Lardos Steak House 係返工時無意中發現既餐廳, 第一次十二點去到食Lunch, 同我地講一點比人book哂, 如果我地食要十二點還枱, 咁好生意大家都無問題就坐低試下!點知一試難忘食過佢既肉眼, 如果鍾意食肉汁一定要食三成熟, 因為廚房煮得比較熟, 三成0岩0岩好羊架, 個人黎講好鍾意食羊, 佢既羊架(可以叫羊鞍)真係唔錯, 我食5成熟, 燒得好好同埋佢lunch set 頭盤可以揀沙律or小食or湯, 個人推介要試下小食!次次都有驚喜P.S. 個度個老闆娘好靚女, 個外藉男待應都好靚仔好nice(雖然廣東話仲未講得好, 不過好好人!)

大家都無問題就坐低試下!點知一試難忘

• 肉眼扒
  • 羊架
  • 魷魚圈
2010-06-09 45 瀏覽
不經意地來到了第四百篇食評這個關口,前陣子因忙著準備婚事和不知如何去寫這篇頗有紀念的食評,以致久久沒有下筆。現在總算把事情暫告一段落,又是時候把專注力放在食物上,清理積壓日久的食評了。5月23日(星期日)晚,女友特意來我家幫忙執拾行李,預備我們翌日去台中拍攝婚紗照,不過我們都沒想過一年內會去兩次台灣,更沒想過一張入台証剛好可以用兩次。執完行李後,小休一會,然後出去吃晚飯。突然想起和女友經常在家附近吃飯,也未曾帶女友來過坑口村,就趁這個機會和女友來“歷險”。坑口村的位置雖然頗偏僻,但牌坊下有不少食肆,晚上頗熱鬧。我們巡視了一圈,仍然想試試這間在村屋內的西式扒房,於是在沒有訂位的情況下進入店內,幸好店內還有空檯。我們甫坐下,侍應除了奉上餐牌和Drink List外,還送上免費附送的新鮮沙律和輕輕烘過的提子麵包,還有牛油和千島醬。沙律新鮮爽脆,水份充足,混和了千島醬後更醒胃,而且女友很肚餓,急不及待就吃完了一碟沙律;提子麵包經過微微焗過,外層有點脆口而內裡軟熟,口感很好,奈何有太多提子,我祇吃了少許。經過一輪熱身後,我們就仔細看看Menu,再用英語和帶些廣東話詢問waiter後,就決

我們甫坐下,侍應除了奉上餐牌和Drink List外,還送上免費附送的新鮮沙律和輕輕烘過的提子麵包,還有牛油和千島醬。沙律新鮮爽脆,水份充足,混和了千島醬後更醒胃,而且女友很肚餓,急不及待就吃完了一碟沙律;提子麵包經過微微焗過,外層有點脆口而內裡軟熟,口感很好,奈何有太多提子,我祇吃了少許。經過一輪熱身後,我們就仔細看看Menu,再用英語和帶些廣東話詢問waiter後,就決定點一客King Island Beef Ribeye Steak和Lamb Chop,分別跟薯角和薯蓉、蘑菇汁和紅酒汁,飲品就要Penfold' s-Shiraz Cabernet & Apple Juice。

Apple Juice沒甚特別,Penfold' s-Shiraz Cabernet略帶果香,易入口;據waiter說肉眼扒較少脂肪,所以就點這個King Island Beef Ribeye Steak,雖然祇要8 oz,但也份量十足;廚師的烹調功夫很到家,把肉眼扒外層帶點微微焦黑,內裡剛好是Medium-well,而且能保持肉質嫩滑;此外,肉眼扒沒有用太多或花巧的醃料,相信祇用最簡單的鹽和黑胡椒去醃肉類,最能帶出濃厚的肉味,根本不需要醮任何醬汁來吃也很美味;還有伴碟的炸薯角也很有質素,薯角炸得香口卻不油膩,我和女友都爭著吃,更喜歡用薯角來醮蘑菇汁或紅酒汁來吃,結論是蘑菇汁味道較好,因為有很濃的蘑菇味,反而紅酒汁就不大突出;Lamb Chop也比預期中較好,雖然始終不夠羊羶味,但羊味依然濃厚,肉質也同樣嫩滑,而且不太肥,伴碟的薯蓉口感幼滑,不過份量真的很多,吃不完;兩碟扒類伴碟的蔬菜也不錯,有很多不同種類的蔬菜和菇類,用蒜蓉炒過後,無論是口感或味道都提升了。

