餐廳: Le Cafe (香港諾富特世紀酒店)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
👉香港人被困咗咁耐,大家都想盡辦法,自製食咗 / 住咗就當去咗旅行🧳✈️📌泰式主題自助餐,有一眾泰式沙律冷盤、沙爹炒龍蝦、鐵板燒大頭蝦、海南雞飯、泰式豬手飯、榴連蛋糕、芒果糯米飯⋯當然唔少得即開生蠔🦪、長腳蟹、魚生刺身、燒牛肉⋯太多太多⋯📌各式冷盤海鮮、刺身都好新鮮,生蠔每次限取2隻,質素唔錯,師傅都密密開冇停手,所以都唔使點排👍📌熱盤都清得好快,有時仲會轉吓款,成晚各師傅都冇停過,所以都會即時補給👏📌甜品都有好多選擇:中西泰式都有,榴連蛋糕真係超重榴連味。芒果糯米飯ok啦,1杯仔止吓癮!都係食返有4隻味嘅Movenpick小杯雪糕好啲😆🇹🇭泰式主題自助晚餐 18:30 - 21:30星期一至四 $548星期五至日,公眾假期及前夕 $578✅成為酒店社交平台專頁粉絲可獲6折優惠
冷盤海鮮

即烤薄餅
Movenpick 小杯雪糕、榴連雪糕、雪米糍
  • 各式甜品
2021-04-16 1846 瀏覽
去咗灣仔Novotel食dinner buffet,地方好大,可以容納好多人~Buffet最近既主題係Sawadee泰,有泰國風味既菜式,食物種類算多,特別係甜品,有好多選擇!Buffet我最鍾意都係食即開生蠔、刺身、海鮮凍盤、岩口味既主菜🤣刺身幾肥美、夠新鮮👍🏻特別係帶子,勁大粒呀🤤即切牛都唔錯~星期一至四 $548, 小童$ 338星期五至日 $578, 小童$358可以同埋親戚/朋友一齊去!🥳記得book位呀🤣

刺身幾肥美、夠新鮮👍🏻特別係帶子,勁大粒呀🤤即切牛都唔錯~

星期一至四 $548, 小童$ 338
星期五至日 $578, 小童$358
可以同埋親戚/朋友一齊去!🥳
記得book位呀🤣
媽咪成日都講話想食自助餐,見到Novotel而家既泰式自助餐做緊優惠,只要成為社交平台專頁嘅粉絲就可以有六折優惠,折完價錢唔貴,就帶媽咪去試下首先我地都會食左冷盤先,冷盤有即開生蠔,松葉蟹腳、北海道毛蟹、凍蝦、翡翠螺同青口等等淨係食海鮮都已經值回票價泰式食品有龍蝦海鮮冬陰功湯、泰國辣椒膏炒蝦、沙嗲醬炒龍蝦等等!真係整得幾惹味架甜品一樣咁正,有椰汁芒果糯米飯、貓山王榴槤班戟、榴槤雪糕🍦,全部都係泰國必食食品!除此之外仲有好多糖果BAR,MOVENPICK雪糕同其他甜品仲有好多唔同款式既熟食最好既地方佢地既飲品都係無限添飲,唔需要額外加錢呢個價錢黎講性價比真係幾高

