餐廳: La Serre
資訊:

2024-06-11 156 瀏覽
同朋友放工後chill 一chill,揀左坐落係海濱長廊既西餐廳,氣氛有情調,係傾偈約會嘅好地方。烤魷魚魷魚切成一條條,烤得好香,口感細嫩有嚼勁。大蝦濃汁虎蝦意大利蝴蝶粉虎蝦肉質鮮美,入口彈牙,配搭特別既蝴蝶粉,醬汁濃郁,蝴蝶粉吸收晒醬汁嘅精華。燒法國鴨胸全晚最有驚喜既一道菜,外皮烤得酥脆,鴨胸肉質滑嫩,入口豐腴,生熟度剛剛好,伴碟既蔬菜爽脆。Daiquiri經典既酸甜雞尾酒,揀左士多啤梨味,用鮮士多啤梨加入蘭姆酒,口感輕盈,易入口。Vodka Mint Lime Soda用左伏特加做基底酒,微妙酒香味搭配新鮮薄荷和青檸既清香,再加上蘇打水既氣泡,提神又解渴。

烤魷魚
魷魚切成一條條,烤得好香,口感細嫩有嚼勁。

2024-06-10 137 瀏覽
📍 La Serre觀塘一直多野食,最近發現一個半露天既西餐廳,位於觀塘海濱長廊,環境清幽,坐係餐廳室外嘅位置仲可以望到海旁同緩跑徑,chill到一個點!另外,逢星期二、四、六仲會有busking night 🎵🎤想聽嘅就唔好錯過喇😏🍝Spicy U.S Live Manila Clam Linguine w/ White Wine Sauce 香辣白酒汁美國大蜆意大利幼麵 $158大蜆既份量驚人!每隻都脹卜卜😍數過差唔多有成20隻,鋪滿喺意粉上面,成個擺盤好靚~蜆肉食落肥美鮮甜,一啲沙都冇!!!意粉一啲都唔普通,意大利麵好掛汁,每啖都帶有淡淡既蒜香味,食落辣辣地又幾開胃😊 聽老闆講呢道意粉好快賣曬,因為係好多人叫,今次試到真係好好彩😋🐽Grilled Iberico Pork Ribeye 烤西班牙黑毛豬肉眼 $198黑毛豬好厚身😎用慢火烤既方式進行烹調,肉質鮮嫩多汁,肥瘦適中;食落好爽口彈牙,冇乾柴或者覺得韌,簡直surprise 到我,口感好唔錯🤩油重味濃!仲配左個黑椒汁,味道咸咸地~另外配菜有炸薯角、燒茄子同蕃茄仔~解膩一流!🐷Roasted Pork Spare Ribs w
📍 La Serre

香辣白酒汁美國大蜆意大利幼麵

BBQ 醬燒排骨

🐷Roasted Pork Spare Ribs w/ BBQ Sauce BBQ 醬燒排骨 (Half Slab 半份)$98
燒排骨上枱嘅時候已經有預先切開,好貼心♥️排骨燒得有少少過時,但幸好冇影響到味道🙈骨同肉好易分離,肉質偏嫩嘅!反而覺得醬汁嘅味道好唔錯,提升咗成個燒排骨嘅味道😝

The Ocean

🌊The Ocean $88
叫返杯Cocktail打卡係必須的😌的確係海洋嘅顏色💙主要係由Rum、橙皮甜酒、菠蘿汁、藍柑橘同牛奶製作而成,飲落比較酸甜,酒味唔會話好重

Champagne Pol Guyot France

🍾Champagne Pol Guyot France $118
係法國出嘅氣泡酒~花香濃郁,帶有香草既香味!果香同花香互相融合,幾易入口🤣味道上亦都較甜,唔會話好重酒味~口感溫和,推介大家試吓😏

