La Vista

2023-01-25 79 瀏覽
杯passion cucumber 好古怪,唔明點解會用翠玉瓜裝飾,啲沙冰仲多過汁而且又好難用飲管吸到,味道都正常,$74當試吓新嘢。Taco prawn $108原來得兩舊,唔太抵食。雞肉串燒都正常味道,$98/4串。海景都算唔錯。
Passion  cucumber
Taco  Prawn
雞肉串燒
2023-01-24
雞肉串燒
2023-01-25 77 瀏覽
#ChickenSkewers ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️#CochinitaPork ⭐️⭐️⭐️⭐️#MexicanWings ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️#CheeseFries ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️#Chips&Salsa ⭐️⭐️⭐️⭐️今次又來到東涌灣景薈搵食,上次食完呢個地中海菜,今次就去食呢間墨西哥菜,真係好似去左旅行一樣,好滿足啊!⭕️一定一定一定要食佢個薯條勁正⭕️薯條配佢個超香濃芝士真係食唔停口⭕️雞翼炸到又脆身又薄皮好食⭕️座位無論室內定室外都有無敵大海景仲可以望到日落⭕️呢間餐廳有好多小食形式嘅主菜好岩同朋友仔share⭕️員工服務態度好又親切⭕️墨西哥菜大部分都會有少少辣好刺激好開胃
#ChickenSkewers ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
⭕️呢間餐廳有好多小食形式嘅主菜好岩同朋友仔share
⭕️員工服務態度好又親切
⭕️墨西哥菜大部分都會有少少辣好刺激好開胃
2023-01-25 67 瀏覽
Happy Friday要chill一chill☺️今次又黎到東涌灣景薈..但就試下呢間墨西哥菜🤭佢有indoor同outdoor位可以揀,坐Outdoor如果睇日落真系一流👍🏻🍗墨西哥雞翼|ᴴᴷᴰ98雞翼勁大隻😳外層炸得有種酥脆既感覺😍裡面雞肉好juicy😉雖然辣辣地🌶️但配埋個藍芝士醬 可以中和下既🤭🌮牛肉粟米卷|ᴴᴷᴰ88Taco幾乎系每枱都必叫既菜😌我就揀左牛肉口味🥩餅皮好香粟米味 牛肉都幾多配上莎莎醬同牛油果所以食落幾開胃😌另外個人覺得用呢個碟擺盤好靚 好有特色☺️🥘墨西哥燒雞肉|ᴴᴷᴰ188用熱辣辣既鐵板上,上枱時仲出晒煙的😂洋蔥同三色椒炒到又香又淋,索晒d醬汁😋 勁正!主角-雞肉既份量都幾多,肉質幾嫩😉仲帶少少炭香味.另外會附上d捲餅可以包住d雞肉同配菜黎食.💙夢幻愛琴海|ᴴᴷᴰ88(happy hour)呢杯藍色真系堅靚😍如果日頭黎 望到個海佢完全系match到個海既顏色🌊但咁美麗既野 實際系勁重酒精嫁😂一共有tequila, vodka, rum, gin四種酒😂真系好易wing😂 好岩酒鬼😂但就吾系我杯茶啦🙈Blast Crush|ᴴᴷᴰ88呢杯就系無酒精既飲品😎由Ras
Happy Friday要chill一chill☺️
今次又黎到東涌灣景薈..
但就試下呢間墨西哥菜🤭
佢有indoor同outdoor位可以揀,
坐Outdoor如果睇日落真系一流👍🏻

所以食落幾開胃😌
另外個人覺得用呢個碟擺盤好靚 好有特色☺️

🥘墨西哥燒雞肉|ᴴᴷᴰ188
墨西哥燒雞肉

用熱辣辣既鐵板上,上枱時仲出晒煙的😂
洋蔥同三色椒炒到又香又淋,
索晒d醬汁😋 勁正!
主角-雞肉既份量都幾多,肉質幾嫩😉
仲帶少少炭香味.
另外會附上d捲餅可以包住d雞肉同配菜黎食.

