餐廳: LAB EAT Restaurant & Bar (T.O.P This is Our Place)
資訊:

2024-11-01 344 瀏覽
旺角吃喝玩樂點T.O.P樓上有一西餐廳,環境舒適,更有露天用餐位置,特別適合秋涼天氣.雖然午市人流頗多,但座位之間帶有私隱度.加上店員服務不錯,這價格來說菜品尚算精緻,相信晚上用膳更有氣氛~▫️Salad /Soup of the day是日南瓜湯,濃稠質地略帶甜味.若然二選一更推慢煮雞胸沙律,雞胸雪白而滑溜,沙律菜亦新鮮🔸King Prawn with Pomodoro Linguine($168)大蝦有四隻之多,質地爽彈.扁意粉沾滿西西利醬汁,帶蕃茄酸甜味道🔸Charcoal Grilled Angus Beef Rib Eye Steak($238)牛扒表面帶炭香味,而且咬落有肉香.幸好對於太生的牛肉也不太抗拒,當日叫了五成熟,略嫌熟度差少許,但味道亦不俗.旁邊配有薯蓉及長豆🔸Daily Surprise(+$22)🔸Italian Gelato(+$18 )🔸Cappuccino (+$18)是日甜品是微酸紅莓蛋糕配上幼滑朱古力意大利雪糕,賣相精緻.牛奶泡沫咖啡雖沒有特別拉花圖案,但味道香濃又大杯,值得加配~

▫️Salad /Soup of the day

🔸Daily Surprise(+$22)
🔸Italian Gelato(+$18 )
🔸Cappuccino (+$18)

2024-11-01 285 瀏覽
想製造驚喜嗎?只要提前告訴餐廳慶祝什麼節日,就會安排在餐桌上做出令人心動的佈置🤩 儀式滿滿絕對是慶祝的好地方🎉🍽DINNER🍽🥣Soup of the Day🥣🥗Starter🥗▪️吞拿魚他他可愛又精緻的前菜,以迷你雪糕筒盛著吞拿魚蓉和魚子醬,再放入小白碗,就像一個小盆栽好igable,好睇又好味😋🍖Main Course🥩▪️燒安格斯牛肉眼放上桌已經聞到牛香氣,一口咬落去感到肉汁四溢,肉質細緻,吃起來很香口好juicy,帶有脂肪的甘甜味🤤▪️豬斧頭扒配焦糖蘋果這個豬斧頭扒份量十足,切開好厚實,煎到好香好有咬口,配上酸酸甜甜嘅焦糖蘋果醬,簡直完美🤗🧁Dessert🍨▫️甜品拼盤愛甜的你又想有點儀式感必點,雪糕杯下放乾冰,散著浪漫的煙霧,抹茶蛋糕creamy,香蕉卷綿滑,一口朱古力香甜😍▫️每日精選甜品迷你士多啤梨慕絲蛋糕和朱古力雪糕球,適合只想嚐一點甜的你😙
想製造驚喜嗎?

▪️豬斧頭扒配焦糖蘋果

🧁Dessert🍨
▫️甜品拼盤
▫️每日精選甜品
迷你士多啤梨慕絲蛋糕和朱古力雪糕球,適合只想嚐一點甜的你😙
2024-10-26
5 分鐘 (堂食)
2024-10-31 273 瀏覽
訂座之前同咗佢哋講會嗌兩個甜品,訂咗嘅時候好希望佢哋可以喺甜品上面寫上生日快樂點知去到最驚喜嘅就係枱面上面有一支玫瑰花同埋用玫瑰花瓣寫嘅Happy birthday 勁有儀式感,如果帶女女過嚟真係不得了嘢食方面,嗌咗一個set同埋散嗌其他嘢豬鞍住得剛剛好口感軟囉黃油雞真係不得了雖然價錢有啲貴,但係儀式感十足,而且好味程度100分,仲要佢煮嘅肉質比起慢煮雞更加腍滑如果帶朋友過嚟食,我會想試埋佢哋嘅羊架睇吓係唔係真係咁出色不過有少少失望嘅就係佢哋嘅甜品我叫咗個椰子雪葩雖然係有椰子味,但係覺得砂糖咁都幾重

