2022-11-03 174 瀏覽
估唔到尋日居然打風🤣賺咗半日假🌬💨🌪前兩日去試左呢間燒肉店,之前朋友一直好想黎試,因為無煙,食完唔會一大陣味道,所以我哋就約咗一齊去食!不過佢遲咗少少到😝因為我哋book左8點🤭任食,入座起計我地點左B,C,D餐,$298任飲任食☺️佢哋一開始會先上一碟牛五花牛肉拼盤可以先試吓鍾意邊款肉多d再order,好貼心👍佢哋個set有好多肉,豬、牛、雞,仲有海鮮可以燒🥰🥰我超鍾意佢地既安格斯牛板腱,勁重牛味,而且肉質細嫩而朋友就最鍾意佢地牛肩肉同牛舌😝😝所以我哋一直無限loop♾️😋😋食返夠本👍👍除咗肉之外佢哋仲有一個沙律吧,入面有好多瓜菇菜類韓式前菜、薯條🍟等炸物而且仲有棉花糖、同埋Brownie蛋糕🤭🤭個Brownie勁有水準,可以媲美出邊嘅cake shop😋😋飲品選擇都算多,有好幾款梳打特飲☺️☺️最正係佢可以揀無糖,飲多幾杯都唔怕肥😍😍鍾意韓式燒肉既朋友真係可以過黎食🤭食物水準不俗唔夠飽仲有卡邦尼意粉同飯🥰📌 LAB10 (旺角)旺角亞皆老街8號朗豪坊10樓26號舖
估唔到尋日居然打風🤣賺咗半日假🌬💨🌪

我地點左B,C,D餐,$298任飲任食☺️
佢哋一開始會先上一碟牛五花
牛肉拼盤

我超鍾意佢地既安格斯牛板腱,勁重牛味,而且肉質細嫩

除咗肉之外佢哋仲有一個沙律吧,入面有好多瓜菇菜類
韓式前菜、薯條🍟等炸物

鍾意韓式燒肉既朋友真係可以過黎食🤭食物水準不俗
唔夠飽仲有卡邦尼意粉同飯🥰

📌 LAB10 (旺角)
旺角亞皆老街8號朗豪坊10樓26號舖
2022-10-31
  • 安格斯牛板腱
  • 牛舌
  • 牛肩肉
2022-10-31 781 瀏覽
LAB 10入實驗室唔一定要禁緊急制,禁消化制都得!🤣🤣🤣呢間以實驗室做主題嘅韓式燒肉餐廳,以無煙吸引一班燒肉迷,食完返屋企唔洗驚成身煙味!我哋揀咗75分鐘$138果set,套餐包括有豬牛雞,掃QR code叫野食,白飯仲係任叫,可惜唔係日本珍珠米,飲品包1杯,加$20可以任飲!出面有得拎沙律、小食、蔬菜、泡菜、菇類等......必食喪食有韓式梨汁牛五花、韓式五花腩、棉花糖、泡菜......2人總共價錢$303.6,有加一服務費!個人口味總評分:8/10@lab10.hk地址:旺角亞皆老街8號朗豪坊10樓26號舖#燒肉放題 #韓式燒烤 #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfood #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong
LAB 10

入實驗室唔一定要禁緊急制,禁消化制都得!🤣🤣🤣

出面有得拎沙律、小食、蔬菜、泡菜、菇類等......

2人總共價錢$303.6,有加一服務費!

