2018-06-23 1208 瀏覽
喺尖沙咀行完街想坐低,就尼左呢間酒吧。海鮮Pasta: 龍蝦忌廉汁夠濃郁,可惜龍蝦味唔夠突出。扁意粉煮得硬度適中。海鮮配料唔輕手,同意粉合乎比例。豬手話係Chinese Style, 食落應該係先滷水,再炸嘅。上碟時已經起骨,方便食用。味道幾好,肉質亦唔硬。係略嫌唔夠Chinese style啫。無酒精既Peach fruit punch,幾好飲。Fruit Mojito (lychee) 甜得尼又有mojito既薄荷味。啤酒London pride都幾好,泡泡都斟得合符比例。值得一提既係,呢度d nuts係超級好食,係honey bbq味既twisted corn,好惹味,送酒一流!
喺尖沙咀行完街想坐低,就尼左呢間酒吧。

無酒精既Peach fruit punch,幾好飲。

啤酒London pride都幾好,泡泡都斟得合符比例。

2018-06-16
2017-02-21 2013 瀏覽
I went there for drinking after dinner. There was many big television for football match events and many guys there were watching. The environment was good coz the half outdoor design gave fresh air. We ordered 2 cups of draft beer, the beer was not bitter, had the taste of wheat, no taste of flower. It was cold enough.
2017-02-14
$100 (宵夜)
2017-02-04 1219 瀏覽
中同約食生日飯,因想影賀年佈置就食lee 間,lee 間都多野食選擇ga, 我地兩個人share 意式雜菜pizza, 即叫即做,鍾意佢超薄餅底,咬落似餅乾gum 脆,唔會過飽過滯,面頭雜菜好足料ga, 有蕃茄,青椒等等,真係好好食,值得再試不過,由於埋單過程需時,建議食到gum 上下就要叫埋單la

不過,由於埋單過程需時,建議食到gum 上下就要叫埋單la
2017-01-16
  • 意式雜菜薄餅
尖沙咀[河內道]★Lulu Bar本來其實係想去河內道另一間餐廳搵食,但果度勁旺埸要食個半鐘都無就要交枱 。好彩塞翁失馬,焉知非福,行多幾步見到依間bar好似唔錯就一於試下 6點幾黎到個場人流仲好少,可以任揀位 。室內環境除左好似平時既bar咁燈光昏暗&有個大bar枱之外,仲帶幾分型格。牆上面果幾幅佛既掛畫真係好搶眼,同中間果行用紅長方框做裝飾既中式吊燈互相影襯 另外牆上仲有幾部大電視播緊d球賽,坐坐下發現原來都幾多人黎睇波,哈哈,氣氛又幾好喎 (好彩都唔會好嘈仲可以同朋友仔以正常聲量傾計 )搵食時間 原來都幾多選擇, snack, salad, burger, pizza, pasta等等都有。- Nuts($20,refill左一次,唔知係因為咁要比$20定係$10一碗):嘩!見到果下已經覺得間bar既nuts幾特別,食埋落口仲驚喜 無論係honey bbq紐紐粉定係cheddar jalapeno脆條都好鬼正食到停唔到,特別係後者個墨西哥青辣椒味勁突出 !朋友仔第二日已經成功係supermarket捕獲佢地 ~哈哈- Fish and chips($78)
尖沙咀[河內道]★Lulu Bar

朋友仔第二日已經成功係supermarket捕獲佢地
~哈哈

Fish and chips($78):
Fish and chips
左揀右揀最後都係無乜新意揀番最愛既fish and chips
見到成條大飛魚真係好興奮
沾上麵包糠炸粉去炸,外表薄脆香口唔油膩內層魚肉嫩滑唔易散