淨係食海鮮都已經值回票價

真係整得幾惹味架

仲有好多唔同款式既熟食
最好既地方佢地既飲品都係無限添飲,唔需要額外加錢
呢個價錢黎講性價比真係幾高

2021-03-13
2021-04-02 1053 瀏覽
Food was fine for its value. No one touched sushi bc everyone interested in oyster and sashimi (limited selection of white fish, salmon, 2-3 other kinds). Other cold seafood was mussels and one other snail variety. Steak was good and lots of delicious desserts.
2021-03-28 1030 瀏覽
呢個staycation package ($994) 包左雙人高級客房一晚,連房內享用二人份泰式Fushion晚餐,再加Le Cafe咖啡廳食自助早餐。由於我地係情人節去,所以仲會有送紅酒一支、心型朱古力、Macaroon同埋氣球佈置等等! In-Room Dining 🍴原個椰皇兩個+青木瓜沙律+大蝦配泰式辣醬+冬陰公湯+泰式醬炒原隻龍蝦和牛珍寶貝殼粉+香芒椰汁糯米飯 ⭐️⭐️⭐️⭐️ 呢餐晚餐比我想像中好食,送到嚟嘅時候仲係熱辣辣,份量又多,蝦同龍蝦都算新鮮多肉。連冬陰公湯入面都有隻蝦,咁足料真係抵讚!望到嗰份珍寶貝殼粉咁巨型,真係未食已經飽,味道唔錯,CP值好高! 🍴 自助早餐 @ Le Cafe ⭐️⭐️⭐️💫 早餐選擇都算幾多,熟食、前菜、即煮嘅奄列以及咖啡果汁都有,但係味道就一般啦,座位坐得都舒服嘅。 .............................. 香港諾富特世紀酒店 地址📍: 灣仔謝斐道238號 總評分: 6.8/10 .............................. 味道😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️ 環境👀: ⭐️⭐️⭐️ 服務👨🏻‍🍳: ⭐️⭐️⭐️ 衛生🧹: ⭐️⭐️⭐️ 抵食💰:
[Novotel Century Hong Kong Staycation]

In-Room Dining

衛生🧹: ⭐️⭐️⭐️
抵食💰: ⭐️⭐️⭐️⭐️
2021-02-14
2021-03-25 786 瀏覽
好掛住泰國嘅美食呀😢點算好?🤔 等我帶你去 一次過食勻曬泰國嘅美食😋。💓@novotel_century_hong_kong自助晚餐 -有泰式咖喱雞🐣、 泰式龍蝦、 椰子雞湯, 煎蝦餅春捲 ,迷你海南雞飯,即煮泰式湯麵🍲, 即燒海蝦 帶子 等等~特別喜歡佢地的泰式龍蝦,用左香葉去煮味道十分特別,出面食吾到!🥰海鮮類最吸引有松葉蟹腳、凍蝦、即開生蠔等等🦪.雪糕有Mövenpick、好喜歡佢地的蛋糕,滿滿的椰絲,泰式甜品🍰,包括椰汁芒果糯米飯、貓山王榴槤蛋糕等等.. 除左泰國菜,其實佢地都仲有小小中菜咖~食完今餐跑返十個圈先得!🤣
好掛住泰國嘅美食呀😢點算好?🤔
等我帶你去 一次過食勻曬泰國嘅美食😋

海鮮類最吸引有松葉蟹腳、凍蝦、即開生蠔等等🦪
除左泰國菜,其實佢地都仲有小小中菜咖~
食完今餐跑返十個圈先得!🤣

【#Sawadee泰 Buffet 】辛苦搵黎自在食,最自在就梗係食自助餐啦 ~冇得飛好掛住泰國嘅生蝦刺身、芒果糯米飯、海鮮冬陰宮、咖喱炒蟹....知道Novotel 推出Sawadee泰式主題自助晚餐,仲等咩搵食要及時,即刻去試試啦 !!!【#Sawadee泰 Buffet 】Novotel 自助晚餐好多款泰式美食選擇:泰式生蝦刺身、燒魔鬼魚、咖喱蟹、龍蝦海鮮冬陰功湯和牛生菜包~燒大頭蝦超多蝦膏,蝦肉彈牙,鮮甜味美,仲試左龍蝦海鮮冬陰功湯,超多海鮮熬製,足料之作。必食海鮮:專人即開鮮嫩生蠔、松葉蟹腳、凍蝦、凍蟹、青口、翡翠螺及多款壽司刺身其中巨型甜蝦同珍寶帶子刺身更被我 ecore 左幾次,超級爽口清甜,啖啖都充滿鮮味。飯後點少得人氣甜品:椰汁芒果糯米飯、貓山王榴槤班戟、榴槤雪糕、蝶豆花泰式特飲及Mövenpick雪糕,仲有朱古力噴泉、西式甜點、蛋糕等。即製班戟好香蛋香味,每口都充滿貓山王榴槤嘅滋味。由即日起在#LeCafé 尋找熟悉的地道泰式風味,「讚好」酒店社交平台專頁可享「泰式主題」自助晚餐 6折優惠,成人折後低至$329起。
【#Sawadee泰 Buffet 】

辛苦搵黎自在食,最自在就梗係食自助餐啦 ~

知道Novotel 推出Sawadee泰式主題自助晚餐,

仲等咩搵食要及時,即刻去試試啦 !!!