個人口味總評分:8/10

@lab10.hk

地址:旺角亞皆老街8號朗豪坊10樓26號舖

2022-10-30 49 瀏覽
🇭🇰 旺角- LAB10成日行朗豪坊都想食呢間鋪頭~~今次終於可以同朋友仔一齊試到啦😆🤘🏻無煙又有冷氣 就算食完行街 都唔會覺得自己好臭🤣同埋佢有得揀放題or散叫~啱哂所有人👽⍗ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈⍗☑️整體方面:冇油煙味🙌🏻火喉夠大 食物好快熟☺️落完單好快有食物到,食物新鮮的~飲品仼飲,另外出面有個小Corner拎炸物同蔬菜🥬🔲 基本任食$298/人(另加一*)(B+C+D )牛豬雞拼盤▪️蔬菜蔬菜係係外面自己夾既~雞髀菇,茄子,翠肉瓜,冬菇,粟米,及沙律🥗可以仼拎👍🏻▪️炸物炸物有薯條同埋炸雞可以拎😎▪️肉類有好幾款唔同既肉,最正就係B5牛五花,一叫佢就係成碟薄切上枱 擺得好靚 食落又好食,完全唔會好靭☺️另外一開始仲送咗個安格斯牛肉拼盤,有牛脊肉,牛肩肉安格斯牛板腱,燒汁牛扒,首爾牛肋條,牛仔骨😍全部都靚牛嚟,重牛味,又易咬☺️▪️小菜及熟食就講下少少啦~有醃青瓜,泡菜,鵪鶉蛋紫菜飯,韓式豆腐湯……可以俾大家食慾,食到油膩嘅時候配下其他野😍▪️海鮮有魷魚,虎蝦,蠔,蜆😍大讚佢既海鮮,全部都大大隻,唔腥又新鮮,虎蝦既肉質好彈牙!蠔亦好
🇭🇰 旺角- LAB10

🔲 基本任食$298/人(另加一*)
(B+C+D )牛豬雞拼盤

▪️蔬菜

▪️炸物
炸物有薯條同埋炸雞可以拎😎

▪️肉類

▪️小菜及熟食

▪️海鮮
有魷魚,虎蝦,蠔,蜆😍大讚佢既海鮮,全部都大大隻,唔腥又新鮮,虎蝦既肉質好彈牙!蠔亦好推介 真係啖啖肉😚

▪️飲品
有幾款唔同既飲品可以飲叫~~包括:汽水,不同味道既梳打😎梳打有果肉㗎~~

🎏地址:LAB10 (旺角)
旺角亞皆老街8號朗豪坊10樓26號舖

#hkig #foodie #hkfoodblogger#likeforfollow #likeforlikeback #香港 #discoverhongkong #food #yummy#hkfood #hkfoodie #hkmarketing #食好西 #吃貨 #likeforlikes #blogger #hkfollows #旺角 #旺角美食 #旺角餐廳 #太子美食 #韓燒 #lab10 @lab10.hk

按一按👇🏻可以看回我們所有的香港好西🤗
#lg_旺角
2022-10-26 1054 瀏覽
.今次想介紹一下呢間韓燒餐廳,係朗豪坊勁方便,食完可以去行街睇戲😁平時經過已經想去食啦😁我地今次揀左燒肉放題90分鐘任食-Premium Set ($398/人),有好多唔同種類既肉選擇😍我地幾乎每款都有點🤤有啲好好食再encore👍🏼▫️和牛肋骨 - 肉質比較煙韌,油脂較香▫️和牛肉眼芯 - 油脂分佈均勻,肉質較軟腍▫️黑豚梅花肉 - 肉質嫩腍,豬肉味濃👍🏼▫️M7臂腰肉 - 容易咬開,肉質較鬆軟,我地有encore👍🏼▫️英國特級封門柳 - 橫隔膜既肌肉,肉質鬆軟,燒耐少少都唔易變韌▫️一口牛 - 用心煎哂六面,食落香口▫️牛五花 - 似平時食開既肥牛片,好易熟,可以配合泡菜、青瓜一齊食味道更正▫️豬五花 - 肉質煙韌,有啲肥膏,燒完油脂部份較爽口▫️豬頸肉 - 燒完爽口易咬,必encore▫️厚切牛舌 - 真係厚切,食落彈牙▫️蜆 - 新鮮大隻▫️廣島蠔 - 新鮮肥美餐廳提供既燒肉汁味道香濃,我幾鍾意,唔係好稀既醬,啲肉點上去容易掛到汁。出面有自助bar,可以拎薯條、炸物、沙律、青瓜、泡菜、酸蘿蔔,我覺得泡菜同青瓜幾好食。仲有棉花糖可以拎返去燒,自製甜品😋飲品方面,我地點左熱情果梳打同西柚梳打,可以走冰