埋單時令我嚇一跳,點了兩份扒類、兩杯紅酒和一杯果汁,吃了這麼多食物消費也不到五百元,而且不收加一,實在物超所值;最重要的是,店方應該計少了一杯紅酒的錢,所以我放下五百元後就趕快帶著女友離開,就算waitress給我找了錢也沒有拿。

Menu
牛油和千島醬
免費附送的新鮮沙律
輕輕烘過的提子麵包
鹽和黑胡椒
芥末醬、薄荷醬和茄汁
蘑菇汁和紅酒汁
鹽和黑胡椒
King Island Beef Ribeye Steak
Lamb Chop
2010-04-16 246 瀏覽
Came here with my family and relatives a couple of months ago; at first I was not expecting much because the restaurant seemed 'way out there' and outside decoration looked very modest. Didn't call the set lunch (which seemed very cheap, around $70) because their a la carte was supposedly infinitely better.We shared a full rack of lamb - and I must say the lamb is seriously one of the best I have had in Hong Kong, but unfortunately I cannot remember the price.As for main course, I had a T-bone s

As for main course, I had a T-bone steak ($250), which was very solidly good, not spectacularly amazing, but definitely good regardless.

Service was acceptable, nothing special but nothing to criticize on either.
2010-04-13 25 瀏覽
平日不太多人但都先book位穩陣d去到坐底原來都坐爆哂....舖子細細..但坐得舒適,很warm的感覺厨師燒扒的火光很搶眼隔著玻璃看,很是悅目入正題先order兩個肉眼7成跟焗薯再加多個白酒青口(次次嚟到都話大蜆買哂)order完先上兩個沙律份量不小用料新鮮,醬汁很正跟著上枱的是青口太座喜歡酒味才order份量不少但我始終愛吃cream sauce用來點麵包一流等得較久才上扒值得等因為賣相真的很正扒上的交叉坑紋,燒得微焦的雜菜,熱烘烘的焗薯加上任落的焗薯配料已令人食指大動扒很有牛味,七成很juicy,加上微微的黑椒香味點少少紅酒汁,無得頂!唯一是焗薯未夠乾身可再焗多少少,會更香切開焗薯,勁落芝士、煙肉、酸忌廉很滿足另外值得一讚的是兩位姐姐的服務一級捧!!

