餐廳: LAB EAT Restaurant & Bar (T.O.P This is Our Place)
資訊:

2024-11-29 317 瀏覽
11月係好多朋友嘅生日月,淨係諗慶祝都諗爆頭啊~~😂😂正當我係網上揾啲慶祝餐廳嘅時候,發現呢間叫LAB EAT嘅餐廳幾有feel喔,仲有得整生日甜品,見佢啲comments都幾正面,咁我就Book咗同好友慶祝啦~~😚😚😚來到見到餐廳嘅設計都好特別,有好多張圓形設計嘅位置,可以大大增加私隱度,影相打卡又靚,確實係唔錯喔~~好慶幸自己無揀錯地方~🥰🥰話明慶祝生日,就梗係交俾生日果位話事,由佢點菜啦~~由前菜嘅生蠔開始,我已經覺得呢間餐廳可以encore啦,佢哋嘅食材好新鮮,就連我平時唔食嘅青口都令我食到唔停口👍🏻👍🏻原來青口都可以煮得咁好食嘅~~ 😂😂 每一粒肉都係啱啱熟,好鮮嫩……主菜嘅羊架係7成熟,一啲都唔騷,但又好重羊味,佢哋選用西班牙自然放牧嘅羊製作而成,羊嘅肉質好爽脆有咬口,但我覺得下次應該可以叫5成,可能口感會更豐富~~ 😎 😎主食方面,好友揀咗香蒜白酒蜆肉意粉,餐廳選用大蜆製作,每一粒蜆肉都非常飽滿,入口即爆汁,意粉帶少少辛辣感,加上帶有酒味嘅蒜香味,令人越食越開胃~~最後個甜品係我提早預訂嘅,可以叫餐廳寫字,我鍾意呢種儀式感,好開心好友都滿意我嘅安排🥰🥰
11月係好多朋友嘅生日月,淨係諗慶祝都諗爆頭啊~~😂😂

2024-11-29 383 瀏覽
呢間餐廳係旺角TOP商場5樓位置就十分就腳本以為都係普通西餐廳點知有驚喜環境闊落 裝修新淨 坐位都好闊咁啱見到隔離枱未到但餐廳已經提早佈置定生日裝飾係枱到十分有儀式感!有Set dinner 啱晒唔想揀嘅朋友而且都比較抵食值得讚係侍應非常友善見我哋睇緊呢個menu即刻過嚟幫我哋介紹今日嘅是日精選同廚師精選原來日日都唔同✨Fresh oysters $62/each前菜揀咗2隻蠔一上已經成浸海水味非常新鮮creamy 可以媲美蠔吧✨Linguine with Hokkaido Scallops $198帶子面煎得好香口 夠厚身扁意粉蒜香好正,好多乾蒜片✨Beef rib eye steak $488牛扒有炭火香味基本上食過炭火燒牛扒真係返唔到轉頭有適量嘅油脂 夠香✨Matcha white chocolate cake $138儀式感滿滿嘅甜品時間!先有個波波 會點著側邊有啲火花咁跟住就瘋狂打卡然後開波!😂再會有乾冰效果視覺享受一流,但唔係得個樣抹茶中和到白朱古力嘅甜中間慕絲都好滑身配椰子味雪糕出奇地夾!✨Sex on the beach $98✨Treasure $108最後唔少得打卡
呢間餐廳係旺角TOP商場5樓

前菜揀咗2隻蠔
一上已經成浸海水味
非常新鮮creamy 可以媲美蠔吧

帶子面煎得好香口 夠厚身
扁意粉蒜香好正,好多乾蒜片

✨Beef rib eye steak $488
牛扒有炭火香味
基本上食過炭火燒牛扒真係返唔到轉頭
有適量嘅油脂 夠香

儀式感滿滿嘅甜品時間!
先有個波波 會點著側邊有啲火花咁
跟住就瘋狂打卡
然後開波!😂
再會有乾冰效果
視覺享受一流,但唔係得個樣
抹茶中和到白朱古力嘅甜
中間慕絲都好滑身
配椰子味雪糕出奇地夾!

