餐廳: Le Cafe (香港諾富特世紀酒店)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2021-09-17 543 瀏覽
開咗學半個月,終於有時間唞吓氣,約咗老友出去食自助餐!我哋7:00左右去到,全場滿座!好在一早訂咗位!放低手袋就即刻行出去睇吓有咩食,食物都幾豐富喎~ 一開波梗係要先食生蠔啦😬😬😬 每次兩隻,大致上都唔使排隊!生蠔旁邊係魚生,即叫即切,夠晒新鮮!大蝦蝦頭炸好咗,脆卜卜👍🏻凍海鮮就有蝦、螺同埋青口。之後就食燒牛肉,佢燒得比較熟,肉質比較結實。熱盤都有好多選擇,咖喱、牛肉、辣酒煮花螺、炒粉麵飯、即煮拉麵等等,梗有一款啱你心水。如果想健康啲,呢度亦都有好多沙律嘅選擇,不過我哋兩個都係食肉獸😂😂😂好快就進入甜品環節,必食嘅甜品有豆腐花、雪糕同埋朱古力批。其實佢呢度好多款甜品,好多賣相都唔錯,不過太飽啦~ 只能夠揀幾款😂 最後飲杯咖啡,食埋生果,真係飽到上心口!
開咗學半個月,終於有時間唞吓氣,約咗老友出去食自助餐

我哋7:00左右去到,全場滿座!好在一早訂咗位!

凍海鮮就有蝦、螺同埋青口。

之後就食燒牛肉,佢燒得比較熟,肉質比較結實。

最後飲杯咖啡,食埋生果,真係飽到上心口!

2021-09-16
  • 生蠔
  • 甜品
2021-09-10 7419 瀏覽
Le Cafe (香港諾富特世紀酒店)小編想食生蠔又想食放題朋友就話呢排睇到Novotel Hk有優惠 有65折☺️咁緊係仆到去啦Novotel【日嚐料理】晚市自助餐雖然冇龍蝦但係有生蠔酒店提供法國生蠔好多酒店都係俾美國生蠔 大隻但冇咩味法國生蠔 size雖小但海水味濃而且好creamy😋 好好食小編不知不覺都食左一打另外 每日仲有即劏鮮魚刺身吾記得左睇魚味 但好新鮮軟綿綿 魚油重 魚味濃 小綿係咁食😋另外 仲有帶子牡丹蝦刺身帶子係3L果隻size 牡丹蝦食十隻八隻就已經回番晒本 小編都回左好多次本🤣熟食方面都正常小編最鍾意係佢嘅關東煮白蘿蔔冇渣又好入味😚燒牛肉除左西冷外竟然有和牛肉食😱兩款牛都好好食甜品總係有第二個胃甜品都好靚😍但最緊要係movenpick任食仲有4隻味選舉小編食左4杯服務方面:侍應有禮貌 收碟速度亦幾快
Le Cafe (香港諾富特世紀酒店)

小編想食生蠔又想食放題

小編食左4杯

服務方面:侍應有禮貌 收碟速度亦幾快

2021-09-01
2021-09-09 522 瀏覽
Le Cafe (香港諾富特世紀酒店) (灣仔).日嚐料理自助晚餐- 慶祝與女朋友anniversary,見到Novotel 九月正是行日式buffet,正合我倆,like 社交平台後更加65折,每人$400都不用!.一到埗先拿兩隻生蠔以及少量刺身,然後就觀摩到其他美食類別,沙律選擇甚多,比較特別的有印式沙律以及紅菜頭沙律呢個自助餐既然日式料理為名,當然唔少得一啲日式小食,我哋今日見到嘅就有大阪燒同埋天婦羅🍤而呢度嘅天婦羅除咗有炸蝦之外,仲會有隻番薯南瓜等其他配料另外仲有一個專屬肉類或者串燒,和牛等,更加有火炙和牛壽司,夾咗兩舊諗住出去再encore都已經比大家夾得七七八八!甜品嘅部份我女朋友見到簡直心心眼,因為有大量嘅蛋糕同埋雪糕,朱古力噴泉,仲要有日本大福,完全啱晒佢呢個甜品控到最後我忍唔住食咗一個蕎麥麵,雖然係熱嘅但係味道都唔錯!.Le Cafe (香港諾富特世紀酒店) (灣仔)灣仔謝斐道238號香港諾富特世紀酒店1樓
Le Cafe (香港諾富特世紀酒店) (灣仔)