⭐️好味指數:9.4/10

📍 La Serre (觀塘)
觀塘海濱道90號地下1號舖

#觀塘 #海濱 #laserre #觀塘海濱 #觀塘美食 #西餐廳 #海景餐廳 #chill #busking #cocktail #champagne
香辣白酒汁美國大蜆意大利幼麵
BBQ 醬燒排骨
The Ocean
Champagne Pol Guyot France
2024-06-10 72 瀏覽
觀塘海濱道有唔少特色餐廳🌃,呢晚就同朋友去咗浪漫玻璃屋餐廳食西餐~Roasted French Duck Breast燒法國鴨胸 ($198)🦆🇫🇷鴨肉相當厚切,結實有咬口,醬汁調味岩岩好,配菜有南瓜🎃、炸薯角🥔同露荀~香辣白酒汁美國大蜆意大利幼麵🍝呢碟意粉鋪滿巨型大蜆🐚,蜆肉彈牙有鮮味,白酒汁令成碟意粉味道更豐富🍾~ 香腸拼盤🌶️🌿有四款特色香腸,有辣味、香草味等等,香脆嘅外皮包裹住裡面juicy嘅肉質,好開胃🤤Domaine Laporte Sauvignon Blanc🍾🥂入口清新,酸度適中,同時果香濃郁,食西餐配白酒就最岩😋Strawberry Lime Soda🍓清新甜爽,入口淡淡士多啤梨味,消暑又解渴🍓

香辣白酒汁美國大蜆意大利幼麵🍝

香腸拼盤🌶️🌿

入口清新,酸度適中,同時果香濃郁,食西餐配白酒就最岩😋

Strawberry Lime Soda🍓
清新甜爽,入口淡淡士多啤梨味,消暑又解渴🍓

和朋友去了觀塘海濱散步,肚子餓就在附近找了一家餐廳吃飯。這家餐廳環境清靜,位置靠近海濱。三文魚籽藜麥牛油果羽衣甘藍沙律沙律上面滿是三文魚籽,羽衣甘藍爽脆,再加上軟綿的牛油果,清爽開胃。海鮮拼盤 $388海鮮拼盤包括虎蝦、魚柳、美國大蜆、魷魚,魚柳其實用的是三文魚,加上黑胡椒調味,還有薯角、燒南瓜等配料,份量十足。大蝦龍汁虎蝦意大利蝴蝶粉$168虎蝦已經剝好殼,方便食用,蝴蝶粉佈滿濃稠醬汁,口感有彈性,再加上不少蕃茄,提升了層次。Kiwi lemonade $78由奇異果、檸檬汁和梳打水組合而成,味道酸爽。Passion Fruit Squash $78由熱情果、梳打水和雪碧混合而成,相比較甜,味道清新。

三文魚籽藜麥牛油果羽衣甘藍沙律

海鮮拼盤 $388

大蝦龍汁虎蝦意大利蝴蝶粉$168

Kiwi lemonade $78
由奇異果、檸檬汁和梳打水組合而成,味道酸爽。

Passion Fruit Squash $78
由熱情果、梳打水和雪碧混合而成,相比較甜,味道清新。
  • Passion fruit squash
  • 煙三文魚牛油果沙律
#Fusion西餐技驚四座。🦋大蝦濃汁虎蝦意大利蝴蝶粉 $168🌮日本豬軟骨墨西哥薄餅 $168🌭香腸拼盤 $88🍋Mint Lime Soda $78🍑Peach Spritz $78🔸嚟到觀塘海濱散步,梗係要食埋個浪漫晚餐先圓滿,而呢間海邊西餐真係又好食又有氣氛,值得大力推介😁🔸今次揀咗戶外座位,前菜整個香腸拼盤,有四款唔同嘅香腸,同樣熱辣辣好多汁👍🏻大蝦濃汁虎蝦意大利蝴蝶粉個人嚟講真係大愛,兩隻虎蝦十分彈牙新鮮,而個蝦汁整蝴蝶粉好夾好入味😍🔸日本豬軟骨墨西哥薄餅係更加驚喜之作😙Fusion地用咗大家成日會食到嘅日本豬軟骨去整墨西哥Taco,份量非常之多,豬軟骨又腍又入味,夾埋個餅食係天作之合😛🔸另外兩杯Mocktail都係水準之上
#Fusion西餐技驚四座

🦋大蝦濃汁虎蝦意大利蝴蝶粉 $168
🌮日本豬軟骨墨西哥薄餅 $168
🌭香腸拼盤 $88
🍋Mint Lime Soda $78
🍑Peach Spritz $78