💙夢幻愛琴海|ᴴᴷᴰ88(happy hour)
夢幻愛琴海

但就吾系我杯茶啦🙈

Blast Crush|ᴴᴷᴰ88
Blast  Crush

呢杯就系無酒精既飲品😎
由Raspberry Pure, Orange Juice, Pinacolada Mix, Banana整成🍹
好多水果,好fresh☺️
2023-01-20 69 瀏覽
La Vista (東涌)東涌怡東路9號灣景薈1樓106號舖極具異國風情墨西哥餐廳。無酒精雞尾酒MOCKTAILS雜莓派對 清新之選BERRY SURPRISE $78Raspberry, Blueberry, Cranberry Juice, Lime Juice, SodaBartender用心製作飲品,色香味佳,問左侍應呢杯最甜先揀😂飲起來冇想像中甜,係賣相少女。MEXICAN FRIED CHICKEN 墨西哥炸雞 🍗$188Deep fried double battered chicken marinated in Mexican spices and seasonings. Served with pineapple salsa and chipotle mayo with jalapenos墨西哥炸雞,就會有薯條相伴,仲會有乳酪醬俾你點,質感就係似吉列炸嘅感覺。Quesadilla 餡餅Grilled flour tortillas with cheese and choice of filling served with fresh tomato salsa, qua
La Vista (東涌)
東涌怡東路9號灣景薈1樓106號舖

極具異國風情墨西哥餐廳。

無酒精雞尾酒
MOCKTAILS
雜莓派對 清新之選
BERRY SURPRISE $78

Quesadilla 餡餅
Grilled flour tortillas with cheese and choice of filling served with fresh tomato salsa, quacamole & sour cream
AL PASTOR PORK 豬肉碎餡餅🥙$148

份糧超大,食一件都飽,皮薄之後全部係燒豬肉,亦有豆蓉同洋葱蕃茄,非常惹味。

QUESOFUNDIDO墨西哥芝士鍋雞肉$188
Melted cheese with choice of your topping served with fresh corn tortillas & tomatillo salsa Chicken

最值得推介!芝士味濃,拉絲強勁,一定要趁熱食,雞肉鮮嫩唔鞋口。
呢度環境非常闊大 有室內同室外仲可以睇到日落🌄 真係超級正✨如果怕風大 坐喺室內一樣咁好feel真係唔可以唔介紹🙈✨我今日嗌呢個午餐嘅時候都嚇親 餐牌分咗ABC三個SETA餐可以揀兩款 $128B餐可以揀三款 $168C餐仲可以揀四款 $198開頭以為係包咗其中兩款一定係餐湯同埋沙律🥗點知我叫咗個C餐喺個list裏面嘅任何四款都得😱因為當初唔係太相信我試吓叫咗四個主菜🙈🙈🙈✨新鮮酸橘汁醃嫩滑吞拿魚配芥末醬油✨新鮮嘅吞拿魚粒粒 仲有酸酸嘅配菜作為開胃菜 真係唔錯✨ ✨香烤特色肉眼扒配阿根廷青醬✨ (額外加$58)份量一啲都唔細 成塊肉眼扒超級正再配埋醬汁 超級滋味✨✨香濃蘑菇扁意粉配車厘茄及蘑菇忌廉醬✨我最鍾意食呢個意粉 忌廉濃郁而且麵條軟硬適中👍🏻✨香辣海鮮扁意粉配海鮮辣椒及蒜香白醬✨微辣嘅口感再配上香蒜口味配搭意粉醒神又惹味✨其實唔係好建議揀晒四個主菜🙈不過一開始因為唔係太相信忍唔住試咗🤣🤣🤣配搭返佢哋嘅沙律同甜品應該會唔使 食到咁飽🙈🙈再配咗兩杯紅酒🍷完美✨加埋成餐都係講緊四百幾蚊真係抵到爛🙏🏻🙏🏻可以係一個咁舒服嘅環境享受左休閒嘅下午✨絕對寫意🥂
呢度環境非常闊大 有室內同室外