薯角
都好有份量,薯香又夠晒粉
唯獨係有一兩舊煮得唔夠,食落生生地咁

伴碟既生椰菜絲就一般般啦,唔算好新鮮但都叫有d沙律食下中和番~

口痕得濟又追加左個pizza。。。
千島醬煙三文魚夏威夷薄餅($102):
千島醬煙三文魚夏威夷薄餅
哈哈,好邪惡呀焗到金黃色既芝士多到睇唔到下面有咩餡,印象中就係煙三文魚火腿菠蘿加千島醬
重點是菠蘿,酸酸甜甜開胃又減膩

平時實嫌佢個餅底薄到似梳打餅多過似包
,不過係飽飽地既時候食都幾好既唔會撐爆個胃…今次真係d料仲厚過個底
但加埋一$112
,感覺上就唔太值依個價喇。。。

野飲方面同樣選擇多,cocktail原來好抵飲happy hour只係大約$50一杯
不過。。。
Mango & Tango(前$50)Peach Martini(後$48):
(前)Mango & Tango(後)Peach Martini
除左甜到嘔都唔知可以點形容,直頭係飲落會kok喉果種
明顯地d syrup落得過度重手...咁細杯最後都ko唔到。

埋單$335/2ppl。
整體黎講環境舒適有氣氛,星期六都可以坐成晚靜靜地吹下水
食物有驚喜,只係飲品方面以後黎都一定唔會再揀cocktail
,飲啤酒應該會安全d。係尖沙咀黎講價錢都幾實惠,值得再encore

2016-04-09
Nuts
Fish and chips
2016-01-20 1505 瀏覽
約左同事happy hour,係尖沙咀有好多選擇,今次揀左去河內道LuLu,比起諾士佛臺同赫德道相對靜少少。 LuLu既裝修充滿東南亞感覺,空間感亦不俗。先叫左杯德國beer同炸魷魚鬚吹陣水。 同事發板叫左三樣野,包括芝士煙肉意粉、pizza同炸豬手。先上芝士煙肉意粉,好香既芝士味但一d都唔漏唔over,意粉軟硬道適中,加埋咸咸地既煙肉有d咬口,幾好食。再黎係上pizza,薄身脆邊,熱辣辣好香口,不過茄汁比較多,有d搶左配料既味道,但份量適中,三個人食都唔會好頂胃。 最後係炸豬手,因為製作雖時,食完其他等多三四個字先上,個賣相好吸引,炸豬手大大份配埋薯角,最岩配啤酒。肉好香,淡淡既咸味食多多都唔會好口乾,不過個皮就得個面有少少脆,底都係林林地,唔似德國餐廳果種成舊脆卜卜,配埋酸瓜好快就清曬。 一人飲左三杯啤酒,加埋四樣野食賣單一千左右。

同事發板叫左三樣野,包括芝士煙肉意粉、pizza同炸豬手。

一人飲左三杯啤酒,加埋四樣野食賣單一千左右。
2013-09-22 1622 瀏覽
話說女人仔係樂園燒完野食後(食評已打)同幾位姊妹言猶未盡, 所以轉戰去左LULU飲野, 貪佢收得夜仲可以食煙. 其實去過幾次, 環境OK 唔算話太嘈.D NUTS 係任FULL的, 我地幾個女人仔今次唔知叫咩好, 所以叫店員推介, 三杯都唔知叫咩名, 我個杯係檸檬雜莓梳打, 另外兩杯就薄荷荔枝梳打同青檸菠蘿梳打. 味道我覺得我杯最好飲, 甜甜酸酸, 薄荷個杯太多薄荷葉, 好苦好難飲>.<傾左個幾鐘, 又有小許肚餓, 叫多左個PIZZA, 入面有菠蘿同火煺, 芝士味好香好綿, 加上千島醬 同薄薄既餅底, 是一個不錯的配搭. 完
2013-09-17 1241 瀏覽
上個月真的忙得一點動彈也不能, 每日個人就好似一個答錄機一樣的循環工作。難得已忙完手尾, 還有兩個星期休息, 之後又回到工作崗位。原本應承了朋友回去撐場學習, 但因某些事情而沒有回去, 結果一個人三時多已在尖沙咀百無聊賴。因晚上還在附近晚飯, 所以根本沒有想過到別區, 結果相約友人提早坐下飲飲抖抖。沿途經過諾士佛臺, 寶勒巷, 赫德道, 棉登徑, 這個時間沒有多少酒吧在開。如有, 也多是在看賽馬的。最後到了河內道, 一眼看去, 見到想飲的東西便大步內進。入來, 看見到香港少有供應的London Pride生啤。在倫敦, 因為fuller's跟很多酒吧都有合約, 所以London Pride十分普遍。最少你在倫敦入10家英式酒吧有6家都會有這啤酒, 但在香港就甚少。其中一個原因是香港不普遍; 而且London Pride屬於英式Pale Ale啤酒類型, 生啤多是儲存在木桶之內。但是因fuller's是比較商業的, 所以到海外也已有改良版本了。色澤是淺棕色, 入口清涼中有少少燒烤及實果香味, 氣泡棉滑, 感覺幼細, 後段有微微苦苦的感覺, 值得一試。餐廳設計不錯, 不過有趣的是洗手間有六