✨Sex on the beach $98

✨Treasure $108
最後唔少得打卡嘢飲!
煙波波 桃味嘅飲品
酸甜度幾好
2024-11-21
  • 生蠔
2024-11-27 307 瀏覽
上年已為慶祝日Bookmark 的一間西餐廳,上星期趁著拍拖周年紀念日,提早預備訂位,餐廳位置非常方便就腳,有室外室內空間進餐,環境浪漫舒適,加上訂位會提早為客人預備的生日佈置,入座已感到有誠意驚喜。MENU上性價最高的一定是$400 以下的晚市套餐,就有齊哂頭盤、湯、主菜及甜品,今餐就直接交比另一半發辦,選擇佢最鐘意嘅菜款!餐前贈送餐飽香口暖肚。🦪冷盤新鮮生蠔 4 隻 Fresh Oyster $248法國生蠔大隻肥美Creamy,裙邊和蠔身爽口,帶點海水鹹味之後有杜許甜味。🥪海膽多士 Sea Urchin Crostini $136/2件一人一件作為餐前小食十分滿足,海膽多士賣相精緻,海膽鮮甜,兩塊肥美份量對得住呢個價,難怪是餐廳其中一個招牌。🍝香蒜白酒蜆肉意粉 White Wine with Clams Spaghetti $168🍝香煎北海道帶子扁意粉 $198Ali e oli Linguine with Pan-seared Hokkaido Scallops 兩款意粉用料上自似差不多,但調味上大有不同,蜆肉及帶子均有質素高嘅海鮮西餐水平。油潤掛汁飽肚,精美層次感,看得出大

上年已為慶祝日Bookmark 的一間西餐廳,
上星期趁著拍拖周年紀念日,提早預備訂位,
餐廳位置非常方便就腳,有室外室內空間進餐,環境浪漫舒適,

加上訂位會提早為客人預備的生日佈置,入座已感到有誠意驚喜。

2049 瀏覽

MENU上性價最高的一定是$400 以下的晚市套餐,
就有齊哂頭盤、湯、主菜及甜品
今餐就直接交比另一半發辦,選擇佢最鐘意嘅菜款!

[前菜頭盤]
餐前贈送餐飽香口暖肚。
🦪冷盤新鮮生蠔 4 隻 Fresh Oyster $248

一人一件作為餐前小食十分滿足,海膽多士賣相精緻,

[主餐]
🍝香煎北海道帶子扁意粉 $198
油潤掛汁飽肚,精美層次感,
看得出大廚在放盤上沒有丁點馬虎👍🏼
Fine Dinning 水平完美合格👏

🍰西村抹茶白朱古力慕絲配抹茶蛋糕 $138
Matcha White Chocolate Cake
預訂可以提早叫餐廳預備寫字甜品碟💝
抹茶蛋糕係用西村抹茶散發出清香茶味,
蛋糕質感結實,點火呈現視覺效果,
儀式感滿滿,另一半非常驚喜滿意🤭👍🏼
  • 海膽多士
2024-11-26 251 瀏覽
同朋友今次嚟到TOP嘅呢間好靚嘅西餐廳食lunch,出面仲有outdoor area,室內係沙發圓枱坐得好舒服!set lunch 包埋湯/沙律、主菜、飲品,加錢可以有甜品~湯係甘荀湯,正常唔錯,甜品叫咗椰子雪糕同brownie,椰子雪糕幾出色,食到椰絲同好香椰子味。主菜方面覺得非常唔錯,先嚟一個西冷牛,軟滑而且好香牛味,煎到外脆內軟,伴碟嘅醬汁同蒜片都配搭得好好,為呢碟牛增添咗層次~另外要咗個青醬蝦肉意粉,意粉al dente,蝦嘅份量好多,而且好爽口!總括嚟講,呢間餐廳環境、食物都好唔錯,而且lunch set都幾抵食,好適合約朋友嚟食!

2024-11-17
2024-11-23 265 瀏覽
最近先知原來旺角T.O.P 樓上有一間幾唔錯嘅西餐廳,咁啱去旺角做facial 就試一試佢嘅set dinner。前菜係吞拿魚他他,用咗個雪糕筒裝住,睇落好得意。他他嘅味道偏酸少少,食落都幾開胃。是日餐湯係自家製洋蔥湯,入面放咗片烤過嘅芝士麵包。個湯超級好味,洋蔥燉到軟爛,加上芝士麵包吸左好多湯汁,配搭一齊食真係食唔停。主菜order左豬斧頭扒配焦糖蘋果,斧頭扒上面嘅Grill mark 好吸引,切開見到豬扒仲有少少肉汁,唔使點醬汁都唔會dry。最後嘅甜品upgrade左做甜品拼盤,款式都幾多,不過因為我本身唔係特別鍾意食朱古力,所以味道就唔評價啦。見到隔離枱慶祝生日,張枱上面有好靚嘅Happy birthday擺設,等我下次同人慶祝生日都book 呢間先!

