2022-10-16 185 瀏覽
係超巨大黃色吐司啊💛可愛到直接沖咗去食!!!成間餐廳周圍都佈滿吐司周邊🍞🍞黃昏去仲可以望到個鹹蛋黃好寫意😌實際吐司都好大份爆哂餡,食到捧住個肚走😂椒麻脆辣雞滑蛋 (套餐$86)必叫‼️‼️‼️雞扒仲大塊過我手掌,即叫即炸出哂煙♨️炸粉完美包裹住雞扒脆卜卜。花椒香味十足,辣得夠過癮超好食呀😍軟殼蟹親子滑蛋 $68兩隻蟹鉗伸左出黎🤣炒蛋好滑仲特別加左明太子,配埋青檸擠啲上去減低油膩感。吐司好厚烘至外層焦脆,入面仲保持鬆軟👍心多多拼盤 B $68拼盤包括紫薯餅、水牛城雞翼,雞槌同薯條。紫薯餡細滑,雞翼同雞槌啲肉都好嫩﹐食到舔舔脷😋🌟推薦指數:9/10▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️📍Life Toast (海之戀) (荃灣)荃灣大河道100號海之戀商場1樓1005號舖分店:銅鑼灣

椒麻脆辣雞滑蛋 (套餐$86)

軟殼蟹親子滑蛋 $68

心多多拼盤 B $68

多多拼盤

🌟推薦指數:9/10
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
📍Life Toast (海之戀) (荃灣)
荃灣大河道100號海之戀商場1樓1005號舖
分店:銅鑼灣
多多拼盤
  • 軟殼蟹親子滑蛋吐司
  • 軟殼蟹親子滑蛋紙盒吐司
2022-10-16 130 瀏覽
餐廳環境簡單整潔 擁有海景的吐司店 中間黃色麵面形狀的坐位成為大家的打卡點 好可愛(*^3^)位置不算多 食物質素方面不錯的 性價比合適 吐司都算大舊 夠飽的!飲品好喜歡 酸酸味味好開胃又解渴會再吃的一間吐司店 \(^w^\)✿ 燒牛肩胛厚洋蔥溫泉蛋套餐(+海苔薯條)$81✿ 軟殼蟹親子滑蛋 $68✿ 泰柑桔青檸多多+梳打(跟餐)$16
性價比合適 吐司都算大舊 夠飽的!
飲品好喜歡 酸酸味味好開胃又解渴
會再吃的一間吐司店 \(^w^\)

✿ 燒牛肩胛厚洋蔥溫泉蛋套餐(+海苔薯條)$81
✿ 軟殼蟹親子滑蛋 $68
✿ 泰柑桔青檸多多+梳打(跟餐)$16
燒牛肩胛厚洋蔥溫泉蛋
泰柑桔青檸多多+梳打
2022-09-11
燒牛肩胛厚洋蔥溫泉蛋
2022-10-11 102 瀏覽
海之戀商場裏面嘅餐廳眾多,其中有一間名叫🍞Life Toast嘅餐廳,原來呢一間真係全部都係以吐司為主,除咗吐司之外,仲有炸物同野飲等,晏晝想食啲輕食,所以就嚟咗呢間試吓,佢嘅門面睇落去好開揚,都係以黃色做主調,直望有一組超有特色嘅黃色大吐司座位,加埋個咁迷人嘅海景,真係非常寫意,佢哋有升級套餐,一款吐司,一款小食同一杯嘢飲都係加$18咋,若果想轉其他特飲補返差價就可以啦,唔講咁多,即刻介紹吓佢嘅Toast先😆😆🦀軟殼蟹親子滑蛋套餐 $86 :佢哋係用咗嘉頓牌子特厚方包嚟做吐司嘅精髓,將方包烤到金黃色,搽上牛油,夾住裏面豐富嘅餡料,軟殼蟹即叫即整, 用咗極少粉去炸,外脆內軟,熱辣辣放入口真係冇得彈,完全感覺唔到油膩,另外配左滑蛋,佢嘅炒蛋都係無敵,嫩得來非常香滑,另外用新鮮生菜夾住,面層鋪左蟹籽,口感非常豐富,唔好睇小佢係吐司,食完絕對有飽肚感😋😋😋,另外配左🍟紫菜薯條小食,都係新鮮即制,份量適中,上面沾滿紫菜粉,好味😆🥑慢煮雞胸牛油果溫泉蛋套餐 $78 :唔好睇佢好多嘢都係炸物,其實都有非常健康既選擇,呢份雞胸牛油果吐司絕對適合女士,佢所用嘅方包製法都一樣,唯一唔同嘅就係裏面嘅餡料,