我地幾乎每款都有點🤤有啲好好食再encore👍🏼
▫️和牛肋骨 - 肉質比較煙韌,油脂較香
▫️和牛肉眼芯 - 油脂分佈均勻,肉質較軟腍

▫️黑豚梅花肉 - 肉質嫩腍,豬肉味濃👍🏼

▫️一口牛 - 用心煎哂六面,食落香口

▫️豬五花 - 肉質煙韌,有啲肥膏,燒完油脂部份較爽口

▫️豬頸肉 - 燒完爽口易咬,必encore
▫️厚切牛舌 - 真係厚切,食落彈牙
▫️蜆 - 新鮮大隻
▫️廣島蠔 - 新鮮肥美

飲品方面,我地點左熱情果梳打同西柚梳打,可以走冰好好👍🏼

呢到既環境令人感覺好舒服,地方大,座位寬敞,抽風系統好,燒嘢食個陣又唔大煙,燒完都唔覺身上有味,讚呀👍🏼店員服務良好,上嘢食都算快。

2022-10-25
2022-10-26 71 瀏覽
"一般貨色!" 雖然我標題係咁打,不過其實佢冇你地想像中咁差嘅。因為市面上大部分燒肉店都係類似咁嘅質素,即係D肉普遍全部一樣味,佢地嘅分別應該只係得薄D同厚D。飲品係唔同水果味嘅梳打,不過好鬼大杯,好似想灌飽你咁。海鮮......我相信你地應該唔會對燒肉店嘅海鮮有期望掛,唔會掛?唔會掛?放題90分鐘,60分鐘截單,其實時間夠哂。因為你長期食埋同一隻味,咩都厭啦。我唔會推薦比任何一個人食呢間野,不過如果你實在係走投無路又點都想同朋友一聚嘅話,呢間野不失為一個選擇嘅。P.S 呢間野話就話係韓燒,D音樂居然全部都係香港歌,不過都係經典好聽香港歌黎,唔係踩,純粹覺得有趣姐

飲品係唔同水果味嘅梳打,不過好鬼大杯,好似想灌飽你咁。

2022-10-26 45 瀏覽
近排想食燒肉放題 聽人講呢間唔錯 所以就去試吓 我哋叫咗佢最高級嗰個set 係專食和牛嘅 唔知好唔好食呢😚☞︎燒肉放題任食 𝑃𝑟𝑒𝑚𝑖𝑢𝑚 𝑆𝑒𝑡 $358 (90 𝑚𝑖𝑛𝑠)👅牛肉佢哋有得食美國和牛肋肉 和牛肉眼芯 和牛腰脊肉 同埋英國特級封門柳 其他部位仲有牛舌 牛仔骨 一口牛等等😆最鍾意食佢嘅肉眼芯 油花比較多 食落夠滑 又夠香😋其次係封門柳 有少少咬口得嚟冇乜筋 唔錯🤤👅豬肉我哋個set有得食黑豚梅花肉 的確肉質係比較好嘅 食落唔會好鞋😛👅海鮮呢度嘅海鮮幾有驚喜 尤其係佢嘅廣島蠔同埋蜆 係回本之選😍廣島蠔夠肥美 蜆食落全部都冇沙 蝦都算新鮮 好味🤩👅炸物有黃金蝦卷 炸雞 炸蟹肉餅 薯條等等嘅選擇 佢哋上枱嘅時候都熱辣辣 同埋脆卜卜嘅🙈👅雞扒 👅韓式豆腐湯👅肉醬意粉👅鵪鶉蛋紫菜飯總括嚟講 呢間燒肉放題都唔錯嘅😛佢嘅爐都好夠火力 坐得幾舒服 大家不妨嚟呢度一試🥰😋 好味:8.00/10🤑 價錢:7.87/10🤗 服務:7.89/10😝 環境:7.85/10😚 衞生:7.54/10🤩 整體:7.95/10