平日不太多人
但都先book位穩陣d
去到坐底原來都坐爆哂....
舖子細細..但坐得舒適,很warm的感覺
厨師燒扒的火光很搶眼
隔著玻璃看,很是悅目

入正題

用來點麵包一流

等得較久才上扒
值得等
因為賣相真的很正
扒上的交叉坑紋,燒得微焦的雜菜,熱烘烘的焗薯
加上任落的焗薯配料
已令人食指大動

扒很有牛味,七成很juicy,加上微微的黑椒香味
點少少紅酒汁,無得頂!
唯一是焗薯未夠乾身
可再焗多少少,會更香
切開焗薯,勁落芝士、煙肉、酸忌廉
很滿足

另外值得一讚的是兩位姐姐的服務一級捧!!
美味的沙律醬
很有feel~~
嚟個近鏡先
主角出場
焗薯配料..yummy
2010-03-30
美味的沙律醬
很有feel~~
嚟個近鏡先
主角出場
焗薯配料..yummy
都係上年年尾嘅事嘞,喺openrice上見到呢間D食評,毀譽參半,但係見老公又咁鍾意食牛,所以本住試吓嘅心態.....勇闖將軍澳!!!!果晚無book到枱(喺度見過話未夠鐘係唔俾入去嘅!!)我同老公大約8:30去到,可能係weekday啦!喺門口望入去只有兩,三枱客....諗住喺門口睇吓menu,無耐已經有個男侍應出嚟,問咗我地有無reservation之後就帶我地坐咗張二人枱,bread & salad陸續奉上....salad幾新鮮(如果有埋vinegar重好!!),睇見D食評話呢到如果想飲水只有bottle water.....,點知轉頭果個男侍應已經送上兩杯暖水!!!(驚喜一),邊食邊睇menu有咩心水,又周圍望吓D木板menu,樣樣都好想食喎,喺無咩頭緒之際,果位四眼哥哥已經出現喺我地面前,由頭盤....主菜....到伴菜,even到dessert,都為我地安排得妥妥當當,食物嘅質素固然係水準之上,我想講嘅係...果位四眼哥哥嘅服務態度,無記錯佢好似叫ROY(我話佢係老闆,老公就話佢係經理),話說頭盤上枱果陣,可能我地太多hand carry嘞,又電話又車匙,張枱又唔係大,點

果晚無book到枱(喺度見過話未夠鐘係唔俾入去嘅!!
,喺無咩頭緒之際,果位四眼哥哥已經出現喺我地面前,由頭盤....主菜....到伴菜,even到dessert,都為我地安排得妥妥當當,食物嘅質素固然係水準之上,我想講嘅係...果位四眼哥哥嘅服務態度,無記錯佢好似叫ROY(我話佢係老闆,老公就話佢係經理),話說頭盤上枱果陣,可能我地太多hand carry嘞,又電話又車匙,張枱又唔係大,點知ROY又一次将我想做嘅野做咗,當另一位女侍應放低份mussel之後,ROY已經将我地張二人枱combine成張大枱(驚喜二),喺未上dessert之前,ROY一路同我地傾吓講吓,到埋單想問佢攞張公司卡片,當然未問已經有啦,最窩心嘅係卡片後面寫咗逢weekend嘅兩個時段,走果陣先見到原來呢度係no service charge嘅
(呢個係驚喜三),總之果晚食得好開心啦!
我老公都已經夠囉嗦架啦,連佢都對ROY讚不絕口!!