勁有儀式感,如果帶女女過嚟真係不得了

嘢食方面,嗌咗一個set同埋散嗌其他嘢
豬鞍住得剛剛好口感軟囉

如果帶朋友過嚟食,我會想試埋佢哋嘅羊架睇吓係唔係真係咁出色

• 西班牙黑毛豬鞍
2024-10-31 241 瀏覽
一家位於旺角TOP商場嘅高級西餐廳,店內環境超有情調,裡面微暗的燈光和靜謐的氛圍,真係好適合情侶或者朋友聚會。今次我試咗幾道菜,每道菜各有特色,值得一推✨餐前麵包 🍞一上嚟就有餐前麵包,熱熱脆脆,外皮金黃,內裡鬆軟。沾上少少牛油,味道更上一層樓,真係令人忍不住一口接一口!😋每日沙律 🥗隨後上咗每日沙律,色彩繽紛,搭配新鮮蔬菜和香醇醬汁。每一口都係清新嘅感覺,唔會太重口味,正好作為開胃菜🤪吞拿魚他他 🐟仲有前菜之一嘅吞拿魚他他,視覺上好吸引,食落去,用咗好細個雪糕筒裝住!食落魚肉鮮嫩得令人驚喜,搭配蛋黃他他醬,簡直係絕配,讓人忍不住想叫多幾份🥰忌廉湯 🍲然後係一碗香濃嘅忌廉湯,滑溜溜嘅口感,飲第 一啖經令人心滿意足。嗰種濃郁味道,配上香脆的麵包,真係完美嘅搭配!😍鴨肉醬通粉 🍝到咗主菜之一嘅鴨肉醬通粉,意粉煮得剛剛好,鴨肉醬汁濃郁而不膩,食落去每一口都充滿驚喜🤓豬斧頭扒配焦糖蘋果 🍖再來係主菜嘅豬鞍,厚切得嚟口感一流!肉質保持嫩滑,油脂比例剛好,咬落去肉汁豐富、令人陶醉。再加上焦糖蘋果的甜味,真係一個好味嘅平衡,完美🥳忌廉粟米 🌽接下來係忌廉粟米,香甜的味道令人回味無窮,口感滑順,搭配其