👅牛肉

😝 環境:7.85/10
😚 衞生:7.54/10
🤩 整體:7.95/10
2022-10-26 34 瀏覽
小編呢個食肉獸一向好鍾意食燒肉放題,估唔到呢間位於朗豪坊嘅韓式燒肉餐廳咁出色!------------------------------呢間餐廳主打「無煙韓燒」,並以實驗室為主題,裝修風格好醒神!一嚟到好快就有得入座,餐廳用咗電子點餐,一落order,食物好快就送到嚟,值得一讚!👍🏻👍🏻.食物方面,款式種類非常多,以牛肉為例,共有7款牛部位包括牛舌、牛板腱、西冷、牛肩肉等。😋😋.我就今次叫咗佢哋嘅Supreme Set (安格斯) 放題,有唔同嘅和牛部位任君選擇,例如美國和牛肋肉、和牛肉眼芯、和牛腰脊肉、澳洲M7嘴腰肉同英國特繳封門柳!牛肉非常新鮮,牛味非常重,肉質好鮮嫩,小編同朋友食個非常之開心!😍😍😍.除咗牛肉之外,當然仲有雞肉同五花腩呢啲傳統款式俾大家揀,不過我就始終鍾意食牛肉。飲品方面,有唔同口味嘅梳打,仲有可樂俾大家揀!大家仲可以試吓韓式鐵鍋飯、泡菜同和牛焗麵 👍🏻👍🏻.總括而言,呢間韓燒放題絕對值得一試,小編諗住下個月再encore!大家如果去開旺角,都可以試吓呢個無煙嘅體驗!近排餐廳仲推出咗4週年夾波波遊戲,有機會贏取1折優惠💜💜📍旺角亞皆老街8號朗豪坊10樓26號舖

📍旺角亞皆老街8號朗豪坊10樓26號舖
  • 特級薄切和牛肉眼
  • 秘製豬護心肉
  • 精選和牛拼盤
2022-10-24 47 瀏覽
放工太晏無時間煮飯都會食完飯回家屋企唔近地鐵站,好多時去朗豪坊食完買啲日用品轉車返屋企早幾日好想食燒肉,就去左 Lab10牛肉選擇非常多:美國安格斯牛板腱牛肩肉、牛脊肉、一口牛、牛五花⋯部位都好齊全,想食肉香定油香都任君選擇個人鍾意牛板腱,肉味夠又有肉香~豬肉選擇亦非唔少,有豬五花、柚子豬頸肉、豬肋骨、豬柳、豬排、豬肋粒⋯韓式豬五花排得好靚好靚配上秘製醬汁充滿韓式風情柚子豬頸肉清新唔油膩配上沙律吧嘅泡菜一齊食好夾沙律吧有醃蘿蔔放題!我食左好多另外重有邪惡薯條🍟香脆有薯肉又係食完一次又一次食燒肉我通常最關心嘅係食完陣味大唔大開心嘅係雖然係商場舖頭,不過個爐嘅抽風非常之唔錯,食完都冇一身燒肉味~開心🥳。・゜・゜・。。・゜・゜・。📌 LAB10 (旺角)📍 旺角亞皆老街8號朗豪坊10樓26號舖。・゜・゜・。。・゜・゜・。今日order 📝Supreme SetB $298.00@
放工太晏無時間煮飯都會食完飯回家
屋企唔近地鐵站,好多時去朗豪坊
食完買啲日用品轉車返屋企

早幾日好想食燒肉,就去左 Lab10
牛肉選擇非常多:美國安格斯牛板腱
牛肩肉、牛脊肉、一口牛、牛五花⋯
部位都好齊全,想食肉香定油香都任君選擇
個人鍾意牛板腱,肉味夠又有肉香~

