2022-11-15 37 瀏覽
前排有個港島朋友推介我呢間西餐話餐廳啲野食幾得😆叫我搵日試下然後為食小妹米即刻走上去食飯囉😂2個人叫左3樣嘢食:命運小食拼盤炸魷魚圈、炸魚手指、炸雞翼、炸薯角所有炸物都係即叫即炸上枱熱辣辣!炸皮唔會好厚都輕身既🤭大家食既時候要小心唔好辣親嘴🤪孖寶pizza🍕喇沙海鮮拼蒜香辣肉腸沙茶風味心大心細唔知食咩既人又有福了🤩雙拼pizza一次過試到2個味喇沙味較淡,而辣肉腸就夠晒濃味!餡料又夠多,建議先食喇沙味🤤費事辣肉腸既重口味搶晒風頭😂秘製醬汁焗豬肋骨叫左半份試下!點知份量都咁足😍豬肋骨雖然話係骨,但都啖啖肉!加上秘製醬汁夠晒惹味。肉又夠淋🤪配菜有海量炸薯角過足口癮🤣
前排有個港島朋友推介我呢間西餐
話餐廳啲野食幾得😆叫我搵日試下
然後為食小妹米即刻走上去食飯囉😂

2個人叫左3樣嘢食:

命運小食拼盤

炸魷魚圈、炸魚手指、炸雞翼、炸薯角
所有炸物都係即叫即炸上枱熱辣辣!
炸皮唔會好厚都輕身既🤭
大家食既時候要小心唔好辣親嘴🤪

孖寶pizza🍕

喇沙海鮮拼蒜香辣肉腸沙茶風味
心大心細唔知食咩既人又有福了🤩
雙拼pizza一次過試到2個味
喇沙味較淡,而辣肉腸就夠晒濃味!
餡料又夠多,建議先食喇沙味🤤
費事辣肉腸既重口味搶晒風頭😂

秘製醬汁焗豬肋骨

叫左半份試下!點知份量都咁足😍
豬肋骨雖然話係骨,但都啖啖肉!
加上秘製醬汁夠晒惹味。肉又夠淋🤪
配菜有海量炸薯角
過足口癮🤣

2022-11-15 33 瀏覽
最近去左銅鑼灣搞gag特色餐廳【Little Vegas】食晚餐,雖然食物都係普通西餐/café野,不過裝修特別又有heart,都有D搞頭。維加斯小牛扒早餐:牛扒搭配沙律同薯餅,其實都算幾大份,牛扒無得選幾成熟、但都唔會太熟。上面D燒汁牛扒汁都不錯。沙律都算好新鮮,而薯餅好脆。 鷄翼好多重奏:味道可以四選三,我地就選擇左柚子、水牛城、玫瑰味。個人非常唔建議玫瑰味,非常artificial同唔係太match,不過柚子同水牛城就不錯。 秘製醬汁豬肋骨(全份):豬肋骨整到好霖,完全唔需要用刀已經可以分開。秘製醬汁唔會太鹹不過幾惹味。炸薯角好熱好脆好好食!

2022-11-14 43 瀏覽
呢度嘅嘢食可以用一句嚟形容:好味邪惡分量超勁😂兩個人黎食嘅話基本上係唔會食得哂㗎要打包..! 如果一大班朋友嚟happy share就啱晒喇😆🙌🏻牛油果烤雞肉沙律🥗本身好鍾意食牛油果, 最怕食到好生嘅牛油果, 呢個沙律冇令我失望! 牛油果熟度剛好食落好creamy , 而且配上大量新鮮牛油生菜同雜菜沙律, 我揀咗最鍾意嘅柚子醋沙律汁,酸酸地咸咸地食落好開胃💕🙌🏻孖寶pizza (喇沙海鮮拼避風塘魷魚圈)第一啖食落去真係好似食緊星加坡喇沙咁好得意😂 Pizza啲料多到滿瀉, 有大量嘅新鮮魷魚, 蝦, 口感超彈牙😋 仲有豆卜! 估唔到出奇地夾😂 仲加咗大量芝士見到啲拉絲已經流晒口水❤️ 呢度嘅Pizza口味真係好特別出面食唔到, 值得一試👍🏻🙌🏻白酒忌廉煮青口加咗大量洋蔥去調味, 青口係超巨型size果種啖啖都係肉, 索哂白酒忌廉汁好惹味👍🏻不過個人更喜歡細粒啲嘅青口感覺食落好似多汁啲🤓