今個月頭我地兩公婆決定再去一次,點知ROY唔喺度,唔知係唔係放假呢?
但係望落又好似轉咗人,呢次又唔可以話唔滿意,但係另外一個男侍應同另一位女侍應(同上次唔同),硬係無咁窩心嘅....
尤其果位男waiter,其實唔係唔OK,不過佢實在唔算Pro,我同老公都見到有個外籍人士問佢個Bomb cake係咩,佢居然唔識要問新果位女waiter
,最攞命係佢同第二枱客落完單後,加多句:多謝晒你呀吓.........(拉長把聲),其實佢成晚都無serve過我地......
2010-02-02
  • US Tenderloin
  • Wine Mussel
  • Cream Spinach
  • Bomb Cake
2009-12-26 28 瀏覽
一直都知道坑口村有間牛扒屋頗出名,所以男友就建議平安夜去一試。未去之前係Openrice睇食評話Lardos "食物一流,服務九流",其實令到我地又想試,但同時又真係有d抗拒。我地Book左8點半枱,其實8點20分已經去到。之前見到食評有人講話Book8點半,早去到都要等夠鐘先比你入去(Even入面係有枱),我地今次絕對冇呢回事發生喎!一去到,佢地已經安排我地就坐。亦都有食評話d侍應服務態度好差,但今次我又覺得OK喎!間餐廳主要有三個侍應,兩女一男,機本上三個都幾好禮貌,都有笑容呀,唔係想像中甘差!另外一樣就係好多人話Lardos冇水提供,想飲就一係飲tape water,一係就比$38 order 佢地既Sparkling water 或者Mineral water。但出奇地,今次竟然有水喎!我地冇問,d 侍應都自己拎比我地!真係令我地好surprise!我地今晚試左個Crab cake,同兩個牛扒,US 12oz Sirloin Steak 同 US 8oz Rib Eye Steak。d 配菜真係好豐富,好好味!反而我覺得d牛扒一般。男友既Sirloin Steak要medium
我地今晚試左個Crab cake,同兩個牛扒,US 12oz Sirloin Steak 同 US 8oz Rib Eye Steak。d 配菜真係好豐富,好好味!反而我覺得d牛扒一般。男友既Sirloin Steak要medium都OK,但我既Rib Eye Steak要7成,煮到好似9成甘。不過都係覺得d牛扒真係冇想像中甘好味而有d失望呀!不過整體而言,都覺得值得一試。
2009-12-24
聖誕節
2009-10-19 26 瀏覽
以為好評多,以前去過都oK,便一家大细再去啦,怎知又差了很多呀 ! 先是招呼,訂位要分兩個時段,我訂的是八点半但早到了廿分鐘,見入面只有一枱客都唔比入去,我們有老人家所以想入去座下先,都要等那台客理單走才可。夠鐘了才有招呼,都知冇饮用水供應的了,但想要水喉水都話冇便為有叫飲品啦。点了什菓賨治,檸什....,都是颜色糖浆加梳打水:。食物質数也沒什麼特別,出名的炭燒扒類只有炭味,其他的也只吃到醬汁味,沒有材料本身味道,应不是好貨色,這價錢似乎不太值。離開時見鄰舖有小炒食,有点後悔!

離開時見鄰舖有小炒食,有点後悔
2009-10-02
2009-10-04 217 瀏覽
I just went there with my family, total four people for dinner tonight.Service:We got a booking for 8.30pm - we arrived there at 8pm, my mum got a knee problem so we wanted to get in earlier (there were empty seats inside). However, the owner says NO! She mentioned that she needs to clean up and re-arrange seats for the guests later on..... We argue for a bit but at least she takes a chair out so my mum can sit outside to wait for another 15 mins.Food:crab cake - it is okay though it is more fis
Service:

Food:
crab cake - it is okay though it is more fish then crab...
Sirloin steak - very bad, many tendon
Ribeye steak - okay
Lamb rack - okay
-- the sauces for the steak came almost like 10 minutes late which are not good....
We mentioned to a waiter that the sirloin is full of tendon... and he replies, "You are not the first customer talking about this...."
it seems like he doesn't really care despite numerous complaints by customers.... Not something I would expect from a place that prides itself for steak.
Conclusion:
Would rather go to a more expensive place for real steak, or go to a low end place for cheap stuff.
2009-10-04
2009-10-03 30 瀏覽
昨晚10月2日一家三口來吃, 都有半年無來過, 但就有些失望, 我們點了: 1, 8oz U.S.西泠,$1992, 8oz U.S.肉眼, $2083, 兒童餐,肉醬扁意粉, OK, 肉醬好多吓 $794 ,蟹餅,OK, 蟹肉幾混 ,但吾夠香, $1085 ,紅酒一杯, $456, fruit punch 一杯,$38總結:牛扒無咁鮮味, 肉質同以前吾同, 仲有小小口渴感覺, 一心諗住食扒, 但比以前差左好多, 仲成$200塊, 吾值咯無加一, 埋單$677