豬肉選擇亦非唔少,有豬五花、柚子豬頸肉、
豬肋骨、豬柳、豬排、豬肋粒⋯
韓式豬五花排得好靚好靚
配上秘製醬汁充滿韓式風情
柚子豬頸肉清新唔油膩
配上沙律吧嘅泡菜一齊食好夾

沙律吧有醃蘿蔔放題!我食左好多
另外重有邪惡薯條🍟香脆有薯肉
又係食完一次又一次

食燒肉我通常最關心嘅係食完陣味大唔大
開心嘅係雖然係商場舖頭,
不過個爐嘅抽風非常之唔錯,
食完都冇一身燒肉味~開心🥳

。・゜・゜・。。・゜・゜・。

📌 LAB10 (旺角)
📍 旺角亞皆老街8號朗豪坊10樓26號舖

。・゜・゜・。。・゜・゜・。

今日order 📝

Supreme SetB $298.00@

2022-10-23 30 瀏覽
放假當然要同朋友chill下🤘🏻 今次揀左旺角嘅Lab10食韓燒放題,見佢主打無煙,所以去左試下😍 入到去見到牆身用咗少少假嘅植物做裝飾,有少少好似去咗郊外食嘢嘅感覺🌴 因為冇左平時韓燒頭頂嘅抽油煙機,所以空氣比起一般韓燒舖更加清新,食完走嘅時候都唔會周身油煙味💁🏻‍♀️🐾..75分鐘午市無煙燒肉放題低至$99,今次揀左$138試,有🐮🐷🐔牛排、牛五花、豬柳、豬肋骨、豬肩、排骨、五花腩、雞翼、雞扒、雞腎同啲肉類,26款食物唔算好多,但勝在啲肉類質素唔錯喎,性價比高😝😜 如果like埋佢地個社交平台同Share Post重會送安格斯牛肉拼盤😛 入邊有最少8件又大又厚嘅肉🥩 淨係個拼盤都會晒本啦🤣 ..出面重有個全新嘅 Salad Bar仼食,入邊有蔬菜沙律 🥗炸雞柳🐔 炸飯團 🍙 薯條 🍟朱古力蛋糕🍩 等熟食,韓國前菜,仲有其他蔬菜俾大家燒🤘🏻 套餐包一杯飲品🥤 每位加$20重可以仼飲⚡️ $138食到咁多好嘢真係未必度度🈶..我重見到佢有個$258起嘅「90分鐘全日燒肉放題」,多好多款式,又有安格斯牛、M5和牛同海鮮🦞 消費滿$3️⃣0️⃣0️⃣ 重可以即獲夾公仔機會,蠃得潮流品牌Kaws、村上隆、S

我重見到佢有個$258起嘅「90分鐘全日燒肉放題」,多好多款式,又有安格斯牛、M5和牛同海鮮🦞 消費滿$3️⃣0️⃣0️⃣ 重可以即獲夾公仔機會,蠃得潮流品牌Kaws、村上隆、Supreme、Ayes等禮品🎁 大家一定要去啊❣️
2022-10-22 675 瀏覽
今日嚟咗位於旺角鬧市嘅一間人氣燒肉店 主打無煙燒肉☺️ 我地嗌咗個Supreme set 包咗餐牌上面B C D嘅項目 仲有店鋪自家製梳打任飲🥤肉類 飲品等係用QR code落單嘅 方便易用 出面仲有自助吧位置 可以拎炸物 蔬菜同甜品🍮炸物粟米炸雞塊 薯條🍟兩樣都係自助吧夾嘅 比較特別嘅係粟米炸雞塊外層係用粟米片炸㗎😮蔬菜翠玉瓜 茄子 粟米 雞肶菇 冬菇 牛油雜菇🧈 有啲係自助吧夾嘅 有啲係落單嘅 我就鍾意牛油雜菇喇 邪惡得嚟又真係好吸引肉類全牛拼盤 幾欣賞佢一開始就上拼盤同牛五花 等我地樣樣都試到😚 之後就可以按喜好再加肉 我個人就幾滿意英國精選牛仔骨同埋厚切牛舌👅 仲有個韓式梨汁牛五花 呢碟雖然肥啲 但係個醬料甜甜地 令人好想食完一嚿再一嚿 加上較薄身 真係好快就燒完 可以食🐮由於都係主攻牛肉 豬肉同雞肉都係嗌咗少少試吓佢 豬頸肉 燒到外脆內軟好好食😋 青檸雞扒 上碟好大塊 可以用枱上嘅較剪切細✂️ 海鮮魷魚 虎蝦 蜆 廣島蠔 最推介係虎蝦 因為肉質好彈牙🦐 一嗌會有4隻 另外廣島蠔都唔錯👍🏻甜品棉花糖 冇諗過燒肉放題都有得食 燒到外脆內軟好正🍬 Brownie 係自助吧夾嘅 有nut