好多款泰式美食選擇:

燒大頭蝦超多蝦膏,蝦肉彈牙,鮮甜味美,

仲試左龍蝦海鮮冬陰功湯,

超多海鮮熬製,足料之作。

必食海鮮:

其中巨型甜蝦同珍寶帶子刺身更被我 ecore 左幾次,

超級爽口清甜,啖啖都充滿鮮味。

飯後點少得人氣甜品

椰汁芒果糯米飯、貓山王榴槤班戟、榴槤雪糕、

蝶豆花泰式特飲及Mövenpick雪糕,

仲有朱古力噴泉、西式甜點、蛋糕等。

即製班戟好香蛋香味,每口都充滿貓山王榴槤嘅滋味。

由即日起在#LeCafé 尋找熟悉的地道泰式風味,
成人折後低至$329起。
2021-03-20
  • 燒大頭蝦
  • 巨型甜蝦同珍寶帶子刺身
2021-03-23 632 瀏覽
呢間酒店嘅自助餐食過好多次,一直都覺得性價比唔錯,又有生蠔食🦪上兩個星期又過咗嚟,一家人慶祝埋爸爸生日🙌🏻今期做緊泰式自助餐主題, 唔單止有生蠔同其他新鮮海鮮任食,仲有多款泰式美食😚😚有泰式生蝦刺身/青咖喱/泰式炒蟹等等超惹味泰國菜🤩甜品就必食貓山王榴連pancake同芒果糯米飯!正宗泰式奶茶都有得任飲㗎🙌🏻🙌🏻🙌🏻超滿足,一家人食到捧住個肚走🤣.星期一至四成人$548星期五至日成人$578另收加一服務費
上兩個星期又過咗嚟,一家人慶祝埋爸爸生日🙌🏻
超滿足,一家人食到捧住個肚走🤣
星期一至四
成人$548
星期五至日
成人$578
另收加一服務費
2021-03-23 8233 瀏覽
無得去泰國旅行🇹🇭不如食返餐勁🥰見到灣仔Novotel 3月份推出左Sawadee泰自助晚餐🥰仲有折扣即刻黎試下! 酒店服務都幾好😌入座仲送左酒店出品既口罩套👏🏻今次buffet除左有多款泰國熱盤美食,唔少得我最愛既即開生蠔🦪日式刺身方面重點推介巨型帶子同埋三文魚!🧡 帶子真係大大粒又鮮甜🤪 三文魚又厚切又肥美🥰仲有赤蝦、吞拿魚、油甘魚都係師傅即叫即切; 仲有好多種類又精美嘅壽司🍣海鮮亦都好多元化~而且都會keep住refill😋有松葉蟹腳、北海道栗毛蟹、青口、凍蝦、翡翠螺。沙律吧除左有多款新鮮蔬菜食材🥗 仲有多款泰式salad😋龍蝦柚子沙律、燒豬頸肉沙律清新開胃☺️👍🏻👍🏻仲有少見既龍蝦米紙卷、泰式粉絲沙律、炸豆腐沙律🤩除咗沙律,仲有好多泰式小食:泰式魚餅、泰式春卷、燒豬頸肉、魔鬼魚❗️重點推薦:👉🏻泰式香煎大頭蝦🦐🦐司傅新鮮即煎😜 啖啖肉而且爽脆鮮甜😍👉🏻燒牛肉賣相吸引🥩 即叫即切牛味🤪連醬料都好講究,有法式芥辣、芥茉籽、黑椒汁、燒汁可以試哂幾個口味🤤👉🏻 泰式紅咖喱雞、青咖喱牛極高質🤪 如果唔係驚飽真係送飯一流!勁濃郁😋👉🏻沙嗲炒龍蝦🦞同泰國辣椒炒蟹🦀泰式燒魔鬼魚🐠都係心機之作,香辣
無得去泰國旅行🇹🇭不如食返餐勁🥰
即刻黎試下!

