2024-06-07 195 瀏覽
開頭見到咁多負評都有啲擔心,但係佢實在太方便喺站口放工成班同事飲完野,行兩步就可以即刻落去搭地鐵走,做攪手既我都唔理咁多照book位,最意想不到係同評價係反方向服務好好又夠chill個場又坐得舒服,啲野食成班同事都讚,差啲令我哋錯過咗一間咁正嘅酒吧
2024-04-11 256 瀏覽
睇到樓下彈LuLu,咪當人哋間吧係劈場先得㗎~普通一間清吧,其他酒吧留酒都係留樽裝,點會留生啤,因為樽裝擺得! 生啤點留比你!!下面兩個劣評post都應該似同一班人出~彈人都講下道理,你真係要多謝你自己講出咗又做得出既呢種所作所為👍🏼如果happy hour可以留酒,咁係唔係可以3點3叫定個下午茶,然後叫餐廳留返夜晚先出餐俾我食? 一係你哋咪19:00前叫L晒10杯擺晒喺檯面,跟住埋happy hour張單咪君子囉~~我哋班frd都幫襯咗十幾年,計埋讀大學都差唔多廿年,佢都仲未執,尼泊爾阿姐做到變阿姨,由唔識廣東話到識講廣東話,如果就憑你哋呢兩篇出自只係R唔到著數而心有不甘寫兩篇劣評,要執呢間舖一早就執9咗啦😂就憑嗰兩篇自揭醜態既文章。
如果happy hour可以留酒,

2024-03-15 225 瀏覽
再次令我體會到寧願北上,都唔會在港受氣地消費。呢間吧係我朋友介紹,亦係我第一次光顧,本應抱住可以知己良朋,痛快暢飲嘅心,但當我就到嘅時候,朋友打俾我問我想飲咩啤酒諗住幫我留定,但在電話中竟然從後傳來一把極刺耳嘅聲音,好似街邊小販在叫賣地講:「個個都咁樣留酒我哋唔使做生意啦!」嗰刻立即有股勁㷫嘅熱力從我腳底直升到到天靈蓋,本想叫我朋友即刻埋單走,但因為約好晒啲朋友唔想走嚟走去,所以算。去到以為高朋滿座爆晒場先會有種唔憂做嘅態度,點知原來得嗰三兩枱客,咁嘅格局啱晒去慣自修室嘅客,夠晒寧靜。其實啲職員如果可以婉轉啲、態度好啲咁向我哋講無得留酒,我哋絕對唔會強人所難,好多地方都唔可以留酒,要知道客人肯回頭再次幫襯,最大嘅誘因就係得到尊重,但呢間就⋯⋯⋯⋯完!
再次令我體會到寧願北上,都唔會在港受氣地消費
平日的日子,18:00來到了這間餐廳吧,過往也有來過這裏喝啤酒、吃東西,以往也有不錯的回憶,食物美味啤酒大路,態度殷勤。照樣要了一杯生啤,其他4位朋友未到,半小時後我再要一杯生啤,19:00時只有一位朋友到了,但原來happy houra現在是19:00前,我問侍應朋友還未到,我能否留啤酒?我們5人如可以留10杯生啤,那侍應擘大雙眼、放高八道的說“當然不可以,人人也這樣,我如何做生意?”,最後還上開恩一樣的說只留五杯給你。我看一看餐酒牌,happy hour一杯啤酒平均加一後80-90元,normal hour也只不過是$100-120,尖沙咀區其實也有大把選擇,不過已相約朋友在這裏,我也不再到別處地方,朋友到齊後草草吃了東西,每人喝了兩杯啤酒,埋單$1950,21:00離開時,全間酒吧有我們這一枱客,其實四五個人每人四五百蚊飲嘢食嘢,也只是很平常的價錢,不過若要我受氣的話,我再也不會再光顧。

$1950
2024-03-13
2024-02-24 120 瀏覽
自從發現了這寶藏酒吧,想小酌一杯或同朋友傾傾計計的時候首選就是LULU 氣氛不錯,坐得也舒服,調酒師是有笑容外籍男士,服務員也待客有禮以前的我,只會叫mojito 但哩度Cocktail🍸口味夠嗮多,又夠嗮大杯,顏值唔洗講,價錢還唔貴 ,好抵飲食物很美味,可以食埋正餐亦可以只點啲送酒小食,去過甘多次都沒踩過雷 ,可以放心試 pizza是薄批 , 牛扒,無骨雞翅,椒鹽魷魚須🦑是我們經常食的 間中都會去飲杯,聽聽音樂,放鬆一下