炸物

蔬菜

肉類

海鮮

甜品
棉花糖 冇諗過燒肉放題都有得食 燒到外脆內軟好正🍬 Brownie 係自助吧夾嘅 有nuts係入面 所以口感幾豐富🍫

飲品
放題仲包咗任飲嘅汽水同梳打 汽水係罐裝上 幾衛生 梳打味道都幾fresh 啱晒食燒肉嘅時候飲🤣 我試咗青檸梳打同埋菠蘿梳打🍍 兩款都唔會太甜 的確唔錯

食完真係完全唔會比啲熱煙吹住 塊面冇食到熱辣辣😎 最緊要係唔會成身燒烤味 臭到身邊嗰個吖嘛 食飽又可以繼續喺朗豪坊行街啦😉
午餐
2022-10-21 242 瀏覽
之前同朋友食咗 Lab10 覺得幾好食🥰 見到佢有優惠就決定要食多次~ 佢係一間用lab為主題嘅餐廳,裝修風格好特別▫️佢主打韓式無煙燒肉🥩 今次我地就食左「HK$138午市無煙燒肉放題」 ,佢係掃code落單,套餐包括梨汁牛五花、豬五花、韓式將燒豬柳、冬菇、翠玉瓜、蜜糖排骨、香蔥豬肩、青檸燒雞扒、甜辣雞翼、雞髀菇、茄子、醃蘿蔔、翠玉瓜等等😍而出面仲有自助沙律bar、小食、韓式小菜、蔬菜,小食就有泡菜、即炸薯條、棉花糖、brownie等等,仲有白飯任添,食完真心飽到癲左🫠 燒肉控就記得留意吓以下嘅優惠啦!➡️「 75分鐘午市時段放題 $99起」🕓時段 : 12:00-16:00,飲品送一杯,任飲每位加$20,包任食Salad Bar🥗 Like 社交平台贈送安格斯牛肉拼盤 (牛板腱、牛肩肉、牛脊肉) ✅➡️「90分鐘全日燒肉放題 $258起」 (有三種可選擇) 1. HK$358(Salad Bar、M5和牛、豬、雞及海鲜) 2. HK$298(Salad Bar、安格斯牛、豬、雞及海鲜) 3. HK258(Salad Bar、豬、雞及海鲜)➡️消費滿HK$3️⃣0️⃣0️⃣即可獲得夾公仔機會,贏得潮流品

燒肉控就記得留意吓以下嘅優惠啦!
➡️「90分鐘全日燒肉放題 $258起」 (有三種可選擇)
 3. HK258(Salad Bar、豬、雞及海鲜)
➡️消費滿HK$3️⃣0️⃣0️⃣即可獲得夾公仔機會,贏得潮流品牌 Kaws、村上隆、Supreme、Ayes等禮品🛍️

另外,唔想食放題既都可以單點牛魔王必選牛肉拼盤,有7款牛既部位,包括牛舌、牛板腱、西冷、牛肩肉等,超抵食!仲有其他熟食 -->韓式鐵鍋飯· 泡菜和牛焗麵都唔錯架🥸LETS TRY IT!!

