今年揀左人氣社交平台Kts Factory既 泰鬆脆泰式整顆芒果椰香黑糯米麻薯拿破崙🥭係芒果糯米飯既變奏 蛋糕版🥭🎂一整個剝好皮既原個芒果係蛋糕面有誰不愛 見到都心心眼喇😍Kts Factory之前都幫襯過 招牌係手工麻糬毛巾卷😍仲有各式甜點 韓式馬卡龍 麻糬曲奇三文治 麻糬拿破崙今次見呢個夏日限定 泰鬆脆慶生岩哂 二話不說就定左 🥰💥泰鬆脆 - 泰式整顆芒果椰香黑糯米麻薯拿破崙🍰蛋糕賣相非常吸睛 一打開就震撼視覺有原個剝好皮既🥭係上面 打卡一流📸仲要‼️蛋糕用料豐富三層拿破崙 酥皮鬆脆 中間夾住豐富既餡料足料香甜既芒果肉軟糯煙韌既椰香手工黑糯米細膩香滑既椰子CREAM麻薯控大愛既拉絲煙韌麻薯😋成個蛋糕口感超豐富 充滿泰式風情作為芒果糯米飯既蛋糕版 絕對出色😇

今年揀左人氣社交平台Kts Factory既 泰鬆脆

麻薯控大愛既拉絲煙韌麻薯😋
成個蛋糕口感超豐富 充滿泰式風情
作為芒果糯米飯既蛋糕版 絕對出色😇

2024-05-17 832 瀏覽
🌹母親節除左跟母親大人食餐好之外,都要買番個蛋糕慶祝先有儀式感🎂之前Lunch time行經中環街市,當時發現KT’s Factory 推出左母親節蛋糕優惠⚘️,於是買個最近超人氣的【燃燒蛋糕】🔥而蛋糕款式選擇左【覆盆子樹莓千層蛋糕】🍒覆盆子樹莓千層蛋糕 (4吋) $348加火焰燃燒 +$88燃燒蛋糕🎂外觀跟普通蛋糕差唔多,但一點燃火焰🔥表面的圖層就會開始慢慢融掉擴散出去,收藏的message或圖案就show出黎啦‼️千層蛋糕約有20層班戟皮,每層班戟皮都做得好薄,中間夾著滿滿的覆盆子樹莓忌廉,忌廉軟滑得來又較厚身,蛋糕的中間還夾著覆盆子樹莓果凍❤️再加上頂層的真・覆盆子樹莓原粒果肉,酸甜適中,果香芬芳馥郁,口感好豐富👍🏻蛋糕採用少甜少油配方製造,還堅持自家手工製做千層蛋糕的班戟皮,吃起來唔會好甜膩,啱晒母親大人的口味🥰另外,我仲加配左母親節蛋糕裝飾  (+$28) 插係蛋糕上面,母親大人見到即刻電話食先,打卡一番📸母親大人非常滿意💯,咁我就開心啦❤️‼️

覆盆子樹莓千層蛋糕 (4吋) $348
加火焰燃燒 +$88

覆盆子樹莓千層蛋糕 (4吋) 加火焰燃燒

2024-05-12
慶祝紀念
母親節
覆盆子樹莓千層蛋糕 (4吋) 加火焰燃燒
[ KT‘s Factory ]之前有係呢間網店訂蛋糕🎂,佢地係中環街市同埋深水埗西九龍中心有實體店,拎蛋糕夠方便。留意到佢地社交平台最近推出火焰燃燒蛋糕,好啱打卡慶祝節日👍。✿ 自選口味火焰燃燒蛋糕🔥🎂蛋糕有2款選擇,千層蛋糕或拿破崙。拿破崙 (只有 6寸 16 x 16 cm):$328千層蛋糕4寸:$288(1-2人)6寸:$328(3-5人)8寸:$428(6-9人)10寸:$698(10人以上)千層蛋糕每層班戟皮都做得好薄,亦係少甜、少油,比較健康。仲可以自選蛋糕款、忌廉、配料等。忌廉味道有小山園抹茶、北海道特濃豆乳、Hershey's巧克力、提拉米蘇等等。而且可另外加錢加蛋糕配料,有生果、流心醬、寒天、手指餅浸咖啡酒、手工3.6牛乳麻糬等等。追加火焰燃燒🔥手寫文字 +$48來圖訂製(日曆、相片) +$88一開始蛋糕外觀跟普通蛋糕一樣,之後只要點燃火焰,表面圖層就會慢慢融掉擴散,然後就係最精采嘅部分,收蛋糕嘅人就可以收到驚喜訊息/ 相片😝!✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿KT‘s Factory地址:中環皇后大道中93號中環街市1樓105號舖電話:9703
[ KT‘s Factory ]