🔸另外兩杯Mocktail都係水準之上
2024-06-02 139 瀏覽
朋友生日🎂揀咗呢度慶祝🪅好有氣氛呢🈵🐖烤西班牙黑毛豬肉眼 $198🌈呢個西班牙黑毛豬烤得啱啱好🔥唔會柴💯切落去個下仲係超級軟嫰😍入口口感真係唔錯👍側邊仲放等好多烤嘅蔬菜🥬我哋就好鍾意喇✅跟埋香口嘅炸薯條🍟好正呀🥳🍝白酒牛油汁炒美國大蜆 $148🌈好少見有用咁多大蜆去炒意粉🍝份量真係我哋暫時食過最多💯而且粒粒大蜆都好多汁好柔軟😋大蜆配埋白酒去煮🍶基本上係絕配❤️加埋彈牙嘅意粉✅好味🤤🫛西班牙小辣椒 $68🌈呢個西班牙小辣椒做小食真係一流呀🍹佢個樣子比起青椒細好多🫑雖然佢叫小辣椒🌶️但其實佢係一啲都唔辣架🍴味道就充滿住濃濃青椒味又帶啲甘苦味✅超喜歡呢🈵🍹Mocktail🌈今晚氣氛咁好❤️我哋兩個都order左Mocktail 😚我就揀左Mint Lime Soda✅入面好多嘅Fresh Mint🍀🍹Mocktail 🌈另一杯我哋就order左Vegan Sangria🍷根本上Sangria就會係好多水果味嘅🍏呢杯有Cranberry JuiceO.J🍒Pineapple🍍Grenadine Syrup💦呢杯味道甜甜地👅唔錯呀🥳
朋友生日🎂揀咗呢度慶祝🪅好有氣氛呢🈵

🐖烤西班牙黑毛豬肉眼 $198

🍝白酒牛油汁炒美國大蜆 $148

🫛西班牙小辣椒 $68

🍹Mocktail

🍹Mocktail

羽衣甘藍沙律輕奢侈沙律🥗擺滿三文魚籽,爽脆的羽衣甘藍,加上魚籽的鮮味,還有熟成牛油果🥑很creamy🤩燒法國鴨胸(198hkd) 有4塊,每塊都有煎香四邊,第一次吃到高質素的燒鴨胸,鴨肉有咬口有肉汁,焦香焦香的,層皮煙韌有油脂,配菜都不馬虎,居然用了大啡菇🍄‍🟫尤其是炸薯餅裏面是薯蓉和壓成泥的三色豆,看得出很認真有心思🥰烤美國安格斯牛柳配龍蝦(388hkd) 牛柳5成熟,沒有overcook,內裏粉色,肉質軟嫩,調味不多,原汁原味,是我食過的牛排名列前茅,龍蝦🦞緊致彈牙,大大隻🥰很滿足~Kiwi Lemonade (78hkd) 奇異果🥝和檸檬🍋的組合可以想像到,加上氣泡水,不會過甜,很酸爽🤩Vodka Mint Lime Soda (88hkd) 甜味很淡,加入了薄荷青檸🍋‍🟩味道清爽,酒精不太重🍹~#foodiblum西式
羽衣甘藍沙律

燒法國鴨胸(198hkd)

烤美國安格斯牛柳配龍蝦(388hkd)

Kiwi Lemonade (78hkd)

Vodka Mint Lime Soda (88hkd)
甜味很淡,加入了薄荷青檸🍋‍🟩味道清爽,酒精不太重🍹~

#foodiblum西式
2024-06-01 81 瀏覽
喺牛頭角/觀塘海旁有一間玻璃小屋餐廳,夜晚氣氛一流,成間餐廳俾一串串小燈泡包圍住好靚,而且仲有indoor and outdoor seats,室內就可以嘆住冷氣咁透過落地玻璃望出面嘅景,室外就直接望住觀塘海旁同緩跑徑,喺度同朋友飲杯嘢chill吓啱晒嚟到依度梗係要嗌吓cocktail,Daiquiri揀咗士多啤梨味,飲落微酸都refreshing,而The Ocean就放咗鯊魚啫喱糖配合返個造型,飲落就第一啖rum味重之後有陣陣嘅菠蘿同奶味,成個味配合gentle番。而且我哋仲order咗啲小食同主食,Chicken stick 帶點微微嘅胡椒味,炸得香脆而且啖啖肉,Main就叫咗Pork Ribeye同Duck breast,tbh佢哋嘅主食一般般,鴨胸同豬扒都煮得唔夠熱,韌身同肉質唔夠嫩滑難入口,同比較大塊要再自行切細塊啲先易入口,建議食扒之前要同餐廳講煮熟啲先好叫,或食主菜揀飯或意粉可能會穩陣啲好彩配菜同薯角都還好。總括嚟講環境都chill而且啱傾偈,建議食晚餐就免,過嚟飲下嘢就Ok吧。