總括而言 (5個💝係最高)
好味指數 : 💝💝💝💝🤍
服務態度 : 💝💝💝💝🤍
環境打卡 : 💝💝💝🤍🤍
回頭指數 : 💝💝💝💝🤍

📍Lab 10
🏢旺角亞皆老街8號朗豪坊10樓26號舖
🕗星期一至日 12:00 - 22:00
2022-10-13
每次食韓燒都總覺得任食先夠盡興!前排係朗豪坊發現了呢間個名幾特別,入面成個實驗室咁嘅任食韓燒餐廳!🔥價錢方面,$278可以有90mins 任食,個人覺得他們的肉同海鮮比較出色,而且無論牛、豬同雞都好多選擇~個人推介款式:🥩肉類🔥蜜汁豬肋粒同秘製豬肋骨肉質軟嫩,粒粒都有軟骨,燒過後脆香有咬口,還有油脂香。如果鍾意食多d肉,就要點秘製豬肋骨😋🔥薄燒豬扒真係幾薄片,肥瘦適中唔鞋身,燒過後好香口。🔥韓式甜辣雞翼嘅外皮燒過後味道香甜,配上脆外皮幾滋味。🔥青檸燒雞扒嘅肉質出乎意料地軟嫩香滑,texture好好!🦐🦑海鮮類:大路韓燒海鮮都有齊,款款都係我最鍾意燒嘅~🔥廣島蠔係慢慢用熱力整香的,味道幾鮮甜。另外虎蝦都幾大隻,肉質彈口鮮甜!🌟其他還可以點其他野食如炸物、熟食等,個人覺得蝦多士都幾特別,炸得夠脆香又唔油膩。飲品更加係大大杯任點,真係食到大🈵️足!

個人推介款式:

🥩肉類
秘製豬肋骨

薄燒豬扒

🔥薄燒豬扒真係幾薄片,肥瘦適中唔鞋身,燒過後好香口。

🔥韓式甜辣雞翼嘅外皮燒過後味道香甜,配上脆外皮幾滋味。

🔥青檸燒雞扒嘅肉質出乎意料地軟嫩香滑,texture好好!

🦐🦑海鮮類:

大路韓燒海鮮都有齊,款款都係我最鍾意燒嘅~
廣島蠔

虎蝦

🌟其他

飲品更加係大大杯任點,真係食到大🈵️足!
秘製豬肋骨
薄燒豬扒
廣島蠔
虎蝦
2022-10-19 33 瀏覽
今晚竟然又濕又凍,無幾耐前先食完邊爐,今日決定去食燒肉!LAB10喺朗豪坊十樓,位置非常方便,舖頭樓底好高,空間感十足又唔會焗住啲油煙味。先講重要嘅事情,食牛嘅任食放題係Supreme set ($298)包9款牛類、7款豬、3款雞、海鮮同其他配料熟食,放題全部90分鐘,唔算太長但幾充裕,一係點餐上菜流程順暢有效率,二係個爐夠熱!自助區供應沙律、泡菜、蔬菜、炸物、甜品,其他肉類、海鮮等就可以用QR code落單。拼盤嘅肉排到好靚,好啱打卡,其中牛五花切到透薄加上香甜梨汁,肉嫩又可口。個人最鍾意安格斯牛板腱同厚切牛舌,大大塊肉味濃又嫩,而香蔥豬梅花肉油香同肉香豐富,配上沙律菜食好正!海鮮方面,虎蝦幾新鮮,廣島蠔同蜆好大粒,蠔仲有用錫紙兜裝起,連殼都唔使開,啱晒我呢啲懶人。第一次食鵪鶉蛋紫菜飯,紫菜包住富蛋香同淋左甜豉油拌飯,好正!汽水、梳打都係任飲,而甜品就有brownie同棉花糖,用佢個爐燒棉花糖火候控制得岩岩好!