一到埗先拿兩隻生蠔以及少量刺身,然後就觀摩到其他美食類別,
沙律選擇甚多,比較特別的有印式沙律以及紅菜頭沙律

到最後我忍唔住食咗一個蕎麥麵,雖然係熱嘅但係味道都唔錯!
2021-09-08 394 瀏覽
作為美食網民 時不時都會發掘下唔同美食同優惠✨最近灣仔Novotel 晚市buffet 最近有新優惠🤤只要追蹤ig 或fb就可以有65折啦🤫超級抵啊❕網上睇係有即開生蠔🦪 當然唔放過啦!細細隻蠔肉又幾飽滿 食落係creamy 無金屬味👍🏻 係女孩子喜歡既味道👧🏽其他海鮮有蝦 青口 同螺🦐🦞🦀蝦肉彈牙有蝦味 🦐種類唔多亦都唔係大隻 但質素不錯☺️.前菜沙律🥗有4-5款 最鐘意用左好多superfood 配搭既沙律😍 🥕🥬🍆🫐.熟食方面有燉湯同關東煮🍢都係好surprised又好入味!.甜品🍮相信係大家見到都會心心眼😍😍佔左1/4 既地方 蛋糕好精緻🍰仲有任食movenpick 同dryer’s 雪條🍨怕肥既小編都放肆一番😆
作為美食網民 時不時都會發掘下唔同美食同優惠✨
最近灣仔Novotel 晚市buffet 最近有新優惠🤤
只要追蹤ig 或fb就可以有65折啦🤫超級抵啊❕
網上睇係有即開生蠔🦪 當然唔放過啦!
其他海鮮有蝦 青口 同螺🦐🦞🦀
蝦肉彈牙有蝦味 🦐
種類唔多亦都唔係大隻 但質素不錯☺️
前菜沙律🥗有4-5款
最鐘意用左好多superfood 配搭既沙律😍 🥕🥬🍆🫐
熟食方面有燉湯同關東煮🍢都係好surprised又好入味!
甜品🍮相信係大家見到都會心心眼😍😍
佔左1/4 既地方 蛋糕好精緻🍰
仲有任食movenpick 同dryer’s 雪條🍨
怕肥既小編都放肆一番😆
2021-09-08 316 瀏覽
Le Cafe (香港諾富特世紀酒店) (灣仔).▪️日嚐料理自助晚餐▪️星期一至四 $568/ person(Like Novotel Century Hong Kong 社交平台專頁 ,即可尊享65折優惠 ).今日適逢紀念日,去食好野(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)見Novotel 九月係做日嚐料理系列,聽説都唔錯就今日去試試.▪️刺身生蠔類🦪▪️.一去到我男朋友首當其衝就係要食左刺身同蠔先,蠔每客開兩隻,刺身有鱆紅魚,當然仲有好大眾嘅三文魚,帶子,最令我驚喜嘅係個牡丹蝦,超肥美入口creamy黏口,男朋友食左五六隻啊超誇張🤣.▪️和牛,串燒,Pizza▪️.刺身隔離就係肉類區,中間放住一件件火炙和牛壽司,隔離有一大舊和牛,你要就示意廚師幫忙切,下面有各式各類醬汁,右邊有個燒爐無放住燒好嘅串燒,有雞翼雞腎以及雞軟骨等,另外仲有pizza食!.▪️沙律🥗,東風螺,凍蝦,熟食▪️.中間部份有凍食專區,當中沙律選擇極之多,自助又有,薯仔沙律或藜麥沙律等,另外隔離中擺滿住凍蝦同埋東風螺等等再隔離其實有熟食,有原條蒸魚,鯖魚件,炸天婦羅,炒烏冬等.▪️甜品▪️.甜品間直俘虜左我ψ(`∇´)ψ 佢有好多好多選擇,最喜歡係佢除左有平