2024-06-01 58 瀏覽
趁放假同朋友去觀塘海濱睇吓日落chill吓,原來觀塘海濱有間半露天餐廳食西餐,於是入去試試!叫咗個3 course set dinner✨一開頭有份餐前麵包,熱辣辣又軟熟,會比埋牛油你自己搽,都幾不錯👍🏻前菜係三文魚籽藜麥牛油果羽衣甘藍沙律,呢隻沙律夠哂健康!新鮮羽衣甘藍配埋口感彈牙爽口嘅三文魚籽都幾夾喎😜主菜係海鮮拼盤,海鮮拼盤裏面有魚柳、美國大蜆、虎蝦同魷魚!海鮮都幾有鮮味且份量都幾大份!仲會有啲燒南瓜、燒翠肉瓜同薯角添🤪另外仲叫咗個南瓜蘑菇千層麵,呢個千層麵每層中間夾雜住南瓜同雜菇,食落都幾有口感!濃郁嘅芝士同酸酸甜甜嘅蕃茄醬都幾match!原來素食都可以整到好食😛食完主菜點可以唔叫返杯飲品飲吓呀!揀咗朱古力同凍水果茶嚟飲,凍朱古力有好香濃嘅朱古力味,飲哂成杯都唔會覺得好漏!而水果茶飲落都幾重茶香,可以為炎炎嘅夏日帶嚟一股透心涼🤩

叫咗個3 course set dinner✨

2024-05-28 86 瀏覽
最近轉左新工,有時間同老公去拍下拖🤭今晚去咗官塘海濱行下,見到間好有feel 嘅餐廳夏天我會坐玻璃屋入面不過家下天氣涼涼地, 當然要坐室外啦好有歐陸風情🤭 加上陣陣海風吹, 好chill 😊呢度仲係pet friendly, 我見有唔少人帶埋竉物黎食飯架是晚叫了一個 3 course dinner  set 同一個main course Starter 已經好有驚喜。沙律加入了三文魚籽,藜麥同牛油果非常健康, 口感又豐富,而且份量仲好大份Main course 海鮮拼盤,第一個感覺就係, 份量非常巨大呀海鮮拼盤有虎蝦,魚柳,美國大蜆,魷魚每一款都是大大隻, 連蜆都大隻過人魷魚望落細細地,擹開後發現係原隻架,(無影到D鬚添)海鮮煎香後加入了黑椒,保留了各種海鮮的獨有鮮味。日本豬軟骨墨西哥薄餅一個好創新嘅fusion 菜式。以墨西哥薄餅包裏住日式豬軟骨 。配上自家製莎莎醬,非常清新好味~豬軟骨份量超多, 呢度其實只係半份~ 因為太大份,要折開黎食.... 餐廳提供紅白酒, 啤酒外,仲有COCKTAIL同 MOCKTAIL ~ Passion Fruit Squash / Vegan San
最近轉左新工,有時間同老公去拍下拖🤭
今晚去咗官塘海濱行下,見到間好有feel 嘅餐廳
夏天我會坐玻璃屋入面
不過家下天氣涼涼地, 當然要坐室外啦
好有歐陸風情🤭 加上陣陣海風吹, 好chill 😊
Starter 已經好有驚喜。
沙律加入了三文魚籽,藜麥同牛油果
非常健康, 口感又豐富,而且份量仲好大份
Main course
海鮮拼盤,第一個感覺就係, 份量非常巨大呀

海鮮拼盤有虎蝦,魚柳,美國大蜆,魷魚
每一款都是大大隻, 連蜆都大隻過人
魷魚望落細細地,擹開後發現係原隻架,(無影到D鬚添
海鮮煎香後加入了黑椒,保留了各種海鮮的獨有鮮味。