餐前麵包 🍞

每日沙律 🥗

吞拿魚他他 🐟

忌廉湯 🍲

鴨肉醬通粉 🍝

豬斧頭扒配焦糖蘋果 🍖

忌廉粟米 🌽
接下來係忌廉粟米,香甜的味道令人回味無窮,口感滑順,搭配其他菜式真係好合適,令整體餐點更為豐富😃

菠菜苗 🌱
然後係菠菜苗,雖然睇落好簡單,但其實卻係一個清新的選擇,增加咗菜式的層次感,讓整頓飯不會太過油膩😋

金字塔朱古力蛋糕 🍰
最後,甜品時間到!金字塔朱古力蛋糕高聳入雲,濃郁的巧克力味道,入口即化,令人心情大好🍫

朱古力雪糕 🍦
再加一球朱古力雪糕,讓人感受到絲滑與清涼,真係太完美啦!🥳

2024-10-24 544 瀏覽
喺T.O.P.入面想揀一間環境靚,食物正嘅餐廳應該非LAB EAT Restaurant & Bar莫屬。Set Dinner 有前菜、湯、main以及甜品,如果係節日慶祝,餐廳仲會準備埋餐桌佈置十分浪漫🥰前菜呑拿魚他他以雪糕cone做容器,鋪滿呑拿魚他他,加上些少蔥花以及黑芝麻做配搭☺️另外仲叫咗好多人都會叫嘅海膽多士幾精緻,有得叫2件/4件/6件餐湯今晚係車打忌廉湯,香濃順滑而且配料都好多主菜叫咗燒安格斯牛肉眼,火喉控制啱啱好粉嫩5成熟,配上嘅牛扒醬汁可以增添唔少風味,配菜嘅薯蓉亦好綿滑,真的不錯🙂‍↕️另外有驚喜嘅香蒜白酒蜆肉意粉,相信好多人睇完黑白大廚都對呢個意粉多咗留意,呢度出品蒜辣味道好足,意粉al dente,蜆肉大粒飽滿冇沙🤤晚市套餐最後仲有甜品係雪糕同蛋糕🍰

餐湯今晚係車打忌廉湯,香濃順滑而且配料都好多

晚市套餐最後仲有甜品係雪糕同蛋糕🍰
2024-10-24 442 瀏覽
與相同不符,生日飯局,完全零佈置。已跟餐廳說是生日飯,他說可以點甜品寫碟⋯但原來餐廳沒有甜品餐牌⋯食物質素,味道都一般⋯最失望的是以為會有生日佈置於桌面,因為於open rice見有人post桌面是有生日佈置一下,誰知完全沒有。
與相同不符,生日飯局,完全零佈置。
2024-10-24 515 瀏覽
就黎萬聖節,搵吓啲特色餐廳食飯,就比我發現到呢度,預先Booking可以問餐廳佈置關於慶祝內容,真係好有儀式感,嚟慶祝特別日子一定好開心,除咗枱面上嘅裝飾甜品都可以寫字,仲可以去出邊露天打卡位影相嘢食方面,都好精緻,揀咗一個dinner set $368同埋單點野食Starter 揀左Tuna Tartare 吞拿魚他他,用雪糕筒上好靚靚,咸咸地配落他他好味Daily Soup 係磨蘑湯夠哂濃厚,如果有麵包會好開胃MAIN COURSE 揀左Grilled Angus Beef Ribeye +$88 燒安格斯牛肉眼 5成熟,SIDE DISH 加左$18 配Baby Spinach 菠菜苗Ribeye 5 成熟粉粉嫩嫩岩岩好,spinach 用creamed 既方法整好似多左個sauce 配牛扒DESSERT 揀左Dessert Platter +$68甜品拼盤最開心有好多甜品揀,咩都想食梗係要揀拼盤,仲有煙霧效果同畫盤真係好有儀式感🤤另外大食既我點會夠,仲點左個Linguine Carbonara 卡邦尼扁意粉 $128 , 意粉煮得岩岩好保留番Linguine 既口感同有香濃既芝

Daily Soup 係磨蘑湯
夠哂濃厚,如果有麵包會好開胃

另外大食既我點會夠,仲點左個Linguine Carbonara 卡邦尼扁意粉 $128 , 意粉煮得岩岩好保留番Linguine 既口感同有香濃既芝士味,好食

Roasted French Yellow Chicken with Truffle Seasoning (Pre-order & Limited)
黑松露烤焗法國黃雞(預訂及限量發售) $398
呢個係好值得點既菜,大家記得預訂,除左有一如餐廳風格既儀式感之外,好肥美既雞岩哂我呢個食肉獸,用松露做主題既烤雞,有3款松露醬汁配搭,即使係原味雞都好好味,推介大家食o

