📍尖沙咀超人氣雲朵cafe‼️• 濃厚黑芝麻刨冰🖤 -- LAB ZERÕ☁️=======================講到近期最紅嘅cafe莫過於係位於尖沙咀嘅lab zero!😍餐廳有招牌雲朵打卡裝飾同刨冰,吸引唔少客人去!🥰前排小編都同咗去試下~------------------------------⭐️大阪燒酸種麵包 加 炒滑蛋 $138 (+$20)(4.5/5)呢個幾出色!🤪包體外脆內軟,面頭有兩隻鮮甜嘅帶子同香脆嘅天婦羅蝦🤩我哋仲加咗炒滑蛋,令口感更為濕潤😋加埋酸酸甜甜嘅蛋黃醬、照燒汁同椰菜絲好開胃🤩·⭐️ 腐乳卡邦尼意粉 $118 (4.3/5)醬汁勁creamy包滿每條意粉!🤩不過腐乳味就唔算好明顯🙈·⭐️特級濃厚黑芝麻刨冰 $128 (4.6/5)必食嘅刨冰‼️🤩黑芝麻味好濃郁唔會太甜~食到中間仲有黑芝麻雪糕同煙韌嘅厥餅,好正🥰·⭐️The Bakerism可麗露 $45 (3.8/5)味道唔錯,唔會太甜~惟內裡無蜂巢嘅形狀,外皮都頗硬,整體口感不佳,有點可惜🥺·⭐️Oreo 鮮奶 $50 (4.3/5)轉燕麥奶 +$5加北海道8.0牛乳雪糕 +$18oreo鮮奶正常發揮~
=======================

⭐️ 腐乳卡邦尼意粉 $118 (4.3/5)

醬汁勁creamy包滿每條意粉!🤩不過腐乳味就唔算好明顯🙈
⭐️特級濃厚黑芝麻刨冰 $128 (4.6/5)

⭐️The Bakerism可麗露 $45 (3.8/5)

⭐️Oreo 鮮奶 $50 (4.3/5)
轉燕麥奶 +$5
加北海道8.0牛乳雪糕 +$18

oreo鮮奶正常發揮~而北海道8.0牛乳雪糕奶味香濃,有驚喜‼️🤩
賣相:3.9/5
味道:4.3/5
性價比:3/5
推介度:3.6/5
店舖資料
名稱:LAB ZERÕ
地址:尖沙咀金巴利道68號地下B號舖
前往方法:尖沙咀站B1出口
呢一間就係最近新開嘅人氣Cafe ,好多人對佢期望都好大,究竟係咪真係咁值得去排隊?定係虛有其名?😳大力推介✨大阪燒酸種麵包🥪 $138佢嘅醬汁就係我哋平時食大阪燒嘅醬同埋沙律醬,但係大讚嘅係十分足料,兩粒大大粒嘅帶子、加上大量嘅蟹籽 、一條大炸蝦、味道好特別。而且麵包唔會太過硬或者軟,口感啱啱好非常鬆脆。原條蒲燒鰻魚漢堡🍔 $148份量好大,蒲燒鰻魚嘅味道同漢堡都幾夾,鰻魚嘅味道唔會搶晒成個漢堡嘅味道,入面係一啲好正常嘅洋蔥蕃茄等配料,再配搭埋黃金脆薯條。芝士Pizza 🧀🍕$78開頭以為係平平無奇嘅芝士pizza但係冇諗過入口會甘有驚喜,雖然佢唔係拉絲芝士,但都有好濃烈嘅芝士味。草莓芝士蛋糕刨冰🍓🍧 $118呢一款刨冰,唔係我哋平時食嗰種好死甜嘅士多啤刨冰,而係用新鮮士多啤梨整成嘅草莓醬&奶醬配搭,令到成個刨冰整體有種酸甜酸甜嘅味道,而且入邊都有滿滿嘅驚喜,有好多原粒嘅士多啤梨、芝士蛋糕、餅乾碎,口感十足!焙茶鮮奶 &竹炭Latte ☕️焙茶鮮奶焙茶味好濃烈,而竹炭Latte反而就係咖啡味比較重整體我覺得甜食同鹹點都係正常發揮,味道都不錯嘅。如果你想去打卡嘅話,我覺得不妨去朝聖一下,