以前的我,只會叫mojito

間中都會去飲杯,聽聽音樂,放鬆一下
2024-02-24
2023-06-07 458 瀏覽
最近同班同事去到尖沙咀区河内道想揾酒飲倾下計,一出K11門口望過對面馬路見到一間又大又寬敞嘅酒吧! 之前搵過 openrice 呢間酒吧,所有資料及相片都是N年前的,其實都有D好奇,但同事们都異口同聲话不如试试吧!入到门口見到有位長髮女侍應好親切地走來招呼我們,还好有耐心地介绍餐牌及酒牌上的每一项,之後我地点了幾款啤酒及幾款小食,好快啤酒一到,急不及待放入口內,嘩!啤酒好正好爽好新鲜呀!跟住小食也上菜了,点了泰式生虾、泰式豬頸肉及巴拿馬火腿薄餅,唔錯好好食價錢又唔貴!於是又叫多兩款分别係南乳雞鎚及酥炸尤魚鬚,味道十分好,令我们又再叫多杯酒!酒吧環境很舒服,洗手间很整潔,同事们都好開心好满意,我地决定以後一放工有時間都會去LULU鬆一鬆!
  • 酥炸尤魚鬚
  • 巴拿馬火腿薄餅
  • 泰式豬頸肉
  • 泰式生虾
  • 南乳鸡鎚
2022-08-13 930 瀏覽
同男朋友最常去既一間酒吧(›´ω`‹ ) 貪佢個位方便 環境舒適 酒唔貴 而且啲人都好nice🥹 今次試左佢地幾樣食物 無失望之餘覺得性價比頗高(๑•̀ㅂ•́)و✧🐮 加拿大安格斯肉眼牛扒伴薯菜 $18010/10 推薦‼️🥹 我地叫 5 成真係煎 5 成出黎 仲煎得好靚(╥ω╥`) 同埋肉眼扒厚到成塊牛柳咁 痴鬼線 食落仲有好香香草味~ 未算好淋同埋都有啲筋 不過肉味同肉汁已經夠享受😋另外啲配菜都係痴線的!全部都勁入味~ 個荀入味之餘唔會淋 仲保留到啲爽口🪄 薯仔夠軟糯到好似食蕃薯咁(*´ω`*) 另外要黎搭牛扒既芥末醬都係一流〰️🐏 燒香草紐西蘭羊扒 $904 件望落唔多但係食落其實都幾厚身!外身煎香脆而且仲保持濕潤😆 羊騷味足夠 係略嫌有啲太油🤏🏻🍝 明太子意粉 $120好cheesy 而且味道唔錯 雖然寫寬意粉但係最後似黎左幼意粉🤣 不過都好食 係最大問題無乜明太子味😂😂 鍾意明太子就唔建議仲叫左炸魷魚 好酥脆但係太飽食唔落🥹 呢度既酒一般都唔過 $100 價位 $70-90 而且夠大 裝修雅致 間唔中黎坐下飲返杯都係個唔錯既選擇💓

🐮 加拿大安格斯肉眼牛扒伴薯菜 $180

🐏 燒香草紐西蘭羊扒 $90

🍝 明太子意粉 $120

2021-11-22 737 瀏覽
未飲過咁難飲嘅红酒千祈唔好嚟同飲果汁一樣飲啤酒都冇咁嬲,仲要收我$580百佳啲紅酒仲好味服務員態度差投訴都冇用去7-Eleven飲好過超難飲好嬲好嬲好嬲好嬲好嬲
未飲過咁難飲嘅红酒
投訴都冇用
去7-Eleven飲好過
超難飲好嬲好嬲好嬲好嬲好嬲
2021-07-28 677 瀏覽
放工時間同事突然問有無興趣飲一杯,咁我約了朋友食飯又未夠鐘,好啦。呢間幾年前嚟過幾次,人又多又好大煙味,所以都好耐無再去,今日經過見唔多人 (可能仲早啦),同埋諗住都係坐一陣,飲一杯,唔想再搵,所以坐低咗。可能真係時間尚早,又可能係疫情關係,唔多人,亦無咩煙味。點了一杯 draught beer,係麥啤,幾好飲。其實我都幾鐘意飲麥啤,比較甜,易入口。飲啤酒我一定會食薯條,就算一陣要食飯都係要叫...“你真係咁鐘意食薯條?” 真係好多人都問過我
可能真係時間尚早,又可能係疫情關係,唔多人,亦無咩煙味。
點了一杯 draught beer,係麥啤,幾好飲。
其實我都幾鐘意飲麥啤,比較甜,易入口。
飲啤酒我一定會食薯條,就算一陣要食飯都係要叫...
“你真係咁鐘意食薯條?” 真係好多人都問過我

2021-07-26
2020-11-12 798 瀏覽
餐廳佈置非常有趣,有幾個發光既南瓜頭,影相有氣氛,又不會太過嚇人。餐廳環境寬敞,有梳化座位,算係適合年輕男女傾偈既地方由於時間尚早,兩個女仔要傾吓偈所以我地先點小食同cocktailPeach tree叫左店員推介既cocktail ,睇返餐牌寫佢有 peach, tea, pineapple,gin,所以佢個味似蜜桃茶,女仔好鍾意蜜糖芝麻燒烤雞亦見到餐牌上有蜜糖芝麻雞翼、蒜蓉牛油雞亦,仲有南乳炸雞槌我地喜歡甜,所以我地揀左蜜糖芝麻燒烤雞亦熱辣辣雞亦上枱,甜甜地,雞肉嫩滑有咬口,一邊飲酒一邊咬雞亦,好適合食牛扒唔可以無紅酒,於是我地開左一枝紅酒,係經理推介既 Grant Burge Benchmark Shiraz 2019這種比較容易入口,算係濃郁,淡淡果香味牛肉漢堡層次感豐富,漢堡扒雖算不上超厚,但多肉汁同嫩滑,薯條中等肥美,香脆可口,其實份量對女仔來講,都算多肉眼扒我地點左5成熟肉眼扒,如張相一樣面有少少脆,裡邊細嫩,沙律菜加入黑醋,黑醋帶少少甜味, 感覺開胃