1, 8oz U.S.西泠,$199

6, fruit punch 一杯,$38

無加一, 埋單$677
2009-10-02
2009-09-15 21 瀏覽
兩年前在OpenRice發現這間餐廳,一直以來也想試卻苦無機會(或想不起它),直至今天與女朋友慶祝拍拖1000天紀念日才能品嚐。光顧它之前也有心理準備服務不會太好,但食物的水準卻令我頗為期待。一走進餐廳,第一個感覺便是十分細,但沒有太迫的感覺。燈光雖然暗淡,但我還是嫌它們太光了。看了一會餐牌,決定要點Seafood Pancake with Cheese作前菜,然後女朋友點了一塊MB2+ 8oz Ribeye (Medium),我則點了一塊MB2+ 12oz Ribeye (Rare)。習慣不在餐廳點飲品的我,還準備要兩杯「水喉水」,怎知侍應卻說餐廳沒有開水供應,只能點Sparkling or Mineral Water。我想他們一定是看了這裡的食評前菜Seafood Pancake 味道不錯,夾在裡面的海鮮和薄餅般的皮皆不俗,份量略嫌太多,如果小一點並便宜一點就更好。至於主菜,我就覺得較為普通。首先我並不喜歡牛扒有濃重的「炭味」,但這塊牛扒表面卻滿佈著炭,好像生怕顧客認為它不是炭燒的。接著的問題便是熟的程度-Rare大概是三成熟,牛扒應該還在淌血,但這塊卻太熟了,不夠Juicy;最後

,不夠Juicy;最後是油太多,吃起來有點膩(也許是個人喜好問題)。

當然它並不是一無是處的,至少它只有很少筋,對於這點我非常滿意。另外伴碟的「翠肉瓜」也不錯,如果再多一點用作「解膩」就更加好。至於Potato Wedges,則不過矣矣。

服務方面有點喜出望外,雖然沒有水飲
(我也慣了不喝),但侍應很有禮貌,也不乏笑容,不明白為何評級如此差。衛生方面,由於我靠牆坐,感到牆邊有點不潔.....

不過整體來說還是不錯,值得再來試吃其他扒。
2009-09-15
紀念日
  • Seafood Pancake with Cheese
2009-07-22 20 瀏覽
之前已經有一些朋友向我推介這裡的扒,由於晚餐價錢比較貴,我決定先試試午餐~~今日放假,同老公兩個人開車去,附近有個咪錶停車場,都好方便。今日午餐有三款,我選了牛扒,老公選了魚柳。牛扒肉質很鬆軟,七成熟剛剛好,肉汁充足,好JUICY~ VERY TASTY~~作為配菜的薯條亦很好吃,薯味十足,又不油膩!老公的魚柳煎得剛好,忌廉汁好CREAMY,好食!!!午餐價錢好抵,$65 不需加一下次都想再去食~

今日午餐有三款,我選了牛扒,老公選了魚柳。

作為配菜的薯條亦很好吃,薯味十足,又不油膩!

老公的魚柳煎得剛好,忌廉汁好CREAMY,好食!!!

午餐價錢好抵,$65 不需加一

下次都想再去食~

2009-07-21
2009-07-15 17 瀏覽
無訂位,晚上7:45左右到,入面得3枱客,侍仔(女)問有無訂位,我話無,跟住就安排左正中央嗰張2人枱比我;其他自稱有訂位嘅客,侍仔都無問貴姓訂枱之類,其實有無訂位都唔知?講番d食物,嗰晚本來想食生蠔,但係無貨所以就叫左青口食(甜美),另外叫左1份澳洲西冷牛扒,同1份美國肉眼扒........西冷扒肉味重,肉眼扒鬆軟,兩款都咁好味,值得一試另外就當晚所見,唔覺得佢地d侍仔態度咁差,可能人少喇!!!!