大力推介✨

芝士Pizza

草莓芝士蛋糕刨冰🍓🍧 $118

草莓芝士蛋糕刨冰

焙茶鮮奶 &竹炭Latte ☕️
焙茶鮮奶焙茶味好濃烈,而竹炭Latte反而就係咖啡味比較重

整體我覺得甜食同鹹點都係正常發揮,味道都不錯嘅。如果你想去打卡嘅話,我覺得不妨去朝聖一下,但係一定要有心理準備,平日都要排一個鐘以上😵‍💫
‼️而最受歡迎嘅雲朵升降打卡位☁️只限於大家影相拍照使用,大家要留意番。同埋如果大家驚刨冰連埋其他食物一齊落餐,會好快溶化的話,想之後加單就要留意番個時間。因為當其時我去嘅時候可能網絡出現問題,我加單佢冇顯示到,之後我再叫人人手落單,都等咗差唔多45分鐘或以上,其實係幾耐下🥺 Tota點餐同用餐時間兩個半鐘左右。

📍 LAB ZERÕ (尖沙咀) @labzerohongkong
尖沙咀金巴利道68號地下B號舖

60 分鐘 (堂食)
芝士Pizza
呢間新開嘅cafe最近真係好hit,社交平台成日都比佢洗版☁️見到個個都對呢間餐廳都有讚無彈,特登黎試下會唔會中伏😂閒日下午茶時間去到排咗1個鐘先有得入座,炎炎夏日係室外排咁耐真係好佩服自己嘅毅力🥵▫️蜂蜜焦糖脆脆北海道雪糕杯 ($68) 3/5雪糕杯上面鋪咗焦糖脆脆同焦糖醬,底下仲有牛油餅乾同大大舊嘅焦糖脆脆。雪糕比較甜,奶味唔算好濃,加埋好甜嘅焦糖脆脆同牛油餅乾真係甜到爆😵‍💫加上焦糖脆脆好黐牙,食完即刻要攞杯水漱一漱口🫨▫️芝士黑松露薯條 ($68) 3.5/5薯條新鮮炸起熱辣辣,芝士味濃郁,但芝士同黑松露醬唔算多,食到下面冇曬醬就會有啲乾。 ▫️焦糖鮮奶咖啡 - 凍 ($48) 4/5見到呢度嘅拉花好靚,但係因為真係太熱嘅關係所以叫咗凍飲🧊面頭有細細舊嘅蜂蜜焦糖脆脆,因為細粒啲所以唔會好甜,配埋偏苦嘅咖啡味道幾平衡,唔錯。▫️爆谷鮮奶咖啡 - 凍 ($48) 4/5咖啡味比較突出,飲落除咗有咖啡嘅苦味仲有少少爆谷嘅鹹味,幾特別👍🏻餐廳嘅重點打卡位真係幾靚,雲朵仲會升降超夢幻!但係打卡位不設坐位,要影相就要搬啲嘢食過去啦🤣呢度不設用餐時間限制,以比人chill住嘆下咖啡嘅cafe嚟講呢點幾

▫️蜂蜜焦糖脆脆北海道雪糕杯 ($68) 3/5

▫️芝士黑松露薯條 ($68) 3.5/5

▫️焦糖鮮奶咖啡 - 凍 ($48) 4/5

▫️爆谷鮮奶咖啡 - 凍 ($48) 4/5

餐廳嘅重點打卡位真係幾靚,雲朵仲會升降超夢幻!但係打卡位不設坐位,要影相就要搬啲嘢食過去啦🤣呢度不設用餐時間限制,以比人chill住嘆下咖啡嘅cafe嚟講呢點幾好,但係就會造成而家排隊時間較長嘅情況,想試嘅朋友建議可以等多一排先嚟。我哋係食完午餐再去所以冇叫到主食,加上食完薯條同雪糕已經好飽,試唔到呢度嘅人氣刨冰,等熱潮過咗如果唔洗排咁耐嗰陣都會想再黎試下意粉同刨冰🥰

