2022-09-30 129 瀏覽
好耐都冇食過外賣pizza啦😆,係KCC放工嘅我知道地下有間正宗意大利pizza。當然要買返去俾爸爸媽媽試下啦!🥰我嗌左個外賣二人套餐,有14吋大pizza🍕同意粉🍝再加個一人小食套餐,夠晒3個人食啱啱好。Pizza嗌左辣肉腸pizza,一開盒就見到大大個pizza,14吋pizza真係唔講得笑😆,雖然話係2人餐,但如果得2個人食一定食唔晒,我們三個人食都食剩1舊🤣,大大個pizza佈滿辣肉腸🌶,啱晒我呢個食肉獸😚。雖然因為路途遙遠而稍稍涷左,但係pizza濃濃芝士香一d都唔遜色,配上煙韌嘅餅底,真係流晒口水🤤,另外薄批批邊仲有脆嘅效果,一款批有晒脆口同煙韌嘅口感,認真唔錯。🤗肉醬千層麵都係我另外推介嘅選項😁,滿滿嘅肉醬餡料味道濃郁,千層麵口感豐富而且配上表面半溶嘅芝士真係無敵嘅combo。😍小食套餐有芝士棒🧀,炸雞柳🐔同黑松露薯條🍟,個黑松露醬大大盒又香濃👃,用黎點薯條唔使慳住點,爸爸大讚黑松露陣石油氣味好正😆,媽咪就鐘意個芝士條多d,鬆脆嘅外層包住軟軟嘅芝士啱晒佢杯茶😘,我就反而鐘意個雞柳,炸得啱啱好唔好乾晒,充滿肉汁,三款小食各有各fans😆得到爸媽大讚嘅一餐我當然滿心歡喜,佢地

得到爸媽大讚嘅一餐我當然滿心歡喜,佢地話外賣質素都咁唔錯,下次一定要試下堂食,熱辣辣一定更加好味,流晒口水嘅我當然舉高贊成la🤤🙌
T-able 指數: 3.9/5
2022-09-29 146 瀏覽
我地行完葵興佛羅里達小鎮outlet,之後去左KCC遊逛。我地見到呢間Pizza鋪,心血來潮就去食Pizza🥳🥳🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽凱撒沙律(煙三文魚) $118沙律可以揀配煙三文魚/雞肉/煙肉,我地揀煙三文魚。份量十足,肥美嘅煙三文魚食落有少少煙香味,蔬菜亦非常新鮮👍帕爾馬火腿PIZZA (M Size) $108+$10入面有帕爾馬火腿、火箭菜、莫扎里拉芝士、巴馬臣芝士,仲有我地額外加左$10菠蘿(港式食法 意大利人會嬲嬲👿)我地超開心🥳 芝士拉到長長嘅絲,餅底夠香脆可口,再加上火腿鹹香,配埋波蘿酸酸甜甜,最最最重要既係火箭菜令個薄餅無咁膩,食完一塊又一塊。😍蘑菇闊條意粉$98蘑菇味道相當濃郁,意粉軟硬適中,食落好Caemy,好食☺️自家醬汁雞翼(8隻)$68雞翼外脆內軟,爆多肉汁,而自家製醬汁非常出色,再點少少檸檬汁,食落酸酸地又有咸香味,好味🤩Tiramisu $48濃濃嘅酒味、咖啡味,忌廉軟滑🥰抹茶牛奶🍵$38靚靚拉花,飲落濃濃抹茶牛奶味玉桂蘋果伯爵茶☕️$48玉桂味非常突出,好飲🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🌟CP值:高

🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽

凱撒沙律(煙三文魚) $118
沙律可以揀配煙三文魚/雞肉/煙肉,我地揀煙三文魚。
份量十足,肥美嘅煙三文魚食落有少少煙香味,蔬菜亦非常新鮮👍
凱撒沙律(煙三文魚)

帕爾馬火腿PIZZA (M Size) $108+$10
帕爾馬火腿PIZZA (M Size)