我試吓叫咗四個主菜🙈🙈🙈

✨新鮮酸橘汁醃嫩滑吞拿魚配芥末醬油✨
新鮮嘅吞拿魚粒粒 仲有酸酸嘅配菜
作為開胃菜 真係唔錯✨

✨香烤特色肉眼扒配阿根廷青醬✨ (額外加$58)
份量一啲都唔細 成塊肉眼扒超級正

真係抵到爛🙏🏻🙏🏻
可以係一個咁舒服嘅環境
享受左休閒嘅下午✨絕對寫意🥂

2023-01-18 66 瀏覽
之前去過幾次呢邊, 近酒店好似一個東南亞小區咁好多特色菜, 今次就上咗樓上試呢間墨西哥菜餐廳好貼心咁當一有空枱就為我哋安排調返去窗邊位可以享受海景, 好有情調必食tacos我哋揀咗pork tacos, 微微辣加埋豬肉絲, 仲食到啲芒果粒嘅甜味~仲揀咗個湯, 係好特別有特色嘅味道, 第一次飲加咗牛油果嘅湯🤣 但又唔會唔夾都幾順口重頭戲叫咗個grilled rib eye, 鐵盤吱吱聲咁上噴晒煙真係超級香! 食落口好香炭燒味而且肉質軟稔一啲都唔韌, 爆香咗嘅洋蔥三色椒又好惹味, 呢個大推! 最後食埋甜品churos, 脆口鬆化, 最中意佢係配朱古力醬外有拖脆醬! 滿足!

🔸️ La Vista 🌍 墨西哥菜📍東涌怡東路9號灣景薈1樓106號舖去左FOURPOINTS STAYCATION, 一落樓下已經有好多間西餐比大家選擇。呢個IG 開第一個POST中,都係食呢度附近既餐廳(Maison Du Mezze), 非常唔錯!今日涼涼地, 專登早D到, 有露天位, 仲可以望海景, 環境一流, 飲野食飯都非常好VIEW。我地早D到仲ENJOY埋日落添, HAPPY DAY~!我地2個人食左下面既野, 其實主要都係小食為主:🗨️ Mexican Wings $98 ( 6隻)呢個真係必叫, 炸得非常脆,有肉汁。佢外面層炸皮比較特別, 係好味~配有BLUE CHEESE 醬, 唔點醬都好食🗨️ Chili Fries $108呢個係侍應推介, 最後叫左。因為無咩澱粉落肚, 最後叫埋呢個先滿足。上面有CHEESE 同滿滿既牛肉絲, 肉既份量唔少, 非常抵食。🗨️ Street Corn $78呢個失望, 因為得兩舊, 只係甜栗米加牛油再落少少醬。我以為係類似美式個種, 切D栗米粒為一片片, 再炒/煎同落調味。🗨️ Ceviche De Res $148呢個係檸汁醃牛, 個賣
🔸️ La Vista 🌍 墨西哥菜
📍東涌怡東路9號灣景薈1樓106號舖

我地2個人食左下面既野, 其實主要都係小食為主:

🗨️ Mexican Wings $98 ( 6隻)

🗨️ Chili Fries $108

🗨️ Street Corn $78

🗨️ Ceviche De Res $148
呢個係檸汁醃牛, 個賣相好唔錯架, 以為係cocktail添,但唔好期望太大,佢個感覺食落似BEEF TARTAR。不過佢用檸汁, 牛油果, 芒果做配搭住NACHOS, 味道清新~!NACHOS似放左好耐, 唔脆,又唔焗番熱~

