2015-03-10
好記得以前學生時代好興樓上café, 仲開到成行成市, 不過而家好似已經買少見少, 我去呢d 樓上café, 一係食裝修環境, 一係就因為d野食有gimmick, 星期六晚突然諗唔到食咩, 係銅鑼灣街頭兜兜轉轉, 終於上左呢間, 之前應該未去過……..support下d買少見少的樓上café8:00幾9:00人數唔多, 大部份都坐左出露臺, 原來分左吸煙同非吸煙區, 喜歡人少嘅我當然選擇左室內, 因為電視播緊X-men, 所以霸左個卡位座 點左個芝士焗肉醬意粉, 加左杯特飲 , 叫”金牛座”, 實際上係益力多沙冰, 男朋友就點左香蒜硯肉意粉加左杯特飲唔係好記得叫咩名, 應該係牛奶+士多啤梨d Friend…XDDD等左都幾耐因為只有2個staff, anyway等果時好彩有電視睇…… so far我覺得環境唔錯, 安靜又唔會太逼. 野食就正常la, 無咩特別. 但都係3,5知己聚腳ge好地方, btw下次可以試下坐出面XP