2024-11-23 287 瀏覽
放假嚟咗旺角行街 試咗期待已久嘅Lab eat 果然冇令我失望🫶🏻餐廳環境舒適闊落 燈光柔和 好有情調 行過見到好多張檯上都放有玫瑰花瓣及一隻玫瑰花裝飾寫上「Happy Birthday」或「Happy Anniversary」字樣 滿滿嘅氛圍感💕真係一個好適合情侶約會/朋友聚餐嘅好地方 極力推薦👏🏻我哋決定每人試一款Set dinner 一齊share🤪🔹 Set Dinner $368▫️Starter - 吞拿魚他他雪糕筒擺盤好得意 脆脆嘅口感搭配新鮮嘅吞拿魚 口感好特別🤤- 每日沙律 清爽開胃 爽口 好fresh🥗▫️Daily soup - 蘑菇湯蘑菇味非常突出 綿滑質感 好creamy濃郁▫️主菜 - 豬斧頭扒配焦糖蘋果配菜有薯蓉 法邊豆 車厘茄及雞髀菇豬斧頭好厚身 肉質有嚼頭 內裡保持多汁 冇筋 容易切開 焦糖蘋果嘅甜味與酸味相互平衡 既有肉類嘅豐富口感 又有水果嘅清新感 非常滿足☺️- 廚師精選侍應話今日嘅廚師精選係煎牛臀肉 有興趣決定一試 好期待ah🤩果然有驚喜😎7成熟 肉質鮮嫩 牛味重 好腍 唔乾身唔柴 保持到肉汁嘅鮮美 咬落去可以feel到肉質嘅彈性及細膩感 有埋配菜嘅

🔹 Set Dinner $368

- 豬斧頭扒配焦糖蘋果
配菜有薯蓉 法邊豆 車厘茄及雞髀菇
廚師精選

- 廚師精選
果然有驚喜😎7成熟 肉質鮮嫩 牛味重 好腍 唔乾身唔柴 保持到肉汁嘅鮮美 咬落去可以feel到肉質嘅彈性及細膩感 有埋配菜嘅搭配 能夠平衡到肉類嘅油膩感 讓整體口感更豐富🤗

▫️每日精選甜品
每日精選蛋糕

迷你士多啤梨慕絲蛋糕+椰子雪糕球一樣咁出色 有餅乾碎打底 好睇又好食😋

除咗室內仲有室外位置 一樣咁舒服 可以chill chill
值得一提 侍應服務態度很好👍🏻很細心💯

📍LAB EAT Restaurant & Bar
旺角彌敦道700號T.O.P This is Our Place 5樓502號舖
紀念日
每日沙律
蘑菇湯
豬斧頭扒配焦糖蘋果
廚師精選
每日精選蛋糕
2024-11-23 183 瀏覽
Honey 生日,特意為他準備,在網上搜尋一番,找到這間餐廳,位置非常方便,彌敦道700號T.O.PThis is our place,在地鐵旺角B4出口直接上五樓商場的最好位置,一看環境就知道是為情侶打造,圓形的卡座特別有隱私感, 餐廳還有戶外部份,夜晚的燈光倍感浪漫,有幾張枱上佈置了玫瑰花, 寫上生日快樂等祝福語。🤩🤩我們專登早些到餐廳,享受一個安靜舒服生日晚餐,一早已經選好套餐,$368元的套餐非常豐富前菜雞肉沙律🥒🍅🥬🐔吞拿魚他他🐟🐟是日餐湯周打海鮮湯🐟🦐🦪主菜豬🐷斧頭扒配焦糖蘋果大蝦🦐姜黃意大利飯精選甜品士多啤梨雪糕石板朱古力🍓🍧🍫每一道菜都是精心製作,吞拿魚他他很特別,用芝麻味雪糕筒裝住吞拿魚,名符其實外脆內軟,味道鮮美,裝點精致。斧頭扒肉汁鮮美,份量超足,配焦糖蘋果特別好味。大蝦新鮮肉爽,薑黃意大利飯柔韌豐盛,有洋蔥露筍番紅花配搭,又靚又好味。😋😋服務更是細心周到,斟茶換碟,動作溫柔,輕聲細語,服務非常專業到位,真是一個滿分的生日餐。👍👍