蘑菇闊條意粉$98
蘑菇味道相當濃郁,意粉軟硬適中,食落好Caemy,好食☺️
蘑菇闊條意粉

自家醬汁雞翼(8隻)$68
自家醬汁雞翼(8隻)

Tiramisu $48
濃濃嘅酒味、咖啡味,忌廉軟滑🥰
Tiramisu

抹茶牛奶🍵$38
靚靚拉花,飲落濃濃抹茶牛奶味

抹茶牛奶

玉桂蘋果伯爵茶☕️$48
玉桂味非常突出,好飲

玉桂蘋果伯爵茶

🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽

🌟CP值:高
2022-06-18
凱撒沙律(煙三文魚)
帕爾馬火腿PIZZA (M Size)
蘑菇闊條意粉
自家醬汁雞翼(8隻)
Tiramisu
抹茶牛奶
玉桂蘋果伯爵茶
2022-09-26 64 瀏覽
又要嚟到kcc 去 上堂, 飯堂之前同一班朋友仔 食下嘢 醫下個肚。Roman set 只需要268. 已經包一個 pizza 一客意粉 仲包兩杯soft drinks. 真係抵到爛。呢度裝修環境都幾好坐 舒服 有啲音樂餐具整潔呢個就係蒜蓉焗餅 Garlic nena14吋pizza 原來都幾大個 兩個人食 已經食唔曬。 呢個pizza 比較重口味 有西班牙火腿 感覺比較鹹 啱食重口味或送 啤酒的座位都幾舒適雞肉腸條麵, 配上有機蘑菇 忌廉汁 長條麵 好好咬口 值得推介 兩個人 埋單三百蚊唔使

呢度裝修環境都幾好坐 舒服 有啲音樂

餐具整潔
呢個就係蒜蓉焗餅 Garlic nena

座位都幾舒適

兩個人 埋單三百蚊唔使
2022-09-17 146 瀏覽
呢日難得放平日喺葵芳行街行到去葵興行到5點幾 諗住買埋晚餐返去食喺KCC見到呢間Little Marion’s Pizzeria價錢唔算貴 就諗住試下餐廳有一大片落地玻璃夕陽照入去感覺好溫暖有去左外國嘅感覺Staff亦都好熱情 講解有啲咩食 可以點叫最後決定要個Romance二人餐$238有一個14寸嘅pizza要左cheese trio三重芝士勁香 攞住返屋企時香味一直湧出嚟一大開發現勁大份 3-4個人食都得薄餅底食落去好香脆加上芝士烘過 味道勁出另外可以揀一個pasta/salad要左忌廉雞肉闊條麵份量都唔惹小闊條麵is always my favourite 忌廉幾香幾creamy雞肉嫩滑唔會鞋跟餐有2罐汽水想食多個小食另加左8隻雞翼$68超級豐盛雞肉係用自家醬汁整成食落去有檸檬同柚子嘅香味大推!
呢日難得放平日

食落去有檸檬同柚子嘅香味
大推!
外賣自取
2022-09-13 137 瀏覽
探訪好友舊居到來葵芳,遊走間看見新的地方【活@KCC】,發現不少小店小舖,一轉眼已下午茶時光,看見在珀麗灣時常去的餐廳,用心製作食品,環境又CHILL的心水餐廳,二話不說,就要去休息一下。此店薄餅超好食,因為自家製作麵包,可惜下午茶不想食太多澱粉質,只好尋找小食類,當然甜品是另計的。^^ Meet balls肉丸(78)鮮茄味濃,份量也不少8粒,肉丸熱辣辣加上芝士超級香,下午茶小食之選。而我就會加上Tabasco去增加辣味,Tiramisu提拉米蘇(48)手指餅與意大利軟芝士,加上特濃咖啡中和,是喜悅的源頭,加上大大份,超級滿足。 Cosmopolitan (88)粉紅夢幻色澤,帶有柑橘橙香、微甜略帶酸澀,令人感到酸與甜的調和。它的美在於與肉類或甜品也相襯,正好與今日陽光下,優閑中去感受愉快的日子開心就是心靈、生活配合得宜,學習偷閒享受