✿ 自選口味火焰燃燒蛋糕🔥🎂

蛋糕有2款選擇,千層蛋糕或拿破崙。

拿破崙 (只有 6寸 16 x 16 cm):$328

千層蛋糕
4寸:$288(1-2人)
6寸:$328(3-5人)
8寸:$428(6-9人)
10寸:$698(10人以上)

追加火焰燃燒🔥
手寫文字 +$48
來圖訂製(日曆、相片) +$88

KT‘s Factory

地址:中環皇后大道中93號中環街市1樓105號舖
電話:9703 0676

地址:深水埗欽州街37K號西九龍中心7樓7163 & 7165號舖
電話:5519 1173
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
KT’s Factory📍Central👍🏼小山園特濃抹茶特厚麻糬毛巾卷 ($178兩件)呢個係mini size,適合1-2人享用😌 抹茶味超濃,唔會死甜,食得出抹茶回甘😍 入面嚿麻糬好厚,食落煙靭👍🏼 雖然係mini size,但都非常足料😋 如果入面少啲抹茶cream食落會更加輕盈😌味道🌝🌝🌝🌗🌚環境🌝🌝🌝🌚🌚服務🌝🌝🌝🌚🌚抵食🌝🌝🌝🌚🌚整體🌝🌝🌝🌚🌚回頭👍🏼#yyss_central #yyss_中環 #yyss_港島綫#yyss_甜品#foodiehk #hkfoodie #香港美食 #中環美食 #港島美食
KT’s Factory
📍Central

👍🏼小山園特濃抹茶特厚麻糬毛巾卷 ($178兩件)

味道🌝🌝🌝🌗🌚
環境🌝🌝🌝🌚🌚
服務🌝🌝🌝🌚🌚
抵食🌝🌝🌝🌚🌚
整體🌝🌝🌝🌚🌚
回頭👍🏼

#yyss_甜品
外賣自取
KT‘s Factory 📍中環街市1/FNutella 朱古力麻糬毛巾卷切餅 $48***做緊限時優惠 買一送一有大大舊煙銀麻糬,有淡淡奶香味毛巾卷皮正常,咬落有口感朱古力忌廉小小甜,味道吾錯,香濃朱古力味🍫🍫缺點係上面舊繽紛樂雪得太耐,淋左😖😖😖買一送一優惠🤤抵食 原價小貴🤣🤣✏️佢仲有出KETO 麻糬毛巾卷,用羅漢果糖呢款取代普通砂糖🤤,比普通款無咁肥,下次會試呢款🤣🤣6.9/10
KT‘s Factory
📍中環街市1/F