🗨️ Chicken Skewers $68 (2串)
🗨️Beef Skewers $78(2串)
呢兩個串燒都好好食~雖然未至於有肉汁流出, 乾身左少少,不過醃味道唔錯, 而且一串都唔係算細, 值得一試

🗨️Tacos Beef $118 (2件)
TACOS 個皮無焗熱同埋係軟既~入面既牛係STEAK切開甘, 熟度係WELLDONE 無肉汁, 失望~

🍹 Mexican Martini $118
🍹 Vista Berry $108
飲品係正常,外觀唔算靚,同埋都等得幾耐下

星期一至四仲有HAPPY HOUR~黎呢到OUTDOOR飲番杯,望海都真係好CHILL好爽。,岩時間睇埋日落景一流!

服務方面其實人手唔係太夠, 唔會主動注意到客人想落單同需要。 日落後,室外無咩光, 睇餐牌都好難,亦唔會有小小台燈放出黎。我地叫左2次侍應先比枝燈我,其實客人唔叫就無, 大家都慣甘黑食野哦?!

但個台燈超級靚呀,打卡影相都好好效果👍🏻

#hkfoodie #東涌美食 #香港餐廳 #hkfoodies #hkrestaurant #墨西哥菜 #likeforlikes #likeforfollow #globlefood #foodoftheday #HKMEXICANFOOD #lavista #charcolgrill #skewer #TACOS #bbqlovers #手機食先 #電話直出 #foodpic #delicioushongkong #delicioushk #hkyummy #tungchungfood #explorehk #explorefood
2023-01-14
2023-01-11 62 瀏覽
墨西哥烤肉賣相似鐵板燒牛肉,牛肉多汁肉味濃,配上3種唔同風格的醬(鮮蕃茄醬,酸忌廉醬和牛油果醬),感覺很FRESH ,多吃幾舊都唔會甘膩。肉捲餡餅配黏果酸醬似炸厚皮的餃子,餡挺多,配個酸酸的醬,個人覺得一般。辣牛肉芝士薯條芝士薯條配上辣牛肉更加惹味,不過要快D 食,唔係好快涷左就唔好食。墨西哥雞翼墨西哥雞翼好大隻,炸得好脆同埋都好入味,配上酸忌廉醬,多食幾隻都唔膩總結:食飯當日是假期lunch time 時間,唔係好多人,地方都好寬敞,室內外都可以遠眺機場景,很Chill,適合同朋友或者一家人去。食物偏向墨西哥中東地區菜多,整體都很不錯。

肉捲餡餅配黏果酸醬
似炸厚皮的餃子,餡挺多,配個酸酸的醬,個人覺得一般。

辣牛肉芝士薯條

墨西哥雞翼

2023-01-05 48 瀏覽
上網睇到人地影東涌呢個灣景薈打卡睇日落一流,我就緊係同麻甩熊黎拍下拖啦,呢間 墨西哥餐廳 LaVista 位置岩岩可以睇到日落,如果大家黎食不妨可以Check 定日落時間,享受埋呢個無敵大日落景,真係超正我地叫左幾個特色野食,頭盤先黎#Guacamole #粟米片牛油果莎莎醬有咁大盤粟米片,真係食到夠本,沾點個牛油果莎莎醬,少少酸,又食到牛油果既清新,非常開胃 🌻🌻🌻🌻之後主菜我地叫左 #烤豬肉粟米卷,烤豬肉好JUICY,食起黎少少辣,加埋千島醬 同乳酪係入面,好好食,又唔會太膩,同埋餡料勁多,好滿足🌻🌻🌻🌻🌻仲有個 #墨西哥烤豬肉 ,呢個配有一個粟米餅另外上,而且豬肉食起黎都好JUICY,少少辣,不過估佢豬肉本身預係夾埋個餅食,所以就咁食味道係比較會濃味左啲,但夾埋個餅就絕配喇,食起黎有好多配料,有洋蔥,燈椒等,食起黎都好香口,好好味🌻🌻🌻之後小食 叫 #雞肉串燒,雞肉燒過後好香,一啲都唔乾,好好食 🌻🌻🌻🌻最後叫左兩杯特飲,分別係 #BerrySuperise 飲起黎酸酸甜甜,好濃紅莓味, 都幾開胃 🌻🌻🌻另一杯 係#BuzzGroupie呢個係芒果椰奶乳酪, 飲起黎好香芒果 好有
上網睇到人地影東涌呢個灣景薈打卡睇日落一流,
我就緊係同麻甩熊黎拍下拖啦,