寫上生日快樂等祝福語。🤩🤩

前菜
豬🐷斧頭扒配焦糖蘋果
大蝦🦐姜黃意大利飯
精選甜品
士多啤梨雪糕石板朱古力🍓🍧🍫
每一道菜都是精心製作,吞拿魚他他很特別,

份量超足,配焦糖蘋果特別好味。大蝦新鮮肉爽,

• 西班牙黑毛豬鞍
  • 餐前麵包
  • 海鮮湯
2024-11-20 243 瀏覽
煩緊生日/週年紀念唔知去邊間餐廳好,不防參考吓呢間位於旺角T.O.P既西餐廳🌸Dinner Set|$368/1套餐包括餐包、餐湯、主食、甜品,想要飲品要另外加啦🥗前菜:吞拿魚他他仲有沙律/慢煮鮑魚(+$48)可以選擇他他賣相精緻,用mini既甜筒上菜,每份有兩個。他他充滿麻油香氣,中間夾雜洋蔥粒同青瓜粒,表面仲有魚籽醬。🫕餐湯:蘑菇湯蘑菇香氣濃郁,湯夠creamy仲有加上大量打碎蘑菇。🥩主菜1️⃣:香煎大蝦薑黃意大利飯意大利飯調味比較清淡,薑黃味唔會太過突出,大蝦爽口彈牙2️⃣:豬斧頭扒配焦糖蘋果豬扒軟嫩,搭配焦糖蘋果蓉甜甜地幾開胃。🍨每日精選甜品今日系椰子雪芭配朱古力布朗尼,細細份唔驚食唔到~🍰西村抹茶白朱古力慕絲配抹茶蛋糕|$138想系甜品寫字所以另外加配左呢個蛋糕,意想不到原來有表演睇。慕絲超濃滑,甜度適中。