Nutella 朱古力麻糬毛巾卷切餅 $48
***做緊限時優惠 買一送一

有大大舊煙銀麻糬,有淡淡奶香味

毛巾卷皮正常,咬落有口感
朱古力忌廉小小甜,味道吾錯,香濃朱古力味🍫🍫
缺點係上面舊繽紛樂雪得太耐,淋左😖😖😖
買一送一優惠🤤抵食 原價小貴🤣🤣

6.9/10

2023-12-31 629 瀏覽
行過中環,諗起KT’s Factory,原本想去幫襯旺角雅蘭店,但開張優惠價一早賣哂。同埋中環店喺一樓,行咗好耐先搵到。見到個牌寫買2送1,我問姐姐🧍‍♀️買乜嘢2件送1件乜嘢,佢話買乜都得,我問買兩件曲奇🍪麻薯得唔得?佢就話唔得,當1樣😅本身我想嚟買毛巾卷,就揀咗椰香黑糯米($56),加埋兩件曲奇🍪麻薯($38),姐姐🧍‍♀️就話送一支草莓🍓奶或抺茶奶,最後我揀咗抺茶奶。姐姐🧍‍♀️問要唔要袋$1,我話唔要,就拎哂所有野返屋企。首先開咗曲奇🍪麻薯食,點知一開就碎哂,反而係靠麻薯痴住曲奇🍪,麻薯好Q、正👍🏻。之後開抺茶奶飲,要搖勻,有粒粒有咬口,不過底痴咗抺茶有d苦。最後先食椰香黑糯米毛巾卷切件,cream唔錯👍🏻班㦸皮做得幾好👍🏻,仲有一舊大麻薯喺入面,推
買2送1
毛巾卷
椰香黑糯米毛巾卷切件
  • 椰香黑糯米
2023-11-04 787 瀏覽
咁好食得唔得㗎🩷咁近office當即刻要潮聖😝睇下啲layers☺️未食已經流口水🤤果然得到老豆嘅認可⭕️我簡咗嘅呢三款係季節限定 紅薯系列~~充滿住秋天嘅氣息!🍁🍁🍠🍁【招牌甜點】秋日紅薯豆乳特厚麻薯毛巾卷 好多層好多層~滿足晒我唔同嘅願望 濃厚手工紅薯泥、有機低糖豆乳奶油、 古早蛋糕、招牌3.6牛乳麻薯、黃豆粉 每一樣都係我最愛🍠🍁【新系列!!】秋日紅薯豆乳麻薯蓋被 呢個犀利仔喇,老豆食咗四份三個 最勁係我放咗兩日先食都一樣咁moist 軟糯拉絲奶香濃郁 最正是頂層的芝士海鹽奶蓋醬 豆乳味都好濃郁 整體食落好豐富,重點係唔會好甜 老人家食都啱晒 🍠🍁 【勁煙韌】蘸醬麻薯:秋日紅薯豆乳口味 食完一粒就有追住要食晒嘅感覺 紅薯蓉好rich夠天然唔會死甜 仲有個芝士奶蓋醬❣️ 啱晒我口味
咁好食得唔得㗎🩷

咁近office當即刻要潮聖😝

睇下啲layers☺️未食已經流口水🤤

果然得到老豆嘅認可⭕️

我簡咗嘅呢三款係季節限定
紅薯系列~~充滿住秋天嘅氣息!🍁🍁

🍠🍁【招牌甜點】秋日紅薯豆乳特厚麻薯毛巾卷
好多層好多層~滿足晒我唔同嘅願望
濃厚手工紅薯泥、有機低糖豆乳奶油、
古早蛋糕、招牌3.6牛乳麻薯、黃豆粉
每一樣都係我最愛

🍠🍁【新系列!!】秋日紅薯豆乳麻薯蓋被
呢個犀利仔喇,老豆食咗四份三個
最勁係我放咗兩日先食都一樣咁moist
軟糯拉絲奶香濃郁
最正是頂層的芝士海鹽奶蓋醬
豆乳味都好濃郁
整體食落好豐富,重點係唔會好甜
老人家食都啱晒

🍠🍁 【勁煙韌】蘸醬麻薯:秋日紅薯豆乳口味
食完一粒就有追住要食晒嘅感覺
紅薯蓉好rich夠天然唔會死甜
仲有個芝士奶蓋醬❣️
啱晒我口味
早前就有試過他們的小號毛巾卷蛋糕味道香甜濃郁 和朋友分著吃最快樂了~Nutella 榛果巧克力繽紛樂 $250丨特厚麻糬毛巾卷|他們的麻糬也太厚 太大塊了吧 好棒!!麻糬微微的甜度 甄靭間又帶點柔軟 吃起來舒舒服服即便毛巾卷7/10 都是麻糬 卻不失濃郁的 Nutella 味道薄薄的毛巾卷皮 包裹著滿滿的 CREAMY 榛果巧克力再配上小孩的愛 「繽紛樂」 (整條放在毛巾卷上)大家也分得好開心  每人一口也能嚐到這甜美的滿足大家有機會去中環街市逛逛的話就來買個毛巾卷回家 和家人一起過個甜蜜的夜晚吧~
早前就有試過他們的小號毛巾卷蛋糕