▪️日嚐料理自助晚餐▪️
星期一至四 $568/ person

▪️刺身生蠔類🦪▪️

▪️和牛,串燒,Pizza▪️

▪️沙律🥗,東風螺,凍蝦,熟食▪️
再隔離其實有熟食,有原條蒸魚,鯖魚件,炸天婦羅,炒烏冬等

▪️甜品▪️
甜品間直俘虜左我ψ(`∇´)ψ 佢有好多好多選擇,最喜歡係佢除左有平日分好一小個一小個嘅小蛋糕,仲有好幾個大大個蛋糕可以比你切件🍰 我不太喜好抹茶類但佢有個抹茶忌廉芒果蛋糕,抹茶忌廉香再加上芒果,酸甜解膩,另外再試埋佢個斑斕蛋糕,香!
水果更有蜜瓜,西瓜同菠蘿🍍
到我每次buffet最喜歡的就係雪糕,係movenpick🥰 我前後食了兩杯😛
—————————————————————-
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
📌 Le Cafe (香港諾富特世紀酒店) (灣仔)
2021-08-22 516 瀏覽
因為有折所以去咗試呢一間,其實我對呢一間嘅預期唔係太高,但海鮮係的確超出我預期。呢一間嘅煮食和甜品都係唔多,而且係好麻麻嘅但海鮮係出色的生蠔雖然唔係好肥美,但好夠新鮮好夠鹹水味。雖然冇長腳蟹,但係蝦同螺都好新鮮,刺身有三文魚、帶子、牡丹蝦等等。帶子好大粒,牡丹蝦都好大條。我地淨係食海鮮都食咗好多輪,食足成晚,主食都冇乜點坽。因為佢個麵檔有好多款雲吞揀,所以都想試一碗,味道正常。鍾意飲啤酒嘅朋友呢一度係任飲的,仲有咖啡同茶可以自己去refill。總括來講,有discount的話來食海鮮都值得啊
但海鮮係出色的
2021-08-08 568 瀏覽
去到酒店服務人員態度已經不太好入到去座位狹窄 你食緊野期間會有好多人係你側邊行嚟行去食物選擇少 亦不太新鮮唯一好食嘅就係水果 佢嘅主打係三文魚 但係冇一樣好食然後啲食客好似不停搶嘢食咁果然係一分錢一分貨如果唔係臨時臨急book都唔會揀呢間….
去到酒店服務人員態度已經不太好
入到去座位狹窄
你食緊野期間會有好多人係你側邊行嚟行去
食物選擇少 亦不太新鮮
唯一好食嘅就係水果
佢嘅主打係三文魚 但係冇一樣好食
然後啲食客好似不停搶嘢食咁
果然係一分錢一分貨
如果唔係臨時臨急book都唔會揀呢間….
2021-08-07 527 瀏覽
🔸️ 又到酒店staycation推介😍🔸️ 今次都係試住抵玩酒店🌟👍🔸️ 香港諾富特世紀酒店🔸️ 套餐包一晚尊貴客房 免費迷你吧 自助早餐 意式晚餐⭐ 四道意式晚餐🔸️ 主要以海鮮為主😍有龍蝦、大蝦、魷魚、鱈魚、帶子海鮮都夠新鮮 👍龍蝦有鮮味 魷魚彈牙 鱈魚都煎得好好 帶子略有調味 ♥️以二人餐講份量算多 長法包鬆軟 配合牛油味道好好😋前菜有軟硬芝士 個人對芝士唔識欣賞🙈甜品係Teramisu🍰朱古力咖啡味香口 質感正常未算係最軟最滑嗰種🙈🧸推薦指數:⭐⭐⭐⭐🔸️ 套餐仲送咗支紅酒🔸️對於唔識品酒嘅我嚟講 支紅酒麻麻🙈㊙️總括而言,酒店房間尚算舒適,有浴缸,大床King Size,而且晚餐食物質素算中上水平,不過自助早餐雖然唔多選擇,但呢個價格嚟講,仲有免費迷你吧,算喺好住得過啦❗Le Cafe (香港諾富特世紀酒店)灣仔謝斐道238號香港諾富特世紀酒店1樓
🔸️ 又到酒店staycation推介😍
🔸️ 今次都係試住抵玩酒店🌟👍
🔸️ 香港諾富特世紀酒店
🔸️ 套餐包一晚尊貴客房 免費迷你吧
自助早餐 意式晚餐

⭐ 四道意式晚餐
🔸️ 主要以海鮮為主😍
有龍蝦、大蝦、魷魚、鱈魚、帶子
海鮮都夠新鮮 👍
未算係最軟最滑嗰種🙈
🧸推薦指數:⭐⭐⭐⭐

🔸️ 套餐仲送咗支紅酒
🔸️對於唔識品酒嘅我嚟講 支紅酒麻麻🙈

Le Cafe (香港諾富特世紀酒店)

外賣自取
2021-07-30 670 瀏覽
以夜晚自助餐而言,屬一般。冷海鮮選擇較少,僅得3~4款,以生蠔較好,而冷藏地方仍需努力改善。刺身款式較少。熟食較佳。而甜點方面:以圓個蛋糕較為好吃,而凍櫃甜品杯相較遜色,而雪糕味道款式選擇也選可以。飲品選擇仍有不足。湯款式就較為大路。
以夜晚自助餐而言,屬一般。
刺身款式較少。
飲品選擇仍有不足。湯款式就較為大路。