Overall rating (5粒⭐️為滿分)
味道:⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
性價比:⭐️⭐️⭐️
芝士黑松露薯條
焦糖鮮奶咖啡& 爆谷鮮奶咖啡
蜂蜜焦糖脆脆北海道雪糕杯
焦糖鮮奶咖啡& 爆谷鮮奶咖啡
近排被洗版不停的大熱咖啡店 最有特色就梗係佢吊喺空中嘅浮雲☁️打卡位真係好夢幻 唔怪得知大家蜂擁嚟到👌🏻開門前半個鐘已經好長龍 打卡位不設坐位 所以都輕鬆可以喺呢個位影相‼️食物除咗有主打嘅刨冰 仲有唔少鹹食同甜品另外仲有同 @thebakerism聯乘嘅甜品~試業期間安排混亂 一碟意粉等咗九個字😅食物等候時間太長 打卡位又坐滿左等候嘅人 所以影相就要叫走佢哋啦👀🔸蒜香明太子櫻花蝦配珍寶帶子意粉 $138 就係呢一碟等咗九個字 仲要我喺頭一二枱點餐 催咗兩次先至上 心很累😮‍💨但味道係幾好食嘅 特別鍾意係珍寶帶子意粉軟硬適中 蒜香味十足 不會太鹹😗🔸牛仔粒配蘑菇粒酸種多士 $143餐點加咗$15水波蛋 加埋蛋好食好多😂牛仔粒過熟 但份量都幾多 蘑菇粒很香酸種多士唔會好硬 整體味道普通🤏🏻🔸宇治金時刨冰 $98炎炎夏日就梗係要食刨冰 都忍唔住同sharishari比較🤣刨冰係用日本直送嘅冰磚 抹茶味都幾濃🍵甜度剛剛好 內餡仲有餅碎同抹茶白玉 比起sharishari口感層次更豐富~🔸Latte $40拉花幾靚 咖啡都係冇失望 味道不錯☕️💡整體嚟講 食物味道不錯但價錢定價都幾高裝修設計係幾特別
打卡位真係好夢幻 唔怪得知大家蜂擁嚟到👌🏻

酸種多士唔會好硬 整體味道普通🤏🏻

🔸宇治金時刨冰 $98
刨冰係用日本直送嘅冰磚 抹茶味都幾濃🍵
甜度剛剛好 內餡仲有餅碎同抹茶白玉
比起sharishari口感層次更豐富~

🔸Latte $40
拉花幾靚 咖啡都係冇失望 味道不錯☕️

💡整體嚟講 食物味道不錯但價錢定價都幾高
裝修設計係幾特別有心思 但如果要排一個鐘以上回頭率就偏低🥲
建議大家想嚟嘅話 可以開門前早半個鐘排/五六點先嚟/熱潮過咗先再嚟🤪

整體味道😋: 7.5/10
性價比💵: 7/10
打卡指數😍: 8.5/10
環境服務🥂: 7/10
推薦指數👍🏻: 7.5/10

🍴: LAB ZERÕ
📍: 尖沙咀金巴利道68號地下B號舖
🔍: 12:00-20:00 (Mon-Sun)

☟︎ 同地區餐廳
#hkhungryfoodie尖沙咀
☟︎同類型餐廳
#hkhungryfoodie西式
☟︎ 同款式餐廳
#hkhungryfoodiecafe
2023-06-04 469 瀏覽
今日去lab zero,完全係俾錢買難受。店員態度很差劣,排緊隊嘅時候,想問男店員拎餐牌睇吓,當時男店員只有iPad睇,我就問可唔可以影張,佢就話唔會影得晒,因為好多版,然後我就再問佢,咁我可唔可以拎走部iPad睇,佢話可以,然後去再用差劣嘅態度冷笑話 : 「哼,成部拎走」。唔拎得大可以講,有需要用呢個態度嗎?入坐後,足足等咗半個小時。期間見到部刨冰機係冇人用緊。我仲懷疑自己係咪冇落單。我淨係叫一個刨冰,要等咗半個鐘先食得,但期間個刨冰機係冇人用緊。根本係俾錢買難受 ,絕對唔建議大家再嚟。態度又惡劣,而味道亦唔值得等咁耐。
2023-06-03
90 分鐘 (堂食)
下午茶
趁住假期同家姐一早排隊去咗間打卡cafe🤍📸相信呢朵雲大家都一定係ig見過☁️除咗有個個都食嘅刨冰同雪糕🍦仲有鹹食🍔究竟呢間餐廳淨係for打卡定係味道都唔錯😳?自己睇埋落去啦~.📍北海道雪糕筒-特濃黑芝麻口味($30)賣相好打卡📸,黑芝麻味都幾濃🖤有奶香,不過融得較快😳,要食就要快啦威化筒相對嚟講冇曲奇筒咁脆身🙈.📍阿芙佳朵($88)牛乳雪糕淋上Espresso🤎食落去又香又滑🤩額外加錢可以配埋冧酒提子味嘅可麗露外邊焦脆中間煙韌,唔錯👍🏻!.📍芋泥芋圓牛乳刨冰($98)刨冰有5-6個口味,今次食芋泥芋圓💜芋泥幾香而且份量超多 🍠;芋圓煙靭不過冇乜味刨冰係牛乳味,唔會太甜又消暑❄️不過真係溶得太快🍧,食得好狼狽👉🏻👈🏻.📍浦燒鰻魚漢堡($148)漢堡夾住蛋、原條鰻魚、漢堡扒、火箭菜同洋蔥🍔煎蛋切開流心🍳,鰻魚肥美,但漢堡扒太腍欠缺肉香整體唔錯👍🏻,麵包鬆軟又有牛油香隔離仲配咗啲薯條🍟.📍大阪燒酸種麵包($138)呢個都好多人點,2粒刺身級帶子鮮嫩又大粒大蝦天婦羅味道唔錯,不過外皮太厚🙈 🍤下邊嘅酸種包外皮煙韌,包身鬆軟🥖加埋椰菜🥬、木魚絲、沙律醬同蟹籽正常發揮,但大阪燒感覺唔夠突出.📍The