味道香甜濃郁 和朋友分著吃最快樂了~
Nutella 榛果巧克力繽紛樂
Nutella 榛果巧克力繽紛樂 $250
丨特厚麻糬毛巾卷|
他們的麻糬也太厚 太大塊了吧 好棒!!
麻糬微微的甜度 甄靭間又帶點柔軟 吃起來舒舒服服

薄薄的毛巾卷皮 包裹著滿滿的 CREAMY 榛果巧克力
再配上小孩的愛 「繽紛樂」 (整條放在毛巾卷上)
大家也分得好開心
 每人一口也能嚐到這甜美的滿足

大家有機會去中環街市逛逛的話
就來買個毛巾卷回家 和家人一起過個甜蜜的夜晚吧~
2023-09-24
$25 (宵夜)
Nutella 榛果巧克力繽紛樂
2023-10-12 350 瀏覽
呢個毛巾卷皮薄 口感滑溜 而忌廉朱古力味濃郁 而且非常幼滑 除咗上面有繽紛樂之外 入面仲有1舊 令口感層次豐富 不得不讚嘅係麻糬份量十足 口感煙靭 而且仲有香濃嘅奶味 真係出面都食唔到咁厚嘅麻糬 仲要做得出色唔會過硬 整體唔會好甜 諗唔到用料豐富而且食完唔膩
Hershey’s粒粒朱古力迷你特厚麻糬毛巾卷
Nutella榛果朱古力繽紛樂麻糬毛巾卷切件
Hershey’s粒粒朱古力迷你特厚麻糬毛巾卷
Nutella榛果朱古力繽紛樂麻糬毛巾卷切件
我個人好喜愛食麻糬,一見到就會買嚟試。呢間店我經過中環街市見到,咁啱有人攞散水餅(我估,因為攞咗都幾多件餅!) 所以就埋去排隊買。第一次試咗朱古力粒粒麻糬,中規中矩,主要想講係,之後第二次經過想買其他味道試,平日下午兩三點,竟然冇開。然後再過一星期再次響平日兩點去到,見到有開,行到埋收銀度,姐姐講緊電話,講咗幾分鐘之後,佢見到我仲等緊,就一邊講電話,一邊收檔! 我即刻話我係買麻糬,佢竟然揮晒手話:賣晒!我問佢凍櫃𥚃面d蛋糕同麻糬唔係賣㗎?佢答我:我依家要走啦!我再話已經等咗你咁耐,我買2件咋喎!對方先至接我order。成件事我真心呆咗,我行到埋嚟都等咗你一陣,見你講電話我都冇騷擾你,你明明見到我等你,都可以話收工就收工,咁樣做生意點會有客人返轉頭幫襯?! 仲有平日lunch time都唔開檔,係中環最旺嘅時候,要人行幾次先至買到,真係幾好食都假,何況味道只係中規中矩,冇必要專登去買囉!總括而言,味道不過不失,但服務質素認真麻麻!
我即刻話我係買麻糬,佢竟然揮晒手話:賣晒!
我問佢凍櫃𥚃面d蛋糕同麻糬唔係賣㗎?
佢答我:我依家要走啦!

總括而言,味道不過不失,但服務質素認真麻麻!