1.生蠔🦪很好吃,新鮮任吃。大蝦🍤霜花入口爽滑,海鮮🦞也都很不錯2.環境不錯,溫馨而且人性化,座位距離取餐適宜3.不過可能和其它酒家餐廳的自助餐相比,種類不是特別齊全,比如沒有燒烤韓式日餐。
2.環境不錯,溫馨而且人性化,座位距離取餐適宜
2021-07-14 726 瀏覽
其實lunch buffet有好多嘢食,但今次同朋友掛住食,唔記得咗相機食先,冇影低!淨係熱食都有十幾款,仲有魚生丶扒等等,最開心係有好多甜品,拎到成枱都係,仲有任食雪糕!每件甜品都好精緻,好多都可以一口一件!食好唔同款甜品,真心滿足又抵晒!
novotel century hong kong 的自助餐,我估應該有不少人都食過試過! 只想分享一下, 若對食物要求唔高,以此價錢真係算抵食。Lunch Buffet 週末優惠為一位成人可帶一位小童免費,成人亦可享有85折優惠,成人折實連加一服務費價錢$340.1, 免費小童需附原價加一服務費。2大2小計只是$725, 平均約$180一位。至於食物唔打算詳細講述, 因食物款式就唔算太多,但食物味道算是合格,起碼個人覺得唔難食(自己要求唔高)!純粹想簡單食餐自助餐,這裡可以考慮一下。

2021-07-10
第一次試呢間酒店餐廳 距離灣仔地鐵站要行10分鐘左右 酒店附近都多零售店 尚算方便  行去銅鑼灣大約15分鐘左右  約朋友去呢度聚餐 位置都方便 食飽可以一齊行下街散下步 😋當日係星期日去  自助餐未開始已經有好多人喺門口排隊等入座👨‍👩‍👧‍👧開始時全場近乎滿座  食物方面 因為我比較鍾意熟食 但選擇無想象中咁多🦐炒蝦好大隻好鮮甜👍😁煙三文魚新鮮👏蛋糕🍰同甜品🍮款式比較多 ✔朱古力蛋糕好濃郁🍰🍫 果凍啫喱有好多果肉😊泡芙入口即溶😊

2021-04-18
2021-06-28 507 瀏覽
The food was tasty and fascinating.There were lots of seafood to choose from,which the buffet dinner suits seafood lovers.The environment of the restaurant is splendid and luxurious,which one could enjoy their meal there.The negative side of the buffet dinner was there were slight tweaks on the tuna,and the steak was way too dry,but these could be negligible as they aren't the spotlight of the dinner.Would definitely revisit for their buffet dinner.
一入自助餐被安排坐在最近取食物的坐座,而坐座與食物可能只相隔3個人的身位,感覺很不自在,而向職員要求換位,職員説沒有位可換,那不緊要。(希望酒店可以調整餐廳的位置,令食客坐得更舒服)在食物方面,比人感覺很小食物可選擇,一眼可以望完整個自助餐區,因為是魚做主題,所以我試了有魚的凍食和熱食,基本上熱食都是不熱的,還有點凍,凍食也略位普通,而其他食物也較為普通,款式又不多,我基本上試了所有熱食,真的非常非常普通。。。不是難食,但真的超級普通,最後我是吃廚師即埸煮的麵吃飽的。而海鮮便有最基本的長腳蟹腳,青口,凍蝦,螺。刺生方面有帶子,但洗得不乾淨,有黑色點點,和有比較特別和比較好吃的牡丹蝦。而甜品也略為普通,因為食物這樣的質素,也不會期望甜品有什麼驚喜,試了綠色的不知斑斕味還是綠茶味的蛋糕,也不是很記得了,還有幾個杯仔,最後還是菠蘿最好吃。總結,不是我對食物款式、餐廳環境有要求,但起碼酒店應該對自己有要求,因為場地問題,未夠提供更多食物的選擇,不要緊,但現在是食物又少,質素又差,如果質素好,我覺得食物少也無所謂,但現在是連最基本提供真的熱的熱食也不能做到。明白一分錢一分貨,但你連人均75折後$
總結,不是我對食物款式、餐廳環境有要求,但起碼酒店應該對自己有要求,因為場地問題,未夠提供更多食物的選擇,不要緊,但現在是食物又少,質素又差,如果質素好,我覺得食物少也無所謂,但現在是連最基本提供真的熱的熱食也不能做到。明白一分錢一分貨,但你連人均75折後$450左右也不值。抱歉未能提供照片,因為沒什麼好拍,全晚也沒有拍一張相。
2021-06-22
父親節