趁住假期同家姐一早排隊去咗間打卡cafe🤍📸
相信呢朵雲大家都一定係ig見過☁️
除咗有個個都食嘅刨冰同雪糕🍦仲有鹹食🍔
究竟呢間餐廳淨係for打卡定係味道都唔錯😳?
自己睇埋落去啦~

📍北海道雪糕筒-特濃黑芝麻口味($30)
賣相好打卡📸,黑芝麻味都幾濃🖤
有奶香,不過融得較快😳,要食就要快啦
威化筒相對嚟講冇曲奇筒咁脆身🙈

📍阿芙佳朵($88)
牛乳雪糕淋上Espresso🤎食落去又香又滑🤩
額外加錢可以配埋冧酒提子味嘅可麗露
外邊焦脆中間煙韌,唔錯👍🏻!

📍芋泥芋圓牛乳刨冰($98)
刨冰有5-6個口味,今次食芋泥芋圓💜
芋泥幾香而且份量超多 🍠;芋圓煙靭不過冇乜味
刨冰係牛乳味,唔會太甜又消暑❄️
不過真係溶得太快🍧,食得好狼狽👉🏻👈🏻

📍浦燒鰻魚漢堡($148)
漢堡夾住蛋、原條鰻魚、漢堡扒、火箭菜同洋蔥🍔
煎蛋切開流心🍳,鰻魚肥美,但漢堡扒太腍欠缺肉香
整體唔錯👍🏻,麵包鬆軟又有牛油香
隔離仲配咗啲薯條🍟

📍大阪燒酸種麵包($138)
呢個都好多人點,2粒刺身級帶子鮮嫩又大粒
大蝦天婦羅味道唔錯,不過外皮太厚🙈 🍤
下邊嘅酸種包外皮煙韌,包身鬆軟🥖
加埋椰菜🥬、木魚絲、沙律醬同蟹籽
正常發揮,但大阪燒感覺唔夠突出

📍The Bakerish聯乘系列件裝蛋糕($98)
以咖啡做主調🤎,蛋糕濕潤,中間夾有咖啡啫喱、Cream同朱古力片
口感好smooth,不過又未算好有驚喜👉🏻👈🏻呢個價錢係真係太貴