2023-07-18 592 瀏覽
表揚男朋友系列^^知我中意食甜品同麻薯就買比我食💖重一次過可以試哂4款味,大滿足🤤🤤全部都係招牌特厚麻薯毛巾卷切件裝毛巾卷外皮好似pancake皮咁,厚度適中中間就包住好滑既cream同埋不同材料食左幾個味都覺得cream既份量適中麻薯都做到煙韌,但如果淋多少少就更好🫣泰式芒果椰香黑糯米 $54睇IG依款係signature!依個都係估唔到最好食!🤩我本身係綠茶/伯爵茶既fans,但都覺得依款最正最驚喜👍🏽👍🏽芒果好鮮甜,然後有椰汁香,再加黑糯米食落好fresh亦都唔膩!超中意💖💖Hershey's粒粒朱古力 $48好濃朱古力味,但都唔係話太甜入面有勁多朱古力粒,豐富左成個毛巾卷既口感食款岩哂中意食朱古力味既人!推薦!👍🏽小山園特濃抹茶紅豆白玉 $48果然係特濃!唔係得甜味重有回甘個人都好中意依款!除左麻薯重有上面既白玉都係我最中意既煙煙韌韌口感!好正!🤪🤪TWG特濃伯爵茶 $48相比之下,依款就比較失色~可能因為其他太出色伯爵茶既味道都濃,但就比較普通如果我只係食依款都會覺得唔錯但食埋其他就會選擇其他味😛
表揚男朋友系列^^
知我中意食甜品同麻薯就買比我食💖
重一次過可以試哂4款味,大滿足🤤🤤
全部都係招牌特厚麻薯毛巾卷切件裝

毛巾卷外皮好似pancake皮咁,厚度適中
中間就包住好滑既cream同埋不同材料
食左幾個味都覺得cream既份量適中
麻薯都做到煙韌,但如果淋多少少就更好🫣
泰式芒果椰香黑糯米

泰式芒果椰香黑糯米 $54
睇IG依款係signature!依個都係估唔到最好食!🤩
芒果好鮮甜,然後有椰汁香,再加黑糯米
食落好fresh亦都唔膩!超中意💖💖
Hershey's粒粒朱古力

Hershey's粒粒朱古力 $48
好濃朱古力味,但都唔係話太甜
入面有勁多朱古力粒,豐富左成個毛巾卷既口感
食款岩哂中意食朱古力味既人!推薦!👍🏽
小山園特濃抹茶紅豆白玉

小山園特濃抹茶紅豆白玉 $48
果然係特濃!唔係得甜味重有回甘
個人都好中意依款!除左麻薯重有上面既白玉
都係我最中意既煙煙韌韌口感!好正!🤪🤪
TWG特濃伯爵茶

TWG特濃伯爵茶 $48
相比之下,依款就比較失色~
可能因為其他太出色
伯爵茶既味道都濃,但就比較普通
如果我只係食依款都會覺得唔錯
但食埋其他就會選擇其他味😛
泰式芒果椰香黑糯米
Hershey's粒粒朱古力
小山園特濃抹茶紅豆白玉
TWG特濃伯爵茶
2023-05-15 617 瀏覽
經過中環街市 見到幾受歡迎 賣相好吸引 所以就買咗啲黎試 迷你毛巾卷 2條$178 Nutella 榛果朱古力繽紛樂麻糬毛巾卷 鍾意繽紛樂嘅人一定會鍾意食依個 裏面有打碎左嘅繽紛樂餡 再加埋朱古力忌廉 毛巾卷煙煙韌韌嘅外皮 有幾隻唔同嘅口感 個人覺得幾特別 可以一試(兩個人分享啱啱好);呢個放咗雪櫃一日 麻糬變到好硬 冇晒彈性(買嗰時有問過店員 佢話即日食好啲 麻糬會最Q彈 大家都係聽話啦)小山園抹茶流心麻糬呢個相對朱古力冇咁好食,呢隻抹茶係偏向有回甘果種 唔會好甜 中間有流心嘅抹茶餡 再加埋軟綿綿嘅麻糬 幾好食 朱古力粒粒麻糬 $50白色醬係奶蓋 但屬於流動性唔高 忌廉質地嘅;麻糬煙靭 個人覺得有少少硬 朱古力粉啱啱好唔會太苦太多 ;見到佢有另一隻紫薯味再加芋泥,可能嗰隻味會好食啲,大家可以試吓伯爵茶鮮牛乳 $38 (加購價可以減$10)伯爵茶味超濃 裏面仲有類似珍珠既料 個人一般
經過中環街市 見到幾受歡迎 賣相好吸引 所以就買咗啲黎試