酒店服務都幾好😌入座仲送左酒店出品既口罩套👏🏻

今次buffet除左有多款泰國熱盤美食,
唔少得我最愛既即開生蠔🦪

日式刺身方面重點推介巨型帶子同埋三文魚!🧡
帶子真係大大粒又鮮甜🤪
三文魚又厚切又肥美🥰

海鮮亦都好多元化~而且都會keep住refill😋
有松葉蟹腳、北海道栗毛蟹、青口、凍蝦、翡翠螺。

沙律吧除左有多款新鮮蔬菜食材🥗
仲有多款泰式salad😋

❗️重點推薦:
👉🏻泰式香煎大頭蝦🦐🦐
司傅新鮮即煎😜 啖啖肉而且爽脆鮮甜😍

👉🏻燒牛肉賣相吸引🥩 即叫即切牛味🤪

👉🏻 泰式紅咖喱雞、青咖喱牛極高質🤪
如果唔係驚飽真係送飯一流!勁濃郁😋
👉🏻沙嗲炒龍蝦🦞同泰國辣椒炒蟹🦀泰式燒魔鬼魚🐠都係心機之作,香辣惹味🌶

👉🏻湯都有三款🍲除左翠玉瓜忌廉湯同淮杞紅棗煲竹絲雞湯,話明泰式自助餐🇹🇭點少得冬蔭公龍蝦湯🦀 真係好足料!
食左勁多龍蝦肉同扇貝🧡
如果個湯如果酸返d就好🥲

甜品方面😜
泰式芒果糯米飯最搶手到最後我一碟都拎唔到😂 好彩有司傅即製香蕉/貓山王榴槤班戟補返數🤤🥞
賣相精美既泰式奶茶奶凍、藍莓芝士蛋糕、貓山王榴槤蛋糕同樣食得又睇得🍰🍩

唔少得小朋友(包括我)最愛既朱古力噴泉同DIY班戟🍫 Mövenpick雪糕仲要任食💛
仲有榴槤雪糕唔好錯過🍦
2021-03-19
2021-03-22 639 瀏覽
因為search staycation資料而發現灣仔Novotel 酒店現在正做【Novotel Sawadee泰】自助晚餐,有生蠔和各樣海鮮,又有泰式食品,成人星期一至四 $548加一/ 星期五至日 $578 加一,再看看優惠資料,成為酒店社交平台專頁粉絲可獲6折優惠!即是計加一 每位$400有找,感覺抵食,於是就follow了酒店餐廳社會媒體專業再預訂了星期日晚去吃。地方大,食客都斯文有秩序。有各樣沙律及冷盤,海鮮類有松葉蟹腳、凍蝦、青口、翡翠螺、多款壽司刺身及有專人即開鮮嫩生蠔,每人每次限取兩隻,而生蠔量多都不用搶。熱盤有多款中式食品,而泰式食品有泰式生蝦刺身、燒魔鬼魚、咖喱蟹、龍蝦海鮮冬陰功湯、和牛生菜包、即煮泰式湯麵等等,很惹味吸引!吃肉的不用愁。不過龍蝦海鮮冬陰功湯只有辣沒有酸,感覺扣分。每樣都試真的夠撐!甜品除了有Mövenpick雪糕、即製香蕉班戟和多款蛋糕之外,更當然少不了有泰式甜品,有椰汁芒果糯米飯、貓山王榴槤班戟、榴槤雪糕及蝶豆花泰式特飲,真的是需要有兩個胃啊!

地方大,食客都斯文有秩序。

吃肉的不用愁。

不過龍蝦海鮮冬陰功湯只有辣沒有酸,感覺扣分。

每樣都試真的夠撐!

2021-03-20
2021-03-21 602 瀏覽
係社交平台見到呢間自助餐有6折優惠於是like左佢既社交平台page再係whatsapp訂座今次主題係 「SAWADEE泰自助晚餐」泰國菜為主😋凍盤方面青口有沙 食到成口沙甜品款式都幾多 有班蘭蛋糕 又有榴槤蛋糕榴槤pancake 香蕉pancake 亦都有榴槤雪糕等等岩哂中意食榴槤既人芒果糯米飯既芒果好甜 但糯米飯比較乾身同硬🙈熟食方面呢個辣椒膏炒蝦好入味👍🏻好好食第一轉出去夾野已經比人夾哂d龍蝦肉但職員好快就refill返落去 好抵讚👍🏻👍🏻👍🏻生蠔幾新鮮 但太細隻 兩成人一小童黎食埋單都係1000蚊左右呢個價錢食到咁既質素既野都已經好唔錯👍🏻
係社交平台見到呢間自助餐有6折優惠
於是like左佢既社交平台page
再係whatsapp訂座
今次主題係 「SAWADEE泰自助晚餐」
泰國菜為主😋

