2023-10-30
最近log on cafe翻新左,兼且同藝術家合作將藝術觀賞融入餐飲,於是去試下餐廳環境明亮簡潔,放左好多色彩鮮豔嘅工筆畫,係充滿藝術氣息下食lunch都幾有feel叫左個set, 有個蘑菇濃湯,南瓜沙律,croffle,日式炸餃子,軟殼蟹意粉,同埋牛奶布丁。我另外再叫左杯matcha latte,結果份量太多食唔晒。先講個湯,佢係用好多蘑菇打磨而成,菇味濃郁而且口感豐富南瓜沙律係個set最清新嘅食物,食材配搭都幾好croffle係citysuper little mermaid嘅出品,好香牛油味,不過有dd韌炸餃子就太多蛋黃醬lu,同埋如果係煎嘅會更好,呢個價錢唔expect會係呢個質素個軟殻蟹意粉就真係幾好食,好creamy牛奶布丁都幾香甜奶滑,不過個人口味比較鍾意冇咁水嘅布丁最後要推介下個matcha latte,好似milkshake 咁,好濃厚嘅味道!整體上都幾好食,係貴左少少,但份量多,可以兩個人分另外要讚下d畫好高質,睇到畫家細膩豐富嘅畫風,不過個bgm就唔係太夾成個experience la, 建議細聲少少
先講個湯,佢係用好多蘑菇打磨而成,菇味濃郁而且口感豐富
南瓜沙律係個set最清新嘅食物,食材配搭都幾好
個軟殻蟹意粉就真係幾好食,好creamy
牛奶布丁都幾香甜奶滑,不過個人口味比較鍾意冇咁水嘅布丁
整體上都幾好食,係貴左少少,但份量多,可以兩個人分