📍竹炭鮮奶咖啡($47)
拉花幾靚,幾適合打卡🖤,不過味道唔算太特別

📍朱古力鮮奶咖啡($46)
咖啡味比較突出,味道偏苦,未必啱想飲甜嘢嘅人😆

鹹甜點味道都唔錯,尤其點甜點味道會再出色啲
不過價錢就真係打卡餐廳,感覺都係偏貴
꒰ ⸝⸝ɞ̴̶̷ ·̮ ɞ̴̶̷⸝⸝꒱ Coconut Latte $46椰子咖啡的製作時間頗久 大概等了半小時才看見他的身影🫠點了少甜的版本 但喝起了還是甜度爆表感覺是在喝帶椰子味的糖水 對我們的口味來說 這杯甜得令我們作嘔了🫨Coconut Latte had a really long waiting time 😟 (literally more than 30mins) Ordered a less sweet version but it turned out was a super duper sweet latte with some syrup in coconut flavour🥥 Such as a nauseating drink for our liking😵‍💫評分: 3/10🌟꒰ ⸝⸝ɞ̴̶̷ ·̮ ɞ̴̶̷⸝⸝꒱ Black Sesame Latte $44 + Black Sesame Soft-serve $20 在酷熱的天氣下排了一小時 當刻最需要的是一杯冷飲點了黑芝麻拿鐵+黑芝麻軟雪糕這杯黑黢黢的東西卻意外地好喝 帶點烤過的芝麻香而面頭的雪糕也很軟滑濃郁 甜度適中 很推介😽
椰子咖啡的製作時間頗久 大概等了半小時才看見他的身影🫠

在酷熱的天氣下排了一小時 當刻最需要的是一杯冷飲
點了黑芝麻拿鐵+黑芝麻軟雪糕
這杯黑黢黢的東西卻意外地好喝 帶點烤過的芝麻香
而面頭的雪糕也很軟滑濃郁 甜度適中 很推介😽
After queuing at 32℃ for nearly an hour, a glass of cold drink was needed🥹 Paid an extra $20 for the add on black sesame soft serve🍦 The presentation was kinda cute😍 It tasted so good that it had a strong toasty sesame flavour with a smooth texture 🤤 The latte was smooth and not too sweet too🖤
評分: 9/10🌟

꒰ ⸝⸝ɞ̴̶̷ ·̮ ɞ̴̶̷⸝⸝꒱ Parmesan Cheese with Truffle Fries $68
芝士黑松露薯條算是香脆 熱吃很可以🍟
濃濃的芝士和黑松露香味
是令人無法抗拒的味道😌
Parmesan Cheese with Truffle Fries was quite cheesy and crunchy🧀 It also carried a rich truffle flavour, quite good🫶🏻
評分: 7.5/10🌟

꒰ ⸝⸝ɞ̴̶̷ ·̮ ɞ̴̶̷⸝⸝꒱ Blue Cheese Sauce with Smoked Salmon Sourdough $148
作為一個名符其實的芝士控
這個藍芝士煙三文魚酸種麵包的味道絕對是毋庸置疑的好
酸種麵包很有嚼勁 外皮也脆脆的
新鮮的煙三文魚配上香濃的藍芝士醬非常出色👍🏻
但對不喜歡藍芝士味道的朋友們 這個吐司會是你們的地獄💀
Being a cheese lover, this sourdough was wonderful🤩 Sourdough was chewy with a crispy crust🥖 Smoked Salmon was fresh, while the blue cheese sauce added some intenser flavour to supplement😚 But for some of you, this blue cheese sauce might be too tangy or pungent that you’re not able to enjoy it🤢
評分: 8/10🌟
————————————————————————————
LAB ZERÕ (尖沙咀)
尖沙咀金巴利道68號地下B號舖
Coconut Latte
  • Black Sesame Latte + Black Sesame Soft-serve
2023-06-01 253 瀏覽
香港➰尖沙咀最近新開既打卡cafe😍😍 餐廳門口位有個好靚既專門打卡位 📸MY平日下午茶時間去到 都等左大約半個鐘(門口排隊 所以大家自備風扇😵‍💫)今次MY淨係想食佢地個芝麻雪糕同芝麻冰😍😍😍首先叫左個北海道雪糕筒 一 特濃黑芝麻口味大約等左十分鐘就上枱 一上到即刻影完相就食 因為聽講佢好快溶食落勁重芝麻味 雪糕都好綿滑😍😍😍 我比💯 之後特級濃厚黑芝麻冰 等左大約30分鐘⏰建議大家就快食完正餐個陣落單就岩岩好 芝麻冰對比雪糕就比較淡味d 但估唔到入面有一球芝麻雪糕 同幾粒黃豆粉蕨餅🙈🙈 整體都唔錯 🐷🐷但一直食緊個陣 附近d鹹點好香 好吸引😫😫😫 下次要試埋先得!提提大家餐廳暫只收現金 ,wechat pay , Alipay ‼️🙋🏻‍♀️🙋🏼‍♀️睇下我地今日點左咩食🍽️*﹉◇﹊◆﹉*﹊◇﹊◆﹉**﹉◆﹊◇◇﹉*▶️ 北海道雪糕筒 一 特濃黑芝麻口味 💸 $30▶️ 特級濃厚黑芝麻冰 💸 $128*﹉◇﹊◆﹉*﹊◇﹊◆﹉**﹉◆﹊◇◇﹉*————————————————————————JMY.FOOD大家可以去比個like同follow埋我地嫁🥰————————————————————
香港➰尖沙咀

