2008-08-14 40 瀏覽
上回話說1st round撞正壞冷氣於是我地見仲有地鐵尾班車又返左尖沙咀2nd round平時經過Lulu都想試下架啦~人少少靜靜地幾好呀成班fd傾計佢個drink list都有唔少cocktail都俾足貨架~我飲左個fd叫0個杯sake cocktail, 清清地都得意呢之後見返1st round飲過0個隻白酒, 開左一支,同0係出面in bulk買差唔多價呀聽我個fd話下次去開再試小食~
上回話說1st round撞正壞冷氣
於是我地見仲有地鐵尾班車又返左尖沙咀2nd round
平時經過Lulu都想試下架啦~
人少少靜靜地幾好呀成班fd傾計

佢個drink list都有唔少cocktail
都俾足貨架~
之後見返1st round飲過0個隻白酒, 開左一支,
同0係出面in bulk買差唔多價呀聽我個fd話

下次去開再試小食~
2008-05-22 53 瀏覽
友人從外國回來,星期日便走,趁這幾日跟他到吧好好暢飲,約了他晚上 11 點在這間吧等,說實話我未來過,但看見門口寫著 all day happy hour,才決定這裡。這吧有 5 款生啤,分別是 victoria bitter、blackthorn、maisels weisse、leffe 和 guinness。友人要了 maisels weisse,我要了 leffe,因為上次在中環的 globe 飲過後,覺得好好飲。味道接近 kilkenny 但冇後者咁滑。佐酒小吃有 nuts 一小兜,免費任添,氣氛不錯。埋單時,見帳單不是 hh 價,覺得奇怪,於是離開時再看看門外的牌,原來是 house spirits all day happy hour。哈哈,睇漏咗,對不起那位朋友,因為是他付賬,惟有星期五請佢飲過補番數
$62 (其他)
(非會員)
2007-11-14 45 瀏覽
由於鄰近尖東火車站的關係, 經常經過LULU, 環境真的不錯, 坐位寬敞舒適, 雖然不是禁煙的地方, 也不覺煙霧彌漫, 當然如果有朋友要食煙又想飲一杯的話, 就更好吧~最重要環境優靜, 沒有人猜枚.食物方面選擇不多

食物方面選擇不多

(非會員)
2007-08-23 52 瀏覽
Lulu 其實係一間酒吧, 我自己就去過幾次, 氣氛比較似Irish Pub, 因為唔會好似一般尖沙咀嘅bar咁有人猜枚, 所以會靜d,較適合三五知己飲吓嘢,吹吓水,佢地有一隻德國嘅draft white beer, 味道有少少似Hogarden, 都幾好飲, 佢地都有offer 小食, 係有少少泰國風味, 但係d小食通常都無咩鹽味, 要改進吓
2007-08-04 12 瀏覽
3/8同蝦子餅去老尖威,見這店裝修不錯,又是新開業,便來試試。其實這店是一間PUB,只是有扒吃,有飯食吧(但又不是泰國菜)!我點燒羊肉串,印尼炒飯,漢堡包同3杯英國麥啤(weisse)。燒羊肉串- 吃第一,二件時很好味,用的是印度香料,燒得不過火,肉質頗嫩,但多吃幾件便覺好鹹、超鹹(這小食幾"酥",點些黃芥末較好吃)。印尼炒飯- 炒飯有點像西班牙式,不是乾身的,有點咸咸地。炒飯上面加了一個太陽蛋,拌以牛肉串,但牛肉串燒得有點乾,味道一般而已(其實我很少吃印尼菜,不知道怎樣才叫正宗)。漢堡包(多芝士) - 嚇我一跳,個包好似茶樓的茶壺般大,拌以薯角...麵包香脆,薯角也炸得很好,外脆內軟,免治牛肉混以洋蔥味道不錯,但較多牛肉"筋粒",影響口感。英國麥啤(weisse) - 容易入口夠冰凍,我們便足夠了!這店環境舒服,地方算寬敞,與之間不會太近。裝修帶"泰風",雖然人客不少但又不會太嘈雜,是三兩知己聚會好地方。