旺角人氣西餐廳,以平民價提供Fine Dining質素菜式!!室內有大量梳化座位超闊落,戶外座位開揚夜景超靚,座邊都咁有氣氛!! 🎇- 油封法國鵪鶉髀 HK$188 🍗超驚喜必叫之選!!鵪鶉髀以大木盒上菜,店員一打開木蓋濃濃煙燻香氣超誘人!!打卡之餘又令油封鵪鶉髀添加多一重風味!!鵪鶉髀肉質微微彈性又嫩滑,啖啖煙燻香氣愈食愈濃厚!!- Set Dinner HK$368 :🍴- 吞拿魚他他 🐠吞拿魚他他甜筒非常可愛,令他他充滿脆脆口感。- 蘑菇湯 🍄‍🟫蘑菇鮮香非常突出,充滿粒粒蘑菇蓉,配上幾滴松露油菌香濃郁!!- 燒安格斯牛肉眼 (+HK$88) 🥩肉眼表面焦香,肉質嫩滑濃濃牛肉香氣,而且熟度剛好,令牛排發揮得更好!!- 抹茶蕨餅配義式雪糕 🍵🍦
油封法國鵪鶉髀
- 油封法國鵪鶉髀 HK$188 🍗

- Set Dinner HK$368 :🍴
吞拿魚他他
- 吞拿魚他他 🐠
吞拿魚他他甜筒非常可愛,令他他充滿脆脆口感。
蘑菇湯
油封法國鵪鶉髀
蘑菇湯
燒安格斯牛肉眼
2024-10-22 412 瀏覽
要在旺角找一間環境舒適,氣氛又好的西餐廳,第一時間就會想起《LAB EAT Restaurant & Bar》,之前在晚上和朋友慶生時的情景還歷歷在目,當晚的氣氛實在好!今天週日的中午來到,更能清晰地看到餐廳的木系設計,無論室外或室內,都令人覺得是鬧市中的恬靜呢~🌟炭燒安格斯牛肉眼叫咗五成熟,真係做得啱啱好!好香嘅牛肉味及炭香味,超級喜歡!🌟西班牙利比亞叉燒店員介紹,這是新的菜單,一定要試!真係燒得啱啱好!好香口!Set lunch嘅餐湯及沙律都做得唔錯,還可加購甜品,我分別也加了意大利雪糕及是日精選甜品士多啤梨慕絲蛋糕,好好味!週日吃到這麼豐富的午餐,大滿足!

🌟炭燒安格斯牛肉眼

🌟西班牙利比亞叉燒
店員介紹,這是新的菜單,一定要試!真係燒得啱啱好!好香口!
😋同豬隊友食生日飯,梗係要揀間好啲嘅餐廳啦!地點喺T O P位置勁方便,提前預訂咗生日佈置,真係好貼心呀!環境浪漫又舒適,成晚都充滿咗笑聲,好開心!💖Set Dinner $368/位前菜吞拿魚他他🌟雪糕筒造型真係好可愛,脆脆的口感搭配新鮮嘅吞拿魚,yummy!日式慢煮鮑魚(+48)🌟鮮甜彈牙,食完好滿足,絕對值得一試👍🏻南瓜餐湯🎃濃郁香甜,好好飲呀!主菜豬斧頭扒配焦糖蘋果🐷豬扒十分嫩滑,焦香惹味,配上焦糖蘋果酸甜開胃!燒安格斯牛肉眼 (+$88)🥩配菜菠菜苗(+$18)🥬五成熟啱啱好,充滿肉汁仲帶有炭烤香味,而且完全無筋位,質素好高。建議一定要加菠菜苗,濃郁嘅芝士醬汁,口感味道滿分!甜品甜品拼盤(+68)🍰🕯️特別要求咗寫字,甜品擺盤真係好用心,驚喜又好味,為今晚畫上完美的句號!

😋

💖Set Dinner $368/位

前菜
吞拿魚他他🌟

日式慢煮鮑魚(+48)🌟
鮮甜彈牙,食完好滿足,絕對值得一試👍🏻

南瓜餐湯🎃
濃郁香甜,好好飲呀!

主菜
豬斧頭扒配焦糖蘋果🐷
豬扒十分嫩滑,焦香惹味,配上焦糖蘋果酸甜開胃!