埋單都係1000蚊左右
呢個價錢食到咁既質素既野
都已經好唔錯👍🏻
2021-03-19 600 瀏覽
灣仔novotel自助餐初體驗 今次佢哋嘅主題係Sawadee泰 好明顯就係泰國菜為主啦 但係唔好以為以為佢剩係得泰國菜啊 一般平時食自助餐嘅餸菜佢都會有 包括可新鮮嘅刺身同埋壽司 佢哋一次刺身係我食過咁多間自助餐切得最厚嘅刺身 尤其係佢哋嘅油甘魚非常肥美 🥰🥰話明今次係泰國做主題又點少得泰國當地食品 當然唔少得春卷蝦餅燒豬頸肉冬陰功湯啦 每一樣都好有水準尤其冬陰功湯裏面嘅海鮮真係好足料㗎 另外熟食都會有沙嗲咖喱等等 款式亦都唔少有龍蝦啦蟹啦咖喱雞等等 基本上應有盡有 到最後甜品方便當然唔少得泰國貓山王嘅班戟 呢個班cake我都encore左兩次 真係好香好好食另外佢仲有榴槤蛋糕 呢個相對冇咁重榴槤味但係都好好食㗎 泰式甜品又點少得芒果糯米飯啊 細細啖一啖食晒 跟住又可以繼續食其他甜品啦

2021-03-15 514 瀏覽
長時間抗疫之下真係令人有抗疫疲勞,此時此刻真係想去吓唔同地方旅行,所以而家只好食吓唔同國家食物頂住先啦.今次就去咗Novotel Sawadee泰自助晚餐餐廳防疫措施都做到好足,食物款式亦好多元化,一家大細都啱食,當中市面上有嘅泰國菜式應有盡有真係好似去咗泰國旅行一樣.先嚟當然要食佢嘅冷盤海鮮,當中有專人即開鮮嫩生蠔、松葉蟹腳、凍蝦、青口、翡翠螺及多款壽司刺身,而且整體都相當新鮮,特別松葉蟹腳及生蠔相當肥美,真係忍唔住食咗好多。接住當然要食今晚嘅主角,當日有好多不同泰國菜式選擇,老實講一次過可以食齊咁多款美味嘅泰菜真係好抵,當中包括有泰式生蝦刺身、燒魔鬼魚、咖喱蟹、龍蝦海鮮冬陰功湯、和牛生菜包等而且全晚海鮮類相當多,如果鍾意食海鮮嘅朋友真係啱哂。而且佢個燒大蝦亦係出色,膏甜肉爽相當回味。甜品方面亦有泰國特式甜品好有心思,當中有人氣甜品椰汁芒果糯米飯、貓山王榴槤班戟、榴槤雪糕、蝶豆花泰式特飲及Mövenpick雪糕,而蛋糕方面亦都唔錯,食完真係相當滿足。
長時間抗疫之下真係令人有抗疫疲勞,
此時此刻真係想去吓唔同地方旅行,
所以而家只好食吓唔同國家食物頂住先啦

今次就去咗Novotel Sawadee泰自助晚餐
餐廳防疫措施都做到好足,
食物款式亦好多元化,一家大細都啱食,
當中市面上有嘅泰國菜式應有盡有
真係好似去咗泰國旅行一樣