呢間 墨西哥餐廳 LaVista 位置岩岩可以睇到日落,
如果大家黎食不妨可以Check 定日落時間,
享受埋呢個無敵大日落景,真係超正

我地叫左幾個特色野食,頭盤先黎
#Guacamole #粟米片牛油果莎莎醬
有咁大盤粟米片,真係食到夠本,

之後主菜我地叫左 #烤豬肉粟米卷,
又唔會太膩,同埋餡料勁多,好滿足🌻🌻🌻🌻🌻

仲有個 #墨西哥烤豬肉 ,呢個配有一個粟米餅另外上,
而且豬肉食起黎都好JUICY,少少辣,
但夾埋個餅就絕配喇,食起黎有好多配料,
有洋蔥,燈椒等,食起黎都好香口,好好味🌻🌻🌻

之後小食 叫 #雞肉串燒,
雞肉燒過後好香,一啲都唔乾,好好食 🌻🌻🌻🌻

最後叫左兩杯特飲,
分別係 #BerrySuperise
飲起黎酸酸甜甜,好濃紅莓味, 都幾開胃 🌻🌻🌻

另一杯 係#BuzzGroupie
呢個係芒果椰奶乳酪, 飲起黎好香芒果 好有夏日風味 🌻🌻🌻🌻🌻

總括呢道真係拍拖勝地, 超正 ,環境食品都好好 👍🏾推介
————

La Vista (東涌)
東涌怡東路9號灣景薈1樓106號舖

————
#日落 #環境 #拍拖 #東涌好去處 #先食奇兵 #墨西哥 #cineatkp #food #foodie #view #chill
2023-01-05 103 瀏覽
這是我們第三次來了。第一次,因為想試墨西哥薄餅,最後叫了一件朱古力蛋糕,吃完之後念念不忘😋😋。第二次為了朱古力蛋糕再來,可惜當天生意太好,全部食物都失準😫。今次,Boxing Day,黃昏時分,沒有訂位,決定再來試一次。結果竟然不用等位,而且可以坐在室外最佳位置,觀賞日落😍。Cheese quesadillas 小朋友覺得很好食,叫了2次Grilled rib eye 麻麻地,肉好韌,咬不開Fish tacos 味道尚可 主角來了 ,朱古力蛋糕,入面非常幼滑,又軟又唔乾,朱古力醬岩岩好,不似雪櫃剛拿出來般硬,味道一流,和我第一次吃的味道一樣好。大讚。(第二次來的時候可能因為客人太多,來不及解凍,蛋糕變得又硬又唔好食😥)玉桂條,第一次試,好鬆軟好脆餐廳水準回來了,下次會再來😊
這是我們第三次來了。