燒安格斯牛肉眼 (+$88)🥩
配菜菠菜苗(+$18)🥬

甜品
甜品拼盤(+68)🍰🕯️

ʜᴀᴘᴘʏ ᴅɪɴɴᴇʀ ᴛᴏ ᴜꜱ🧡🎂呢間餐廳真係好適合慶祝,本身張枱已經準備咗生日慶祝字眼,真係好有心思,全部食物擺盤都幾靚,幾適合慶祝打卡!🍽️ᴄᴏʟᴅ ꜱᴛᴀʀᴛᴇʀ🧡𝕊𝕖𝕒 𝕌𝕣𝕔𝕙𝕚𝕟 ℂ𝕣𝕠𝕤𝕥𝕚𝕟𝕚海膽多士 2pcs $136邪惡嘅海膽多士!選用嘅呢隻海膽比較深橙色,香氣味道比較濃郁,底下嘅多士都脆脆哋,海膽上面仲有少少蔥花作陪襯,作為一個開胃前菜都合格!🩷🥩𝕌𝕊 ℙ𝕣𝕚𝕞𝕖 𝔹𝕖𝕖𝕗 ℝ𝕚𝕓 𝔼𝕪𝕖 𝕊𝕥𝕖𝕒𝕜 (350g)美國極佳級牛肉眼扒$488全晚最出色嘅就係呢塊牛扒:呢件牛扒扒對得住呢個價錢,因為佢嘅質素真係相當高,呢塊牛扒有豐富的大理石油花和堅實,入口牛肉味香濃,側邊肥膏邊位肥美爆發,只有簡單黑椒鹽調味已經好足夠,絕對係頂級享受!🤎ℂ𝕝𝕒𝕤𝕤𝕚𝕔 𝕀𝕥𝕒𝕝𝕚𝕒𝕟 𝕊𝕖𝕞𝕚𝕗𝕣𝕖𝕕𝕕𝕠果木煙燻經典意式巴菲 $128𝗦𝗲𝗺𝗶𝗳𝗿𝗲𝗱𝗱𝗼𝗜𝘁𝗮𝗹𝗶𝗮𝗻 𝗳𝗼𝗿 "𝗵𝗮𝗹𝗳-𝗰𝗼𝗹𝗱" 𝗼𝗿 "𝗵𝗮𝗹𝗳 𝗳𝗿𝗼𝘇𝗲𝗻"🎨仲有畫碟服務,一上枱已經好吸引( ♥д♥),先經過果木煙燻,入面呢甜品質地好幼滑,中間仲有意式雪糕,所以帶來冰涼面口感,甜品面頭鋪滿咗香口碎碎,增加口
ʜᴀᴘᴘʏ ᴅɪɴɴᴇʀ ᴛᴏ ᴜꜱ🧡

🍽️ᴄᴏʟᴅ ꜱᴛᴀʀᴛᴇʀ

🧡𝕊𝕖𝕒 𝕌𝕣𝕔𝕙𝕚𝕟 ℂ𝕣𝕠𝕤𝕥𝕚𝕟𝕚
海膽多士 2pcs $136

🤎ℂ𝕝𝕒𝕤𝕤𝕚𝕔 𝕀𝕥𝕒𝕝𝕚𝕒𝕟 𝕊𝕖𝕞𝕚𝕗𝕣𝕖𝕕𝕕𝕠
果木煙燻經典意式巴菲 $128

𝗦𝗲𝗺𝗶𝗳𝗿𝗲𝗱𝗱𝗼
🎨仲有畫碟服務,一上枱已經好吸引( ♥д♥),先經過果木煙燻,入面呢甜品質地好幼滑,中間仲有意式雪糕,所以帶來冰涼面口感,甜品面頭鋪滿咗香口碎碎,增加口感滋味,平時喜歡食𝓉𝒾𝓇𝒶𝓂𝒾𝓈𝓊嘅朋友應該喜歡!!