開心就是心靈、生活配合得宜,學習偷閒享受
好開心同屋企人去咗葵興嘅一間餐廳,呢一間西餐廳,出名食意粉薄餅主菜,呢一間食完之後,覺得成雲嘅質素好高,所以一定要推介呀,首先佢嘅位置於葵興站,一落車,穿過天橋,進入一個商場,地下就到呢一間餐廳,非常之容易搵,距離地鐵站係5分鐘就即刻到,然後呢一間餐廳食物質素好高,我哋叫咗一個薄餅,呢個薄餅夏威夷薄餅,佢嘅料十足,有菠蘿有火腿,有芝士,全部都係可以拉絲,真係超級好食,即是我哋叫咗一個中型,我哋都覺得好構成,對於兩個人嘅份量都非常之足夠,然後我哋仲叫咗個肉醬意粉,呢個經典食物,係超級好食,個擺盤好靚,睇得出個廚師好有心思,然後佢嘅豬肉都好足料,醬汁都好開胃,酸酸甜甜,所以我覺得呢一間餐廳非常之好食,然後佢嘅位置闊落,每一個枱之間都有一定嘅距離,好有私人空間,好適合朋友嚟傾偈食飯,所以我好鍾意呢一間啊
2022-09-07 95 瀏覽
路過葵興,醒起朋友有提過呢間餐廳,於是就入去試下😆。入到去先發現侍應們係講英文的,果然係意大利餐廳?有一種Pro嘅感覺呢😳。不過就要留意,要用英文溝通。呢間餐廳主要係食Pizza,不過我同朋友都想食意粉,所以點左一個卡邦尼黑松露意粉🍝 ($118),都好大份😳😳,所以都夠食!個意粉都好香黑松露味,但又唔會搶咗Cream嘅味道,Balance 得幾好😆😆😆。除咗意粉,都仲點咗一份炸芝士條🧀🧀。超級好食呢!剛炸起時係做到拉絲嘅效果😍😍,芝士控表示興奮😳😆😝😋🥰。飲品就點左杯Margarita,正正常常嘅雞尾酒🍹,$88/杯。甜品🍮就點左Tiramisu😋😋,好食,好香咖啡味,都只係$48/件,份量都唔小㗎😆😆 推薦!

2022-09-07 78 瀏覽
嚟開葵興想搵嘢食,見呢間Pizza餐廳,見個環境幾舒服,就決定一試。兩個人食,就嗌一份Medium Size的Pizza,揀咗Parma Ham Pizza ($108),上面仲加咗滿滿嘅火箭菜,同埋芝士。因為係Medium Size,份量唔算好大,兩個人食剛剛好。佢嘅火腿都幾厚切㗎,好香嘅咸香味,肥瘦度適中,唔會話好漏。加上火箭菜中和番芝士嘅漏,食落都好Refresh!另外就再叫咗一份雞翼($78),係自家醬汁。佢餐牌有隻辣椒🌶️,但食嘅時候發現,其實唔辣。都好,我本身唔食得辣。雞翼嘅醬係酸酸甜甜的,有啲柚子味,都好開胃,幾好食。仲有嗌咗杯Cocktail: Mojito。酒味唔算好出,適合唔鐘意重酒味嘅女仔飲。整體嚟講係環境好,食物有誠意,有驚喜呢!