餐廳設計不錯, 不過有趣的是洗手間有六國語言提示大家要保持清潔, 但有趣的是六國文字中卻沒有繁體字語句, 感覺奇怪但也可接受。
2013-09-15
2013-07-22 682 瀏覽
朋友聚餐, 聽說這家店不能訂位、排隊又要等很久, 所以特別挑平日七點鐘到, 雖然跟附近的酒吧比這家的客人比較多, 但還是不用等就可以進去了。我是很討厭香煙的人, 但入鄉隨俗到了酒吧難免有煙味, 我看它有露天的座位就不以為意, 一開始裡面也沒人吸煙, 結果到了八點以後不單是較裡面的位置、甚至是包檯也有人吸煙, 吸煙率高達七、八成, 包檯甚至公然擺放幾包煙作陳列品, 但可能選擇太少所以沒人購買。話說其實禁煙條例早就覆蓋酒吧, 雖然大部份酒吧都隻眼開隻眼閉任人吸煙, 但這家吸煙比例如此高實在令我驚訝。雖然二手煙令我心情相當不悅, 但食物的確是不錯的。泰式生蝦, 味道不過不失芝士雞中翼, 芝士味道濃郁, 配上百搭的炸雞翼, 非常美味烤雞pizza, 雖然好吃但好像沒甚麼太特別的地方一口炸芝士, 外層是厚厚的一層像魚蛋的口感的東西, 裡面包著熔化的芝士, 基本上非芝士所佔的比例很高, 芝士量少又不拉絲, 令人相當失望!很普通的炸薯角, 很鹹, 附上的茄汁太少, 要添加時又要等很久山葵牛舌, wasabi味重但不會嗆鼻, 牛舌煮得太軟, 有點韌度比較好最後放一張酒的照片, 證明我們真的是來喝酒而不

雖然二手煙令我心情相當不悅, 但食物的確是不錯的。
泰式生蝦
泰式生蝦, 味道不過不失
芝士雞翼
芝士雞中翼, 芝士味道濃郁, 配上百搭的炸雞翼, 非常美味
烤雞pizza
烤雞pizza, 雖然好吃但好像沒甚麼太特別的地方
一口芝士
炸薯角
山葵牛舌
最後放一張酒的照片, 證明我們真的是來喝酒而不是來吃東西的 XD

還有每桌都會送上一小碟芝士條, 那是可以不用加錢(或者應該說錢已經付了, 即使不要也不能退錢)一直refill的, 但他們不會主動幫你, 還要等很久才會拿來。

基本上要是煙味沒這麼重的話, 這家店還是不錯的。可是我對於被二手煙虐待一事完全沒有特殊癖好, 所以不會再來了。
2013-07-18
泰式生蝦
芝士雞翼
山葵牛舌
2011-10-06 496 瀏覽
本來想去Biegarten但係Full哂去左隔黎ge LULU都好迫人~但係坐bar table幾好Feel ar, 我鍾意熱熱鬧鬧叫左個德國腸~嘩, 等左45分鐘~餓死了~味道其實OK, 好惹味, 但係...偏咸..點解德國人都重口味之後叫左一口炸芝士唔夠芝士~~~裡面仲有蝦肉...~~好搞笑 Budejovicky Budvar, Guinness, Leffe仲有虎虎的草味cocktail,..~好近MTR station超方便~一出就見倒...~~岩哂好累又懶惰的虎虎
本來想去Biegarten
但係Full哂
去左隔黎ge LULU