🙌🏻牛油果烤雞肉沙律🥗

🙌🏻孖寶pizza (喇沙海鮮拼避風塘魷魚圈)

🙌🏻白酒忌廉煮青口

2022-11-11
2022-11-13 633 瀏覽
幾年冇黎食呢間Little Vegas,今次再黎Menu都唔同晒🤓餐廳位於銅鑼灣百樂中心,因為成棟大廈都係餐廳,食飯時間都要排隊上餐廳😪餐廳面積比較細,餐枱都排得比較密,坐落會比較壓迫😵不過食物價錢都好相宜,選擇都算多😆而且味道唔錯,性價比高👍🥔命運小食拼盤(細/ $99)小食拼盤有分大同細,大既有5款,細既3款😚款式係隨機,今次就係薯角、炸魚手指同雞翼🍗全部都新鮮整起,熱辣辣好香脆😍🍝明太子忌廉天使麵($116)天使麵好creamy,忌廉味重😊明太子意粉一向都係好好食👍不過放耐左啲忌廉會結左啲,但都唔影響味道😎🍕蒜香辣肉腸沙茶風味批薩($118)批薩既味道選擇都好新奇,呢個沙茶風味就冇乜沙茶味🤣但蒜味都好香,辣辣地咁好開胃😉批薩薄薄地,餅底係脆皮咁,唔會食到好滯😙🥤玫瑰士多啤梨奶昔($48)奶昔玫瑰味都好重,但係就偏甜🥲如果唔中意食甜既朋友就應該麻麻地😮/📌Little Vegas銅鑼灣耀華街3號百樂中心25樓/😋食物質素:7/10🍽️用餐環境:7/10💰性價比:7.5/10👣回頭率:7/10
餐廳面積比較細,餐枱都排得比較密,坐落會比較壓迫😵
不過食物價錢都好相宜,選擇都算多😆
而且味道唔錯,性價比高👍

🥔命運小食拼盤(細/ $99)
小食拼盤有分大同細,大既有5款,細既3款😚
款式係隨機,今次就係薯角、炸魚手指同雞翼🍗
全部都新鮮整起,熱辣辣好香脆😍
命運小食拼盤

🍝明太子忌廉天使麵($116)
天使麵好creamy,忌廉味重😊
明太子意粉一向都係好好食👍
不過放耐左啲忌廉會結左啲,但都唔影響味道😎
明太子忌廉天使麵

🍕蒜香辣肉腸沙茶風味批薩($118)
批薩既味道選擇都好新奇,呢個沙茶風味就冇乜沙茶味🤣
但蒜味都好香,辣辣地咁好開胃😉
批薩薄薄地,餅底係脆皮咁,唔會食到好滯😙
蒜香辣肉腸沙茶風味批薩