🥑慢煮雞胸牛油果溫泉蛋套餐 $78 :唔好睇佢好多嘢都係炸物,其實都有非常健康既選擇,呢份雞胸牛油果吐司絕對適合女士,佢所用嘅方包製法都一樣,唯一唔同嘅就係裏面嘅餡料,呢份吐司裏面包含住0脂肪嘅慢煮雞胸,佢嘅雞胸肉雖然唔係我食過之中咁嫩,但佢哋都整得算唔錯,始終雞胸肉好難煮得好食,多數都要經過特別處理先至會比較嫩口,佢哋嘅雞胸唔算太老,味道都可以,另外佢哋加咗半個牛油果,牛油果睇落去嘅色澤算新鮮,而熟度啱啱好,食落口感軟綿,令到整個吐司更加昇華嘅係溫泉蛋,當溫泉蛋漏到所有配料既時候,味道即刻唔同咗,不過女士係食嘅方面就比較狼狽,因為我都唔知由邊度咬起,一唔小心就會漏晒出嚟🙊,另外加配左牛油粟米🌽,佢嘅份量好似比較少,但其實食完個吐司都已經九成飽,加埋呢份粟米就啱啱好😆😆

🍹紅西柚香橙凍烏龍,熱桂花烏龍 $36(正價): 嘢飲方面呢一杯凍嘅西柚香橙烏龍,佢嘅味道淡得來反而突出烏龍茶茶底既香,唔鍾意太甜嘅你哋就非常啱飲,西柚拼橙非常開胃,又唔覺酸👍🏻👍🏻,另外一杯係熱嘅桂花烏龍茶,佢哋係用茶包嘅,大概泡5至10分鐘就會出味,都係淡淡地好清新😌😌

呢間吐司專門店除咗係銅鑼灣有分店之外,原來已經登陸左荃灣,係海之戀呢邊都有分店啦😚~今次好似以往一貫作風,用QQ既韓式紙盒裝住啲吐司,非常吸晴,而裝修方面都用盡心思,加設落地玻璃,透光感十足,亦都整左一個吐司海景打卡位,打卡一流,簡直係睇得又食得呀~🥰✎ 椒麻脆辣雞滑蛋(小辣)個包既上面個半截烘到脆脆地,但係下面半截可能因為放入紙盒入面,焗住左,加上可能烘得唔夠硬,所以腍好多,差啲拎唔起,食起上黎有啲麻煩。不過個辣雞超大塊,表皮炸到好脆,肉又唔會太粉或者炸得太靭,幾好食😍而且食落唔算好辣,對於唔係好食得辣既人黎講都可以接受!入面仲有滑蛋,整體份量都幾多,食完都飽架🤣~✎ 黑松露大啡菇滑蛋 兩塊大啡菇好多汁,好有菇味。蛋就滑嫩濕潤,反而黑松露味幾淡。不過整體黎講味道都唔錯,份量都好多,幾飽下😚✎ 海苔薯條薯條幾脆,蕃茄醬又夠酸,唔錯唔錯~✎ 香辣雞粒 微辣,脆脆地!✎ 紅西柚香橙凍頂烏龍 夠凍,味道飲落似西柚味加檸檬茶🤣

✎ 椒麻脆辣雞滑蛋(小辣)

✎ 黑松露大啡菇滑蛋

✎ 海苔薯條
薯條幾脆,蕃茄醬又夠酸,唔錯唔錯~

✎ 香辣雞粒
微辣,脆脆地!

✎ 紅西柚香橙凍頂烏龍
夠凍,味道飲落似西柚味加檸檬茶🤣

黑松露大啡菇滑蛋
海苔薯條(跟餐) & 香辣雞粒 (跟餐$10)
紅西柚香橙凍頂烏龍 (跟餐$24)
2022-10-02
$92.5 (午餐)
黑松露大啡菇滑蛋
海苔薯條(跟餐) & 香辣雞粒 (跟餐$10)
2022-10-05 47 瀏覽
有日夜晚唔想食甘飽又想食d有營養既晚餐一行二人叫左外賣一人一個toast1. 雞胸牛油果慢煮蛋toast 估唔到雞胸係唔”鞋”,很軟熟 麵包即使外賣都唔會淋哂 應該堂食會仲好食😋 麵包面同底應該茶係左牛油或麥糖再烘底2. 軟殼蟹滑蛋toast軟殼蟹即使外賣仍很脆口,加上厚厚既滑。 蛋,十分滿足👍🏻用外賣平台會比較便宜一點,如果就甘叫餐會覺得有點兒貴下次會再試試其他味道🤪
有日夜晚唔想食甘飽又想食d有營養既晚餐
一行二人叫左外賣
一人一個toast

