法棒 $48
➡️有三個oreo 雪糕球
➡️最底有麻薯
➡️側邊有窩夫夾住雪糕棒

💡芋泥麻薯窩夫 $40

❣️份量超大,建議唔好係食飯前食😌真係會飽到食唔到其他野😆

(5🌟為滿分)
環境:🌟🌟🌟🌟
打卡:🌟🌟🌟🌟🌟
味道:🌟🌟🌟🌟🌟
價錢:🌟🌟🌟🌟
再訪:🌟🌟🌟🌟🌟
外賣自取
2023-05-29 40 瀏覽
元朗新口味夏日限定窩夫雪糕杯 最近推出咗夏日限定新口味 ⭐️草莓脆波波魔法棒 去左試試 今日即使落大雨 都keep住有客人捧場.⭐️草莓脆波波魔法棒$52中間插住即叫即製牛角窩夫 新鮮出爐熱辣辣旁邊有乳酪雪糕 士多啤梨乾同碎 底下有櫻花珠珠🔥牛角窩夫因為係製 超軟熟 脹卜卜可以以點埋旁邊乳酪雪糕一齊食 少冰火感覺👍🏻除此之外 乳酪雪糕 有種做到拉絲嘅口感 好食 加分⭐️芋泥珍珠魔法棒$50底下有大量芋泥 表面煙韌透明珍珠.如果鍾意開心果嘅朋友 可以選擇下呢兩款⭐️特濃開心果奶油爆漿窩夫$40👍🏻開心果醬極濃 咬開多到爆出黎👍🏻呢次加左麻薯喺中間 超級軟熟而綿滑⭐️開心果牛乳奶蓋$45🥰表面加左極濃開心果醬 同開心果粒粒開心果控一定鍾意呢款Lattle.#Kroffle (元朗) 地址:元朗民合徑8號幸福樓地下18室.⭐️評分:味道:4.5/5環境:-/5服務:-/5抵食:4/5
⭐️草莓脆波波魔法棒$52
👍🏻呢次加左麻薯喺中間 超級軟熟而綿滑
⭐️開心果牛乳奶蓋$45
🥰表面加左極濃開心果醬 同開心果粒粒
開心果控一定鍾意呢款Lattle
#Kroffle (元朗)
地址:元朗民合徑8號幸福樓地下18室
⭐️評分:
味道:4.5/5
環境:-/5
服務:-/5
抵食:4/5
2023-05-28 22 瀏覽
呢間牛角窩夫小店近年成為元朗打卡點(* >ω<)主打爆餡爆漿𝒸𝓇𝑜𝒻𝒻𝓁𝑒 淨係睇相都覺得震撼 熊仔身為甜品控點可以唔試.♥ 爆漿窩夫|手工芋泥麻糬 $④⓪ // 抹茶忌廉吉士 $③⑧窩夫即叫即製🧇外層酥酥的 自帶香氣 但內餡太搶鏡了(☉∀☉)輕輕一咬 啲醬已經崩堤式咁唧出嚟 到最後一啖啲餡都仲好多 超級飽肚芋泥綿密帶點奶香 仲有超大嚿嘅軟糯麻糬 口感滿滿(¬◡¬)抹茶嗰款茶味唔算濃 奶油味偏重 但啲醬幾滑 唔算太甜 期望茶嘅甘味更重~.♡ 窩夫雪糕杯|𝙾𝚛𝚎𝚘麻糬魔法棒 $④⑧賣相好夢幻🪄雪糕同麻糬融為一體 口感好得意 有啲似黏口版嘅𝘨𝘦𝘭𝘢𝘵𝘰 配上即製窩夫 冰火交融.♥ 特飲|開心果牛乳奶蓋 // 草莓汽泡冰美式飲品都好有特色(´∀`)開心果奶厚滑帶淡淡堅果香 飲落唔會太膩 草莓美式帶咖啡嘅微苦 夾雜果甜 幾解渴️☕

抹茶忌廉吉士窩夫

爆漿窩夫