。雞翼嘅醬係酸酸甜甜的,有啲柚子味,都好開胃,幾好食。

整體嚟講係環境好,食物有誠意,有驚喜呢!
今日屋企一班人食飯,唔想煮飯,去咗葵涌買外賣屋企人提議食pizza叫咗兩款特別啲嘅PizzaPizza即叫即整,熱辣辣Truffle 松露TRUFFLE CREAM, PORTOBEL松露醬、洋菇、莫扎里拉芝士、火箭菜松露Pizza , 一打開pizza盒,香濃既松露味就立即聞到,滿滿既火箭菜,清爽可口,大大粒既洋菇,再加上莫扎里拉芝士,濃濃既芝士,仲可以拉絲啊,依個無肉肉既pizza,估唔到又幾新鮮幾特別,絕對唔輸蝕比肉肉既pizza,而且M size 9 吋 岩岩好,值得一試啊鍾意食肉嘅我梗係要叫Meat Lovers 肉食愛好者大嘅11吋pizza,有辣肉腸、火腿、印度馬薩拉雞肉、莫扎里拉芝士Pizza鋪滿餡料,非常足料啖啖都係蕃茄味,而且芝士可以做到拉絲效果雞肉烤完之後加入香料都幾好味😋除咗外賣之外,仲有堂食🤔🤔下次可以約埋朋友一齊喺堂食食Little Mario's Pizzeria葵涌葵昌路72-76號活@KCC地下G02號舖
今日屋企一班人食飯,唔想煮飯,去咗葵涌買外賣
屋企人提議食pizza叫咗兩款特別啲嘅Pizza

Pizza即叫即整,熱辣辣
Truffle 松露
火箭菜

鍾意食肉嘅我梗係要叫Meat Lovers 肉食愛好者
Pizza鋪滿餡料,非常足料
啖啖都係蕃茄味,而且芝士可以做到拉絲效果
雞肉烤完之後加入香料都幾好味😋

除咗外賣之外,仲有堂食🤔🤔
下次可以約埋朋友一齊喺堂食食

葵涌葵昌路72-76號活@KCC地下G02號舖
第一次食呢間店!感覺好唔錯!環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️個日係個到坐在一段時間,店員都無趕,可以慢慢食~1. Meat Lasagna 肉醬千層麵 $118推薦指數:🥫🥫🥫🥫一嚟到已經見到滿滿嘅芝士,芝士嘅份量多到你一定會覺得好滿足。肉醬方面味道偏淡,如果可以多啲蕃茄味就會再好食啲!千層麵嘅軟硬適中,整體配合得唔錯。但係一個人食食半個都已經好飽~2. Cheese Trio g'' 芝士三重奏 $88推薦指數:🧀🧀🧀🧀🧀話明芝士三重奏就係會有三種唔同嘅芝士喺Pizza上面,具體有咩芝士點樣分我就唔太清楚。當你放入口嘅時候會有幾種唔同嘅芝士味,其中有一種味道特別香。根據我嘅估計同推測應該就係啡色嗰隻芝士,烤完之後真係超香呀,你食咗個Pizza嗰浸芝士香味仲留喺個口入邊。3. Mint Mojito $78(買一送一)推薦指數:🍻兩杯嘢飲都係等到3:00先叫,所以嘢飲就係買一送一。事關小編唔太識飲酒,所以就冇叫到同酒有關係嘅嘢飲啦。呢一杯味道一般就唔多作介紹啦,總之你都係好普通嘅果汁飲品咁樣啦。4. Peach Margarita $78(買一送一)推薦指數:🍑 🍑 🍑 🍑 🍑冇圖真係唔好意思呀,但係
第一次食呢間店!感覺好唔錯!
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
個日係個到坐在一段時間,店員都無趕,可以慢慢食~