🥤玫瑰士多啤梨奶昔($48)
奶昔玫瑰味都好重,但係就偏甜🥲
如果唔中意食甜既朋友就應該麻麻地😮

🍽️用餐環境:7/10
💰性價比:7.5/10
👣回頭率:7/10
2022-11-11
10 分鐘 (堂食)
蒜香辣肉腸沙茶風味批薩
喺銅鑼灣開業多年嘅 ʟɪᴛᴛʟᴇ ᴠᴇɢᴀs 主打美式風格西餐,係裝修上花咗唔少心思,色彩繽紛又多打卡位,特色佈置遍佈餐廳每一角落,連菜式名字也玩味十足。有別於一般傳統西餐,ʙᴜʀɢᴇʀ、ᴘɪᴢᴢᴀ等選擇以比較新穎的食材配搭,給食客滿滿的新鮮感。不過最吸引我的一定是明太子忌廉天使麵🫶🏻🔸雞翼好多重奏 $86可以選擇3款口味,簡咗水牛城、麻辣、柚子,每款有3隻性價比不錯。最impressive係麻辣口味,無乜辣味但好香麻味,食完有嘴唇麻痺感覺🫦另外柚子甜甜地都幾鍾意😚水牛城就微辣惹味,三款各有特色~🔸孖寶比薩 $128孖寶可以任選兩款口味pizza,簡咗黑松露野菌+蒜香辣肉腸沙茶口味。辣肉腸係厚切似脆皮腸唔係西式常見的莎樂美腸,而黑松露野菌就好足料,兩款都唔會太重口味。加上餅底係薄脆型更加能食到材料的口感和味道。🔸明太子忌廉天使麵 $116醬汁濃郁ᴄʀᴇᴀᴍʏ,用上天使麵掛汁能力更佳,仲食到粒粒明太子。雜菌、木魚片好夾明太子忌廉醬,撈埋一齊食可以一啖接一啖唔停口🍝🔹ʀᴀɪɴʙᴏᴡ sᴇᴠᴇɴ - ʙʟᴜᴇ + ʏᴇʟʟᴏᴡ $88 ғᴏʀ 2衝著如富士山般造型而點的特飲,有七種顏色七款口

🔸雞翼好多重奏 $86
雞翼好多重奏

🔸孖寶比薩 $128

🔸明太子忌廉天使麵 $116
明太子忌廉天使麵

衝著如富士山般造型而點的特飲,有七種顏色七款口味,藍色是青檸加檸檬,黃色是芒果,兩杯也是甜甜的梳打味道。

雞翼好多重奏
明太子忌廉天使麵
幫襯勁買💛 Little Vegas 🎰@littlevegashk可能係全香港最無厘頭嘅餐廳全店色彩繽紛,搶眼嘅裝修非常打卡able⚡️ 地板牆身有一幅幅嘅漫畫同graffiti📓 馬賽克圖案嘅餐枱❇️,連窗台都放滿以vegas賭場為主題嘅擺設🎰主打美國菜🍔 Menu加插左好多meme,就連餐碟餐巾都印有餐廳名字,認真又揼本💵明太子忌廉天使麵👼🏻差唔多每間cafe都有呢款意粉,不過呢到係用少見嘅天使麵👼🏻 因為天使麵比較幼細,所以更加掛汁🍝 明太子醬好creamy,有粒粒爽口嘅明太子🟠 除咗明太子嘅鹹香微辣,蒜香味都幾濃🧄 不過放心冇蒜片,食完個口唔會話好臭🤣 麵嘅份量超多!抵食🤑鬼Low野班尼流心蛋🍳Eggs benedict嘅重點就係班尼迪蛋黃一定夠流心🫠 烤焗過嘅英式muffin開半,再放上火腿同水波蛋,配上香濃微酸嘅荷蘭醬😋 其中一個驚喜位係有好大份嘅沙律菜😂命運小食拼盤🛟雞翼|帶皮薯角|洋蔥圈|炸魚手指細嘅每款有3件,大嘅就5件🧆 兩個人share嘅話就細嘅都好夠😌 Menu寫到明係隨便出嘅,叫大家的碰吓運氣😂 不過見款款小食都岩食,一於試吓有冇伏🤪 上枱原來係一盤4款嘅炸物,
幫襯勁買💛

鬼Low野班尼流心蛋🍳

命運小食拼盤🛟
雞翼|帶皮薯角|洋蔥圈|炸魚手指

命運小食拼盤

上枱原來係一盤4款嘅炸物,再配好百搭嘅茄汁🥫 雞翼皮脆肉嫰,冇沾炸粉漿嘅緣故,所以食落口唔會有層厚皮係外面😋 超鍾意帶皮薯角,因為比薯條更厚實,更有口感🍟 薯皮炸得好脆口,唔會話燶晒咬唔爛🥔 淡淡嘅鹹香,唔沾茄汁都夠味👍🏽 洋蔥圈炸得岩岩好,冇出現皮肉分離嘅情況🔗 甜甜地咁,完全冇平時生洋蔥嘅嗆辣味🧅 魚手指嘅粉漿好薄身,啖啖肉好食🎣