🌸Dinner Set|$368/1
套餐包括餐包、餐湯、主食、甜品,想要飲品要另外加啦

🥗前菜:吞拿魚他他
仲有沙律/慢煮鮑魚(+$48)可以選擇

🫕餐湯:蘑菇湯
蘑菇香氣濃郁,湯夠creamy仲有加上大量打碎蘑菇。

🥩主菜

1️⃣:香煎大蝦薑黃意大利飯
意大利飯調味比較清淡,薑黃味唔會太過突出,大蝦爽口彈牙

2️⃣:豬斧頭扒配焦糖蘋果
豬扒軟嫩,搭配焦糖蘋果蓉甜甜地幾開胃。

🍨每日精選甜品
今日系椰子雪芭配朱古力布朗尼,細細份唔驚食唔到~

🍰西村抹茶白朱古力慕絲配抹茶蛋糕|$138
2024-11-11 394 瀏覽
位於旺角的LAB EAT Restaurant and Bar,環境光猛,裝潢現代而有質感,營造出一種舒適的用餐氛圍。煙三文魚沙律 🥗🐟三文魚片鮮嫩、煙燻味適中,搭配的綠葉蔬菜脆爽,淋上特製的檸檬油醋汁,酸甜可口。蕃茄忌廉湯 🍅番茄的酸味和忌廉的濃郁完美結合,口感豐厚而不膩,配上酥脆嘅麵包。碳燒安格斯牛肉眼 🥩🔥肉眼非常出色,五成熟度剛剛好,外焦內嫩,肉質鮮嫩多汁,配上特製的燒汁醬,香氣四溢。薯蓉非常滑溜,配菜都燒得恰到好處,增加了整體的豐富口感。西西里香煎大蝦扁意粉 🍤🍝大蝦新鮮飽滿,酸甜中帶點微辣,味道層次豐富。加上大蒜和香草的點綴,每一口都能感受到地中海的風情。意大利雪糕 🍨🍦口感順滑細膩,濃郁的奶香和純正的口味讓人一試難忘,底層配上堅果,增添左多一種層次的風味。布朗尼蛋糕  🍰🍫蛋糕濃郁而扎實,朱古力味十足,外層稍脆,內裡濕潤。凍奶茶+ 凍檸水 , 完美
煙三文魚沙律 🥗🐟
西西里香煎大蝦扁意粉
意大利雪糕 🍨🍦
意大利雪糕
布朗尼蛋糕  🍰🍫
蛋糕濃郁而扎實,朱古力味十足,外層稍脆,內裡濕潤。
布朗尼蛋糕
凍奶茶+ 凍檸水 , 完美
2024-11-08
5 分鐘 (堂食)
煙三文魚沙律
蕃茄忌廉湯
碳燒安格斯牛肉眼
西西里香煎大蝦扁意粉
意大利雪糕
布朗尼蛋糕
Mr.mochi就快生日🎂就搵咗一間西餐廳😇見網上幾多好評🥰店內環境超有情調,裡面微暗的燈光💡真係好適合情侶或者朋友聚會👯‍♀️位於T.O.P商場5樓餐廳空間感幾大,座位寬敞舒適,有好多圓形梳化位🛋️另外仲有室外座位😎可以chill下特別一讚係所有侍應既服務態度💁🏻‍♀️非常用心介紹菜式,好勤力添水💦會問需唔需要換隻新碟🍽️又會同詢問食物質素🤪好用心❤️一上嚟就有餐前麵包,熱熱脆脆,外皮金黃,內裡鬆軟。沾上少少牛油🧈———————————————1️⃣Dinner set包括前菜、餐湯、主菜、甜品前菜:🐟吞拿魚他他賣相好特別😇 以雪糕筒裝住新鮮嘅吞拿魚蓉😋吞拿魚的質地滑嫩🤓口感鮮美😊呑拿魚他他酸酸甜甜😝 食落估唔到都幾夾🤭 吞拿魚油香滿溢,鮮美嫩口🤤 好正❤️餐湯:🥣蘑菇湯超級好飲😍好濃蘑菇味🍄口感算濃稠😇滿滿的碎菌粒,菌味濃郁,口感幼滑😋。配菜 - 菠菜苗 +$18菠菜苗本身質地軟嫩🥬吃起來十分順滑,加入忌廉一齊焗🧑‍🍳帶微微奶香味,口感creamy😋😊健康得黎帶點邪惡😈主菜黑椒汁配牛腰肉🐮牛腰肉脂肪含量較低🐄 Medium嘅熟度做得啱啱好🥸肉質鮮嫩😋經過適當的烹調👩‍🍳外層微焦😜內部則保留了多汁的

———————————————
1️⃣Dinner set
包括前菜、餐湯、主菜、甜品
前菜:🐟吞拿魚他他

餐湯:🥣蘑菇湯

配菜 - 菠菜苗 +$18

主菜
黑椒汁配牛腰肉🐮
牛腰肉脂肪含量較低🐄 Medium嘅熟度做得啱啱好🥸肉質鮮嫩😋經過適當的烹調👩‍🍳外層微焦😜內部則保留了多汁的口感😇因為幾乎沒什麼油花🛢️所以也特別需要配上鹽粒或黑椒汁🫙

甜品
🍰 mochi couple叫咗甜品拼盤🍽️一口氣試曬三款口味甜品😚 甜品造型好靚好有心思😆侍應會即場落啲乾冰冰鎮住啲雪糕🧊啱晒miss mochi打卡
📸原味卷蛋🍰質感軟熟,蛋糕好鬆軟,味道濃郁又香甜😋。特濃朱古力粒🍫,朱古力味道香濃😋。雲呢拿雪糕口感幼滑🤓抹茶蛋糕係最好食🍵慕絲滑到爆😎超濃抹茶😉唔太甜😆絕對是視覺同味覺雙重享受🔎

2️⃣Taylie 法國生蠔🦪
味道層次豐富🤨入口不獨有海水鮮味,🌊更能嚐到甜味🤪非常新鮮☺️肉質肥美🦪口感滑嫩😄肉質爽滑堅挺,味道甘甜鮮美😋 裙邊爽口,😙海水味適中, 回甘強🤓

3️⃣🧡卡邦尼扁意粉🍝
芝士迷必點❗️ 有一大片芝士片伴碟🧀好正宗嘅煮法,係用生蛋加芝士攪勻,再用餘溫同所有有材料撈勻,唔係落忌廉!再加埋好多煎過嘅豬面頰肉,超級好食😍😍 最後仲有黑胡椒調味🤤