1. Meat Lasagna 肉醬千層麵 $118
推薦指數:🥫🥫🥫🥫

2. Cheese Trio g'' 芝士三重奏 $88
推薦指數:🧀🧀🧀🧀🧀

3. Mint Mojito $78(買一送一)
推薦指數:🍻

4. Peach Margarita $78(買一送一)
推薦指數:🍑 🍑 🍑 🍑 🍑

冇圖真係唔好意思呀,但係呢杯真係好推薦㗎 !佢嘅蜜桃味超級香,而且唔似係香精嗰種蜜桃味,令人飲落去好似飲緊水果果汁嘅感覺。而梳打同埋蜜桃汁平衡得好好,兩隻溝埋個味道帶點酸味,自己就幾鍾意飲酸嘢,所以都幾鍾意呢杯嘢飲!
Meat Lasagna 肉醬千層麵
Cheese Trio g'' 芝士三重奏
Meat Lasagna 肉醬千層麵
Cheese Trio g'' 芝士三重奏
2022-09-03 60 瀏覽
Little Mario's Pizzeria 葵涌葵昌路72-76號活@KCC地下G02號舖KCC呢間Little Mario's 夠晒陽光 落地大玻璃望住大馬路睇落好精神 環境乾淨All Day SetsROMANCE 二人套餐($238)1x 薄餅 14"印度香料烤雞pizza1x 意粉蕃茄煙肉意大利粉2x 飲品Coke ZeroMini Combo Sets———$48MINI MUNCH- 松露薯條-酥炸馬蘇里拉芝士條(2pcs)-雞柳 -Sparkling mineral water Enjoy happy moments with Little Mario's Pizzeria與Little Mario's一起享受快樂時光!
葵涌葵昌路72-76號活@KCC地下G02號舖

KCC呢間Little Mario's
夠晒陽光 落地大玻璃望住大馬路
睇落好精神 環境乾淨

All Day Sets
ROMANCE 二人套餐($238)
1x 薄餅 14"
印度香料烤雞pizza
1x 意粉
蕃茄煙肉意大利粉
2x 飲品
Coke Zero

Mini Combo Sets———$48
MINI MUNCH

- 松露薯條
-酥炸馬蘇里拉芝士條(2pcs)
-雞柳
-Sparkling mineral water

Enjoy happy moments with
Little Mario's Pizzeria

與Little Mario's一起享受快樂時光!
2022-08-23 108 瀏覽
好少去葵興,唔係好知有咩食,一出地鐵站就見到呢間餐廳,好就腳,就決定試下啦😍入到嚟餐廳環境唔錯,座位又夠闊落,坐得好舒服☺️食物方面,揀咗一個M size 嘅Meat lovers pizza, 雞翼,莫札里拉芝士條同埋一個tiramisu。因為我好中意食肉,所以呢個meat lovers嘅pizza,我一見到就已經想揀佢,食落真係啖啖肉,而且pizza 一嚟到真係新鮮出爐咁樣,熱辣辣即刻食係最好味!😍真係一個外脆內軟嘅pizza ,而且D芝士仲拉絲添!莫札里拉芝士條都係非常外脆內軟,中意食芝士嘅人真係唔可以錯過😍入面嘅芝士好軟滑。趁熱食個陣,入面d芝士又係可以拉絲。真係好好味!飲品方面,叫咗一杯熱既抹茶牛奶同埋玉桂蘋果伯爵茶,兩杯都好好飲😚
入到嚟餐廳環境唔錯,座位又夠闊落,坐得好舒服☺️
2022-08-22 97 瀏覽
上個星期六我陪朋友去葵興工業區嘅IGshop拎貨 途中經過活@KCC 發覺佢商場地鋪嘅餐廳都幾吸引 就揀咗間食Pizza入去試下 入邊嘅侍應都係講英文 有種喺外國嘅感覺☺️☺️☺️呢度嘅Pizza有兩個size M同L 我哋兩個人食叫咗一個大pizza 想試唔同嘅味道所以揀咗雙拼 雙拼唔使補錢 只係收貴啲嘅個款嘅價錢 好抵食 但係留意番只係某啲組合可以雙拼😆😆😆 我哋揀咗Margherita Fungi Prosciutto同Meat Lover 蘑菇同火腿 辣肉腸都好多 薄餅焗得香脆 左邊芝士味好濃 右邊蕃茄味好香 超好食🤩🤩🤩另外你叫咗一個小食 蜜糖雞翼都好好食 非常推薦 除此之外仲叫咗兩杯飲品 分別係綠茶拿鐵同摩卡🙈🙈🙈