帶皮薯角

秘密花園水果茶🍹
奇異果|藍莓|士多啤梨|火龍果|檸檬|青檸

秘密花園水果茶

呢杯超巨型嘅水果茶,兩個人都未必飲得晒🤓 建議毒L唔好一個人嗌一杯🥲 除左可以開心share之外,仲好啱打卡📸 水果種類好多,連奇異果同火龍果都有,好特別🥝 全部都係新鮮水果,入口清新,果香味十足🍋

環境有特色好岩打卡之餘,食物好味,性價比又高,好岩同班朋友一齊嚟開party🪩 唔掛得知餐廳經營左超過8年都仍然可以屹立於銅鑼灣🤩

支持良心小店💛
帶皮薯角
秘密花園水果茶
2022-11-11 39 瀏覽
放咗工,去銅鑼灣同朋友食下飯,飲吓嘢傾吓計咁今次呢就去咗一間裝修好特別嘅Cafe,我都有好出名嘅明太子天使麵,我見每一檯都有叫依個菜式,所以同朋友都叫一個share,其實分量都幾大,足夠有三個人食,天使麵都黐咗好多明太子醬汁,好creamy!😗 另外我哋仲叫咗個蒜蓉包同埋小食拼盤,蒜蓉包好重蒜蓉味,好適合配湯飲,不過今次小編就冇叫到,下次要試吓,另外小食拼盤有分大同世,小編就覺得大份呢會比較抵食,選擇都多啲,當中有雞翼,焗芝士蘑菇,炸魚手指,炸洋蔥圈,香腸同薯角,份量都真係超大🤣,小編同朋友都食唔晒🥲最後梗係有叫到飲品,我同朋友就叫咗一杯士多啤梨玫瑰奶昔,另一杯荔枝梳打,味道都唔錯,不會有太甜感覺😉
放咗工,去銅鑼灣同朋友食下飯,飲吓嘢傾吓計咁

2022-11-11 30 瀏覽
呢日陪朋友仔響老銅Sogo揀禮物,血拼完就決定響附近搵間黃店醫肚,揀左呢間好多好評既黃店,果然野食抵食又高質🥰>明太子忌廉天使麵:超多忌廉&明太子,好有奶香味,天使麵幼身又掛汁,配埋菇、洋蔥&木魚絲,口感豐富,不過好大份,要2個人share先得。>香烤春雞配秘製番茄醬:半隻春雞份量岩岩好,烤到外皮金黃,雞油出哂黎,雞肉軟嫩又Juicy,同蕃茄醬幾夾。>綿綿朱古力:朱古力上有靚靚心形拉花,周圍再用綿花糖圍住,賣相好睇,味道唔太甜,配埋綿花糖既甜度都OK。>Blue Lime & Lemon:好似富士雪山咁,其實係藍色檸檬梳打+雪糕,飲落清新,朋友幾鐘意。>比利時窩夫:窩夫有2件,一人一件就岩,食落口感扎實而充滿嚼勁,綠茶雪糕好好味,好有茶香又唔算好甜,估唔到仲會連埋焦糖香蕉,好多野食😂整體都唔錯,特別係午市去唔洗排隊,可以同朋友慢慢坐,渡過悠閒下午。
呢日陪朋友仔響老銅Sogo揀禮物,
血拼完就決定響附近搵間黃店醫肚,
揀左呢間好多好評既黃店,
果然野食抵食又高質🥰