好味指數:🍡🍡🍡🍡🍡

——————————————

🌟想知道更多美食🤪記得follow@mochicouple_hk啦😍🎉📸

📍 彌敦道700號T.O.P This is Our Place 5樓502號舖
🚇 港鐵旺角站B4出口,步行約1分鐘
2024-11-08 472 瀏覽
要搵一間氛圍感嘅餐廳係港島區,可能比較容易搵到,但係其實九龍區旺角都有,餐廳除咗有室內座位,仲有室外選擇,之前我哋已經提早book咗位,通知餐廳係慶祝生日,餐廳就幫我哋佈置&準備~去到入座見到已經佈置得好靚,我哋睇咗一陣餐牌選擇咗set dinner$368 位,性價比都幾高,每道菜上枱都睇得出廚師精心嘅擺盤,嗰個日式慢煮鮑魚,雖然要加$48,但係我覺得係值得,鮑魚個size都幾大,而且口感好好,又有鮑魚嘅鮮甜味。另外主菜,豬斧頭扒配焦糖蘋果,平時唔係太鍾意食豬扒嘅我,我比呢碟豬斧頭扒吸引住,入口肉質充滿肉汁,肉質鬆軟,而且口感嫩滑帶少少爽脆。燒安格斯牛肉眼要加$88,我選擇咗五成熟,入口仲有好多肉汁,而且牛肉味濃郁,又好香~蛋糕甜品仲有寫字服務,訂位嘅時候,可以好似我咁同店員講係慶祝生日要寫啲咩字,佢哋就會幫你安排㗎啦~
要搵一間氛圍感嘅餐廳係港島區,可能比較容易搵到,
但係其實九龍區旺角都有,餐廳除咗有室內座位,
仲有室外選擇,之前我哋已經提早book咗位,
通知餐廳係慶祝生日,餐廳就幫我哋佈置&準備~
鮑魚個size都幾大,而且口感好好,又有鮑魚嘅鮮甜味。
另外主菜,豬斧頭扒配焦糖蘋果,平時唔係太鍾意食豬扒嘅我,
我比呢碟豬斧頭扒吸引住,入口肉質充滿肉汁,肉質鬆軟,
而且口感嫩滑帶少少爽脆。燒安格斯牛肉眼要加$88,
我選擇咗五成熟,入口仲有好多肉汁,而且牛肉味濃郁,又好香~
2024-11-05 404 瀏覽
適合慶祝的各種記念日的餐廳有戶外空間望住旺角街景環境很有氛圍感野食都不錯蒜蓉大蝦 大蝦新鮮爽口又大隻配搭下面香脆的麵包口感充滿層次香煎北海道帶子扁意粉 3粒大大粒的刺身級帶子煎得剛剛好微辣口味恰到好處黑松露烤焗法國黃雞(預訂及限量發售)用木櫃放上檯很有儀式感聞到好香既煙薰味焗得外皮香脆,內裡帶有滿滿的肉汁連雞胸都好滑溜配搭3款特色醬汁:菜油魚子醬、蜜糖黑松露醬、黑松露肉汁唔同口味好有新鮮感我個人最鍾意蜜糖黑松露醬甜鹹加埋一齊好特別建議大家記預訂果木煙經典意式芭菲 $128慶祝生日或記念日甜品,最重要係有畫碟服務同時滿足影相同味覺意式芭菲口感豐富,不會太甜
適合慶祝的各種記念日的餐廳

3粒大大粒的刺身級帶子
煎得剛剛好
微辣口味恰到好處

黑松露烤焗法國黃雞

黑松露烤焗法國黃雞(預訂及限量發售)
用木櫃放上檯很有儀式感
聞到好香既煙薰味
黑松露烤焗法國黃雞

焗得外皮香脆,內裡帶有滿滿的肉汁
連雞胸都好滑溜
配搭3款特色醬汁:菜油魚子醬、蜜糖黑松露醬、黑松露肉汁
唔同口味好有新鮮感
我個人最鍾意蜜糖黑松露醬
甜鹹加埋一齊好特別
建議大家記預訂
果木煙經典意式芭菲