日本豬軟骨墨西哥薄餅
一個好創新嘅fusion 菜式。
以墨西哥薄餅包裏住日式豬軟骨 。
因為太大份,要折開黎食....
Passion Fruit Squash / Vegan Sangria
味道還可以,如果加番D裝飾打下卡就更好~
餐廳定時仲有BUSKING ~
聽住歌黎食飯, 感覺真係好CHILL。
2024-05-09
每次去觀塘海濱公園都會對這間餐廳很感興趣🤔這次終於有機會去試✨觀塘晚上大部分的餐廳都不營業,漆黑的觀塘海邊唯有這一間餐廳在黑夜裡閃耀著燈光,很有𝚏𝚎𝚎𝚕✨逢星期二、四、六這裡還會有𝙻𝚒v𝚎 𝙼𝚞𝚜𝚒𝚌 表演🎤很適合大家下班過來𝚌𝚑𝚒𝚕𝚕或者聚餐~🦞龍蝦番茄寬意粉 $𝟷𝟿𝟾龍蝦很新鮮很大隻✨很容易拆肉,意粉份量也很多,有很多新鮮蕃茄,整體感覺很新鮮很𝚏𝚛𝚎𝚜𝚑~🦑燒魷魚 $𝟷𝟸𝟾原汁原味的魷魚✨口感不錯很有嚼勁,吃得出也很新鮮,感覺很適合配酒🍸🍹𝚂𝚝𝚛𝚊𝚠𝚋𝚎𝚛𝚛𝚢 𝙻𝚒𝚖𝚎 𝚂𝚘𝚍𝚊 $𝟽𝟾🍹𝙼𝚒𝚗𝚝 𝙻𝚒𝚖𝚎 𝚂𝚘𝚍𝚊 $𝟽𝟾這裡調酒種類比想像中多✨𝚖𝚘𝚌𝚔𝚝𝚊𝚒𝚕和𝚌𝚘𝚌𝚔𝚝𝚊𝚒𝚕也有,我們選了兩款𝚖𝚘𝚌𝚔𝚝𝚊𝚒𝚕,味道很𝚏𝚛𝚎𝚜𝚑感覺沒有加很多糖,用材實在沒有化學味👍

🦞龍蝦番茄寬意粉 $𝟷𝟿𝟾

🦑燒魷魚 $𝟷𝟸𝟾

🍹𝚂𝚝𝚛𝚊𝚠𝚋𝚎𝚛𝚛𝚢 𝙻𝚒𝚖𝚎 𝚂𝚘𝚍𝚊 $𝟽𝟾
🍹𝙼𝚒𝚗𝚝 𝙻𝚒𝚖𝚎 𝚂𝚘𝚍𝚊 $𝟽𝟾

2024-05-28 63 瀏覽
聽朋友講觀塘海濱一帶嘅餐廳夜景幾靚,呢間餐廳出面仲有busking 歌手表演,成個氣氛都幾chill 幾舒服!🟪Smoked Salmon Salad成個沙律比較原汁原味,三文魚幾新鮮,適合減肥嘅朋友!🟩Clam Linguine蜆嘅數目非常多,都幾震撼!🟨Pork Knuckle德國豬手係推介之一,餐廳嘅豬手皮燒得比較脆,好有咬口,而且份量亦都幾多,相反肉質唔會太太硬,整體做得唔錯,仲好適合配酒飲㖭!🟧Passion Fruit Squash用咗新鮮熱情果壓榨,味道相對清新!🟦Vegan SangriaSangria 不嬲都係我嘅至愛,雖然呢杯係冇酒精嘅Mocktail ,但係味道酸酸甜甜好啱我飲

🟪Smoked Salmon Salad
成個沙律比較原汁原味,三文魚幾新鮮,適合減肥嘅朋友!

🟩Clam Linguine
蜆嘅數目非常多,都幾震撼!

🟨Pork Knuckle

🟧Passion Fruit Squash
用咗新鮮熱情果壓榨,味道相對清新!