1. 雞胸牛油果慢煮蛋toast
估唔到雞胸係唔”鞋”,很軟熟
麵包即使外賣都唔會淋哂
應該堂食會仲好食😋
麵包面同底應該茶係左牛油或麥糖再烘底

2. 軟殼蟹滑蛋toast
軟殼蟹即使外賣仍很脆口,加上厚厚既滑。 蛋,十分滿足👍🏻

用外賣平台會比較便宜一點,如果就甘叫餐會覺得有點兒貴

下次會再試試其他味道🤪
2022-09-22 86 瀏覽
以前喺韓國食過 類似嘅三文治做早餐, 一直念念不忘 。經過呢間餐廳 ,餐牌好吸引 ,今日特登去試下 。價錢都有點進取 ,不過我真係好想食,所以都照試啦 。我食嘅係 泡菜豬肉, 口味 應該會係甜甜辣辣,加上芝士嘅香氣諗起都興奮 。結果有啲失望 ,雖然個樣係好靚 ,賣相令我以為覺得好好食, 但係每樣嘢都唔係好香 ,食完都唔覺得食咗啲咩 ,冇好回味嘅感覺 。不過,如果人少嘅時候又真係幾舒服嘅。望住出面個環境 ,幾chill。 不過都 未必會再去食了 ,始終味道未能吸引到我。

之前看到铜锣湾这家人气吐司超火的,没想到路过荃湾西也有‼️套餐:吐司➕💰18(牛油玉米/海苔薯条+罐装饮料)📌椒麻脆辣鸡滑蛋💰65 & 软壳蟹亲子滑蛋💰68巨大一份,光吃里面的鸡排就能吃饱了🤣3个辣椒🌶️的辣度对于湖南人来说可以忽略不计吐司🍞烤的非常香脆,滑蛋超级嫩!软壳蟹没有图片那么大,但是也有两只,外酥里嫩,搭配生菜和蟹子,口感很棒👍🏻缺点就是吃起来不方便📌牛油玉米 & 海苔薯条份量挺小的,玉米香甜,薯条我不喜欢这种,海苔口味吃起来也一般般
之前看到铜锣湾这家人气吐司超火的,没想到路过荃湾西也有‼️
套餐:吐司➕💰18(牛油玉米/海苔薯条+罐装饮料)
📌椒麻脆辣鸡滑蛋💰65 & 软壳蟹亲子滑蛋💰68
软壳蟹亲子滑蛋

吐司🍞烤的非常香脆,滑蛋超级嫩!
缺点就是吃起来不方便

📌牛油玉米 & 海苔薯条
椒麻脆辣鸡滑蛋
椒麻脆辣鸡滑蛋
2022-09-18 47 瀏覽
經過海之戀成日都見到呢間有海景食多士既餐廳,望落去好Chill~ 是日就決定一試❣️是日兩個人分別點了以下餐點:🍞泡菜豚五花芝士滑蛋這是帶點辣又惹味的多士之選,配料份量相宜,每一啖都吃到配料,滑蛋很滑嫩,泡菜豚五花調味偏鹹;多士有烘過,但不是脆脆的,麵包是鬆軟的~🍞 軟殼蟹親子滑蛋多士內的軟殼蟹炸至香脆,有些蟹籽,滑嫩滑蛋,醬汁沒有很多,如多些醬汁會更好,整體感覺沒有很驚豔加了套餐:香辣雞粒+ 桂花烏龍香辣雞粒有驚喜,每粒都很惹味,很香脆,微辣,每粒都熱辣辣👍🏻桂花烏龍是普通的冷泡茶,沒有什麼特別,選擇茶飲的話可解膩總括而言,餐廳環境可以坐近窗邊看海位置用餐很chill,整體食物味道沒有預期中感到特別驚喜,但食物質素是可接受的。

是日兩個人分別點了以下餐點:

🍞泡菜豚五花芝士滑蛋

🍞 軟殼蟹親子滑蛋

加了套餐:香辣雞粒+ 桂花烏龍

桂花烏龍是普通的冷泡茶,沒有什麼特別,選擇茶飲的話可解膩

2022-09-14 21 瀏覽
約左朋友係荃灣西交收順便食個晚餐,其實本身打算輕食,因為唔算好肚餓(´▽`)見到呢間吐司見好似幾吸引就入左去食(´・ω・`).椒麻脆辣雞滑蛋吐司 $65本身想食軟殼蟹🤩但係入鋪頭時見到有個客人食呢個雞好吸引所以改變主意😂即叫即整,可以簡辣度,我哋叫左小辣個包送上黎時熱辣辣脆卜卜,塊雞扒超級大🥲我本身打算輕食,點知食完好飽😂雞扒嫩滑..食左好耐先可以咬到個包🤣大雞扒灑上辣粉加上剛烤好既蜜糖吐司仲要配埋滑蛋,好食!.加$18 可以轉套餐套餐係多左海苔薯條同汽水薯條都係即炸,不過唔夠脆但都ok 下次有機會再黎呢邊會想試個軟殼蟹🦀
見到呢間吐司見好似幾吸引就入左去食(´・ω・`)

椒麻脆辣雞滑蛋吐司 $65
即叫即整,可以簡辣度,我哋叫左小辣

大雞扒灑上辣粉加上剛烤好既蜜糖吐司仲要配埋滑蛋,好食!

加$18 可以轉套餐
套餐係多左海苔薯條同汽水
薯條都係即炸,不過唔夠脆但都ok
下次有機會再黎呢邊會想試個軟殼蟹🦀
之前已經食過一次,嗰次因為啱啱新開,店舖又唔算大,排晒長龍咁,勁誇張呀😱等咗好耐先有位,不過係值得嘅😘吐司超級足料,d餡多到爆晒出嚟,所以上一次食到好呢hea😅同埋真係好邪惡😈作為麵包控嘅我,又點會淨係食一次呢?🤭🧀雙重芝士煙肉滑蛋吐司 $58即烘嘅吐司熱辣辣🔥表面口感香脆,入面就非常鬆軟👍🏻不但有牛油香味,仲帶輕微嘅焦香😋餡料分別有水牛芝士、車打芝士、煙肉同滑蛋✨厚厚嘅芝士包圍住吐司嘅內層,而且仲係熱熔狀態,有拉絲效果🤩煙肉唔算肥,鹹香味十足🥓炒蛋夠濕潤滑嫩,蛋汁不斷流出嚟😆呢個組合真係冇得輸,好滿足呀~但食食吓會覺得有d膩😅🥔香草腸脆薯餅芝士滑蛋 $58香腸質感尚算厚實,啖啖肉咁,入口散發陣陣香草嘅清香💕薯餅大大塊,炸得金黃香脆☺️車打芝士熔熔哋咁,同滑嫩嘅炒蛋真係好夾呀~加埋茄汁、芥末、特製醬汁同酸酸爽口嘅酸瓜粒,令味道更豐富,感覺更清新🤗🦀軟殼蟹親子滑蛋 $68軟殼蟹係即叫即炸,炸得香脆可口,而炸粉又唔厚😁滑蛋同樣超級滑嫩,蛋味香濃,上面就有一小堆蟹子,口感卜卜脆,好正呀🥰加埋特製嘅黑醋汁同清新嘅青檸汁,食落都冇咁膩,唔錯😉🍟海苔薯條 (跟餐+$18)係厚切薯條呀~炸得夠脆,仲落

🧀雙重芝士煙肉滑蛋吐司 $58
雙重芝士煙肉滑蛋吐司

🥔香草腸脆薯餅芝士滑蛋 $58
香草腸脆薯餅芝士滑蛋吐司

🦀軟殼蟹親子滑蛋 $68
軟殼蟹親子滑蛋吐司

🍟海苔薯條 (跟餐+$18)
係厚切薯條呀~炸得夠脆,仲落埋大量嘅海苔碎,不過就略嫌鹹咗少少🤏🏻

🌽牛油粟米 (跟餐+$18)
如果唔想食咁多炸嘢,呢個都算係較健康嘅選擇😇每一啖都有濃郁嘅牛油香🧈粟米嘅份量亦唔少㗎~

🦋蝶豆花百香果多多氣泡特飲 (跟餐+$24)
多多嘅味道唔濃,主要係飲到百香果嘅酸甜味😚而且因為係氣泡飲品,梗係有解膩嘅效果la~啱晒喺食完咁邪惡嘅吐司之後飲✌🏻
蝶豆花百香果多多氣泡特飲