Cheese  quesadillas

Grilled rib eye 麻麻地,肉好韌,咬不開

Fish tacos 味道尚可

墨西哥朱古力蛋糕

玉桂條,第一次試,好鬆軟好脆

Churros

餐廳水準回來了,下次會再來😊

Cheese  quesadillas
墨西哥朱古力蛋糕
Churros
之前已經留意到呢間餐廳,今次為補慶祝生日同聖誕,於是同朋友提議黎呢度,好期待!25/12聖誕節🧑‍🎄 今晚唔算太凍,當然我地就選擇坐室外(但係室內環境睇落都幾好),對住機場景,可以睇到飛機升降,好正呀!但留意返如果想坐最邊邊近睇風景位置既枱要提早預約落訂先架!今晚咁開心嘅日子,我地叫到成枱都係野食,食物方面整體都係好食,另外再叫幾杯酒飲下,開心😃職員都好好,會有講有笑,知道你生日仲送咗幾杯烈酒俾你飲,另外仲有啲墨西哥特色嘅帽可以帶嚟影相,好好氣氛!職員仲同我哋推薦黃昏景色,下次我會考慮黃昏再嚟一次.

2022-12-25
慶祝紀念
生日
2022-12-20 77 瀏覽
🍽️ Achiote Chicken Tacos (雞肉粟米卷) $88- Achiote chicken, grilled pineapple salsa, cilantro食墨西哥菜梗係要叫返個tacos啦~ 餐廳嘅tacos全部都係soft shell 🌮 soft tacos用corn tortillas會比flour tortillas好味😋 唔會有種未煮熟嘅感覺!🍀🍽️ Empanadas (肉捲餡餅配黏果酸醬) $88- Deep fried corn dumpling filled with chorizo served with tomatillo salsa個餡可以揀蘑菇芝士,蔬菜芝士或辣香腸。我哋今次揀咗辣香腸🤗 餡料好足!加埋個salsa好開胃!🍀🍽️ Enchiladas Verdes (黏果酸醬捲餅) $168- Soft corn tortillas filled with beef- Covered in green tomatillo sauce, melted cheese, onion and cilantro- Served with cilantro

🍽️ Empanadas (肉捲餡餅配黏果酸醬) $88

🍀

- Served with cilantro rice and refried beans

冬天嚟食一定要叫!超級暖身🔥同埋一定夠飽🤰🏻捲餅裡面全部都係牛肉,出面就俾啲飯圍住,上面再鋪滿芝士🥰 食完覺得好滿足!
🍸 AMF (夢幻爱琴海) $118

- Silver Tequila, Blue Curacao, Vodka, Rum, Gin, Sweet Sour, Sprite
🍸 Berry Surprise (雜莓派對) $78

- Raspberry, Blueberry, Cranberry Juice, Lime Juice, Soda
環境/設施- 彷如置身外國一樣特色- 特色墨西哥雞尾酒 人均價格- $250/人評分- 8/10La Vista主打墨西哥菜式,大部分食材均搜羅來自墨西哥直送,保證風味十足。灣景匯(Tbay)商場位置都頗為隱閉,位於某大品牌酒店的後方,不過商場有多間特色餐廳,包括不同國家的菜式,有扒房、酒吧、西餐、地中海菜等等,包羅萬有。該餐廳大部份座位都能看到海景,食物方面以香口惹味為主,配上特色西雞尾酒及日落黃昏景色,感覺十分寫意。
環境/設施- 彷如置身外國一樣
特色- 特色墨西哥雞尾酒
人均價格- $250/人
評分- 8/10
2022-12-04
  • Tacos Prawn
今次又一次入嚟東涌覓食❤️上網見到好多𝐟𝐨𝐨𝐝𝐢𝐞介紹呢個位於酒店附近嘅墨西哥餐廳🇲🇽望住無敵大海景,吹住海風,實在好寫意🌊由於外面可能有少少太熱,大家記得過咗中午最猛太陽先好嚟坐𝐨𝐮𝐭𝐝𝐨𝐨𝐫啦🌞 ——— ✤ 辣牛肉芝士薯條|$𝟏𝟎𝟖 外層酥脆但咬落綿密柔軟嘅薯條墊咗係底部🍟上面則有大量味道濃郁嘅辣牛肉肉絲醬以及雙色芝士,每一啖都感受到拉絲嘅芝士同肉醬👍🏻 ✤ 烤雞肉煎餅|$𝟏𝟒𝟖 𝐁𝐮𝐫𝐫𝐢𝐭𝐨𝐬真係好巧功夫!軟綿綿嘅餅皮妥妥咁包裹住嫩滑唔柴嘅雞胸肉、生菜🥬以及獨有嘅醬料,一咬落去感受到各式配料完美嘅配合,足料十分👍🏻 ✤ 烤粟米片配雜錦醬|$𝟏𝟔𝟖 呢個份量實在驚人🤣鮮紅色嘅粟米片同蛋黃色嘅粟米片相映成趣,紅黃相間好有𝐩𝐚𝐫𝐭𝐲氣氛🎉面頭鋪上海量半融𝐌𝐢𝐱𝐞𝐝 𝐜𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞、蕃茄𝐬𝐚𝐥𝐬𝐚醬、醃製青辣椒🌶️、以及𝐬𝐨𝐮𝐫 𝐜𝐫𝐞𝐚𝐦,每一啖都有豐富配料👍🏻 ✤ 酥炸油條|$𝟗𝟖 呢度嘅𝐜𝐡𝐮𝐫𝐫𝐨𝐬實在出色👍🏻即叫即炸特別酥脆,熱辣辣嘅𝐜𝐡𝐮𝐫𝐫𝐨𝐬外皮沾滿玉桂糖粉,食果陣再點埋店家濃郁且唔會太甜嘅朱古力醬,即刻為今日𝐥𝐮𝐧𝐜𝐡畫上完美句號!(店家仲請咗我飲呢杯即席點火嘅𝐛𝐚𝐢𝐥𝐞𝐲