叫左個德國腸~
嘩, 等左45分鐘~
餓死了~
味道其實OK, 好惹味, 但係...偏咸..
點解德國人都重口味

之後叫左一口炸芝士
唔夠芝士~~~裡面仲有蝦肉...~~好搞笑
仲有虎虎的草味cocktail,..~

好近MTR station
超方便~一出就見倒...~~岩哂好累又懶惰的虎虎

2011-09-30
2011-04-23 411 瀏覽
由台灣回來,便開始一連串的派手信+飯局. 今晚,我便約了中學同學出來見面.我這一位中學同學在前一個星期生日,剛好也是我出發去台灣前一天的日子. 回到香港,便立即找她出來見見面,很開心地,餐廳由我選擇,所以今晚我揀選了一間西餐廳+酒吧,方便我們飯後一邊傾計,一邊暢飲.來到這餐廳已經是晚上7:30. 眼見旁邊的食客大多都是飲酒傾計,不是吃飯. 不過,我們入到來,又想食晚飯又想飲野. 所以我們兩樣也一起進行.來到餐廳,職員便安排我們坐在bar枱裏,之後我們各order了一杯啤酒. order後,便順道問問職員可否hold happy hour,詁不到可以之餘還hold多少杯也可. 不過我們兩個女仔,都是hold了三杯了.來到西餐廳,如果是二人或三人的話,大多都是order一個pizza一個意粉. 今晚也是一樣. 先來的便是1) Tom Yum Penne - $88這一個軟殼蟹意粉也是不錯. 軟殼蟹大大件,意粉多汁又好味. 10分滿分,都有7分既. 雖然是好味,但可能配料尚算普通,但這個價錢在這有氣氛的西餐廳來說,也算不錯的,不過當然有進步空間啦.2) Hawaii Pizza - $88如

1) Tom Yum Penne - $88
Tom Yum Penne
2) Hawaii Pizza - $88
如到餐廳吃pizza想評一評pizza的質素,真的最好不要order Hawaii Pizza,因Hawaii Pizza的配料來來去去都是菠蘿,火腿等. 所以LU LU這一個Hawaii Pizza也是一樣,雖然他也是多芝士及醬料,但菠蘿,火腿這些都是普通超市配料,不是特別高檔一點的火腿或新鮮菠蘿. 講真,味道真的比麵包店的pizza不是高很多分數. 所以,這一個價錢來說,也好像貴了一點.
Hawaii Pizza
食物的質素是普普通通的話. 我完全明白為何這麼多客人都是只飲不是吃的. 問心,下一次來的話,我會先到附近的茶餐廳醫肚後才會入來嘆啤酒. 講開啤酒,這餐廳的啤酒也是比較特別的,因不是外間酒吧普通的嘉士伯或生力等. 而是比較罕有的
3) Leffe Brune Pint - $42
黑啤我比較少飲,只因我覺得黑啤比較"苦". 但幸好這一個黑啤又不是太苦. 很合適很喜歡扮型的女士們飲用(包括我)
Leffe Brune Pint
4) Budejovicky Budvar Pint - $42
第一次品嚐這一杯Budejovicky Budvar Pint,味道也是不錯. 唔知點解,我覺得這一隻啤酒有點荔枝味的感覺,很容易入口,感覺很新鮮,我好鍾意這一隻啤酒. 但我知這啤酒不是很多酒吧或餐廳都有. 很想再來多一杯,但我已經開始有醉意了. 今晚只有我一人回家,都是下一次再來啦.
Budejovicky Budvar Pint
下一次再來LU LU的策略便是,先到附近的茶餐廳醫肚,後來LU LU品嚐啤酒吧!
2011-02-15
慶祝紀念
生日
Budejovicky Budvar Pint
Hawaii Pizza
Leffe Brune Pint
2011-01-05 477 瀏覽
On a cold rainy day, my wife and I went to this pub for happy hour. We ordered two drinks and a fish & chips at HK$180 only. Mango tequila and Elegant: (a sparkling wine): both taste pretty good. Fish & Chips: It was made per order. The potatoe wedge and the fish was both deep fried completely with crispy and lovely skin. Highly recommended to all of you.
Good Fish & Chips