🟦Vegan Sangria
觀塘海濱公園旁邊有一間好吸睛嘅玻璃屋,入夜嘅時候開晒燈飾好靚好浪漫💕 打卡飲酒傾吓心事都好適合!有得揀室內或室外座位,部份日子仲有live music表演欣賞,嚟飲返杯拍吓拖吹吓海風勁chill!▫️餐廳自家製餐包,熱辣辣好好食🥰▫️西班牙小辣椒 $68-第一次食西班牙小辣椒,估唔到一啲都唔辣,有少少似食緊青椒,加咗黑椒同埋鹽咬落去脆脆地,用嚟餸酒唔錯幾好味😋▫️日本花魚一夜干飯 $220 ⭐️-必食推介🫶🏻 非常厚肉同大條嘅花魚一夜干,用咗香草🌿黑椒&鹽醃過魚皮,燒到魚皮好香口,魚肉仲係嫩滑而且厚肉,魚骨都唔算好多。-花魚下面係鑊仔飯,有少少似煲仔飯有飯焦香,惹味👍🏻▫️燒法國鴨胸 $198-厚切又軟嫩嘅燒鴨胸,口感唔錯👍🏻配菜有燒南瓜、大啡菇、炸薯角等等。配上燒汁味道幾好。🍺Love Craft The Deep Ones (Cold IPA) $88🍸Vegan Sangria $98(Cranberry Juice, O.J, Pineapple, Grenadine Syrup, Vodka)-我想飲杯果味較濃嘅Cocktail,最後店員員建議我將呢一杯Mocktail加酒💕 有好多隻

自家製餐包

▫️餐廳自家製餐包,熱辣辣好好食🥰

西班牙小辣椒

▫️西班牙小辣椒 $68

▫️日本花魚一夜干飯 $220 ⭐️

日本花魚一夜干飯

-花魚下面係鑊仔飯,有少少似煲仔飯有飯焦香,惹味👍🏻

▫️燒法國鴨胸 $198

Vegan Sangria

🍸Vegan Sangria $98
-我想飲杯果味較濃嘅Cocktail,最後店員員建議我將呢一杯Mocktail加酒💕 有好多隻水果香味,蔓越梅味較重,仲有水果片可以食,好適合女士👩🏼

自家製餐包
西班牙小辣椒
Vegan Sangria
2024-05-24 116 瀏覽
朋友帶左我黎觀塘海濱嘅LA SERRE食西餐,呢次我地揀左煙三文魚,牛油果,黃菜頭,羅馬生菜沙律($128)、日本花魚一夜干飯($220)、烤美國頂級肉眼扒12安士($268)、VEGAN DAIQUIR($78)、PUSSY PEACH($78)內裡時尚裝潢同埋溫馨嘅燈光,營造出一個放鬆同舒適嘅用餐環境,或者仲有戶外座位可以選擇😉先送上餐前麵包煙三文魚,牛油果,黃菜頭,羅馬生菜沙律:首先登場嘅係呢個色彩繽紛嘅沙律🥗煙三文魚份量都幾多,佢嘅鹹香同牛油果嘅醇厚幾匹配,黃菜頭帶來微微清甜,加埋羅馬生菜嘅爽脆同蕃茄仔嘅香甜,沙律黎講佢都幾豐富😋烤美國頂級肉眼扒12安士:我地落ORDER揀左5成熟,12安士嘅份量嘅肉眼扒,外層燒得少少微焦金黃色,內裡仍然保持多汁同柔軟😍每一刀切落去都感受到肉汁四溢,味道豐富,絕對係今餐嘅重頭戲🤤伴碟嘅薯菜都幾香脆,而茄子、翠肉瓜等都烤得唔錯👍🏻日本花魚一夜干飯:整條花魚一夜干足足放滿成隻碟上面,魚肉肉質細嫩而又鮮味,不過食嘅時候記得小心D細骨。而下面米飯吸收左當中花魚嘅味道,另外加入左D椒粒作調味,再加埋少少飯焦香,每一口都充滿驚喜,整體夠香口滋味😋VEGAN
餐包
先送上餐前麵包
日本花魚一夜干飯
VEGAN DAIQUIRI:呢款MOCKTAIL以血橙、芒果同士多啤梨嘅組合帶來酸甜滋味,色彩繽紛,飲落去幾清新夠FRESH😄
PUSSY PEACH:至於呢杯MOCKTAIL則以桃子純露同青瓜混合,加上Sprite嘅氣泡,清爽解渴,係夏日炎炎中嘅一抹清涼😉
補MENU
2024-05-17
2024-05-21 77 瀏覽
好失望,我地一人叫左一個Set dinner,個沙律ok嘅,但係個Mains真係唔得,啲食材唔新鮮,魚柳硬嘅,魷魚硬嘅,牛扒要7成熟,但係好生,仲要全部係微暖,甚至凍嘅😭😭😭
2024-05-21
慶祝紀念