———
✤ 辣牛肉芝士薯條|$𝟏𝟎𝟖

✤ 烤雞肉煎餅|$𝟏𝟒𝟖

✤ 烤粟米片配雜錦醬|$𝟏𝟔𝟖

✤ 酥炸油條|$𝟗𝟖
呢度嘅𝐜𝐡𝐮𝐫𝐫𝐨𝐬實在出色👍🏻即叫即炸特別酥脆,熱辣辣嘅𝐜𝐡𝐮𝐫𝐫𝐨𝐬外皮沾滿玉桂糖粉,食果陣再點埋店家濃郁且唔會太甜嘅朱古力醬,即刻為今日𝐥𝐮𝐧𝐜𝐡畫上完美句號!(店家仲請咗我飲呢杯即席點火嘅𝐛𝐚𝐢𝐥𝐞𝐲𝐬❤️)

2022-12-15 89 瀏覽
放假有時會特登去遠少少感覺好似個小渡假咁,今次專程揀左late afternoon至日落時間黎位於東涌sheraton hotel嘅La Vista,食下tacos飲杯野放鬆下☺️ 東涌地鐵站有shuttle bus搭過去,車程都係5分鐘左右,都算方便~餐廳裝修佈置勁有外國風情渡假風,咁好天當然要坐室外,對住個機場海景食野☺️黎到墨西哥餐廳,一定要嗌tacos啦😛嗌左Cochinita Pork同Prawn,一款用左脆皮一款用左傳統嘅軟皮,兩款都各有特色,餡料份量夠多,好味👍🏻 Mexican Wings 墨西哥雞翼外面炸到好香脆乾身,入面雞肉仲係好嫩滑,配合埋墨西哥香料調味,夠晒惹味👍🏻飲品方面嗌左杯house white同gin & tonic, 望住個靚景飲咩都特別好飲😝 逢星期一至四仲有做happy hour優惠~餐廳最近新出左shisha menu, 都係二百幾蚊一個,超抵玩,味道都唔錯!! 值得一讚,啲staff好friendly,服務又夠attentive👍🏻 野食唔錯,景觀又靚,絕對係放鬆嘅好去處👍🏻

黎到墨西哥餐廳,一定要嗌tacos啦😛

Mexican Wings 墨西哥雞翼