>明太子忌廉天使麵:
超多忌廉&明太子,好有奶香味,
天使麵幼身又掛汁,
配埋菇、洋蔥&木魚絲,口感豐富,
不過好大份,要2個人share先得。

>香烤春雞配秘製番茄醬:
半隻春雞份量岩岩好,
烤到外皮金黃,雞油出哂黎,
雞肉軟嫩又Juicy,同蕃茄醬幾夾。

>綿綿朱古力:朱古力上有靚靚心形拉花,
周圍再用綿花糖圍住,賣相好睇,
味道唔太甜,配埋綿花糖既甜度都OK。

>Blue Lime & Lemon:好似富士雪山咁,
其實係藍色檸檬梳打+雪糕,
飲落清新,朋友幾鐘意。

>比利時窩夫:
窩夫有2件,一人一件就岩,
食落口感扎實而充滿嚼勁,
綠茶雪糕好好味,好有茶香又唔算好甜,
估唔到仲會連埋焦糖香蕉,好多野食😂

整體都唔錯,特別係午市去唔洗排隊,
可以同朋友慢慢坐,渡過悠閒下午。
  • 明太子忌廉天使麵
  • 綿綿朱古力
  • 富士山下
Little Vegas📍出奇地呢間樓上cafe平日都非常旺場一入去就比牆上面的畫吸引好sharp幾特別👌🏽食物方面價錢合理,份量亦好足夠以為味道會普通,點知有驚喜!必叫雙拼pizza🍕試左喇沙海鮮同避風頭魷魚,兩樣都好有特色,出面較少食到小編就較鍾意後者,重口味啲🤣至於明太子忌廉天使麵係極!大!份!最後兩條友食唔曬🙆🏻‍♀️ 略顯滯,明太子可以再多啲,加強鹹香雞翼係蜜糖口味,熱辣辣又足料,推薦👍🏽最最最後,食食下得閒留意下餐廳背景音樂,老闆選單好有心機好特別🤫 ..Taste: 🥰🥰🥰🥰Igable: 📸📸📸📸Environment: 🥂🥂🥂🥂.
Little Vegas📍
出奇地呢間樓上cafe平日都非常旺場
一入去就比牆上面的畫吸引
好sharp幾特別👌🏽

食物方面價錢合理,份量亦好足夠
以為味道會普通,點知有驚喜!
必叫雙拼pizza🍕
試左喇沙海鮮同避風頭魷魚,兩樣都好有特色,出面較少食到
小編就較鍾意後者,重口味啲🤣

至於明太子忌廉天使麵係極!大!份!

雞翼係蜜糖口味,熱辣辣又足料,推薦👍🏽

Taste: 🥰🥰🥰🥰
Igable: 📸📸📸📸
Environment: 🥂🥂🥂🥂
  • 孖寶比薩
2022-11-09 511 瀏覽
好耐冇嚟過食嘢,氣氛依舊。 餐廳嘅裝飾好特別,全部都係以美國Las Vegas為主題,餐桌旁嘅裝飾同餐牌設計都比較有玩味,好適合打卡。🍴 雞翼好多重奏 (水牛城、麻辣、柚子) ($86) ⭐️⭐️⭐️⭐️每種口味有三隻雞翼,個人最喜歡就係麻辣味,食入口有少少麻,唔食得辣嘅朋友千祈唔好叫。水牛城雞翼嘅汁就比較多,少少偏鹹,而柚子雞翼就甜甜哋好清新。 🍴維加斯小牛扒早餐 ($128) ⭐️⭐️⭐️係一個木板上面上菜,望落幾吸引幾高質,牛扒d肉比較乾身,好在有d燒肉汁補一補,整體不過不失啦。🍴命運比薩 ($118) ⭐️⭐️⭐️⭐️佢叫做命運比薩,因為每一次嘅材料都係唔同嘅,我今次就有洋蔥、香腸、辣椒同芝士等等,全部加埋一齊好香好好味。最正係個餅底,好似食薯片咁脆卜卜。🍴秘密花園水果茶 ($68) + 玫瑰草莓沙冰 ($49) ⭐️⭐️⭐️⭐️超級大杯嘅水果茶,入面嘅水果分別有火龍果、士多啤梨、奇異果、藍莓、檸檬等等,飲落似雜果賓治,甜度適中,可encore。至於個玫瑰草莓沙冰就比較細杯,味道正常。.............................. Little Vegas地址📍: 銅鑼灣耀華街3號百樂中心25