迷你毛巾卷 2條$178

Nutella 榛果朱古力繽紛樂麻糬毛巾卷

小山園抹茶流心麻糬

朱古力粒粒麻糬 $50

伯爵茶鮮牛乳 $38 (加購價可以減$10)

伯爵茶味超濃 裏面仲有類似珍珠既料 個人一般
2023-04-03 651 瀏覽
KT’s Factory係IG既人氣蛋糕店,以招牌手工麻糬毛巾卷打響名堂,仲有千層蛋糕、拿破崙蛋糕,宜家仲係中環街市開左分店,真係港島朋友福音呀日式柚子抹茶千層蛋糕6寸既蛋糕真係無諗過係咁大個架,勁多層個蛋糕好高呀,果然真材實料,底層係抹茶味,食到中間就會食到柚子班戟,柚子既酸甜味同抹茶既甘味一d違和感都無,d cream 亦都幼滑,賣相又靚又好食雖然落單上面出左少少誤會,但最終都成功攞到個蛋糕,加上價錢真係好親民,味道又不錯,做生日蛋糕真係一個好好既選擇

日式柚子抹茶千層蛋糕

2023-02-07 700 瀏覽
【👉🏻超厚!芒果椰香黑糯米千層 】如果你鍾意食芒果。特別鍾意食芒果糯米飯嘅朋友一定唔可以錯過。唔好見到佢好多忌廉好得人驚😆一定會好甜~但其實絕對唔會呀😆😆食落去真係完全係芒果糯米飯嘅味道,芒果好甜,加入咗黑糯米令到個口感煙煙韌韌😝再配上特製嘅椰子奶油,清甜好味😋最驚喜嘅係雖然佢咁多餡料,但千層蛋糕都冇被掩蓋到,依然食到非常軟熟嘅千層皮😋口感非常豐富!特別鍾意佢真係一啲都唔會肥膩,口感比想像中唔甜同埋輕盈😆【👉🏻芋泥控必吃!幻紫厚芋泥紫薯千層】我自己更加鍾意食呢個本身就好鍾意芋頭同紫薯呢一啲配搭😭😭芋頭味超級濃郁😭❤️❤️再加上香滑嘅奶油同埋千層,三層嘅口感真係冇得彈😆最鍾意嘅就係再加入左招牌北海道3.6牛乳麻糬~食過佢哋呢間就知道佢哋麻糬非常出名,當然啦佢呢一款就會比頭先嗰款比較飽肚😂所以share就最好啦!
【👉🏻超厚!芒果椰香黑糯米千層 】

【👉🏻芋泥控必吃!幻紫厚芋泥紫薯千層】
我自己更加鍾意食呢個本身就好鍾意芋頭同紫薯呢一啲配搭😭😭
2023-01-25 551 瀏覽
[ KT’s Factory ]IG大熱人氣麻糬毛巾卷😍😍,原來佢地喺中環街市開咗分店,地點夠哂方便,即刻訂咗來試吓。✿ 真•濃厚香芋芋泥特厚麻糬毛巾卷 Regular Size $250Regular Size拎上手超有份量,可以for 4-6人食。呢款口味喺期間限定,一打開好香芋頭味,切開有厚厚嘅麻糬🤤🤤而且毛巾質地容易切開,口感軟糯。總結🫦毛巾卷質地幾好🤭🤭再加埋麻糬軟軟糯糯口感,麻糬控必試😋而且仲好貼心附送埋心心裝飾,買來慶祝打卡一流💙❤️✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿KT’s FactoryIG @kts_factory地址: 中環皇后大道中93號中環街市1樓105號舖電話: 97030676✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
[ KT’s Factory ]

總結🫦