先嚟當然要食佢嘅冷盤海鮮,
當中有專人即開鮮嫩生蠔、松葉蟹腳、凍蝦、
青口、翡翠螺及多款壽司刺身
而且整體都相當新鮮,特別松葉蟹腳及生蠔相當肥美,
真係忍唔住食咗好多。
接住當然要食今晚嘅主角,
當日有好多不同泰國菜式選擇,
老實講一次過可以食齊咁多款美味嘅泰菜真係好抵,
當中包括有泰式生蝦刺身、燒魔鬼魚、咖喱蟹、
龍蝦海鮮冬陰功湯、和牛生菜包等
而且全晚海鮮類相當多,如果鍾意食海鮮嘅朋友真係啱哂。
而且佢個燒大蝦亦係出色,膏甜肉爽相當回味。
甜品方面亦有泰國特式甜品好有心思,
當中有人氣甜品椰汁芒果糯米飯、貓山王榴槤班戟、
榴槤雪糕、蝶豆花泰式特飲及Mövenpick雪糕,
而蛋糕方面亦都唔錯,食完真係相當滿足。
2021-03-14 5430 瀏覽
去不到旅行,都想吃正宗的泰國美食,味蕾也想去旅行!Novotel推出Sawadee泰主題自助晚餐,以惹味沙嗲龍蝦、榴槤甜品作招徠,🎊令人大飽口福。——🇫🇷泰式精選菜式:沙嗲炒龍蝦、辣椒醬炒蝦、燒魔鬼魚、咖哩蟹、龍蝦海鮮冬陰功湯、泰式青咖喱雞、泰式燒豬頸肉沙律·沙嗲龍蝦肉質爽彈,鮮香中沁出淡淡沙嗲味,挖出蝦膏享用,惹味鮮甜。辣椒炒蝦彈牙,入口焦香,微辣過癮,辣中帶蒜香,滋味停不了。·青咖喱充滿椰香,雞肉滑溜入味,加上薯仔、洋蔥等,風味十足。泰式沙律多款選擇:燒豬頸肉濃邊、軟腍,配上青瓜沙律,夾合青瓜絲和紅蘿蔔絲,清新爽脆,酸甜之餘,胃口大開。——🦀豐盛海鮮:即開生蠔、北海道栗毛蟹、松葉蟹腳、凍蝦、青口、翡翠螺及多款壽司刺身·任食生蠔最吸引,師傅即開最新鮮,晶瑩蠔身雪白,裙邊爽脆,帶輕柔海水味,吱上檸檬汁,鮮味誘人。海鮮Corner選擇多,栗毛蟹肉質細緻,甜香軟嫩,無比鮮味;長腳蟹沿著骨節剪開,輕易吸啜一絲絲蟹肉,滑溜鮮甜;翡翠螺彈牙、厚實,充滿嚼勁,是鮮美的盛宴。——🌸人氣甜品:貓山王榴槤班戟、椰汁芒果糯米飯、榴槤蛋糕、泰式奶茶及Mövenpick、榴槤雪糕·榴槤蛋糕仿真度極高

🇫🇷泰式精選菜式:

🦀豐盛海鮮:

🌸人氣甜品
榴槤蛋糕仿真度極高,忌廉入口細滑,濃郁的榴槤幽香,夾雜一絲絲的果肉纖維,甜而不膩,一試愛上。薄身的crepe包裹榴槤果蓉、忌廉,沾上糖漿,啖啖香甜。還有香蕉班戟,內有香蕉粒粒,口感豐富。
糯米飯淋上蜜甜椰漿,椰香濃稠細膩,🎉口感煙韌,加上鮮甜多汁的芒果肉,感覺甜思思。班蘭蛋糕綿彈,散發班蘭清香,充滿夏日色彩。任食榴槤和MOVENPICK雪糕,榴槤飄香,是榴槤控的天堂。還有🍫朱古力噴泉,配上棉花糖及水果,滿足甜品胃。
2021-01-31 1644 瀏覽
疫情期間沒有晚市, 唯有選食午市自助午餐, 比想像中多客, 但因為只能二人一枱, 也不覺很嘈吵, 坐得很舒服.食物方面比想像中多, 午巿也有生蠔, 壽司, 刺生……食多幾隻生蠔都可以回本我最欣賞他們的Pizza, 真係是日驚喜, 好好味呀, Pizza應該是出自隔離的意大利餐廳, 所以冇得輸咖啡居然也有三款低因, 飲兩三杯都唔驚瞓唔著個人推介低因泡沫咖啡我真係一個人飲左三杯除其他一般甜品外, 還有三款Movenpick雪糕任食, 都算佛心

我最欣賞他們的Pizza, 真係是日驚喜, 好好味呀
, Pizza應該是出自隔離的意大利餐廳, 所以冇得輸

咖啡居然也有三款低因, 飲兩三杯都唔驚瞓唔著
個人推介低因泡沫咖啡
我真係一個人飲左三杯