🍴維加斯小牛扒早餐 ($128) ⭐️⭐️⭐️

服務👨🏻‍🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️💫
衛生🧹: ⭐️⭐️⭐️⭐️
抵食💰: ⭐️⭐️⭐️⭐️
2022-11-05
👧🏻Wodafoodie in Causeway Bay🇺🇸呢間行美國風既玩味餐廳無論裝修、配色定餐牌食物都好有特色每次想揾間靚少少又好食既餐廳都會諗起呢間😽✨🍕命運比薩 $118見到呢個名覺得好得意 原來類似omakase廚師根據當日食材決定口味😍配合埋Las Vegas 賭城主題 要賭下今日有咩食🤣Pizza 好薄好脆 記得有腸仔同重芝士 味道不過不失不過如果有更驚喜既配搭就更好了😛✨ 🐷秘製醬汁焗豬肋骨 (半份) $122呢個係呢到既signature dish 每次黎都會叫!豬肋骨燒得岩岩好 啖啖肉 肉又夠淋 配埋燒烤醬真係好惹味好好食😋配菜跟薯角🍟份量好多 好香口兩個女仔叫一個主菜加一個肉都好夠食👍🏻✨ 🍖雞翼好多重奏 $86雞翼可以係4隻味入面揀3隻 水牛城|麻辣|柚子最好食係水牛城 醬汁酸甜帶少少辣🤩柚子幾fresh 麻辣相對油膩左少少✨ 🥗粒粒明太子沙律 898沙律菜好多😍 上面有粒粒明太子 估唔到仲有一條條蟹肉揀左柚子醋 令成個沙律更清新解膩😋📍 Little Vegas (銅鑼灣)銅鑼灣耀華街3號百樂中心25樓👅更多同區推介☺️ #wodafoodieincausew
👧🏻Wodafoodie in Causeway Bay

🇺🇸呢間行美國風既玩味餐廳
無論裝修、配色定餐牌食物都好有特色
每次想揾間靚少少又好食既餐廳都會諗起呢間😽

✨🍕命運比薩 $118
見到呢個名覺得好得意 原來類似omakase
廚師根據當日食材決定口味😍
配合埋Las Vegas 賭城主題 要賭下今日有咩食🤣
Pizza 好薄好脆 記得有腸仔同重芝士 味道不過不失
不過如果有更驚喜既配搭就更好了😛

✨ 🐷秘製醬汁焗豬肋骨 (半份) $122
呢個係呢到既signature dish 每次黎都會叫!
豬肋骨燒得岩岩好 啖啖肉 肉又夠淋

✨ 🥗粒粒明太子沙律 898
沙律菜好多😍 上面有粒粒明太子
估唔到仲有一條條蟹肉
揀左柚子醋 令成個沙律更清新解膩😋

📍 Little Vegas (銅鑼灣)
銅鑼灣耀華街3號百樂中心25樓

👅更多同區推介☺️ #wodafoodieincausewaybay
2022-11-08 252 瀏覽
🤎💛❤️小小拉斯維加斯🎰知唔知香港都有拉斯維加斯?不過就唔係Casino🃏而係可以打卡又抵食嘅樓上café🤤🧡算把啦,蒜茸包喎🧡 $40It’s Just a Garlie Bread未食先聞到好香嘅蒜蓉味,惹味又醒胃!脆卜卜多士有驚喜!😍💛命運比薩💛 $118Fortune Pizza有種開盲盒嘅感覺🤭芝士量超足夠,輕輕鬆鬆拉絲🧀依個命運比薩每次都唔同,今次依個有鳴門卷🍥、蟹柳、腸仔、洋蔥圈🧅等等😛薄批加滿滿餡料,口感豐富!❤️福.JUICY 牛肉芝士漢堡❤️ $118FUKU Cheese Burger漢堡包厚度足夠,餡料有牛肉漢堡扒、酸瓜、芝土、蕃茄、生菜🥬!牛肉漢堡扒肉感滿滿仲爆汁添🍔食嘅時候要雙手揸住,如果唔係會爆餡㗎!🫣旁邊仲有外脆內軟嘅黃金脆薯添!🤎特色朱古力🤎 $48 夏威夷果仁Macadamia Chocolate朱古力味道濃郁軟滑🍫夏威夷果仁香味十足,必飲!💚宇治抹茶鮮奶💚 $48Matcha Latte為咗拉花,要咗杯熱飲🤭抹茶味香而不澀,鮮奶比例較多,所以奶滑好香甜🍵餐廳環境真係好適合打卡,窗邊牆邊仲有大量玩味擺設😍好得意!部分飲品嗌2杯會平啲😙同朋友一人一杯就啱啦!
🤎💛❤️
小小拉斯維加斯🎰