👣 推薦: 🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️/5
北海道雪糕筒 一 特濃黑芝麻口味
特級濃厚黑芝麻冰
2023-05-30 270 瀏覽
近嚟見到好多ig post講佢,就去試,遲半個鐘到就排緊隊啦🥹終於入到去試咗個明太子意粉,仲有pizza、雞翼。全部都好好食!!係唔會覺得好濟嘅感覺,野飲還好。最後叫個黑芝麻雪糕走,太熱啦一出去就溶,但真係好好食🤤好喜歡
11:55分到門口排隊等位一到12:00已經出現人龍了經典全日早餐:真的大大份我是為了焦糖香蕉🍌而點牛角包食得出是雪藏的薯餅略普通炒菇還不錯👍🏾黑松露滑蛋還可以仲有Parma ham+蔬菜🥬沒有特別驚喜~大板燒酸種麵包🥯:真的有大板燒味道天婦羅🍤好吃😋鮮炸的雖然有創意~可惜麵包普通因為對比起西貢有家酸種麵包超級好吃😋所以覺得呢間普通飲品沒有試到 見到賣相都唔差拍完照就可以了😌沒有想回頭吃的感覺
11:55分到門口排隊等位

飲品沒有試到 見到賣相都唔差
拍完照就可以了😌沒有想回頭吃的感覺
2023-05-30
2023-05-28 2312 瀏覽
最近ig 不停被依間位於尖沙咀,新開不久的雲朵cafe洗版☁️☁️ 位置方面接近科學館 ,唔算難搵。 因為都見不停被宣傳洗版,所以特登簡左平日黎,仲要12點來諗住唔算好多人 、又打到卡咁。 點知去到11:50 門口已經排緊隊等😅😅 真心勁癲😨 店舖12點準時開門,店員懷疑係因為太多人排隊已經放棄帶位編枱😂😂 叫我地隨便坐😂 可惜係因為太多人, 全店主打既一個打卡位已經9秒9俾人簡左黎坐😫 店舖以灰白工業風格 裝飾 ,整體黎講樓底都好高好舒服,店舖是以QR Code為主,都相當方便。叫左依間最出名既刨冰。 選擇困難既自己真心好糾結。 最後都係簡左「milky Taro」($98) ,而朋友就簡左pizza($78).Pizza等左陣就出左先。份量岩岩一個人食。 朋友仲驚會太 多食唔哂🤣雖說係芝士有份。 但係實際份量係完全岩哂。 內地客為主。 等左陣 刨冰到左 。 賣相相當吸引 份量都岩2個人食🤣 紫薯漿加上芋圓 口感唔錯, 另外奶味極重兩者mix埋真係勁邪惡 食到中間 意料之外裡面隱藏左芋泥 相當美味同飽肚 美中不足係打卡位完全影唔到 建議店家開業初期或人多 可考慮一下參考有啲店舖 打卡位不

兩者mix埋真係勁邪惡
食到中間 意料之外裡面隱藏左芋泥 相當美味同飽肚

Milky  Taco

美中不足係打卡位完全影唔到
建議店家開業初期或人多 可考慮一下參考有啲店舖 打卡位不設坐低😂 12點入座, 12:20-30已經爆到喊🙄 出面仲要又再出現人龍🥲
20 分鐘 (堂食)
Milky  Taco
2023-05-27 279 瀏覽
朝早11:55黎到已經見到一條人龍, 12點開門準時放人入去啱啱好到我地前一個就停左, 最後等左一個鐘😅 最Signature既打卡位就係門口, 係一個好dreamy既感覺, 可惜去果日啲雲冇升降到, 但係都靚😌 食物選擇以包類同意粉為主, 當然唔少得呢度最出名既冰同雪糕啦🤩 Okonomiyaki Sourdough🍤($138)炸蝦, 兩粒巨型帶子, 椰菜, 大阪燒整成既呢個大阪燒酸種包超足料, 味道真係好似食緊大阪燒咁, 最驚喜係帶子肉好大粒質感好正🤩Cheesy Wagyu Curry Burger 🍔 ($128)和牛好軟身, 配埋個秘製咖喱醬辣辣地好惹味, 仲夾左啲青瓜同生菜令到個Burger 冇咁”漏”👍🏽Premium Black Sesame🍧($128)用日本直送冰磚去整既刨冰軟綿綿, 芝麻味濃, 中間加左芝麻味雪糕好滑, 仲有煙韌既日式黃豆味厥餅, 呢個味係其間限定, 要食就快啲去喇😍 一次過試曬呢度既Signature 好正😊Orange Espresso Tonic🍊($45)橙味既Tonic 成為左我今期最愛, 咖啡偏fruity, 所以味道好夾😍Cucum