好少喺朗豪坊食野,發現今次呢間燒肉啲肉真係特別高質,好啱鐘意食肉嘅人!餐廳環境都算坐得幾舒服,我哋仲要咁啱坐正salad bar前面,超方便夾我最愛嘅薯條(笑)。Salad bar有蔬菜可以夾嚟燒,包括粟米、茄子、冬菇、菜肉瓜同雞髀菇,而熟食有粟米炸雞塊、薯條同意式芝士飯球,甜品就有布朗尼同棉花糖,加埋沙律菜,雖然選擇唔算特別多,但重質不重量嘛🫶🏻✨✍🏻 / supreme set▪價錢:HK$298/位▪️美味指數:♥♥♥♥♡午市任食燒肉放題有3個set可以揀,premium set係和牛,我哋揀嘅supreme set就係安格斯,而selected set就唔包牛肉,主要就只有豬肉揀。不過淨係supreme set嘅牛肉款式已經好豐富,當中包括:▫️美國安格斯牛板腱▫️美國安格斯牛肩肉▫️美國安格斯牛脊肉▫️美國安格斯一口牛▫️韓式梨汁五花牛▫️韓式燒汁牛排▫️首爾牛肋條▫️美國特選牛仔骨▫️厚切牛舌最推薦嘅係韓式梨汁五花牛,薄薄一片,醃得入味,食落比較冇咁油膩,最後我食曬一大碟!而且supreme set已經食到廣島蠔、蜆、虎蝦同魷魚,一邊燒牛肉,一邊燒海鮮,再嘆埋下面啲野食,咁嘅午餐也太邪惡了🤭✨

✍🏻 / supreme set
▫️首爾牛肋條
▫️美國特選牛仔骨
▫️厚切牛舌

✍🏻 / 其他推薦食物
▪牛油雜菇:一嚟就想食呢款,金針菇變到好香噴噴。
▪鵪鶉蛋紫菜飯:呢個2個人叫一碗都好足夠,因為都幾大碗吓,有粒生嘅鵪鶉蛋畀你撈飯食,配燒牛肉一齊食更加夾!

▪️熱情果梳打:以免加錢飲品嚟講,呢個酸酸哋的確幾開胃!
2022-10-12
午餐
  • 韓式梨汁牛五花
朗豪坊韓式無煙燒肉放題🇰🇷🇰🇷食飽飽就唔洗擔心全身都係油煙味🥰店舖設計簡潔 以實驗室玻璃瓶同鐵架裝飾座位亦坐得好舒服😌燒肉放題 係90分鐘無限任食🙋🏻有各款牛部位🐂 豬類🐖 同各種海鮮🥰‍仲有蔬菜🥬 各式小食 飲品 同甜品🍮仲有自助區可以俾客人夾嘢食共有三個燒肉套餐可供客人選擇🙋🏻‍♀️分別有✨Premium Set $358 主打SRF 美國和✨Supreme Set $298 主打美國安格斯牛肉✨Selected Set $258 主要食豬肉 沒有牛肉提供 啱哂唔吃牛嘅客人☺️今次我地就揀左Supreme Set 嚟食可以試B-D嘅項目 一開始會先送上牛肉拼盤🐂例如有韓式梨汁牛五花 牛板腱 牛肩肉 牛脊肉仲有小妹至愛厚切牛舌☺️☺️ 好爽口韓式梨汁牛五花都唔錯 有精美攞盤之外薄薄一片 燒十秒左右食得 醬汁調味亦十足所有牛肉都好重牛香味 認真唔錯👍🏼另外仲有其他肉類 特別係韓式豬五花同豬頸肉燒完之外 食落好juicy 配埋泡菜食 超惹味重點介紹✨✨ 海鮮好新鮮✨✨有廣島蠔 蜆 虎蝦 同魷魚 🦑 廣島蠔🦪 encore 左幾轉😍 幾大隻 好新鮮😍 用錫紙兜裝住 好方便😊另外仲有不同食物同蔬菜
朗豪坊韓式無煙燒肉放題🇰🇷🇰🇷

甜品就有布朗尼☺️

飲品🥤
主要係可樂同梳打水🥤
熱情果梳打同菠蘿梳打都唔錯🍍
最貼心係可以揀選甜度同冰度☺.