🧡算把啦,蒜茸包喎🧡 $40
It’s Just a Garlie Bread
未食先聞到好香嘅蒜蓉味,惹味又醒胃!脆卜卜多士有驚喜!😍
算把啦,蒜茸包喎

💛命運比薩💛 $118
Fortune Pizza

❤️福.JUICY 牛肉芝士漢堡❤️ $118
FUKU Cheese Burger

🤎特色朱古力🤎 $48 夏威夷果仁
Macadamia Chocolate
朱古力味道濃郁軟滑🍫夏威夷果仁香味十足,必飲!
特色朱古力

💚宇治抹茶鮮奶💚 $48
Matcha Latte
宇治抹茶鮮奶

餐廳環境真係好適合打卡,窗邊牆邊仲有大量玩味擺設😍好得意!部分飲品嗌2杯會平啲😙同朋友一人一杯就啱啦!BTW記得save post,方便向店員查詢有關餐點啦!

📍Little Vegas
📍銅鑼灣耀華街3號百樂中心25樓

2022-11-06
10 分鐘 (堂食)
算把啦,蒜茸包喎
特色朱古力
宇治抹茶鮮奶
2022-11-08 36 瀏覽
銅鑼灣嘅🌟Little Vegas🌟係💛良心嘅美式餐廳,無論裝修定係餐牌設計都充滿玩味!🥳🍳鬼Low野班尼廸流心蛋 $96流心嘅班尼廸蛋🍳,上面有適量嘅香草🌿,配搭火腿🥓、麵包🥖同埋醬汁,味道相當討好!🥔薯餅極香脆可口!👍🏻🧡明太子忌廉天使麵🍝 $116明太子+大量木魚絲,🎌充滿日式嘅感覺,每條天使麵都掛滿既鮮且濃嘅醬汁,滋味無窮!🥰🤎雞翼好多重奏 $86有溫和酸辣嘅水牛城口味🌶,淡淡花香嘅玫瑰口味🌹,仲有清新嘅柚子風味💛!另可選麻辣口味!☕️焦糖鮮奶咖啡 $48

🍳鬼Low野班尼廸流心蛋 $96

🧡明太子忌廉天使麵🍝 $116

🤎雞翼好多重奏 $86

☕️焦糖鮮奶咖啡 $48
呢間玩味十足嘅餐廳,無論 桌面.餐牌.裝飾都別具一格。就連牆上嘅塗鴉都好有特式店員好殷勤,仲會在每枱擺放Halloween糖果,好貼心Lunch Set 跟飲品.餐湯,仲可以追加小食添✨ 香草烤春雞配特製燒汁最初擔心半隻春雞唔夠食,原來好多肉,配上燒汁好惹味,跟埋脆薯角好滿足✨香草烤焗鱸魚配特式青醬平日出外食飯好少食魚,難得見到有鱸魚又試下,滑嘟嘟啖啖肉,外皮煎得好香脆,配上青醬味道好夾✨柚子雞翼雞翼沾上甜甜地嘅柚子醬,入口Juicy唔會太乾,下次要試埋水牛城雞翼✨水果茶無諗過 超巨型.咁大杯,加入粒粒新鮮嘅水果,士多啤梨.奇異果.火龍果.藍莓,味道唔會太甜,健康之選✨綿綿朱古力香濃嘅朱古力奶,加入粒粒綿花糖,面層仲有拉花,好有心思
呢間玩味十足嘅餐廳,無論 桌面.餐牌.裝飾都別具一格。