Okonomiyaki Sourdough🍤($138)

Premium Black Sesame🍧($128)

Orange Espresso Tonic🍊($45)

Cucumber Epresso Soda🥒($42)
青瓜味呢杯相對就冇咁出色, 青瓜味可以再濃啲就會更好, 唔夠清爽🧐

呢度既人氣度比我想像中高, 但係食物質素唔會令你失望, 都見有啲人就咁入去買杯雪糕食都得😋
2023-05-26
60 分鐘 (堂食)
  • Okonomiyaki Sourdough
  • Cheesy Wagyu Curry Burger
  • Premium Black Sesame
  • Orange Espresso Tonic
2023-05-24 379 瀏覽
呢間最近尖沙咀新開大熱 一開已經吸引到唔少人嚟打卡嘅咖啡店 主打甜品刨冰同埋雪糕✨ 以型格高級既水泥牆 掛上浮雲後 格外有份仙氣感 而且非常療癒☁️☁️呢度環境樓底高 而且空間感十足 坐得非常舒適 同朋友品嚐佢哋嘅美食 一路傾偈 不知不覺就坐咗幾個鐘🤭期間限定仲有同人氣蛋糕店𝘛𝘩𝘦 𝘉𝘢𝘬𝘦𝘳𝘪𝘴𝘮合作 王牌香芋忌廉麻糬蛋糕出名就唔使我最多講~估唔到搖身一變 可以做埋芋泥芋丸牛乳刨冰🍧佢哋嘅刨冰仲係用日本直送嘅冰磚架🧊店員亦都特別向我哋推介黑芝麻刨冰、大阪燒酸種麵包、腐乳卡邦尼意粉✨必須要講除咗佢哋嘅主打甜食之外 連鹹食都非常有驚喜 十分高質😍其實真係樣樣都好想試,實在太吸引🥹🥹所以決定會再嚟二訪‼️ᥫ᭡๑草莓芝士蛋糕刨冰刨冰口感棉密 食到入面仲有脆脆同埋芝士蛋糕 極之邪惡但真係好好味 簡直大滿足🤤๑北海道特濃牛乳雪糕筒食第一啖已經要尖叫 真係特濃牛乳 非常香滑嚟多杯都唔過份🍦😆😆๑ 大阪燒酸種麵包麵包上面配上吉列大蝦仲有帶子加埋醬燒汁味道好夾 ๑炸海苔魷魚見好似冇乜人介紹 但本身好鍾意食魷魚 所以諗住叫黎試 炸粉好薄脆口 魷魚好入味 加埋蜜糖芥末醬好正🤩๑ 𝘗𝘰𝘱𝘤𝘰𝘳𝘯 𝘓𝘢𝘵𝘵𝘦 必須
以型格高級既水泥牆 掛上浮雲後 格外有份仙氣感
而且非常療癒☁️☁️
呢度環境樓底高 而且空間感十足 坐得非常舒適
同朋友品嚐佢哋嘅美食 一路傾偈 不知不覺就坐咗幾個鐘🤭