🍹𝒟𝓇𝒾𝓃𝓀
𝕍𝕚𝕣𝕘𝕚𝕟 𝕄𝕠𝕛𝕚𝕥𝕠 $88
(𝕃𝕚𝕞𝕖,𝕄𝕚𝕟𝕥, 𝕊𝕠𝕕𝕒, 𝕊𝕣𝕪𝕦𝕡)
𝔾𝕣𝕖𝕖𝕟 𝔸𝕡𝕡𝕝𝕖/ 𝕊𝕥𝕣𝕒𝕨𝕓𝕖𝕣𝕣𝕪/ 𝕃𝕪𝕔𝕙𝕖𝕖/𝕂𝕦𝕫𝕦/ ℙ𝕖𝕒𝕔𝕙

𝒞𝒽𝑒𝑒𝓇𝓈🥂食呢餐配合餐酒更加開心,呢個𝕄𝕠𝕛𝕚𝕥𝕠果香滿溢又透心涼!
  • 美國極佳級牛肉眼扒
  • 海膽多士
2024-10-21 317 瀏覽
今日同🐧🐧 朋友仔相約,黎到旺角依間高質西餐廳慶祝生日😆 記得提前預約book 枱😚 會有靚靚嘅生日佈置🥰 同埋甜品畫碟架😘 餐廳有分室內同室外座,各有特色,同樣雅緻又美觀,柔和嘅燈光營造了浪漫溫馨嘅氣氛,情調十足😆 慶祝約會都勁啱✅ 叫咗一份Dinner set😚 包含餐湯、前菜、主食同埋甜品✅ 超級豐富🤩 前菜㨂咗吞拿魚他他😁 用雪糕筒黎裝他他勁特別😝 食落估唔到都幾夾🤭 吞拿魚油香滿溢,鮮美嫩口🤤 好正❤️ 主食㨂咗豬斧頭扒✅ 食落比想像中更出色🤩 肉質爽滑不韌,嚼感極佳😘 肉味香濃🤤 配埋特調燒汁同埋蘋果蓉一齊食,味道更出眾😎 多添了一客手工牛肉意粉😎 牛肉份量勁多😆 意粉彈牙可口,入口每一啖都有香濃嘅牛肉味🤗 鹹香又惹味👍 高質必點😋 跟餐甜品加錢upgrade 成拼盤🥳 一口氣試曬三款口味甜品😚 甜品造型好靚好有心思😆 星星形煙花蠟燭、冒氣特效加上用心嘅畫碟,真係一百分✅ 叫咗兩杯mocktails❤️ 外觀美美的😍 飲落清爽又充滿果香☺️ 好值得叫黎試下😎

和好友慶祝生日所以就來了旺角這間充滿氛圍感的餐廳在旺角一定是選他環境很舒適,地點Number one 氣氛很好 服務員穿得很正式 有禮貌會仔細講解菜品 這一點很加分還有戶外的位置 還可以因應生日 或者紀念日 提供佈置和沙畫很有儀式感-我們選晚市套餐 另外加最受歡迎的「黑松露烤焗法國黃雞」因為我們有預先預訂 (限量發售)餐前小食是這款:吞拿魚他他 賣相太好看了 吞拿魚新鮮好吃又很開胃餐湯是忌廉湯 真的很細滑 是最近最喜歡的餐廳絲滑的口感主菜是:期待很久的:黑松露烤焗法國黃雞上菜很有特色 用了胡桃木的盒子展示煙霧彌漫 有仙氣很香smokey 氣息和黑松露味道四散拍照好就會細心幫我們切開這種食物質素 單單是這一隻雞在中環已經要接近1000所以性價比是很高的火候拿捏得很好醬汁分別是:菜油魚子醬, 蜜糖黑松露醬,黑松露肉汁我比較喜歡甜甜的蜜糖醬汁-最難得的是雞皮真的沒有什麼肥膏都是薄薄的一層 但是又很香脆無論賣相和食物質素也很好另外點了一款,是日推介:鱸魚柳吃得讓人感動加上新鮮的蜆肉 鮮味十足 蘆筍可以提升口感不知不覺,我們都吃到很夜飲飲酒聊聊天 沒有看時間還有精美的甜品
和好友慶祝生日
所以就來了旺角這間充滿氛圍感的餐廳
在旺角一定是選他
環境很舒適,地點Number one
氣氛很好 服務員穿得很正式 有禮貌
會仔細講解菜品 這一點很加分
還有戶外的位置
還可以因應生日 或者紀念日 提供佈置和沙畫
很有儀式感