餐廳佈置非常有趣,有幾個發光既南瓜頭,

影相有氣氛,又不會太過嚇人。

餐廳環境寬敞,有梳化座位,

算係適合年輕男女傾偈既地方

由於時間尚早,兩個女仔要傾吓偈

所以我地先點小食同cocktail

Peach tree

pineapple,gin,所以佢個味似蜜桃茶,女仔好鍾意

Peach Tree

蜜糖芝麻燒烤雞亦

見到餐牌上有蜜糖芝麻雞翼、蒜蓉牛油雞亦,仲有南乳炸雞

我地喜歡甜,所以我地揀左蜜糖芝麻燒烤雞亦

熱辣辣雞亦上枱,甜甜地,雞肉嫩滑有咬口,

一邊飲酒一邊咬雞亦,好適合

蜜糖芝麻燒烤雞翼

食牛扒唔可以無紅酒,於是我地開左一枝紅酒,

係經理推介既

這種比較容易入口,算係濃郁,淡淡果香味

牛肉漢堡

層次感豐富,漢堡扒雖算不上超厚,但多肉汁同嫩滑,

薯條中等肥美,香脆可口,其實份量對女仔來講,都算多

Lulu 特式牛肉漢堡

肉眼扒

加拿大安格斯肉眼牛扒伴薯菜

Peach Tree
蜜糖芝麻燒烤雞翼
Lulu 特式牛肉漢堡
加拿大安格斯肉眼牛扒伴薯菜
  • Grant Burge Benchmark Shiraz 2019
  • peach tree
2020-11-08 377 瀏覽
1. maisel's welsseGlad to see the beer is back, the wheat taste is strong and not bitter which is especially suitable for ladies2.garlic butter chicken wingsthe taste of garlic and butter are extremely rich, the outside seem crispy but tender inside3. Caliterra Reserva Merlot 2017A nice red merlot from Chile. Wholesome oaky flavour and smooth
1. maisel's welsse

2.garlic butter chicken wings

2020-11-07
  • maisel's welsse
2020-07-03 584 瀏覽
8:30pm 想搵個地方食少少野, 飲杯野, 發現呢間Happy Hour去到9pm。Lulu Nacho's 好多芝士,呢個醬幾creamy,但個人較喜歡帶酸的醬。牛柳粒賣相同味道都好中式,牛肉都香同容易咬的。叫左兩杯house white & red之後再叫左兩杯cocktail, (左)Mojito 味道正常, (右)Peach Tea 個人好喜歡, 好清新亦唔會太嗆。

牛柳粒賣相同味道都好中式,牛肉都香同容易咬的。

2019-11-09 614 瀏覽
工作辛勞一個月,上司話帶我們去happy hour 威威,正呀!可以啤一啤🍻我們當然第一時間點了啤酒嘆下先,之後當然點了一些美食配酒啦,點了酥炸椒鹽魷魚酥、泰式燒牛肉、中式烤焗原隻咸豬手伴酸菜!最驚喜係食物味道非常出色👍🏻
2019-08-14 451 瀏覽
經朋友介紹,收工後黎尖沙咀happy hour的首選酒吧,放工後好好放鬆的地方。主要因為位置方便,小食和主食都好齊全。店員也很nice, 如果星期五六晚上過來,也不容易找到座位。
2019-08-09
2019-04-04 687 瀏覽
尖沙咀出名多酒吧,間間都各有特色。行完k11,一落樓就見到尼間門口掛住紅燈籠嘅酒吧,就俾啲燈籠引左入去😂店入面嘅裝飾有少少亞洲風味,例如牆上嘅畫,門口嘅燈籠。店入面座位舒適,坐得好舒服。酒吧點可以冇吧枱呀?店中央就係一個U型吧枱,圍住中間嘅bar。店入面有幾個大電視,坐邊一個位都睇到。一睇menu,見到有London pride 尼款喺香港比較少見嘅啤酒,二話不說就叫左。Lulu嘅nuts係坊間大家都買到,好味但唔平嘅零食,用尼送酒真係要食多啲呀!除左飲嘢,都要食下嘢。見佢有少少fusion,就叫返樣少少fusion嘅嘢啦—中式豬手。豬手上到枱有返咁上下份量,而且幫我切好左,方便食。豬手表面脆脆,入面似乎係鹵水調味,估唔到食落又幾夾喎,係同平時食開嘅豬手唔一樣嘅體驗。以後又多一間酒吧可以去喇!

以後又多一間酒吧可以去喇!