果木煙經典意式芭菲 $128
慶祝生日或記念日甜品,最重要係有畫碟服務

同時滿足影相同味覺
意式芭菲口感豐富,不會太甜
2024-10-07
生日
果木煙經典意式芭菲
2024-11-03 344 瀏覽
原來T.O.P開了labeat點甜品🍮可以要求寫慶祝字句打卡如大家有慶祝活動可考慮一下啊食物跟餐廳環境都很不錯啊😌冷頭盤❄️🧡呑拿魚他他賣相很特別,呑拿魚他他以脆皮雪糕筒形式放左一盆豆中,呑拿魚他他酸酸甜甜的💛日式慢煮鮑魚冰凍鮑魚加冰凍蘿蔔作頭盤第一次試鮑魚十分彈牙 咬下去非常有口感而冰凍蘿蔔亦很入味且軟腍 熱頭盤♨️🧡蒜蓉大蝦🍤每隻蝦都十分大隻和彈牙蒜蓉🧄味道滿滿 每隻蝦都很入味😍而大蝦下舖了一塊沾滿蒜蓉的牛油麵包十分惹味🥰🥰🥰💛油封法國鵪鶉髀竟然會在餐廳見到鵪鶉髀😳必點啊❗️上菜時以胡桃木盒展示打開蓋時,碳燒香味隨煙霧散出每一口的鵪鶉髀都有淡淡的碳燒咸香😋皮脆肉又嫩 十分推薦🥰🥰🧡卡邦尼扁意粉芝士迷必點❗️有一大片芝士片伴碟卡邦尼意粉🍝加上的芝士不會感到太膩 口感不錯💛香蒜白酒蜆肉意粉帶點辣 有炸香脆的蒜片伴碟 挺有口感蜆肉帶點酒味,但仍保留到蜆肉鮮味🧡檸檬雪葩🍋檸檬雪葩味道酸酸的很喜歡雖然很飽 但女士總是會有一個甜品胃😋每款甜品都會可以有伴碟寫慶祝字句打卡非常適合慶祝活動
原來T.O.P開了labeat

十分惹味🥰🥰🥰

💛油封法國鵪鶉髀
竟然會在餐廳見到鵪鶉髀😳必點啊❗️
上菜時以胡桃木盒展示
打開蓋時,碳燒香味隨煙霧散出
每一口的鵪鶉髀都有淡淡的碳燒咸香😋
皮脆肉又嫩 十分推薦🥰🥰

🧡卡邦尼扁意粉
芝士迷必點❗️有一大片芝士片伴碟
卡邦尼意粉🍝加上的芝士
不會感到太膩 口感不錯

💛香蒜白酒蜆肉意粉
帶點辣 有炸香脆的蒜片伴碟 挺有口感
蜆肉帶點酒味,但仍保留到蜆肉鮮味

🧡檸檬雪葩🍋
檸檬雪葩味道酸酸的很喜歡
雖然很飽 但女士總是會有一個甜品胃😋
每款甜品都會可以有伴碟寫慶祝字句打卡
非常適合慶祝活動

2024-11-02 320 瀏覽
踏入生日月又有藉口讓自己大吃大喝,選擇到訪位於旺角 T.O.P. 商場的西餐廳「LAB EAT Restaurant & Bar」,室內環境雅緻舒適,室外可從高處欣賞熱鬧的城景-萬聖節當晚到訪,餐廳於桌上放上花瓣、玫瑰花及寫上 Happy Birthday 字樣;送上 Welcome Drink,混合蘋果汁、蔓越莓汁及威士忌餐前奉上兩款餐包,附上牛油-🔹Set Dinner $368▶️前菜:每日沙律清新沙律菜搭配鷹咀豆及西班牙火腿▶️湯:每日餐湯配合萬聖節主題,餐湯為南瓜湯,清甜帶陣陣南瓜鮮香▶️主菜:豬斧頭扒配焦糖蘋果配薯蓉、法邊豆、車厘茄及雞髀菇;厚厚的豬斧頭扒上灑上金黃蒜片及菜苗豬斧頭扒煎得火喉剛好,肉質緊嫩有嚼頭,肉香濃郁更帶有微微焦香,配上甜中帶微酸的蘋果蓉令味道層次提升更具解膩之效;薯蓉細緻軟綿,薯香豐富▶️甜品:甜品拼盤 +$68抹茶慕絲芝士蛋糕、日式卷蛋、藍莓荔枝、朱古力慕絲撻及 Gelato 雪糕抹茶芝士蛋糕啖啖抹醇厚抹茶芳香帶微微的苦澀,口感非常軟滑;日式卷蛋鬆軟綿密;藍莓荔枝香甜多汁;朱古力慕絲撻味道豐富;朱古力 Gelato 細膩帶濃郁可可香,甜度不高-🔹Set Di

