2022-10-11 102 瀏覽
海之戀商場裏面嘅餐廳眾多,其中有一間名叫🍞Life Toast嘅餐廳,原來呢一間真係全部都係以吐司為主,除咗吐司之外,仲有炸物同野飲等,晏晝想食啲輕食,所以就嚟咗呢間試吓,佢嘅門面睇落去好開揚,都係以黃色做主調,直望有一組超有特色嘅黃色大吐司座位,加埋個咁迷人嘅海景,真係非常寫意,佢哋有升級套餐,一款吐司,一款小食同一杯嘢飲都係加$18咋,若果想轉其他特飲補返差價就可以啦,唔講咁多,即刻介紹吓佢嘅Toast先😆😆🦀軟殼蟹親子滑蛋套餐 $86 :佢哋係用咗嘉頓牌子特厚方包嚟做吐司嘅精髓,將方包烤到金黃色,搽上牛油,夾住裏面豐富嘅餡料,軟殼蟹即叫即整, 用咗極少粉去炸,外脆內軟,熱辣辣放入口真係冇得彈,完全感覺唔到油膩,另外配左滑蛋,佢嘅炒蛋都係無敵,嫩得來非常香滑,另外用新鮮生菜夾住,面層鋪左蟹籽,口感非常豐富,唔好睇小佢係吐司,食完絕對有飽肚感😋😋😋,另外配左🍟紫菜薯條小食,都係新鮮即制,份量適中,上面沾滿紫菜粉,好味😆🥑慢煮雞胸牛油果溫泉蛋套餐 $78 :唔好睇佢好多嘢都係炸物,其實都有非常健康既選擇,呢份雞胸牛油果吐司絕對適合女士,佢所用嘅方包製法都一樣,唯一唔同嘅就係裏面嘅餡料,

🥑慢煮雞胸牛油果溫泉蛋套餐 $78 :唔好睇佢好多嘢都係炸物,其實都有非常健康既選擇,呢份雞胸牛油果吐司絕對適合女士,佢所用嘅方包製法都一樣,唯一唔同嘅就係裏面嘅餡料,呢份吐司裏面包含住0脂肪嘅慢煮雞胸,佢嘅雞胸肉雖然唔係我食過之中咁嫩,但佢哋都整得算唔錯,始終雞胸肉好難煮得好食,多數都要經過特別處理先至會比較嫩口,佢哋嘅雞胸唔算太老,味道都可以,另外佢哋加咗半個牛油果,牛油果睇落去嘅色澤算新鮮,而熟度啱啱好,食落口感軟綿,令到整個吐司更加昇華嘅係溫泉蛋,當溫泉蛋漏到所有配料既時候,味道即刻唔同咗,不過女士係食嘅方面就比較狼狽,因為我都唔知由邊度咬起,一唔小心就會漏晒出嚟🙊,另外加配左牛油粟米🌽,佢嘅份量好似比較少,但其實食完個吐司都已經九成飽,加埋呢份粟米就啱啱好😆😆

🍹紅西柚香橙凍烏龍,熱桂花烏龍 $36(正價): 嘢飲方面呢一杯凍嘅西柚香橙烏龍,佢嘅味道淡得來反而突出烏龍茶茶底既香,唔鍾意太甜嘅你哋就非常啱飲,西柚拼橙非常開胃,又唔覺酸👍🏻👍🏻,另外一杯係熱嘅桂花烏龍茶,佢哋係用茶包嘅,大概泡5至10分鐘就會出味,都係淡淡地好清新😌😌