整體嚟講,吐司嘅質素高,而且非常足料💗不過價錢都唔算平,正所謂一分錢一分貨呀嘛😜間唔中食吓都ok la🤭

評分(最多5粒⭐️,✨為0.5)
❣️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️
❣️環境: ⭐️⭐️⭐️✨
❣️服務:⭐️⭐️⭐️
❣️賣相:⭐️⭐️⭐️✨
❣️CP值:⭐️⭐️⭐️

📍荃灣大河道100號海之戀商場1樓1005號舖

❤️🧡💛💚💙💜❤️🧡💛💚💙💜❤️🧡💛
如果想睇更多food review,歡迎follow IG @littlehkgirl_eat.all.day❣️
雙重芝士煙肉滑蛋吐司
香草腸脆薯餅芝士滑蛋吐司
軟殼蟹親子滑蛋吐司
✨吐司大大份好足料🤩麵包外脆內軟 仲有牛油香 餡料又夠豐富 食落好Juicy 不過溫泉蛋穿咗 會好易流晒出嚟 相對會食得呢Hea啲🤫另外加配既薯條就普普通通啦~雖然吐司嚟講價錢唔算好抵食 但都值得一試嘅👍🏻而且成間餐廳都係以吐司做主題 坐近窗邊仲會見到海景 啱晒打卡啊😍😍🤳🏻🍴軟殼蟹親子滑蛋 $𝟼𝟾🍴燒牛肩胛洋蔥溫泉蛋 $𝟾𝟷🍴海苔薯條(跟餐+$0)🍴泰柑桔青檸多多 (跟餐+$𝟷𝟼)📍𝙻𝚒𝚏𝚎 𝚃𝚘𝚊𝚜𝚝🔍荃灣大河道100號海之戀商場1樓1005號舖

🍴軟殼蟹親子滑蛋 $𝟼𝟾
🍴燒牛肩胛洋蔥溫泉蛋 $𝟾𝟷
🍴海苔薯條(跟餐+$0)
🍴泰柑桔青檸多多 (跟餐+$𝟷𝟼)

📍𝙻𝚒𝚏𝚎 𝚃𝚘𝚊𝚜𝚝
🔍荃灣大河道100號海之戀商場1樓1005號舖
2022-08-08 117 瀏覽
椒麻脆辣雞滑蛋($65)轉套餐(+$18)落單即制,但上菜速度都幾快,最正係熱辣辣。大大塊炸雞扒,洒上唔少辣粉,味道十足似鹽酥雞;滑蛋夠滑但蛋味不足;多士外脆中間軟。份量都算大,而且比預期中飽,整體味道不錯。套餐要咗海苔薯條(薯條即炸,洒上不少紫菜鹽,味道OK)+汽水。軟殼蟹親子滑蛋($68)轉套餐(+$18)加小食(+$12)軟殼蟹唔算大隻,味道可以;滑蛋+蟹子正常;整體味道合格。小食要咗黃金紫薯餅,有2件,有少少紫薯味,唔太甜,OK。PS:自己 scan 枱上面嘅 QR code 落單,可直接用visa/alipay/wechat結賬,或出番收錢處俾現金/八達通。
椒麻脆辣雞滑蛋($65)轉套餐(+$18)