2009-07-13
  • 西冷扒
  • 肉眼扒
2009-06-01 12 瀏覽
同男朋友2人6:00PM 打電話去book 位 7:30 到. 可能落雨, 只是坐了一半人.叫了2客牛扒,然後傾去旅行D嘢. 前菜來了食完都無人行過來問我要唔要Drink, –杯水都無.(留意人唔多,D waiter & waitress 唔忙架! ) 叫了waiter 過來,我問: 唔該比2杯水佢問我要Sparkling or Mineral Water ? 我答: 我想2杯普通水 ( 我地唔渴想飲少少水者, 我唔想飲其他嘢, 因為食完要去Club打乒乓波 )佢再問: ' 咁者要有汽定無汽' , ('普通水' 佢覺得有普通Sparkling & 普通Mineral Water ?? ) 我答: 無汽 ( 以為佢明我想要2 杯 -普通水'- )2分鐘後來一大瓶 (2枝洒嘅分量) 無汽嘅Mineral water ?!佢放低走咗, 我揮手叫了個waitress過來, 問: 請問這枝是什么 , waitress: 係 Mineral water.我問: 你地無普通水 ? 佢答 : 哦!你係要水喉水! ( WHAT ? ! 甘同客講嘢? ! 水喉水都唔駛講到甘明, Shit 倒胃) 我無好氣
同男朋友2人
叫了waiter 過來,我問: 唔該比2杯水
我答: 無汽 ( 以為佢明我想要2 杯 -普通水'- )

waitress: 係 Mineral water.
我問: 你地無普通水 ?
我無好氣答, 是但la !!!

幸好牛扒來了後都開心翻, 好味, 配菜鄭燒得好食 ( Tomato, Onion & 翠肉瓜 )
煮的人都是外國人, 可能唔識教Waiter la. Service Very very bad !!

同你地講紅洒汁香濃, 唔錯, 黑淑汁好黑淑- very good. 但D扒唔放汁都己經好好味!!!
前菜同餐包
US Prime Rib Eye - Mid done
AUS shir - Mid well
2009-05-29
US Prime Rib Eye - Mid done
AUS shir - Mid well
  • US PRIME EYE RIB - MID DONE
2009-05-31 12 瀏覽
住o左o係坑口就黎兩年喇, 聽講係坑口村有間唔錯o既steak house, 今日終於同老婆去左試下. 當日(4~5點)打電話去訂位o既時候, 都擔心會冇位, 點知又好好彩, 6:30 同8:30都有位喎, 於是就訂左6:30 時段, 去到餐廳o既時候, 只係6:20, 早左十分鐘, 見到裡面o既廚師們都好忙咁準備緊, 反而幾個侍應就有講有笑咁係到等夠鐘, 於是我同老婆睇左一陣menu, 都唔見佢地出黎"招呼"下, 咁就入去同佢地講下, 話我地訂左6:30 兩位, 睇下可唔下以入去坐住等, 負責應門o個位男侍應都想比我地入去坐 (而佢亦將門牌由"休息"轉成"營業中") , 但係裡面o既侍應就示意要我地繼續o係門外等, 要我地等到6:30先可以入座, 之後佢地就繼續"有講有笑", 呢一個情形, 真係令人好難理解, 難度冇收服務費. 就可以不理客人o既感受? 定係早10分鐘入座, 會影響店舖運作, 阻礙準備工作? 還是覺得自己有點"名氣", 就要擺出一d架子呢?無論原因係咩都好, 如果侍應可以彈性處理呢種情況, 冇o左呢10分鐘等候o既時間, 呢間餐廳o既總分應該會唔錯, 之前睇到有其他人
, 要我地等到6:30先可以入座
無論原因係咩都好, 如果侍應可以彈性處理呢種情況, 冇o左呢10分鐘等候o既時間, 呢間餐廳o既總分應該會唔錯, 之前睇到有其他人講過呢種情況, 雖然有心理準備, 但係發生係自己身上o既時候, 都真係幾影響心情