就連牆上嘅塗鴉都好有特式

店員好殷勤,仲會在每枱擺放Halloween糖果,好貼心

Lunch Set 跟飲品.餐湯,仲可以追加小食添

✨ 香草烤春雞配特製燒汁

✨香草烤焗鱸魚配特式青醬

平日出外食飯好少食魚,難得見到有鱸魚又試下,
滑嘟嘟啖啖肉,外皮煎得好香脆,配上青醬味道好夾

✨柚子雞翼

雞翼沾上甜甜地嘅柚子醬,
入口Juicy唔會太乾,下次要試埋水牛城雞翼

✨水果茶

無諗過 超巨型.咁大杯,

✨綿綿朱古力

香濃嘅朱古力奶,加入粒粒綿花糖,面層仲有拉花,好有心思
2022-11-04
午餐
  • 水果茶
  • 綿綿朱古力
今日約左朋友食飯 好耐無食Pizza今日突然好想食 朋友介紹了這間餐廳佢話呢間有一般餐廳唔會有的特式口味仲話餐廳設計好正 一於就訂位!一出lift已經見到招牌大大個LITTLE VEGAS既招牌牆身設計彷效美國的賭城拉斯維加斯的賭場標誌好似老虎機咁 好適合打卡也可以製造話題 好搞笑! //薯不簡單組合 $72//先來一客小食,事實上確實比個名吸引左,呢個薯不簡單組合份量足,有脆炸薯條,薯餅,黃金帶皮薯角,全部都是即炸,熱辣辣香噴噴,我自己就比較喜歡薯餅,外層炸至金黃,內裡薯粒大小一致,做到外脆內軟,十分香口,邪惡野永遠是最受歡迎的,很快吃光了。值得一提是醬料除左茄汁之外,仲可以每款加$5選擇另外三款特式醬汁,包括:黑松露蛋黃醬,芥末明太子,蜜糖芥末,但我覺得薯條配茄汁已經是完美,所以沒有額外加配了。//明太子忌廉天使麵 $116//天使麵份量夠多,而且係超級超級多明太子,讚!上枱後稍稍攪拌數下每條天使麵已經沾滿了忌廉同明太子,好Creamy,對於明太子控的我表示呢個麵做到滿分。 //Combo Pizza 128//(喇沙海鮮+蒜香辣肉腸沙茶風味)餐廳設計了多款款特別口味都好想試,更特
今日約左朋友食飯 好耐無食Pizza
今日突然好想食 朋友介紹了這間餐廳
佢話呢間有一般餐廳唔會有的特式口味
仲話餐廳設計好正 一於就訂位!

一出lift已經見到招牌
大大個LITTLE VEGAS既招牌
牆身設計彷效美國的
賭城拉斯維加斯的賭場標誌
好似老虎機咁 好適合打卡
也可以製造話題 好搞笑!

//薯不簡單組合 $72//

//明太子忌廉天使麵 $116//

//Combo Pizza 128//
(喇沙海鮮+蒜香辣肉腸沙茶風味)
餐廳設計了多款款特別口味都好想試,更特別是以相同價錢可以換成一半一半,可以試多一款口味。食落餅底是薄批,口感鬆脆又唔重粉,夠香口。喇沙海鮮批夠特別,一啖入口已經食到有喇沙味,喇沙味配芝士都夾,最驚喜係配料竟然有脆卜卜的豆腐卜,星馬味十足,仲有大大粒蝦及魷魚作配料,好足料!
而我更愛蒜香辣肉腸沙茶風味批,辣肉腸並不是平時一般的辣肉腸,這欯是厚身有肉汁,再加上沙茶醬,沙茶醬味都好出但不會太鹹,加埋厚厚的芝士原來個味可以夾,正!

//Caffe Latte $46//
口感偏nutty,牛奶打得夠滑,入口奶味較重,算是不錯的咖啡。

• 明太子天使麵