可以做埋芋泥芋丸牛乳刨冰🍧
佢哋嘅刨冰仲係用日本直送嘅冰磚架🧊

其實真係樣樣都好想試,實在太吸引🥹🥹
所以決定會再嚟二訪‼️

麵包上面配上吉列大蝦仲有帶子加埋醬燒汁
味道好夾

๑炸海苔魷魚

๑ 𝘗𝘰𝘱𝘤𝘰𝘳𝘯 𝘓𝘢𝘵𝘵𝘦
必須要讚吓佢哋嘅飛馬拉花拉得好靚 而且打咗卡好耐都仲保持到👍👍😆
尖沙咀新開ᴄᴀꜰᴇ 𝐥𝐚𝐛 𝐳𝐞𝐫𝐨 今個星期對外開放試業啦高樓底天花配上灰白色調嘅工業風最特別係吊係空中上上落落嘅雲朵燈☁️☁️可愛又ɪɢᴀʙʟᴇ(*´∇`*)食物主打日式刨冰 仲有同ʙᴀᴋᴇʀɪꜱᴍ聯乘嘅獨家口味除咗甜品 鹹點同主食都好多選擇最後試咗幾款都覺得好唔錯 無論環境定食物都一樣咁高質!┈┈┈┈┈┈┈┈❀ 大阪燒酸種麵包♡♡主打嘅鹹點 極度推薦!!真大阪燒味道還原(笑配料有帶子炸蝦好豐富帶子熟度恰到好處 炸蝦炸得好香脆❀ 蒜香明太子櫻花蝦配珍寶帶子意粉♡誠意之作!炸蒜嘅油用黎炒意炒香氣更加獨特配上櫻花蝦同明太子 海鮮香味ᴜᴘ!❀ 宇治金時刨冰♡♡依家天氣咁熱啱哂食刨冰!ʟᴀʙ ᴢᴇʀᴏ 刨冰採用日本直送冰磚非常綿滑 每一啖都有濃濃抹茶味刨冰內餡仲有餅碎同抹茶白玉 口感層次極豐富!❀ 香橙咖啡湯力 略嫌橙味有少少蓋咗啡味但整體而言咖啡同湯力水嘅比例好❀ 抹茶鮮奶 海馬拉花好靚 抹茶味好濃郁 奶味偏重❀ 阿芙佳朵♡♡軟雪糕奶味同雲呢拿味好濃郁加上ᴇꜱᴘʀᴇꜱꜱᴏ成為好香嘅咖啡味雪糕推薦加配ʙᴀᴋᴇʀɪꜱᴍ嘅冧酒ᴄᴀɴᴇʟᴇ就算浸住雪糕同咖啡都好脆口 中間又好ꜱᴘᴏɴɢʏ~高質ᴀꜰꜰ

高樓底天花配上灰白色調嘅工業風
最特別係吊係空中上上落落嘅雲朵燈☁️☁️
可愛又ɪɢᴀʙʟᴇ(*´∇`*)
食物主打日式刨冰 仲有同ʙᴀᴋᴇʀɪꜱᴍ聯乘嘅獨家口味
除咗甜品 鹹點同主食都好多選擇
最後試咗幾款都覺得好唔錯
無論環境定食物都一樣咁高質!

┈┈┈┈┈┈┈┈

❀ 大阪燒酸種麵包♡♡
主打嘅鹹點 極度推薦!!真大阪燒味道還原(笑
配料有帶子炸蝦好豐富
帶子熟度恰到好處 炸蝦炸得好香脆
蒜香明太子櫻花蝦配珍寶帶子意粉

❀ 蒜香明太子櫻花蝦配珍寶帶子意粉♡
誠意之作!炸蒜嘅油用黎炒意炒香氣更加獨特
配上櫻花蝦同明太子 海鮮香味ᴜᴘ!
宇治金時刨冰

❀ 宇治金時刨冰♡♡
依家天氣咁熱啱哂食刨冰!
ʟᴀʙ ᴢᴇʀᴏ 刨冰採用日本直送冰磚非常綿滑
每一啖都有濃濃抹茶味
刨冰內餡仲有餅碎同抹茶白玉 口感層次極豐富!
香橙咖啡湯力

❀ 阿芙佳朵♡♡
軟雪糕奶味同雲呢拿味好濃郁
加上ᴇꜱᴘʀᴇꜱꜱᴏ成為好香嘅咖啡味雪糕
推薦加配ʙᴀᴋᴇʀɪꜱᴍ嘅冧酒ᴄᴀɴᴇʟᴇ
就算浸住雪糕同咖啡都好脆口 中間又好ꜱᴘᴏɴɢʏ~
高質ᴀꜰꜰᴏɢᴀᴛᴏ無誤!
蒜香明太子櫻花蝦配珍寶帶子意粉
宇治金時刨冰