軟殼蟹親子滑蛋
海苔薯條、黃金紫薯餅
2022-08-03 89 瀏覽
.Life Toast (荃灣西)@lifetoastop .今日我哋黎到荃灣西海之戀呢間集「美味」&「靚景」&「主子friendly」於一體嘅 @lifetoastop 😛真心嘅.. 好想食漢堡/ Toast類型嘅cheat food 呢間嘅menu好吸引之餘.. 我都覺得佢嘅裝潢係好值得大家黎嘆好西之餘 又 順便打打卡 📷.咁難得黎 我哋就叫咗三樣嘢 🍞因為其實款款都好似好吸引😚.1.椒麻脆辣雞滑蛋 $65🐔🌶️9.8/10.無諗過個雞扒咁足料.. 真係好大塊..外皮都幾脆..內裡軟嫩多汁之餘..椒麻嘅存在感頗高..瞬間去到四川😂 幾鬼驚喜..重點係 咁樣再加埋滑蛋 同必備嘅生菜番茄 真係升天..吐司烘得脆 同時些少蜜糖甜感令到成件事真係無得頂cp值又係榜首 💰三款入邊最平但又最大份🫡.2.軟殼蟹親子滑蛋 $689.6/10.份量上雖然不足上一款咁澎湃..但足料度都係誠意滿滿..軟殼蟹大大隻 滑蛋份量都係客觀..味道衝擊相對上一款light d..但鮮味十足 建議快手食.. 軟殼蟹同雞扒比炸衣薄d 比較快淋.3.黑松露大啡菇吐司 🍄 $509.4/10.今日係黑松露mood.. 所以
Life Toast (荃灣西)
@lifetoastop
😛
咁難得黎 我哋就叫咗三樣嘢 🍞
因為其實款款都好似好吸引😚
1.椒麻脆辣雞滑蛋 $65
🐔🌶️
9.8/10
瞬間去到四川😂 幾鬼驚喜..
重點係 咁樣再加埋滑蛋
同必備嘅生菜番茄 真係升天..
吐司烘得脆 同時些少蜜糖甜感令到成件事真係無得頂
cp值又係榜首 💰
三款入邊最平但又最大份🫡
2.軟殼蟹親子滑蛋 $68
9.6/10
份量上雖然不足上一款咁澎湃..
但足料度都係誠意滿滿..
軟殼蟹大大隻 滑蛋份量都係客觀..
味道衝擊相對上一款light d..
但鮮味十足
建議快手食.. 軟殼蟹同雞扒比炸衣薄d 比較快淋
3.黑松露大啡菇吐司 🍄 $50
9.4/10
今日係黑松露mood.. 所以果斷叫多份..
價錢係三款入邊最親民..
料方面我都覺得好足..
平價同上 都係好味
但如果黑松露風味可以更濃郁就會更加完美..
可以加套餐跟嘢飲同埋海苔薯條
本身薯條嘅賣相我覺得佢嘅顏色好似好淡黃色.. 感覺好似會一般
出奇哋.. 入味又脆..
果然唔好以貌取人😛
我哋仲加咗杯紅西柚烏龍 🍵
ok wor.. 酸度甜度balance得幾好.. 對於唔鍾意太甜嘅人..
對於螞蟻人.. 就可能會感覺酸咗dd.. 自己拿捏😚
btw 餐牌有個牛油果雞胸吐司.. 好似好吸引.. 偏偏我今日諗住cheat就唔好食雞胸啦😂 但有d後悔無試到🥲
下次有機會一定要一探究竟🤤
店員好nice 當日因為我哋要同主子打卡📷 所以真係好鬼麻煩..
多謝佢哋嘅friendly招呼 & 體諒
價錢 菜式吸引度 餐廳打卡able
我哋都覺得值得一戰😛🫡
食得開心 食得放心
抵quota嘅🤤🫡
2022-07-19 90 瀏覽
之前見咁多人推介,咁啱經過荃灣就去試下。點知係少失望🫠🫠叫左個軟殼蟹盒子吐司,擺到上手嘅時候片吐司已經係咁🥲影相都係好快影完。食落去又未到去話好驚艷,一般般正常軟左嘅吐司個薯條就新鮮幾好食嘅,但你問我會唔會加咁多錢去食我又覺得唔使😂
之前見咁多人推介,咁啱經過荃灣就去試下。點知係少失望🫠🫠

2022-07-09 96 瀏覽
🙋🏻‍♂️餓底探員今晚去咗荃灣調查呢間人氣紙盒吐司店🦀🥚🍞軟殼蟹親子滑蛋 $68📸表示個吐司好足料,有軟殼蟹,蟹籽同滑蛋,成嚿吐司放咗喺個紙盒入面,好igable🙋🏻‍♂️表示個吐司好軟熟,食落有蜜糖同牛油嘅香味,軟殼蟹炸到好香脆,配埋厚厚嘅滑蛋同蟹籽一齊食,食完好滿足⁡🍗🍟心多多拼盤B $68📸表示個拼盤好豐富,有蜜糖雞翼,水牛城雞翼,黃金紫薯餅,海苔薯條,一個拼盤有咁多嘢食,啱晒心多多嘅吃貨🙋🏻‍♂️表示兩款雞翼嚟講,蜜糖雞翼相對好食啲,水牛城雞翼食落只得辣味,但唔似水牛城做法,黃金紫薯餅食落滿滿紫薯蓉,好有驚喜,個薯條炸到好香脆,食落啖啖海苔味,食到停唔到口,整體嚟講個拼盤唔差嘅⁡📈吃貨指數😋好味度 7.5/10🔙返啅度 7/10
🙋🏻‍♂️餓底探員今晚去咗荃灣調查呢間人氣紙盒吐司店

🦀🥚🍞軟殼蟹親子滑蛋 $68