我們選晚市套餐
另外加最受歡迎的「黑松露烤焗法國黃雞」
因為我們有預先預訂 (限量發售)

餐前小食是這款:吞拿魚他他 賣相太好看了

在中環已經要接近1000
所以性價比是很高的
火候拿捏得很好
醬汁分別是:
菜油魚子醬, 蜜糖黑松露醬,黑松露肉汁
我比較喜歡甜甜的蜜糖醬汁
最難得的是雞皮真的沒有什麼肥膏
都是薄薄的一層 但是又很香脆

無論賣相和食物質素也很好

另外點了一款,是日推介:鱸魚柳
吃得讓人感動

加上新鮮的蜆肉 鮮味十足 蘆筍可以提升口感

不知不覺,我們都吃到很夜
飲飲酒聊聊天 沒有看時間

還有精美的甜品

• 黑松露烤焗法國黃雞
  • 吞拿魚他他
原來食靚西餐唔係淨係得尖沙咀同埋銅鑼灣😳連旺角都有‼️仲要有滿滿嘅儀式感😍.其實香港有好多有heart嘅餐廳@labeathongkong 就係其中一間喇👍🏻一入到餐廳,個氛圍感好浪漫有好幾枱都係情侶客人慶祝生日嘅有、同我哋一樣慶祝anniversary 嘅都有另外仲有可以揀戶外坐~幾chill.嘢食選擇都算多,最抵食一定係佢個set dinner😳$400樓下就有齊頭盤、湯、主菜同埋甜品我哋就叫咗一個set dinner 加散叫咗一啲小食同埋意粉:❤️小食+前菜方面❤️海膽多士賣相精緻~一人一件做餐前小食都唔錯👍🏻沙律嘅雞胸好嫩滑彈牙,一啲都唔鞋,沙律個dressing都幾清新🌱好開胃~而個是日餐湯香濃粟米湯超級好飲😍粟米好香甜,口感好濃稠,男朋友話一定要大讚呢款湯😂👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻油封法國鵪鶉好夢幻咁出場,啲皮好香脆~❤️主菜方面❤️🥩燒安格斯肉眼一樣高質,啲坑紋grill得好靚,食落有少少似炭烤嘅味道😳Medium嘅熟度做得啱啱好,肉質好軟👍🏻手工意粉好彈牙,用料仲毫不吝嗇,落咗好多新鮮香草調味,成道菜非常惹味👍🏻❤️甜品、飲品方面❤️甜品方面我哋就叫咗個甜品拼盤,上枱嘅時候侍應會即場落啲
原來食靚西餐唔係淨係得尖沙咀同埋銅鑼灣😳
連旺角都有‼️
仲要有滿滿嘅儀式感😍

其實香港有好多有heart嘅餐廳
@labeathongkong 就係其中一間喇👍🏻
一入到餐廳,個氛圍感好浪漫
有好幾枱都係情侶客人
慶祝生日嘅有、同我哋一樣慶祝anniversary 嘅都有
另外仲有可以揀戶外坐~幾chill
嘢食選擇都算多,最抵食一定係佢個set dinner😳
$400樓下就有齊頭盤、湯、主菜同埋甜品
❤️小食+前菜方面❤️
海膽多士賣相精緻~一人一件做餐前小食都唔錯👍🏻