2022-08-22 88 瀏覽
街坊系列 – Little Mario's Pizzeria 💚Pizza 到底係應該有菠蘿定無菠蘿呢😂小編係比較港式🫣覺得有幾粒都幾好食大家又鐘意邊款多啲😏留言話俾小編知------------------------------環境: 餐廳好新淨☺️枱凳闊落超好坐好岩一班人黎聚餐🥳一路食一路飲咁衛生十分良好👍🏻都有用消毒劑做清潔------------------------------食物: Margherita Fungi ($108/半份) 🍕傳統意式Pizza😜試一間Pizza店既本領必需叫鬆脆餅底配蕃茄醬,羅勒葉,芝士同帕爾馬火腿😋整體味道唔錯😍餅底做到又鬆手濕潤得黎又脆口茄醬酸甜平衡得唔錯,羅勒葉夠哂新鮮🥰非常之香帕爾馬火腿鹹度岩岩好夾到茄醬既甜酸🤤好有層次Diavola Spaghetti ($118) 🍝份量都夠哂多😋岩哂幾個人一齊Share 黎食辣肉腸唔會太辣,味道正常☺️意粉口感稍為偏軟Fries with Truffle Sauce ($58) 🍟新鮮即叫即炸🔥非常酥炸可口,食到停唔到手本身已有鹽到黑椒調味🫙新鮮松露醬,味道稍淡------------------

Pizza 到底係應該有菠蘿定無菠蘿呢😂
小編係比較港式🫣覺得有幾粒都幾好食
大家又鐘意邊款多啲😏留言話俾小編知
環境: 餐廳好新淨☺️枱凳闊落超好坐
好岩一班人黎聚餐🥳一路食一路飲咁
衛生十分良好👍🏻都有用消毒劑做清潔

傳統意式Pizza😜試一間Pizza店既本領必需叫
鬆脆餅底配蕃茄醬,羅勒葉,芝士同帕爾馬火腿😋
整體味道唔錯😍餅底做到又鬆手濕潤得黎又脆口
茄醬酸甜平衡得唔錯,羅勒葉夠哂新鮮🥰非常之香
帕爾馬火腿鹹度岩岩好夾到茄醬既甜酸🤤好有層次

Diavola Spaghetti ($118) 🍝

份量都夠哂多😋岩哂幾個人一齊Share 黎食
辣肉腸唔會太辣,味道正常☺️意粉口感稍為偏軟

新鮮即叫即炸🔥非常酥炸可口,食到停唔到手
本身已有鹽到黑椒調味🫙新鮮松露醬,味道稍淡
服務: 餐廳部分店員係外籍人士🤣

服務: 8 /10

地址: 葵涌葵昌路72-76號活@KCC地下G02號舖
人均消費: $ 100 - $ 200
2022-08-22 39 瀏覽
今日喺返自己地頭附近 突然想食pizza 就嚟呢度試下 餐廳空間好闊落 裝修都幾有異國風情 耐冇去旅行有少少覺得自己身處外國嘅感覺 都幾開心呢度lunch time嘅lunch set好抵食 一個價錢就包咗頭盤或沙律 主菜同嘢飲 我哋一個set叫咗個pizza 不愧為招牌菜 個餅底係好手工feel嘅 煙煙韌韌又脆脆地 滿佈煙肉仲有隻流心蛋 食落口感豐富味道一流另外一個set揀咗蘑菇意粉 唔好諗住佢齋哋就冇驚喜呀 個意粉好彈牙 醬汁亦都好creamy 但又唔會太鹹喎 成個package都唔錯超級鍾意薯條嘅我哋另外叫咗個松露醬薯條 薯條係非常粗切嘅 完全係外脆內軟 額外配嘅松露芝士醬 更加係味道濃烈 口感都好rich 仲要好大份添呀嚟到呢度我非常建議飲佢嘅cocktail 因為呢度嘅調酒師非常犀利 我完全冇畀特別要求佢就調到一個甜度適中 酒嘅濃度亦都好perfect嘅飲料出嚟 😍

2022-07-13
午餐