餐前奉上兩款餐包,附上牛油
🔹Set Dinner $368

▶️前菜:每日沙律
清新沙律菜搭配鷹咀豆及西班牙火腿

▶️湯:每日餐湯
配合萬聖節主題,餐湯為南瓜湯,清甜帶陣陣南瓜鮮香

▶️主菜:豬斧頭扒配焦糖蘋果

▶️甜品甜品拼盤 +$68
🔹Set Dinner $368

▶️前菜:吞拿魚他他
擺盤用心,以雪糕脆筒盛載著滿滿軟嫩的吞拿魚及鮮味魚子醬

▶️湯:每日餐湯

▶️主菜:燒安格斯牛肉眼 +$88
配薯蓉、法邊豆、車厘茄及雞髀菇
肉眼扒同樣灑上金黃香脆的蒜片及菜苗
點選 5 成熟,切開成粉嫩顏色;肉質軟腍帶點筋膜,肉汁豐富,吃到安格斯獨特的肉香

▶️配菜:菠菜苗 +$18
菠菜苗鮮嫩翠綠,配搭忌廉汁 Creamy 滋味

▶️甜品:每日精選甜品
提供寫字服務;布朗尼外層輕脆而內裡軟黏,甜度剛好;雲呢嗱 Gelato 雪糕味道恰如其份
2024-10-31
生日
2024-11-02 498 瀏覽
又到慶祝週年紀念的日子,今次選了位於旺角的LAB EAT,一入坐就已經看到餐廳佈置了餐桌,儀式感和驚喜滿滿❤️🌹🥗吞拿魚他他外觀特別的前菜,在小巧的甜筒裡塞入滿滿的吞拿魚泥,上頭再放些魚子醬,看上去好誘人。吞拿魚口感滑順味道新鮮,搭配餅乾甜筒,創意十足。🐚日式慢煮鮑魚使用新鮮鮑魚,口感很有彈性,味道高雅。一旁白蘿蔔口感細緻,吸飽了鮑魚湯汁精華,清新美味。🐟是日精選-煎三文魚本日的餐廳精選是煎三文魚扒搭配烤大蝦。三文魚十分厚實,外皮煎得很脆,魚肉熟度剛剛好,帶點彈性味道很新鮮。一旁鮮蝦以切成兩半,新鮮彈牙。🥩燒安格斯牛肉眼牛排看上去就很美味,外表油亮亮還帶點烤痕。輕輕切開,粉色的牛肉,相當軟嫩且肥瘦適中,將這塊牛扒的精華與美味完全呈現出來。推薦必試!🍰甜品拼盤套餐另加68塊就一次享有多種甜品。侍應會將仙女棒點燃,搭配雪糕容器下的乾冰,慶祝紀念日的儀式感十足。朱古力雪糕不甜不膩,清爽無負擔。抹茶蛋糕味道濃郁,口感綿密。香蕉卷香氣十足,適合兩個人一起甜蜜享用。整體而言,餐廳環境舒適,桌距寬敞,套餐種類多樣,每道菜都在水準之上,提前向餐廳說是慶祝特別節日,還會做在餐桌做佈置,甜品上桌更是滿滿儀式

🥗吞拿魚他他

🐚日式慢煮鮑魚
日式慢煮鮑魚

🐟是日精選-煎三文魚

🥩燒安格斯牛肉眼
燒安格斯牛肉眼

🍰甜品拼盤
套餐另加68塊就一次享有多種甜品侍應會將仙女棒點燃,搭配雪糕容器下的乾冰,慶祝紀念日的儀式感十足。朱古力雪糕不甜不膩,清爽無負擔。抹茶蛋糕味道濃郁,口感綿密。香蕉卷香氣十足,適合兩個人一起甜蜜享用。
甜品拼盤

整體而言,餐廳環境舒適,桌距寬敞,套餐種類多樣,每道菜都在水準之上,提前向餐廳說是慶祝特別節日,還會做在餐桌做佈置,甜品上桌更是滿滿儀式感,是慶祝特別節日的好地方。
燒安格斯牛肉眼