油封法國鵪鶉好夢幻咁出場,啲皮好香脆~

❤️主菜方面❤️

Medium嘅熟度做得啱啱好,肉質好軟👍🏻

❤️甜品、飲品方面❤️
甜品方面我哋就叫咗個甜品拼盤,上枱嘅時候侍應會即場落啲乾冰冰鎮住啲雪糕,而又同事做到夢幻效果😍綠茶蛋糕係最好食,啲mousse 好幼滑,唔太甜

雖然唔記得咗杯mocktail個名,但飲落係有芒果同埋牛奶味,冇汽的,唔會太甜,我自己幾鍾意😗

總括黎講,呢間係我哋覺得會再回頭食嘅西餐💂🏻‍♀️👸🏻因為性價比真係高,特別欣賞手工意粉同埋個粟米湯,大家有機會一定要試試佢✅不過粟米濃湯就好似冇得就咁叫,睇你好唔好彩遇到佢做是日餐湯喇😗
  • 手工意粉配牛肉醬
  • 燒安格斯肉眼
2024-10-16 265 瀏覽
今日契妹約我食飯,佢帶咗我去旺角嘅labeat。新鮮生蠔 $62/隻Taylie 法國生蠔🦪非常新鮮,肉身飽滿,肉質爽滑堅挺,味道甘甜鮮美😋。香煎鵝肝多士 $138鵝肝表面煎至焦脆,口感柔潤軟滑,油脂豐腴,配上香脆嘅多士,口感豐富,入口即融😍,肝味濃郁,油脂香味四溢,令人回味無窮😋。油封法國鵪鶉髀 $188/6隻用木盒上枱,盒底燃燒中木屑散發出煙燻氣味🥰,慢慢滲透入鵪鶉髀,味帶微微嘅鹹香,仲有陣陣煙燻香氣🤤,大推💯。西班牙龍蝦尾意大利飯 $288龍蝦🦞肉身飽滿,質感爽滑彈牙,鮮香味十足😍。飯粒煮得啱啱好,軟滑中帶點柔韌,口感濕潤,每一口充滿香濃又鮮的龍蝦味🤤。Set Dinner $368前菜 - 日式慢煮鮑魚 +$48鮑魚煮得啱啱好,口感軟滑彈牙,鮮甜味美,配搭入口清甜,口感鬆化嘅白蘿蔔,零舍滋味。每日餐湯 - 蘑菇湯忌廉湯🍲熱辣辣,滿滿的碎菌粒,菌味濃郁,口感幼滑😋。主菜 - 燒安格斯肉眼扒 +$88肉眼扒5️⃣成熟成度剛好,表面烤至焦香🔥,肉質軟嫩多汁,牛味香濃帶陣陣油脂香🥰,點埋海鹽或芥末醬,令肉味更香,味道更鮮😋。配菜有脆嫩、翠玉瓜、甘筍仔、薯仔及蒜頭,新鮮清甜又香口🥰。
今日契妹約我食飯,佢帶咗我去旺角嘅labeat。

新鮮生蠔 $62/隻

香煎鵝肝多士 $138

油封法國鵪鶉髀 $188/6隻

西班牙龍蝦尾意大利飯 $288

Set Dinner $368

前菜 - 日式慢煮鮑魚 +$48

每日餐湯 - 蘑菇湯
忌廉湯🍲熱辣辣,滿滿的碎菌粒,菌味濃郁,口感幼滑😋。

主菜 - 燒安格斯肉眼扒 +$88

配菜 - 菠菜苗 +$18
菠菜苗質感軟嫩,加入忌廉一齊焗,帶微微奶香味,口感creamy😋。

甜品 - 甜品拼盤 +$68。
開心果卷蛋,原味卷蛋,Tiramisu,質感軟熟,味道濃郁又香甜😋。蘋果紅酒啫哩,酸酸甜甜,口感Q彈。特濃朱古力粒🍫,朱古力味道香濃😋。朱古力雪糕加果仁碎,口感幼滑,帶陣陣果仁香味🥰。

原來契妹堅持要去labeat係因為呢度有畫碟服務,想同我慶祝生日。

2024-10-05