$90 (其他)
Good Fish & Chips
  • Fish & Chips
2010-09-15 240 瀏覽
時不時都會黎,喜歡那裡的氣氛,酒水價錢合理,即使唔係happyhour 都比一般bar restaurant平。食物水準平穩。幾款PIZZA都唔錯,凱撒沙拉新鮮且份量大,夠三個人。SERVICE其實不過不失,其中個別WAITRESS唔夠禮貌,好似唔想SERVE你咁,但我已經係去慣就覺得冇咩野。
食物水準平穩。
幾款PIZZA都唔錯,凱撒沙拉新鮮且份量大,夠三個人。
2010-09-13
(非會員)
2010-07-20 215 瀏覽
星期三放工後同朋友食dinner, 朋友有次路過呢間shop, 覺得環境唔錯, 所以今次就去試試。先來兩杯白酒, 再來個素pizza, burger 同埋ribs, 個pizza 幾crispy, 個ribs好香, 不過就燶左少少, burger 唔錯, 不過唔係話好surprising 果種好味囉...由於果晚唔算多人, 我地坐近街位置, 靜靜地可以傾到偈, 幾舒服... d services 都幾好, 兩位女侍應都幾nice...埋單$46x, 唔算好平但亦唔貴!
埋單$46x, 唔算好平但亦唔貴!
2010-07-07
2010-06-16 182 瀏覽
因為第一次出外睇LIVE, 又加上有朋友邊等邊睇波, 都唔覺好悶@ 所以昨晚好開心! 未入去時人山人海, 幸有朋友先到, 來一杯長頸生啤(因太黑, 拍不到相); 飲完己好飽脹~ 另半場時朋友介紹炸芝士球, 雖我想點魷魚筒(但己OUT OF STOCK), 開始沒期待, 因掛住睇波, 但一咬發現不油, 以為勁CHEESE, 原來芝士埋在最中心, 感覺酒吧的食物還頗細心呢 後來朋友再點的牛脷及薯角熱熱的還可口, 但過左陣就無人搶黎食了!! 薯角的醬咸D, 對比牛脷就易入口D (可能呢輪戒口淡口左)
所以昨晚好開心!

2010-06-15
  • 生啤
  • 睇波
  • 炸芝士球
2009-09-12 196 瀏覽
Gold many choices of ber, price is reasonable, especially happy hour till 21:00.fingure food is nice too.But service really need to be improved!Got a Phillipine waitress wiv long hair, serve us sit at the table near the entrance when the bar is actually quite empty.. and I request to sit inside, she told me those tables are for 6 pp. However, 15 mind later, 4 people came in, she let them sit at that table!! DLS!! I ask her why, she said " cos they got 4, but you only have 3, that's why." Unbeli
fingure food is nice too.

I ask her why, she said " cos they got 4, but you only have 3, that's why." Unbelieveable!!

I plan to spent whole night there originally, however facing such "services" so I have a drink n snack then quit!. When paid my bill whihc is $199, the waitress said, they accep credit card only when over $200...(I doubt whether VISA will accept their policy there)

In all, this bar is good location, good environment, good fod, good price, but bad employee.
2009-09-11