講返野食啦, 食扒黎講, 選擇都算幾豐富, 主打澳洲牛(仲有美國牛),
"印象中..."澳洲牛分三種
black angus,
"MB2"?,同
wagyu
之後再可以選
西冷,
肉眼,
T骨,同
牛柳
仲有好幾款汁比你選(唔記得有幾多款)
我同老婆每人點左一個主菜, 住o左係澳洲成六年, 成日食扒o既我都未聽講MB2, 聽完侍應講解之後, 就選左MB2 o既 肉眼扒試下啦, 再加Lardos special o既pork ribs...
前菜
淨係食左免費供應o既麵包同沙律, 兩樣都幾新鮮
麵包如果加熱左先上枱, 再有埋黑醋+橄欖油, 會好好多
沙律呢, 可能真係好新鮮, 有小動物加入一齊開飯, 冇小動物o既加入
就好喇

主菜1 - 肉眼扒+蘑菇汁
件扒本身幾靚,師傅又煎得好, 食/睇得出係有心機煮o既一份扒, 所以都食得好開心. 其實食扒都唔使點樣點汁已經好好味, 反而食d配菜加左汁就會好味好多. 不過今次呢個蘑菇汁就真係麻麻, 個汁就好有肉味, 但係蘑菇味就"訂"企. 開頭仲以為佢比錯汁, 但係又比我搵到一片蘑菇喎, 只不過係冇蘑菇味o既蘑菇汁o者...(以前o係澳洲食開o既蘑菇汁, 會落好多新鮮蘑菇煮(可能蘑菇平,AUD6/kg左右), 所以好香蘑菇味架)
主菜2 - Lardos Special BBQ Pork ribs
呢個主菜就o岩o岩相反喇, 個bbq汁好野味好開胃, 食完會想再食, 但係個肉唔太入味, 好彩夠多bbq汁, 可以係咁點住汁食
兩個主菜o既質數都唔錯o既, 賣相亦幾靚,而份量都好足

餐廳環境都ok, 燈光柔和, 坐在座位可以透過玻璃窗望到廚房. 不過座位與座位之間相距非常之近, 其他客人講野可以清楚聽到, 唔算係一種好好o既享受, 冇辦法啦, 每晚只做到兩轉, 緊係要放多d座位啦, 所以呢, 黎呢到食野好喇, "食飽就好走啦, 談情就返屋企啦"
服務+衛生
頭先都講左好多喇, 有地方要/可以改善o既
1. 老闆/廚師都要留意下食物製作過程中, 邊到出現"問題", 令小動物有機可乘啦.
2. 服務可以貼心D, 早到o既客人好多都係慕名而黎又怕冇位坐, 咁就唔好要客人o係門口白等喇(附近又冇野行呢).
3. 有BB櫈 係好事, 但係張BB櫈高張枱太多喇, 根本就唔o岩用, 可以考慮換d高度合適d o既,BB同客人都會開心d, 安心d.
整體而言, 係坑口呢個地方的確係一個唔錯o既選擇, 如果住係附近o既話, 係間值得一試o既餐廳

2009-04-03 10 瀏覽
前幾晚同太太專登走來試菜去到坑口村口都好易搵到呢間扖房就在大排檔後面入到裡面見到枱櫈排成一行行感覺有些似快餐店但環境潔淨waiter好helpful又好主動一坐低就送來面包同一客沙律(超新鮮)因為第一次食唔敢點太多菜我叫左個8安士澳洲RIB EYE牛扖太太唔食得牛就要左個三文魚就算要讚一讚係上菜速度都幾快因為剛剛食完沙律個扖就到塊扖面燒到有少少趣但唔燶咬落嫩口而且有肉汁滲出油香味太太個三文魚都係隔左一分鐘就到我切左小小試覺得又係好香好嫩口唔鞋如果下次再幫襯會再叫多些菜式試試
前幾晚同太太專登走來試菜
去到坑口村口都好易搵到呢間扖房
就在大排檔後面
入到裡面見到枱櫈排成一行行
感覺有些似快餐店
但環境潔淨waiter好helpful又好主動
一坐低就送來面包同一客沙律(超新鮮)
因為第一次食唔敢點太多菜
我叫左個8安士澳洲RIB EYE牛扖